Megnyitom X-dik tyúkos témájú topicot, ami annyiban lesz más mint a többi, hogy itt főszerepet a humor, a hétköznapi témák és a baromfik iránti szeretet táplál. Jó szórakozást! Kéretik a kés hátba dobását mellőzni!
Viszont húsvétkor nagy szenzációnak számított a tarisznyás fiúk megjelenése, és hát valljuk be mkuláskor ugyanúgy be kell gyűjteni a cuccot, és Encsi is örülne egy saját tarisznyának.
Csak annyi lenne a kérésem, hogy ezek piros vagy vörös alapúak legyenek.
Lazacok vannak túlnyomórészt, meg őshonos fajta. A nagy orpi kakasomat elérte a végzet, emiatt kissé morcos vagyok, de a fodros-orpi keverék kakas az némi vigaszt jelent.
Érdeklődnék, hogy lesz-e közületek valaki, akinek van orpingtonja, óriás cochinja és ezeket tavaszig nem szín szerint külön tartja. Azért kérdezem, mert szeretnék majd ilyen vegyes színű orpi és/vagy ó. cochin tojást, esetleg csibét venni.
E-mailbe írjatok légyszi, lehetőleg árat is, hogy mennyibe kerül a tojgli, csibe.
Tedd be a fagyasztóba, aztán jövő héten átugrik az uram és megeszi egy zokszó nélkül:-))Hipósat vettél, vagy piszkosfehéret?Mert a hipósat nem szeretjük:-)
A dek-levlistásoknak elküldtem, de aki nincs a listán azt sem szeretném megfosztani e recepttől, mert valami mennyei, a neten találtam, de én még pár hozzávalót még belecsempésztem. Féltem is, hogy mi fog belőle kisülni, de huh.... mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!
FRANKFURTI KACSA RÓMAI TÁLBAN AHOGY ÉN CSINÁLOM
Hozzávalók:
1 db kacsa, akkora ami belefér egy római tálba (nekem kb 3 és fél kg-os volt) 1 csomag bacon szalonna 2 pár frankfurti virsli kb 1 kg savanyú káposzta 2 db alma 3 fej közepes vörös hagyma fokhagyma izlés szerint (6-8 gerezd) 1 db narancs jó, bors, majoránna, friss rozmaring szár 2 db friss kakukkfű szár 2db 8 szem egész bors, 2 db babérlevél eltördelve elkészítés:
A római tálat előtte legalább 2 órával beáztatom hideg vízbe A kacsát egészben hagyom és bedörzsölöm kívül belül sóval, borssal, majorannával, zúzott fokhagymával, A megpucolt narancsot, egyik almát és 1 pucolt vörös hagymát cikkekre vágom, és a rozmaringgal, 2--3 gerezd fokhagymával, a kakukkfűvel együtt beleteszem a kacsa hasába. Hagyom a kacsát is pácolódni legalább 2 órát.
A savanyó káposztát összekeverem a maradék kockára vágott almával, durvára vágott fokhagymával, felaprított vörös hagymával és a karikára vágott bőrös virslivel. babér levéllel, egész borssal.
A római tál alját beborítom a bacon szalonnával, ráteszem a fele káposztát, majd a kacsát hasával lefelé. A kacsát körbe rakom a maradék káposztával és befedem a tálat. Berakom hideg sütőben és közepes lángon kezdem sütni. Kb 1,5 óra múlva megnézem, addig sütöm amíg szép piros nem lesz a kacsa felső része, akkor megfordítom és a másik felét is pirosra sütöm. Mikor már az is kezd pirulni, akkor az utolsó 10 percre leveszem a tál tetejét és úgy sütöm tovább ropogósra. Nekem bő két és fél órát sült a cucc a sütőben. Eszméletlen finom lett. Képet nem készítettem róla, mert azonnal nekiestünk.
Jó étvágyat hozzá, ha valamelyikőtöknek kedve szottyanna elkészíteni.
Hát egyenlőre igen, vagyis hogy nem. Érted, még egy ideig nem tojnak majd. Ha megfogod őket durd fel a nyeregtollukat és ha közötte találsz hegyes végű fényes tollakat akkor az kakas. Ha nincs hegyes toll a tokok között akkor az jérce.
Én is csak egyszer repültem még 30 éve, Berlinbe oda meg vissza. Fantasztikus élmény volt ......................))))) amikor leszállt a gép és a tudat, hogy túléltem. Odafenn múködött a zabszem dolog rendesen. Na megyek mert 10-re haza kell érnem. Majd estére leszek.