Keresés

Részletes keresés

marcsi089 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 233
Először is mekkorák??
Amíg megszokják az új helyüket addig kiabálnak,de aztán elhagyják!
Előzmény: linus79 (232)
linus79 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 232
sziasztok egy hete vettem én is pulykákat sok érdekes tanácsot olvastam itt a forumon egy kérdésem lenne mért csipognak mindig? ez normális? pedig kaja van elöttük viz is ráadásul kint tudnak csipegetni ma teszek roluk képet
marcsi089 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 231
Szia!Ha nem hajtod be,maguktól nem ülnek be!
A fején lévő is búbból könnyedén megtudod állapítani hogy hím vagy tojó!
A tojó fején felfelé áll,és kisebb,míg a hímnek előre kunkorodik és nagy!
Ez lesz majd a taknya!
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok!
Addig is pár kép!


Előzmény: vicus1968 (229)
janni68 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 230

Vicus!

Bízd rájuk a választást ,csodálkozni fogsz(nem mennek be,maguktól akár mekkora a minusz).A farok tollait figyeld a kakas kicsit magasabban hordja a tojó meg laposabban hogy egyből rejtőzhessen vész esetén.Ha vissza olvasol a fórumon akkor szerintem a leírtakat megtalálod más verzíókban is.

Jani.

Előzmény: vicus1968 (229)
vicus1968 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 229

Szia!

Köszönöm a bő válaszod.Szept.közepére várom a pulykákat,akkor lesznek 5 hetesek.Gondolom,akkor még nekem kell velük átélni,ezt a méreghányást.

Láttam fotókon,hogy télen a hóban kint vannak,de azért gondolom,már ilyenkor éjszakára,csak ők is szivesen bemennek,a kis védett kuckójukba.

A méretén kívűl,meglehet állapítani,hogy kakas,vagy tojó?

Válaszod előre is köszönöm,de bárkitől szivesen fogadok jó tanácsokat.

sziasztok

Vicus

 

Előzmény: janni68 (227)
davif Creative Commons License 2010.08.16 0 0 228
Díszbaromfi, díszmadár apróhírdetések! www.szarnyasok.multiapro.com !
janni68 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 227

Vicus!

A te madaraid áprilisban vagy május végén tojni fognak.Nálam a tyúkok fészkébe tojtak.A bakkot (kakast)próbáld más helyről beszerezni ha tovább akarod őket tenyészteni.Én a bakkot 3 a tojókat 2 évente cserélem(vagy folytonos a csere a második évben hagyok tojót a második kelésből )Ha megtudod oldani MINÉL TÖBBET LEGELÉSSZENEK.Figyeld melyik szomorkodik vagy viselkedik a megszokottól eltérően (bágyadt kedvetlen).A folyamatos laktiferm itatás megelőzi a hasmenést ill.segíti az emésztést,men beszélve a benne lévő vitaminokról.Vannak házi praktikák amit nagyanyáink eredményesen használtak,egész bors,paprikás szalonna,pálinka.Fel hívnám a méltatlanul elfeledet fokhagyma antibakteriális fertőtlenítő hatására!Ezeket a méreghányás okozta betegségek előjövetelével használták,ismétlem eredményesen.Ha nem előnevelt pipét kapsz hanem frissen keltet akkor figyelni kell,vagy ha van naposcsibe akkor érdemes melléjük tenni mert igy gyorsabban tanulnak meg enni inni(igen volt olyan vásárolt csapatom akiket eggyesével kellett enni tanitani),de a napos csibétől ezt eltanulják.Fontos tak. kieg. túró,főtt tojás,zöldhagyma szár,csalán igen nagyon szeretik,gyermek láncfű levele,ezeket érdemes nedves takarmányba keverni,sőt a vitaminok nagyrészét is a nedves tak. vizében oldom fel.Ha nem kapsz tápot energiában gazdag takarmányt adj nekik.A pulykák igen nagy mozgás teret igényelnek,ha nem kapják meg akkor repülnek ,ha 5-6 hetes kort elérik akkor már nem kell őket babusgatni inkább kint szeretnének aludni mint bent,s egyből valamilyen fát vagy magaslatott fognak keresni.Jani

Előzmény: vicus1968 (224)
marcsi089 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 226
Szia!Méretet nem tudok mondani,de egy akkora amibe kényelmesen elfér,és még tud forgolódni is!Láttam már valakinél hogy gumi kereket használt fel erre a célra,teletömte szalmával és az volt a tojó láda, én az idén csináltam nekik ládát,de eddig almás rekeszbe voltak ami fából volt!
Előzmény: nymihaly (225)
nymihaly Creative Commons License 2010.08.15 0 0 225

Sziasztok!

 

Szeretnék készíteni a pulykáimnak valamiféle tojó-költő alkalmatosságot. Mekkora alapterületű költőládára van szüksége egy pulyka tojónak?

vicus1968 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 224

Szia!

Még nálam nincsenek itt a pulykák,de a tenyésztőtől is azt hallottam,hogy Pulykatáp!-indító,nevelő,befejező-és ezt lehet valamilyen szinten keverni természetes darával.Szintén ahogy a választ kaptam,hagymaszár,csalán,túró,ezeket állítólag imádják.-és az egyes vélemények ellenére,ugyanúgy kezesek aranyosak tudnak lenni,természetesen a gazdával szemben(mással nem is kell szerintem)

Mi is készülünk nekik külön egy saját helyet csinálni ,abban az épületben,ahol a fürjek vannak,de ők ketrecben vannak,vagyis teljesen letudjuk őket különíteni.-ezenkívűl,ki lesznek engedve,hogy szabadban is legyenek.Remélem,hogy arról fogok tudni beszámolni én is,hogy nem egy vérengző állatok,mint egyesek mondták nekem,mert minden állatot a gazda nevel-és ahogy neveli-ez a fontos.

Egy lapon olvastam,de nagyon rövid tájékoztatóval,sőt arra sem tért ki,hogy milyen pulykáról beszélünk,a lényeg,hogy azt írta,hogy a kakasoknak 3-év,a tojóknál 2-év az ivarérettségi időszak.Hát nem tudom-elég soknak tűnik.Ezért jó,hogyha az ember tényleg olyanoktól kap segítséget,akik nem amatőrök,mint én is.

szia

Vicus

Előzmény: karibaba (219)
vicus1968 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 223

Szia!

Remélem nem haragszol!!!

Mindenesetre köszönöm a válaszod,egyébként,ha túl terhelt vagy,akkor nem kell azonnal válaszolnod,hísz mindenkinek van gondja-baja.Tudom,hogy nem te kezdted a fórumot,de próbálod ápolni,ami tényleg részedről,egy korrekt dolog,de ha még működik ez a fórum-és csatlakozunk még egy páran,akkor tartsuk is fennt,amennyire lehet,mert tényleg nem sok pulykás dolgot találtam,pedig hidd el,hogy átnézegettem a netet,attól kezdve,hogy már a gondolatomba megfordult,hogy pulykát vegyünk.

A gigant pulyka,tudom,hogy nem átlagos a többivel,-és pont ezért kérdeztem,hogy mennyire tenyészthető.10db-ot rendeltem,ebből szeretnénk 1-2-őt levágni karácsonyra,-és a többit pedig tovább tartásra.-már amennyire lehet ezeket a nagytestű pulykákat.Amúgy teljesen új ként fogtam márciusba hozzá a fürjekhet,tudom,hogy nem ide való téma,de pár hónap alatt,a sok tanácsok mellett a legbiztosabb,amit saját maga kitapasztal az ember,De persze azért akkor is sokat segített,hogy átnéztem mindent róluk,ill.a tenyésztőtől is akadt egy-pár jó tanács.Visszatérve a pulykákhoz:

A tapasztalatom,hogy akit megkérdeztem szűk körben,azok nem sokat segítettek,mindenki azt mondta,túl problémás,csipkednek,veszélyesek,túl sok a gond velük.Hát akinek nem inge,nem veszi magára,de a lényeg az,hogy mindenki elvan a saját kis csirke állományával,amit elég csak SZEMMEL TARTANI.....

Szóval ezért tettem fel ennyi kérdést,mert gondoltam,hogy aki már tart,szivesen segít legalábbis pont a kritítkus időkben,ahol a legérzékenyebbek,-és leggyengébbek.Azért köszönöm a válaszod,-és remélem nincs harag!!!

sziasztok

Vicus

Előzmény: Minizsarnok (220)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.08.15 0 0 222
4 hónapos korukig adok nekik tápot én sem levágásra nevelem de hogy egyéb takarmánnyal megfelelő arányban jussanak mindenhez ahhoz sajnos nincs kapacitásom. Méreghányáskor indul be az epéjük. Kb. 1 hétig tart és a túlélési esélyük egyenesen arányos ilyenkor a az addigi tartási technológiával.
Előzmény: karibaba (221)
karibaba Creative Commons License 2010.08.15 0 0 221

Ha nem levágásra nevelem, akkor is tápozzam, vagy akkor "ráérek" lassabban is felnevelni, darával, fűvel, szemessel stb.?

A méreghányás mindenképpen bekövetkezik? Pontosan hogy néz ki ez az "állapot"? Meddig tart?

 

Köszi, hogy mégis erőt vettél magadon! ;o))

Előzmény: Minizsarnok (220)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.08.15 0 0 220
Ez nem az én fórumom aki indította már annyi mindenbe belefogott hogy egy életre volna tennivalója ha csak a felét folytatná.
Miután tegnap este szárnyredőn szúrtam 200 madaramat 8 különböző udvarban és számos ketrecben lehet hogy nincs kedvem ismét leírni ,hogy a pulyka tápláléka a pulyka táp !!!! nem szabad méreghányás előtt (6 és 12 hetes kor közt válltozó) más baromfiak között tartani , nem szabad kb. 5 hetes koráig hogy megázzon, szereti a túrót és a hagymaszárat ,bodza levelet a pulyka táp mellett. Vitaminokat legalább havonta 1 hétig kapjon laktiferm m+c , jolovit vagy chicktonic, vagy egyéb májvédő tulajdonságú vitamint. A pulyka kakas már kiskorában sűrűn "sátorozik" a pulyka jérce csak akkor ha valamitől nagyon nagyon megijed. ivarérett 8 hónaposan a hibridek szaporítása nehézkes nagy súlyuk miatt.
Előzmény: vicus1968 (218)
karibaba Creative Commons License 2010.08.15 0 0 219

Szia!

 

Bronzok. Amíg kisebbek voltak, addig ki-be pakolásztam őket (etetés-legeltetés / éjszakai pihenőhely), de pár napja már elég nehéz volt őket begyűjteni (szépen cseperednek) ezért leválasztottam nekik egy kb. 2 m2-es helyet a tyúkólban és most 1-2 hétig itt lesznek, aztán megpróbálom őket kiengedni a tyúkok, csirkék közé.

Nálam rengeteg fűvet esznek, illetve búza/árpa/kukorica darát kapnak valamilyen vitaminkoncentrátummal keverve. Pénteken sikerült vennem pulykanevelőtápot, most ezzel próbálkozom, keverem a megszokott cuccal. Próbálkoztam szemes takarmánnyal is, egyelőre nem sok sikerrel. (búza, árpa, tritikáli)

 

A fórumot én is végigolvastam, de sok kérdésre nincs egyértelmű válasz, ezért vártam én is bizakodva, hogy valaki pár mondatban összeszedi amit tudni akartunk.... :oS

Előzmény: vicus1968 (216)
vicus1968 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 218

Szia!

Végig olvastam a fórumot.Valamelyik este csak a pulykákkal foglalkoztam,lehet,hogy van valamelyest igazad,amire van válasz,de szerintem-ha te is visszaolvasod a fórumot,akkor bizony van olyan amire nincs egyértelmű válasz.Beszélgettetek a méreghányásról,-és hogy mit kell nekik adni,De,ezzel a témával kapcsolatban feltettem egy pár kérdést azokhoz,akik segíteni szeretnének.-és nem kapásból azt vártam,hogy így lerázzanak!

Azt hittem segítőkészebb emberekkel találkozok!

Ezt a fórumot valaki elindította,-és nem azért,hogy 7.-8.-ik oldalon elakadjon.Annak kellene örülni,hogy több érdeklődő van,fut a fórum,a hozzászólás,a kérdések,stb...

Mindenki valahol ott kezdte,ahol én,-vagy te,vagy társaim,-és lehet,hogy egy év múlva,én is sok tanácsot megoszthatok veletek.Nagyon sajnálom,hogy így válaszoltam,nem akartalak megsérteni,de nagyon őszinte embernek tartom magam,minden téren!!!

Egy új fórumozót szerintem nem így kellene kezelni,de mindegy!

Vicus

Előzmény: Minizsarnok (217)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.08.14 0 0 217
Elsőként ha végigolvasnátok az eddigi hozzászólásokat az sokat segítene ne kelljen mindent újra leírni.
vicus1968 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 216

Szia!

Akkor te már előrébb vagy két héttel.-és neked mi a tapasztalatod,ill.akitől vetted őket,elláttak valamilyen tanáccsal?-én is alig várom,hogy választ kapjak a kérdéseimre,de kíváncsi vagyok,hogy nálad,hogy teltek el a napok,mint pulyka tulajdonos.Milyen pulykáid vannak?

szia

Vicus

Előzmény: karibaba (215)
karibaba Creative Commons License 2010.08.14 0 0 215

Lehet, hogy buta kérdések, de bennem is kb. ugyanezek fogalmazódtak meg! ;o) Szóval én is kiváncsian várom a válaszokat, már csak azért is, mert van 3db 6 hetes pulykám - 2 hete érkeztek.

 

Előzmény: vicus1968 (214)
vicus1968 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 214

Szia!Sziasztok!

Lehet,hogy lesz egy pár buta kérdésem is,de valószinű,hogy kezdőként az ember inkább mindent megkérdez.

Szóval:

Ez a méreghányás,mikor kezdődik náluk,mi a jele,-és mennyi ideig tart.Mennyi borsot,paprikát kell nekik adni naponta-és hány napig.(olyat hallottam,hogy még házipálinkát is szoktak nekik adni)

Ez a méreghányás,csak egyszer jön elő náluk,vagy többször is???

Mikor kezdenek el tojni,-és mikorra lesznek ivarérettek,ha jól tudom sok idő,de ezt sem tudom biztosan.

Mi az amit végképp nem szabad nekik adni?-akár emésztésre,stb.gondoltam.

A kakas gondolom nagyobb a tojónál,de azért van-e valami egyértelmű dolog,amiből kiderül a nemük,-és ezt mikor lehet megállapítani.

Nos jó sok kérdést tettem fel egyszerre,nagyon várom a válaszokat.

Kérlek ne nevessen ki senki,ha butaságot is kérdeztem.

sziasztok

Vicus

 

Előzmény: Minizsarnok (212)
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 213
A kukoricát egészben kapják.Az elmúlt években nem volt ilyen probléma.Sokszor kiengedem őket az ólból.Ekkor mindig kapirgálnak,csigákat kisebb kavicsot,homokot esznek.Meg fürdenek a homokban.
Előzmény: janni68 (209)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.08.13 0 0 212
Legalább 1 pulykás kérdést írhattál volna :)
Előzmény: vicus1968 (205)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.08.13 0 0 211
Szombat este szúrjuk őket szárnyredőn himlő ellen.
Előzmény: falcoivan (204)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.08.13 0 0 210
Sosem láttam még himlős nyulat :)
Előzmény: zsebpiszok0510 (206)
janni68 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 209

Szia!

A kukoricát egészben adod?Próbáld meg roppantani ,nagy lyukú rostával darálni de általában  megkell hogy eméssze, tudnak kavicsot szedegetni nem kéne hogy baj legyen a kukoricával egészben sem ha tudnak eleget szedni.

Előzmény: zsebpiszok0510 (208)
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 208
Tápot már nem akarok nekik venni.Kukorica,tritikálé pedig van nekem.A táp pedig génmódosított szóját tartalmaz.Nemsokára vághatom már,szeretném hogy tisztuljon ki a húsuk,ne legyen tápos.
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 207
A nagy pulykáknak mit adtok enni?Az idei pulykáink kukoricát nem emésztik meg.Azt vettem észre hogy a szalmájuk tele van egész kukoricával.Először azt hittem hogy kikaparják,de csak az ürülékükben van kukorica.Tritikáléra azt mondják hogy befostosodnak.
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 206
Olyan mint a nyulaknál?
Előzmény: Minizsarnok (195)
vicus1968 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 205

Sziasztok!

Átolvastam a fórumot,de sok kérdésre mégsem találtam választ.Új vagyok köztetek,mint pulykatartó,-és kb.majd szept.második hetében kapom meg az első, megrendelt 5 hetes pulykákat.(gigant pulykáról beszélek)Lenne egy pár kérdésem,azokhoz,akik tudnak segíteni.-vagyis pulykáim lesznek,de sok rosszat-és sok tanácsot is elolvastam.A netet átnéztem,de érdekes mód,a pulykákról kevesebb infót találtam,mint más jószágokról,vagyis segitségnek marad a tenyésztő,-és a fórum.

Most nem térek ki,azokra a dolgokra,ami szerintem nem csak engem érdekel,ugyanis, olyan későre maradtam a kérdéseimmel ,hogy csak annyit szeretnék kérdezni,hogy segítségre számíthatok-e???

Mindenkinek köszönöm,ha elolvasott,holnap igyekszek,hogy itt legyek.

Üdv.

-mindenkinek:Vicus

falcoivan Creative Commons License 2010.08.12 0 0 204
Majd szolj (irj), ha eladhato lesz a pulyka kakas!!!!!
Előzmény: Minizsarnok (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!