Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 3575
;)))
Előzmény: Phoneuser (3574)
Phoneuser Creative Commons License 2008.12.09 0 0 3574

Ha istenítésnek tűnt, akkor sürgősen visszavonom....

-Senkit nem akartam megtéveszteni :-)

Előzmény: Törölt nick (3573)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 3573

:) Igen, de a magyar GSM-RLL szerű í-zé-ket nem kellene referenicpontként istenítenünk, nem? :) farigcsáltak ott valamiket, mert NHH anno (jogosan) rájuk verte, hogy bizony faxot is kel szolgáltatni. És ott szó szerint analóg fax felületet kellett megvalósítani.

 

Én a "cégen belüli", azaz a valódi, hálózattal és esközparkkal, állami jogosítványokal (és ebből eredő kötelezettségekkel) rendelkező 3 daarb GSM operátornál hiányolom a fax szolgálat nyújtását - pre-paid előfizetőknek.

 

Ugye anno vertem a nyálam Pannon-nál, hogy bizony riosszul értelmezik (1) az ügyfélszolgálat elérhetőségét: ha emlékszel ekkor lett 20,- forint/perc egy 1220-as hívás, mert szerintük csak a hibabejelntés ingyenes, meg a menürendszer: no vagy 3 év után kiszekálta őket a hatóság; (2) a hívásrészletező (tételes számlamelléklet) fogalmát leszűkítették az utólag fizető előfizetőkre, nem hittek nekem (sem): ma már milliós bírságot kapott (múlt hónapban) már csak azért is Vodafone, mert nem megfelelő, nem elég széles adatokat közölt a részletezőn (senkinek, de speciel a határozatban pre-paid előfizetőről van szó) :)

 

Ezek alapján talán jogos a megérzésem, hogy ebben is igazam lesz:)))

 

Szép, a maihoz is hasonlóan napos, kellems hetet Neked és mindenkinek erre:

Maus Robi

 

 

Előzmény: Phoneuser (3572)
Phoneuser Creative Commons License 2008.12.08 0 0 3572

Nemcsak az MSN-t kapod a fax szolgáltatáshoz, hanem fax szolgáltatást is :-)

 

A GSM adapter fax csatlakozójáról (nem véletlenül van neki külön) pl. nem tudsz hívni, ha nem aktív a fax szolgáltatás a SIM kártyán.

 

Ha meg van rajta, és valaki a fax számot hívja, de "telefon vagyok" jelzéssel, akkor a sima telefon cstlkozóra megy a csengetés, attól fggetlenül, hogy az elvileg másik hívószám. Ezzel is volt alkalmam szívni :-)

Előzmény: Törölt nick (3571)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.08 0 0 3571

Szia!

 

Az fax-küldéshez nem kell többlet MSN - fogadni meg akar (mobilon) a halál :D

( Lehet ám, ők is úgy vannak vele, hogy bizpny akkor meg kapjam be:) )

 

Igen, ha 20-as, ha nem, nem ingyenesen elérhetőek ezek az ügyfélszolgálati fax számok, miközben nem egy esetben vagy (ált. alany.)  kénytelen velük írásban kommunikálni - és nem e-mail-ben...

 

Szóval lesz itt dolga NHH-nak, azt hiszem - csak azt nem rétem, ez nekik miért is nem esik le évek (4 év) óta? Meg az is: nekem miért nem esett le:) [Én tudok védekezni: anti-mobilista vagyok, de ők nehezen:D]

 

Üdv:

Robi

Előzmény: Phoneuser (3570)
Phoneuser Creative Commons License 2008.12.06 0 0 3570

Szia Mikimaus!

 

A Pannonnak van egy egész normális fax szolgáltatása (időnként használom).

Azt mondjuk nem tudom, hogy feltöltőshöz lehet-e fax számot igényelni.

 

Nekik vannak 0620-as számmal saját faxaik, de a 061-es számú faxaik szintén T-izésak (a KRA szerint nem elhordozott)

Előzmény: Törölt nick (3569)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.06 0 0 3569

Szia Phoneuser!

 

Igen, szolgálat(típus)-egyeztetésre gondoltam korábban magam is, de ezt azonnnal ki is zártam: beszédkapcsolatban (hang szolgálat típus) ui. összejön a kapcsolat, azaz még ha ISDN is lenne a zöldszám mögött, annak legjobb esetben is "hang"(~analóg telefon) attributuma lehet. GSM Fax hívása analóg fax-ra pedig nem végződhetne elutasításban.

 

Közben Vodafone ÁSZF-e alapján rákérdeztem, és valami nagy gázt érzek (már ők is), hiszen szerintük jogos lenne, hogy kártáys (előre fizető) előfizetéssel nemlehet faxot küldeni (ab ovo). Eközben ügyfélszolgálati fax számra pedig jogszabály által ás ÁSZF által kötelességük lenne fax küldását engedni - és ha oda, akkor mindenhova.

 

Ehhez képest az csak rossz vicc, hogy Vodafone egyeten üsz-i fax száma egy hét jegyű bpi helyi (vezetékes, T-Home!) szám, miközben a saját hálózattal rendelkező hírközlési szolgáltatóknak ingyesen kell biztosítani az ügyfélszolgálati elérhetőséget (a faxokra is!) ...

 

PGSM még nem reagált, ám ott ráadásul nem is egyértelmá az ÁSZF, de "félek", náluk is hasonló elsz a helyzet...

 

 

Köszi a részletes levezetést és szép hétvéget:

Maus Robi

Előzmény: Phoneuser (3568)
Phoneuser Creative Commons License 2008.12.05 0 0 3568

Szia!

 

Faxolás GSM-ről vezetékesre (v. fordítva):

A GSM szolgáltatás lelki világa a vezetékesek közül az ISDN-hez áll a legközelebb, mint tudjuk (MSISDN). Gyanúm szerint az ominózus 0680-as fax is ISDN-en csücsül.

 

Az ISDN hívás kezdeményezésekor, már a hívásfelépítés (vagy annak kísérlete) alatt az eszközök szolgálatokat egyeztetenek, és amennyiben nem tudnak "megegyezni" egy "közös nevezőben", akkor a kapcsolat fel sem épül.

 

Ha a fogadó állomás pl úgy van beállítva, hogy magát kizárólag faxnak tekinti, akkor nem tudod felhívni egy önmagát kizárólag telefonnak tekintő eszközről.

 

Ennek a dolognak az az eredeti értelme, hogy azonos hívószám mögé telepíthetsz telefont, faxot, vagy adatkapcsolatra alkalmas eszközt. Ha telefontól hívod a számot, akkor a hívott telefonja fog csörögni, ha faxról, akkor a fax, stb.

 

Viszont nem kis szívást tud okozni, ha van pl. egy telefonnal egybeépített (analóg) faxod, és telefonként meg faxként is használnád.

 

Erre találták ki a "multifunkciós terminál" beállítást. Ha az eszközöd (pl. az NT analóg portja) ebben az állapotban van, akkor bármilyen hívástípust fogad, legfeljebb ha nem tudnak kommunikálni, akkor bontja a vonalat.

 

Az analóg telefonvonalak valami ilyen beállítást élvezhetnek a szolgáltatónál, mert ha arról hívsz, akkor a kapcsolat létrejön. Ha viszont van egy ISDN-re kötött analóg fax, és az ISDN eszköz analóg portja "telefon" -ra van állítva, akkor felhívhatod analóg telefonról, vagy mobilról (ami szintén analógként "relámozza" magát), felhívhatod "multifunkciós terminálként" beállított portról (NT, vagy TA mögül), de nem fog összekapcsolódni a magát "fax"-nak nevező mobil fax szoftverből. Szerintem ez történik ebben az esetben is.  

 

Erre egyszerű próba, ha az ISDN NT-den az egyik analóg portot (gondolom van rajta) beállítod fax-nak, majd egy arra dugott analóg készülékről megpróbálod hívni a 80-as számot.

 

Ugyanezen ok miatt a mobil szolgáltatók is különböző módon kezelik a különböző hívástípusokat. Az én SIM kártyámnak pl 3 száma van külön hangra, faxra és adatra.

Ha a készülékhez nincs semmilyen eszköz csatlakozatva, akkor kicseng fax, illetve adathíváskor, de nem tudom felvenni.

 

A T által szolgáltatott "GSM-RLL", (ahogy nálunk hívják némi képzavarral) is külön hívószámot kap, ha a tulaj jelzi, hogy faxolni is szeretne rajta, és két külön csatlakozó van rajta a telefon és a fax számára (multifunkciós faxok kíméljenek :-)  )

 

A csak telefonként használt SIM kártyál szolgáltatásából -amennyire tudom- néhány "felesleges" időrés ki van tiltva, hogy aki nem fizet a faxért, azt ne zavarják a felesleges szolgáltatások :-).

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3559)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.03 0 0 3567

Igen - és imádom :)))

 

Datanet-hez is csak azért nem mentem még át, mert - egyebek közt - nem ad (műszakilag nem tud adni..) 3PTY-t (hármas konf.) az ISDN-hez :-) Bár ennek ellenére 2009 első negyedévében valószínűleg akkor is váltok Mt-ről (T-Home-ról) :)

 

Kellemes dolog az ISDN, és fajlagosan bizony olcsóbb is: kevesebbe kerül a gyakorlatilag két analóg hozzáférésnek megfelelő csatlakozás mint két analóg vonal, ellenben én pölö 3 darab hívószámmal rendelkezem...

 

 

Jó kis ügy ez, kár, hogy elhalt, meghalasztották, és adnak helyete (lásd előzú hsz-om) olyan VoIP 0 forintos előfizetést (na igen: 1 év hűséggel és csak T-s internettel, szintén annak hűsgével, egyébként 6900 HUF/hó!!!), amelyen nem lehet faxolni... Sic transit gloria mundi!

 

Üdv:

Maus Robi

Előzmény: Törölt nick (3564)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.02 0 0 3566

Szia Latya!

 

Kösz! Igen, emlékszem az esetre, csak akkoriban nem volt energiám belemenni. De a nemzetközi "VoIP tranzit" lehet az oka a dolognak, melyet már-már látensen alkalmaz T is, mások is. Ilyen esetben sajna semmi sem garantált:) Olvasd el T legújabb önálló, egyedi, ráadásul helyhez kötött (!) VoIP telefonszolgáltatása ÁSZF-ét (nem kevésbé: GYIK-ét), mely szerint nem csak nem támogatják, de nem is akarják (!) tmogatni a fax küldés lehetőségét! A XXI. század "közepén", amikor orrba-szájba vették és veszik el tőlük lakossági és üzelti ügyfeleiket a betelepülő LTO-k (UPC!) és altetrnatívok...

 

A PGSM és Vodafone által "támogatott" faxküldés kapcsán, közben utánakajtattam, úgy néz ki, nem műszaki problémáról lesz szó:

 

Vodafone - érdekes módon - CSAK utólag fizetőknek tartja fent mind az adatkommunikációt (!), mind  afaxkommunikációt. Ehhez képest adatkommunikációs (TE-TE közötti) hívást simán enged.. Választ a kérdéseimre, milyen érdekes, még nem kaptam az eltelt 2 nap alatt, pedig ennyi idő alatt általában írnak valamai hasbaakasztást legalább:)))

 

PGSM-nél érdekesebb a helyzet, ott ui. ÁSZF-ből nem egyértelmű. hogy ne szolgáltatna fax-kommunikációt, de az ÁSZF is visszás e körben:)

 

Köszi mindent még egyszer, és a legjobbakat Neked és a mindenkinek errefelé:

Maus Robi

Előzmény: Latya (K.L.) (3563)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.12.02 0 0 3565
milyet? vagy isdn-t? telefonra persze. Netre nemigazán.
Előzmény: Törölt nick (3564)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.11.30 0 0 3563
Valami rendszerszintű mahináció van. A 3551-ben is írtam, hogy egyik napról a másikra nem tudtunk modemezni egy román  ( mobil) telefonszámmal. Aztán a napokban egy ukrán partnerünk kért meg, hogy Ő meg nem tud faxolni Varsóba, én tudok-e ?  Nem fütyül össze, némára megy. Ugyanakkor  Lengyelországon belül meg simán megy.  Van egy Lvov-i  fax, amit itthonról fel tudunk hívni, ( összefütyül) de 10-ből 2-szer szar, nem megy át rajta adat.  Ukrajnán belül meg OK.   Valami hívástípus, meg szinkron kínok  lehetnek globálisan.... Aztán persze lehet baromság az egész. Mivel nem olyan nagy a modem és fax forgalom, ezért valahogy mindíg megoldottuk a problémát, de egyszer jó lenne végignyomozni, csak nem volt még türelmünk, meg időnk a szolgáltatókhoz fordulni, hogy meg is értsék a problémát és ne egyből lepattintsanak....
Előzmény: Törölt nick (3562)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.30 0 0 3562

Kedves DuDoR és Latya Szaktáraim! Összefoglalva és tömören:

 

Akár PGSM, akár Vodafone SIM-mel, V525 vagy V550 készülékekkel, pre-paid előfizetésekkel, miért nem lehet (adatkábellel, előírásszerűen) faxot indítanva még csak meghívni sem

a) pl. a 06 80 44 33 23 fax számot

b) gyakorlatilag egy másik (hasonló konfig saját számom) pre-paid előfizetést sem (Ez tegnap még nem szerepelt!)

 

A hibaüzenet GSM (hívó) oldalon: "A hívás nem sikerült. Nem engedélyezett!"

 

Adalék: mindkét, tehát a) és b) esetben beszédhívásként indítva sikeres a hívás és a kapcsolat is.

 

A dolog tegnapi hsz-om megírása utáni kísérlet során lett számomra még izgatóbb, mert akkor "döbbentem rá", hogy faxhívással egy mezei pre-paid másik SIM-et sem érek el. (Az adathívás megy, fax fogadásra korlát nincs a SIM-re beálítva általam...)

 

Lehetséges konklúzió: eddig abban a hitben voltam, hogy a pre-paid előfizetések esetében is igaz, hogy a G3 faxolás lehetősége alapvető szolgálat - ha ez nem így van, akkor át vagynak igen sokan ama palánkon szalajtva:)

 

Egyébként nagyon sajnálom, ha humoros körítésem megeröltette érzékeny lelketeket:)

 

Azt azonban nem látom be, hogy miért okoz gondot egyre több embernek a bővebb szövegek megértése, illetve miért kell lenyomni azt (nem csak Ti!), aki kerek mondatokban és (de nagyképűen hangzik!) tökéletességre törekedve fogalmaz....

 

Üdv:

Maus Robi

 

 

 

 

Előzmény: DuDoR (3561)
DuDoR Creative Commons License 2008.11.29 0 0 3561
jaja , ha 'egyszerűen' írná le gondját, akkor legalább értenénk, bár akkor sem biztos, hogy okosat tudnánk válaszolni. ;)
Előzmény: Latya (K.L.) (3560)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.11.29 0 0 3560

Hát őszintén szólva a kérdésed megértése  legalább annyi erőforrást igényel, mint maga a probléma megoldása.   Amennyire humoros, annyira érthetelen. legalább is számomra. 

Előzmény: Törölt nick (3559)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.28 0 0 3559

Szia Rainman Kolléga! És a többi tudor, pl. DuDoR :)

 

Először is mindenkinek sok és szép mindent, mivel elég lég jártam erre - még csak passzívan is!

 

Most, itt, nagy nyilvánosság előtt, felteszek egy nagyon butának ható, ám számomra egyelőre - logikailag - feloldhatatlan keresztkérédst (hírközlési szakértőként is vállalom a fiaskót, mert vezetékes elkötelezettségűként, továbbá anti-mobil-user-ként életemben nem kellett még ebben a témában sem praktikusan, sem elméletben a ki-ne-mondjam-miben könyökölnöm :D)

 

Nos: fizikailag nem a vezetékes fax mellett üzemel egy új PC itthon, és nincs kedvem átpakolni a fél lakást (egyelőre..) Ez eddig egyéni szoc problem.

 

Gondoltam: 80-as ÜSZ fax szám van (nem csak T-nél, de ott a lényeg jelenleg: több futó elvi és nem elvi téma miatt is szeoptember 8-i brand-váltásuk áldásos hatási miatt :) );

Mobilom, adatkábelel, XP fax arculattal (vagy ép Supervoice, mindegy) van.

 

Ehhez képest a nagy múltú és hírű vezetékes szolgáltató 06 80 443323 fax számát a másik nagy multú GSM provider (vagy a még nagyobb arcó, magát Pannónia után elkeresztelő másik operátor) felől

- kézzel meghívva: ott a fax hang a GSM mobilon (!);

ugyanez fax módban (+FCLASS=0): a "hívott foglalt";

- míg "beszéd majd fax" opcióval: "A hívás nem sikerült, nem engedélyezett" hibaüzenet....

 

A dolgot felettébb nem értem, mert

- G3 PSTN fax-szal kiválóan lehet faxolni a célállomás felé (14400-zal);

- 3,4 kHz beszéd módban meghívható a 80-a szám, tehát MT (helyesen) nem korlátozza zöld elérhetőségét mobil hálózatból;

- GSM operátor hálózatának a G3 fax jellegű PSTN végpontra irányuló forgalom esetében is, minden következménytől mentesen illene átfordítani az adatkapcsolatot (adat -> fax konverzió, ha nem tévedek 13 év távlatából, a kezdeti időkben épp ennek hiánya miatt nem lehetett GSM végpontról vezetékesre sem faxolni..)

- VoipCheap tisztán VoIP végpontról (PAP2 -> ADSL/DSLAM-> GTS ATM -> német Ip SW -> nk. tranzit flow in -> MT központi fax terminál)  az akusztikus fax kiválóan elérhető!

 

Szerintetek ki a nagyobb hunyó ezügyben: MT vagy az összes GSM provider? :)))

 

 

(Az esteleges építő jellegű kritikákat és szakmai javításokat szívesen veszem, továbbá remélem, nem sok elírást hagytam a fentiekben.)

 

 

Szép, kellemes és békés hétvéget:

Maus Robi

 

 

Előzmény: rainman (3553)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.28 0 0 3558

Igen.

A Simens Sinus-oknál a Bázis beállításánál lehet Flash időt változtatni.

Sinus711 van most előttem, ennél:

"Bázid beállítás"-> "Add. Feature" -> "TBR" -> lista [80,100,120,180,250,300,600] ms...

De emlékezetem szerint még a nem-Siemens utózmányok (Sinus101 - m.i.c.) is tudják a 100-600-(900) ms-ot:)

Üdv:
Maus Robi

Előzmény: Phoneuser (3557)
Phoneuser Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3557

Szia,

 

Azért nem tudsz vele kapcsolni, mert nem azonos a flash időtartam a két eszközön.

A Pana308 egy régi szerkezet, 600 ms flashre van beállítva. A Sinus 900 meg sokkal újabb, ebben 100 ms flash van beállítva.

 

A Panához létezett olyan EPROM verzió, amivel a 100 ms flasht-t is elfogadja.

Ezt a megoldást azért nem javaslom, mert a beégetett EPROM ára, meg a telefonközpont teljes újraprogramozása (EPROM cserénél mindent elfelejt) eleve többe kerülne, mint venni másik DECT-et.

 

A Sinus 900-at viszont nem ismerem közelebbről. Nézd meg a kezelési útmutatójában, hogy a flash időt át lehet-e állítani. Ha sikerül 600-ra, akkor menni fog a kapcsolás.

Előzmény: 4207 (3556)
4207 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3556
Sziasztok! Az a gondom, hogy a Pana TX T30810B telefonközponthoz Sinus 900-s hordozható készibeszélők (is) vannak náluk, és ezekkel a felvett bejövő hívást nem tudom továbbkapcsolni másik mellékre. Nincs vkinek ötlete mi lehet a gond?
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.05.26 0 0 3555

feladták......holnap fizikai érpárat építenek. Pedig szerintem, csak végig kellene játszani.

A topic címéhez kapcsolódva: annal idején mi ISDN2-t rendeltünk, de azt mondták sokkal egyszerűbb, ha GSM adapteren adják ki.  Háááát.....

Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.05.24 0 0 3554
Én is valami ilyesmire gyanakszom, hogy valami valahol azt mondja, hogy arra a számra csak fax típusú hívás érkezhet.   Lehet, hogy a GSM eszköz, lehet hogy a Mobil "főközpont" és lehet hogy a vezetékes főközpont mert ugye vezetékes száma van .........Node bármilyen  analóg vonalról ezt illene feltételeznie...... itt sima buta G3 faxról van szó, amit másik G3 fax akarna hívni bárhonnan.   És persze ez a parajelenség fűszerezve a péntek délután nincs nyitva  raktár, 1 ember dolgozna egyszerre 5 helyen meg a  cégcsoporton belüli mobil és vezetékes szolgáltató egymásra mutogatásával.......
Előzmény: rainman (3553)
rainman Creative Commons License 2008.05.23 0 0 3553

Most csak logikázva próbálok visszaemlékezni....

 

Minden analóg vonalnak kombinált beszéd-fak képességgel kell rendelkeznie, mert arról fel kell tudni hívni egy beszéd-képességű számot is, meg egy fax képességűt is.

 

GSM esetén a portokhoz/számokhoz van rendelve az egyik és a másik képesség.

 

Konfliktus elvileg akkor lehet, ha ISDN-ről próbálnak elérni.

ISDN esetén lehet hozzárendelni a végberendezésekhez képességeket, és az onnan kezdeményezett, ill. ott végződő hívások esetén képesség-egyeztetés történik. A nem kompatibilis képességek nem kapcsolódnak össze...

Megoldás az ISDN oldalon a kombinált beszéd/fax képesség beállítása....

 

De lehet, hogy roszul emlékszem...

rainman Creative Commons License 2008.05.23 0 0 3552

ISDN esetén - és talán, vagy ezekszerint a GSM esetén is létezik a kapcsolás létrehozása során a végpontok képesség-ellenőrzése.

ISDN<->GSM esetén ez kifejezetten előjöhet!

 

A GSM cucc faxos portja talán fax képességgel rendelkezik. (nem is tudom, hogyí lehet-e beszélni a faxos portról?)

Olyasmi rémlik, hogy a GSM fax portja nem tud fogadni olyan hívást, ami nem fax képességű, vagy kombinált beszéd/fax képességű.

 

Tehát a képességek oldaláról kell megközelíteni a problémát.

 

Ilyen esetekben a partner ISDN portját kellett kombinált képességűre állítani, hogy együtt tudjon működni a GSM faxos portjával.

Tehát nem a GSM terminál oldalán kellett megoldani, hanem a vele kapcsolatban álló ISDN-es partnerek oldalán....

 

 

Előzmény: Latya (K.L.) (3551)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.05.23 0 0 3551

Bocs, Igen, egy fix telepítésű GSM alapú T-comos vonalról van szó,

aminek van egy beszédcélú telefonszáma és egy fax célú telefonszáma.

 

Beszélni tudsz a telefonon?  IGEN

Telefonhívást tudsz fogadni a telefonon? IGEN

A faxon tudsz felhívni másik faxot ? IGEN

"Csak" Fogadni nem tudok fax-hívást a fax számon. Ha telefon készüléket vagy semmit dugok a fax helyére attól még továbbra is "foglat" kívülről hívva.

 

 

Egyébként  nem lehet, hogy valami rendszerszintű mágia van a mobil adathívás és fax hívás kontra vezetékes vonal analóg modemek/faxok terén néhány hete? Van egy román partnerünk, akinek éveken keresztül mobil gsm adapterét hívogattuk itthonról vezetékes számról, sima analóg modemmel.

 

Aztán egyszercsak nem volt hívható, állandóan foglaltat adott. A külföldi fél váltig állította, hogy Ő simán fel tudja hívni. Meg azt is , hogy pl Lengyelországból is simán. Aztán előkaptunk egy GSM modemet, és avval adathívást kezdeményezve ment simán a dolog.  Váltig állították, hogy semmit nem csináltak a túloldalt, ugyanaz az eszköz van, nem nyúltak hozzá......  Tiszta mágia.

Előzmény: rainman (3550)
rainman Creative Commons License 2008.05.23 0 0 3550

Már jóideje nem ezzel foglalkozom, de azért megkérdezném, hogy az a Sagem RT 30 G az egy ISDN eszköz, vagy micsoda?

 

Csak azért kérdem, mert emlegetsz valami GSM szolgáltatót, meg fax-ot.... Egyik sem tipikusan ISDN...

 

Viszont ha egy fix telepítésű GSM alapú T-comos vonalról van szó, aminek van egy beszédcélú telefonszáma és egy fax célú telefonszáma, akkor ezt egyértelműen jelezni kellhet. Ennek alapján tesztelni. Beszélni tudsz a telefonon? Telefonhívást tudsz fogadni a telefonon?

 

A faxon tudsz felhívni másik faxot? vagy csak fogadni nem tudsz fax-hívást a fax számon?

Előzmény: Latya (K.L.) (3549)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.05.23 0 0 3549

Szasztok!

 

Fellelhető valahol  leírás Sagem RT 30 G -ről. Linkeket találtam, de egyik sem műxik.

 

 

A T kicserélt , egy előtte lévő eszközt, azóta nem működik a második szám ( foglaltat, vagy üres emeletet jelez kívülről) Gyanítom, hogy az eszözön is kellett volna valamit állítani, de persze csak otthagyták, és le se szarták.    15-x reklamáltam, mint kiemelt ügyfél, és a 36. órában megállapították, hogy nem tudják hívni, a GSM szolgáltató OK, rossza fax. A francokat.  Üres emeletett ad a fax, ááááá.

 

 

Az elmúlt egy évben a  műszaki tevékenysége a T-nek a béka segge alá süllyedt, szégyen, ahogyan szétbarmolták,......

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 3548

Szia Latya!

 

Most válaszolt kollégám (azaz most olvastam) és valóban úgy kell ahogy írod!

 

A behúzó gumi (műanyag) alkatelemeket (görgőket, talpas-kerekeket etc.) dörzsöltd át nem túl erősen átitatott ronyg segedelmével és protegum oldószert (tisztítószert)használj, nehogy alkoholt, mert az még jobban kiszárítja és simítja a felületeket!

 

Protegumot venni is lehet, meg szerezni is.. nyilvános árlistán (ggogli -> www.duralith.hu !) találtam 4kg-os kiszerelésben (nettó?) 2.226,- HUF-ért!

 

Nagy kalappal!

Robi

 

 

Előzmény: Latya (K.L.) (3547)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2008.03.04 0 0 3547
a segítséget köszi, de úgy néz ki, hogy a dolog okafogyottá vált: A küldendő doksit úgy kell etetni vele.......Szivesség fax lett volna, de így saját magammal tolnék ki.......A cucc 4 éve totál ki lett takarítva ( szakember csinálta) azóta nem használtuk.
Egyébként ha minden igaz Function # 1934 és aztán ott mindenfélét lehet programozni, amit a földi halandóknak nem.
Előzmény: Törölt nick (3546)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 3546

Szervusztok!

 

Nos, belestem a kevélységnek az ő bűnébe: nem nagyon szoktam rövidíteni (kivéve ahol igen sokan teszik eleve), és így épp úgy néz ki, mintha jól elő akartam volna adni magam ;-)

 

Az SM (mely lehetne persze Joshua Bartlett betegségének jelzése is az Elnök embereiből, amely sorozat névjegye voltaképp a WW lenne ;-D) valóban a Szeviz Manyuál', míg az UG (születéskori nevén UM) lenne az USER-nek az ő GUIDÓ-ja, azaz útmutatója, míg persze ugyaneztet rendesebb helyeken az USER-hez fűződő kézi-izének nevezik jobbérzésú kollégák ;-D

 

 

De mondjuk az FS2200-hoz visszatérve: nem adja ki magából jó szokás szerint az infó-lekérdezéskor a beállítások (opciók) parancsait és azok paramétereit?

 

Tudom, vagy lehetséges hogy hülye ez a kérdés, de anno Pana faxoknál (2-3 évente kerülök közelükbe) mindig így "emlékszem vissza" a beállítási procedúrákra... [Igaz, a Pana korábbi faxainál az ID beállítása még szerviz-opció volt... de ma már nem nagyon igényesek a gyártók, vagy nincsenek üldözési mániával annyira megáldva.. éljen a szabad-kereskedelem! ;-D)

 

 

Viszont megkérdezek egy távolabbi (de épp FAX-os) kollégát is! Ha válaszolt, és eredményes volt az adatcsere, jelzem itt!

 

 

Üdv!

Robi

 

Előzmény: Latya (K.L.) (3544)
DuDoR Creative Commons License 2008.03.01 0 0 3545
Service Manual
Előzmény: Latya (K.L.) (3544)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!