Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Jó pár éve már téma volt a fórummon a belső kosár .
Saját tapasztalat : 2-3 mm -es lyukméretű lemezig tökéletes . Kettő is volt ( van ) nekem . Az 5 mm-es perforációval ellátott az pépes cefréhez nem jó ( alma , körte , birs ) . A 3 mm-es viszont tökéletes .
Hátrány , hogy a sűrű cefréknél nem folyik ki elég lé a lyukakon . Emiatt a hézagot ( legalább 20 mm ) az edény faláig vizzel kell felönteni , egyszerre kevesebb anyagot lehet feltenni főzni .... viszont én nem is vagyok mennyiségi versenyző ...
Régebbi hozzászólásaimnál van kép is , jó rég óta használom , de nem az én találmányom . Innen a fórumról vettem az ötletet a "nagy" öregektől ....
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Valóban, ezek mind összefüggenek, de a felfűtés végére, még forróvizet sem engedek a tányérra, nemhogy hideget. Sőt finomításkor, még vizet sem teszek rá, mert így is elég nagy a deflegmáció...
Ha pl. a pistorius tányérodba hideg vizet engedsz a felfűtés végén, akkor ugyanúgy csepegést és magas koncentrálást hozol létre, mintha a fűtést vennéd vissza, mindkettővel a deflegmációt emeled a maximumra.
Csak arra akartam utalni, hogy nem sokat mond mennyi a fűtőteljesítmény pl. 70l-hez, anélkül hogy ne tudnád mekkora lehűlő réz felültek, milyen feltétek vannak az üst felett, egyáltalán milyen a főző, hőszigetelés van-e, rengeteget számít.
Gondolom arról van szó hogy a keletkezett kondenzációt a vizes hűtés ami ugye lehet akár spirál akár más is még a sisakon belől visszakondenzálja az üstbe.Adapszurdum az egészet, vagy csak ippen hogy csepeg!:)
Az is kérdéses mi van az üst fölött, beteszel oda egy tányért, máris elviszi a lent bevezetett hőt. 1zsákkrumli azt hiszem 14kW-ot tol bele a 100l-be, ha beindítom a vizes hűtést maximumon lehet a fűtés csepegést tudok csinálni.