Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.20 0 0 16454

Végre valaki aki jól látja ezt a problémát......Én most kutatom a gyógyulás útját, amivel nagyon jól haladok.........

 

D vitamin:6000-8000,  szükséges

Parazita irtás-máj méregtelenítés, feltétlen szükséges

Lúgosítás, szükséges

 

A további vitaminok, mint omega3 ,  C vitamin, kálcium-magnézium, ezek további segítség.

 

A 311nm uv sajnos nem megfelelő a tünetek eltüntetésére....barna homályos folt marad utánna.

 

Viszont a 660nm nyomtalanul eltünteti, sőt szebb lesz a bőr mint máshol.....

 

Kb ennyi lenne azoknak akiknek csak ps-kéje van..... de még tisztázni és lokalizáli kell egy két alkalmazást....

 

Akinek viszont igazi pakkos ps van, tenyér talp, stb azoknak szükséges a fürdőkúra...itt még az összetételi mennyiség és időtartalom nem tisztázott...

 

Jelzem, nekem pakkos tenyér talp, könyök , térd,.......  pakk már nincs és hétről hétre szebb.....reggelente percekig nézegetem magam, és néha nem hiszek a szememnek hogy ezt is elértem.....

 

A probléma az, hogy ezek a terápia eszközök kicsit drágák, igy egy hétköznapi ember nem tudja magának megvenni...

 

És most ez itt a fő probléma......hogy  miképpen kellene ezt megoldani, hogy mindenkinek elérhető legyen....

 

Előzmény: -=Zsoca=- (16452)
ötfelezős Creative Commons License 2014.12.20 0 0 16453

Ha már itt olvasom Zsocának a kenésről is szóló expozéját, jut is eszembe, hogy mielőtt olyant kentek rá, amitől javulást reméltek, ugye visszaállítjátok a bőrt normálissá?

 

Mivel azt írtam, javulást reméltek, ezért ide nem értem a hámlasztót, ami legfeljebb a tünetmentesítés eszköze.

-=Zsoca=- Creative Commons License 2014.12.20 0 0 16452

Sziasztok!

 

Akik régi motorosok ezen a fórumon, ismernek. Az utóbbi években nagyon ritkán nézek el ide, mert egyrészt mindig csak azt látom, hogy semmi változás (ugyan azok a bizakodások és próbálkozások mennek évről évre hasztalan), valamint igyekszem keveset foglalkozni a sömörrel, nem engedem, hogy ez kösse le az életem.

 

'94 óta vagyok sömörös, nem állítom, hogy ami létezik, minden terápiát kipróbáltam, de baromi sok mindent.

 

A sömöröm elvileg fényre érzékeny fajta, úgyhogy teljes testet lefedő fényterápiás cuccot vettem magamnak (jó drágán) itthonra, sajnos nem hatott úgy, ahogy kellett volna. Emellett mikor egy hétig voltam táborban gyerekekkel, a karomról, ahol érte a nap elmúltak a foltok, kb. két évre, de teljesen, tehát csak a picit barnább bőrszín maradt, semmi egyéb. Mondhatni tökéletesen gyógyult volt... Tehát úgy gondolom, kimondhatjuk, hogy a jelenlegi 311nm-es (és társai) fényterápia valahogy nem tökéletesen fedi azt, amit a naptól kapunk, még a jó (tehát nem ártó) hullámhosszokon sem.

 

Ehhez kapcsolódik ugye a D vitamin terápia, amiről később szólnék.

 

Aztán természetesen az összes létező magyar és ebay-en kapható sampont, spray-t és kencét kipróbáltam, semmi hatása nem volt, mintha csak vízzel kenegettem volna a sömört, észre sem vette ezeket.

 

A különböző életvitel megváltoztatási módszerek sem maradhattak el, biorezonancia terápiával egybekötve. Semmi hatása nem volt. Tehát itt szeretném leszögezni, hogy sem a tej megvonása, sem a komoly (candida szintű!) diéta nem segített egyáltalán semmit! Pontosabban a fogyásban segített, de a sömör fittyet hányt rá!

 

4 napig feküdtem a Semmelweis bőrklinikáján, soha többé oda vissza nem megyek! Azt hiszem, talán anno írtam itt róla egy hosszabb lélegzetvételű írást, hogy mit műveltek ott velem. A középkorban járnak kb. pikkelysömör terén, engem többé nem látnak ott, az biztos! Tonnaszám nyomják az emberre a hámlasztókenőcsöt, pontosabban ha olyan nyomorult nővért fogsz ki, akkor oda....ssza a kezedbe aztán kenegessed magadat! Egy hónap múlva a tenyeremről hatalmas darabokban jött le a bőr! Én vagyok a hülye, hogy nem megyek vissza panaszt tenni és az ilyen mocskokat nem rúgatom ki a fenébe.

Na mindegy, csak hogy tudjátok, a Semmelweis-en lövésük sincs a sömörrel kapcsolatosan semmiről! Kóklerek és a középkorban járnak, már azt vártam, mikor hozzák a piócákat!

 

Legújabban két próbálkozásom volt. Egyik a saját kevert kenőcs több hónapon át történő alkalmazása, külön-külön hasznosnak mondott összetevőkből összeállítva. Ilyen pl. a D és E vitamin, sőt még A-t is tettem bele. Hatása nulla, bár természetesen jót tett a napi többszöri kenés, mert legalább nem volt száraz a sömör.

 

Másik próbálkozásom, amit még mindig alkalmazok, de ezen is látszik, hogy kb. semmit nem ér, a D vitamin belsőleges alkalmazása. Alapos utánaolvasás után összegezve a "tanultakat" a napi 10.000NE (nemzetközi egység) bevitele mellett döntöttem. Ez az az maximum és egyben minimum is, amit sömör kezelése esetén ajánlanak. Ezt már kb. két hónapja szedem, de nem azonnal ezzel a mennyiséggel kezdtem, hanem napi 2000, majd 4000-ről emeltem az adagot ide. Még kb. két hónapra elegendő mennyiségű tablettám van, ha ez alatt nem lesz változás, leállok.

 

Hozzáteszem, hogy én borzasztó keveset vagyok napon, szinte semmit. Autóval közlekedem, a munkámat és a szabadidőmet is bent töltöm, épületen belül. Ezért is gondoltam, hogy a D vitamin terápia nem árthat, mindenképpen csak jót tesz. Sajnos egyelőre nem csak a sömörön, hanem semmi egyében nem tapasztalom a jótékonynak mondott hatását. Talán mintha a szervezetem egy kicsit ellenállóbb lenne (nekem nagyon ramaty volt világ életemben az immunrendszerem), de ez nem annyira drasztikus, hogy egyértelműen azt lehetne mondani, hogy a D vitaminnak köszönhető.

 

Ja és ha már itt tartunk, az immunrendszer túlműködés is mint kiváltó ok baromság.

 

Mindig csodálkozom a próbálkozásaitokon. Alkohol, cigi, ételmegvonás... Absztinens vagyok, soha nem dohányoztam, enni alig eszek már lassan... a sömöröm viszont köszöni szépen, él és virul... Szóval fura nekem, hogy folyton oda kanyarodunk vissza, hogy a bizonyos dolgok elhagyása majd segít, legtöbbször orvosi tanácsra. A nyugati orvoslás tehetetlen a sömörrel szemben, ezt most már tényleg észre kellene venni és egyszer és mindenkorra leszögezni. Másfelé kell kutakodni, ebben biztos vagyok és nagy ívben tojni arra, az orvosok mit mondanak. Csak kísérletezgetnek rajtunk, semmi egyéb, mi meg csak szívunk miattuk.

 

Itt tartok tehát most. Sajnos a napi stressz mellett (ami viszont valós kiváltó ok!) nem igazán van energiám arra, hogy keressem, kutassam a sömörrel kapcsolatos újabb lehetőségeket és sajnos a nyelvtudásom sem áll olyan magas szinten, hogy megértsem mondjuk az angol nyelvű, sokszor szakmai igényességű anyagokat. Pedig biztos vagyok benne, hogy ott rejlik valahol a megoldás, azokban az országokban, ahol még hírből sem ismerik a sömört. Nagyon nagy eséllyel egy (vagy több) fűszernövényük, vagy napi szinten alkalmazott egyéb ételkiegészítőjük lehet a megoldás kulcsa... Errefelé lenne érdemes kutakodni szerény véleményem szerint.

B.GY Creative Commons License 2014.12.18 0 0 16451

Én már most is azt eszem-iszom amit akarok.Engem nem gátol meg a sömör abban hogy megigyak valami édeset :)

Előzmény: Törölt nick (16449)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.18 0 0 16450

Aki a feketedió tinkturát, és a kurkuma szegfűszeggel szedi, 2 hét után csináljon máj tisztítást, ez fontos.

 

De ha van valami más betegséged, vagy le van gyengülve a szervezeted, akkor ne csináld....

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.18 0 0 16449

:)) Még egy kicsit bírt ki, nem sokáig lesz rajtad ez a nyavalya.....és aztán azt eszel iszol amit csak akarsz.....

 

A drága jó szilvapálinka nekem is hiányzik...:)))

Előzmény: B.GY (16448)
B.GY Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16448

Miért akkor nem lehet berúgni,ha rajtunk van ez a nyavalya? Akkor legalább nem foglalkozunk vele:) Nekem így is nyalják a kutyák néha a számat:)

Előzmény: Törölt nick (16447)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16447

:)))) csak egyszer legyünk már túl ezen nyavalyán.....úgy berugunk hogy a kutyák nyalják majd a szánkat....:)

 

 

 

Előzmény: B.GY (16445)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16446

woow, mi mindenre jó a szódabikarbóna, a fene sem gondolná :-) köszi :-)

Előzmény: Törölt nick (16444)
B.GY Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16445

Én sokáig melóztam aszfaltozókkal.Az is jó ?Vagy magamra melegítsem a GV lemezt ? :) Megboldogult nagyanyám mondta mindig: Fiam hozzál mán nekem szódabikabónát:) Nem is volt sömörös.Sima tüdőembóliába halt meg.

Előzmény: Törölt nick (16442)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16444

:) így van ahogy mondod, napi 1 kávéskanál, a legjobb éhgyomorra és ha jó a gusztusod meleg vizzel, amilyen melegen csak inni tudod....viszont csak kúraszerűen......kb 2 hét.

Krémet is lehet készíteni : vazelinba tegyél annyit ami még kenhető, gondolok itt egy 50gm vazelin...

 

Fürdeni is lehet : heti 1-2 alkalommal, 05-1kg egy kád vízhez, attól függ milyen nagy a kádad....

 

Ennél olcsóbb kezelést nem tudok.....és nagyon hatásos....

Előzmény: Mackóbogár (16443)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16443

A szódabikarbónát hogy ? Egyem,  igyam, kenjem, fürödjek benne ? :-) Eddig csak takarításhoz használtam ;-)

Előzmény: Törölt nick (16442)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.16 0 0 16442

Minden olyan amiben kátrány van, szappan, sampon, azokat használjátok.....

 

Feketedió tinktura, vagy kurkuma szegfűszeggel.....vagy egyszerűen szódabikarbóna......az is sokat segít....

 

 

B.GY Creative Commons License 2014.12.15 0 0 16441

Olyan mintha nekem is kezdene lenőni a körmömről.A jobb hüvelykujjamon,meg a bal kisujjamon már nem nagyon látszik.Viszont a bal középső ujjamon meg előjött. Kb. 3 hete szedem az omega 3-at C vitaminnal.D vitamint 1 hete vettem.A ként is vagy 2 hete szedem vettem kecsketejes szappant azzal fürdök.Kenem magam az orvos által felírt kotyvalékkal.Halványodik a cucc,meg nem viszket folyamatosan.

Előzmény: Mendike27 (16438)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.15 0 0 16440

Már az első fürdő is jót tesz, viszont 2kg kell egy kád vizbe......és ne a dm-be vedd, az drága...

 

A vitaminok kb egy hónap ....

Előzmény: Mendike27 (16438)
PFS Creative Commons License 2014.12.15 0 0 16439

https://www.youtube.com/watch?v=mmnxD3nxdIo

lehetséges megoldás a demodex ellen 

chullevandevi

Mendike27 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 16438

Sziasztok!!

 

Az lenne a kérdésem, hogy a férjem elkezdte szedni a D vitamint Omega 3-at, valamint DM-es tengeri sót használ és ha esetleg hatni kezdene mennyi idő? Kinek mennyi volt míg látott javulást? Nyilvàn nem várom el hogy holnapra elmúljon csak kiváncsi vagyok ha hat mennyi idő után?!

rókafegyver Creative Commons License 2014.12.14 0 0 16437
Van akinél nem a bőrtünetre kell elsőként rámozdulni. Fogtündér is van?????
Előzmény: Törölt nick (16420)
K 1 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 16436

Érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata a HRI- tiszta bőr tablettáról ?

zoliee81 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 16435
Oké! Jólsikerült, majd holnap, izé ma referálok. Vagy nem, de az biztos... :)
Előzmény: B.GY (16434)
B.GY Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16434

Én is oda hordom a kutyáimat dokihoz a Ferihegyi útra Krisztiánékhoz.Nem messze lakom onnan.Előbb is szólhattál volna,szeretem a fiúbúcsúkat:) 2 ünnep között megihatnánk valamit valahol.

Előzmény: zoliee81 (16432)
eukariota Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16433

Henci2

Ha Magyarországon jársz,keress fel..

zoliee81 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16432
Akkor kevertelek a kollégával, sorry! Egyszer összeröffenhetnénk, itt vagyunk viszonylag egy bokorban. :) Rákosligetre szoktam hurcolni a kutyáinkat szervízbe, az ottani kisálat klinikára. Egyébként meg ma tartanak lánybúcsút, az asszony nővére féjhez megy, mi meg fiúk fiúbúcsút tartunk. :)
Előzmény: B.GY (16431)
B.GY Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16431

Na most egy kicsit jól bekavartatok:) Én nem lakom Dunakeszin,ha nekem szólt.Budapesten lakom 17.kerület.

Előzmény: mr.mzsa (16429)
zoliee81 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16430
Igen!
Előzmény: mr.mzsa (16429)
mr.mzsa Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16429

Dunakeszin?

Előzmény: B.GY (16427)
zoliee81 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 16428
A fene sem tudja... Én nem dohányzok, inni is csak alkalmakként, de a vérnyomásom beállítja az internet, meg a hírek... Jólemlékszem, hogy Keszin laksz? M0 jujjdejó lesz.... :(
Előzmény: B.GY (16427)
B.GY Creative Commons License 2014.12.12 0 0 16427

Jó ez a Wikipédia.Ebbe nincs benne az alkohol,csak a dohányzás,túlsúly.Úgyhogy mégis lehet inni :) Reggeli kakaót utoljára 8 éves koromban ittam.Lehet attól lett :)

Előzmény: zoliee81 (16425)
PFS Creative Commons License 2014.12.12 0 0 16426

DEMODEX     a hajhullás , korpásodás ,roserea , egyik legfőbb riziko tényezőlye....

 https://www.youtube.com/watch?v=cnxJL0xs01E,

Mondják itt, nekem egy vizsgalatot meg ér!

 https://www.youtube.com/watch?v=u8feVnhslkk

zoliee81 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 16425

Gugli, negyedik találat. Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pikkelys%C3%B6m%C3%B6r

Előzmény: Törölt nick (16420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!