Keresés

Részletes keresés

petyaaa Creative Commons License 2011.04.04 0 0 212

nekünk Aldi van a legközelebb, azért járunk oda. most fog nyílni egy Lidl, persze, hogy kipróbálom, de az Aldi lesz a releváns. nekem a vásárlás élménye nagyon fontos, és - mint írtam - elégedett vagyok. nincs miért váltani :)

 

Lidl-ben két kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam, mert soha nem esett útba. de a hangulata nem szimpi. Penny-ben még annyiszor sem voltam, mint a Lidl-ben, mert engem roppant mód nyomaszt.

ha valami más kell, mint amit az Aldi tud, akkor irány Spar.

 

rajtuk kívül van még 2 Spar, 2 Coop és egy Penny.

 

és egyszer tényleg nézzétek meg, mennyire gyors a pénztár - nem arra gondolok, hányan állnak sorban, hanem hogy mennyi idő alatt végzel az adott termékmennyiséggel.

H_G Creative Commons License 2011.04.01 0 0 211

Nahát, akkor ezek szerint egyik láncban sem egységes, hogy honnan szerzik a pékárút?

 

Egyébként a Pennyben, ami általában nagy gagyi hely, két dolog jobb, mint az Aldi-Lidlben: a szemes kávé (Magico Espresso) és az (olasz) méz.

 

 

Előzmény: Dundikalika (210)
Dundikalika Creative Commons License 2011.03.31 0 0 210

A Pennybe nem járok, mert minden látogatás kudarcos. A meghirdetett akciós termékek elfogytak, a pénztár előtt mindig sokat kell várakozni, még akkor is ha nincsenek sokan. A termékek minősége a leggagyibb, az árak viszont annyira nincsenek lent. Az Aldiban többet is vásárolnék, ha pl. a pékáruik gyártói változnának. Egyetlen péktermékük sincs ami jóízű, és jól néz ki, és nem tartósított. A Lidl-ben azért van1-2 pékárú amiben nem csalódunk, bár kenyérben a Lipóti verhetetlen. Szalámikban talán jobb az Aldi a Lidlnél. Tejtermékek egál, a non-foodban talán egy picit jobb a Lidl. Vegyiárukban is egál, kartellgyanúsan az árak is egyformák.

H_G Creative Commons License 2011.03.31 0 0 209

Kicsit brutális külsejű konzervek, 80 dekásak nyitókarika nélkül.

 

 "A mi Lidl-nkben van helyi pékség, úgyhogy ott elég jó és friss a választék."

 

Itt nincs, egri nagyonvacak pékáruk kaphatók és a jókenyér.hu-féle hagymás, olívás stb. masnik, utóbbiak tkp. jók, de nem mindennapra valók. A kerületben tkp. a Tesco Expressben a legjobb a kenyér, a magos fajták (a nagy Tescóban már nem), de az ottaniaknak 1000-hez közelít a kilónkénti áruk, szóval az Aldi számára igencsak volt betömhető piaci rés.

Előzmény: Zitka (208)
Zitka Creative Commons License 2011.03.31 0 0 208

A felsoroltakat majdnem mind szoktam vásárolni én is. :-)

Azt az édes típusú kremsi mustárt imádom! A jó kis fehér Thüringer bratwursthoz kizárólag ez való. :-)

 

A reggelizőpelyhek tényleg nagyon jó ár-érték arányban vannak a N-hez képest! És finomak is.

 

A mi Lidl-nkben van helyi pékség, úgyhogy ott elég jó és friss a választék.

 

Papírzsepiben nálunk hosszú évek óta a dm sajátmárkás (15x10 db-os csomagolású) négyrétegű vált be, nem is kísérletezem mással.

 

Az Eintopfokat majd megnézem közelebbről is, általában nem szoktam készételkonzervet vásárolni.

 

 

Előzmény: H_G (207)
H_G Creative Commons License 2011.03.31 0 0 207

Nagyon jó még a kremsi mustár, a német light majonéz (a magyart kerüljétek), egyedül ott ehetők, sőt egész finomak a készételkonzervek. (Bab-, borsó-, lencse, krumplis "Eintopf".) Finom a két olasz szalámiból a "Romano", a rozmaringos hasábburgonya, a távolról N....é Fitnessre hasonló gabonapehely, és persze a Choceur csokik. Jó a papírzsebkendő -- persze csak a legdrágább, de a Lidlben még az sem. Legfőbb érv viszont, amiért sokat járok oda, hogy a kezdeti bénázás után az Aldiban mára megszervezték, hogy többféle finom kenyér (én leginkább a Calypso rozst viszem) és péksüti legyen, ez a Lidlben sok év alatt sem sikerült.

Előzmény: Zitka (206)
Zitka Creative Commons License 2011.03.31 0 0 206

Hozzátennék még pár sort, ha nem bánod.... :-)

 

Nekem is jobban tetszik az Aldi rendezettsége, világossága (!), tisztasága, de messze alulmarad a választék az általam megszokott német/osztrák kínálattól.

 

A 3. pontodban említett akciókra és húsárukra: a Lidlben már az 5-7 nap múlva lejáró felvágottakat kiteszik a 30%-os kedvezményes dobozba. Az Aldiban sokszor csak az aznap lejárók vannak leakciózva.

 

A XXII. kerületben különösen szembetűnő a parkoló autók különbsége, mivel egymással pont szemben van a két üzlet. Sokszor eszembe jut, hogy vajon meddig bírják....?

Kicsit azért sajnálnám, ha bezárna, mert van jó pár termék, amit ott szoktam venni.

Pl. a német vajuk sokkal jobb minőségű, néhány sonkaféle is finomabb... Meg a gyümölcsjoghurtjaik!

 

 

Előzmény: jobbhorog (199)
jobbhorog Creative Commons License 2011.03.31 0 0 205

Bocs, itt sincs Coca, csak pepsi. De ez egykutya. - Szerintem.

Előzmény: H_G (200)
Ulna2 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 204

Az lehet  ezt nem vitatom.

 

Előzmény: jobbhorog (203)
jobbhorog Creative Commons License 2011.03.30 0 0 203

De csak azért mehet el a pénztárból, mert gyakran egyáltalán nem jön vevő a pénztárhoz. Tehát én ezzel nem azzal vádoltam az Aldit, hogy váratják a vevőket, sokkal inkább azt akartam érzékeltetni, hogy mennyivel kevesebb vevőjük van, mint a másik két üzletláncnak, ahol minimum egy pénztár folyamatosan működik, de inkább több. Eddig bármikor mentem az ALdiba, sohasem volt szükség egyszerre több pénztár kinyitására.

Előzmény: Ulna2 (201)
Ulna2 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 202

Vagy egy supermant kell alkalmazni.

Előzmény: Ulna2 (201)
Ulna2 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 201

Gyakran a keszthelyi üzletben várni kell a pénztárosra, mert senki nem ül benn, olyan ritkán jönnek a fizető vevők. Ez a Pennyben és a Lidlben soha nem fordul elő.

 

Mint volt aldis dolgozó elárulom, hogy ez azért van, mert egy műszakban 2 embernek kell mindent csinálni. Kipakolni az árut, árazni, nézni a szavidőket, nonfúdot ellenőrizni, pakolni, pénztárba ülni. A cég spórol a dolgozókon a vezetés, meg audikkal jár. Láttam a rongyrázást. Persze, ha lenne egy ember aki fixen a pénztárra lenne álítva akkor nem lenne akkora sor néha. Szerencsétlen dolgozó nem mindíg veszi észre, rögtön, hogy pénztárba kell beülni. Ha a munka közben túl sok esemény között kel megosztani a figyelmet, akkor ez az eredménye.

Előzmény: jobbhorog (199)
H_G Creative Commons License 2011.03.30 0 0 200

Lidlben Coca, tényleg van nálatok? Itt csak Pepsi.

 

 

Előzmény: jobbhorog (199)
jobbhorog Creative Commons License 2011.03.30 0 0 199

Sajnos nem tudok egyetérteni a meglehetősen ajnározó véleményeddel, én magam részéről sokat vártam az Aldi magyarországi megjelenésétől, többek között azt is, hogy árletörő szerepe lesz, ezzel szemben az a tapasztalatom, hogy a három országos diszkont (Lidl, Penny, Aldi) közül itt tudok a legkevesebb dolgot normális áron (azonos minőség mellett) megvenni, ide járok a legritkábban, pedig lehetőségem lenne rá.

 

Minden nap elhaladok mindhárom üzlet mellett autóval, és mindig az Aldi előtt áll a legkevesebb kocsi. Ennek okairól később.

Van néhány dolog, amit ott szoktam megvenni, mivel a másik kettőben azok nincsenek, vagy csak rosszabb minőségben kaphatók. (Zsemlemorzsa, kenyérliszt, tejszelet, L-es tojás, ásványvíz, csokoládé stb.)

Hetente maximum egyszer megyek be. A többi diszkont-bevásárlásomat inkább a Lidl-ben, esetleg a Pennyben intézem. A parkolókban levő autók számából ítélve más is ezt teszi. Nem azért nincsenek tehát sorok a pénztárnál, mert gyors a pénztár (a Lidlben is gyors), hanem azért, mert nincs annyi vevő. Gyakran a keszthelyi üzletben várni kell a pénztárosra, mert senki nem ül benn, olyan ritkán jönnek a fizető vevők. Ez a Pennyben és a Lidlben soha nem fordul elő.

Minden nap elhaladok mindhárom üzlet mellett autóval, munkába menet és jövet, és mindig az Aldi előtt áll a legkevesebb kocsi. Ennek okairól később.

 

Az Aldi magyarországi „stagnálásának” okát a következőkben látom.

1.       Árukészlet: a Lidl és a Penny árukészlete jobban átgondolt. Több ismert termék van a saját márkák mellett. Ebben a Lidl különösen erős: alapvetően saját márkás dolgokat árul, de a magyar vásárlók számára kulcsfontosságú márkákat készleten tartja.  (Piros Arany, Coca-Cola, Boci csoki, stb.) Az Aldiban szinte minden területen kisebb a választék. A kisebb választék miatt nem találhatók meg a különböző árfekvésű dolgok ugyanabból a termékből.

2.       Az Aldi nagyon „elitnek” tűnik: a bolt ugyan rendezettebb, szebb, mint a másik kettő, amivel viszont a drágaság „érzetét” kelti. Ez annak a sommás véleménynek kedvez, hogy ez egy „drága bolt”.

3.       Akciók. Ez az a terület, ahol az Aldi nagyon le van maradva. A Penny és a Lidl is sokkal több akciós terméket árul minden héten, mint az Aldi. Elég megnézni az akciós újságokat, egetverő a különbség. A Lidl például a rengeteg akciós termék mellett nálunk minden friss húsárura 20% kedvezményt ad. Az Aldiban a húsválaszték sokkal kisebb és minden drágább. Ráadásul nem is pörög az áru, tehát nagy az esély arra, hogy az ember egy régóta az üzletben levő (nem friss) árut kap.

4.       A szezonális akcióikban szereplő termékeik ára általában magasabb, mint a riválisoké.

5.       Az Aldi üzletek rosszabb helyen vannak, mint a másik két bolthálózat üzletei. Több városban láttam Aldit (Pápa, Keszthely, Dunaföldvár, Sopron, Zalaegerszeg): Mindenhol azt kellett megállapítanom, hogy az Aldi üzletének fekvése messze kedvezőtlenebb, mint a rivális diszkontoké. Ez valószínűleg azzal is összefügg, hogy mivel a három közül a legkésőbb kerültek az országba, nem kaptak már olyan jó telkeket.

 

Olvastam egyébként egy cikkben, hogy az Aldi egész Európában visszaszorulóban van, mivel nem tudnak a folyamatos változásokra megfelelő válaszokat adni. Görögországban becsődöltek, kivonultak. Magyarországon sem nyitottak fél éve egyetlen új üzletet sem. Tapolcán 3 éve megvették például a telket, tavalyelőtt kellett volna kezdeni az építkezést, ami folyamatosan tolódik. Nagy esélyt látok arra, hogy a magyar üzletlánc előbb-utóbb be fog csődölni a göröghöz hasonlóan, olyan kevés a vevő. Pedig kár. A konkurencia azért fontos lenne a másik két üzletlánc számára.

Előzmény: petyaaa (195)
Ulna2 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 198

Aldi vs Lidl

Előzmény: Harcos89 (196)
H_G Creative Commons License 2011.03.29 0 0 197

Höhö :) Ezek messze nincsenek egy súlycsoportban.

 

Előzmény: Harcos89 (196)
Harcos89 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 196

Aldi vs Penny kinek mi a véleménye ?

petyaaa Creative Commons License 2011.03.28 0 0 195

és ha már itt vagyok; a legközelebbi bolt nálunk Aldi, 10 percnyire sincs gyalog. kivétel nélkül mindenkivel eladókon kívól üzletvezető, őr -  köszönő viszonyban vagyunk, mosolyogva köszönnek előre. korunkbeliekkel tegeződünk, sőt, az egyik, mikor visszamentem kislányom elvesztett autójáért, legközelebb vigasztalásul hozott egyet neki :)

 

- miért nincsenek sorok? mert rendkívül gyors a pénztár, roppant jó és gyors a szoftverezése és  hardver is érzékeny. nem tudom úgy elpakolni a cuccokat, ahogy lehúzzák. máshol ha 3-4 vevő áll előttem, összehasonlíthatatlanul lassabban végzek, mint mikor az Aldiban akár öten is elém keveredtek. de ez ritka, mert  nagyon rugalmas a szükség szerinti új pénztár megnyitása.

 

- mindig tele van a futószalag melletti újvásárló-rudacska tárolója, nem kell nyújtózkodni az 1-2 darabét a pénztároshoz (aki ugye máshol oda teszi maga mellé, nem tolja a futószalag végéhez).

 

- a parkoló nagy és az egy autóra jutó parkolórész felfestése is nagyvonalú. jóval nagyobb, mint bárhol máshol.

 

- a bevásárlókocsik jól gördülnek, tartják az irányt.

 

- mindegyik bolt elrendezése alapvetően ugyan az, ami megkönnyíti a vásárlást másik Aldiban.

 

- nagyon jó szezonális akcióik vannak, mindig találunk valami érdekeset, ami árilag jobb, mint máshol a hasonló minőségűé. ráadásul hetente kétszer jelentkeznek újabbakkal, és évente ismétlődik is (pl. mostani napernyő pont egy éve is szezonális akcióban volt, meg sorolhatnám)

 

- ritka a reklamáció, mármint részünkről, minőségi kifogás egyszer, ha volt. ezt ugyanúgy kezelik, mint a

 

- termékcserét, azaz blokk ellenében kérdés nélkül fizetik vissza az árát. ha nem jó méret és nincs a kellő méretből, vagy a megvett cucc mégsem kell, gond nélkül fizetik vissza az árát.

 

- árakat mindig lefelé kerekítik, tehét pl. a 498 vagy 499 Ft nem 500-zá válik, hanem 495 Ft lesz belőle.

 

- rugalmasan bővitik a kínálatot. a mi üzletvezetőnk most vetette fel kínálatba pl. a danone-termékeket, mert vásárlói igény van rá. ugyanez a helyzet a bébiételekkel is.

 

- tapasztalatok szerint jó az ismeretlen márkáik ár-érték aránya, hozzák az elvárt színvonalat.

 

- nincs agyonzsúfolva az üzlet, a nagy bevásárló kocsival is lehet lavírozni.

 

- 2-3 nap múlva lejáró szavatosságú termékeket 30-50%-kal leértékelik, nem próbálják elsunnyogni a dolgot.

 

 

nem szeretem viszont, hogy

 

- nincs bevásárló kosár

 

- kicsi a pénztár végi pakoló rész

 

- egy-egy termékféléből tényleg kicsi a választék

 

 

 

azt nem tudom, kint milyenek az árak és a milyen a kinti választék, de ez a többi áruházlác esetében sem érdekli a vásárlókat. pedig egy külföldi auchannál is más a kinti választék és sok esetben jobb az ár is.

petyaaa Creative Commons License 2011.03.28 0 0 194

nekem is emailcím kellene. nem tudja valaki? vagy próbálkozzak info@ ugyfelszolgalat@ meg ilyesmi aldi-hungary.hu mailekkel?

Zitka Creative Commons License 2010.12.10 0 0 193

Ma láttam az óriásplakátokat, 16-án nyit.

 

 

Előzmény: leszúrt Rittberger (189)
leszúrt Rittberger Creative Commons License 2010.11.29 0 0 192

Egyelőre még expanziós fázisban vannak, bár mintha lelassult volna az új üzletek nyitása. Tavaly majdnem minden hónapban nyitottak valahol... Lehet, hogy még mindig előre menekülnek...?

 

Azt én is tapasztalom, hogy soha nincs sorbanállás, tömeg. A Lidlben pedig időnként igencsak van tolongás, három-négy pénztárnál is 6-8 telikosaras vásárló áll.

Gyengébb a választék, mint Ausztriában, és az árak is eléggé borsosak. Néha köszönőviszonyban nincsenek az osztrák v. német árakkal. Az akcióknál össze lehet hasonlítani a kinti weboldalakkal. Ofkórsz nálunk drágább. :(

 

 

 

 

Előzmény: jobbhorog (190)
bakibabi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 191

Mindjárt sírva fakadok.

 

bb

Előzmény: jobbhorog (190)
jobbhorog Creative Commons License 2010.11.29 0 0 190

szerintem csak idő kérdése, ahogy az Aldi kivonul az országból. Mindenhol kongó üzletek, a vásárlók száma messze elmarad a Pennytől vagy a Lidltől. A bolt túl "eli", kevés az akció, bizonyos szegmensekben a választék is rossz. Kár érte, mert egy konkurrenssel megint kevesebb van.

Előzmény: leszúrt Rittberger (189)
leszúrt Rittberger Creative Commons License 2010.11.29 0 0 189

Nem tudja valaki, hogy mikor nyit a nagytétényi Aldi?

Hetek óta készen van, egy darabig full ki volt világítva, azt hittem, kezdik feltölteni. De most több mint 1 hete töksötét.

Ulna2 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 188
Ja ez már csak így van.
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.16 0 0 187
Szia!
Én is hallottam valami ilyesmit a Lidl és az Aldi háza táján, hogy küldik az embereket.  Nagyonritkán megyek az Aldiba egyszer mikor voltam ásványvízből 1 féle választék volt, mondom egy kisboltban több a választék, azt követő évben utána meg rostost vettem . 1 évben kb. 1* megyek, de az árakat nem nagyon figyelem, de szerintem drága lehet. (Pélada: Megyek Hajdúszoboszlónál a Főútonott van a Tesco vele szemben az Aldi, A tesco pakolóban sokan parkolnak  az aldiéba 4-5 kocsi áll és a pénztárnál sem áll a sor.
Előzmény: Ulna2 (186)
Ulna2 Creative Commons License 2010.06.02 0 0 186
Az egyik ismerősömet elküldték, hogy 126km re járjon dolgozni helyettesi pótlékért. Szegény h....e beválalta, csak nehogy az legyen a vége, hogy beteg lessz.
jobbhorog Creative Commons License 2010.02.17 0 0 185
Az Aldinak konganak a parkolóik, a fényképek is ott készültek...
Előzmény: H_G (184)
H_G Creative Commons License 2010.02.17 0 0 184
De hogy a mi Lidlünkben nem kong a parkoló, az biztos.

Előzmény: jobbhorog (182)
Zitka Creative Commons License 2010.02.17 0 0 183
A lidl-ben ganz-ugyanez ;-)) megy...
Előzmény: jobbhorog (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!