Keresés

Részletes keresés

agi68 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 16
Sziasztok!

Kicsit belekotnyeleskedem ebbe a forumba:)

En 2002-ben voltam egy nagy Olasz koruton egy utazasi irodaval, amelyrol csak szuperlativuszokban lehet beszelni, ez pedig a Fehervar travel(ez itt a reklam helye:).

Szinte minden nap masik szallodaban aludtunk, iszonyu faraszto volt, ami nem meglepo, mert "kulturalis korutazas"-ként volt meghirdetve, nem pedig nyaralaskent. Szerintem szenzacios volt.

Leirom, hogy merre jartunk nagyjabol: Roma(varosnezes, Vatikan stb), Nápoly, Pompeji, Sorrentoi félsziget(Amalfi), Orvieto, Capri(meg csonakon is korbeutaztuk a szigetet),utana irany Szicilia (Etna megmaszasa, a sziget korbeutazasa, kozben romai kori villa megtekintese, Erice, Segesta stb stb- az egeszet nagyjabol korbeutaztuk)
Velenceben sokszor voltam sajat szervezesben.
A korutbol nagyjabol Eszak Olaszorszag maradt ki, de arra is el fogunk menni kesobb.
Lenyugozo tajakon jartunk, oriasi elmeny volt szamomra, de oszinten megmondom, hogy nem nagyon vagyom vissza. Nekem nagyon nem tetszettek az olasz emberek(udvariatlansag, kicsinyesseg, turistakkal szembeni bunkosag nem egy megnyilvanulasaval talalkoztunk). Nem hinnem, hogy a vermersekletukkel volt gondom, mert pl a tobbi deli nepet nagyon szimpatikusnak talaltam(pl imadom a gorogoket). Sorolhatnam milyen "elmenyeim" voltak, de gondolom ennek a topiknak nem ez a temaja.

Azt viszont mindenkinek mondhatom: Nehogy kihagyjatok Olaszorszagot, meseszep latnivalokat tartogat!!!

Kepeket tudok betenni, felteve ha valaki elmondja hogyan kell:)

Sziasztok!

Old England Creative Commons License 2003.09.21 0 0 15
Akkor néhány impresszió.
Tizenhat évesen voltam először Olaszországban, "kötelező" turistaútvonalak, tengerpart, Velence... tetszett, de nem voltam elég érett rá. Egyszer például osztálykiránduláson is jártam Velencében, s mondanom sem kell, nem a múzeumokat jártuk végig, hiába igyekezett szegény osztályfőnökünk.
Később, egyetemistaként két alkalommal is eljutottam egy fantasztikus művészettörténeti útra, ahol (egy busznyi lelkes rajztanárral) végigjártam rengeteg gyönyörű várost és tájat Toszkánától Capri szigetéig és Pompei-ig, na és persze Róma, ahol minden sarkon van valami műemlék...
Az olaszoktól sokáig nem voltam elragadtatva, harsánynak, rámenősnek tűntek, nem érdekeltek a latin szeretős történetek, míg úgy hozta a sors, hogy lett egy olasz (római) barátom, nagy szerelmem. Vele sikerült egy kicsit közelebbről megismernem az országot és az embereket is, ma már nagyon barátságosnak, szeretetreméltónak tartom az olaszokat. Persze tudom, lehetetlen általánosítani, de az összehasonlítási alapom, hogy egy másik népet, a hollandot van szerencsém elég közelről ismerni, s ami a nyitottságot illeti, van némi alapja az "északi"-"déli" sztereotipikus szembeállításnak.
Elég sok olasz ismeretségem van, akikkel ma is szinte napi kapcsolatban vagyok (mondhatnám, a legtöbb külföldi barátom olasz). Hollandiában nem sikerült ilyen barátságokra szert tennem.

Olaszország egyike azon helyeknek, amelyek mágnesként húzzák vissza a látogatót, aki egyszer belekóstólt az "édes élet"-be. Az olaszok hiába panaszkodnak a szervezetlenségre, a politikára, a focira, meggyőződésük, hogy ez a legjobb hely a világon. És ez talán így is van. :-)
Röviden ez az én Itália-történetem, rengeteg felfedezni valóm van még persze, de valahol úgy érzem, Olaszország még csak most kezdődik a számomra.

Old England Creative Commons License 2003.09.21 0 0 14
Van ám egy olyan topik, hogy "HTML próba"... :-)))
Előzmény: Bati (13)
Bati Creative Commons License 2003.09.21 0 0 13
nem adom fel soha
:)))
egyszer csak összejön
Bati Creative Commons License 2003.09.21 0 0 12
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Bati Creative Commons License 2003.09.21 0 0 11
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Bati Creative Commons License 2003.09.20 0 0 10
Bati Creative Commons License 2003.09.20 0 0 9
remélem sikerül mert most nincs idöm sokáig probálkozni

ha nem akkor majd holnap sikerül
:))
Bati Creative Commons License 2003.09.20 0 0 8
csá
én az utolso alkalommal a Garda tónál voltam annak is az északi részénél
leszámitva a német turista tulsulyt csodálatos hely
be is teszek 1 képet ha megtalálom
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.20 0 0 7
Jav.: a városka a hegyen van.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.20 0 0 6
Én is itt vagyok, de én Rómán kívül alig ismerek valamit. Azért az elmondom, hogy idén májusban elmentem Sabaudia-ba, mert azt olvastam, hogy ott szuper a tenger (kb 70 km Nápoly felé), de nem szálltam le ott a buszról, hanem továbbmentem San Felice Circeo-ig, ez is hires kis üdülővároska. A városka a helyen van, a tenger meg lent, én hát a tengernél töltöttem a napot, majd visszaindultam. Vissza már 5 óra hosszat tartott az út, ez kissé csökkentette örömömet. (Latina városában kellett 3 óra hosszat várni egy másik buszt). Kocsival oda is, vissza is 1 óránál nem lett volna több.
Sabaudia gyönyöreiről azóta azt olvastam, hogy a római élni-tudók egyre inkább ott töltik a szép napokat. - Máskor meg, szintén 1 napra, vonattal (60 perc) Castel Gandolfon át... (folyt köv.)
Bati Creative Commons License 2003.09.19 0 0 5
csá
nem vagyok 1 mesélős írós típus de, OLASZORSZÁG-ot imádom
Számtalanszor voltam már de sosem tudom megunni
Szorgalmas olvasója leszek ennek a topicnak is csak, nehogy elsüllyedjen
Rövidesen október másodikán teljesül a nagy álmunk és ROMA-ba utazunk
Nehezen viselem már a várakozást
:))
CsipkeRózsa Creative Commons License 2003.09.19 0 0 4
Hát hogyne lenne érvényes, sőt örvendek, hogy itt vagy, mert amint vettem észre nagyon jól ismered Olaszország bizonyos részeit!
A gondolatom tulajdonképpen az volt, hogy legyen egy olyan topik ahol mindenki leírhatja az élményeit, amit szépnek és érdekesnek talált bárhol az ország területén vagy az olasz emberekkel való ismeretség kapcsán. Nem turista információkra gondolok, nem szeretném ha valaki ide jönne infót kérni árakkal, szállással vagy autosztrádákkal kapcsolatban (persze ha jön akkor segítünk, de arra már van sok más topik), hanem egy kicsit olyan élményszerűen leírni azt amit imádunk Olaszországban!

És ha tényleg sikerül akkor szép dolog lesz belőle ... legalábbis szerintem.

Üdv mindenkinek
CsRózsa

Előzmény: Yomo (3)
Yomo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 3
Szia CsipkeRozsa, nem tudom ervenyes-e jelenletem eme topicban, de mivel elmenyekben gazdag az en szerenyke eletem is ezert majd osszeszedem gondolataimat es firkantgatok valamit olaszorszagi utazasaimrol. Hatha masok is hasznat veszik az itt leirtaknak.Udvozollek uj, "sajat", kulonbejaratu topicodban.
Előzmény: CsipkeRózsa (2)
CsipkeRózsa Creative Commons License 2003.09.19 0 0 2
De jó, hogy itt vagy!!! Már kezdtem szomorkodni, hogy nincs senki aki imádná Olaszországot ... azt hittem vonulhatok százesztendős álomba ... :-)))
Én is írok majd hamarosan, csak egy kicsit össze kell szednem a gondolataimat addig is várom a többieket is!

Üdv. CsipkeRózsa

Előzmény: Old England (1)
Old England Creative Commons License 2003.09.19 0 0 1
Szia CsipkeRozsa,

En szivesen szegodom majd tarsul e topikba, de jelenleg itt ul mogottem a fonokom. ;-)
A presto!

CsipkeRózsa Creative Commons License 2003.09.19 0 0 0
Senkit nem érdekel a topikom? :-((((
Pedig azt gondoltam jó ötlet lesz és sokan fognak majd szépeket írni Olaszországról ... de ha nem, hát nem ... mély álombe merülök és várom, hogy a hercegem majd felébresszen ... addig hátha valaki erre jár :-(((

CsipkeRózsa

CsipkeRózsa Creative Commons License 2003.09.18 0 0 topiknyitó
Üdvözlök Mindenkit aki valamilyen okból erre téved!

Ezt a topikot az "ínyenceknek" (nem csak gasztronómiai értelemben) szántam, vagyis olyanoknak akik imádják Olaszországot, többször voltak már ott, vagy hosszabb időre ott tartózkodtak (vagy tartózkodnak) esetleg ott élnek.
Szeretném ha részletes beszámolókat írnánk, személyes tapasztalatainkról, helyekről amiket imádunk, ami megragadt bennünket valahol valamikor, tapasztalatok Olaszországról vagy az olasz népről, de nem turista (=egyszer egyhetes kirándulási) tapasztalatokra gondolok, hanem olyan helyekre amiket jól ismerünk, számtalanszor visszatérünk (vagy visszatérnénk) ... nem tudom érthető-e mire gondolok ...

Szóval várok mindenkit ...
CsipkeRózsa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!