Keresés

Részletes keresés

gitaros Creative Commons License 2000.07.20 0 0 323
a playbackrol:

Valaki kompetens árulja el nekem, hogy lehet-e bakugrásban hegedülni ilyen tempóban, meg iyen sokat mozogva? Ha igel, emelem kalapom.

gitaros Creative Commons License 2000.07.20 0 0 322
Hali.

A véleményem:
Én a FOF-ot még nem láttam/hallottam, csak a LOD-hez tudok viszonyitai.

Ahhoz képest, szerintem szét volt esve a produkcio. Az új zenék nem jöttek be annyira, a régiek meg voltak vágva. A szünet teljesen tönkrevágta a kibontakozó hangulatot. Nem igaz, hogy nem birnak ki 80 percet egyhuzamban, főleg, hogy vannak pihenő részek is benne. 1 éve a szegedi JATE Klubban Ferenczi Gyuriék 2 és fél órát nyomtak megállás nélkül. Pedig az se egy ülős koncert volt. Mindegy. Hianyoltam Flatley-t a szinpadrol, nagyon keveset mutatkozott, meg a göndör énekes csajszibol is sok volt háromszor.
AZt az érzést vártam, mint amikor nézrm a LOD-et voideon és a hideg futkarozik a hatamon, hat ez nem jott be.
A csúcs a két villanygitáros faszi volt, Pataki Atis-os szerkoban, meg egy masik szam, aminek a ritmusa Edda "Egyszer egy szép napon" alapbasszusara emlekeztetett:)). El-show-sult :)az egesz prdukcio, több táncot vártam.

A tancosok viszont iszonyu profik voltak.

Na ennyi

csao

sirk Creative Commons License 2000.07.20 0 0 321
Pléjbekk volt, mondom.

Én nem a hangkésés miatt mondom. Azt belekalkuláltam. Csekkold az előző hozzászólásomat!

Előzmény: Hella (320)
Hella Creative Commons License 2000.07.20 0 0 320
Szerintem sem volt playback. Csak hát ugye a fény gyorsabb, mint a hang...
Előzmény: Hammer (318)
sirk Creative Commons License 2000.07.20 0 0 319
Előljáróban: nem bántam meg.
De:
A hangzás abszolút gyenge volt. Halk, kevés méllyel.
Full playback. Az egyik gitáros még el is cseszte, pont mutatták a kivetítőn amikor bedugja a gitárjába az URH-szettet. A gond csak az volt, hogy elötte is nyomta a szólót ugyanúgy...
Flatley tényleg keveset volt szinpadon.
Szar átláthatóság.

Pillanatnyilag ennyi.

Hammer Creative Commons License 2000.07.20 0 0 318
Szuper volt. Egyet sajnáltam, a gyönyörű fekete és a szép szőke cicát lecserélték egy csúnyácska fekete és egy csúf szőkére. Akik azért jól ropták. Messze ültem, de a kivetítő és a távcső azért segített. A szél tényleg belefúlt a hangokba időnként, de hát szabadtéren ez belefér.

a playbackről: szerintem olyasvalakit kellene megkérdezni, aki nagyon közel ért a színpadhoz, mert amíg hozzám kb 150-200 méterre eljutott a hang, már látható késése volt a képhez képest. De én úgy láttam, hogy minden éneknél, minden hegedűvonásnál egyenletesen ugyanakkora a késés. Szal, lehet, hogy nem volt az playback. (hol ültél, Marcus Aurelius?)

Hammer

Előzmény: Marcus Aurelius (310)
Hella Creative Commons License 2000.07.20 0 0 317
Jó reggelt!

A tegnapi koncerhez sokkal többet én sem tudok hozzáfűzni, mint rövid volt, Flatley szerintem is keveset szerepelt, attól függetlenül fantasztikus volt! Messziről tényleg keveset lehetett látni, viszont TAPSOLTUK! Mi éppen azt nem hallottuk, hogy odalent tapsolnak-e. Az idő kegyes volt hozzánk.

Bízom abban, hogy egyszer majd láthatom az egész társulatot. De ami szerencse, hogy Flatley itt volt!! :o))

kisziszi Creative Commons License 2000.07.20 0 0 316
Sajnos nekem teljesen mas benyomasom van az eloadasrol. Abban egyet ertek, hogy nagyszeruen tancoltak es egesz jo volt a show resze is.
Abi viszont elegge negativ hatast hozott ki, hogy magyarul csak a filmes felvetel felteteleit tudtak elmondani. Tudom sok kulfoldi is jelen volt, de azert magyarul is el lehetett volna mondani - hamar kis orszagunkban tartottak meg. A kivetitok finoman szolva kicsik voltak. A palyan levo ulohelyekre lottek be, fent a tribunon mar csak latcsovel lehetett jol latni a tancosok mozdulatait. A hangositasban is sok javitani valo van meg.
Ezt az eloadast ilyen formaban tolunk nyugatra nem lehetett volna eladni.
Felre ertes ne essek nem bantam meg, hogy kimentem. Tetszett az eloadas, igaz rovidebb volt, mint elore jeleztek - elso fele 35 perc, a masodik 32 ketto es tiz perc radas,majd osszes feny fel. De azert meg van a rossz szajiz a szervezes miatt.

Udv

sukka Creative Commons License 2000.07.20 0 0 315
Üdv Flatley rajongók

A tegnapi előadás számomra jóval jobb volt a vártnál. Beleadtak apait-anyait, a ruhák hihetetlen fantasztikusan néztek ki, MF nyomult mint állat, a srácok nagyon jók voltak, a lányok egy kicsit halványabbak mint a nagyfelállásban. Szóval úgy éreztem nem spóroltak a magyar előadáson. Azt nem tudom megítélni, hogy mennyire volt playback, az tény: az álványzaton végig nyomult a dobos, a két hegedűs csaj, két gitáros, egy fuvós srác és egy szintis-billentyűs

Viszont élőben megnézve a show-t az volt az érzésem, hogy inkább egy színház méretű terembe illik az előadás mert még a küzdőtérről is távoli volt a színpad a lelátokról nem is beszélve, kivetítőn pedig nézhetem otthon is DVD-ről. Persze ha csak színházban nyomulnának akkor kb. 50 évre lenne szükség heti egy előadással, hogy mindenki hozzájuthasson ehhez az élményhez akit érdekel.
Lehet itt vitatkozni, hogy mennyire szállt el Flatley agya, hogy mennyire sztároltatja magát, ez az ember egy ZSENI! Művészetével új fantasztikus fejezetet ír és írt az ír tánc történetébe és képes ebbe a tradícionális és kissé archaikus táncba megújító mozgáselemeket és felfogásmódot belevinni. (itt nem a show elemekre gondolok)

Jöhetnének holnap is.....

newgolddream Creative Commons License 2000.07.20 0 0 314

A szervezés...annyira jellemző Magyarországra!
7500 Ft-ért ilyen pocsék "lelátási-lehetőséget" nyújtani....ráadásul, ha kimerészeltem állni a fűre, onnan meg azonnal elzavartak (már csak a magasságom miatt is).
A show viszont fenomenális volt, csak rövid...
gondolom magyaroknak ennyi is untig elég...
Flatley szerepelhetett volna többet is, de ténlyeg magával ragadó egyéniség, és akárhogy is, de aki egy ilyen élményt kihagy(ott), az bolond!

sziasztok

bokor Creative Commons License 2000.07.20 0 0 313
IRIGYKEDEM, IRIGYKEDEM, IRIGYKEDEM!!!!
Na de tényleg, a négyéves Flatley-rajongómnak nem kellett volna jegy? Lehet, hogy azért úgy belefért volna valami jobb hely, a kiscsaj évekig emlegette volna... Most már mindegy. Csók mindenkinek!
Zombie Creative Commons License 2000.07.20 0 0 312
Dream Theaterre kellett volna jonnotok, olcsobb volt, jobb volt, hangulat volt. Most mar banhatjatok! ;)))))))))))))))))))))))))))))))
yasha Creative Commons License 2000.07.20 0 0 311
Huuuuu, ez tenyleg fantasztikus volt :)
Dobbenetes volt ennyi embert latni koncerten, fullra megtelt a Nepstadion.
Hanggal szerintem nem volt gond, a fenyjatek is nagyon tuti volt, foleg az UV-s kombinacio :)
A sztori nem pont elonyere volt atalakitva, es sajnalatomra elegge lefaragtak, a 2 orabol csak masfel lett gyakorlatilag.
Kicsi volt szinpad, a Warriorsnal csak fele annyi emberrel dolgoztak, mint pl. a Hyde parkban. Najo, az en hibam, hogy ahhoz viszonyitok, de hat...
Helen Egannek is kevesbe alt jol a bohocjelmez, mint a "jotunderes" :) "Kis Szellem" - sugjak mogottem, de nekem akkor is jotunder marad :)
Osszessegeben veve akkor is nagy elmeny volt :)

Nah megyek aludni, es almodom tovabb.. :)

Yasha

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.20 0 0 310
Én először láttam egészben Flatley-showt, nekem nagyon tetszett. Hihetetlenül nagy művész ez a táncos, ilyen kisugárzó erővel talán ha 50 előadó rendelkezik a Földön, nem lehet kihagyni, ha egy ekkora egyéniség Budapestre jön. A táncoslányok pedig észbontóan jól néztek ki.

Ami nem tetszett: egyfelől az énekesnő playbackelése (persze nem csak ő ment "magnóról", de ez másutt nem volt zavaró), másfelől a közönség (VIP részleg) "sztárocskáinak" /Friderikusz, Padödö, Stahl, stb./ magatartása. (Ültek és meg nem moccantak volna, de volt aki le is lépett közülük a ráadás előtt) Mi a rossebet képzelnek ezek magukról?

Előzmény: Mikee (308)
Szigi Creative Commons License 2000.07.20 0 0 309
Gyors helyzetjelentés az otthonülőknek! :)

Mi is most értünk haza /ez aztán a netfüggőség/. A koncert nagyon jó volt, azért voltak dolgok, amik rossz szájízt hagytak maguk után :((( A magyar szervezésben akadtak hiányosságok. A küzdőtéren elhelyezett jobb helyek nem is voltak olyan jók, mivel semmi emelkedése nem volt a dobogónak. Következésképp bár relatíve közel ültünk, csak a kivetítőn láttuk a koncertet. Ennyi pénzért azért ez kissé lelombozott. A másik, ami még a bejáratnál történt: ránkcsodálkoztak, hogy a 4 éves gyereknek is vettünk jegyet. Állítólag 6 alatt nem kell. Na kösz szépen.
Ami már nem a mi szervezőinken múlott: rövid volt a koncert. Mindössze 1,5 óra. Majdnem fél óra késéssel kezdődött, 40 perc után jött egy több mint 20 perces szünet. Mire úgy istenigazából belelendültünk a kiabálásba és a dobogásba, már csak a ráadásért tehettük mindezt.

Ezeket leszámítva valóban fantazstikus volt, bár én nagyon hiányoltam a két lányt. A mostaniak nem túlzottan nyerték el a tetszésemet. A fekete lovagot alakító srác klassz volt, nem beszélve Flatley-ről. A hegedűs csajok is hozták a formájukat, bár nem voltak túl sokat színpadon. Erin istennő gyönyörűen énekelt és ismét mesésen nézett ki mind a ruhája, mind ő maga. A kis szellem ezúttal nem furulyázott, viszont megcsillogtatta remek mozgását. Hazafelé menet megtárgyaltuk a dolgot a párommal és valószínűleg attól is éreztük kevesebbnek a koncertet, hogy nem az egész társulat, hanem kb. 2 csoport adta elő. Én alapállásban nem szeretem a hangos zenét, de ez lehetett volna még hangosabb.

Érdekes volt, hogy a lelátóról nem hallottuk a tapsot, pedig gondolom az ottaniak is kitettek magukért :) A párom szerint a fülem rossz, mert ő hallotta őket. Azért nem volt semmi az 50000 ember! De az egész csapaton látszott egyébként, hogy már nagyon fáradtak.

Képzeljétek, elkezdett esni az eső /most, itthon/. Azért nagyon rendes ez az időjárás.

Féltem a tömegtől, hogy hogyan fog ennyi ember haladni, közlekedni, de vagy szerencsénk volt és hamar kijutottunk vagy nagyon kultúrált volt mindenki, mert semmi zűr nem akadt. Hát ennyi voltam én, várom a többiek beszámolóját.

Mikee Creative Commons License 2000.07.19 0 0 308
Sziatok !

Ebben a pillanatban értem haza a koncertről ami szerintem fantasztikus volt. Elég hátul ültem de a nagyobb szinpadi mozgásokat így is láttam. Ami meg a lábmunkát illeti azt a távcsővel kiválóan láttam.

A sztori kicsit át volt formálva, de szerintem jó így mert az eredetit már úgy is kívülről fújtam.

Ami nagyon, de nagyon teccett az a zene volt. Csomó (számomra) új szám, fantasztikus hangszerelés.

Az erősítésről annyit hogy alapjában véve jó volt, néha egy kis sorrund is bejátszott. A szél néha kicsit megmozgatta a levegőt és ez a zenén is éreztette kissé a hatását.

Ennyi röviden,

Mikee

p.S.: Többiek?

bat66 Creative Commons License 2000.07.19 0 0 307
M‡rhogy DUPLA l‡bdobbal, bocs.
bat66 Creative Commons License 2000.07.19 0 0 306
Sziasztok!

Flatley elpazarolja a tehetsŽgŽt. Duola l‡bdobbal lenne kir‡ly!

Cs‡!

ATomTom Creative Commons License 2000.07.19 0 0 305
Na, most aztán minden mázlista írjon élménybeszámolót, aki jelen pillanatban (!) ott ül a koncerten !!!
bokor Creative Commons License 2000.07.19 0 0 304
Fél nyolc van, én itthon ülök, és rettenetesen irigy vagyok!!!! Várom az élménybeszámolókat, és remélem, jól szórakoztok mindahányan, akik ott vagytok...
Visitor22 Creative Commons License 2000.07.19 0 0 303
Talalkozott valaki a Vaci utcaban M.F.-el?
Az ujsagok szerint a ma esti lesz a legnagyobb show, a szulei is eljottek megnezni.
Valoszinuleg holnap ilyenkor majd azt kivanjuk, barcsak meg szerda delutan lenne.
Talalkozunk a bulin, mindenkinek jo szorakozast!
noemi Creative Commons License 2000.07.19 0 0 302
Eljött a nagy nap! És már jegyem is van. :))
biggyboy Creative Commons License 2000.07.17 0 0 301
Hali !
Akit érdekelnek jegyek azok írjanak mailt telefonszámmal !!!
Sürgős !!!
Köszi
sarvari1kri411 Creative Commons License 2000.07.14 0 0 300
Az egyik ismerősömet érdekelné a jegy, ha még nem adtad el senkinek.

Subject: 457-4066

üdv.

Előzmény: Herceg (299)
Herceg Creative Commons License 2000.07.14 0 0 299
Sziasztok,

1 ELADO JEGY!

1 "feleslegessé" vált 12,000-s jegyem van ELADO.

Illetve nem felesleges, de sajnos nagyon kell a pénz: 15,000-ért bárki elviheti.

Írjatok mailt, ne ide. A subjectbe irjatok telefonszámot, (mert a leveleim subjectjei átjönnek a mobilomra), és akkor visszahivom, aki ír. Aki gyorsabban fizet, azé a jegy (és nem marad az enyem, sajnos :-(

Üdv, szomorúan.

ngmacsek Creative Commons License 2000.07.13 0 0 298
Megint en :) Az elobbi levelem utan elolvastam megegy MF-es topicot es szeretnem leirni a velemenyem, ha nem baj.. :) Bizom benne, senki nem veszi magara feleslegesen, mindezt csupan azert irom le, mert en is atmentem azon, hogy ez egy bekepzelt bunko.. Najo, inkabb menjen a story.. Imadom az RD-t, LOTD-ot es FOF-ot is. MF pedig fantasztikus tancos. De amikor megneztem a FOF-ot, hat az RD es LOTD utan tenyleg nagyon furcsa volt, ment a sztarolas, stb.. Aztan veletlenul a kezem ugyebe akadt a The Making Of FOF. MF setal a managerrel a Hyde Parkban, kozelednek a szinpad fele.. A manager loki a szoveget, de MF megall es csak annyit kerdez: "Latod ezt? Amikor meg kissrac voltam, pontosan ezt lattam almomban. Ugyanezt." Amikor a tancosok ruhait nezi, a proban figyeli a kemenyen dolgozo tancosokat, ugyanezt hajtogatja.. Talan megbocsajthatjuk neki, hogy ha van tehetsege es penze es van benne eleg elszantsag es tuz, valora valtja egy regi almat. Termeszetes, hogy kisse elszallt magatol. De miert is ne? Az RD-t nem O hagyta ott es nem O rugta ki az egesz bandat. A legnagyobb sikerek kellos kozepette, egy bekes esten a szallodai szobajaban kapta a telefont manageretol: "Mike, nem kellesz nekik tobbe." Evidens, hogy eloszor elege lesz mindenbol, majd elhatarozza, nelkuluk is megvalosithahtja almat. Es lon.. 8 het kellett hozza. Szive-joga, hogy megkerje az arat a tancanak es hogy neha-napjan csunyabban beszeljen a sarki fuszeressel, mint altalaban. De O is csak egy ember.. Mindenki ezt tenne a helyeben.

Hat roviden ennyi volna az en velemenyem.. Legyetek jok es tancoljatok sokat! :)

Angie

ngmacsek Creative Commons License 2000.07.13 0 0 297
Sziasztok! :)

Sajna csak most leltem ra erre a topicra, dehat jobb keson... :) Remelem nem lesz nagy baj belole, ha irkalok par sort. Szal en voltam Becsben ketszer is es hihetetlen volt. :) Nekem nagyon tetszett, de megyek a Nepstaciba is. :) Csak egy apro eszrevetel: Anne Buckley dalai kozul csak az utolso, a Carrickfergus volt elo. Es hogy Pestre melyik banda jon, hat passz. Egyszer azt mondjak, a becsi csapat (35 fiatal, vadonatuj tancos), masszor meg azt, hogy 100 elsoosztalyu tancos.. Mind1, maga az eloadas lesz a lenyeg. Mas. 2000. julius 19-en este fel7-7-kor talalkozot szerveztunk az Ors Vezer teren a metrobejaratnal. Amugy kb. 60-80 emberkerol van szo, jelenleg ir steptancot tanulnak es onnan lehet majd megismerni minket, hogy Celtic Sunrise feliratos poloban leszunk es ir stepcipoben. :) A show utan pedig ha minden osszejon, megyunk elmenybeszamolot tartani egy pubba, Kilkenny es Guinness tarsasagaban. :) Es megvalami: jul. 16-an IR BULI a Fortuna Dance Pubban (Nyugati Atjaro Uzlethaz alagsora). Nyitas este nyolckor, belepes ingyenes. Ami lesz: ir zene, tanc, sor es buli! :) Nagy engedmeny, hogy beengednek minket stepcipoben, ami igen ritka dolog. Akit erdekel a buli, vagy a talalka, vagy barmi, irjon az emilemre: ngcj@freemail.hu
:)

Pussz mindenkinek! :)

Angie

Droopy Creative Commons License 2000.07.12 0 0 296
Ertesulesek szerint meg egy-ket jegy van Kecskemeten,Kunsag Tours, Kettemplom koz 5
tel:76/326567
Illetve
Hodmezovasarhelyen, Muv haz,Szanto Kovacs Janos u. 7.
tel:62/241710

Kecskemeten delutan vettem 10 db-ot, ezaltal a kettovel ezelotti bejegyzesem targytalan

Koszi Droopy

Előzmény: Nyikolajevics (295)
Nyikolajevics Creative Commons License 2000.07.12 0 0 295
Aki olvassa, adja át!

Szükségem lenne 2 jegyre a 19-ei előadásra...
Kérlek titeket, segítsetek!

nyiko@freemail.hu

Köszi előre is

Droopy Creative Commons License 2000.07.12 0 0 294
Sziasztok

Nekem is kellene 2 jegy ha van valakinek...
Irjatok mail-t!

Az uj emilem: droopyear@hotmail.com

Koszi

Droopy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!