Keresés

Részletes keresés

Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15249

Szívesen:-)

(De -bár nagyon ritkán- Hollandiában is szoktunk találkozni, ismerkedni. Lassan aktuális is lenne szervezni egy találkozót, jön a jó idő. Te is csatlakozhatsz oda is.)

Előzmény: palanta_ (15248)
palanta_ Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15248

ó be kár! legközelebb szólsz? egy kávé, tea, napfény, dumcsi bármikor jólesik :D

Előzmény: Tipetupa (15246)
incifici Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15247

En egyetlenegyszer sem kerdeztem olyat a holland allampolgarsaggal kapcsolatosan, hogy hova kell menni, mit kell intezni hivatalosan. 

A hozzaszolasaimat elolvasva remelem senkiben nem merult fel, hogy en nem tajekozodtam hivatalos oldalakon, nem olvastam el ezzel a temaval kapcsolatban MINDENT! IND-tol kezdve DUO-n keresztul a gemeente folder-ekig es az inburgering.nl oldalt tovirol-hegyire es beszeltem is ezekkel a hivatalos szervekkel, mindegyikkel, volt akivel telefonon es volt akivel szemelyesen...

Egyetlen olyan kerdest mutassatok, ami nem a szubjektiv velemenyre es tapasztalatokra iranyult! En ugy gondolom, a forum (ez a forum is) arra valo, hogy megosszuk egymassal amit szeretnenk/gondolunk/tapasztalunk, es ha ebben segitsegere lehetunk barkinek, akkor az jo erzessel tolti el az itteni torzstagokat. Az itteniek tudjak, inkabb valaszolok a feltett kerdesekre, mintsem kerdezoskodok... Szoval ez szinte az elso alkalom, hogy sajat magam miatt erdeklodtem es szerettem volna megtudni, kivel hogy s mint volt. Nem a hivatalos menetre voltam kivancsi, inkabb arra, hogy ki milyen uton jutott el oda, melyik verziojat valasztotta az allampolgarsag megszerzesenek stb.

Nem vagyok "tingli-tangli". Ez jo! :-))) 

Es mindenkinek koszonom az eddigi hozzaszolasat az allampolgarsaggal kapcsolatosan!

Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15246

Kedvem lenne, időm nincs. :-(

Hivatalos ügyeket intézek és kedden már megyek is vissza.

Előzmény: palanta_ (15242)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15245

Egyértelműen a hivatalt nevezte meg perelő félnek az önkormányzatnál a hölgy.

És igen, nem megszokott, hogy ne értsenek egyet a házastársak. _Nem_ azt mondta, hogy a férjem perelhet be engem.

Most már azt is tudom, hogy miért. Illetve sejtem, hogy a Hágai egyezmény miatt, ami meghatározza, hogy a gyerek lakhatását nem változtathatom meg "csak úgy" találomra.

Tehát 5 évvel ezelőtt (pl.) ha a férjem nem akarja, nem költözhettem volna haza a gyerekeimmel. Hiába magyar állampolgárok. (Azt hiszem ez akkor is így lenne, ha nem lennének holland állampolgárok.)

 

Engem az zavart -amit végülis a hatóság ki is mondott azzal, hogy megváltoztatta a választani kell gyakorlatot-, hogy olyasmiben döntök, amit akkor nem tudunk velük érdemben megbeszélni. És zavart az egész szituáció.

Kényszerítve voltam, mert vagy a férjemet kényszerítettem volna egy nehezebb ügyintézésbe, vagy aláírok. Jó, így utólag fölöslegesnek tűnhet az idegeskedés, de akkor ott _nekem_ ez nagyon nehéz volt. És amikor tavalyelőtt észrevettük, hogy lejárt az útlevele és azt hittük nincs is már esélye másikra (magyar), akkor sírtunk, mert úgy éreztük egy szál elszakadt.

Ő bár igazi kozmopolita, jól érzi magát Hollandiában, nagyon szívesen élne Írországban, Japánban, gőzöm sincs hol :-), kőkeményen ragaszkodik Magyarországhoz is. Pár hete beszélgettünk, szóba került a donáció, a temetés. Én mondtam, hogy az én hamvaimat majd vigyék haza, hát neki is ez a kérése. (Tudom, hogy fura ilyesmiről beszélgetni a gyerekeinkkel, nekünk benne van a pakliban a tragédia lehetősége is.)

 

Nem, nem rád írtam a tingli-tanglit. Az ellen emeltem szót, hogy  incifici itt érdeklődik állampolgárság ügyben.

Különben nagyon sokszor arra jó ilyen beszélgetést kezdeményezni, hogy egyáltalán átgondolja a dolgokat. Nem feltétlenül a döntést magát várja az ember, hanem csak egy segítség a gondolkozásban.

Előzmény: randstedeling (15240)
palanta_ Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15244

szerintem tipetupa arra célzott, hogy téged nem ismerünk, őt meg már nagyon jól.

 

emiatt kár átlépni a Rubiconon (folyós hangulatom van :DDD).

Előzmény: randstedeling (15240)
palanta_ Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15243

az Óperenciás tenger elnevezés az Enns folyó nevéből ered: ober Enns. ez volt a 10. század körül a magyarok nyugati gyepűk határfolyója, jó 500 éven keresztül. lásd a Magyar Néprajzi Lexikonban akár.

 

de ezt a tanárodnak is illett volna tudni...

 

 

Előzmény: randstedeling (15239)
palanta_ Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15242

hűű, itthon vagy? nincs kedved összefutni?

Előzmény: Tipetupa (15237)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15241

Minden nyáron Magyarországon vagyok. :-)

Akkor a gyerekek is jönnek. (Most már valószínűleg nem az egész szünidőt töltik majd velünk, így nem tudom még, hogy hány hét lesz belőle.)

Előzmény: Jud78 (15238)
randstedeling Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15240

@tipetupa

Igazad van, figyelmetlenül olvastam,

De miből gondoltad, hogy fiatalkorúak kérelmét a szülők eltérően  kezelhetik, akarom mondani ezzel, hogy  az egyik aláírja a másik pedig nem hajlandó aláírni? Ha nem írtad volna alá, akkor egyszerűen visszadják és ezzel kész, nem történt semmi. A törvény abból indul ki, hogy a szülők ebben egyetértenek, tehát aláírják. Ha nincs egyetértés akkor a házastársak perelhetik egymást a beleegyezésért, amit a bíró vagy megitél vagy nem. Az IND ezzel nem foglalkozik, nekik csak egy formailag megfelelő kérvény kell.  Közösen gyakorolt szülői felügyelet =  két aláírás, vagy egy aláírás +egy bírói itélet, nincs ebben semmi abszurd.  Ez az én véleményem amit nem alaptalanul mondtam el, mégegyszer, mert még mindig azt állítottad, hogy téged kényszeriteni akartak, vagy kényszerítve voltál ami nem felel meg a valóságnak.

 

Még egy apróság:

“Ráadásként ő nem egy tingli-tangli ember”,  tehát ha ő nem ,  és esetleg rám célzol ezzel, akkor jobb ha tudod, hogy ezzel nagyon közel kerültél egy vonalhoz, amit nem illik megközeliteni sem, nemhogy igy hirtelenjében átlépni.....

randstedeling Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15239

@palanta

Amikor Ilosvayt tanultuk a tanárom az Óperenciás tengert a Csatornával azonosította,  ami valószínüleg stimmel, mivel utána érkezik János vitéz Londonba.  De meghallgatom a te változatodat is ha elmondod....

Jud78 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15238

A nyar allitolag nagyon meleg lesz iden otthon, lehet akkor szivesbben toltod majd az idod holland foldon, mig en fovok majd a levemben Budapesten!:-))

Előzmény: Tipetupa (15237)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15237

Nagyon tuti most a tavasz Budapesten. Gőzerővel élvezem is. :-)

Előzmény: palanta_ (15236)
palanta_ Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15236

kicst képzevaros, amit írtál, mert az Óperenciás tenger Ausztriában van :DDD

 

 

de az időjárással kapcsolatos ellenérzéseidet teljesen megértem. nekem is az első dolgom megfázni, amikor kimegyek, és ez kb úgy is marad, amíg haza nem jövök :D  kivéve nyáron persze. (a múlt héten mentünk dolgozni kocsival, és az utcai hőmérő 18 fokot mutatott, mire az uram röhögve megjegyezte, hogy otthon Hollandiában ez már a nyári hőség :PP)

Előzmény: randstedeling (15233)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15235

> a királynő futárja ment lóhalálában, hogy ugyan vegye már fel a holland állampolgárságot, >mert ha nem akkor mi fog történni.....

Idézd vissza légyszíves, hogy hol írtam akár csak hasonlót is. A saját szavaimat idézd vissza légyszíves.

 

>Ha pedig kérvényezted, mint minden más halandó, akkor mindig lehetett volna azt >mondani, hogy köszönöm,  ezt nem tudtuk, hogy a gyerekek is meg kell kapják ezért nem >kérjük.....dehogy kényszerítettek?

Megint csak javaslom, hogy olvasd el, én mit írtam. Ha valami nyelvi nehézség miatt nem érthető, kérdezz.

 

Zárójelesen leírom újra. A férjem kérvényezte az állampolgárságot, mert egyszerűbb ügyintézés volt, mint az állandó munkavállalási engedelély. Ekkor elindult a gyerekek állampolgárság igénylése. Megkérdeztük mi történik, ha én ezt nem írom alá és az ügyintéző közölte, hogy ha én ezt nem írom alá, bírósági határozattal kényszerítenek erre.

És igen, szürreális, de attól még így történt. És nem, nem emlékszem rá rosszul. Elég mellbevágó volt ahhoz, hogy jól megjegyezzem. :-S

 

Incifici pedig nyilván nem véletlenül kérdezett meg engem is. Nyilván tudja, hogy ha nem tudok valamire válaszolni, akkor azt fogom írni neki. :-) Ráadásként ő nem egy tingli-tangli ember aki készpénznek veszi amit itt olvas és pontos, hivatalos helyen beli tájékozódás nélkül fejest ugrana bármibe.

 

Előzmény: randstedeling (15231)
duch Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15234

Sziasztok!

Basis VCA tan-tesztkönyvemet (Magyar nyelvű) eladnám 35 euért. Új ára: 63 eu. Érd.: t-pocak@freemail.hu

randstedeling Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15233

@Mirla 15222

 

Nagyon nehéz rövidre fogni egy bemutatkozást....

Harminc éve is elmúlt már amikor elkezdtem a Magyarországról való elköltözést, merthogy én ezt mindig igy mondtam:  elköltöztem, mert nem éreztem magam igazán jól.  Na persze ez akkor nem az okmányirodában kezdődött egy kártyaformátumú személyi igazolvánnyal.....

Igazándiból Európából is elegem volt már akkor, de végülis Hollandiában maradtunk amit soha nem bántunk meg, bár gyakran elkapta az embert az az érzés, hogy a szomszéd pázsitja zöldebb....

Vállalkozó lettem, nyolc -tiz -tizenöt év után annyit kerestem amennyit akartam, a kuncsaftok kézről kézre adtak, ha kellett még vártak is rám, hanem volt éppen időm.....

A feleségem egy kisegítői állásból elstartolva az évek folyamán főnök lett, utazgattunk, éltünk mint Marci Hevesen ugye....

Aztán egy néhány évvel ezelőtt azt mondtam, hogy eddig és nem tovább, a “leefbarheid”  átfordult “onleefbarheid”-  be ezzel betetézve az amugy is erős utálatomat az időjárás iránt, ugyhogy elköltöztünk egy jobb éghajlatra….

De ennek ellenére én mindig Hollandiába megyek haza, az óperenciás tenger partjára, mert én ott vagyok otthon,  annak ellenére hogy a “szülőföldem”  az másutt van és nem vonz igazán.

Az, hogy Hollandia ilyen sokat változott huszonöt- harminc év alatt az leginkább a külföldieknek “köszönhető”,  közülük is azoknak akik teljesen hamis elképzelésekkel indultak el ide.  Én is jobban szeretek kapni mint adni,  dehát ez nem megy a végtelenségig, gondolom ezt nap mint nap látjátok ti is.  Ebben sajnos néhány magyarnak is benne van már a keze.....

Ami engem nagyon elszomorít, hogy ma,  vasfüggöny nélkül, internet mellől, gyakran egy szó nyelvtudás hiányában, egy fikarcnyi információ nélkül  emberek csak úgy elindulnak a vakvilágba, aztán fűhöz fához rohangálnak, másokat okolnak a szerencsétlenségükért, dehát ez is magyar tulajdonság....

Jud78 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15232

Mirla! Koszonom neked is a kedves szavakat, jol esik. Talan ti akik itt eltek jobban megertitek ezt, mint az otthoniak, ti tudjatok milyen beilleszkedni ide. Most volt itt a tulajunk, o Nemetorszagban el, es holland letere pocskodiazta a nepet.... erdekes nem?:-) Faragatlanok, felszinesek, ketszinuek es hasonlok. Nemet parja van, talan nem veletlen. Nem akarok altalanositani.. bocsanat. Koztunk magyarok kozott is van sokfele ember, de sajnos a szegenyseg es az otthoni allapotok teszik ezt velunk, hogy turelmetlenebbek, tuskobbak vagyunk egymassal is. Sokszor sokan leirtak, hogy a a magyar ilyen, olyan nep.. mar bocsanat, nekem meg az nem szimpatikus, hogy naponta irnak be ide, ilyen munkat szeretnenek, olyan munkat szeretnenek, segitsunk... jajjj magambol indulok ki, es ezert soha nem itelnek el senkit, mert nem rohantak a segitsegemre anna idejen.. ez vicc, ezert szemet a magyar  magyarral? naah en meg ezt nem birom aki ez altal iteli meg az itt elo magyarokat. Az hogy engem itt a forumon megtalaltak, az egy nagy szerencse volt, es nem azert kerestek meg, mert konyorogtem segitsegert. Szoval sok ertelmet nem latom eze beirasoknak!

 

 

randstedeling Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15231

Méghogy kritizálni, hogy mertem volna....

Én csak felvetettem, hogy talán nem úgy volt,  ahogyan emlékszel, merthogy ez igy nagyon valószerűtlen....

Gondold át, ismersz- e olyat akihez a királynő futárja ment lóhalálában, hogy ugyan vegye már fel a holland állampolgárságot, mert ha nem akkor mi fog történni.....

Ha pedig kérvényezted, mint minden más halandó, akkor mindig lehetett volna azt mondani, hogy köszönöm,  ezt nem tudtuk, hogy a gyerekek is meg kell kapják ezért nem kérjük.....dehogy kényszerítettek?

Az hozzátartozik persze, hogy nekem sem több , sem kevesebb, hogy te milyen útlevelet használsz, vagy milyet nem akarsz használni .  Nekem jó az ami van, neked meg biztosan ha azt gondolod, hogy csakis attól  maradsz magyar.....

A lényeg az, hogy  Te itt sűrűn előfordulsz, sokan kérdeznek, sokaknak válaszolsz, ez remek és dicsérendő !

Azonban  az állampolgárság nem egy olyan kérdéskör amiben egy ilyen fórumon kell kérdezni, vagy választ adni.  Azért nem, mert te is csak azt tudod ami tiz- húsz évvel ezelőtt volt  (vagy nem volt) és ezzel félrevezethetsz embereket.  Ez nem ugyanaz mint, hogy hol vegyek Paracetamolt.  

Erre ott van egy egész sor információforrás amire majd lehet hivatkozni, ha az ügy úgy kivánja!

Hollandia azon országok egyike ahol a kormányzati információ nagyon jól hozzáférhető. Éppen ezért próbáljátok kihasználni a városházát,  a Postbus 51- et, az internetet mert különben vak vezet világtalant, aminek semmi ,de semmi haszna nincs, rémhírek kelnek szárnyra, félremagyarázások stb. Stb

Gondolom ez igy világos, nem kritizálás, nem lehet félreolvasni, aki mégis félrérti az vessen magára!

Tipetupa Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15230

Nem gondolom, hogy én lennék az első, szerintem az első olyan, aki ezt elmeséli. A kettő között különbség van.

Azt pedig, hogy a férjemnek kényelmesebb volt az állampolgárság felvétele, magam is leírtam.

De szeretettel üdvözöllek a fórumon (és kérlek, ha kritizálsz, előtte legalább olavd el pontosan, mit írtam. Mint ahogy az orvosokról is.)

Előzmény: randstedeling (15218)
Kamy Eszter Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15229

Ha ez tényleg így van, hogy a gyerekek lehetnek kettős állampolgárok, akkor előbb a párom veszi fel a holland állampolgárságot, aztán kérvényezzük a gyerekeknek a kettőst, majd nekem is. Bár ez még 2-2,5 év. Addig még változhat a törvény.

 

A párom bejelentette Magyarországon az illetékes okmányirodában, hogy külföldre költözik, és nem fog többet Magyarországon élni, ezért a lakcímigazolványában a lakcím megnevezésénél ez szerepel: "külföldi cím". A személyi igazolványát pedig elvették. Csak útlevele van.

 

A holland állampolgárság felvételéhez úgy tudjuk, hogy a nyelv elsajátítása és a holland történelem ismerete szükséges. De ezt csak "szóbeszéd" után tudjuk. Természetesen az itt igazoltan eltöltött 5 év is szükséges. Gondoltuk egy évvel a kérvényezés előtt pontosítunk, és még mindíg van idő felkészülni, pótolni a hiányosságokat.

Előzmény: incifici (15223)
Jud78 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15228

Szia Tipetupa,

Parommal is nehez a dolog, mivel neki itt jo munkaja van.... o mashogy latja a dolgokat. Nem tudom hogy alakul a kapcsolatunk, o meg nem hiszi el nekem hogy hazamegyek. Csak utana fogja, es en elmondtam neki orokke nem varhatok ra. Ha gyereket szeretnenk, en azt is csak otthon tudom elkepzelni. Nagyjabol 2 evet maradhatna meg, mert aztan ha a gyerekunk megszuletik, szeretnem ha velunk lenne... es ebben teljesen egyetertunk. Tehat dontenie kell, velem vagy nelkulem. Ha o itt akar elni, valasztania kell.:((

Jelentkezem majd, de hogy jo hirekkel szolgalhatok e majd... nem tudom..

Sajnalom hogy ennyire nem erzed jol magad itt! Egyre vigyazz, ne menj ra idegileg erre!!

 

Előzmény: Tipetupa (15216)
Jud78 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15227

Szia Jewel,

Koszonom szepen, hat hogy hogy talalom meg a szamitasaim az meg a jovo zeneje, majd probalok mar innen is munkat keresni. Igen, tapasztalatszerzes szempontjabol pozitiv volt az itt toltott ido, talan arra is radobbentett hova is tartozom, ki is vagyok, es ha ezt nem teszem meg, soha nem tudom meg milyen tavol a otthnomtol. Annak ellenere, hogy a hiteleink tovabbra is varnak rank, ezert is nehez volt  dontes, nagyon nehez. De ahogy telt az ido egyre csak a hazamenetelben tudtam gondlkodni. Akik otthon ertetlenkednek majd, mert akik nem ismernek jol el sem tudjak kepzelni miert teszem meg ezt a lepest, csak annyit mondok probaljak csak ki, erezzek a borukon. De a barataim varnak es megertenek!:-) 

 

Előzmény: jewel1979 (15214)
mirla Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15226

Jud,

Sajnálom. De én is megértem a döntésedet. A pénz nem minden.

Küzdöttél sokat, nem rajtad múlt. Végigjártad a bevándorlók minden megpróbáltatását.

A nyelv megtanulása pedig szintén nem kis feladat.

Vígasztaljon, hogy nem vagy egyedül, sajnos, sok magyarnak nem sikerült itt gyökeret verni. Ezek többtényezős dolgok. Emlékszel még scitecni-re? Még mindig sokszor gondolok rá, ő is hazakényszerült, egyszerűen minden lehetősége elfogyott itt. És én legalább annyi családot ismerek, akik innen hazamentek, mint akik itt maradtak.

 

"ez az orszag mar reg nem annyira befogado mint regen es a diszkriminacio is erosodik folyamatosan":  ez a mondatod  sajnos teljesen igaz.

 

Jud,

sok sikert otthon, remélem, sikerül jó munkát találnod! És én is azt kérem, írjál nekünk!

Előzmény: Jud78 (15213)
mirla Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15225

"Randy",

írjál nyugodtan máskor is, ne csak olvass bennünket! Látod, itt kultúrált vélemény- és tapasztalatcsere folyik!:)

Úgy látom, ismered a viszonyokat, szívesen olvasnánk rólad is bővebben. Egy kis bemutatkozás?

üdv, Mirla

Előzmény: randstedeling (15218)
mirla Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15224

Inci,

mi még az "ősidőkben" megkaptuk az állampolgárságot, 95-ben, 5 év itt tartózkodás után kérvényeztük és megadták egy, az egész családdal folytatott beszélgetés után. Akkor még szó sem volt arról, hogy a magyarról le kellene mondani, semmilyen kérdésben vagy nyomtatványon nem is szerepelt ez a téma. Ezt mi így is hagyjuk most már, nem bolygatjuk:D....

 

Egyébként, ha tudtam volna, már írtam volna neked ez ügyben:), de sajnos.... Nem ismerem az újabb rendelkezéseket.

Sok sikert a bürokrácia útvesztőiben, előbb-utóbb kiigazodsz majd benne ... Egy biztos: ha tartósan itt akartok élni, a holland állampolgárság előnyös a család apraja-nagyjának egyaránt... A magyar elvesztése szerintem "csak" érzelmi kérdés, engem is megviselne talán még a 21 év itt eltöltött év után is. Viszont a szavazáson kívül a holland útleveleddel Magyarországon is mindent el tudsz intézni szerintem!

Lélekben pedig úgyis magyarok maradtok!

Előzmény: incifici (15220)
incifici Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15223

Eszter,

a gyerekek lehetnek kettos allampolgarok. Ok akkor ezek szerint akkor kapjak majd, ha a ferjed holland allampolgar lesz, es akkor lehet nekik kervenyezni, mivel az egyik szulojuk holand allampolgar. Viszont a magyart nem vesztik el ugyanakkor, nekik nem kell lemondani rola.

Sot, ha Te majdan a ferjed utan kervenyezed (ehhez kell itt eltoltott es hazassagban eltoltott megadott ido), akkor Neked sem kell lemondani a magyarrol.

Ezt csak azert pontositom, mert ez egy fontos tenyezo (Nalunk).

Az amugy mit jelent, hogy a ferjed "orszagelhagyokent" van regisztralva?

Neki a megadott ido leteltevel szinten le kell tenni az eloirt vizsgakat az allampolgarsaghoz?

Előzmény: Kamy Eszter (15221)
Kamy Eszter Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15222

A holland életthez való viszonyulás, és a Magyarország utáni honvágy??? Nálam érdekesen csapódott le. Nem honvágyam van, hanem mivel szeretek beszélgetni, és a nyelvet nem tudom, ezért a magyar emberekhez való vonzódásom van. Magyarországon tudok illedelmesen és választékosan kommunikálni. Itt ez hiányzik. De ez nem összekeverendő a honvággyal. Ha megtanulom a holland nyelvet rendesen, szerintem ez a vágyódás alább fog hagyni. Leszúkülhet a kör a család és barátok utáni "vágyra".

Előzmény: incifici (15220)
Kamy Eszter Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15221

Igen, nálunk már régóta téma a holland állampolgárság felvételének kérdése. A párom, mivel Magyarországon országelhagyóként van regisztrálva, ezért nála nem kérdés. Már csak a következő két évet kell megvárnia, hogy meglegyen az öt éves ittartózkodás. Azután elkezdi a honosítást.

Nálam egy kicsit más a helyzet, én még kötött vagyok Magyarországhoz. A gyerekeknek szeretném a kettős állampolgárságot, de mint tudjuk, ez nem lehetséges. Az öt évhez nekem is van még egy kis időm, tehát a várakozás alatt még bármi megtörténhet. Remélem addig megtanulom a holland nyelvet is :-))  Gyerekek mellett ez nehéz, ráadásul holland társaságba is nagyon ritkán járok.

 

Eszter

Előzmény: incifici (15220)
incifici Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15220

Latom sokakban sokfele erzelmeket valtottak ki az allampolgarsaggal es az itteni elettel kapcsolatos kerdeseim, felveteseim...

Szeretnem megtudni, hogy Tipetupaekon kivul van-e meg valaki, aki szinten teskozelbol erintett vagy erintett volt a holland allampolgarsag felveteleben, kervenyezeseben stb.

Esetleg Mirla, Ti holland allampolgarok vagytok? 

Sethi, Titeket is erdekel, erdeklodtetek mar valahol, olvasgattatok mar utana?

Kamy Eszter, nalatok volt-e mar errol szo otthon?

Jewel, nalatok?

Rode Tulp?

Vagy barki mas?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!