Keresés

Részletes keresés

Ági_ca Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1169

Most nincs különbség igazából a műtét előtt és a mostani állapot között, mert kb 2mm-t, ha leszedett, és dudorodik :( Hajlítani pedig nem tudom az ujjam. Gyógytornára nem járok, a kezemmel szoktam hajlítgatni és a lábujjaimat összeszorítani, elengedni, ilyenek. Pipiskedni próbálok. Most nincs anyagi fedezetem arra, hogy gyógytornára járjak, nem tudom, ott miket tudnak még mutatni, ami javítaná. De Neked miért kell torna? Neked is nehezen hajlik az ujjad?

Előzmény: leccina (1168)
leccina Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1168

hát ez nem jó hír. én is hiúságból csináltatom, de nekem eleve széles a lábfejem, tehát csodát nem vártam. csak ne dudorodjon ott oldalt ki! és nem a magassarkutól lett ilyen! gyógytornára jársz? nekem felírták. nem hittem volna, hogy egy padon ülve lábfejet mozgatva kiver a verejték, de ez történt. olyan izmokat mozgattatnak meg velem, amire sosem gondoltam volna és mindez olyan hétköznapi!a gyakorlatok nem bonyolultak, hernyócska a lábujjaddal, labdacsipegetés, nyomás és elengedés, most már lábujjhegyre álldogálás és vissza. tegnap voltam, azt mondom a gyógytornászok szadisták:) hálistennek nekem jutott egy jó:) magyarán ha jól értelmezem, neked igazából nem is kellett volna piszkálni a lábad???milyen tornát csinálsz??

Előzmény: Ági_ca (1166)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1167

Sziasztok!

Végre eljött az én időm is. Április 5-én fognak műteni, de sajna csak az egyik lábamat. Szerettem volna, ha mind a kettőt helyrehozza, de azt mondta a doki, hogy örüljek először, ha egy is meg lesz. Az érdekesség, hogy egynaposon fogja megműteni. Ennek örültem nagyon. Viszont én szeretném, ha inkább gerincérzéstelenítéssel lenne megoldva, mint altatással. De erről meg azt hallottam, hogy nem lehet felkelni 24 órát, mert erős fejfájást kap az ember. Szóval légyszi válaszoljatok, hogy mire lehet számítani. Nekem is széttrancsírozzák a lábam. Ha lehet írjatok véleményeket és tapasztalatokat is, mert kezdek egy kicsit parázni.

Várom a válaszokat

Üdv mindenkinek és persze javulást

Ági_ca Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1166

Hú, most már ma tényleg elmegyek a patikába a balzsamért.

Voltam a prof-nál, s sajnos azt mondta, hogy csak ennyit szedett le nekem a pasas, azaz a legcsücskét, és ez nem lesz kisebb... Még levághatott volna 3mm-t. Azt hittem, elájulok; esztétika miatt mentem, ill szorítottak a cipők, és csak ennyit szedtek le, ezért púposodik mindig ki.

Viszont amin a legjobban meglepődtem az, hogy PORCKOPÁSOM van. 21 évesen?? A műtét előtt magassarkúkat hordtam, pipiskedtem, a műtét óta pedig a nagy lábujjamat nem tudom mozgatni.

 

Valakinek ilyesmi tapasztalata van??? Nekem a műtét után nem hajlik a lábujjam egyáltalán, pedig tornáztatom. Magassarkú, max 3 centiset.... Nem mintha abban szeretnék járni, de néha-néha jó lenne.

 

Szép napot

Előzmény: leccina (1144)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1165

Hűha! Akkor Téged gyorsan "elintéztek"!

Vizsgálatokat nekem is elvégezték előtte, csak a lábfej uh-volt ott a műtét napján.

Lipoma volt igen, az a 2. lábujjamnál volt, ott fent vágták fel, kb. 3cm-es vágás lett ott 3 öltés volt benne. Tegnap átkötöztem, seb szépen gyógyul, itt-ott még kicsit lila a lábfejem, fájdalmak még vannak. Víz még nem érheti.

Szerencsére sokat pihenek, így nem dagad meg annyira estére.

Április 6-án megyek kontrollra.

 

Nagyon szorítok érted ha műtenek, kívánok minden jót, gyors felépülést.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1163)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1164

Április 12-én lesz a másik lábam műtétje. Szorítsatok.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1163

Én nov. 2-án reggel 7-re mentem be a kórházba. Kora délelőtt meg is műtöttek  és másnap dél körül már haza is jöhettem a saját lábamon kezelőcipőben.  Választhattam altatás, vagy gerincérzéstelenítés között. Én az utóbbit választottam, amit nem bántam meg. Semmit nem éreztem a műtétből, sőt nem is tudom, hogy mi volt, mert elszunditottam, mivel kaptam egy infuziós nyugatót is. A műtéthez szükséges vizsgálatokat kórházon kívül, előtte végezték el. Ez a zsirdaganat egyenlő a lipomával? Ennek mekkora a vágáshelye?

Előzmény: bonci48 (1162)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1162

Fájt a lábfejem december eleje óta, voltam is vizsgálatokon, de ott vénasérülést-trombust állapítottak meg, tudtuk hogy ottvan műtét napján is újra megnézték ultrahanggal, hogy ugyanúgy ott van. Csak ők vérrögnek hitték. Szövettanra küldték, ott derült ki hogy zsírdaganat. Locálisan érzéstelenítettek-csak a lábfejemet szúrkálták össze, hát ez nagyon rossz része volt, de ahogy hatott könnyebb lett.

Műtétet csak picit éreztem, késő estig még hatott az érzéstelenítő, utánna kezdett fájni.

De folyamatosan adták a fájdalomcsillapítót.

Csütörtöktől hétfőig fel se kelhettem, nem is lógathattam le az ágyról. Előző műtétemnél felkelhettem másnap-nem tudom másnál is így volt??

 

Tegnap estére bedagadt, nagyon feszített, reggelre leapadt.

További szép hétvégét mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1161

Viszonylag sokáig voltál a kórházban, de végre túl vagy rajta. Érdekes ez a zsírdaganat. Nem is látszott és nem is érezted, hogy nincs valami rendben? Altatásban, vagy érzéstelenítésben műtöttek? Neked azért már  van tapasztalatod, mert az egyik lábadat már korábban műtötték és tudod, hogy mit kell csinálnod. Gyógyulást és szép hétvégét.

Előzmény: bonci48 (1158)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1160

Március 2-án volt 4 hónapja hogy műtöttek. Még nekem is van olyan, hogy felpocolt lábas ülés után, amikor elindulok két lépésig le van merevenedve  a bokám. Néha estére kicsit meg is duzzad. A lépcsőn lefelé sem az igazi még. Ídőjárásváltozásra is reagál. Igaz lehet az

a 6 hónap. Gondolom múlik a műtét nagyságán. Nekem nagy volt az újjaim elhajlása, volt mit csinálni rajta.

A 2-3 cm-es sarokra mondják az ortopédusok, hogy az az egészséges. Nem jó a teljesen lapos, a balettcipő, a tangapapucs és a magassarkú. Ha az ember fel is veszi, akkor sem lehet minden nap. Az biztos, hogy mostmár megnézem majd, hogy milyen cipőt  húzok a lábamra. Most nagyon rossz, hogy az egyik lábamon nincs bütyi és a másikon van. Jövő héten megyek a dokimhoz (már mehettem volna csak náthásan nem akartam). Remélem megtudhatom már a műtétem idejét.  Még azt sem tudom, hgy a másik bütyimet, vagy a műtött lábamon a harántomat teszi rendbe. Nekem ez egy hosszú folyamat.

Egyébként sokszor van úgy, hogy már teljesen jól érzi magát az ember, érzi a gyógyulást. Aztán pár nap megint rosszabb. Nem tudom miért van ez így. További gyógyulást és szép hosszú hétvétét.

Előzmény: leccina (1159)
leccina Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1159

na most már figyeltem, mit csinálok. valóban, ha sokat gyaloglok, másként erőltetődik a lábam. próbálok nem sántítani, talán ez is belejátszik, mert nem természetes a lépés. a magassarku az kb 3 cm. két egymást követő nap nem szabad abba lenni, akkor jó a lábam komfortja. 2 hete sokkal jobb volt, nem dagadt, nem fájt. viszont a gyógytorna után abba a bizonyos magassarkuba kellett a szokásosnál többet  gyalogolnom. azóta vannak gondjaim. a gyóygtornász szerint túl sokat használom, pihentetni kéne. vegyem tudomásul, hogy legalább fél év, mire helyreáll. szóval lassítsak a tempón:)

Előzmény: Törölt nick (1157)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1158

Sziasztok!

Tegnap hazatértem! 3.-án operáltak Wilson műtéttel, 1 csavar van bennem fél évig.

A műtét nem volt kellemes, de már jó túllenni rajta.

Lábam még fáj, keveset lóghat-mert akkor megtellik vérrel és lüktet.

Nagyrészt felpolcolt lábbal üldögélek.

8 napig voltam kórházban, varrataimat tegnap kivették, egyenlőre még nem dagad, 10 nap múlva vehetem le a kötést, addig nem érheti víz, kivették a csomómat is amiről azt hitték véralvadék-trombus, de kiderült a szövettanból, hogy zsírdaganat volt. Fogalmam sincs mitől lett az ott a lábfejembe. Így 2 szép vágás van a lábamon. Mire vagytok még kiváncsiak? Kérdezzetek bátran! Mindenkinek köszönet a szorításért.

Előzmény: Juliette65 (1154)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1157

Nekem sem volt gondom, amig dagadt volt a lábam. Ahogy leapadt  fájt és már nagyon szúrt is. Újra vissza  kellett vennem a kezelőcipőt. Két nap után ott tartottam, hogy már mezitláb is fájt. Felhívtam a dokim és soron kívül az egyiket ki kellett venni. Szerintem ha már nagyon rossz akkor beszélj a dokiddal. Ezért is emlitettem neked a magassarkú cipőt, mert tutti, hogy korai még. Egyébként is én úgy gondolom, hogy te sem szeretnéd pár év múlva újra műttetni a lábad, mert újra eldeformálódik.

Előzmény: leccina (1156)
leccina Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1156

a következő műtétkor. azaz ápr.14. de igazán most kezdem érezni a fémet a lábamban, ahogy lelappadt a dagadás. ahogy hozzáér a csizmához. mi a fenét húzok a lábamra a köztes időben, amikor se nem tél se nem nyár:)))laposba is tud fájni, meg kicsit magasba is.váltogatom, az a furcsa, hogy nem igazán azon múlik sokat gyaloglok van sem. kinek mi a tapasztalata??

Előzmény: Törölt nick (1155)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1155

Csak óvatosan a magassarkú cipővel. A drótjaidat mikor veszik ki?

Előzmény: leccina (1153)
Juliette65 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1154

Szia!Na,végre Te is túl vagy rajta!Ha hazaengednek,írd meg,hogyan érzed Magad vagyis a lábadat.Milyen módszerrel operáltak?Vannak fém-alkatrészeid?Mindenre kiváncsiak vagyunk errefelé és szoritottunk!

Előzmény: bonci48 (1135)
leccina Creative Commons License 2011.03.06 0 0 1153

a helyén? ott nálam a simaság van, szerintem ott nem szabadna semminek lenni! voltál kontrollon? na nekem a másik lábam április 14-én műtik. utólag azt mondom, szerencse, hogy nem az ars medicához mentem a végén. én már járok magassarkúba is, igaz 1 számmal nagyobb:) nem tudom milyen a lábad csontozata, ez is befolyásolja az eredményt!

Előzmény: Ági_ca (1147)
Pandácska75 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 1152

Szia,

Tegnap este én is levettem a sebtapaszt, és bekentem körömvirágkrémmel, hogy puhuljon a seb, azóta már többször megismételtem. Amúgy a jobb lábam műtötték, a bal lábam nem kell, azon nincs bütyök. Szoktam tornáztatni is, úgy érzem, hogy egyre jobb. A varratok környékén kemény, de gondolom ez azért van, mert alig kéthete műtöttek.

Jobbulást neked!

Előzmény: Törölt nick (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.04 0 0 1151

Szia!

Nekem a varratszedésem csak  a 14. napon volt, mert a seb  kinézete miatt előbb nem lehetett. Rögtön újra bekötötték. Mondta a doki, hogy 2-3 nap múlva levehetem a kötést. Igy is történt. Attól kezdve nem volt rajta semmi és óvatosan zuhanyoztam is vele és kenegettem, hogy a varratok puhuljanak. A 6. heti kontrollnál a doki saját kezével húzta le az elszáradt varratot. A kamilla nem  szárítja nagyon a sebedet? Neked melyik lábadat műtötték? Nekem tegnap kellett volna mennem kontrollra, de jól megfáztam így csak 2 hét múlva tudok újra menni.

Előzmény: Pandácska75 (1150)
Pandácska75 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 1150

Szia!

Köszi a választ. Még az is érdekelne, hogy meddig használtál sebtapaszt a sebre? Én csak kamillával átmosom, és utána leragasztom újra.

Előzmény: Törölt nick (1149)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1149

Szia!

Én is sokáig jegeltem naponta többször 15-20 percet. Ha leültem a lábamat mindig felpocoltam és ha van rá lehetőségem ezt a  mai napig is megteszem. Először Neogranormonnal, majd testápolóval kenegettem. Nekem csontkorrekciós volt a műtétem 10+3 öltéssel, mert sajnos kalapácsujjam is volt. 2 db  fémkapcsot is behelyeztek a lábközépcsonthoz. Az egyik kapcsot a 10. hét után ki kellett venni, mert nagyon szúrt.   

Előzmény: Pandácska75 (1148)
Pandácska75 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 1148

Ma beszéltem a dokimmal, azt mondta, hogy minimum 4 hét a műtét után, hogy lehet dolgozni, meg attól is függ, hogy mit dolgozik az ember, na és nem utolsó sorban a műtét típusától. Mondtam neki a duzzanatot a bütyök helyén, azt mondta, hogy jegeljem, még nagyon friss a műtét. Egyébként nekem olyan megoldást választott, hogy leszedte a bütyköt, és a nagylábújj és a mellette lévő lábújj között csinált egy bemetszést, amivel a nagylábújj elhúzódását korrigálta. Kb. 2 hónapig javasolja a két lábújj közé behelyezett, összetekert gézlap, vagy vattacsomó használatát, mivel ezek igazán nem kerülnek pénzbe, és ugyanúgy jó. Később pedig mindenféle képpen csináltatni kell talpbetétet. Pénteken szedték ki a varratokat, te mivel ápoltad műtét után két héttel a hegeket?

Előzmény: Törölt nick (1146)
Ági_ca Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1147

A bütyök helyén, ami kitüremkedik,az a kemény...

Ha hazamegyek, mindenképpen megveszem ezt a krémet, köszi a tanácsot.

Engem az ars medicanal műtöttek amúgy... :D A héten szeretnék menni kontrollra egy professzorhoz.

most is mtb van rajtam, ezt szeretem a legjobban. :) szerintem érdemes ebben is járogatni.

 

üdv és gyógyulást:)

 

Előzmény: leccina (1144)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1146

Szia!

Engem november 2-án  műtöttek. 6 hétig egyáltalán nem  is lehetett terhelni. 12. héttől mentem vissza dolgozni. A gyógyulási ídő állítólag 6 héttől 3 hónapig, de  gondolom függ attól is, hogy melyik módszerrel műtötték a lábad. Egyébként is elég sokáig dagadt. Én 17. hetes vagyok most és, ha sokat strapálom estére kicsit még most is megduzzad.

Előzmény: Pandácska75 (1145)
Pandácska75 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1145

Sziasztok!

Engem február 15-én műtöttek, csak a jobb lábam. A varratokat pénteken szedte ki a dokim, most már csak sebtapasz van rajta. Tegnap láttam igazán először, hogy hogy is néz ki. Nekem is olyan, mint az Ágicának, de gondolom, azért 2 hét után sokat még ne várjak. Dúzadt, kemény. Én már mászkálok vele, letenni még teljesen nem tudom, meg nem is akarom erőltetni. Cipő? Hát az az igazság, hogy egy 2 számmal nagyobb cipőt tudok felvenni, hogyha el kell menjek. A dokim szerint rendben van, tornáztassam. Írjatok már, ki mikor tudott vissza menni dolgozni? Mikor tanácsos? Nem akarom elkapkodni, de azért nem is akarom sokáig húzni.

leccina Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1144

próbáld csak ki, milyen! kenegettem én is mindenféle gyulladáscsökkentővel, nem vettem észre, hogy használt volna. ennél meg érzem, hogy könnyebben mozog a lábam. heninek tényleg szép lábai lettek:) nekem például sosem lenne olyan, mert eleve már az  ujjaim annyira elferdültek, hogy azok már sosem lesznek egyenesek. nem csak a nagy, a többi is. gondolom az  eredmény a kiinduló állapottól is függ. én először az ars medicánál voltam vizsgálaton, ott a doki az egyik lábamat azzal a módszerrel műtötte volna, mint amivel a tied. a másikra azt mondta, az kórház. így inkább a kórház mindkettőre. egyelőre ha nézegetem a bütykös és bütyöktelen lábaim, olyan egyformák méretre:)) a cipőben egyik széles, a bütyöktelen keskenyebbnek látszik. de magasabb a lábfejem a műtöttön, gondolom ez még a dagadás miatt. pedig nemsokára 2 hónapos leszek:) mi kemény a lábadon?

Előzmény: Ági_ca (1143)
Ági_ca Creative Commons License 2011.02.25 0 0 1143

Ez a lóbalzsam jól hangzik. :) Nekem Detralexet írt fel a bőrgyógyász, h kenjem vele, az is elvileg keringésre kell és van ez a Zearaderm nevezetű krém, ami a heget gyógyítja. Bár nekem a Contractubex is szépen gyógyítja.

Leccina, az a baj, hogy igazából én olyan lábakat szeretnék, amilyen a D_heni-nek van. Szép egyeneset. Mert ugyanekkora, vagyis kisebb volt a félkör/bütyök a lábamon műtét előtt, mint most. Nekem az esztétika lett volna pont a lényeg. És kemény. Nekem ugyanekkora reggel is és este is. Úgyhogy nem értem. De szorgalmasan kenegetem, lényeg a pozitív gondolkodás... :D

Előzmény: leccina (1140)
Juliette65 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 1142

Szia!Örülök,hogy Neked is használt!Szerintem végül is ezeknek hasonló a hatása,mert az én lábam azóta nem dagadt,mióta kenem vele.A patikában ez a kék volt csupán,nem is töprengtem azon,hogy több szinben is árusítják.SZép napot!

Előzmény: leccina (1140)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.25 0 0 1141

Szia Juliette65!

Örülök, hogy a doki szerint is  minden rendben. Jövő hét végén én is megyek kontrollra. A lóbalzsamot, ha ismét műtik a lábamat én is ki fogom próbálni. További gyógyulást.

Előzmény: Juliette65 (1139)
leccina Creative Commons License 2011.02.24 0 0 1140

a lóbalzsamért köszönet  neked:) én ugyan a pirosat vettem, mert az elvileg vérkeringést serkent. amióta kenem, kevésbé  dagad a lábam, kezd lötyögni az egy számmal nagyobb csizmába. próbálok lábujjhegyen járni, egész jól megy. a lábujjam nkem is ferde, de nem gondoltam, hogy egyenes lesz, hisz majd 25 éve úgy álltak.idő kell mindenhez. Ági ca szép a lábad! mi nem tetszik rajta?

Előzmény: Juliette65 (1139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!