Marharolád lesz barna szafttal. A köret pedig - kapaszkodjatok :-DDD - juhtúrós puliszka. Igen, szalonnapörccel :-DD
(A külföldönlét igen fura dolgokat tud kihozni az ember lányából... Ezeknél az űbermencseknél nem lehet juhtúrót kapni, én meg imádom, és néha előveszek egyet-egyet a fagyasztóból. Olyankor érdekes kombinációk születnek. Mint amilyen pl. most is.)
Igen - izletes magaban is, nem kell sok izesites hozza. Viszont nem szamit annyira "zold" salatanak mint pl a romaine, mert sokkal vilagosabb, es azt mondja az iras, sotet zold salata ertekesebb. Ha viszont azt nezzuk, feltolt(kis idore) minimalis kaloriaval akkor tokeletes... persze, ha krinolint teszel hozza :)), akkor ez mar kevesbe igaz :)).
Sot, elarulom, sokszor veszek ilyen joszagot, es negyedenkent elragcsalom, mint valami kecske. Mert NAGYON finom magaban is, nincs benne semmi keseru mellekiz, ellenben ropogos, isteni!
Jovanna :-) En ezt a novenyt itt, Nemetorszagban ismertem meg, Magyaro.-n sose lattam ilyet :-) tehat akkor jegsalata. Az altalam leirt salat termeszetesen magaban is kiralysagos etel, irtozatosan megtolti a gyomrot, de hamar tovabb is megy, oszt megint ehes a dolgozo. Ezert lett hozza a Cordon belu. No meg azert is, mert en ketnaponta fozok, es hetfore is kellett valami, de a ferjem nem eszik masnapos salatat...
De az csak a salata neve, egy fajta salata a noveny... az osszeallitas akarmi is lehet.
Talan ez ami a kepen van ez lehet a "jeghegy-salata" nev viseloje :)), mert nincs benne mas mint a jeghegy salata, ontettel... az is minimalis, ecetes, metelohagymas...
Jéghegysaláta, sárga paprika, paradicsom, vékonyra vágott retek, újhagyma, nagyon durvára reszelt (esetleg vágott) sajt, keménytojás, krinolin. Dresszing ízlés szerint - nálunk ez valami joghurtos-fűszeres öntetet jelent. Esetleg egy kis apróra vágott lilahagyma is.
NEM szokott maradni belőle, bármennyi is készül...
Ezt kapnak nálam is a vendégek ma délután a kávéhoz :-)
Az epret magam szedtem a közeli eperföldön, ahol lehet szedi vagy venni szedettet. A különbség 0,70€ félkilónként:-) Persze ez nem reális ár, mert legalább annyit megettem szedés közben, ammennyiért fizettem:-)))
Maggi Kínai fixet keresek, már vagy egy éve, mintha eltűnt volna. Látott valaki ilyet? Létezik még? Ezt szeretném újra elkészíteni:
Hozzávalók: 1 tasak MAGGI Kínai specialitás fix 1 doboz ananász 20dkg vegyesgyümölcs 1 dl száraz vörösbor 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál méz 2 evőkanál citromlé 1 késhegynyi fahéj 1 késhegynyi kakukkfű 1 késhegynyi majoranna 5 dkg vaj 1 db pecsenyekacsa só Elkészítés: A kacsát megmossuk, és kívül-belül bedörzsöljük sóval, majorannával és kakukkfűvel. A gyümölcsöket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az ananászkonzervet felbontjuk, leszűrjük és feldaraboljuk. A kacsát előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a gyümölcsöket, fahéjjal és mézzel ízesítve a vajon megfuttatjuk. Felöntjük az ananászlével és a borral kikevert MAGGI Kínai FIXszel. Lassú tűzön rövid ideig pároljuk. Citromlével ízesítjük. A kacsasültet feldaraboljuk, leöntjük a mártással. Burgonyafánkkal körítjük. Házilag is elkészíteném, ha tudnám, mit rejthetett a fix? Annak is örülnék, ha segítenétek, mivel, hogyan helyettesítsem?