Keresés

Részletes keresés

Buzsa Creative Commons License 2004.10.08 0 0 35

Sziasztok!

 

Tudja valaki, hogy mi okozhatja a szervezezetben a magas vastartalmat? Egyik ismerősöm szervezetében a vastartalom a kétszerese a normálisnak. Két kardiológust is megkérdeztünk, de egyik sem tudta megmondani, hogy mi lehet ennek az oka, mert még nem találkoztak ilyen súlyos esettel. Szerintetek? Nagyon jó lenne, ha valaki  tudná rá a választ, mert a kardiológusok, és mi is tanácstalanok vagyunk.

home3 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 34

Sziasztok!

 

remélem énis beletudok szolni a sajat peldam alapján.a panikbetegséget le lehet  kuzdeni én ezt változatlanul állitom és probalom is.en abszolut hipochonder ember vagyok,és sportolo(voltam?)minden tavaly kezdodott amikor az egesz media felfujta a hirtelen halalok temajat.azota rettegtem edzesre jarni mert azt vartam vajon mikor tortenik ez meg velem.sosem volt baj a szivemmel,mégis egyre jobban féltem aminek az lett a vege hogy totál bebeszeltem magamnak hogy én marpedig biztosan beteg vagyok.mellkasi fajdalom stb stb.vegul mar masokat is megijesztettem ezzel,es elvittek orvoshoz.persze minden negativ es mint kiderult csak egy porc gyulladt be.de én ezt sem akartam elhinni.ekgrol ekgra jartam.aztan mar majdnem feladtam a sportot.de most megint megakarom probalni,mert nemakarom hogy a felelmem legyozzon.termeszetesen megint sportorvos ahol most a szivultrahang kimutatott nem szignifikans mitrialis prolapsust vagy mit amivel tisztaban sem vagyok hogy micsoda.aztmondtak nemis fontos mert nemokoz semmifele problemat.milyen problemat okozhatna?az extrasystole miatt pedig ne aggodjon senki ha nincs valami komoly szivbetegseged nemokozhat problemat.minden embernek van .csak nem mindenki erzi.en mondjuk igen.de hozzaszoktam.

verz Creative Commons License 2004.09.30 0 0 33
Csatlakozom Morgolódó véleményéhez!

A szívkatéterezés az már ún. invazív beavatkozás (tehát nem olyan mint az ultrahang vagy az EKG), ennek kockázatai is vannak. Csak komoly gyanú esetén szabad megcsinálni, nem az orvos vagy a "hipochonder" beteg megnyugtatására!

Ha másik szívspecialista (és hangsúlyozom a specialistát, nem szívgyógyász szakvizsgával rendelkező általános belgyógyász!) is javasolja az elvégzését, vágj bele, DE CSAK AKKOR!
Előzmény: Csillusmaki (30)
morgolodo Creative Commons License 2004.09.30 0 0 32

helyesen: de én NEM bízok benne ...

 

A többi jó. :-)

Előzmény: morgolodo (31)
morgolodo Creative Commons License 2004.09.30 0 0 31

Szia Csillusmaki!

 

Nem tudok tanácsot adni, már csak azért is mert nem vagyok orvos, viszont egy kis vígasztaló történetet elmesélek.

 

Két héttel ezelőtt elmentem vidékre szüretelni. Este egy kicsit megvizsgáltuk a tavalyi termést,  és elég vidám hangulatban mentem aludni. Másnap reggel korán kellett kelnem, ezért éppen csak a legszükségesebb dolgokat tudtam elintézni (tiszálkodás), de kávéra már nem jutott időm. Minden bajom volt. Szúrt a szívem, hányingerem volt, többször leizzadtam (pedig meglehetősen hideg volt). Kint a szöllőben kb. két órát vártunk a többiekre. Akkor már azt fontolgattam, hogy feldobom a talpamat. Nem is áltam neki reggelizni a többiekkel. Ekkor, ha meg kell halni, ám legyen, felkiáltással leöntöttem 2 dl iszonyú pocsék, híg német kávét. Aztán hirtelen rádöbbentem, hogy most éppen pánikrohamom van. Ezzel mintha elvágták volna a "szívbajomat", jól bekajáltam, és egész nap gond nélkül szedtem a szőlőt és ittam a tavalyi termést (pedig valamikor az én szívemnél is találtak valamit, de abba állítólag nem lehet azonnal belehalni).

 

Egy dolgot mégis javaslok. Menj el másik orvoshoz (kardiológushoz) is, és kérd ki a véleményét (adott esetben még egy magánrendelés is megéri)! Én az általam dilettánsnak tartott orvosoktól azonnal elmenekülök. Még ha ténylegesen nem is dilettáns, de én bízok benne, akkor jobb továbbállni. Egy tisztességes hipochondernél, és pánikbetegnél ez alapkövetelmény. :-)

Szvsz, ha egy orvos nem válaszol egyenesen a beteg kérdésére, akkor valószínűleg nem tudja a választ. 

Előzmény: Csillusmaki (30)
Csillusmaki Creative Commons License 2004.09.30 0 0 30

Hali!

 

No mint kiderült a mai napon, valamit okosítottak a leleteimmel, mert az izotópos vizsgálat is pozitív. Könyörgöm, mit jelent az, hogy pozitív??????? Mik a lehetőségek? 1 hetem van, vagy 20 évem? Menjek katéterre vagy ne? Semmire nem hajlandó ez a dilettáns orvos válaszolni, mindenre csak himbálja a fejét, hogy ne aggódjak. Igenis aggódom, mert nem tudom mi mit jelent! Ráadsul amióta megy ez az egész a pánikbetegségem miatt egyfolytában érzek mindent, és nem tudom, hogy vajon a szívem gáz, vagy csak az agyam! Kérem, hogy ha valaki tud mondani valamit az üggyel kapcsolatban az tegye meg!!! Köszönöm

Csillusmaki Creative Commons License 2004.09.26 0 0 29

Hahó még mindig én:)

 

Megkaptam közben az izo-leleteket, semmi... Se terhelés alatt, sem pedig nélküle. Viszont a doki biztos ami biztos katéterezni akar. A baj az, hogy nem tudom mit csináljak. Sajna amióta a terheléses ekg-n azt mondták, hogy a szívem terhelés alatt nem szállít elegendő oxigént, parázom. Egyfolytában azt figyelem, hogy fáj vagy nem. Ha egy nagyobb levegőt veszek és kicsit szúr a mellkasom, rögtön rettegni kezdek. Sport közben is azt figyelem hogy dobog a szívem, és fáj-e. Ma is például ültem a gép előtt  jött egy ilyen szúrkálósdi, és nagyon megijedtem. Gyorsan felpattantam a biciklimre, hogy legalább az utcán kapjak szívrohamot, tekertem mint egy őrült vagy fél óráig, de nem hogy bajom lett volna, minden elmúlt...ilyenkor mindig picit megnyugszom, hogy egészséges vagyok, hiszen terheltem magam, és mégsincs semmi, de aztán folytatódik minden a régiben. Hipochonder vagyok, ez tény, de ettől függetlenül mit csináljak? Szerinted elmenjek katéterre, vagy ne? Kérlek mondj valami okosat, bár látatlanban tudom, hogy nehéz...

 

Köszönöm

Csillusmaki Creative Commons License 2004.09.06 0 0 28
Köszönöm a segítséget, az izotópost mára ígérték, majd meglátjuk mit mondanak. A katétert mindenesetre nem szeretném ha egy mód van rá!
Előzmény: ColinF (27)
ColinF Creative Commons License 2004.09.04 0 0 27

Gondolom kozben megkaptad az izotopos vizsgalat eredmenyet.

Nem fogsz elpatkolni, vagy legalabbis nem hinnem hogy gyorsan tenned azt. Egyaltalan nem mindegy, hogy panikbeteg vagy es hipochonder ebben az esetben. Barmi baja is van a szivednek javasolnam, hogy fordulj szakemberhez - pszichologushoz kognitiv terapiaval - mert elkepzelhetonek tartom, hogy a felelmeid es a fizikai tunetek kapcsolatban allnak a panikkal vagy a hipochonderseggel. 22 evesen ez meg boseggel rendbehozhato altalaban - kar lenne tovabbi 60 - 70 evet ezzel elned.

A sulyzos edzesekkel altalaban az a baj, hogy bar gyonyoru izomzatot fejlesztenek, elhanyagoljak a keringesi rendszert, igy lehet hogy ugy nez ki, mintha sportos lennel, de valojaban nem vagy az. (Latszatmegoldas.) Uszast es futast javasolnek heti rendszeresseggel a keringesi rendszer es az ellenallo kepesseg fejlesztesere.

Előzmény: Csillusmaki (26)
Csillusmaki Creative Commons License 2004.09.03 0 0 26

Helló mindenkinek!

 

A következő problémával vagyok itt, remélem van itt egy szakember aki mondd nekem valami okosat.

22 éves vagyok, hipochonder, pánikbeteg, de ez mellékes. Ámbátor lehet, hogy emiatt fordult elő, hogy egy napon mikor nagyon melegben dolgoztam úgy éreztem ki akar ugrani a szívem, és picit fájt a karom is. Azért mondtam a hipo-t meg a pánikot, mert nem tudom, hogy emiatt lehetett-e. Lényeg, hogy elmentem szívdokihoz, aki csinált egy EKG-t, minden oké. Egy ultrahangot, minden oké. Végül a terheléses EKG-n megállapították, hogy terhelés alatt a vérem nem szállít elegendő oxigént, így izotópos vizsgálatra küldtek, melynek az eredményét ma kapom meg. Ettől függetlenül az orvos azt mondta, mindenképp akar egy szívkatétert csinálni. A problémám a következő: Bármit kérdeztem , hogy mi bajom lehet, nem mondott semmit, megkérdezte, hogy sportolok-e, mire mondtam, hogy most nem, de 6 évig mindennap súlyzós edzéseim voltak. Erre azt mondta, hogy lehet, hogy csak ettől van, és akkor nincs semmi baj. Ettől DE MI???????? Idegesít ez az egész, hipos pánikos révén már minden percben érzek mindent!!! Beszéltem másokkal is (orvosok) valaki azt mondja ne foglalkozzak vele, valaki huhogott, hogy baj van. Most akkor mit tegyek? Kérem, hogy valaki mondjon már valami okosat, nem szeretnék 22 évesen elpatkolni, de ha azt nem, hát megőrülni se!!

 

Köszönöm!

tusi74 Creative Commons License 2004.04.21 0 0 25
A szívrutmuszavarosoknak találtam:
Cardy készülék
villaroza Creative Commons License 2004.04.14 0 0 24
még annyit egyszer láttam egy filmet amiben az volt hogy a vegetativ zavarokból valódi szivbetegség alakulhat ki, és aszivátültetésre várok között sok avolt pánik beteg de nincs harag Tusi
oké
ha van keved azért irj
Előzmény: tusi74 (22)
villaroza Creative Commons License 2004.04.14 0 0 23
nekem volt szivzörejem
van ritmuszavaromés lezajlott szivizom gyulladás amiről nem tudtak

Ja és az egyik billentyűm nem zár rendesen mitrális prolapsus a

Előzmény: tusi74 (22)
tusi74 Creative Commons License 2004.03.29 0 0 22
Én szívesen folytatnám a beszélgetést, pl. a szívbillentyű-zavarokról, vagy egyéb szívbetegségekről.OBJEKTÍVEN!!!

Milyen típusai vannak, ki az aki évek óta él ezzel stb.

És most nagyon kérem, ha lehet, hogy ne menjünk el a pánikbetegség irányába. A szívpánikosoknak lett saját topicjuk,
Nem akarok kirekesztő lenni senkivel (külön bocsi Villarozától), de ha belegyaloglunk a pánikbetegségbe, akkor szétOFF-oljuk a topic-ot, info pedig =0. Én pedig tanulni szeretnék másoktól, akik tapasztaltabbak nálam.

villaroza Creative Commons License 2004.03.14 0 0 21
Sziasztok

Na az én dokim
-ha ki nem rúg Pécsett lakik
és MAgyarürögi uton
Dr. Sárosi Istvánnak hivják ,de szerintem te nem jössz Pécsre.
Na ha kórházban fogadott annak is van előnye
mert lehet hogy több mindent meg tud nézetni a nőgyógyász dr. nő akihez jártam a rendelőintézetben is dolgozik , meg aszülészeti klinikán meg rendelő intézetben is van magán rendelése és ugyan ugy flveztett mindent
, De amikor ekőször kértem időpontot tőle csak aprivátba fogadott amikor mondtam a recepción hogy nem Pécsett lakom jöhetek Dr. xy hoz azt mondták igen akkor kértem SZTK rendelésre időpontot .

irok egy cimet őt is megtalálod a neten Dr
Fülöp Péter.
az Uzsoki uti Kórházban van 06209604892

őt ugy ismertem meg hogy egy korai Tv adásban lehetetett kérdezni , de mire én kérdeztem ő már nem volt. stúdióban és megadták a kórház cimét
Őtt felhivtam és ő megadta a mobilszámát és mondta hogy nem sokára jön erre vidékre felkeres és átnézi apapirjaim
.El is jött mindent átnézett és azt mondta hogy a mirtrális prolapsus miatt nem lehetek ilyen rosszul ő ajálnlotta BP-en a Tündérhegyet a pánikra.
Egy fillért nem fogadott el
Közben kisült ahogy nézte az adataim hogy ott született abban az alfödi városban ahol én és gyakorlatilag pólyásként talákoztunk is
Itt anetem is válaszol akérdésekre
én elfelejtettem anevét és irtam neki erre visszairta én voltam magánál ennyi

Mitrális prolapsusnak lehet fokaozata , én szerintem asressz önmagában ekég a rosszulléthet miután minden 10. nő szenved benne
az izom gyengeség miatt,és mióta ultrahang van azóta tudják kimutatni. szia irjál priviben

Illetve irjatok

Előzmény: tusi74 (18)
molloy Creative Commons License 2004.03.14 0 0 20
Menj, szerintem MOST azonnal...
Előzmény: Saughassy (19)
Saughassy Creative Commons License 2004.03.14 0 0 19
Belepnek en is a klubba :/

Elorebocsatva hogy 25 eves vagyok es kiskoromban diagnosztizaltak mitralis prolapsust ... 3 napja majdnem csunya veget ertem.

Kellemes 16 oras melo es stressz utan jol osszebalheztam egy szerkesztovel, hogy miert nem maradok meg 17.-re, majd elindultam haza. Azaz indultam volna, mert hirtelem elkezdett zsibbadni a bal karom, szurt a kulccsontom, alig kaptam levegot... kenytelen voltam leulni. Tartott vagy 10 percig, de nagyon szarul voltam meg utana vagy 1 orat. Szerintetek ez mi a fene volt?:( Menjek orvoshoz?

tusi74 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 18
Egyébként EM74 vagyok, csak megint meghalt a winyóm, a régibe meg életet leheltem, és most ezt a nicket használom.

A mailem: tusi@pr.hu

Előzmény: tusi74 (17)
tusi74 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 17
Én ehhez a dokihoz maszek alapon mentem, mert az interneten hirdette magát, csak valahogy hogy-hogynem a kórházban volt a rendelése, és rávezette egy ambuláns lapra is, de konkrét tarifát is kért.

Megírhatnád magánban a Te kardiologusod nevét, címét, mert az enyém nem egy "was ist das"..

Előzmény: villaroza (15)
tusi74 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 16
Én ehhez a dokihoz maszek alapon mentem, mert az interneten hirdette magát, csak valahogy hogy-hogynem a kórházban volt a rendelése, és rávezette egy ambuláns lapra is, de konkrét tarifát is kért.

Megírhatnád magánban a Te kardiologusod nevét, címét, mert az enyém nem egy "was ist das".

Előzmény: villaroza (15)
villaroza Creative Commons License 2004.03.13 0 0 15
szia
NA a szivbelhártya gyulladás az már lezjalott valami, azért semmi szerintem
na most persze az ilyennek vannak nyomai
nekem most vagyo 47 / 25 éves koromban csinálták a szivkatétert
hogy miért a klinikán karból szerinetm tanultak,
mert nem azon az oldalon ahol aszivbillenttyürü szűkületre utaló jelek voltak

A terhelésest terhesség előtt csinálták futtattak hegynek, a birtam a fenébe ilyenkor mindig minden rendben
de kb 12 éve mentem egy dokihoz akinek elmondtam atüneteim és ő mondta mitrális prolapsusra gyanakszik ultrahang igazolta és a szivizom gyulladást na most a mitrális prolapszus mitől ? vagy aszivizom vagy veleszületett
mivel aszivizomról ahülye orvos miatt nem volt tudomásom
nem tudni mitől

szerintem ha többször nem keress egy jó privát kardiológust és azzal magyatástad el mi abajod
én mentem priváthoz 6000ft a férjem most nem visz el már
de vért vett vérnyomást mért EKG t csinált még a mesesről is kikérdezett vérveszteség hogy alszom .
Sokak szerint jó orvos más szerint irjon több szindarabot
de mindent elmondott emberségesen hogy nem mentem nem tudom mi lesz
mert 3 havonta 6000 ft nem birjuk fizetni beállitotta gyógyszereket még arra is kiváncsi hogy laszom ha mondom fáj valami arra is ir gyógyszert sőt még a székletre is van gondja mert erőlködés stb
és irjál bocs hogy most irtam de nem néztem ide be.

Előzmény: EM74 (13)
villaroza Creative Commons License 2004.03.13 0 0 14
pill azonnal irok
Előzmény: EM74 (9)
EM74 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 13
Én sem tudok a betegségemről semmit.

Amikor rákérdeztem a kardiológusnál, hogy konkrétan mi a bajom, azt válaszolta, hogy SEMMI.

Majd az ambuláns lapomra azt írta, hogy évente feltétlen kontroll és minden beavatkozás előtt antibiotikum profilaxis=semmi.

Ezt visszavittem az üzemorvosnak, aki a "semmi" láttán, teljesen pánikba esett, teleírta a papíromat, és bár sehova nem volt odaírva az ambuláns lapomra, hogy szívbelhártya-gyulladásom volt(endocarditis), ő azért nyugodt szívvel odaírta, majd közölte, hogy én a törvényben rögzített 2 éves ellenőrzés helyett félévente járjak ellenőrzésre, hogy az állásomban maradhassak. Mikor megkérdeztem, hogy miből gondolja (én, tahó informatikus), hogy szívbelhártya-gyulladásom volt, ilyet szól, hogy az eredményezi, hogy áteresztenek a billentyűk. Mondom, oda is van írva?, "Á nincs, de azért ő feljegyzi, biztos ami biztos a kartonomra."

Azóta is töröm az agyam, hogy mi az igazság, de még nem jöttem rá. Az orvosira meg csak nem iratkozom be, hogy megtudjam, csak 5 perc korrekt magyarázatra lenne szükségem. Eddig még nem kaptam meg, de a remény hal meg utoljára.

Előzmény: hatalmas aranyos (12)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.02.29 0 0 12
Ezt se mondták ám el, á dehogy! Csak a zárójelentésemben ez áll.
Nomármost engem is baromira irritál, ha hülyének néz bárki is, legyen az orvos, a párom, a szomszéd vagy bárki. Talán tényleg nem vagyok hülye, egyszerűbb nyelvezetre lefordítva elég sok mindent felfogok és megértek.
Előzmény: EM74 (11)
EM74 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 11
"Hogy ez pontosan mi a francot jelent, azt tudni nem tudom, csak sejtem. Az okát viszont egyáltalán nem tudom."

Én csak azt nem értem, hogy miért úgy csinálják a dokik, hogy mondanak valami tényt, aztán anélkül, hogy részletesen elmagyaráznák, hagyják, hogy hülyére emészd magad.

Szerintem 5 perc alatt el lehetne mondani, attól, hogy valaki nem orvos, nem hülye.

Előzmény: hatalmas aranyos (10)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.02.29 0 0 10
Nekem 4 éve derült ki egy kivizsgálás során, hopgy a bal kamrám közepesen tágult.
Hogy ez pontosan mi a francot jelent, azt tudni nem tudom, csak sejtem. Az okát viszont egyáltalán nem tudom.
Előzmény: EM74 (6)
EM74 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 9
Szia Sorstárs!

Most akkor letámadlak.

Neked kell antibiotikum minden beavatkozás előtt? Legyen az egy egyszerű foghúzás? Mi van, ha véletlenül, mondjuk egy foghúzásnál izgalmamban nem merek szólni? Neked mondtak erről valamit?

Neked a szívzörej miatt csinálták a katéterezést, vagy a ritmuszavar miatt?

Szedsz gyógyszert?

Mi így születtünk, vagy ilyenek lettünk?
Ezek a szervi eltérések milyen gyorsan változnak?
A terheléses milyen lett? Birod egyébként? Nekem semmilyen tünetem sincs, csak attól félek, hogy úgy járok, mint Fehér Miklós, hogy minden előjel nélkül meghalok. Egyszerűen nem megy ki a fejemből.

Küldj el a francba, ha sok voltam.

Előzmény: villaroza (8)
villaroza Creative Commons License 2004.02.28 0 0 8
ne irigykedj mert rengeteget szenvedünk, nekem is szivzörely
és mitralis prolapsu a
na ja szivritmus zavar a mind neurosis cordi
EEkg , terhelés, ultrahang 25 évesen szivkatéter
karból stb
villaroza Creative Commons License 2004.02.28 0 0 7
tegnap irtam hosszú hozzá szólást nyoma nincs
EM74 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 6
Irigykedve olvasom az előttem szólókat. Örüljetek, nagyon hogy nincs valódi szervi bajotok.

Nekem eddig semmilyen tünetem nem volt, mégis kiszűrtek a fogl. egészségügyön szívzörejjel.

Nekem EKG és Szív UH is volt, és azt mondták, hogy a szívüregeim a normális felső határán vannak, és minden szívbillentyűm egy picit átereszt. Mindehhez 30 éves vagyok. Minden évben kardiológiai kontrollra kell mennem, hogy mire halad. Álmomban néha szívátültetésen esek át, teljes verejtékben ébredek. Az itt levő orvosok, Teletabii, Kheiron, Afintha lelket vertek belém, hogy nem nagy dolog, meg nem 100%-os vagyok szívügyileg, csak 90%-os, és akkor mi van, de én akkor is félek a jövőtől. Pl. attól, hogy nem fogok tudni életbiztosítást, kiegészítő eü. biztosítást kötni, nem vehetek fel nagyobb hitelt stb.

Egyszerűen nem jövök rá mitől lett ez nekem, a betegségem pontos nevét sem tudom. Van itt még valaki, akinek van szervi baja, és sokat tud ezekről a betegségekről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!