Ezt a topikot azoknak a rutinos és kevésbé rutinos háziasszonyoknak és (amatőr) szakács uraknak nyitnám akik csakis a receptek és főzési technikák okán néznek be ide és szívesen osztják meg egymással a felvetődő kérdésekre az általuk a konyhájukban főzés közben megtapasztaltakat. Csak olyanokat várok akik nem isteníteni akarják a szóbanforgó termékeket, hanem csak egyszerűen főzni akarnak! :)
Kétféle hozzászólás kategóriát nem látnék szívesen: Értékesítési céllal érkezőket és az AMC és Zepter edények fikázóit. Erre már van topik ezért arra szeretném kérni az ilyesféle célzattal garázdálkodókat, hogy ezt itt most ne! :)
Ki kell ábrándítsalak, mert voltam. 2x is. Egyszer még az AMC hőskorának hajnalán, abszolút naív, információhiányosként. Másodszor meg egy barátnőmet kísértem el, mert nem akart tök ismeretlen emberek közé egyedül menni.
Én semmi olyan ízt nem tapasztaltam, amit ne tudnék itthon sokkal finomabban megfőzni normál (de ugyanolyan szendvicstalpú, rozsdamentes) edényben.
Szánalmas próbálkozás volt, mikor megfőzték vízben az ellenteszt krumpliját, az AMC-sbe meg belecsempésztek egy kis gerezd fokhagymát meg még valamit. És triumfáltak, hogy "nagy ugye mennyivel jobb íze van az AMC krumplinak???".
Ha akarnék, én is tudnék olaj nélkül főzni a WMF lábasomban. De nem akarok, mert kifejezetten szeretem az olívaolaj ízét. És egy kiskanál olaj nemhogy egészségtelen, hanem éppen kedvező hatású az egészségre.
Az előbb említett szalonnás csirkemájat meg még értelmezni sem lehet, hogy miért kéne zsiradék hozzáadása nékül sütni. :-D
Amíg valaki nem tapasztalta a különbséget egy AMC-ben elkészített és a "hagyományos" módszer szerinti étel között, nem is fogja megérteni. Javaslom menj el eg AMC kóstolóra- minden kötelezettség nélkűl- és sok mindent megtudhatsz, akár 1 óra alatt.
Ma pl. vajpuha tojásossültet készítek, ez egy Frank Júlia recept és kb. 20 éve főzöm már én is. Az AMC használatánáé az elkészítés módja változik, nem az ételek lesznek másak, és az ízük sem. Legfeljebb jobb, mert jobban kijönnek az eredeti ízek. Mellesleg én pontosan azért vettem AMC-t, hogy ne kelljen változtatni az étkezési szokásainkon.
Rég jártam erre, de látom, mások is. Pedig a napokban egy olyan finom kaját dobtunk össze AMC-ben, amilyet eddig még én sem készítettem. Csirkemájat tekergettünk bacon szalonna csíkokba és azt sütöttük ki. Annyira finom! Fűszer csak fehérbors. Próbáljátok ki! Legalábbis aki még nem ismeri.
Szia! Igen megnéztem. Tényleg nagyon jó. Biztos lessz nekem is. A pizza recit ismerem. Ettem is már. A győri csoportból kit ismersz?? Az a nagy helyzet, hogy már én is közétek tartozom. Katona István csoportjában vagyokDDD
Megnézted már közelebbről a PowerVac-et? Győrben nekem is van néhány AMC-s ismerősöm, úgy tudom, ők tartanak főzőtanfolyamokat is. Szerintem még az Atmosfera is nagyon jó. Van Neked? Ha igen, van egy szuper pizza receptem. 8 perc alatt készül el vele egy pizza, kelesztéssel együtt.
Igen, van. Nagyon szeretem. Föl van szerelve a falra a konyhában, így állandóan tudom használni, kéznél van. Sokat utazom, ezért amikor van egy kis időm, előre elkészítem az egész heti nyersanyagot. De úgy, hogy még a krumplit is megtisztítom, feldarabolom vagy karikázom, ahogyan használni akarom. Berakom a tasakokba, vákum, aztán be a hűtőbe. Amikor este hazamegyünk, megkérdezem, mit akarnak enni, kikapkodom az előkészített hozzávalókat, bele az edénybe, és mire az asztalt megterítjük, kész a kaja. Nagyon bírom! Kifacsarom a narancslevet, berakom szűk szájú üvegbe, bele a vákumdugót, és a gyerek mindig friss narancslevet tud inni, mert csak visszavákumozza az üveget és kész. Biztosan van kapcsolattartód, el tudja Neked mondani, hogyan lehet most kedvezményesen hozzájutni. Nagyon jó, mert a tasakos megoldás miatt kis helyet foglal. Van mostmár kis tárolóedény is hozzá, több formájú, szerintem szuper.
Győrben van egy referencia étterem a Teátrum, ahol AMC-ben főznek. Hetekkel előtte kell asztalt foglalni. Olyan kérdésem lenne, hogy neked van-e vákumozód, és mi a tapasztalatod? Kacérkodom vele, de még nem döntöttem.
Igen, tudom, és magam is nagy vásárlója vagyok az AMC-nek. Megvettem már mindent, ami csak van, most a gyerekeknek vásárolok. Megszoktuk, legyen nekik is. Vannak ismerőseim, akik gyűjtők. Több edényt láttam náluk, mint a bemutató teremben. Ott csak az aktuális elemek vannak, náluk meg a 18 év alatt összegyűjtött szebbnél szebb különlegességek. A Lasagnera szettet szertni fogod, szerintem szuper. De nekem 12 l-es elemem nincs. Túl nagy nekünk. Viszont van két ismerősöm, akiknek éttermük van, és most AMC-ben készült ételekkel bővítik a kínálatot. Van külön étlap, és egyiküknél még azt is meg lehet nézni, hogyan készül az étel. Illetve, még nem indult be teljesen a dolog, mert kell egy kicsit alakítani az éttermen, hogy a látványkonyha kialakuljon, de már majdnem készen van.
Szia! Látni már láttam a Juniort. Nekem nincs, de van sok más edényem. Mikor mi lelkes felhasználók lettünk, még csak 1 gyermekünk volt, a második a pocakomban. Egy közepes garnitúrával kezdtünk. Aztán ahogy nőttek a gyerekek, velük nőtt az AMC készletünk is. Van többek között Arondónk, 8 literes edény gyorsfőzővel, és most ruháztunk be egy Lasagniera szettbe, és 1 12 literse nagy edénybe. Már nagyon várom hogy megkapjuk. Ja meg késkészletünk is van és rengeteg ajándékunk. Kb 10szer voltunk házigazdák. Én imádom, még soha nem csalódtam benne. Most elég sok darabbal bővült az állandó választék. De ha foglalkozol vele, úgy is tudod.
Ismered a 16 cm-es kis Junior elemet? A kismamák kedvence, azt mondják, olyan benne a bébiétel, hogy egyszerűen utánozhatatlan. Nekem 2,5 l-es méretben van, leveseket is főzök benne, meg főzelékeket, két személyre teljesen elég. Eredetileg tejforralónak készült, olyan is a nyele, olyan visszahajtott. Van egyedi oválsütőm is, olyan, ami külön nem rendelhető, laposabb szélű, szeletek és egyben sültek sütésére egyaránt alkalmas. Nekem ezek új dolgok, még csak most ismerkedem velük.
Szia! Szerintem ne halgass a "fikázókra". És szerintem is AMC-t vegyél. Autót ennyi pénzért nem adnak. És azzal csak a környezetet szennyezed.(vicc volt, nekem is van autóm). Na meg a járulékos költségek: súlyadó, kötelező biztosítás, tankolás, szervíz. Az AMC egy életre szóló befektetés. Megtakarít időt, energiát. És az sem mellékes, hogy isteni kajákat lehet benne főzni.
Szerintem AMC-t. Az az eredeti. Tájékozódj róla. Én összegyűjtöttem pár dolgot a weboldalamon, ha van kedved, olvasd el.
www.suepax.5mp.eu a linkje és az étkezési kultúránk rovatban olvashatsz róla. Még írom, csak kevés az időm, de elég szép anyag gyűlt már össze. Kérdezz nyugodtan, ha érdekel valami.
Érzed, hogy nincs mindeben igazad, de derogál beismerni. Ezért "húzod" fel magadat. Vigyázz, mert a stressz egészségkárosító. Amúgy az AMC nem MLM, jobb ha tőlem tudod.
Figyeljetek, ennek a parttalan vitának semmi értelme sincs! A topic indító kifejezett kérése volt a közönséges érzelmi kirohanások mellőzése. Gyertek inkább ide: http://suepax.5mp.eu/web.php?a=suepax&o=h7BbVLzGwO és olvassatok jó kis recepteket! Persze, próbáljátok is ki őket, mert tényleg nagyon finomak! Szerintem a képek is szépek, jó kis terítési, tálalási ötleteket is lehet találni rajtuk.
Csak azért nem tépem le a fejedet (átvitt értelemben persze), mert sajnos nem tehetsz róla, hogy ilyen baromságokkal nyomták tele. Ideális MLM-alany vagy. :-)))
MINDEN olaj káros extrém túlhevítés esetén.
Nem drága! Egy magyar átlag háziasszony egy hétvégén simán elhasznál 1-1,5 liter (napraforgó) olajat a tradicionális rántotthús-sültkrumpli kombó elkészítésénél. Ez ma min. 600 ft.
A feleségem a családi adag sülthúst simán megsüti 2-3 evőkanálnyi olívaolajon.
Az ún. extra szűz olívaolajat (a címkén angolul: extra virgin) rendkívül alacsony savasság jellemzi. Tartalmazza a természetes olíva minden antioxidánsát - az öregedési folyamatokat lelassító vitaminokat és ásványi anyagokat - és értékes zsírsavait is. Ezt az olajat sütés céljából hevíteni tilos - a tűz fölött elveszítené értékeit, többszörösen telítetlen zsírláncait -, ezért csak nyersen fogyasszuk, vagy főzés közben, túlhevítés nélkül használjuk! A finomított olívaolaj (a címkén angolul: refined) a bonyolult gyártási folyamatoknak köszönhetően már nem tartalmazza a szűz olaj antioxidánsait, csupán többszörösen telítetlen zsírsavait. Extrém hevítés hatására azonban - mint minden más növényi olajban - ebben is megsemmisülhetnek az értékes kötések, elveszíti értékét.
De te nyugodtan süsd benne a húst. Ahoz szerintem elég drága
Az olívaolajok között jelentõs minõségi különbségek vannak. A legjobb minõségû az extra szûz olívaolaj, amelyet gondosan válogatott bogyókból, a leszedésüket követõ 24 órán belül sajtolnak.
Extra szûz
Az olajbogyókat mossák, majd megtisztítva, egy mechanikus rendszerrel préselik. Az olajbogyópasztát kíméletesen gyúrják az olaj szeparálása céljából, majd ülepítik és centrifugálják. A keletkezõ extra szûz olívaolajat megfelelõ tartályokban tárolják, azután szûrik és palackozzák. A folyamat során sem oldószert, sem hõt nem alkalmaznak. Semmilyen tartósítószert és adalékot nem adnak az olajhoz, így az extra szûz olívaolaj megõrzi eredeti zamatát, vitamintartalmát, nem károsodik az értékes telítetlen zsírsavtartalma, antioxidánsokban rendkívül gazdag marad. Ezért az olívaolaj – egyéb zsírokat helyettesítve – számos egészségkárosító tényezõt kiküszöböl.
Sansa
Létezik emellett az úgynevezett sansa olívaolaj, amely a sajtolás során keletkezõ maradványokból készül, s amelyet oldószerrel nyernek ki a megmaradt olívamasszából. Ezek az olajok 1 %-ban tartalmaznak extra szûz olívaolajat, ez az oka, hogy egyáltalán használható ezekre a zsiradékokra az olívaolaj elnevezés. A silány minõségû, olcsó készítményt a mediterrán országokban ma már nem forgalmazzák, de hazánkban sajnos minden 100 vásárlásból 60 alkalommal a silány sansaolaj mellett döntenek a vevõk, mert nem ismerik az extra szûz olívaolaj elõnyeit.
Tehát az extra szűz az igazi. Vagyis nekem ott kezdődik az olaj. És mivel a hő hatására elveszítené kedvező tulajdonságai nagy részét, vétek hevíteni.