Keresés

Részletes keresés

gépdoki Creative Commons License 2004.05.16 0 0 30
Szia eR-dei!
Sajnos nincs jó hírem, új alternáló fűkaszát 100 eFt alatt nem fogsz találni, talán a legolcsóbb a Szevafém által gyártott AF-01 alternáló fűkasza, kb 130-150 eFt-ra emlékszem.

Megpróbálok utána nézni, hátha tudok használtat szerezni.

Később jelentkezem, üdv. gépdoki

Előzmény: eR-dei (29)
eR-dei Creative Commons License 2004.05.16 0 0 29
szia,
nem kellen túl széles, erősen gazos területre is szeretném használni, azon kívül nyírni füvet pár ezer nm-en.

Traktort nem akarok venni, de egy kézzel tolható 60-70 cm vágókéses géppel kibékülnék, de semmiképpen nem gondolnám, hogy 100 ezer fölött legyen az ára.

Igazából irígykedem egy ürgére, mert 60 ezerért vett használtan egy ilyet...

Előzmény: gépdoki (28)
gépdoki Creative Commons License 2004.05.15 0 0 28
Attól függ, hogy Neked mi a normális ár?
Mekkora teljesítményűt és vágószélességűt szeretnél?
Mire akarod használni?

Üdv gépdoki

Előzmény: eR-dei (27)
eR-dei Creative Commons License 2004.05.14 0 0 27
sziasztok, új tagként azt kérdezném, hogy Szolnok környékén (40-50 km) tud-e vki olyan üzletet, ahol alternáló fűkazát lehetne venni normális áron ?

gépdoki Creative Commons License 2004.04.20 0 0 26
Üdv ak_!

Bizpnyára Te is tapasztaltad, hogy a Briggs motorok karburátorában egy membrán szívja fel a tankból a benzint, egy kis műanyag csövecskén át. Ha teljesen kifogyasztod az üzemanyagot, akkor jó néhányszor meg kell rángatni, hogy az üzemanyagot újra felszívja a karburátorba. Ha ezt tudod, akkor nem engeded teljesen kifogyni a tankot. Ez valóban hátránya a membrános karburátoroknaknak, de ez a motorfűrészekkel, motoros kaszákkal és minden membrános karburátorral így van. A Tecumseh motor hagyományosan úszós karburátorral van szerelve, de annak is meg vannak a maga hátrányai (tűszelepgondok, stb.)

A hidegindítási probléma sok mindentől lehetett. A leggyakoribb hiba, amikor a karburátor automata szivatója nem jól van beállítva. Sokan nem tudják, hogy ha Briggs motor karburátorát szétszerelik, összeszereléskor a karb.membránt elő kell feszíteni, és csak azt követően szabad a karburátor csavarjait meghúzni. Ha ezt nem teszed meg, a szivató nem fog rendesen működni, tehát rángatás, cincálás, stb.

Egy jó szerelő - ha ad magára - rendelkezik fordulatszámmérővel, és esetenként használja is. Ha egy szerelő nagy rutinnal, és tapasztalattal rendelkezik, műszer nélkül is képes egész pontosan az előírt fordulatszámot beállítani, az ilyen alacsony fordulatú motoroknál. Egyébként a Briggs és a Tecumseh motorok maximális ford.számát 3000 - 3200 f/p közé kell beállítani, ennél magasabb fordulat már károsíthatja a motort. (Max. 3400 f/p)

Bocs, ha hosszú voltam.

Előzmény: ak_ (25)
ak_ Creative Commons License 2004.04.19 0 0 25
Üdv
A rotán levő 3.5 lovas Briggs újonnan került apámhoz és természetesen hozzá sem nyúltunk volna, ha nem játsza el rendszeresen azt, hogy a benzin kifogyása és újratankolás után nem volt hajlandó elindulni, addig amíg ki nem hűlt.
A fűnyírón egy 4 lovas Briggs volt, amit használtan vettünk, ezzel leginkább hidegindítási problémáink voltak, amik általában hosszú pucolgatásban és elkeseredett rángatásba torkollottak.
A fordulatszámról annyit, hogy igazad van mert tényleg lehet gusztustalanul magas fordulatra is állítani, de ezt már füllre illik hallani és gyorsan lejjebb venni a normál tartományba. A leírásom alapján a mi motorjaink haéhatóan szépen járnak. Mindenesetre lehet, hogy beszerzek egy fordulatszámmérő műszert, mert a módszerem csak amolyan tapasztalati. Egyébként érdekelne, hogy műszerek nélkül egy szakember hogyan állítja be, mert akiket szerelőket eddig láttam, azok sem használatk fordulatszámmérőt - gázelemzőt meg pláne.
gépdoki Creative Commons License 2004.04.18 0 0 24
Szia ak_!

A hozzászólásod utolsó mondátával tökéletesen egyet értek, de amit a Briggs motorról írtál, hát...
Ha olyan precízen karbantartottad a Briggs motorodat is, mint a Tecumsehet, akkor nem értem mi bajod volt vele.
Óvva intek mindenkit, hogy a motor fordulatszámát fordulatszámmérő műszer nélkül állítgassa! Nagy meglepetés érheti.

Üdv.

Előzmény: ak_ (22)
vad zebu Creative Commons License 2004.04.17 0 0 23
Tudja valaki, hogy merre lehet kapni MATABI super green 16 permetezőt?
Előzmény: ak_ (22)
ak_ Creative Commons License 2004.04.17 0 0 22
Üdv
A BRIGGS&STRATTON motorokkal meglehetősen rosz tapasztalaim vannak és nem vagyok egyedül vele. Hosszú évek alatt rengeteg szitkozódás után az alábbi tanácsokat tudom adni azoknak akiknek rakoncátlankodik a motor:
1. A megfelelő hűtés nagyon fontos. A motor burkolat legyen gyári állapotban (rögzítő csavarok a helyükön). Ne álljon vastagon a por a motoron és ne használjuk a motorból kihozható maximális fordulatszámon. A motor túlmelegedése tönkreteheti a gyertyát valamint a benzin adagoló berendezésben benzinködöt idéz elő amitől nem fog megfelelően működni a benzinadagolás (nem indul el a motor).
2. Ha probléma van a motor indításával, ne töltsük színültig a benzintankot.
3. A levegőszűrőt rendszeresen tisztítsuk.
4. Legyen új tartalék gyertyánk.
5. A benzin-levegő keverék beállító csavar állítása: hajtsuk be a csavart óvatosan ütközésig (közben számoljuk meg, hogy hány fordulatot tekertünk be, ha vissza akarnánk állítani), utána öt félfordulatott tekerjük ki. A motor beindítása után tekergessük a csavart amíg el nem érjük a motor maximális fordulatszámát. Utána a gázkart úgy állítsuk be, hogy teljes gáz állásnál a maximális fordulatnál kb. 10%-al alacsonyabb fordulaton menjen a motor.

Kb. két éve vettem egy Tecumseh motoros fűnyírót és eddig semmi problémám nem volt vele, pedig embermagas gazt vágtam vele, követ, téglát, nylon magzagot, drótot, állati csontokat ;-).
Igaz, igyekszem rendesen karbantartani, ami a levegőszűrő tisztításban, rendszeres olajcserében és a fűnyíró megtisztításában eddig ki is merült

Végül még annyit, hogy mindenképpen érdemes önjáróra spórolni, hogy a fűnyírás élvezet legyen és ne kínlódás.

Szabó L. Creative Commons License 2004.03.12 0 0 21
Ami ezekben a nagy áruházakban le vannak árazva, általában "Tecumseh" motorral vannak szerelve. Az utóbbi években ezekkel a motorokkal nagyon sok gond volt, tehát nem javasolom. Egyébként is kerti gépet nem érdemes multiknál venni, mert ott senki nem tud mondani semmit, főleg tanácsot nem.

Hogy javasolni tudjak, tudnom kellene, hogy mekkora területet kell művelned, milyen kötött a talaj, és azt, hogy mennyi pénzt szántál rá?

Általában az alábbi szabályt célszerű betartani:
1. A motorok közül a legjobb a HONDA, utánna a BRIGGS&STRATTON. Én a Hondát javasolom, nagyon jó motorok!
2. Ha a művelendő terület kisebb, mint 500 m2, akkor elég a 4 db kapatag, ez kb. 50cm munkaszélességet jelent, ehhez legalább 4 LE-s motor kell, ha kötött a talaj (dunántúl), akkor 4,5 LE. 500 m2 felett már 6 kapatag kell (70-80cm) és 5,5 LE-s motor.

Remélem tudtam segíteni.

Szabó L. Creative Commons License 2004.03.01 0 0 19
Közeledik a tavasz, itt az ideje a kerti gépek rendbetételének. Régóta kertigépekkel foglalkozom, ha van valakinek kérdése - szívesen segítek.
fafaj Creative Commons License 2000.10.26 0 0 18
Szerelő azt mondja a fűnyírómotornak más az alapjáratbeállítása, ami gyepen tökéletes, de rotánál elállítódik. Rossz tapasztalata van vele.

Emberek! " 11." hozzászólás!

Előzmény: Gedeon Bacsi (16)
fafaj Creative Commons License 2000.09.15 0 0 17
Tehát jó lehet! Ezek sajna messze vannak, (drága a benzin). De a környéken akkor érdemes lesz körülnéznem.
Köszi az infót!

fafaj

Előzmény: Gedeon Bacsi (16)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.09.15 0 0 16
Nekünk épp egy 4 és egy 3,5 lovas fűnyírónk van, az igaz, hogy a rotációs adapterünk csak az erősebbikhez passzol. A lényeg, hogy előfordul 4 lovas fűnyírókon is. Budapest közelében sajnos nem nagyon láttam ilyen üzletet, de pl. a 4-es úton Szolnok utánminden településen lehet találni egyet-kettőt. Van a Balatonon is (a 71-es út elején tudok konkrétan kettőt), de ott érezhetően magasabb az árszinvonal (pl. kétszer annyiba kerül a gázpalack).
Előzmény: fafaj (15)
fafaj Creative Commons License 2000.09.15 0 0 15
Ahogy mondom, a 4lovas lesz az 50K! Nem kisebbek vannak a fűnyírokon?
Meg tamáskodom használtakkal, a tavasszal láttam egy RK-02-est vastelepen szörnyen nézett ki.
De azért ötletet adtál, szét kell ott is nézni!
Ha tudsz konkrét telephelyeket Bp közelében tudasd velem. Köszönöm!

fafaj

Előzmény: Gedeon Bacsi (14)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.09.15 0 0 14
45-50 k?? Az irdatlan pénz. Vidéki használtcikk-kereskedésekben lehet kapni komplett fűnyírókat Briggs motorral 15 k körül, állapottól függően +/- 5 k. Ez nem pálya? Mi vettünk két ilyesmit, egy hozzáértő embernek kicsit ki kellett őket tisztogatnia, de azóta OK.
Előzmény: fafaj (13)
fafaj Creative Commons License 2000.09.15 0 0 13
Szeva Onobody!

Hát azt már tudom. 45-50K lesz ha lesz.
Érdekességképpen a szerelő 50-52K-ért csinálná meg (hajtókar eltört és kikönyökölt).

Haj régi szép idők, mikor csak az ásót kellet élezni időnként

fafaj

Előzmény: onobody (12)
onobody Creative Commons License 2000.09.14 0 0 12
Szia Fafaj!

Nincs ötletem , de azt megmondhatom , hogy igen
drága lesz.
Nekem csak a cspágya tört össze , de egy
vagyont fizettem érte. :(

Üdv Onobody

Előzmény: fafaj (11)
fafaj Creative Commons License 2000.09.14 0 0 11
Tisztelt topiclakók!

Elszált a rotációs kapámon a motor (4 lovas Briggs & Stratton). Bp- en a Kálvintérnél most nincs ilyen. Akinek van információja alkatrészboltról forgalmazóról, legyen kedves ossza meg velem.
Köszönöm!

fafaj, aki nem tud ősszel rotálni.

gbrl Creative Commons License 2000.06.26 0 0 10
hi, keritörpe....
asszem, ha utánanéztél a dolognak alaposan és mélyen, a atanáscak minden tpoiclakoót érdekelnek. szerintem irt le, mert mindenkinek mail-ban elküldeni macerásabb.
mjilyen gépet, miért, milyen tulajdonságokkal vettél, mik a tapasztalatok vele és milyent NEM vettél meg és mi miatt, és ft. meg miegymás.....
előre is thnx.... :)
Előzmény: kertitörpe (9)
kertitörpe Creative Commons License 2000.06.26 0 0 9
Ha érdekel bárkit tanács, illetve személyes tapasztalataim benzinmotoros fűnyíró ügyben, jelezze, és szívesen megosztom vele. Mivel nem kis összeg kifizetéséről volt szó, elég alaposan utánanéztem a dolognak. Úgy érzem, végül jól választottam.
Üdv
jumurdzsák Creative Commons License 2000.06.14 0 0 8
Segítsen valaki!

Van köztetek aki használ gépi gyepszellőztetőt?
Mert szerintem ez egy jó dolog lehet a gyerekek által letaposott fű életbentartására.
Kétfélét láttam, az egyik lemezkésekkel dolgozik, a másik rugószerű karmokkal.
Melyik a jobb, és egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni? Elég drágák: 35-75 ezerig

Sürgős, mert a szomszéd füve lehagyott!

Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.05.15 0 0 7
Hali!

Nem ismertek véletlenül olyan kertigép-szaküzletet, ahol Solo benzinmotorhoz láncfűrész adaptert vehetnék?

gb

vzolipvvar Creative Commons License 2000.04.11 0 0 6
A füszegélynyíró tipusa:adlus 2124
Előzmény: Megyesi Éva (5)
Megyesi Éva Creative Commons License 2000.04.09 0 0 5
Milyen típusú a szegélynyíród?
Előzmény: vzolipvvar (4)
vzolipvvar Creative Commons License 2000.04.09 0 0 4
Ha tudna valaki segíteni fűszegélynyíróhoz
keresek müanyag damiltartót amit a motor tengelyére kell felrakni.
holló Creative Commons License 2000.01.08 0 0 3
A fűszegélynyíró nem lehet késes, mert az csak a vastagszárú növényeket viszi, mint a paréj félék.
Olcsó fűnyíró csak annak jó, aki minden évben (vagy 2.-ban) új géppel akar dolgozni, ráadásul kis teljesítményű (olcsó) géppel sokszorosára nő a munkaidő.
péthomas Creative Commons License 1999.07.16 0 0 2
ismer valaki olyan online helyet ahol specifikusan (vagy nem, de) kerti (és barkács) gépek jönnek-mennek? köszi.
--benzines szegélynyíróban lehet,hogy tudok segíteni, ha még aktuális.
Előzmény: Megyesi Éva (0)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 1
Engem fünyíro érdekel nem túl drága

SEGÍTSETE

Megyesi Éva Creative Commons License 1999.04.07 0 0 0
Gép ügyben nem vagyok annyira járatos, de érdeklodom...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!