Keresés

Részletes keresés

ovics Creative Commons License 2010.04.19 0 0 992
Nagyon szeretnék sokáig fel-le járkálni.Panaszom nincs,nem fáj semmim.
Hetente 2x 1,5 órás hastáncra járok, igyekszem mozgatni mindenemet.
Előzmény: .ETNA. (991)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.19 0 0 991
Hupsz, ezt még leírni is sok:-)) De hát a szülői "beosztás", mint tudjuk, egy életre szól:-)

Azért az sem semmi, hogy fel tudsz menni, hogy lehetsz ilyen, hétvégén még le-fel szeretnél járkálni is? :-D
Előzmény: ovics (990)
ovics Creative Commons License 2010.04.18 0 0 990
Kissé behavazódtam a munkában...........................ráadásul most értünk haza Érdligetről,isteni idő volt,el kezdtem takarítani a házat........................sajna lemaradtam a sorozatról.De már láttam részeket,elgondolkoztató.
Pénteken hajnalban Miskolcra mentünk,onnan tegnap délután jöttünk haza.Közben lakásra alkuszunk a lányomnak és hirdetjük a miskolci lakását.Még akkor vettük,mikor ott járt egyetemre.De szeretne külön költözni Pesten,viszont a közelünkben.

Mi sosem mászunk ki a lakásokból :-))

A fiamnak vettünk itt,majd apósom halála után eladta és megvette a sogórnöm részét és beköltözött,miután az alapokig szétvertük és felújitottuk.A fiam abba a lakásba született.Imád ott lakni,de előbb utóbb kicsi lesz.
Következő évben lányom Amerikában volt,mi a férjemmel felparkettáztattuk és felköveztettük a miskolci lakását.

Következő lépés a sajátunk konyha és fürdőszoba átalakitása volt.
Most a lányom új lakása jön.......................ezek után a 2 gyerek saját maga fogja intézni,ha el akar költözni.Mi a férjemmel élvezzük ezeket,szivesen segitünk,de jó lenne már az Érdi házzal is foglalkozni.Kaput kell csináltatni és a kert...............................1000 nm és meredek.Ráadásul a tetejére épitkeztünk.Ha kimegyünk pénteken és vasárnapig nem jövök le a kapuig :-))

Lassan ismét laborom lesz,már úgy érzem egybefolyik.Javult a májenzim,ahogy 7-ről 6-ra vette le a dokinő a Trexant,viszont a CRP romlott.
Előzmény: .ETNA. (989)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.18 0 0 989
El is felejtettem említeni Ovics, hogy ma reggel, amikor rákattintottam a Zone Reality csatornára, éppen egy sorozat kezdődött, ott is ragadtam:-).
Most néztem a műsort, ma vetítették az I. évadból a 7. és 8. részt, a címe: Gyógyíthatatlanok. Rákbetegségből gyógyultakról szól, nagyon elgondolkodtató volt a mai rész.

Ma délután is ismétlik 17.00 és 17.30 órától..
Előzmény: .ETNA. (988)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.18 0 0 988
Igazad van, de hát Anyukám arra tanított, ha "megszólítanak", illik visszaválaszolni - bár valóban nincs értelme, mintha a falnak beszélnék:-))

No de a kedvenc mediterrán ételeimet csak meg kellett védenem, mert nem azok váltják ki a cukorbetegséget ez fix, a többin pedig szerencsére nem idegeskedem, inkább mosolygok :-))

Különben is, ha már választani akarok, inkább a makrobiotikus étrend, mint a kőkori.
Hogy vagy kedves Ovics? Eltűntél mostanság, igaz, itt a tavasz, így hát nem is csoda:-)
Előzmény: ovics (987)
ovics Creative Commons License 2010.04.18 0 0 987
Ejnye-bejnye!!!!!!!!!!!!!!!!

Már megint vitatkozol a Szendi fóbiással?
Már a rák fórumban is agitál .............................a többit nem ismerem,mert nincs olyan témám,amit mindenhova betegyek és agitáljak .-))
Na meg időm sincs erre.

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyeségfe miatt magunkat büntetni."
Nem vagyok hajlandó erre és szerintem te is hagyd figyelmen kivűl evicke hozzászólásait. .-))
evickének javaslom,nyisson egy Szendi fórumot. (EZ NEM ÉN VAGYOK...:-))
Előzmény: .ETNA. (982)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 986
981.hsz
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 985
977. hsz
Evicke Creative Commons License 2010.04.17 0 0 984
esküszöm, te paranoiás vagy. agitál téged a halál. senkivel nem vitatkoztam, amíg te újra nem kezdtél cirkuszolni.
véletlenül nem te ugrottál nekem, mint egy hisztérika, csupán mert betettem egy térképet?
ha pedig valakivel "bunkó" voltam, majd ő szóvá teszi.

figyi, te tényleg azt hiszed, rólad szól ez a topik?? mert akkor elárulom, hogy sokan csak olvassák, és nem ismerheted a véleményüket, pláne, hogy mit hasznosítanak az itt leírt információkból.
ez egy nyitott topik, én is reumás beteg vagyok, még ha tünetmentes is, és ugyanannyi jogom van megjegyzést tenni, javasolni, kérdezni, egyáltalán beszélgetni a betegség táplálkozási vonatkozásairól, mint bárkinek.
próbáld ezt elfogadni, és ha annyira zavarnak a hozzászólásaim, ugord át őket, egyáltalán nem szükséges hozzászólnod!!
Előzmény: .ETNA. (982)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 983
Ja és persze megint nem a lényegre reagáltál - mármint a jó mediterrán étrendre.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 982
Milyen jó ugye, hogy megint találsz valakit, akivel vitatkozhatsz:-))

Lehet, hogy ezzel enyhíted a magányod, vagy mi van már, ez lenne a lételemed?
Na jó én - Veled ellentétben - nem akarlak megbántani, nem vagyok olyan pokróc, mint Te, de bocsi, kinek is írtad a 977-es hozzászólást? Látod-látod, mielőtt háborogsz, mint a tenger és elég bántó stílusban (a stílus maga az ember!) kioktatsz, és utasítgatsz, hogy ne szóljak bele, inkább olvasd el.... legalább a saját hozzászólásod a "sok zöldség nem mindenről" !

Szendire nem haragszom és Rád sem, sőt még el is hiszem neked, hogy nálad és másoknál is bevált a módszer, de olyan erőszakosan nyomulsz ezzel a programmal, mintha egyenesen a kőkorból kerültetek volna ide, 100 %-os bizonyossággal tudva, hogy mi is volt a paleolit korban:-))

Ha néha olvass is, ne csak írj, javaslom pl. Hencsy hozzászólásait is olvasd át újra, a 973-asat, vagy a 974-eset, látod, hogy vele kapcsolatban is mennyire "mellé lőttél" - mire érzett rá ösztönösen? Hm - na mindegy.

Bármit is válaszolsz, részemről a vita lezárva, amúgy nem is vitáztam, csak kértelek, hogy engem ne agitálj, ne próbálj meggyőzni arról, hogy a hal, a sok zöldség és a víg kedély kevesebbet ér, mint a besavanyodott, diétára állandóan figyelő, semmi fincsit sem ehető lét ... Tudod, ahogy a természetgyógyász ismerősöm is mondja: ha rendben lesz a has, rendben lesz a fej is... lehet ez lenne a megoldás Nálad is!
Előzmény: Evicke (980)
Evicke Creative Commons License 2010.04.16 0 0 981
és milyen légből kapott új trendről beszélsz??!
a belinkelt két cikk pont Szendi jó irányát támasztja alá, hiszen tőle teljesen függetlenül született és íródott le. mellesleg ő sem talált fel semmit, csak a hasonló kutatási eredményeket foglalta össze és adta közre. ezért haragszol rá annyira??!

örülhetnél, hogy felhívom rá a figyelmed, ahelyett, hogy még fel is háborodsz rajta! gondolkodj már egy kicsit, vagy elmentek otthonról??
Előzmény: .ETNA. (978)
Evicke Creative Commons License 2010.04.16 0 0 980
nem hozzád szóltam, hanem Hencsyt erősítettem meg a táplálkozásában, aminek a jó irányára ösztönösen ráérzett.
te minek szólsz bele? és mit háborodsz fel a semmin?
ugyan már kit akarok meggyőzni, milyen kapmpányszövegről beszélsz te?? volt pár észrevételem és már bocsika, de ne te szabd már meg nekem, hogy mikor melyik topikba írok. egyszóval légyszíves szállj le róla rólam!

a mediterrán étrendes pedig jó szokásod szerint szintén kicsavarod. nem az egész mediterrán étrendet vetem el, csak a SZÉNHIDRÁTtartalmát kifogásoltam, olvasd vissza.

Előzmény: .ETNA. (978)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.16 0 0 979
Szendrei=Szendi
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.16 0 0 978
"A metabolikus szindróma (ametabolikus szindróma más nevén X szindróma vagy inzulinrezisztencia szindróma), már azokat a földrajzi területeket is elérte, mint Görögország vagy Franciaország, amik EREDETILEG V É D E T T N E K számítottak a lakosság EGÉSZSÉGES étrendjéből és életmódjából adódóan." - zárójeles beszúrás és kiemelések tőlem!

Egyszóval lehet, hogy mostanság valóban romlik a helyzet, de ez a sok új keletű mirelit és nagyüzemi stb. ételnek köszönhető, s nem az eredeti mediterrán ételeknek (!), mert ha az autentikus olasz, görög, vagy francia konyhát, étkezési szokásokat nézzük, az étrendjük - ahogy Te is kiolvashatod a fentiekből - nagyon is jó! Ennyit az örökös vitatkozásról:-)

A WHO különböző statisztikáiról meg hallottunk már ugye ezt+azt, de tételezzük fel, hogy stimmel. Amúgy Etiópia a térképen citromsárga, de ugye nem az a megoldás, hogy költözzünk oda? Mint ahogy azt sem, hiszem, hogy az egyetlen üdvözítő megoldás számunkra, hogy időről-időre mindenféle légből kapott új trendnek bedőljünk.

De én nem akarlak Téged meggyőzni, légy szi' engem Te se győzködj, mert az egészséges étrend mibenlétéről nem egyezik a véleményünk és slussz-passz, ez nem baj, ilyen az élet, nem vagyunk egyformák. Kampányszöveg terjesztésre pedig nem hinném, hogy ez a fórum lenne a legalkalmasabb.

Tényleg örülünk, hogy Neked bevált, köszi, hogy megosztottad Velünk, szívesen olvassuk, hogy Te miket eszel, vagy nem eszel, szurkolunk, hogy sokáig légy egészséges ilyen diéta mellett is, talán, vagy biztosan, de lesznek olyanok, akik majd követnek is Téged ezen az úton... és remélem ők is mind meggyógyulnak majd a gyógyíthatatlan betegségükből, mindenesetre most úgy gondolom, gyanítom, hogy - már ami a Szendrei-féle diétát illeti - én nem leszek közöttük, de legyen ez az én döntésem, OK?!
Előzmény: Evicke (977)
Evicke Creative Commons License 2010.04.15 0 0 977

ehhez csak annyit, hogy az olaszok és a görögök élen járnak a cukorbetegség-statisztikákban, még minket is lepipálnak. a térképen szép pirosak.

ennyit a híres mediterrán étrendről....

az olaszok a sok tészta és pizza, a görögök meg a sok édesség miatt állnak így.

ez is mutatja, hogy a sok zöldség nem minden.

Előzmény: .ETNA. (975)
Evicke Creative Commons License 2010.04.15 0 0 976
eleinte én is ezt kérdeztem, aztán 2 hónap alatt teljesen átszoktam egy új étrendre. persze ha húst sem eszel, úgy tényleg nehéz. annyi az egész, hogy kb. fele hús, fele zöldség, gyümölcs és magvak, vagyis húsételekhez nem tésztát, krumplit és rizst eszel, hanem párolt vagy zöldséget, salátát. nem a hús elhagyásától leszel jól, hanem attól, ha ellensúlyozod az Omega6-tartalmát Omega3-mal. a fehérjére és zsírra szükségünk van ésszerű mennyiségben, már csak a zsírban oldódó vitaminok felszívódása miatt is.
de részben jó úton jársz, azért vagy jobban.

mai vacsorám: sült tengeri hal magvas zöldséglepénykékkel. utána mákos-almás muffin.
természetesen üres hasról szó sincs, teljesen jóllaktam.

a methotrexat hatása hosszú távú, valszleg biz. idő múlva sajna valamennyire vissza fogsz esni az édességek, a glutén és a hüvelyesekben lévő lektin miatt.
Előzmény: Hencsy1983 (973)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.15 0 0 975
Hogy mennyire igazad van!!!

Nyami-nyami, azt én is szeretem, de leginkább a gesztenyepürét! Jó-jó a full-extrás egészséges élet, de mi abban a szépség, ha jószerivel csak magokat eszünk, mint a madárkák és mindig kopog a szemünk az éhségtől:-))

Egyébként lehet jókat enni és mégis egészségesen, sokáig élni, nézd csak meg az olaszokat!!!! A jó minőségű olivaolaj, sok olajbogyó, hal és egyéb tengeri herkentyűk, fínom, friss husik, jóféle tészták (de mindig friss zöldséggel, salátával, vagy friss zöldségből készült pestokkal készítik, vagy klassz fűszerekkel - bazsalikom, oregano stb). Komolyan mondom - bár nagyon sok helyen jártam már Európában - de eddig Olaszországban ettem a legjobb, legfinomabb ételeket, naaaaaa talán még a görökök.

Sophia Loren mondta egyszer, hogy semmi pénzért nem mondana le a finomságos olasz tésztákról, a trükk, amit évtizedek óta alkalmaz, a következő: bármennyit is szed, mindig ott hagy valamennyit a tányéron, mert bár érzi, hogy "férne még belé", de inkább lemond a kevés "maradékról":-)) Különben is az egész egészséges életben, jó alakban, szép bőrben, a táplálkozáson, testápoláson kívül mégis csak a legfontosabb szerepe a géneknek van, azt meg semmi hókuszpókkal nem tudjuk befolyásolni:-)
Előzmény: Hencsy1983 (974)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 974

Kedves Etna!

 

Nem, még nem szokok le az evésről. Túlságosan imádok jókat enni. Szerencse nem is híztam el. A terxan rásegített, h ne hízzak. Égetett egy kis zsírt. Sajnos a mellemről is :(

Főleg a sütik amit nem tudok elhagyni. Ma is megleptem magam valami gesztenyés finomsággal :)

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 973

Kedves Evicke!

 

Kenyeret rendszeresen fogyasztok, nincs is jobb a reggeli piritósnál.

Tudom, h nagymértékben rájátszik a vega életmód a gyulladás csökkentésére.

Tejterméket is fogyasztok. A természetgyógyász is mondta, h el kellene hagyni a tejet, meg tésztaféléket sem szabadna ennem. De kérdem , akkor mit egyek?

A kávét el sem tudom képzelni tej nélkül:)

Zsírszegény tejet veszek, meg joghurtot. ennyivel hozzájárulok. Meg durumlisztes tésztát.

 

Előzmény: Evicke (969)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.15 0 0 972
Szorítok Hencsy, hogy sikerüljön megtartani ezt az állapotot és valóban hasznos legyen neked a vitamin, ha tényleg ez a táplálékkiegészítő okozta, majd írd azért meg nekünk is!! De azért vigyázz, hogy a ne vidd túlzásba a bio és egyéb mifenéket, egyszóval az evésről le ne "szokj", mert az egészséges táplálkozás mellett a jó kedély is (a psziché) legalább olyan fontos, azt pedig üres hassal, vagy bogyókkal - szerintem - elég nehéz kiváltani :-))))))))))
Előzmény: Hencsy1983 (966)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.15 0 0 971
Kedves Ibolya, csak tégy mindent úgy, ahogy éppen abban az időszakban szeretnéd, s próbálj meg nem túl sokat gondolni erre az egészre. Bár a fájdalom azért elég jól emlékeztet rá, sajnos :-)

Nekem is ismerős a téma, a vitalitással és energiával teli emberek tényleg nehezen állnak rá a lassabb tempóra. De fogadd meg Ovics tanácsát, nézd az egészet a pozitív oldaláról, több időd lesz magadra, ha ügyesen szervezed át az életed, lehet, hogy még munkából sem lesz kevesebb, csak legfeljebb nem lesz olyan intenzív, mint eddig :-)

Kívánom, hogy sikerüljön, a tavasz pedig amúgy is jó időzítés lehet egy új kezdethez!!
Előzmény: Ibolyafr (970)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.15 0 0 970

Kedves Ovics, Hencsy, és Etna!

 

Nagyon jólestek a bátorító szavaitok, de azt hiszem egy kicsit magam alá csúsztam...

Nem tudom elfogadni,hogy nem megy minden ugyanugy. /természetesen megint begyulladt,bedagadt több izületem, mivel nem vagyok nyugodt/

 

Remélem hamar tuljutok rajta,hisz egy megértő és szerető család is próbál segíteni. Nélkülük, sokkal-sokkal nehezebb lenne.

 

A lassított üzemmódot én soha nem tapasztaltam/kivéve azt  a két hét nyáron, valamelyik tengerparton/,mindig egy pörgős,mindig-mindent én akarok megcsinálni, valaki voltam/vagyok./ Anno, a husipari cégnél középvezetőként, képes voltam az embereim helyett,elvégezni a munkát./

 

Kereskedő vállalkozó vagyok,/fürdőruhákkal, és sálakkal kereskedem/és mindig emberekkel foglalkoztam. Hozzám nem "csak" vásárolni jönnek, beszélgetni, a lelkileg feltöltődni. Na itt van most egykis bibi......ezt kell helyre raknom magamban.

 

Míg lelkileg nemsikerül ujra toppon lennem, nem kezdek bele a leszázalékolásba.

Most egy kicsit "nyalogatom a sebeimet", de tudom hogy én vagyok az erősebb, és hamar felállok.

 

Szép, és fájdalommentes napot Nektek!

 

 

Evicke Creative Commons License 2010.04.14 0 0 969

azzal, hogy nem eszel húst és ezzel állati zsírt sem, nagyban csökkented az omega6-zsírsav-bevitelt, ami nagy részben felelős a gyulladásos autoimmun betegségekért. a hal kivétel, abban omega3 van, ami direkt a gyulladások ellen dolgozik.
a napraforgó- és sok egyéb növényi olajban is sok az omega6, ezeket is nagyrészt el kell hagyni, helyette az Omega3-bevitelre törekedni (pl. lazacolaj-kapszula vagy lenmag formájában, bár utóbbi jóval kevésbé tud hasznosulni)
ez egyébként a Szendi-féle diéta egyik alappillére is, de hirtelen rákeresve ezeket találtam a témában, mindkettő említi a gyulladásos autoimmun betegségeket, sőt, az egyik a RA-t is:

http://www.vitaminsziget.com/hir.php?id=16

http://www.dinero.hu/okostojas/01_job_c.htm


mennyi gabonát eszel, főleg kenyeret? ha azokat is a minimumra csökkentenéd a tejtermékekkel együtt + folytatod a vitaminfogyasztást, nem lesz többet szükséged gyógyszerre.

nem csoda ez, és mégis lehet igaz. :-)

Előzmény: Hencsy1983 (966)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.14 0 0 968
Teljesen igazad van, sőt ebben még valahol szerencsénk is van, mert ez - ha éppen nincs elviselhetetlen ízületi fájdalmunk - nem egy "látható", "messziről kiabáló" tünetekkel járó betegség. Látszólag egy autoimmun beteg tök jól néz ki, jó esetben semmilyen segédeszközt nem kell használnia stb.
Szóval tényleg simán "elvegyülhetünk" a teljesen egészséges (vagy még nem volt alapos kivizsgáláson és annak hiszi magát) emberek között:-)
Előzmény: ovics (964)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.14 0 0 967
Kedves Ibolya, biztosan írtam már máskor is, de megismétlem, hogy én azzal adtam saját magamnak egy "lórúgást", hogy nehogy már szomorkodjam ilyesmi miatt, mert bármit megadott volna a 42 évesen mellrákban eltemetett volt osztálytársnőm (aki nem látja felnőni a három fiát) ha ízületi fájdalmakra cserélhette volna a saját betegségét.

Egyszóval tényleg vacak lesz, ha leszázalékolnak, de semmi rossz, vagy szégyellni való nincs abban, ha majd kicsit elhagyod magad, nem szépítem, biztosan így lesz (én a fiamnak sem mondtam anno soha, hogy nem fog fájni az injekció, mert igen is fáj, de hát majd fogom a kezét és adok neki jó sok erőt és sec-perc elmúlik a fájdalom és így is lett), mert ez ilyenkor TERMÉSZETES!!

A lényeg, hogy ne tartson sokáig, egyszóval gyorsan állj fel újra!!! Kezdj bele valami másba, vagy tedd ugyanazt, de 4 vagy 6 órában stb.stb.

Szerintem nem lehet elkerülni ezt a rossz érzést, pláne az olyanoknak, akik ezerrel pörögtek korábban. Ebben az esetben a pozitív gondolkodásmód max. abban segít, hogy gyorsan és viszonylag fájdalommentesen lábaljon ki az ember az átmeneti apátiából, kedvtelenségből, depiből, de elkerülni... hát nem hinném, hogy lehet. Hidd el, aki mást mond, nem őszinte, vagy legalábbis erősen csúsztat. Az, hogy ilyenkor - remélhetőleg csak átmenetileg - majd kicsit "kevesebbnek" fogod magad érezni (betegségtudat stb.), ugyanis ilyenkor egy teljesen természetes emberi reakció.

De ha kidühöngted magad a világra, és kellő ideig sajnáltad magad (én legalábbis így jártam), rájössz, hogy az ember bármilyen megváltozott élethelyzethez igenis képes alkalmazkodni, ráadásul meglepően könnyen. Nem fogsz x napot dolgozni egy héten... és akkor mi történik? Biztos vagyok abban, hogy éppen eleget letettél már az "asztalra", hogy megengedhesd magadnak, hogy kicsit lazábbra vedd:-)

Persze a pénz meg stb. miatt biztosan sok mindent másképpen kell majd megoldani, de ha most vigyázol magadra, simán táncolhatsz az unokáid lakodalmán, s ez azért ugye mégis csak fontosabb, mint a külvilág megítélése (tudnak-e rám számítani stb.) :-))

Ha az ember mögött ott a család és talál magának valami értelmes elfoglaltságot, vagy csökkentett "üzemmódban" csinálja tovább azt, amit eddig... szerintem nem lehet nagy gond. Van olyan infúzióra járó betegtársam, aki le van százalékolva RA-val, a rokk.nyugdíj mellett ügynökösködik (ingatlan), mert a korábbi ülőmunkáját nem bírta. Az volt számára a meglepő, hogy időközben rájött, hogy ezt a munkát még jobban is szereti, mint amit korábban csinált :-))

Nincs tapasztalatom, de az esélyekről azt gondolom, hogy ha pl. biol.terápiával javítanak az értékeiden, a lökött doki a leszázalékolásnál biztosan kekeckedni fog, hiszen nem mankóval, bicegve, bedagadt, fájó ízületekkel "megspékelve" fogsz hozzá bemenni. Ők pedig a rengeteg sok eszükkel nem fogják fel, hogy ez milyen faramuci állapot, s hogy csak egy nem kimondottan veszélytelen gyógyszer-szedés és biol.terápia miatt elviselhetőek a leletek, s ez elvileg bármikor változhat.

Anno egy táppénzes felülvizsgáló doki egyszer azt mondta nekem - miután mondtam, hogy sokízületi gyulladással vagyok táppénzen - hogy "de kérem, az egy hónap alatt gyógyul", na erre a háziorvosom szeme is jól kikerekedett, én meg már majdnem mondtam neki, hogy ihaj, ha ez így van, az idén tuti ő kapja az orvosi Nobel-díjat:-))

Ha komolyan gondolod a leszázalékolást, szerintem jobb lenne elindítani még a biol.terápia előtt, mert remélhetőleg akkor még jobbak lesznek a leleteid és úgy már nem biztos, hogy összejön... Nah ez megint kisregény lett, de hát olyan gyorsan gépelek észre sem veszem :-))
Előzmény: Ibolyafr (963)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 966

Az orvosom tétlenül áll a javulásom elött. Elköldött valami anti DNS-es vérvételre. Egy hónap múlva lesz kész az eredmény. Mondta, h lehet a trexán hatása ez még, h nincs semmi bajom, csak néha egy kis fájdalom.

A hónap végén csináltatok egy sima vérvételt is. És ha ugyanilyen jó az eredményem, akkor lehet a vitamin hatása amit szedek. És ha az akkor lekéri nekem eü térítésre.  És ezentúl mindenkivel ezt fog szedetni. Adná az ég, h bebizonyosodjon. És nagyon szeretném, h neketek is segítsen. Meg az is h ne essek vissza.

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 965

Ne add fel még a reményt. Sajnos ha leszázalékoltatod magad, akkor sem biztos, h tudsz dolgozni. Az sem biztos h megkapod a teljes leszázalékolást, lehet csak részlegest. Van esély h az állapotod javúljon. Lásd az én példám. Nehéz, fizikai munkát én sem végezhetek. Tudom, h fáj mindened meg minden, de kitartás.

Igaz van rá lehetőség, h dolgozhatsz "rokkantan" is. Meg most törvény is, h a cégeknek kell alkalmazni, csökkentett munkaképességű embereket 6 órában.

Sajnos nem tudom milyen végzettséged van. De biztos van rá esély , h valahol majd dolgozhass.

ovics Creative Commons License 2010.04.14 0 0 964
Valóban a gondolkozásodat kell megváltoztatni .-))

Ha nem tudsz dolgozni,akkor valóban a rokkantositás a megfelelő és azzal még csökkentett módban dolgozhatsz.
A házi dokid nyilván felmérte az állapotodat,azért javasolta.
Egyébként nem rakod a kitűzőt magadra,hogy rokkantnyugdijas vagy és kész.
Első az egészségi állapotod.
Én is voltam rokkantnyugdijas régen,igaz más betegséggel és egyáltalán nem éreztem,hogy nincs szükség rám,sőt,az volt a tudatomban,hogy most lehetőséget kaptam,hogy magammal foglalkozzam.Voltam rákbeteg,pajzsmirigyalulmüködésem ban,RA-s vagyok,de a pozitiv gondolkozásom töretlen....................és nem érzem magam betegnek.
Előzmény: Ibolyafr (963)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.14 0 0 963

Sziasztok!

 

Voltam tegnap tp.ell.dokinál. Tp-n tart tovább,de nagyon elkeserített.

Közölte: gondolkodjak, mit fogok csinálni,mert az eddigi munkámat NEM fogom tudni tovább végezni!

 

Kilátásba helyezte a rokkantosítást!? Van valaki közületek, aki szintén igy járt?!

/félek, hogy a pozitiv gondolkodásomba,beférkőzne a betegségtudat.Nem tudnak rám számitani,nem vagyok egész ember./

 

Letaglózott, de végig gondolva/ nektek nem kell elmondani, tapasztaljátok/, nincsenek egyforma napjaink. Kiszámithatatlan az RA.

 

Egyáltalán milyen esélyeink vannak, ezzel az átok betegséggel a százalékolásnál?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!