Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1104

Szia bonci48!

Gondolom, ha ugyanabban a kórházban műtenek, akkor  ugyanaz a doki fogja most is végezni. Meglátod, hogy jó lesz a február, vagy március, mert már kifelé megyünk a télből és akkor már könnyebb lesz. Én most kedden leszek a 13. hétben és nagyon várom, hogy sor kerüljön már a következő műtétemre. Az egy évig tartó csavar igen kellemetlen lehet már a cipőhordás szempontjából is. Vagy nem? Úgy tudom, hogy a fémmel nem a csontot, hanem az inakat, szallagokat rögzitik. Nekem 4-6 hónapot mondtak, de az egyik előbb kikívánkozott. Kérédeztem, a dokit hogy ez gond -e? Mondta a doki, hogy nem igazán, mert van ilyen. "Úgy látszik, hogy csak az aranyat bírná a szervezetem."

Előzmény: bonci48 (1103)
bonci48 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1103

Szia Cocer!

Itt ez volt a menete, hogy 1 évig van benne a csavar. Lehet majd most nem lesz ennyi időt benne, nem is kérdeztem.

Szerintem jobb ha külön-külön csinálják meg, könnyebb mozogni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1101)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1102

Szia Julietta 65!

Ezt nevezik kicseszésnek. Bizony ellátás nélkül nagyon nehéz. Jó, hogy ott áll mögötted a család. Összpontosíts a gyógyulásodra. Cipő ügyében mi újság? Én konrollon szerdán voltam és csütörtökön kell újra mennem. Semmit nem tudok még.

Előzmény: Juliette65 (1096)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1101

Szia bonci48!

Nekem novemberben műtötték hasonló módszerrel a bal lábamat.  Sok doki, többek között az enyém sem vállalta egyszerre a kettőt.  Bizonyára meg van a jó oka és gondolom, hogy befolyásolja az eldeformálódás nagysága is. Mindkettőnek meg van a maga előnye, illetve hátránya. Előnye csupán csak annyi, hogy egszerre  túl van rajta  az ember, de nem mindegy, hogy milyen áron, hisz a műtét utáni rehabilitáció elég nezézkes. Egy lábbal sokkal mobilizálhatóbb és szabadabb valaki és a családra sem hárul annyi feladat. Te ezt viszont már tapasztalatból jól tudod. A fémnek miért kellett egy évig bent lennie? Nehezen gyógyultak a szalagok?

Előzmény: bonci48 (1099)
bonci48 Creative Commons License 2011.01.29 0 1 1100

bonci48 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1099

Szia d-heni!

A jobb lábam azóta is tökéletes, nem fáj, nem bántja semmilyen cipő.

A műtéttel járó fájdalmak miatt nem akartam megműteni a balt addig amíg nem okoz panaszt. De most már nem tudom tovább halogatni, munkám miatt elég sokat szaladgálok velük.

Akkoriban még nem csinálták meg egyszerre a 2-őt, egy évig volt benne a csavar, akkor azt ajánlották ha azt kiveszik megműtik a másikat, de én akkor még nem akartam.

Csatolok egy képet itt láthatod a különbséget.

Hol műtöttek? Engem ORFI-ba, és most is ott fognak.

Előzmény: d-heni (1098)
d-heni Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1098

Szia Bonci48!

 

Írtad, hogy Wilson-féle műtéted volt, már több, mint 10 éve.... Nekem tavaly áprilisban volt ugyanez a műtétem, mindkettőt egyszerre csináltattam szerencsére. Fél évig voltak benne a csavarok, ahogy kivették őket, azóta nekem tökéletesek. Érdeklődnék, hogy minden redben van a már megműtött lábaddal, megérte rászánni magadat? Miért vártál ennyi időt a másikkal???

Előzmény: bonci48 (1097)
bonci48 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 1097

Sziasztok! Én is új vagyok itt köztetek, viszont a bütykeim gyerekkoromtól kísérnek!

A jobb lábamat 2000. áprilisban műtötték Bp.-en ORFI-ba Wilson műtéttel, egy évig volt benne csavar, 6 hétig nem lehetett terhelni, bottal járhattam csak.

Most előjegyeztek a bal lábam műtétjére, február-március körül kerülök sorra, még nem tudtak időpontot mondani.

Az előző műtét nem volt kellemes dolog, ezért halogattam a bal lábamat, de most már kénytelen voltam rászánni magam.

Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok!

Juliette65 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1096

Szia!Valóban elcsavarnám igy a férfiak fejét:rámnéznek,aztán: -Fúúú -és el is forditanák a fejüket!Persze,dupla,vastag zokniban jártam kint.Ma kivették az utolsó öltéseket a lábujjból,persze tornáztatnom kell ezerrel,most még kicsit vérzik,de ez szerintem holnapra elmúlik.Viszont cipőben mentem ma dokihoz!Igaz,két számmal nagyobbat adott egy ismerős,felül tépőzáras,igy könnyebben belebujtam,de hazafelé már nyomta kicsit a plusz géz.Szóval,haladok ha apránlént is.Egy hónap múlva megyek vissza,ugye nem táppénzesként,mert a t.főnök kijelentett,de kezelés alatt állónak tekintenek.Az ügyvéd megirja a papirokat,aztán jó esetben április felé ki is tűzik tán az első tárgyalást.Addig se pénz,se posztó,ugyanis külföldön tartózkodik a kedves...nem tudok új állásba se menni,mert semmi iratom nincs.Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (1094)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1095

Vágásérett!

Előzmény: catnoir (1090)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1094

Szia!

Csini lehetsz így felemás papucsban. A szandival meg vigyázz, ha kimész az utcára, mert arra nincs szükség, hogy jól felfázz és még a derekad is kikészüljön. Én a kezelőcipőbe belehúztam két darab gyapjú zoknit még a fáslira és így nem fázott.  Most én is elővettem újra a kezelőcipőt, mert már szúr a másik kapocs is, ha hozzáér a csizmám. Leapadt a lábfejem és a kapocs feje kint van. Remélem az ügyvédnél mindent eltudsz intézni és elmondja, hogy mire számíthatsz.

Drukkolok neked, kitartást!

Előzmény: Juliette65 (1092)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1093

Szia!

Gondoltam én is, hogy minimum 3 hónapot kell várni a következő műtétig. 10 hétig biztos, hogy dagad az ember lányának a lába. Sokáig el is volt színeződve. A bokám  nekem is sokáig fájt és mindegy, hogy kezelőcipő, vagy mezitláb. Mindenképp a sarkadon jársz, hogy kiméld az előlábadat és az pedig egy természetellenes járás és ezért is fáj.  Én ma vagyok 12 hetes és holnap megyek a dokihoz. Este néztem a lábam és láttam, hogy az ujjaimnál még mindig kicsit dagad. A színeződés ott már elmúlt ahonnan kivették az egyik kapcsot. A másiknál, ahol még bent van még liláspiros. Sok kitartás és türelem  kell, ami már nekem is elég nehéz, de arra gondolok, hogy milyen jó lesz majd. Jobbulást!

Előzmény: leccina (1091)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 1092

Szia!Szuper,hogy ilyen könnyen ment Neked a kivétel!A lábujjamból nekem is igy vette ki,holnap meg a varratokat csipkedi el rajta.Cipő,csizma még mindig almás,olyan dagadt.A 47-es papucs van itthon a jobb lábamon,a másikon 38-as,a kisebbik fiam folyton kiröhög,mikor mezitláb sétálok a szobában és ránéz a két egymás mellé lerúgott papucsokra....viszont találtam egy szandit,ami elől is tépőzáras a lábfejnél,azt fel tudom  venni,ma is abban voltam kint.Csak irtóra fázik.(Ügyvédet kerestünk,holnap kell menni hozzá,megírni a beadványt a perhez.)Csak ezeken legyek túl:a gyógyulás meg a biróság,nem utolsó párosítás,mi?

Előzmény: Törölt nick (1088)
leccina Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1091

Sziasztok!

annyit mondott, hogy legalább 3 hónap kell, pontosan azért, hogy a most műtött láb terhelhető legyen. szóval ahogy elnézem, hosszútávú program lesz ez!a lábam dagadt, amikor rálépek, randa lila is lesz. az az igazság, hogy a kezelőcipőben nehezebb járnom, mint  mezitláb. abba valahogy a bokámat erőltetem. viszont muszáj használni. most nincs gondom az autóvezetéssel, mert ez a jobb  lábam, könnyebbek a pedálok, de a másiknál nem tudom mi lesz?nektek is sokáig dagadt a lábatok?

Előzmény: Törölt nick (1086)
catnoir Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1090

...és így néznek ki a lábaim:

 

catnoir Creative Commons License 2011.01.23 0 0 1089

Sziasztok!

 

Új vagyok a topikban és a témában is. Mindkét lábamon bütyökműtétre lesz szükség, és már most szeretnék utánajárni a dolognak, illetve minél hamarabb találni egy megbízható, lelkiismeretes orvost, mert azt szeretném, ha áprilisban megműtenének. Szeretnék már nyár végén viszonylag gondtalanul nyaralni :-), és nem utolsó sorban sokat számít a jó idő is... A főnökömnek még nem szóltam a műtétről, egyelőre csak körbejárom a témát, orvos után nézek, és az első konzultáció után, amikor már többet tudok, mint most, próbálom finoman felvezetni nála a dolgot, hogy kb. 4-6-8 hétig nem fogok tudni dolgozni :-(.

Valószínűleg csavarozós módszer lesz, elég nagy a bütyök a bal lábamon és az öregujj igen ferde :-(. A jobb lábam is bütykös, nem annyira, mint a bal, de az öregujjal ugyanaz a helyzet. Lehet, hogy kétféle módszerrel csinálnák a két lábamat, de az biztos, hogy egyszerre szeretném megműttetni őket.

 

Nagyon szimpatikus a leírások alapján d-heni orvosa, dr. Greksa, szívem szerint hozzá mennék, ha nem Szegeden lenne :-(. Budapesti vagyok...

A másik orvos, akin gondolkozom, dr. Mády az Ortopédiai Klinikán...

Remélem, hogy az elhatározásom kitart és nem halogatom tovább a műtétet (nem csak esztétikai szempontból, hanem a fájdalom miatt sem)...

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.20 0 0 1088

Szióka!

Hogy 2 kapocs  van a lábamba azt amig nagyon dagadt észre sem vettem. Ahogy ment lefelé a dagadás úgy dúdorodott ki a kapocs feje. Nem igazán kellett sokat mozognom, gondolom kidobta a szervezetem. Szerintem ez az izületet korrigálta és nem csontban volt. Még jó, hogy 10 hét már eltelt. A másik bent van és a vége kitapintható. A mostani kiszedésnél a doki vágott egy szikevégnyit a hegnél és már ki is tudta húzni. Természetesen érzéstelenítő injekciót kaptam előtte. Újra varrni már nem kellett. Egész vékony 8 cm-es hústűnek néz ki. A egyik vége hegyes, a másik vég kicsit hajlított. 3 napig be volt újra  kötve. Nem baj, hogy így volt. Ez az egész kitartás és tűrelem kérdése, de szerintem megéri.  Írjad majd meg, hogy hogyan haladsz a cipők felvételével, mert hála az égnek ez is elég gyorsan változik. Gyógyulást!

Előzmény: Juliette65 (1087)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1087

Szia!Köszi az együttérzést!Hát elég ijesztően hangzik,hogy egy csontba illesztett drót kimozdul.Kötéltáncot jártál idő előtt?Néha én is tartok ettől,mert sajna semmivel sem jobb dagadás-ügyben a helyzetem.A dokid elnyitotta a műtéti heget és ugy vette ki?Vagy olyan közel volt a bőrfelszinhez,hogy erre nem is volt szükség?Brrr...

Előzmény: Törölt nick (1086)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1086

Sziasztok!

Leccina! Most a sok-sok türelem az ember legjobb barátja. Én tegnap voltam 11 hetes és  nagyon várom, hogy a másik lábamra is sor kerüljön. Nem tudom és a dokim sem mondta, hogy a két műtét között mennyi ídőnek kell eltelnie. Te már tudsz valamit? Én úgy gondolom, hogy  a műtött lábnap olyan állapotba kell jönnie, hogy elbírja a másik láb tehermentesítését, bár lehet, hogy nem így van.  Remélem, hogy jövő héten ezügyben már okosabb leszek.

Juliette65! Egy ponton szúrt a lábam és már pihenő helyzetben is. Hát az egyik kapocs 10 hét után  elmozdult, de már nagyon ki volt dudorodva. Remélem nem az én izgágaságom miatt történt mindez, mert azért nagyon odafigyeltem.  Észbe se kaptam úgy kikapta a doki, mint a sicc. Igaz arany keze van! Kicsit sem fájt, pedig itt a fórumon elég borzasztókat írtak róla. Még nekem is enyhén megdagad estére a lábam, de már alig lehet észre venni. Volt főnököddel pedig kítartást. Gondolom elnyeri majd méltó büntetését. 

Juliette65 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1085

Szia!Természetesen kenegetem,az elhalt bőr már a gipszlevétel utáni nap lekopott,szép sima lett az egész lábszáram.Egyenlőre nem tudok semmit felvenni,mert a ketteske még mindig felfelé áll.Ja,és eléggé szűk lenne minden cipőm,a lábfej olyan duci,látszik a fotón,milyen fényes a bőr az ujjak tövében.A drót 5centi hosszú volt,és abból vették ki,amin még ott a seb.Azt az ujjamat nem is igazán tudom csavargatni.Nem is merem megtépni...A Te kapcsod belül szúrta a lábfejedet?A gyógyulást mindig megszakitja valami,most épp jogásszal tárgyalok,mert megjött a felmondólevél,nov.26-iki dátummal,postabélyegző:idén január 10.Ebben azt állitja,hogy dec.15-én átutalással kaptam a novemberi bérem,aminek sehol sincs nyoma.Meg tán észrevettem volna,ha 70ezer ft van a számlámon!?Szóval,ki kell hajtanom a novemberi fizumat  a munkaadómtól,meg jogellenesség miatt per lesz ebből.Ugyanis semmit nem jelentett be és még táppénzt sem kaphatok,mert az OEP ellenőrei  még mindig kergetik.Ugyanis a felszólitásra sem reagált."Kicsit" átlépte a határokat.Szóval,nem egyszerű az élet.

A szexi kezelőcipőm az egyetlen használható lábbeli.Remélem,hamarosan mást is hordok!A csizim végig cippes,abba próbálom néha belegyömöszölni,de eddig sikertelenül.Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (1083)
leccina Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1084

na én is túlestem a műtéten, 12 napja. kiszedték a varratokat is, néztem a drótokat a lábamban, amire azt mondta a doki, hogy nagyon jól állnak. olyan a lábam, mintha nem is az enyém volna:) idegen! sima és bütyökmentes. a műtét estéjén éjszakáján azt mondtam, hogy a fenébe, normális vagyok én, hogy így akarok szenvedni? aztán másnap éjjel már nem volt különösebb fájdalmam. jelenleg itthon pihizek, használom a kezelőcipőt. muszáj még 3 hétig. dagadt, de szép a lábam. gyógytorna pedig a lábkörzés, az ujjak feszítése előre és hátra, a számokat leírni 1-10-ig a levegőben. és kímélni.ma este végre kukászacskó nélkül zuhanyozhatok:)szóval nem bántam meg a műtétet.biztos sok idő kell még, amire ismét a régi cipőimet használhatom, de nem  gond. ja és még a másik lábam hátra van! amugy tudom nem illik, de autót vezetni is lehet a cipőben:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1083

Szia!

Reméljük, hogy mostmár minden jó lesz. Kenegesd a lábadat valami bőrpuhítóval, de a testápoló is megteszi. Jót tesz a varratoknak. Nekem azt a doki egyben lehúzta, amikor a 6. heti konrollon voltam.  Nekem közben ki kellett venni az egyik fémet, mert nagyon szúrt. 8 cm hosszú, de egész vékony kis hústűszerű kapocs volt. Te most milyen cipőben  jársz? Gyógyulgass!

Előzmény: Juliette65 (1081)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1082

Na,most sikerült...

Előzmény: Juliette65 (1081)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1081

Hali!Csináltam hétvégén képet,most ilyen a lábam:duzzadt,vörös és még van egy öltéssor,amin rajta van a seb.Úgy néz ki az összes köröm,mintha gombásodástól sárgállna,pedig "csak" a maradék vér van alatta,ami nem ázott ki teljesen.Egész jól kezd lazulni az izom az ujjakban,ami biztató.Remélem,nem sok hölgyet rémisztett el a látvány!

Előzmény: Törölt nick (1076)
d-heni Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1080

Szia Ági ca!

Hát nem hangzik valami jól, amiket írtál! Én régi fórumozó vagyok, tavaly áprilisban volt csontkorrekciós Wilson-féle műtétem. Nagyon jól sikerült, mindkettőt egyszerre csináltattam, és tényleg nyíl egyenesek lettek! Nekem sosem kellett semmiféle sínt sem hordanom! A műtét előtt álmodni sem mretem volna, hogy ilyen szép lábakat kapok majd. És tökéletesn "működnek" is, rendszeresen edzek, futok, kondizok. Az edzőteremből 2 csajnak már időpntja van a dokimhoz műtétre... Nekem eddig sosem volt csonttörésem, és riogattak is, hogy majd meglátom, az időjárás változásra hogy fognak fájni a csontjaim... Nahát ilyet még egyik lábamban sem tapasztaltam. A lábadozás az hosszú volt, én 3,5 hónapig voltam táppénzen, 6 hónap után vették ki a csavarokat. A lábdagadás nálam is elég sokáig tartott, de a nagy meleg miatt is jobban dagadt nyáron. Ahogy begyógyultak a csavar kivétel utáni sebek, fokozatosan, de elég gyorsan visszaszoktattam magam a magas sarkúhoz. Elmondhatatlan jó érzés, hogy nem fájnak a lábaim a szűk magas sarkú cipőkben, csizmákban.

Kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

Heni

Előzmény: Ági_ca (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1079

Szia Ági ca!

A 3-5 hónap pihizést igazán soknak tartom, mert ha törik az öregujjat és kapcsoznak, akkor is elvileg 6 hét és 3 hónap közötti a gyógyulási ídő. Úgy olvastam, hogy a Schede műtétnél,  mivel nem törtnek semmit 4 hétre csökken. Attól függetlenül én úgy gondolom, hogy a gyógyulási ídő azért mindig az egyénen múlik. Műtét után nekem is durván dagadt  a lábfejem, kicsit még a bokám is. Nekem a  10 öltéses varratot ki kellett szedni  és azt is csak 14 nap után lehetett. Elszíneződésem most is van ott, ahol benne van a fém. A régi cipőimet azért nem tudtam a 7. hét után felvenni, mert pont a fémnél nyomott. Kellett vennem egy Tamaris csizmát, ami egész lentről zippes és hajlítás nélkül bele tudtam lépni. Ennek olyan bélése van, ami nem nyomja a fémnél, lapos sarkú és teljesen le van kerekitve az orra. Szerencsém volt, mert rögtön kaptam és nem kellett bejárni a fél világot és még divatos is. Az öregujjam nekem sem vonalzó egyenes, de soha nem is volt az. Lehet hogy majd egyenes lesz, mert nekem még ezt a lábamat sajnos úgy néz ki, hogy még műteni fogják a haránttal, de ez pontsan ezútán fog eldölni és még úgye ott van a másik lábam is.

Azt is írtam korábban, hogy a lábam hétről-hétre és mondhatjuk azt, hogy óráról-órára javult, pedig igazából napközben azért végeztem azt a munkát itthon, ami szüksége volt. Sokat, naponta többször 15-20 percet törölközön keresztül jegeltem, felpócoltam, mozgattam az ujjaimat, lábkörzéseket csináltam.Kezelőcipőben jártam első perctől fogva, tehát  egyáltalán nem terheltem. Igaz, hogy kezelőcipőben még lementem az utcára is dupla gyapjúzoknit húztam a lábamra, hogy meg ne fázzon. Ha leülök még most is felteszem a lábam.

Szerintem pihentesd, jegeld, kézzel kicsit mozgasd az ujjaidat, hogy mire visszamész a dokihoz alakuljon.

Javulást kívánok neked és ha  kérdésed van szívesen válaszolok.

Előzmény: Ági_ca (1078)
Ági_ca Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1078

Cocer:

Eddig mindig nyugtatott a doki, hogy hát szerinte milyen szép a seb, stb- szerintem csúnya volt és piros és 5 öltéses- és most szerdán kontrollon ő is azt mondta, hogy ez most szerinte is nagyon- nagy. És hogy biztosan sokat erőltettem. Ami egyáltalán nem igaz, mert varratszedésig (3hétig volt benne felszívódó varrat) egyfolytában polcoltam, alig jártam, ha jártam, csak spec cipőben, mankóval- amit mondta, hogy nem is kellene- jegeltem a lábam, szóval figyeltem rá. És már a varratszedésnél ekkora volt. Akkor azt hittem, csak be van dagadva. Most pedig mondja, hogy hegszövet és polcoljam, jegeljem, ne járjak; várjak vele 3-5 hónapot, mire kicsit lemegy. De a hegszövet nem megy le basszus. És most 2x akkora a bügyök helyén a lábam (és nem hiszem, h duzzadt, mert olyan kemény, mint a csont) és még a régi cipőket sem tudom már felvenni, pedig elvileg az lett volna a lényeg, s most még csúnyább :(( 21 éves vagyok, és nem kellene ilyenekkel szenvedni. Ráérnék később :P

Neked a duzzadás mekkora (volt)? Azt írtad, már tudsz 3 hete cipőt hordani. Csak a bügyök helyén dagad fel, vagy a többi helyen is?

A másik pedig, hogy nekem az ínnal csináltak valamit- elvágták vagy meglazították- de ugyanúgy áll a lábujjam, akár hordok este sínt, akár nem, ugyanúgy visszaáll ferdén, mint előtte. Kicsit sem különb. Akkor nem tudom, mi értelme volt megműteni ott is?!

Ahh.

 

Ági

Előzmény: Törölt nick (1076)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1077

Szia!

Köszi!Gipszlevét után ugy nézett ki a lábam mint valami 200éves anyóka bőre!Sőt a mozgásom is olyasmi volt.

A doki mégcsak óvatos sétákat engedélyezett.Persze bokakörzést és lábujjmozgatást igyekszem minél többet csinálni.A sebek lassan leáznak,de azért éjszakára még ráhúzok egy laza zoknit,mert nem szeretnék arra ébredni,hogy elakadt a var a paplanhuzatban.A kezelőcipő valóban segit,csak a lábfejemen bő,ha megszoritom jobban,akkor meg egy idő után vágja a bokámat.Na ja,nem egyszerű ujra járni tanulni:mire megszoktam a gipszet,megfosztottak tőle...

 Na,jók legyetek!És gyógyuljatok!

Előzmény: Törölt nick (1076)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1076

Sziasztok!

Juliette 65!

Hát a gipszlevétel után nem fogsz rögtön futni, de ezt te is tapasztalod.  Ha a dokid szerint terhelhető már a lábad akkor muszály terhelni. A naponta többszöri bokakörzés, lábujjmozgatás sokat segít. Ha leülsz még sokáig pócold fel. Nekem a fém a lábamon már teljesen kitapíntható és ki is dudorodik. Kiváncsi vagyok mit mond a doki.

Robbiegirl!

8 eres EKG, teljes vérkép, vízelet és tüdőszűrés eredménye kell. Az ortopéd orvos a leletekkel fog az anesztológushoz küldeni. Jobb minél előbb túlesni  rajta és meglátod, hogy megérte. Nincs falatrengető fájdalom. A kis kellemetlenségre, meg elég a fájdalomcsillapító.

szilvamagw!

Sajnálom nagyon anyukádat. Sokat kellett volna pihenni és felpócolni. Gondolom visszament a dokihoz. Nekem is a bütyökműtét mellett csinálták a kalapácsujjamat is. Nekem az ujjam alsó részén volt a műtét három öltésnyi varattal. A bütyökműtét mellett észre sem

vettem a kalapácsujj műtétet egyébként is az sokkal előbb gyógyul.

Ági ca!

Ne légy elkeseredve. Lehet, hogy a dagadástól ilyen a lábad. Nekem is dagad még kicsit,  10 hét után. Igaz a dagadás a terheléssel van egyenes arányban. Három hete már rendes csizmában járok. Az esetleges hegszövetre a dokid mit nyilatozott?

Ági_ca Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1075

Juliette köszönöm a gyors választ!

A tornázás helyett nekem az orvos az MBT cipőt ajánlotta, hogy a harántboltozat, lábfej erősödjön, stb. És az rendbeteszi a derekat, hátat is, ha baj van vele. És persze starflex betétet viselni sima cipőben. De erősítésre mindenképpen MBT plusz Te is nyomogathatod, mozgathatod a kezeiddel a lábfejed. Én is azt csináltam, és járni már nagyjából tudok és az első próbálkozáshoz képest elég sokat fejlődtek az izmaim, inak.

Előzmény: Juliette65 (1074)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!