Keresés

Részletes keresés

ovics Creative Commons License 2010.04.26 0 0 1011
Most kaptam egy levelet............a törpöm ki van a Szendi ajánlásától!

"Kedves ......

Gondolom ez lehet a keresztneve. Üdvözlöm Önt. Nos, valami érdekes módon felkeveredtem az Autoimmun betegségek fórumra. És ott megtaláltam Önnek egy-két hozzászólását.

Hát, én vagyok a ......, én hoztam rendbe a Bechterew-es lányomat. Én is tudom, hogy világszenzáció, hiszen ebből nem igen szoktak csak úgy kimászni. 25 éves diplomámat dobtam ki. Nos, várom a kérdéseit, itt vagyok. De elküldtem az összes orvosnak a leleteket, amik szerencsére negatívak, akinek megfordultunk a kezei között, és még meg sem kérdezték, hogy mi a fészkes fenét csináltunk. Hát, ezért nem tudni róla. De ha gondolja, ad egy címet, nagyon szívesen elküldöm postán, vagy akár személyesen is megmutathatom az eredményeket. De egyet tudok, a Bechterew és az RA gyógyítható, és mindegy, hogy nekem ki mit mond. Sajnos a történet minden szava igaz, nekem is jobb lett volna, ha nem éljük át.

Mivel ez is autoimmun, mint az Ra, így ugyanaz a kezelési módja.

Ezeket olvassa el. google/csoda, vagy utánajárás?
google/hogyan győztük le a bechterew kórt, /natursziget.
Ott olvasson át minden honlapot, majd menjen fel Szendi Gábor honlapjára. B. oldalt lesz egy olyan, hogy paleo, piros háttérrel. Ott érdemes önnek olvasgatni.

Gondolom sejti, ha én ezt előre tudom, nem teszem ki a lányomat, a családomat, magamat ennek a cirkusznak, ebből az árból ma nyaralóm van, már ki is néztük, hogy melyik, de máshova kelett a pénz. Várom a kételyeit, kérdéseit. Valamitől azok a nyamvadt szabadgyökök az égbe mennek, és az is megvan, hogy mitől. Üdvözlettel, ....... "


Gratulálok a levélküldőnek a sikeres eredményért,de kérem,hogy hagyjon engem békén.Nem fog meggyőzni!
Evicke Creative Commons License 2010.04.25 0 0 1010

Omega-3 és az ízületi gyulladások

 

"Az omega-3 zsírsav az ízületi betegségekben szenvedők számára nélkülözhetetlen, hiszen közismert erős gyulladáscsökkentő hatásáról is."

 

"A rheumatoid arthritis olyan komolyabb ízületi gyulladás, amelynél a gyulladás az ízület szöveteit teljesen elpusztíthatja.

Minthogy a rheumatoid arthritis (Krónikus, izületi gyulladásos betegség) nagyon ritka az eszkimók és a japánok körében, akik sok halat esznek, így az omega-3 tartalmú halolajat kipróbálták más országokban is ezzel a betegséggel kapcsolatosan.

Kutatásokkal kimutatták, hogy az omega-3 csökkenti a fájdalmakat, a gyengeséget, és a gyulladásgátló szerek iránti igényt is.

Gyakran néhány hónap kellett a hatás kifejlődéséhez, és egyesek nagyobb dózist igényeltek a szokásosnál. (Pl. naponta 10ml természetes, stabil halolajat (2 teáskanál)).

Vizsgáltuk a gyulladáscsökkentők okozta gyomor problémákat. Ezek csökkenthetők halolaj szedésével.

A gyulladáscsökkentő gyógyszerek csökkentik a kedvező eicosanoidok szintjét (prostacyclin), és növelik a nem kedvező eicosanoid szintet ( leucotriének) a gyomorban.

Vizsgálatainkból kiderült, hogy a természetes stabil halolaj mindkét mellékhatást ellensúlyozza.

 

Forrás:
Prof. Tom Saldeen, M.D., Ph.D. – All about Omega-3 - „The Vitamin from the Ocean”
Clara Felix: All about omega-3 oils"

Gyula65 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 1009
Kedves ETNA!

A szállítási költség 100 Euro felett ingyenes, egyébként pár Euro legalábbis a leírásban van rá utalás. Az, hogy vényköteles vagy sem, nem tudom, de ha kosárba rakható akkor.. ?
Nem vagyok az ügynökük, de regisztráltam magam, mert van olyan gyógyszer, amely a magyar internetes patikákban jegyezhető, de nem tudják beszerezni. Viszont ahol javasolták, ők rendszeresen beszerzik (hetente) horror áron! Bécsben dupla mennyiség kapható, azért az összegét! Hmm!? Nem érdekes. Beszélten a korábbi magyar forgalmazóval, leálltak a beszerzéssel. Valószínűleg az orvosi kör nem volt érdekelt, mondhatnám rosszindulatúan. De, én ilyet nem mondok.
Érdekes, hogy az öngyógyításnak, számtalan csatornája is lehet.

Üdv: Gyula
Előzmény: .ETNA. (1007)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.23 0 0 1008
Jaj és ugye egy fontos momentum is kiderült, mégsem TÖK egyforma a Trexan és a Metho, ahogy mondják... mert ugye ott van a laktóz..
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.23 0 0 1007
Kedves Gyula!

Sose legyen rá szükségem, de azért elmentem én is ezt az infót, köszönöm!

Sejtettem, hogy van valami netes rendelési lehetőség is, bár a Metho kint is vényköteles, de lehet, hogy ez is megoldható valahogy.

Persze ha az általad javasolt módok valamelyikén rendeli meg, akkor még postaköltséget, vagy szállítási költséget is kell majd fizetnie, ezért is javasoltam első körben Polobajának az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyének megszerzését, mert az lenne neki a legolcsóbb.

Akkor, amikor nálam a Tauredon kipróbálásának gondolata felmerült, a férjem éppen Németországban dolgozott, ő el tudta volna hozni nekem, így ezt a behozatali, postán-rendelési stb. vonalat nem is kutattam tovább. No és végül nem is lett belőle semmi, mert lebeszéltek a Tauredonról :-)

Egyébként én például rendszeresen a neten veszem a repülőjegyet, a Hostelworld-ön keresztül foglalom le a külföldi szállásunkat stb., még soha nem volt gond. Tulajdonképpen ki sem kell mozdulni a lakásból, egy dombornyomásos bankkártya (és persze némi pénz) segítségével ma már szinte minden megoldható az interneten keresztül :-))

Remélem, hogy sikerül Polobajának hozzájutni valahogy a Methotrexathoz. Bár változatlanul nem értem, hogy miért nem jó az injekció??

Most néztem: 1 db 1 ml-es injekcióban van 10 mg Methotrexat, így az 4 db 2,5 mg-os gyógyszernek felel meg... nem lehet az injekciónak tudom is én, csak a felét felszívni?? Akkor az csak 5 mg-nyi Metho.... hm.
Előzmény: Gyula65 (1006)
Gyula65 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 1006
Kedves ETNA!

Van még egy lehetőség, regisztrálás után itt lehet még vásárolni. Igaz Euroért. Postán küldik.

http://www.uniapotheke.at/webshop/advanced_search_result.php?msAposid=051f431bb23db544717d533a8ca84d14&x=11&y=13&keywords=Methotrexat+

Vagy a Patikafutár, meghozza Bécsből, valószínűleg innen.

Üdv: Gyula
Előzmény: .ETNA. (1005)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.23 0 0 1005
Ez a történet (én is ilyesmire gondoltam) nem olyan egyszerű, ezt simán nem rendelheti meg az orvosod Csehországból. Legalább is úgy tudom, mert egyszer már körbejártam egy hasonló kérdést a Tauredon (arany-) injekció kapcsán, még a betegségem kezdetekor. Akkor végül is lebeszéltek róla.

Szerintem nem érdemes felvenned a box-kesztyűt az orvosoddal szemben, egyrészt úgy is ő győz, másrészt valószínűleg még sokáig szükséged lehet a szimpátiájára:-)

Tehát az ügymenet:

A szakorvosodnak ki kell töltenie egy járóbeteg gyógyszerigénylő lapot. Keress rá:
http://www.ogyi.hu/formanyomtatvanyok_root/ az itt felsorolt nyomtatványok közül a 20-as sz. nyomtatvány az, ha tudod, akár ki is nyomtathatod, és vidd magaddal a dokidhoz, hogy ezzel is gyorsítsd az ügymenetet.

Ezen az igénylőlapon kell indokolnia az orvosodnak, hogy miért nem jó neked a helyettesítő gyógyszer, a Trexan, és miért lenne szükséged a Methotrexatra, ezután el kell küldenie ezt a kérelmet az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek tel:(1) 8869-300

Az Intézet engedélyezi a behozatalát a részedre, max. 12 hónapra (utána gondolom újabb igény kell), de előtte megnézi, hogy valóban nincs-e itthon helyette semmi, ami Neked megfelelne, ellenőrzi, hogy az EGT tagállamaiban van-e a kért gyógyszernek forgalomba hozatali engedélye stb. Ezután kaphatod a gyógyszert TB-s, vagyis támogatott áron!!! Ami azért nem mindegy! Ja és ez nyilván nem egy-két nap átfutási idő, bár gyorsított eljárást biztosan lehet kérni (feltételezem).

A GOND (!!) az, hogy a Methotrexat injekció formájában (éppen azért, hogy a Trexan-ra allergiásoknak legyen alternatíva) kapható Magyarországon, így hááát az engedélyezést ... kicsit kétségesnek tartom.

Van egy MÁSIK mód is, ha gondolod nézz utána ennek is, hívd fel az Intézetet a fenti telefonszámon és érdeklődj, hogy van-e infójuk arról, hogy pl. Ausztriában, vagy Szlovákiában kapható-e a Methotrexat 2,5 mg tabletta, és ha a kezelőorvosod neked felírja a receptet, azt - mint EU-s állampolgár - egy másik EU országban megkaphatod-e. Anno velem nagyon rendesek voltak, elkérték a telefonszámom és vissza is hívtak a Tauredon ügyében. Meg is lepődtem, a magyar hivataloknál nem szokás az ilyesfajta előzékenység:-)

Azért arra készülj fel, hogy ha pl. Szlovákiában, vagy Ausztriában fogod kiváltani, akkor valószínűleg a teljes árat kell érte fizetned, ez pedig egy ilyen spec. gyógyszer esetében elég jelentős összeg is lehet, de ezt nem tudom pontosan! Nem hinném, hogy kizárólag csak a saját állampolgáraik számára biztosított kedvezményes áron Te is hozzájuthatnál kint a gyógyszerhez.

Én ugyan nagyon megértelek, de nem hinném, hogy az Intézetnek elegendő indok az, hogy Te nem "szeretnéd" az injekciót. De ne nekem legyen igazam! Az injekció kérdést már körbejártad? Semmiképpen sem lehet a Neked megfelelő módon beállítani csökkentett dózisban, vagy ilyesmi???
Előzmény: polobaja (1002)
Evicke Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1004
keress másik orvost, vagy fordulj a betegjogi képviselőhöz. az nem állapot és nem megoldás, hogy fórumokon koldulsz egy gyógyszert, ami jár neked!
Előzmény: polobaja (1002)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1003
Így már érthető, h miért kell. Számomra a kettő ugyanaz. Sima trexánom van sajnos. Pedig szívesen segítenék. Szeretnék elnézést kérni,  én valami teljesen másra gondoltam, h miért keresheted, ez eszembe sem jutott.
polobaja Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1002
A trexán azért nem jó nekem,mert laktóz van benne,és sajnos laktózérzékeny vagyok.Bár injekció formájában kapható a methotrexat,azt nem szeretném,mert nagyobb dózis mint a gyógyszer.Az orvosom többszöri kérésemre sem rendeli meg a gyógyszert a cseh gyártótol,amit már évek óta szedek.Ezért próbáltam meg ezt a fórumot.Azért ha van valakinek methotrexat-ja megköszönném.
ovics Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1001
Mint ahogy a többiek is mondták, a metho és a Trexan ugyanaz,csak a gyártója más , ezért kell más néven forgalmazni.
Én is methoval kezdtem,időközben a dokinőm váltott Trexanra.

Remélem csak azért kéred itt,mert éppen nem tudsz elmenni az orvoshoz és kifogyott ,nem pedig más célból.
Előzmény: polobaja (997)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1000
Elég kicsi az esély, hogy van még valakinél - bár kb. egy fél éve én is ugyanígy kértem itt a fórumon és kaptam is három levéllel, mert tartottam attól, hogy a Trexanra esetleg rosszabbul reagál a szervezetem, vagy ettől aztán tényleg elkezd hullani a hajam (a Metho-tól nem hullott) stb. De miután az is elfogyott, kénytelen voltam a Trexant feliratni... nálam a váltás nem okozott semmilyen extra tünetet... sőt!

Ma már - hónapokkal azután, hogy kivették a törzskönyvből - kicsi a valószínűsége, hogy bárkinél lenne még "szavatos"Metho. De hátha...

Ha van időd, megírhatnád, hogy milyen okok miatt nem jó Neked a Trexan?
Előzmény: polobaja (997)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.22 0 0 999
Methotrexatot már tavaly kivették a törzskönyvből, mert a "nagyokosok" szerint két azonos tartalmú gyógyszer ne legyen már a piacon (Methotrexat - Trexan).
Ezért keresi itt, valószínűleg jobban bírta, mint a Trexant-t.

Ezzel az egésszel kapcsolatban azért lenne néhány kérdésem az illetékesekhez:

1./ több olyan gyógyszer is van, amely azonos tartalmú, mégis lehet mindkettőt kapni, nem szüntetik be a forgalmazásukat,

2./ olcsóbb lenne a finnországi Trexan beszerzése, mint a csehországi Methotrexat - mert ugyan milyen más megfontolásból választották a Trexan-t.... ezzel csak az a gond, hogy földrajzból nekem úgy rémlik, hogy Finnország messzebb van, mint Csehország:-)) Szállítási ktg... vagy ilyesmi nem számít? Esetleg a finnek a távolság stb. ellenére mégis olcsóbban tudják adni, mint a Metho-t a csehek? Hm?!

3./ ha teljesen azonos (a dobozon, a betegtájékoztatón stb. lévő infók szerint, bár a Trexannak elég kezdetleges tájékoztatója van) az összetétele, miért említette legutóbb a reumán az asszisztens, hogy a Trexanról jobb véleménnyel vannak a betegek, mint a Metho-ról, sok beteg jobban bírja a Trexant, mint a Metho-t. Na ennek akkor vajon mi lehet az oka - feltéve, hogy tök egyforma?!

Hát most hirtelen, kb. ennyi:-)

Előzmény: Hencsy1983 (998)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 998

Helló!

 

Ezt a gyógyszert, nem írja csak úgy fel az orvos. Ha erre van szükséged, akkor valószínű az orvos is felírja neked. Nagyon veszélyes kemoterápiás szer nagyobb mennyiségeben. Nálam már kisebb mennyiségben is zsírt égetetett , nem voltam amugy sem kövér. Hajhullás stb. tünnetek voltak.

Kiváncsi vagyok miért kellene. Miért itt keresed. Ha úgy van én ingyen is oda adnám. De csak olyannak aki rá szorúl. Amugy meg az  orvos ha kiírja 200 ft körül van EÜ-re.

Előzmény: polobaja (997)
polobaja Creative Commons License 2010.04.21 0 0 997
Szép napot mindenkinek!Ha van valakinek esetleg methotrexat 2,5mg-os,kiszerelésben,megvásárolnám tőle.Nagyon nagy segítség lenne nekem.Köszönöm!manta75@freemail.hu Bármilyen egoldás érdekel.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.21 0 0 996
Ez jó hír, szorítok, hogy maradjon is így!!!

Én pénteken megyek vérvételre, bár hogy őszinte legyek, mivel másfél éve nincs semmilyen fájdalmam, a vérvétel leletet inkább csak "tájékoztató" jellegűnek tekintem, túl nagy jelentősége nincs számomra :-))
Előzmény: Hencsy1983 (995)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 995

Helló!

 

Régen írtam. És szeretném jelezni, h mindig jól vagyok gyógyszerek nélkül.

Üdv. Mindenkinek fájdalommentes napokat!!!!

Evicke Creative Commons License 2010.04.19 0 0 994

A mediterrán diéta hasznos, de...

 

"a gabonafélék és kenyér, tészta fogyasztás káros hatását a megannyi valódi védőfaktor (hal, gyümölcs, zöldség) kompenzálta. A gabonafélék jelentősen hozzájárulnak az inzulinszint és a vércukorszint emelkedéséhez, amely a metabolikus szindrómához vezet. "

 

"Összességében a vizsgálat hasznos, mert rámutat arra, hogy a nyugati étrendtől való jelentős eltérés önmagában komoly védőfaktor a depresszióval szemben. Azonban a vizsgálat gyengéje, hogy nem vizsgálja az étrend összetevőinek hatását a mediterrán étrend védőhatásának hátterében feltételezett folyamatokra. Vagyis, miközben kockázati tényezőnek tekinti a felborult cukor-inzulin háztartást, nem vonja le azt az egyszerű következtetést, hogy a gabonafélék fogyasztása negatívan hat e folyamatokra. Hasonlóképen, a húsfogyasztást elfogadja veszélyeztető tényezőnek, ám ezt nem támasztja alá vizsgálatokkal, mert nem is igen tudná. A fehérjék kifejezetten javítanak a metabolikus szindrómán, nem pedig rontanak rajta. Összességében tehát a vizsgálat nem tudta meghaladni a modern dietetika korlátait, de ezen belül pozitív irányba mozdult el."

Evicke Creative Commons License 2010.04.19 0 0 993
ovics Creative Commons License 2010.04.19 0 0 992
Nagyon szeretnék sokáig fel-le járkálni.Panaszom nincs,nem fáj semmim.
Hetente 2x 1,5 órás hastáncra járok, igyekszem mozgatni mindenemet.
Előzmény: .ETNA. (991)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.19 0 0 991
Hupsz, ezt még leírni is sok:-)) De hát a szülői "beosztás", mint tudjuk, egy életre szól:-)

Azért az sem semmi, hogy fel tudsz menni, hogy lehetsz ilyen, hétvégén még le-fel szeretnél járkálni is? :-D
Előzmény: ovics (990)
ovics Creative Commons License 2010.04.18 0 0 990
Kissé behavazódtam a munkában...........................ráadásul most értünk haza Érdligetről,isteni idő volt,el kezdtem takarítani a házat........................sajna lemaradtam a sorozatról.De már láttam részeket,elgondolkoztató.
Pénteken hajnalban Miskolcra mentünk,onnan tegnap délután jöttünk haza.Közben lakásra alkuszunk a lányomnak és hirdetjük a miskolci lakását.Még akkor vettük,mikor ott járt egyetemre.De szeretne külön költözni Pesten,viszont a közelünkben.

Mi sosem mászunk ki a lakásokból :-))

A fiamnak vettünk itt,majd apósom halála után eladta és megvette a sogórnöm részét és beköltözött,miután az alapokig szétvertük és felújitottuk.A fiam abba a lakásba született.Imád ott lakni,de előbb utóbb kicsi lesz.
Következő évben lányom Amerikában volt,mi a férjemmel felparkettáztattuk és felköveztettük a miskolci lakását.

Következő lépés a sajátunk konyha és fürdőszoba átalakitása volt.
Most a lányom új lakása jön.......................ezek után a 2 gyerek saját maga fogja intézni,ha el akar költözni.Mi a férjemmel élvezzük ezeket,szivesen segitünk,de jó lenne már az Érdi házzal is foglalkozni.Kaput kell csináltatni és a kert...............................1000 nm és meredek.Ráadásul a tetejére épitkeztünk.Ha kimegyünk pénteken és vasárnapig nem jövök le a kapuig :-))

Lassan ismét laborom lesz,már úgy érzem egybefolyik.Javult a májenzim,ahogy 7-ről 6-ra vette le a dokinő a Trexant,viszont a CRP romlott.
Előzmény: .ETNA. (989)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.18 0 0 989
El is felejtettem említeni Ovics, hogy ma reggel, amikor rákattintottam a Zone Reality csatornára, éppen egy sorozat kezdődött, ott is ragadtam:-).
Most néztem a műsort, ma vetítették az I. évadból a 7. és 8. részt, a címe: Gyógyíthatatlanok. Rákbetegségből gyógyultakról szól, nagyon elgondolkodtató volt a mai rész.

Ma délután is ismétlik 17.00 és 17.30 órától..
Előzmény: .ETNA. (988)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.18 0 0 988
Igazad van, de hát Anyukám arra tanított, ha "megszólítanak", illik visszaválaszolni - bár valóban nincs értelme, mintha a falnak beszélnék:-))

No de a kedvenc mediterrán ételeimet csak meg kellett védenem, mert nem azok váltják ki a cukorbetegséget ez fix, a többin pedig szerencsére nem idegeskedem, inkább mosolygok :-))

Különben is, ha már választani akarok, inkább a makrobiotikus étrend, mint a kőkori.
Hogy vagy kedves Ovics? Eltűntél mostanság, igaz, itt a tavasz, így hát nem is csoda:-)
Előzmény: ovics (987)
ovics Creative Commons License 2010.04.18 0 0 987
Ejnye-bejnye!!!!!!!!!!!!!!!!

Már megint vitatkozol a Szendi fóbiással?
Már a rák fórumban is agitál .............................a többit nem ismerem,mert nincs olyan témám,amit mindenhova betegyek és agitáljak .-))
Na meg időm sincs erre.

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyeségfe miatt magunkat büntetni."
Nem vagyok hajlandó erre és szerintem te is hagyd figyelmen kivűl evicke hozzászólásait. .-))
evickének javaslom,nyisson egy Szendi fórumot. (EZ NEM ÉN VAGYOK...:-))
Előzmény: .ETNA. (982)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 986
981.hsz
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 985
977. hsz
Evicke Creative Commons License 2010.04.17 0 0 984
esküszöm, te paranoiás vagy. agitál téged a halál. senkivel nem vitatkoztam, amíg te újra nem kezdtél cirkuszolni.
véletlenül nem te ugrottál nekem, mint egy hisztérika, csupán mert betettem egy térképet?
ha pedig valakivel "bunkó" voltam, majd ő szóvá teszi.

figyi, te tényleg azt hiszed, rólad szól ez a topik?? mert akkor elárulom, hogy sokan csak olvassák, és nem ismerheted a véleményüket, pláne, hogy mit hasznosítanak az itt leírt információkból.
ez egy nyitott topik, én is reumás beteg vagyok, még ha tünetmentes is, és ugyanannyi jogom van megjegyzést tenni, javasolni, kérdezni, egyáltalán beszélgetni a betegség táplálkozási vonatkozásairól, mint bárkinek.
próbáld ezt elfogadni, és ha annyira zavarnak a hozzászólásaim, ugord át őket, egyáltalán nem szükséges hozzászólnod!!
Előzmény: .ETNA. (982)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 983
Ja és persze megint nem a lényegre reagáltál - mármint a jó mediterrán étrendre.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.17 0 0 982
Milyen jó ugye, hogy megint találsz valakit, akivel vitatkozhatsz:-))

Lehet, hogy ezzel enyhíted a magányod, vagy mi van már, ez lenne a lételemed?
Na jó én - Veled ellentétben - nem akarlak megbántani, nem vagyok olyan pokróc, mint Te, de bocsi, kinek is írtad a 977-es hozzászólást? Látod-látod, mielőtt háborogsz, mint a tenger és elég bántó stílusban (a stílus maga az ember!) kioktatsz, és utasítgatsz, hogy ne szóljak bele, inkább olvasd el.... legalább a saját hozzászólásod a "sok zöldség nem mindenről" !

Szendire nem haragszom és Rád sem, sőt még el is hiszem neked, hogy nálad és másoknál is bevált a módszer, de olyan erőszakosan nyomulsz ezzel a programmal, mintha egyenesen a kőkorból kerültetek volna ide, 100 %-os bizonyossággal tudva, hogy mi is volt a paleolit korban:-))

Ha néha olvass is, ne csak írj, javaslom pl. Hencsy hozzászólásait is olvasd át újra, a 973-asat, vagy a 974-eset, látod, hogy vele kapcsolatban is mennyire "mellé lőttél" - mire érzett rá ösztönösen? Hm - na mindegy.

Bármit is válaszolsz, részemről a vita lezárva, amúgy nem is vitáztam, csak kértelek, hogy engem ne agitálj, ne próbálj meggyőzni arról, hogy a hal, a sok zöldség és a víg kedély kevesebbet ér, mint a besavanyodott, diétára állandóan figyelő, semmi fincsit sem ehető lét ... Tudod, ahogy a természetgyógyász ismerősöm is mondja: ha rendben lesz a has, rendben lesz a fej is... lehet ez lenne a megoldás Nálad is!
Előzmény: Evicke (980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!