Keresés

Részletes keresés

barnetto Creative Commons License 2002.03.13 0 0 36
Szia Katica!
A viaszosokból és a sásliliomból szeretnék kérni, ha még van. Cserébe ajánlok fáklyaliliomot, díszfűveket, citromfű magot, meténget. Hétvégi telkem van, csak most 7végén látom majd, hogy mi van még. A felsoroltakból ha kell, jelezd, hogy hozhassak belőle, holnap este még vagyok.

Vid.
Az új topik jó ötlet, mindenki keresgél ilyenkor tavasszal. Az akció, érdekesség meg plussz sikerélmény. Nyissad csak!

Előzmény: KaticA (33)
Vidovszky Creative Commons License 2002.03.13 0 0 35
Nem tudom hol kéne megírni ezért ideteszem.
Figyeljetek csak!
Az OBI-ban (én most a Soroksári útiról beszélek)
van:
- Weigela(rózsalonc) földlabdás, vagy négy féle, köztük tarkalevelű; piros virágú; meg kétféle rózsaszín (345 HUF)
- rózsatő gyönyörű frissen csomagolt egészségesek lila, lazac, piros, narancs, rózsaszín tea és piros, sárga futó (199 HUF)
- muskátli futó és paraszt pirosat láttam, ha van más szín is az még nem nyílik (179 HUF)

Sok minden más is van, de én csak ezzel merészkedtem foglalkozni.
Azt hiszem jó lenne egy friss hírek topic. Mit gondoltok nekem is szabad ilyet csinálnom?

üdv
Vid...

Lvica Creative Commons License 2002.03.13 0 0 34
Katica, van bőven.:) Pesti vagy? Merthogy én Zuglóban lakom. A csöppet nem szívesen adnám postára... Lehet, hogy nem is egy növényről beszélünk...várjcsak. Van egy másik fajta euphorbiám is, annak is vannak kicsijei, de az magról szaporodik. Éjjel arra ébrecc, hogy vmi pattog. No, akkor születnek.:) Ellövi a magokat. Ennek hatására az ember lánya legalább hetente eccer, porszívózás előtt négykézláb végigcsússza-mássza a szobát.:) Mindegy, ha összefuthatunk vhol, kaphacc mindkettőből.:)

Sásliliom, gyöngyvirág meg kaktuszsarj érdekelne, ha akad még feleslegben.

Fűszernövény magok, articsóka kicsinyek, datura és hajnalka magok, meg ami még nem jutott eszembe, elajándékozásra várnak.:)

Üdv: Vica

Előzmény: KaticA (33)
KaticA Creative Commons License 2002.03.13 0 0 33
Sziasztok!

Van egy gyorsan növő, szép hamvas szürke levelű (viaszos), tőlevélrózsás pozsgás növényem, aminek a levele nagyon könnyen meggyökeresedik - elég a cserép föld tetejére ejteni. A teleltetés alatt egyébként egy hosszú száron kis harang alakú sárga virágokat hozott - lehet, hogy ez is varjúhájféle.
Van egy másik hasonló, azt hiszem, az ismertebb: a levelei kisebbek és kerekdedebbek, kicsit szőrösek, télen hasonlóképpen virágzik, de a virágai narancssárga színűek. Mindkettőnek törékenyek a hajtásai és könnyen leválnak a levelei. Egyébként sok fény kell nekik, és szeretik, ha elfelejtik őket meglocsolni.
Szívesen adok belőlük gyökereztetnivalót, ha kér valaki.
Kaktuszsarjakat tudok még felajánlani: (sajnos a nevét nem tudom) kb. 6 cm átmérőjű rózsaszínes virágai voltak, hihetelenül hosszú száron. A kaktusz formája gömbölyű.

Bár nem mag, de a kertből szívesen adnék sásliliomot (narancssárgás-rozsdaszínű, gyorsan terjed, igénytelen), krizantémot (apró sárga v. kicsit nagyobb rózsaszín), gyöngyvirágot.
Ha esetleg cserébe tudna valaki adni levendulát, vagy orbáncfüvet, azt megköszönném, de ha nem, az sem baj.

Vica!
Ha még van az Euphorbiádból, szeretnék kérni belőle. Ez az, amelyik a levele szélén hozza a csemetéit?

Üdv,
Katica

Lvica Creative Commons License 2002.03.12 0 0 32
:))
Olyan 750-ért láttam egy kis fehér tégelyben az Oázisban meg a Corában. A fásszárúakhoz való volt ennyi, a többi olcsóbb. De hát könnyen gyökerező növényekhez minek hormon, nem?:)

Már valahol írtam, de újra aktuális lett: van pár gyökeres kutyatej (Euphorbia) gyerekem, akinek kell, szívesen adok. Ez az a fajta euphorbia, ami olyan, mint egy kaktusz. Már jönnek a kicsiken a levelek, el is ágaztak. Szóval aki kér, szóljon!:)

Vica

Áfony, június körül számíthacc a babérra.:)

Vidovszky Creative Commons License 2002.03.12 0 0 31
Miért nem kenjük be vajjal és kész?!
Előzmény: endru (30)
endru Creative Commons License 2002.03.11 0 0 30
Az a tapasztalatom a gyök. hormonnal, hogy az amire rá van irva indolén (vagy röviditve) indol vajsavat tartalmaz az hatásosabb, de kétszer annyiba kerül. Ha nem nagyüzemi szaporitást csinálsz akkor évekig eltart.
Előzmény: Áfony (29)
Áfony Creative Commons License 2002.03.11 0 0 29
Lvica, igen. Én is használtam olyat ősszel a puszpáng gyökerezéséhez. Már jönnek az új levélkék. Áfony./várom a babért.:))/
Előzmény: Lvica (28)
Lvica Creative Commons License 2002.03.11 0 0 28
Keesha, Áfony, oké.:) Nyár elején megyek Krk szigetre, megnyírom a bokrot nektek.:) Meg persze magamnak.;) A gyökereztető hormonból a fásszárúakhoz valóval érdemes próbálkozni?
Előzmény: Áfony (25)
Vidovszky Creative Commons License 2002.03.11 0 0 27
Szia! Nem felejtettelek el, keresem a megfelelő csomagolóanyagot!

A babér ugyanaz. Amit te fűszernövénynek ismersz, az a hazájában hatalmas bokor(fa) tud lenni. Viszont nagyon toleráns növény, hagyja hogy nyirbáld, és akkor befér a teleltetőhelyedre.

Én úgy emlékszem hogy láttam az egyik katalógusban. Megkeresem neked, és más ötleteim is vannak, ne félj lesz neked babérod!

Van pl a Rappai, vidéken ugyan, de gyakran jönnek Pestre, és meg lehet velük beszélni hogy hol veszed át a növényt. Ök délinövénnyel foglalkoznak. Aztán lesz a kiállítás a kertészetin ápr. végén, ott is ott lesznek, meg lehet velük azt is beszélni. Sajnos arra pont nem tudok elmenni, mert nem leszek itthon.
szia
Vid...

Előzmény: Keesha (26)
Keesha Creative Commons License 2002.03.08 0 0 26
Sziasztok!
A babérral kapcsolatban én a fűszernövényre gondoltam.
Állítólag úgy kell szaporítani, hogy levágsz egy hajtást, gyökereztető hormonba mártod, beledugod a cserépbe, majd neylonzacskót húzol rá.

Ezzel a módszerrel nekem szinte mindent sikerült gyökereztetésre bírnom, amit kaptam, vagy találtam jártamban-keltemben. És mindezt nyáron.
Pl.: fügehajtás, és egyebek.

Legutoljára még a Tiszafa-hajtás is megmaradt, ami állítólag csak akkor gyökerezik, ha ő akar.

Tehát ha valakinek van, szívesen venném, mert ez még hiányzik a fűszereim közül.
Sajnos egyik katalógus sem tartalmazza, ahonnan rendelni lehetne.

Üdv.: Keesha

Áfony Creative Commons License 2002.03.08 0 0 25
Még próbáld meg bujtással. Hátha úgy sikerülne, és akkor én is kaphatnék.:))) Áfony
Előzmény: Lvica (24)
Lvica Creative Commons License 2002.03.08 0 0 24
Hááát.... nekem a babérral kapcs. nincs jó tapasztalatom.:( Én is nagyon vágytam egy bokorra, és az Adrián olyan gyönyörűek vannak, még sövények is... Szóval ha nem találsz alatta olyan gyökeres kis gyerkőcöt, szerintem nem sok esély van, hogy egy dugvány meggyökeresedjen.:( Próbáltam fással, félfással, zölddel, próbáltam vízben, perlitben, virágföldben... nem és nem. :( Egyet nem próbáltam még: gyökereztetőhormonnal. Lehet, hogy úgy sikerülne. De már elment tőle a kedvem. Azt hiszem, veszek egy bokrot.:)

Azért neked sok sikert, és aztán ellesem a módszered, ha mégis összejön.:)

Vica

Előzmény: Keesha (23)
Keesha Creative Commons License 2002.03.07 0 0 23
Sziasztok!

Igazi babérlevél hajtáshoz szeretnék hozzájutni.
Ugyan ez nem mag, de remélem van valakinek.
Állítólag ugyanúgy gyökereztethető mint az egyéb fás szárú növénykék.

Keesha

Vidovszky Creative Commons License 2002.03.07 0 0 22
Igen, valószínűleg mostmár beindul. Ilyenkor aztán hagyni kell, míg olyan sűrű nem lesz hogy csak csákánnyal lehet kiszedni. Látod majd, mikor a csoport közepe nem virágzik, mert túl sűrűn vannak a rizómák.
Tennék ide képet, de nem tudok. Meg kell várnod, mennyit virágzik idén.
üdv
Vid...

Előzmény: ensingmosing (21)
ensingmosing Creative Commons License 2002.03.06 0 0 21
Szia!

Hát a nappal szerintem nincs baj. Elég napos helyen volt, sőt múlt évben a szomszéd kivágta a tujáját, úgyhogy most pláne sok fényt kap a drága. Azt mondod, hogy át kéne ültetni? Bár nem tom. Reménykedjünk, hogy most már virágozni fognak az évben.
A nőszirmaim fele eddig árnyékban volt most ott vannak ahol az íriszek. A másik felét tavaly előtt ősszel ültettem, és egy közülük tavasszal virágzott. Valószínű, hogy ők már fognak most virágozni?
AVEIK
Ensingmosing

Előzmény: Vidovszky (20)
Vidovszky Creative Commons License 2002.03.06 0 0 20
Nekem voltak íriszgumóim amik évekig nem virágoztak egy árnyékos, nyugati oldalon. Akkor átültettem a déli oldalra, és nagyon beindult. Azt hiszem sok napot szeret. Bizony eleinte nagyon bánkódtam, mert akkor még nálunk nem voltak ezek az óriásvirágúak. Én meg a tengerentúlról kaptam és csak fényképen láttam hogy milyen. Az átültetést amúgy is szeretik valahány évenként, ha olvasták a szakirodalmat. Próbáld meg!
Előzmény: ensingmosing (19)
ensingmosing Creative Commons License 2002.03.03 0 0 19
Sziasztok!

Bár nem ebbe a topicba tartozik a téma, de azért mégis kapcsolódik valahogy a mondanivalóm. Kb. 3 éve ültettem a kertembe kék íriszhagymákat, de még azóta nem láttam virágozni. Olyan 10 cm mélyen van, félárnyékos/napos helyen. Mindíg csak a levelek bújnak ki. Sőt! Múlt évben kibújtak a leveleik, és átteleltek. Ez van az íriszgumókkal is. Miért nem virágoznak? Valami a földdel vagy az öntözéssel nem kóser?
AVEIK
Ensingmosing

Előzmény: Áfony (18)
Áfony Creative Commons License 2002.03.03 0 0 18
Szia Gucsa!
Nekem sajnos csak fehér nőszirmom van, de azt adok szivesen. Viszont más szinben szivesen fogadnék el én is. :))) Ird meg a cimed, és elküldöm. Áfony
Előzmény: gucsa (16)
endru Creative Commons License 2002.03.02 0 0 17
Kedves Gucsa.
Sajnos nincs nőszirmom, de nagyo szeretnék ha jól értettem amit irtál, sárga körtealaku apró paradicsommagot pár szemet. Egyszer volt, de nem vigyáztam rá. Valami mást adnék (szobanöv.)
bbandy@levele.hu
szia András
Előzmény: gucsa (16)
gucsa Creative Commons License 2002.03.02 0 0 16
Sziasztok!

Nőszirmot keresek mindenféle színben.
Tudok adni: lila bab, koktél pari /kerek, sárga, körte, stb/, rucola, madársali magot.

Üdv: gucsa

endru Creative Commons License 2002.03.01 0 0 15
Szia Keesha.
Sürgősen vesd el a gránátalma magot, ha a gyümölcs érett volt, akkor nagyon szép számmal fog kikelni. Ne ültesd sűrűn, nekem nem nagyon sikerült az átültetés, illetve kora tavasszal rügyfakadás előtt maradtak meg. Nem fagyállóak, pár évesen néhány minuszt elbir, öreg korban védett helyen télálló.
Előzmény: Keesha (14)
Keesha Creative Commons License 2002.02.28 0 0 14
Szia Atlantic!

Az alábbi magokat szeretném kérni Tőled:
- Black Russian
- Lilac giant
- Snowball
- Thai pink

Cserébe sok mindent nem tudok ajánlani, mert úgy látszik Neked mindened van.
Viszont a múltkor vettem csillaggyümölcsöt, melyből kiszedtem a magokat és elültettem. Ha kikel, akkor ilyet tudok küldeni.
Ugyan nem mondanám, hogy a létező legjobb ízű gyümölcs. Tulajdonképpen foglalmam sincs mihez hasonlítható az íze.
Gránátalma magot is szedtem, de nem tudom, hogy az elültethető-e?
Dísznövényből van nyári ciprusom, de ez azt hiszem kapható is.

Üdv.:
Keesha

Előzmény: atlantic (2)
Vidovszky Creative Commons License 2002.02.28 0 0 13
Kedves Atlantic!
Van-e még magod? Mindegy hogy melyik. Csak egy paprikát és egy parit szeretnék hogy tudjak rá vigyázni.Valamilyen sárga parim már lesz úgy tűnik. A paprika meg a "vulkán" érdekelne legjobban. Még csak három éve dolgozom a gyüjteményemen, de ilyen csodákat még nem sikerült szereznem. Te is konyhai papírtörlőn szárítod a magokat. Ilyen nagy üzemben nem is tudom hogy győzöd?
üdv
Vid...
Előzmény: atlantic (2)
ensingmosing Creative Commons License 2002.02.27 0 0 12
Sziasztok!

Van egy csomó kaktuszmagom! Sajnos azt nem tudom megmondani milyen fajta, mert kaptam, de annyit elmondhatok róla, hogy gyorsan növő - az enyém 30 centis - vastag kb 10 cm átmérőjű, és durva de még sem annyira durva pirosas tüskéi vannak. Tavasszal hozza lila virágait melyek a csúcs alatt valamivel körkörösen egy 2-5 cm-es csíkban nyílnak a kaktusz szemölcsei között (lehet, hogy szemölcskaktusz!?). Már látni rajta a bimbókat. Ha valakit érdekel, akkor írjon. Bármilyen mag érdekel, kivétel ami nem. Ha nem sikerül megegyeznünk csere mag nélkül is küldök. Van elég.
Ennyit akartam csak!
Sziasztok!
Ensingmosing

chipmunk Creative Commons License 2001.11.16 0 0 11
Sziasztok,
Olyan euphorbiája nincs vkinek, ami rózsaszint, vagy fehéret virágzik? Nekem rózsaszin kéne. Nagyobb levele van, mint annak, amiről Lvica ir, hogy el szokták vágni és állandóan virágzik, ha jó helye van.
Ha tudtok szóljatok.

Chip

Előzmény: Lvica (8)
pireisz Creative Commons License 2001.11.15 0 0 10
Helló Atlantic! Az e-mailem: novaknei@freemail.hu
Előzmény: atlantic (2)
ensingmosing Creative Commons License 2001.11.14 0 0 9
Oxi, megy a címem!
Előzmény: Lvica (8)
Lvica Creative Commons License 2001.11.14 0 0 8
demjengi, kaktuszféle.

Biztos láátál már, olyan erősen elágazó (ha vágják), hosszúkás törzsű növény. Nem tüskéi vannak, hanem kis levélkék a törzsén végighúzódó bordákon, vagymiken.:) Amúgy több fajtája is van. Magyarul talán kutyatejnek hívják. Asszem.

ensingmosing, lécci, emilezd meg az afonya@axelero.hu-ra....elfelejtettem.:( A régi címem meg már nem műxik (munkahelyváltás).

Köszi.

Vica

Előzmény: demjengi (6)
ensingmosing Creative Commons License 2001.11.14 0 0 7
Kedves Vica!

Ez esetben köszönöm szépen elfogadom felajánlásod. A címem már tudod.
Köszike!
Sziasztok!

Előzmény: Lvica (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!