Keresés

Részletes keresés

msz67 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 270

Ma hazajöttem korábban pótmamáméktól,a legjobban a fekvést kivánom.Jóbb oldalt alul fájdogál a hasam, lehet hogy valami bélgyulladás, lehet hogy petefészekgyulladás. Ha járok rosszabb.Nem kellett volna a fürdök éjszakáján résztvenni.Máskor is voltam télen vizben, uszodában mégsem volt ilyen problémám. Régebben jártam uszni is nem érdekelt hogy milyen időben tizes huszas éveimben.A sulival is jártunk.Amikor mult héten a föorvos ur tapogatta a hasamat akkor is felszisszentem egy picit, A májam meg a lépem felé sokat tapogatózott, de nem ott fáj most hanem lent.Ott csak néha nyomást érzek.Pénteken elég jól voltam már most nem tudom mi ez?

kiváncsi leszek csütörtökön mit találnak. Két  különböző koráházban küldtek el, pedig bevittem a januári zárót a második helyre, látták hogy voltam.Nekik nem feleltmeg elküldtek  az ö nögyógyászatukra is Most meg a magas fehérvérsejtszám miatt küldenek.Gondolom a rákszürés jó lehetett nem mondtak semmit, ök kapták a leletet. A zárómon még csak annyi volt hogy cytológia folyamatban.

Taktus Creative Commons License 2011.11.19 0 0 269

Meg tudlak érteni,én még kórház közelébe sem szeretek menni,vagy beteg látógatóba,a szagok,a betegek látványa,látni a kiszolgáltatottságukat,néha a fájdalmukat,a félelem is ott van sokuk arcán,aztán meg rokonaimon keresztül akik jobban ki voltak szolgáltatva még az átlagnál is,mert vagy idősek voltak,vagy érelmileg és mozgásában akadályozott ott tapasztaltam az igazán kiszolgáltatottságot,egyszer a mamám elesett és elájult így vitték el a kórházba,rohantunk is be hozzá,váltóruha volt nála,szegény lehányta magát,így levették a ruháját,de másikat nem adtak pl fel rá,hanem simán letakarták,a szerencse az volt hamar megérkeztem és szépen a takaró fölött rácsusztattam a hálóingjét hogy senki ne lásson semmit,de ha nem jövök ki tudja meddig maradt volna úgy,aztán a sérült rokonomnál a látogatók előtt komoly műtétje volt,ezért alul nem viselhetet semmit,csak hosszú régi filmekben biztos láttátok ilyen féri hálóruha szerű cucca volt azzal takarta az alsó testét,na mindegy szóval a látogatók előtt akarták a takaróját levenni,és elrendezni,amire nem is volt szükség,mert maga is meg tudtak csinálni.Szóval ilyen megalázó helyzetbe nem szeretnék kerülni.Kis koromból is vannak ilyen másokkal szembeni negatív élményeim,remélem sose kerülök már kórházba,vagy ha mégis önállóan eltudom magam látni,így talán el tudom majd kerülni ezeket a helyzeteket,még az a szerencs hogy ritkák.

 

Akkor rákszűrésre többször is küldtek csak mindig máshová?Az se valami jó,örülünk ha már egy általunk ismert emberhez kell menni ilyen ügyben.

 

Jó hétvégét és újabb erőt kívánok neked a héthez és csak nyugi,bízni és reménykedni kell mindig.Az jó ha nincs semmi panaszod és nem észlelsz negatív változást,ez a zord idő úgyis mindenkit gyengébbé tesz,fogékonyabbá a betegségekre,kicsit felborít minket,így még inkább figyelni kell magunkra.

Előzmény: msz67 (268)
msz67 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 268

jövö csütörtökön tulesem a nögyógyászati vizsgálaton, már a doktornő nem látott két éve, amikor utoljára látott még egészségesebb voltam. 2009 tavaszán vett le tölem rákszűrést.Utána csak a kórházakban voltam Az idegosztályról is  kellett menni ott doktornő volt, elég normális,a mostani kezelöorvosaim is küldtek azzak együtt hogy a januári lelet megvolt. Most megint kell. Kiváncsi leszek pénteken mennyi lesz a fehérvérsejtem. Most viszonylag jól érzem magam, nincs semmi nagyobb panaszom, szedem a vitaminokat a folsavat, iszom a gyógyteát, a céklalevet a buzafülevet.valaki mindig beadja  azt a hasbaszuróst Amig nem látok orvost jól vagyok. 

Taktus Creative Commons License 2011.11.15 0 0 267

Szia!Te szegény újabb vérvétel,de fel a fejjel,az orvos is megmondta nem szabad és kell egyből a legrosszabbra gondolni.Gondolom hogy nem volt kellemes a pénteki napod,hál istennek hogy legalább a saját nőgyógyászodhoz elmehetsz,azért mégis jobb az általad ismeret,hölgyhöz elmenni,mintha valami vadidegenhez kellene,aztán azt sem tudni,nő vagy férfi,mennyire ügyes vagy éppen figyelmes.Én mint már írtam nem járok,de amikor voltam,akkor is a vizsgálót mindig elhúzattam,ha az  orvos nem tette ezt meg,engem zavart volna ha az asszisztense belát,de nem minden orvos figyel erre se.Jobb egy megszokott orvos,aki már ismer valamennyire.Azért november vége is még olyan messze van,de ne is gondolj a következő péntekre,lazzíts és az eredményekre se.

 

Próbálj  meg csak pozitív gondolatokat árasztani magadba,csak megnyugtató dolgokat csinálni és ezekre gondolni.Péntek még messze van és nem szabad napokig szorongani.

Ügyes voltál eddig is,és most is az leszel.:)

 

Mindenkinek kitartást a hét többi napjához,nekem a fejem újabban eléggé fáj,de min t mindig elmúlik majd,lehet a hirtelen hidegtől van,vagy a sapka  hiánya és alulöltözés.De minden nap kicsit jobb,öngyógyulok elég gyorsan.

Előzmény: msz67 (266)
msz67 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 266

Jól telt a hétvége, de a péntek nem vol túl vidám. Levettek egy csomó vért, megint beletúrtak a torkomba két helyröl vettek mintát, középröl és a másik pálcikával a mandulák helyéröl.A doktor úr  tetötöl talpig átvizsgált, a hasamat is áttapogatta, kopogtatta. Közben megkérdezte vannak e hasi panaszok.Bevallottam neki hogy néha jobb oldalt érzek  feszülő érzést,nem mertem mondani régebben mert ujabb procedurák lettek volna,  pedig érzem már  pár hónapja.Nem is tulajdonitottam neki jelentöséget, mert  nem volt tul kelemetlen, kibirható volt. Januárban hasi ct-re kell menni, elötte még ebben az évben a nögyógyásuzatra,elmehetek a saját doktornömhoz az sztk-ba, megengedték hogy ne az övékhez menjek.A doktorur azt mondta hogy nem minden fehérvésejt emelkedés leukémia ne ijedezzek elöre, ilyenkor mindent meg kell nézni nincs e gyulladás.Pénteken megint megyek vérvételre, egy csomó vizsgálat csak november végén lesz meg amit a mult pénteken levettek. A gyógyszerelés marad,

Előzmény: Taktus (264)
mirtelo Creative Commons License 2011.11.13 0 0 265

Sziasztok!

 Csatlakoznék taktushoz. Én is remélem inden rendben volt pénteken és az eredmények is jók lettek.

Holnapra jó melót mindenkinek. :)

Előzmény: Taktus (264)
Taktus Creative Commons License 2011.11.13 0 0 264

Szia!Remélem a hétvégéd jól telt és pénteken is minden rendben volt és ügyesen,gyorsan és fájdalommentesen tudtak vért venni.A ápolón aki leveszi a vért igen sok minden múlik,nekem elég jól látható vénáim vannak és én is fogtam már ki ügyetlent,aki fájdalmat is okozott és még kicsi is voltam akkoriban,innen  a fóbia és már felnőttként olyan ápolót aki úgy levette hogy észre sem vettem.Szóval a szaktudásukon és ügyességükön és empátiájukon is sok múlik,mert aki ügyes volt nálam az el kezdett beszélgetni velem és mire felkészültem hogy megszúrnak,kiderült már végeztünk is

 

 

Húha itt van a hétfő holnap újra,ilyenkor elég depis hangulatom van,újra melózni menni,na mindegy ez van.Remélem te meg jól vagy és a hétvégéd is szép volt.

Előzmény: msz67 (258)
mhtr Creative Commons License 2011.11.13 0 0 263

Igazából nekem nem kellett meztelenre vetköznöm csak a nadrágot meg az alsót kellett levennem és felhasalnom az ágyra mert tetanusz injekciót kaptam a fenekembe a doktornőtől hát érdekes volt!

gynomed Creative Commons License 2011.11.12 0 0 262

Muszáj neki bátornak lenni, és ha fél akkor is muszáj megcsinálni,az ö érdeke.ha eltalálják a kezelését akkor sokáig jó lehet a közérzete. Nincs más választása szegénykének. Én nem szeretnék a helyében lenni. 

Előzmény: mirtelo (259)
gynomed Creative Commons License 2011.11.11 0 0 261

Jobb ha megnéznek, inkább kapják el a problémát idöben,mert minden betegségnek jobb a prognózisa ha idöben elkapják. Azért vizsgálgatnak át Téged alaposan. Ne nyugtalankodj, nem lesz semmi baj, ha lenne akkor megoldják az orvosaid, ahogy olvasom nagyon rendesek.Örülj neki ha kiirnak vizsgálatokat, nekik meg van szabva hogy mennyi vizsgálatot irhatnak. Van egy keret és azon belül szabad elküldeniük a betegeket a drágább vizsgálatokra. szomoru de ez van. 

Előzmény: msz67 (258)
mirtelo Creative Commons License 2011.11.10 0 0 260

Le a kalappal előted. Bátor vagy nagyon.

 Szortok hogy minden rendben legyen. :)

Örülök hogy rendes és lelkismeretes orvost fogtál ki. :)

Előzmény: msz67 (258)
mirtelo Creative Commons License 2011.11.10 0 0 259

Le a kalappal msz67 előtt!

 Én biztos elmenekülnék a vizsgálat elől.

Láttál csontvelő vételt tán orvos vagy?

Előzmény: Taktus (257)
msz67 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 258

Sajnos nem tudják elérzésteleniteni azt amikor szivják ki, az az érzéstelenitéssel együtt fáj.

Reggel megyek a vérvételre, rég féltem ennyire vérvételtöl, nem is a tütöl félek, inkább a lelettöl.Igaz az sem kellemes.Egyszer tizenéves koromban nálunk az SZTK-ban elájultam amikor levették a vért.Felálltam volna és visszaestem elsötétült  világ.Leültettek, vizet hoztak. Ma este megint beveszek egy Nervenphlege-t de lehet hogy kettöt, hogy éjjel aludjak is. Lehet hogy egészségesen is volt valami magasabb vagy alacsonyabb, sosem figyeltem oda az egy csillagra az orvos sem szólt.Most vagyok megijedve, mert az én esetemben nem játék ha a fehérvérsejtek száma magasabb.Nagyon alapos a kezelörvosom, nagyon rendes becsületes, kedves,de most mégis félek egy kicsit.Valami nincs jól ha azt mondta hogy pénteken be kel menni, ha elfogadható lett volna a fehérvérsejtek száma, akkor telefonon megnyugtaot volna, letette volna a kagylót, de azt kérte menjek éhgyomorra és ne mossak fogat.

Taktus Creative Commons License 2011.11.10 0 0 257

Szia!Hát igen a sok tortúrát ,kellemetlenséget és az esetleges fájdalmat ami ezzel járhat nem lehet meszokni(én egy csontvelő mintavételtől beájulnék,sőt elmenekülnék,hiába felnőtt valaki,de akárhol láttam ilyet mindenkinek nagyon fájt és könnyek nélkül  nem úszta meg senki,nem is értem mért nem lehet ezt valahogy érzésteleníteni,szörnyű az egész).Próbáld magadnak azt sugallni,hogy minden rendben van és rendben is lesz,pozitív gondolatokat fogalmazz meg magadban.Gondolj arra hogy minden rendben lesz, gyors és korrekt és mehetsz is haza és jön a hétvége és egy kis kikapcsolódás a szeretteiddel ,gondolunk rád,kitartást.

Előzmény: msz67 (256)
msz67 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 256

Nem lehet megszokni ezeket a procedurákat, akárhányszor csinálnak valamit ugyanolyan kellemetlen.

msz67 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 255

Beadták az influenza oltást bal felkarba,holnap jobban fog fájni, de ma is csipett egy kicsit. Mindig megfogadom hogy nem félek, erös leszek és mégis ahogy elökészitik és meglátom a tűt rámjön a félelem, olyankor befogom a szememet, nem akarom látni, csak azt érzem hogy feszit.Minden évben átesem rajta és nem tudom megszokni.18 éves koromtól adják,anyám nagyon szigoruan vette.Félek, ugyanakkor mégis jobb hogy bennem van. Most egyfajtát kaptam, de valamelyik évben egyszerre kétfajtát adtak be külön oldalra.Emlékszem kislánykoromban lefogott mindenkit az asszisztens, ha kapálódzott, ha félt ha nem.mindig megfogadtam hogy nem sirok, de csak könnyes szemmel távoztam a doktornéni elöl. 

mirtelo Creative Commons License 2011.11.09 0 0 254

Szia!

 Jól tetted hogy telefonáltál a dokidnak. :)

Ne izgulj. Tudom nem kellemesek a vizsgálatok, e így meg tudják állapítani hogy nincs e komoly baj. Ne gondolj a legrosszabra. Lehet nem találnak semmi.

Gondolok rád pénteken. :)

Előzmény: msz67 (250)
msz67 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 253

Picilány... sajnos tényleg az vagyok, sokat fogytam az utóbbi egy évben.

Előzmény: gynomed (247)
msz67 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 252

Már jobb szeretnék olyan lenni akinek nem lesik állandóan a kivánságait, nem túl kedvesek vele az eladók, mert akkor egy egészséges vevő lennék.Ez a nagy kedvesség a betegségemnek szól.Igaz ez elég szomoru, hogy alaphelyzetben nem adják meg a vásárlóknak a tiszteletet a pénzükért, akkor más lenne minden.Megkérdezik hogy vagyok, próbálom kifelé azt sugallni hogy jól, persze mást látnak olyanok akik évekkel ezelött is láttak.

Előzmény: Taktus (239)
msz67 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 251

nem lett jó hétfön sem, magas volt. Pénteken be kel menni a kórházi dokihoz éhgyomorra.

Előzmény: mirtelo (233)
msz67 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 250

köszi a biztatást, délután telefonáltam az orvosnak a kórházba. Pénteken reggel nyolcra fogmosás nélkül  éhgyomorra kell bemenni, vesznek vért meg torokváladékot.Sokfajta vérvizsgálat lesz, nyugtatgatott a dokibácsi telefonon hogy ne féljek,de megnézik alaposan a véremet,Azt reméltem hogy megnyugtat és nem rendel oda. Holnap délután oltásra kell menni. Nagyon elegem van a tűkböl mostanában ujra. Jó lenne ha nem lenne nagyobb baj, rengeteget költök a természetgyógyi szerekre, szeretnék még megmaradni.Amióta tudom hogy péntek reggel menni kell minden bajom van,ideges vagyok, félek.Amikor telcsiztem és felvette a torkomban volt a szivem.Most két napig eszem magam, hogy mi lesz mit találnak, mitöl ment fel a fehérvérsejt.Most nem csak vérkép lesz,sokminden.Vizeletet is vinni kell. Eredetileg csak november végén kellett volna ujabb transzfuzióra menni,most elöbb kell ott lenni.Lehet ha egészséges lennék nem is figyelnének egy csillagos magas fehérvérsejtre, Jobb ez igy, rendesek hogy törődnek velem, csak ne romoljon az állapotom miközbem  mindent megteszek.Nem is éreztem magam rosszul. Igaz a torkom fájt meg megjött, de már elmult.

Előzmény: gynomed (249)
gynomed Creative Commons License 2011.11.08 0 0 249

légy bátor mindkét helyzetben!Vegyél nagy levegöt és telefonálj, ha szerdán beoltanak, csak lazán...Ilyen betegeknek még jobban kell az oltás, mert le lehet gyengülve az immunrendszered, sok vérképzöszervi betegnél igy van ez.

Előzmény: msz67 (246)
gynomed Creative Commons License 2011.11.08 0 0 248

köze van, ha gyulladás van a szervezetedben vagy góc, akkor megemelkedik a fehérvérsejtszám, mert harcolnak a falósejtek. Biztos tanultál róla az iskolában.

Előzmény: msz67 (237)
gynomed Creative Commons License 2011.11.08 0 0 247

Picilány, te mennyit görcsölsz itt, nem jó ha idegeskedsz.Segitenek, nem lesz semmi baj...Már rég voltam itt.Drukkolok Neked. Fogyeld meg hogy nem lesz semmi baj. A nehezén már tul vagy, mostmár csak gondoznak szintentartanak.

msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 246

ha elég bátor leszek holnap felhivoom a dokit, ha nem leszek elég bátor akkor csak szerdán, még szerdám át kell esni az influenza oltáson, már 18 éves koromtól adják,szerencsére az nem fáj nagyon. nagyon pici tüvel adják, anyám még régen hozzászoktatott,ö is mindig felvette. Nem szeretném az influenzát átélni, egyszer 15 éves koromban volt,és a magas láz miatt ott fekdütem élettelenül.Pont valami buliról is lemaradtam.Sok szövödménye lehet. Ezzel nem merek játszani.Egész kiskoromban beteges voltam,hamar elkaptam mindent.

Előzmény: mirtelo (242)
msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 245

visszanézegettem az ideggyógyászati zárón is a vérképet, ott még semmi nem látszott  januárban, de már ájuldoztam szédelegtem elözö összel . Márciusban elmentem az SZTKba vérvételre és az idegorvos zavart el a háziorvoshoz, akkor még nem nézegettem a leletet, a háziorvos csak annyit mondott, hogy kell egy belgyógyszati kivizsgálás bentfekvéssel, pár nap lesz csak, tudomásulvettem,annyi panaszom volt már hogy nem is bántam,hogy a végére járnak A dokinénim nem mondta hogy készüljek fel arra hogy szegycsonton szúrhatnak..Már a harmadik nap csontvelöt vettek, nem mondták meg csak aznap, éhgyomorra kellett maradni. Utána a látogatóim nagyon roszkedvünek láttak bögve fogadtam öket, nagyon fájt amikor vették, nem tudtam jól viselkedni. Majdnem az orvos keze után kaptam, a növérke lefogott.Emlékeztettek arra hogy felnött vagyok nekem már ki kell birni.Nem jött a csontevelö.Erre a betegségre jellemzö hogy nem tudják szegycsontból levenni.Két nappal rá a pótmamám egy barátjával bejött segitett öszecsomagolni, adigra már egy befolyásos barátja telefonon lerendezte hogy egy másik kórházban fogadjanak.Hálóingben átvittek.Kiiadták a zárómat is,beleirták hogy átvisznek máshova.Az alatt a pár nap alatt meghalt mellettem eg néni a másik éjszaka kóválygott,mindenki cuccához hozzányult.Jobb lett volna egynesen a mai helyemre menni. Nem gondoltam hogy a kis kivizsgálásból ez lesz.

msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 244

lassan egy éve nyavalygok de még nem volt magaabb hogy szóltak volna érte.mindig a vörösvérsejt volt alacsony, most állitólag az jó, a fehér ne emelkedett, megnézegettem interneten is az elsö záróimon látható fehérvérsejtszámokat és nem volt kiugró.Vannak olyan oldlak ahol az ember megnézheti a laborleleteit. A házipatikán is  van olyan rész. Néha elszöszmötölök vele, érdekel hogy mi van velem.Igaz a latinból semmit nem értek.

msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 243

ma már mulófélben van és nem lett alacsonyabb, a multkor egy hónapja is megvolt és vettek vért, a nővérke még hülyéskedett hogy honnan vegye,

mirtelo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 242

Szia!

 Szerintem a magasab fehérvérsejtszám lehet a menszesz miat is. Iklyenkor a szrezet immunrendszere is gyengülhet.

Egy laikus gondolatai. 

Szerintem is megkéne kérdezni a korházi dokit. Megnyuktatna a válasza.

Előzmény: msz67 (240)
mirtelo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 241

Szia!

Sajnos ez más szakiránynál is így van. Pl. vegyész, biológus. Gyakorlat nélkül nem veszik fel sehova. De hol szerezzen gyakorlatot?

Előzmény: Taktus (236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!