Keresés

Részletes keresés

holdampf Creative Commons License 2000.04.15 0 0 40
RedHat mint M$ of linux?
Pl. Oracle8i 4 linux. Emlekeim szerint kizarolag RedHat alatt van support-ja. Ha mas linux ala akarod feltenni, igencsak meg kell szenvedni vele, es emlekeim szerint tamogatast sem kapsz hozza az Oracle-tol... (Bar ez utobbiban elegge bizonytalan vagyok... A szivas viszont
biztos :( SuSE-hez meg van valami leiras, ami alapjan nem ment fel, de pl. Debian-ra nem talaltam utmutatot hozza...)
Nezd meg egy RedHat arat, ha support-tal veszed... Kozeliti az NT-t... Na jo, a Win98-at ;-)

RPM? Hmmm... Azert az apt+dpkg jobban tetszik :) (Leszamitva a dpkg text adatbazisat, es ezzel osszefuggo esetenkenti lassusagat)

Előzmény: MGperY (39)
MGperY Creative Commons License 2000.04.15 0 0 39
lécci vmi konkrétat a redhat m$szerű tevékenységéről, mert kicsit aggódom :))

rpm pl elég jó, még ha red hat package managernek is nevezzük :))

Előzmény: Poci (38)
Poci Creative Commons License 2000.04.15 0 0 38
Kedves HimbaPipics!

Szerinted melyik a jobb: Az EGYENLŐRE legelterjedtebbet MÁSOLNI és erre nevelni a gyerekeket is (az a legjobb, ami sok pénzbe kerül, de otthonra lemásolhatod), vagy egy BIZTATÓ, INGYENES és az eddigi tapasztataim alapján MEGBÍZHATÓBB és KISKAPUKTÓL MENTES dologért lelkesedni, ami szerintem már MOST kielégíti kezdők és a profik igényeit is.

A disztribúciók harcáról: Sajnos ez IGAZ, jelen információk szerint a RedHat akarna lenni a Linux "Microsoftja", de szerintem a Linuxos Közösséget ez nem érdekli.

A nyitott forráskódú szoftverekben NEM LEHET elhelyezni olyan disznóságokat, mint pl. az M$ is tette a Win-nál néhány változatban: egy-két profi hacker visszafejtett pl. néhány olyan DLL-t, ami a kommunikációért is felelős, és talált néhány "hátsó kaput", amin keresztül bárhonnan belenézhetnek a win-gépekbe. Open Source esetén az ilyenek automatice LEBUKNAK!

Tény az, hogy még sok minden jobban megy a Windoesban: az egységes API-nak köszönhetően. De a LINUX is FELZÁRKÓZOTT már biztató eredményekkel: az X felület desktop managereit 2-3 éve kezdték el egységesíteni (KDE,GNOME), ami szabványos felületet és API-t ad, jó irányba halad, hogy legyenek ide is komoly játékok (vannak is), már a multimédia is tökéletesedett, előbb-utóbb eljutunk oda, hogy Linux alatt is lesznek pl. multimédiás lexikonok, stb. DVD-t is játszhatsz már le, TV-kártyák is kezdenek menni Linux alatt, stb.

Az egyre törekvőbb Home Networking mozgalomban is jó esélyjel indul a Linux, személy szerint én pl. egy intelligens lakóházban nem bíznám mondjuk a gázkazánt Windowsra (NT-re és 2000-re sem). Jön egy "Kék Halál" vagy egy "A Program szabálytalan műveletet hajtott végre..." és repül a ház is.

Remélem, hogy a LINUX töretlenül halad előre és elfoglalja megbecsült helyét a számítástechnikában, ahogy már el is foglalta!

Előzmény: HimbaPipics (34)
Poci Creative Commons License 2000.04.15 0 0 37
Az előzőhöz:

Bocsi, most vettem észre: a Mandrake kiadott egy i486-os Linux változatot is. Akinek régi gépe van ,nyugodt szívvel porolja le!

Előzmény: Poci (36)
Poci Creative Commons License 2000.04.15 0 0 36
A Mandrake Linux minden változata Pentiumra optimalizált. Természetesen felteheted az .i386.rpm-eket is, de attól még az egész rendszer nem lassul. Nekem a Mandrake 7.0 alatt is van .i386-os RedHat csomagom, és semmivel sem rosszabb.

Akik esetleg meginognak a Linuxot fekázó Májkroszoftos supervisorok homokórás agymenetein, azoknak türelmet és kitartást kívánok! Végre lehet VÁLASZTANI, vagy az elterjedtet sok pénzért (vagy másképp ugye:)), ami annyira szar, amennyire drága, vagy INYGEN sé lelkiismeretfurdalás nélkül SOKKAL JOBBAT!

Akinek csak a Winfos a számítástechika, azt igazán nem is érdekli a szakma. A Linux -hála a szorgalmas fejlesztő közösségnek, kinövi a gyermekbetegségeit előbb-utóbb! Addig is inkább segítsük a LINUX elterjedését!

Előzmény: holdampf (30)
MGperY Creative Commons License 2000.04.15 0 0 35
miért mire jutott a unix ?
vagy a vms ?
mely linux "gyártok" (sw gyár jó mi :) estek egymásnak ?
mert én pl pont az ellenkezőjéről hallottam pl ha az x vagy a gnome, vagy a kde vagy akármi fejlesztéséről olvasok.
na azé'.

volt cégem úgy kinőtte az nt-t hogy gyorsan dec unixra álltak át.
asszem a westel 900 (nem reklám) sem wordből nyomtatja az egymillió számláját a faszom tudja mijen díjcsomag kombinációk/tarifák szerinted mind mind visual basicben lettek kódolva ?
és hogyan estek volna egymásnak a windows gyártok ;) amikor azt egyetlen cég gyártja ?

kb ennyi, jól felidegesítettél :((
M.

ja én nekem sem dőlt össze a nt sem otthon sem a cégnél. jó az: csak nem mindenre.

Előzmény: HimbaPipics (34)
HimbaPipics Creative Commons License 2000.04.15 0 0 34
Kedves Linuxosok akik szidjak Windowst!

Vegig gondoltatok mar valaha, hogy egy
nagyvallalat informatikai vezetojenek vagy egy
ismert szoftverfejleszto cegnek (ott dolgozom en is) milyen problemakkal kell szembeneznie egy projekt bevezetesnel vagy fejlesztesenel?
Tisztaba vagytok azzal, hogy egy Windows 2000 es
a kore epitett egyseges technologiak, szolgaltatasok es szoftverkomponensek (amelyert nem kell kulon fizetni) mennyi segitseget nyujtanak? Rettento sokat. Honapokkal tudnak leroviditeni egy szoftverprojektet es iszonyu sok penzt, idot es energiat lehet sporolni vele.

Ha mindezeket egy Linuxon kellene beszereznem tengernyi penzert (ha egyaltalan van, de inkabb nincs) vagy kifejlesztenem, stb., hat, akkor ide hoznak a nyugdijat!

Erre en nem varok, mert ebbol nem lesz PENZ.

Ezt a feladatot meghagyom a Linuxos kozepiskolas, hackerimitator suttyoknak akik azt hiszik, hogy, mert fel birnak telepiteni valamit meg tudnak irni egy "Hello World!"-os C programot es ismernek nehany parancsot, akkor mar ok a Janik. Rohognom kell. Ezeknek fogalmuk sincs arrol, hogy mi az igazi szoftvertechnologia es szoftverfejlesztes.

A W2K tecnologiai ujdonsagai (csak a rovid felsorolas 260 A4-es oldal) onmagaert beszel.

Amugy nalam a regi NT4 se szallt el soha a gagyi Taiwani, otthoni hardveremen. A W2K meg egyenesen bombabiztos (mar a Beta 2 is az volt). Sajnalom, hogy aki Windowst hasznal es idonkent elszall
neki az vagy ocska hardveren zoyog vagy nem ert hozza.

Tovabba a kulonfele "ingyenes" Linux gyartok mar kezdenek egymasnak esni, hja kerem a penz nagy ur!
Mindenki szeretne Microsoft lenni, de egyenlore
van meg mit tanulni. A Windowsosok soha nem fognak
egymasnak esni, az biztos.

Udv (de ugye nincs sertodes?).

HimbaPipics.

Utoirat:
- Miert lehet csak 2 Gb-os max file a Linuxon?
- Miert csak 2 processzorig meretezheto
linearisan a Linux?

Szoval Linuxos barataim, van meg mit tanulni,
de igyekezni kell mert nehany ev mulva mar
ti is a Unix sorsara fogtok jutni.

nrG3 Creative Commons License 2000.04.15 0 0 33
Hal' istennek winfo$t csak messzirol latok, amiota szamtechL foglalkozok... allitolag ez a linux platform fuggetlen... haaat f*szom a platform fuggetlesegbe, amikor 1 kib*szott programot nem lehet +talalni forrasban... remelem az mac osX, (az uj) bevaltja a hozza fuzott remenyeimet...

ui: a Linux mindig +bizhatobb lesz mit a winfo$ de ne felejtetek L letezik a vilagon mas platform is! es leteznek JOBB oprendszerek!
pl 1 ebbol az amigaOS, csak a baj vele, hogy commodore Lba**ta, es beadta a kulcsot...

holdampf Creative Commons License 2000.04.15 0 0 32
"gyerekek Ha Redhatról van szó akkor annyit tudok mondani, hogy RTFM! A redhat ebben qrva jó, 600 oldalnyi manual-lal jön. Ha ezzel nem tudsz betelni és az ott"
Hmmm... Az egy CD-s szabadon terjesztheto valtozaton is rajta van ez a doksi? (Nem kizart, mivel ahhoz mar elegge otthon vagyok a linuxban, hogy ne az install guide-dal kelljen kezdeni egy tesztrendszer telepiteset, igy azt nem is kerestem)

"X ügyben az XF86Setup eröltetése helyett tessék az XConfigurator-ral bibelődni. (RTFM :-)) Ha nem dzsunka S3Trio3d-d van akkor lesz kép is, egér is meg..."
Sot! Hasznalj vi-t az X konfiguralasahoz! Szamold ki az osszes parametereket a monitorodhoz! :-)
Bocs, de van akinek nincs ket hete, hogy egy jol mukodo rendszert osszebarkacsoljon. Ha egy NT-t fel tudok rakni kb. masfel ora alatt ugy, hogy az mukodik is, akkor ezt elvarnam a linuxtol is (mondjuk ezt eddig egyes-egyedul a Debian Slink produkalta...)

A Gnome-rol meg csak annyit, hogy nem a "szepsegevel" szokott problemakat okozni, hanem a rendszeresen elszallo darabjaival (kb. fel evvel ezelott neztem utoljara, akkor ez volt a helyzet)

A Micro$oft meg nem juthatott el a '95-tol a 2000-ig, mivel a Win2000 allitolag NT utod. A '95-bol elobb '98 lett, most meg valami Milleneum-ot emlegetnek...

Előzmény: netizen (31)
netizen Creative Commons License 2000.04.14 0 0 31
gyerekek Ha Redhatról van szó akkor annyit tudok mondani, hogy RTFM! A redhat ebben qrva jó, 600 oldalnyi manual-lal jön. Ha ezzel nem tudsz betelni és az ott leirtak alapján nem tudsz 1 PC-re 1 redhat-ot feltenni, akkor vagy
-Nem tudsz angolul
-Olyan PC-d van ami elég szar (Igy a ringyóz is gyakran fagyik rajt')
-Komplett idióta vagy

X ügyben az XF86Setup eröltetése helyett tessék az XConfigurator-ral bibelődni. (RTFM :-)) Ha nem dzsunka S3Trio3d-d van akkor lesz kép is, egér is meg kulcstábla is.
A Gnome-ról meg annyit, hogy ugye Nomen est omen :-). A KDE 1997-ben küszködött hasonló nyavajákkal, mára beérett, szép lett, kerek, okos és gömbölyű. Melóhelyen az undormány CDE helyett többen KDE-t használnak a Sparc-okon (is).

Legyetek nagyobb türelemmel. A grafikus csicsászat a Linux életében úgy 1997 körül indult el. A Microsoftnak is kellett 5 év amig eljutott a Windos95-től a Windows2000-ig (sic!)

holdampf Creative Commons License 2000.04.14 0 0 30
> Holdampf: te a microsoftnak dolgozol, s antipropagandat csinalsz a linuxnak ?
Nyugi, szidom en a vindozt is epp eleget ;-)

> 1. Nekem RedHat 6.0 XF86Setup szepen belotte magyarra a billentyut, ha akartam akkor
> anglora, elsore felinstallalodot, megkerdezte az ip
Na most nem tudom, mennyire volt feltuno, en a 6.1-rol beszeltem... A 6.0-t csak messzirol lattam.
Mellesleg azt tovabbra is fenntartom, hogy az ujabb linux disztribuciok nagyon bugosan jonnek ki... 2.1-es glibc-vel nem talaltam meg olyat, amelyik elsore gond nelkul felment volna.
Meg abban bizom, hogy az uj Debian (Potato) mire kijon, addigra hasznalhato lesz.
Sajnos egyre inkabb az a tapasztalatom, hogy a linux mar reges-reg nem jelent egy op.rendszert. Ez mostanra kb. annyira altalanos lett, mintha unix-ot emlegetnek.
A legszornyubb elmenyem ezzel kapcsolatban az volt, amikor egy Mandrake 7.0-ra megprobaltam feltenni egy RedHat-es csomagot. Egeszen addig ugy tudtam, hogy a
Mandrake egy Pentium-ra optimalizalt RedHat.

udv, Zoli

Előzmény: lolka_bolka (28)
Som-Som Creative Commons License 2000.04.14 0 0 29
"Egyebkent kivancsi lennek, hogy az aki nem akarja feltenni a nagy es lassu star officet, milyen prezentaciokat keszit mondjuk vi -ban, vagy milyen dokumentuomot tesz le a fonoke ele havi 200e ft fizetesert a fonoke ele, amit vi -ban szerkesztett."

Hát mondjuk kaphat egy szép JavaScriptekkel megspékelt HTML file-t (vagy többet, de scriptek nélkül) és mellé egy rakás képecskét. Ha sok kis file-ocska megfekszi a gyomrát, akkor vagy fel lehet rakni ezeket az intranetre (áttekinthető formában ott az összes prezentáció), vagy pedig rpm-szerűen vagy Windowsos setupként megkaphatja. Ez vi + gimp-pel jól megoldható, és az esetek egy részében meg is felel a célra.

Előzmény: lolka_bolka (28)
lolka_bolka Creative Commons License 2000.04.14 0 0 28
Mi a f*sz van va*zeg ???
Holdampf: te a microsoftnak dolgozol, s antipropagandat csinalsz a linuxnak ?

1. Nekem RedHat 6.0 XF86Setup szepen belotte magyarra a billentyut, ha akartam akkor anglora, elsore felinstallalodot, megkerdezte az ip cimet, grafikusan indult ha ugy akartam, elsore belotte a hangkartyat 3 enter megnyomasa utan, szintugy a video, es halokartyat, meg minden. Lehet hogy a 6.1 nem olyan jo, minden ceg eleteben van 1 hiba semmi sem tokeletes, hasznalj redhat 6.0 -at, es ferdits uj kernelt. Csa..

2. Egyebkent az elotte szoloknak: glibc2 megy redhat 6.0 -an.
3. printtool az nem printtol, es semmi olyan hatasa nincs amiket valaki (bocs, valasz erre -t nyomtam,) mondott.

hat ennyi, egyebkent meg azt csinalsz a linuxoddal amit akarsz. Nem ertem miert lenne az a linux halala, hogy barmit megtehetsz vele.

Egyebkent kivancsi lennek, hogy az aki nem akarja feltenni a nagy es lassu star officet, milyen prezentaciokat keszit mondjuk vi -ban, vagy milyen dokumentuomot tesz le a fonoke ele havi 200e ft fizetesert a fonoke ele, amit vi -ban szerkesztett.

Na csa
Lolka

Előzmény: holdampf (26)
dj Creative Commons License 2000.03.24 0 0 27
holdampf,

na még 1 utolsót :-))

A XF86Setup már a RH 6/0-ban is nemkezelte a billentyűt lehet, hogy nem tartották fontosnak a RH-nál, hogy kijavítsák, de erre aztmondani, hogy az egész disztrib bugos azért szerintem túlzás.

Ha megnyugtat, értem azt amit írsz :-))

Üdv:
dj

Előzmény: holdampf (26)
holdampf Creative Commons License 2000.03.24 0 0 26
Kezdem hinni, hogy tenyleg a felfogasod okozza a problemat ;-)
Ertsd meg! Nem az a bajom, hogy a csicsas grafikus feluletrol nem tudom beallitani, hanem az, hogy kiadjak a rendszert, mikozben a benne levo programok egy resze teli van hibakkal.
Raadasul nem rejtett, hanem szinte elsore kiderulo hibakkal.
Ilyen peldaul az XF86Setup-ban a billentyuzet beallito resz, aminek a _hasznalatatol_ elszall a program.
Szoval meg annyira sem nezik at, mint a M$-nal szokas...
Es ez az, amit egyre inkabb eszreveszek az ujabb disztribuciokon. Ezert felek, hogy a linuxbol pillanatok alatt sikerul olyan mertekben hasznalhatatlan rendszert eloallitani, ami mar semmire sem jo.
Előzmény: dj (25)
dj Creative Commons License 2000.03.24 0 0 25
holdampf,

úgy tűnik, de ne is törödj vele, én már csak ilyen nehéz felfogású vagyok :-))
Most, hogy mondod a kernel dolgot, valóban minek is az nekünk. De úgy látom, tényleg nem vetted észre, hogy akinek az új rend nem teccik az azt kifogásolja, hogy grafikus telepítés, meg macerás konfigfájlok, meg, hogy ebbe az irányba halad a Linux. Te pedig azt kifogásolod, hogy nem tudsz mindent megcsinálni a hülyebiztos felületen, hanem bele kell matatni a konfigfájlokba kézzel. Ez van. Még nem sikerült a hülyebiztos telepítést tökéletesre csinálni, de már elrontották a fapados módszert. Valami csak lesz előbb-utóbb, vagy jobb vagy rosszabb.
De attól még te temethecc :-)) én várok még 1 kicsit.

Üdv:
dj

Előzmény: holdampf (24)
holdampf Creative Commons License 2000.03.24 0 0 24
Ugy tunik nehez felfogni amit irok... :(
Nem azt irtam, hogy nem tudom megcsinalni, hanem azt, hogy kiadtak egy teszteletlen rendszert veglegeskent.
Meg azt, hogy az ilyen apro buktatoi miatt tobb bajom van vele, mint valaha volt a M$ vilaggal. Ott megszoktam, hogy hulye a rendszer, igy aztan kikerulom az ilyen hulyesegeit.
De amikor nehanyan hirdetni kezdik, hogy a linux milyen szep, milyen jo, milyen stabil, stb... Ugyanakkor a kernel szinte az egyetlen olyan alkatresz, ami viszonylag bug mentes...
Nem tudom, tudsz-e rola, de a kernel onmagaban semmit sem er...
Előzmény: dj (23)
dj Creative Commons License 2000.03.24 0 0 23
holdampf,

nem dicsekednék vele. Én csak 99 közepe óta foglalkozom vele, de a RH 6.1-t szőröstől bőröstől feltelepítettem néhányszor különböző konfigekre, és a rettentő nagy hibáját, hogy az XF86Setup a billentyűt nem tudja lekezelni, megoldottam manuálisan. Ha meg nem teccik amit feltelepít a gyári beállítás válassz custom setupot.

De nem is ezzel van a gond igazán, hanem azzal, hogy nem jó topict választottál erre a panaszáradatra. Ugyanis aki idáig temetni jött ide az mind azt kifogásolta, amit te hiányolsz.

Ja! És még valami. A Linux nem terjeszt programokat, hanem ad egy megbízható kernelt amihez a disztribek hozzárakják a különböző (stabil-unstabil) programokat. De konzol alól minden beállítást meg lehet csinálni rajta még mindíg, és ez a lényeg.

Szerintem nézd végig a RH6/1 topict, ollvass el néhány manualt aztán lődd be a rencered és nem lesz semmi gondod.

Üdv,
dj

Előzmény: holdampf (19)
holdampf Creative Commons License 2000.03.24 0 0 22
Bocs, en nem allitottam, hogy a slink alatt nem voltak gondjaim, de az az install utan mukodott, es a fontos reszei be voltak konfiguralva.
Előzmény: Som-Som (21)
Som-Som Creative Commons License 2000.03.24 0 0 21
No, nekem meg a slinkkel voltak gondjaim, nagy varázslók sem boldogultak vele, viszont az RH6.1 simán felállt (miután rájöttem, hogy (nálam) nem telepíthető fel, ha 96MB swapet adok neki, ellenben 64MB-tos swap particióval simán megy). Lehet, hogy bugos az RH6.1, de nekem (kezdő Linuxosként!) több telepítés is zökkenőmentes volt X-estül, mindenestül.

Ezzel szemben az NT-mel állandóan szívok, az ODBC rendszere annyira meghalt, hogy a system32 könyvtárban varázsolgatnom kellett a különböző verziójú dll-ekkel, hogy egyáltalán hibaüzenetet tudjon adni a rá épülő progik kérésére. Mivel ezen progik egy része service-ként futott, shutdownolni sem tudtam a varázslat megtörténte előtt, illetve ha valahogy mégis sikerült volna, a büdös életben nem bootol be újra az NT. Többek közt ez volt az a pont, amikor végleg búcsút intettem a Microsoft IIS-nek és áttértem Apache-ra, pedig akkor még hol voltak a komolyabb security hole-os botrányok.

No, ebből nekem az következik, hogy irodai munkán túli feladatokra a Linux sokkal alkalmasabb, tehát még nem kell temetni (amíg a FreeBSD nem múlja mindenben felül).

Előzmény: holdampf (20)
holdampf Creative Commons License 2000.03.24 0 0 20
Megsaccolni?
Szerintem az eredeti CD-rol egynek sem. (Felteve, hogy az a CD, amit kolcson kaptam eredeti allapotot tartalmaz)
Ugyanis az XF86Setup kisse bugos... ;-)
Ugy vettem eszre, hogy a netconfig is.
Egyebkent nem allitottam, hogy lehetetlen belole mukodo rendszert csinalni, csak bosszanto, nekem meg keves a rafordithato idom. Az slink install utan mukodott. Ment rajta az X, a KDE, es a halozat. Meg a levelezest sem kellett konfiguralgatni, mint a regi (pl. 5.2-es) RedHat eseteben. Ezzel szemben a RH6.1 felteszi a Gnome-ot, mikor azt nem is kertem tole. Kivalasztottam a KDE workstationt, ehhez kepest a Gnome jott fel install utan.
Grafikus logint kertem, volt hasznalhato XF86Config-om, ennek ellenere karakteres modban indult el. Halozatot utolag kell beallitani, mert az install nem csinalja meg.
Egyszer valahogy sikerult ravennem, hogy mukodjon a kdm, ne a gnome induljon, hanem a KDE, ekkor viszont alapbeallitasokkal a tty1-et teleszemeteli az X uzeneteivel. Szoval elore a M$ utjan! :(
Előzmény: linuxuser (18)
holdampf Creative Commons License 2000.03.24 0 0 19
> neked találták ki a windowst! Repess!
Hat szegyellem magam, de mar nekem is eszembe jutott...
Igaz, csak '94 ota foglalkozom a linux-szal :)

Ellenben az sokkal tobbszor jut eszembe, hogy a linux mar elhagyta a windows-t - a megbizhatatlan programok terjeszteseben :( Komolyan mondom, az otthoni Win98-al kevesebbet szivtam ket ev alatt, mint az elmult kb. ket honap alatt a SuSE 6.3-mal meg a RH6.1-gyel.
Meg abban bizom, hogy a stable potato legalabb olyan jo lesz, amilyen az slink volt. Bar a tavaly decemberi allapot kiprobalasa ota vannak olyan erzeseim, hogy ez sem lesz "tokeletes"...

Előzmény: dj (17)
linuxuser Creative Commons License 2000.03.23 0 0 18
Kedves holdampf!

Vállalkoznál rá, hogy megsaccolod, hány embernek sikerült a RedHat 6.1-et, KDE-vel, billentyűzettípus változtatással, netconfiggal, stb-stb felinstallálnia?
Hidd el nehezebb a saccolás, mint maga az install.

" a linuxuser"

RedHat 6.1, KDE, RealTek 8039 PCI, LAN, ipchains stb-stb

Előzmény: holdampf (16)
dj Creative Commons License 2000.03.23 0 0 17
holdampf,

neked találták ki a windowst! Repess!

Üdv:
dj

Előzmény: holdampf (16)
holdampf Creative Commons License 2000.03.23 0 0 16
Csatlakozni szeretnek(?) a topik cimehez...
Szeretnek egy glibc2.1-re epulo _hasznalhato_ linux valtozatot.
Eddigi kiserleteim finoman szolva kudarccal vegzodtek. Nem sorolom el az osszes remtortenetet, de ennyi felkesz rendszert veglegeskent kiadni szerintem meg a M$ sem mert.
Azert jutott most eszembe, hogy leirjam ezt, mert kb. tiz perce probaltam kb. huszadszor feltenni egy RedHat 6.1-et, de hiaba nem kerem a Gnome-ot, felrakja. A benne levo XF86Setup mar attol megdoglik, ha a billentyuzet tipusat modositani akarom.
Installalas soran meg sem kerdezi a halozati parametereket (IP cim, name server, router stb) A netconfig meg nemes egyszeruseggel azt mondja, hogy segmentation fault.
Szoval ott tartok, hogy a Debian 2.1 (Slink) volt eddig az elso es egyetlen olyan linux, ami tobbe-kevesbe keszre installalta magat, es viszonylag keves gond volt a csomagjaival. Ellenben ez csak 2.0-s glibc-t hasznal, emiatt rengeteg szoftvert (pl. az IBM fele JDK1.1.8-at ) nem lehet feltenni ra.
Ezek utan ki merem jelenteni, hogy az altalam telepitett es hasznalt window$-okkal sokkal kevesebb problemam volt mint a linuxokkal...
Som-Som Creative Commons License 2000.03.22 0 0 15
Én meg egy teljesen tökéletesnek nem nevezhető PC szimulátoron futtatom a Linuxot, 1280x1024-ben 64k színnel, virtuális hálókártya, mountolt köcsög file-rendszerek, KDE, néha a Gnome motorja is, aztán fut néhány konsole, Mozilla 5 M14 meg az XMM MP3 lejátszó és még néhány egyéb marhaság, de még egyszer nem röppent a kicsike. Persze lehet, hogy az az oka, hogy én inkább szöveges módban használom, de vannak olyan kollégáim, akik X-szel nyomják hosszú idő óta, és nekik sem röppen. Rendben, mi kevesebben vagyunk, mint a Dell gépei, de meggyőző hosszúságú uptime-mal. Lehet, hogy egy noname géppel vagy általuk nem buzerált SW-rel nekik sem omlana össze...
Előzmény: cancel (14)
cancel Creative Commons License 2000.03.22 0 0 14
Lattam mar olyan esetet, ahol irdatlan sok egyforma gepet allitottak be. (Dell gepek factory linux preinstall, gondolom adnak el belole nehanyat).

Csillog-villog, gnome, kde,... minden, csak eppen neha lefagy. Annyira, hogy halozatrol sem lehet vele kommunikalni.
(Megjegyzem, hogy en ezelott ami Linux gepet lattam lefagyni az hw hiba, vagy inkompatibilitas miatt volt installalaskor, de belott rendszernel meg nem lattam, pedig sokfele no-name gepet lattam nem is factory preinstallal.)

Szoval ugy nez ki mint egy windoz, picit gyakrabban fagy le mint az NT, kevesebb progi es driver van hozza mint NT-re, a mezei user pedig nem hasznal command promptot, ami ezek utan mar csak az egyetlen elonye lenne.
Na akkor kerdezem miert jobb a Linux?

(Mondjuk ingyenes, de az mas kerdes)

Egyebkent en Linux hivo vagyok, de azt hiszem nem ez az "elvindozositas" a megfelelo fejlodesi irany a Linux szamara.



dj!
Neked igazad van!

Meg kene fogalmazni, hogy mit is akarunk a Linuxbol, ugytunik a ketto egyszerre nem megy!

A megoldas SZVSZ ket kulon disztribucio lenne a ketfele iranyzatnak, pl Linux-server, es Linux-ws. A kernel lehetne ugyanaz.

(Az emlitett Dell gepeken ugyanis pl RedHat van, de az emlitett halom Windowmanager mellett pl. mindegyikre raktak webservert, meg ftp servert is, ami arra utal, hogy nekik nem sikerult kette valasztani a server es ws. funkciokat)



Ha pedig W. ZS. nem szereti a parancssort akkor ne hasznalja! Nem tudja mibol marad ki!
(Vagy nem o az?)
Előzmény: netizen (12)
bzsolt Creative Commons License 2000.03.20 0 0 13
cím+ én is, amikor megnéznék egy oldalt, de 8-es shockwave plugin beta kell hozzá, de linux alá, még 7-es sincs!
netizen Creative Commons License 2000.03.14 0 0 12
cancel van olyan eset, hogy irdatlansok egyforma amitogeped van, es itt a rencergizda legyartja a mintaconfigot, parameterezhetoen, masol 100 darab bootdisket bedugja az install alatt allo gepekbe es felteszi a CD imago-t az install serverre es szepen megy az unattended install. A gepek identikusak, leszamitva az IP, hostname es MAC address ertekeket. Es amikor bejon a login promtpt mar megy rajtuk a TCP/IP, a NIS+, ofcorz desktop login van es mukodik az email+ be vannak alltiva a megfelelo proxy-k is. Uezen gepek weben keresztul a linuxconf-fal manage-elhetok.
Tok masok az igenyek amikor raersz az 1 darab hobbyconputeredet piszkantani, vagy 1 dedikalt szervert allitasz be, mint amikor egy munkacsoportos desktop gep poolt kell felallitani UNIX novice gardanak...
A Bash prompt neked lehet hogy jo, de van olyan igen nagy tudasu (Java) ismerosom akinek izzadni kezd a tenyere es habzani a szaja, ha command prompotot lat...
Előzmény: cancel (6)
Vahren Creative Commons License 2000.03.14 0 0 11
Egoist:
MPEG: smpeg lib es esetleg az ala irt ZZPlayer. Tudtommal nem kell hozzajuk KDE/GNOME.
De majd meg megnezem.
Egyebkent, meg nem kell KDE-t hasznalni, de ha a libeket folrakod, mukodhet mas wm alatt is. Nalam nincs gnome, de megy a Electric Eyes a libeket felraktam.
Egyebkent megertem Egoist felelmeit.
De kell olyan Linux is, ami egyszerubb felepitesu.

Vahren

Előzmény: Egoist (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!