Keresés

Részletes keresés

Uldin Creative Commons License 2007.11.06 0 0 2381

Csodálkozom, hogy Szeged még nem aktivizálódott, mert láttam néhány tengeri herkentyűt a vízen.

 

A javaslataid a sör avagy evezés jól hangzik, bár megjegyzem csak 1-2 sör miatt kiruccannom Bp-felé, ha nincs más dolgom arra, az egy kicsit húzós, viszont, ha amúgy is kell mennem, a dolgom végeztével egy kis evezés, valamint evezés után 1-2 sör, ebben a sorrendben nincs ellene kifogásom, adja Isten, szerintem megoldható.

 

Az egylet nem sportegyesület, Szeged városához kötődik, de más városokban is vannak tagok.

 

Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület

 

Mottó:
Idézet Tamási Árontól:
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

 

http://www.fvszme.hu/
E-mail: info@fvszme.hu

 

Az egyesület céljai:
http://www.fvszme.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=3

 

Galéria:
http://www.fvszme.hu/modules.php?name=gallery2

 

Ezek szerint bele trafáltam, próbáltok szerveződni, ha érdekel benneteket az ajánlatom, mi lenne, ha egyszer ti jönnétek Szegedre? Lehetne evickélni is?  Aktualitása talán tavasszal lenne az áradások után.

 

Egy hétvégés program ajánlat, természetesen a kellemeset a hasznossal összekötve:

 

Mit szólnátok jövőre egy Maros túrához? Célpont Szeged, ott átpakolnánk a hajókat valami szállítóeszközre, amit egy mikrobusz vontat, (a vizitelepről a sportolóktól elkunyerálom). Egy kis kiruccanás a Maros mentén a Román határhoz, vagy csak a makói hídhoz, ott aztán vízre dobnánk a hajókat, homokzátonyok és szigetek között csorgás Szegedig vadregényes környezetben, kb. 28-30km attól függően, honnan indulunk. (Jó a sodrás, így túrakenuval 5 óra lazán, a szigeteknél kikötve, vizigyíkot, vizimadarat nézegetve.)  Aztán amikor leértünk a Tisza torkolathoz a szemben lévő parton portyázva, mint a vikingek, a vízről megtámadhatjuk a Kiskőrösi, vagy a Nagykőrösi halászcsárdát, szabadrablás helyett lehetne enni valamit (jó halászlét főznek ott), majd még egy kis evezés kb.1-2 km-t le a Tiszán a Lapos Sörpadig, és eddig tartana az aznapi túra. Sört, csak tavasztól késő őszig lehet rendelni a Laposon, télen és zöldár idején sajnos nem. A kikötési ponttól párszáz méterre található az egylet, ha van rá igény, benézhetünk oda is egy kötetlen beszélgetésre és az elnök úrral lehet egyezkedni. Alternatív programként az egyesülettel szemben található a Tóth kocsma. Szállást is tudunk intézni, mondjuk a Partfürdőben szintén a közelben a Lapos mellett a Tisza parton. Vannak faházak, lehet sátrazni is, van gyógyvíztől kezdve minden, csúszda stb...Aztán másnap egy kis városnézés, evickélés a Tiszán még belefér.  Lefelé lavírozva elég közel van Szerbia, érdemes figyelni a folyamkilométer táblákat.

Előzmény: kotoc (2375)
kotoc Creative Commons License 2007.11.06 0 0 2380
Holnap? Ööööö, akarom mondani ma? ;-)
Előzmény: Emdzsí (2379)
Emdzsí Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2379
Ja amúgy sikeresen átmásoltam az anyagot. Szólj mikor tudom odaadni.
Előzmény: kotoc (2376)
Emdzsí Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2378
Gyakorlatilag tekepálya volt a szoba ami a földre helyezett borospalackok számát illeti , én meg a tekegolyó, aki ivott nem rúgott fel egyet sem, én sajna nem ihattam:-)))
Előzmény: kotoc (2376)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2377

Az üzleti szféra több résztvevője szervez telenként medencézést, amin rengeteg hasznos dolgot lehet megtanulni. Nem mindent, de sok mindent.

Magam részéről idén is benevezek ilyenre. Gyere te is. ;-)

Aztán tavasszal lehet gyakorolni nyílt vízen is.

Előzmény: Goosnargh (2374)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2376
Ez magyarázat lehet arra, miért rugdalod fel a vörösbort, mikor nem iszol. Vagy irigység volt? ;-P
Előzmény: Emdzsí (2370)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2375

Szia! Isten hozott a fedélneten. ;-)

 

A nagy többség budapesti. Esztergomiak és fótiak vannak még, illetve Egerből jelentek meg köztünk páran, akik nem sokat publikálnak itt, de jót eveztünk velük. A kibertérben még Miskolc képviselteti magát. Szeged sajnos tudtommal eddig nem. Viszont ha maradsz, egyre inkább országosak leszünk. ;-)

 

Én azt javasolnám, hogy gyere el velünk evezni valamikor. Vagy sörözni. De inkább mégis evezni. ;-)

A személyes ismerettség alapja a mi kis közösségünknek. Az viszont jó, hogy azonnal így nyüzsögsz. Ha velünk maradsz, rád bízhatunk majd dolgokat, amik így talán felpörögnek. ;-)

 

Az egyesületté válás épp témája a törzsgárdának. Olyan határhoz értünk, amikor többek között ezen is törjük a fejünket. Most a legvalószínűbb, hogy saját lábra állunk, de egy jó /kölcsönösen[!!!!!!!!!] előnyös/ ajánlat persze sok mindenen változhat. De ezt is személyesen jobb megbeszélni.

A fórum szabályzatából olyasmi rémlik, hogy agresszív direkt reklám tiltott. Mi is beszélgetünk rendszeresen úgy cégekről, termékekről, hogy az már reklámnak is beillene. Ez természetes. Ha többet tudunk meg az egyesületi honlapodból, dobd fel nyugodtan.

Előzmény: Uldin (2366)
Goosnargh Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2374
Hétvégi megbeszélésen elkezdődött a jövő évi túraterv laza megfogalmazása.

Olvasgatom a korábbi hozzászólásokat és szeretném javasolni, hogy Aroe 1406-os hozzászólásában említett ötletét valósítsuk amikor a víz már bevállalható hőmérsékletű :

" meg még egy programjavaslat: mielőtt elmegyünk bármilyen nagy vízre, igazi tengerre (nemcsak velencei lagúnákra :) ), kéne csinálni egy vidám katasztrófa-felkészülés napot, mondjuk a velencei-tavon. borulás, vízből mentés, hajóra felmászás, önmentés, mericskézés, szivattyúzás, eszkimóforduló. esetleg a balaton-átevezés előtt v. után ugyanez "
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2373
Következő RSD??? Arról volt szó. És ha igen, ki ne hagyjatok! ;-)
Előzmény: Emdzsí (2365)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2372
Ellátást a társaság maga biztosította, a többi pedig szóra se érdemes. Így viszont kicsit családiasabb volt, mint egy akármilyen vendéglátóipari helyiségben. Szóval akár ismétlésre is hajlandó vagyok. O:-)
Előzmény: libazzoli (2364)
szőrmók Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2371
Gyakorlatilag arrol volt szó ,hogy egy réteg kimaradt a topcoat ! A gyártók szeretnek ezzel spórolni, ez is pénz és idő ami a zsebükben marad. szőrmók
Előzmény: Emdzsí (2370)
Emdzsí Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2370
A mi kenunknak 30 évig higító szaga volt:-))))
Előzmény: kotoc (2368)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2369

Legközelebb nálam alszol vagy szerzek neked sofőrt és akkor nincs apelláta. ;-)

Előzmény: oldstruggler (2359)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2368

Zsiga dícsérte a darabot, bár elég higító szaga volt még neki. Viszont az a miskolci gyártó nem kezdő, talán nem fázik rá vele.

 

Ezzel együtt a biztonság nem anyagiasítható megjegyzéseddel teljesen egyetértek.

Előzmény: oldstruggler (2358)
kotoc Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2367

Tedd sűrűbben. Mármint a beledumálást. ;-)

Képek és tudás jöhet. Mindent beszipkázunk. Későbbi felhasználás csak a te engedelmeddel.

Előzmény: szőrmók (2357)
Uldin Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2366

Üdvözlöm a kedves Tengerész Kajakos Társaságot!

 

Szegedi, tiszai hajós ember volnék. Egy jó ideje figyelem, amiket írogattok a fórumon. Kedvet csináltatok a tengerészkedéshez. Nehogy aztán, egyszer én is kipróbáljam, milyen a hullámok között lavírozni. Igaz, tenger álló kajakom nincs, csak egy öreg 2 személyes Pouch favázas vászonkajak. Szegényke már nagyon öreg, 20 éves. Ez az első hajóm, ezzel kezdtem a kajakozást, és jelenleg ez az egy kajakom maradt meg. Vigyázok rá, de azért van már rajta néhány folt. Érdekes, hogy nem rendeltetésszerű használat közben keletkeztek a szakadások, hanem időnként vandál állatok, megrongálták. A 20 év alatt 4-5 folt került rá erőszakos behatások miatt. 1 példa: a horgász mókus lógatja a pecáját az úszóházról, közben fröccsözget, utána kiveszi a vízből a cuccot, mert nincs kapás, átbandukol a csónakházon kezében a bottal, a horog meg menet közben beakad a vászonhajóba. A mókus meg úgy reagál a kapásra, hogy beránt neki, és már ott is a szakadás. Aztán, mint aki jól végezte a dolgát szó nélkül beül a kantinba még egy fröccsre. Az idei szezonban is kb. egy hónapja elhoztam a hajómat onnan, mert valamilyen hegyes tárgy által okozott luk tátongott a vászonhajón, a szakadásból tisztán látszott, hogy szúrt "seb" van rajta. Szerencsére javítható, de elegem lett az úszóházból, így vissza se vittem oda. 1 hónap evezés kimaradt, hiányzik is nagyon a víz. Nem is lenne ebből gond, ha esetleg a barbár szól a gondnoknak, vagy tesz a hajóra egy cetlit, hogy öreg, ne haragudjál már, de be voltam b...va és véletlenül széttéptem a rongyos foltos hajódat..., de senki nem tud semmiről... na erről ennyit.

 

Mindezt azért írtam le, mert elegem lett az úszóházakból, és szeretném a hajótárolást más módon megoldani. Arra gondoltam, hogy Újszegeden a Tisza parthoz közel bérelnék garázst, van egy hajószállító kiskocsim, amivel szépen, kényelmesen le lehetne tolni a hajót a vízhez, konkrétan a Lapos Sörpadon lehetne vízre tenni a hajót. A garázsban lenne hely több hajónak is.  Tehát, ha véletlenül olvasgatják a fórumot szegedi kajakosok, akik hajótárolási gondokkal küszködnek, szeretettel várom a jelentkezésüket. Na és persze az se lenne utolsó dolog, ha egy jó kis kajakos társaság összejönne ezzel kapcsolatban.

 

Más:

 

Érdeklődnék, hogy a tisztelt társaság, nem gondolkodott-e azon, hogy valami egyesületi formát alkosson? Vannak az egyesületi formációnak előnyei és hátrányai is. Hátrány az, pl. hogy időnként taggyűlést kell tartani, amit jegyzőkönyvezni kell, kell választani egy vezetőt stb. Előnye az lenne, hogy az 1 éve működő egyesület pályázhat a működéséhez pályázati pénzeket. Ha, van olyan pályázat, amit meg lehet pályázni.

 

Mivel a kajakozás a szívügyem, tennék egy ajánlatot a Tisztelt Társaságnak.

 

Nevezetesen: működik Szegeden egy politikai pártoktól független egyesület, melyet több mint 1 éve jegyeztek be országos szinten. Az egyesület, ha van rá igény, szívesen befogadná a tengerész kajakosokat. Tengeri Kajakos Tagozataként lehetne ügyködni, külön bejegyezni sehol sem kell így, csak az egyesületnek kell leadni a kidolgozott működési szabályzatot, ami nem lehet ellentétes az egyesület működési feltételeivel, és persze néhányan, vagy legalább a vezetőnek be kell lépnie az egyesületbe, ennyi. Így az egyesületen keresztül lehet pályázni, szponzorokat keresni stb.. Egyébként, néhány tagozat már működik az egyesületen belül pl:  íjászok, akrobatikus kerékpárosok, erősemberek tagozata, ifjúsági tagozat stb...  Azt nem tudom a fórumon leírhatom-e az egyesület nevét és webcímét szóljatok ha igen.

Ha nem, arra is van megoldás, küldöm magánban, vagy nyitok egy levelezési listát a tagságnak, nem baj, ha több lábon áll a dolog, a nem publikus dolgok mehetnek a lev.listán.

 

Meg is csináltam, azonnal küldöm a meghívókat, vagy regisztrálhatjátok magatokat a következő címen:

 

http://groups.yahoo.com/group/tengeri_kajak

 

Javasolom a webes regisztrációt, mert a weboldalon van néhány szolgáltatás, amit igénybe lehet venni. E-mailben is feliratkozhattok: írj a

tengeri_kajak-subscribe@yahoogroups.com
címre egy levelet (a tartalma érdektelen)!

Regisztráció után a leveleket a:
tengeri_kajak@yahoogroups.com
címre lehet küldeni és aki kér, annak adok moderátori jogot, hogy a listát legyen aki igazgassa.

 

Az egyesületi témától függetlenül használjátok egészséggel.
Feldobtam a labdát, ti jöttök, ki kapja el?

 

Üdv.
Uldin

Emdzsí Creative Commons License 2007.11.05 0 0 2365

Sebaj, legalább kicsit pálinkáztunk, észre se vettük a késésedet:-))

Lesem az időpontot a következő megmozdulásunkra. Most ezen a héten nagyon be vagyok fogva, de talán jövő héten több szabadidőm lesz.

Kotocnak köszönet a vendéglátásért.

Előzmény: libazzoli (2364)
libazzoli Creative Commons License 2007.11.04 0 0 2364
Röviden összegezve ezt a hosszú hétvégét:

Csütörtökön szép, napos időben nagyon jót eveztünk Esztergomban nyolcasban.
Alkonyatkor, gyönyörű hátulról jövő fényekben fordultunk vissza a Bazilikánál
a kiságba, zeneszóra - fennséges volt.Nagyon köszönöm mindenki türelmét a
délelőtti, majd' egy órás késés miatt.

Szomabton nem volt kajakozás ellenben, Tankap idegenvezetésével bejártuk
Esztergomot. Igazi lokálpatriótaként vezetett körbe a nevezetességeken, én is
hasonló szellemben kalauzolnám a Budapestre látogatókat. Nagyon jó volt, s a
Bazilika kupolája külön kiemelendő. Délután elmentünk KotOC-hoz megbeszélni,
majdnem teljesen összejött a törzsgárda, köszönjük neki a vendég- és ellátást.
szőrmók Creative Commons License 2007.11.04 0 0 2363
Sajna vitorlásban nem vagyok otthon az egy(drága) másik világ. Bár vitorláztam de az OTP eladta a Szemesi vitorlástelepet és azóta nem járok. Mindamellett valószinü igazad van. ! szőrmók
Előzmény: Emdzsí (2362)
Emdzsí Creative Commons License 2007.11.04 0 0 2362

Én vitorláshajókészítés terén tudok nagyon komoly építőket, akik magas technológiai szinten, külföldi piacra is készítenek hajókat, fával, üvegszállal és karbonnal is dolgoznak.

 

Előzmény: szőrmók (2361)
szőrmók Creative Commons License 2007.11.04 0 0 2361
Hali ! Hát én 20 éve dolgoztam egy cégnél ahol PARTY -féle kajakokat(kék csepeli) csináltunk .Müanyagos végzettségü egy volt a csapatban az is fröccsöntő volt. Hajós (vizi sportot üzö rajtam kivül) meg egysem .Szerintem a helyzet ma sem más. Bár azóta egy páran végezhettek Keszthelyen hajóépitőként de az alapvetően fahajós volt .Külföldön is tanulhattak egy páran, de azok nem verték nagydobra. Egyébbként ismerve az alapanyag árakat és egy kajak elkészitésének idejét ( egy ember 0-ról 10 óra alatt megvan) a90000Huf + áfa égbekiáltóan magas ár,ennyiért évente csak pár darabot lehet eladni,és a gyártók csak mellékesen csinálják .Akik meg csak kajakot gyártanak náluk a minőség jobb de az árak is magasabbak. egyébbként ők is csinálnak selejtet bőven ( leszakadó beülőkeretek, ragasztásnál szétváló alja a decktől , kormánynál az eresztő buvárcső, szállitásnál behorpadó test.) Bár már akik jobbakat gyártanak beleteszik a logojukat , az zöm nem ! Valamikor én is akartam végzettséget szerezni : sportszerkészitő javitó (okj-s száma van) de ott meg focilabdát kellett varni, ellenben a Polg Mesteri Hivatal erre kiadta volna a vállalkozói igazolványt, (a kajak is sportszer) ezt onnan tudom hogy megkérdeztem. Csak sajnos lett közben egy szomszédom aki a jó levegő miatt költözött vidékre .Igy az otthoni munkának lőttek ,telephelyet bérelni anyagilag nem érte meg. Ezért maradtam atőbbi szakmámnál bár javitani mindent javitok ani üvegszálas,de nem ebből élek .Üdv : szőrmók
Előzmény: oldstruggler (2358)
oldstruggler Creative Commons License 2007.11.03 0 0 2360

A 2008-as Vogalonga május 11-én lesz. Ehhez lehet igazítani a felkészülést. A Balaton átevezés időpontjáról még nincs a neten info. Az iskolákban a tavaszi szünet márc 21-25. Ez a húsvétot is magában foglalja (23-24). Idénnyitó rendezvénynek a május 1. utáni hétvége látszik alkalmasnak. Máj. 2 péntek-máj. 4. vasárnap. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne korábban is jönni-menni. De a kempingek is általában máj. 1-én nyitnak. Emlékeztetőül: idén április 21-én mentünk a Velencei tóra (szép időnk volt), május 5-én volt a kajak-tesztnap (kicsit szeles-hűvös volt az idő, délutánra még az eső is rákezdett), szintén a Velencei tavon, május közepén csináltuk meg a Balaton é-k-i kört (szeles-napos időnk volt).

 

Ui. Ahogy néztem a voga-honlapot, és pictures-en mélázva idéztem fel az élményt, látom, hogy a 4. képen (2007. év képei, második sor első kép) megörökítettünk az örökkévalóságnak. A kép mértani közepe táján két versenygondola előtt vagyunk láthatók. Egymás mellett jobbról balra: Usergt sárga hajó-fehér polo-barna haj, mellette én, hajó takarásban-kék polo-fehér sapka, mellettem VéTé barátom piszkosfehér hajó-fehér polo-szürke kalap, lapátjának fehér tolla jól látható. Tudom, ha közvetlen rokonaimnak, barátaimnak odaadom a képet, nem ismernének fel. Csak mi tudjuk, azok ott mi vagyunk. De most már ti is tudjátok ...

Előzmény: kotoc (2355)
oldstruggler Creative Commons License 2007.11.03 0 0 2359
Akkor mit mondjak én, aki csak bambult, amikor a körte-főzetről áradoztatok, a rose-zweigelt-burgundi hármas társaságában voltatok?
Előzmény: kotoc (2355)
oldstruggler Creative Commons License 2007.11.03 0 0 2358

Figyelemre méltó megjegyzésed. Már, ami a "borzalmakra" vonatkozik. Anélkül, hogy bármelyik nagy külhoni gyártó szekerét tolni akarnám, az a véleményem - ezt már le is írtam, többen vissza is igyzolták  -, nem vagyunk olyan gazdagok, hogy gagyit vegyünk. A vízen, különösen a tengeren minden apróság számít. Ez nem sznobéria, hanem a legfontosabb szempont, a biztonság mindenek felett való értéke, érdeke. Ez különösen igaz a hajóra! Felvetem, hátha tud rá válaszolni valaki: miközben más termékekre kell kermi engedély, járművekre a vonatkozó felügyelet típus-engedélye, ez a kajakokra nem vonatkozik. Fogom magam, készítek egy sablont és már eláraszthatom a piacot a "termékkel"? Mi lenne, ha mi állnánk össze olyan társadalmi minőségellenőrző- minőségértékelő fórummá?!?

Előzmény: szőrmók (2357)
szőrmók Creative Commons License 2007.11.03 0 0 2357
Bocs hogy belepofázok ,a gyártó honlapján lévő képen különösen a kb 50Huf értéket képviselő aluminium fogantyu képvisel jelentős értéket! Ha valakit érdekel rakok fel képet hogy oldottam meg a saját kajakom utólagos kormányzását . nekem valószinü ugyan ettől a cégtől ,vagy másik koppintótól való turakajaknak hivott borzalmam van. üdv : szőrmók
Előzmény: kotoc (2351)
libazzoli Creative Commons License 2007.11.03 0 0 2356
Papizd be az üveg alján maradt gyümölcsöt, meg fogsz lepődni.
Előzmény: kotoc (2355)
kotoc Creative Commons License 2007.11.03 0 0 2355
Végetért a találkozó, írtam Vidrának egy levelet és iszogatom a megmaradt vörösborokat. Körte pálesz nem maradt. ;-)
Goosnargh Creative Commons License 2007.11.02 0 0 2354
Tegnap szóbekerült a vízen, hogy a schengeni határok kitolódásával hogyan változik a mozgásterünk, konkrétan mehetünk e a túlsó oldalra kajakkal ?

Kezembe akadt reggel a helyi sajtó és pont az esztergomi hajósegylettel van egy cikk benne. ( A killbótos banda )

Amikor szóba kerülnek a környékbeli túrahelyek ott a Szénrakodó és a táti holtágak mellett megemlítik, hogy a háború előtt kedvelt túrahely volt a túlsó oldalon a papírgyár feletti szakasz illetve a Garam torkolat és ezek rövidesen újra újra bekerülnek a potenciális túracélpontok közé.

Ebből az jön le nekem, hogy december 21-től mosoly az arcon - útlevél a zsebben - kajakkal át a Dunán aztán fel a Garamon ameddig bírjuk gépházzal, illetve fel lehet kirándulni az Ipolyon is amíg hajózható minden engedély nélkül ?
Emdzsí Creative Commons License 2007.11.01 0 0 2353

Ma gyönyörű időben nagyon jót evezett lelkes kis csapatunk a táti szigetek környékén. Mindenkinek köszönet a remek napért. 

 

 

 Déli pihenő

 

 

 Goosnargh megadja a módját.
Emdzsí Creative Commons License 2007.10.31 0 0 2352
A hajót megcsodáltam a Maritime-ban. Gyönyörű a forma, egy az egyben Ysaknak tűnik. A rekeszzárófedelek jók,    csavaros megoldásúak. Az ülés nem kicsit elnagyolt, és nem lehet kormánylapátot tenni rá, bár ezen talán lehet segíteni utólag is. Az árát ahogy nézem messze megéri és van benne anyag. Ha olyan jól viselkedik a vizen mint amilyen szép a formája, akkor árát is figyelembe véve egy igen ütős hajó lehet.
Előzmény: kotoc (2351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!