Keresés

Részletes keresés

bonci48 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1194

Szorítok érted!! Nem lesz gond ne aggódj, szerintem ez nem mély altatás lesz.

Bogi

Előzmény: cilariknéandi (1192)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1193

Szia!

Feltétlen szorítok érted. Ne izgulj biztos, hogy nem lesz semmilyen gond. Utána meglátod, hogy milyen jó érzés látni a bütyi nélküli lábadat, még akkor is ha eleinte dagad. Azt fogod mondani, hogy előbb kellett volna. Addig rossz, amig ott nem leszel. Ott már peregnek az események. Kitartást. Gondolok rád.

Előzmény: cilariknéandi (1192)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1192

Képzeld kiderült, hogy altatnak! ÁÁÁÁÁÁÁ. Azt igazán nem szerettem volna, mert attól félek a legjobban. Ezt ajánlotta az aneszteziológus. Remélem nem lesz gond, attól félek valami közbejön és nem ébredek fel. Jövő kedden (ápr. 5-én) lesz a műtét a Vörösvári úti SZTK-ban.

A gerincérzéstelenítésről nekem is ezt mondták, mint neked. Azért nem azt akarják, mert a mellékhatás, ha lenne az csak másnapra, vagy harmadnapra jönne ki, amikor már nem leszek felügyelet alatt.

Légyszi szoríts, nagyon félek!

 

Üdv Andi

Előzmény: Törölt nick (1185)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1191

Túl vagyok a fémkivételen. Nem volt semmi fájdalom, semmi gond. Holnaptól újra rendesen zuhanyozhatok. Jövő héten intézem a labort, EKG-t és végre jöhet a második menet. Nagyon jó a szandálkám. Érdemes megnézned. A Reno cipőboltban lehet kapni  Reker szandálnak hívják és 14.990,-Ft. Bőr fekete felsőrésze van és a felsőrész is és a pántok  is tépőzárasak, tehát  állíthatóak. Most vagyok a legrosszabb helyzetben. A régi cipőket nem szívesen veszem fel a deformítások miatt. Újat meg a műtetlen lábam miatt nem, nehogy eldeformálódjon.  Most a felemás cipő lenne a jó itthon a papucsomban felemásban is járok. A jobb lábamon új, bal lábamon a régi papucs van. Majdcsak elmegy ez a pár nap, ami még hátra van. Próbálgathatod, hogy egy befötes üveget gurigatsz a talpaddal TV nézés közben. Nekem jól esik. Segít még, illetve megkönnyiti a mozgást a krémes maszírozozás is. A műtött lábam érzi, hogy jó lenne egy jó kis lúdtalp betét, de egy lábra nem lehet csináltatni, ill. nem érdemes. Jobbulást neked!

Előzmény: bonci48 (1190)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1190

Én is furán tartom járás közben, sarkamon és az oldalán megyek, meg is érzi a bokám-sarkam. Már egyre több varr leesik a lábamról, így kezd egész jól kinézni. Próbálgatom tornáztatni, kézzel mozgatom. Van egy szélesebb sportcipőm, azt már fel tudom húzni, így ma már kísérettel levittem a kutyimat, olyan jó volt de most felpolcolva ülök hogy megnyugodjon. :-)))) Jövő héten én is megyek kontrollra, remélem meg lesznek elégedve.

Szorítok érted holnap és 2 hét múlva is! Én a sportszandált nagyon szeretem, az pont eltakarta a bütyimet, és kényelmes volt. Egy jó kis szandált én is készülök venni, most már jobb lesz nyáron nekem is!

Előzmény: Törölt nick (1189)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1189

Próbálgasd egy kicsit a kezeddel rásegíteni. Nekem is arra kell figyelnem, hogy használjam az egész lábamat. Még mindig kimélem  akaratomon kívül lábfejemet és a két kisebb ujjamat és a sarkamat terhelem. Teljesen berögzült a helytelen lábtartás. Jövök megyek, teszek, veszek, dolgozom  és tornáztatom is, mégis helytelen a járásom. Ezt a cipőben és a járásomban  nem is lehet észrevenni, de ha odafigyelek én észreveszem. Mostmár ott tartok, hogy a sarkam fáj nagyon és ez pont a helytelen tartás és járás miatt van. Legalább is úgy gondolom. Remélem ez rendeződik, amikor megműtik a másik lábamat és kénytelen leszek a már megműtött lábamat rendesen terhelve használni. Ma végre tudtam venni magamnak nyárra egy rendes bőr szandált. Persze csak a bal lábamra tudtam felpróbálni. Igaz télen így vettem a csimámat is. Évek óta nyáron klumpákban, vagy elől zártba járkáltam a ronda bütyik  miatt, hogy eltakarjam. Érdekes, hogy látszatra a műtött lábam keskeny maradt  és  mégis más. Szélesebb cipőt tudok csak felhúzni. Holnap kiveszik a bentmaradt 1 db kapcsot is és mindjárt jön a következő műtét. Pont 2 hét van hátra. Jobbulást mindenkinek.

Előzmény: bonci48 (1187)
leccina Creative Commons License 2011.03.27 0 0 1188

hétköznapi dolgok.a labdán gurigálod a lábad. fölcsippented az ujjaiddal. nekem először csak a kicsikkel ment, de ha terpesztem, megy a nagylábujjal is. hernyózol, előre, aztán hátra. próbálsz négykézláb lábujjadra állni.ez igazából megy, de arra kell figyelnihogy nem a kislábujjad fele helyezed a súlyt, hanem a nagyra.próbálod úgy helyezgetni a lábad, mintha egy kórt irnál le egy labda körül.szóval megmozgatja az ujjamat.az a cél, hogy ne a kisujjaim fele járjak.

Előzmény: Ági_ca (1184)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 1187

Polcolom napközbe, jegelés nincs rá jó hatással-olyankor jobban fáj :-((((

Tornáztatom a bokámat-és próbálom az ujjaimat is mozgatni, de az még nem megy.

7.-én megyek kontrollra. Ma ismét belilult a talprészem, pedig már végre elmúlt az előző.

 

Előzmény: Törölt nick (1178)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 1186

Szia!

Hát rettendtően sajnálom. Reméljük, hogy minden jól fog végződni. A fémmel bizony nem kellemes és addig amig bent van bizony dagad  az ember lába és el is van színeződve. Kivétel után már biztos, hogy jó lesz. Fel a fejjel. Nekem muszály a másik lábamat is rendbehoztatni már a cipők miatt is. A régit nem szívesen veszem fel, mert nem akarok újra deformációt. Ha ez megvan akkor nekem még a harántom is hátra van mindkét lábamon. Most választhattam, hogy ezt a lábamat tegyük teljesen rendbe, vagy a másikról a bütyit vegyük le. Hát az utóbbit választottam pontosan a cipők miatt. Minden jót kívánok neked. Ha tudsz azért néha írjál magadról.

Előzmény: Juliette65 (1183)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 1185

Szerintem ez csak félnapos, mert nincs 24 óra. Nekem is egynapos volt a kórházban, de az ténylegesen az volt. Az anesztológus tette fel az előkészítőben a kérdést, hogy gerincérzéstelenítés, vagy patronos altatás. Elmondta, hogy át kéne törni már azt a nézetet, hogy a gerincérzéstelenítrésnél 24  órát feküdni kell az esetlegesen bekövetkező fejfájás miatt. Elvileg ha kimegy teljesen az érzéstelenítés fel lehetne kellni annyi ídőre, hogy mondjuk WC-re menni. Ugyanakkor az ápolók nem engedték. Hát nem tudom mi az igaz. Nekem ez a gerincérzéstelenítés nagyon bejött. Korábbi műtétemnél patronos altatásom volt. Mondjuk ott a műtét elég hosszú volt, nem úgy mint ez a műtét. Napokig fájt a torkom és alig tudtan nyelni. Hát nem tudom! Téged melyik kórházban műtenek?

Előzmény: cilariknéandi (1181)
Ági_ca Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1184

Irigylem az elszántságod, kitartásod!! :)

Húúú, ha tudnál egy pár gyakorlatot leírni, nagyon megköszönném!!! :) Vagy ha a sportkórházat megkeresem, akkor szerinted nekem is lehet járni órákra?

Meddig kell járni? Sokat fejlődött már a mozgásod?

 

Szép napot :)

Előzmény: leccina (1179)
Juliette65 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1183

Szia!Köszönöm érdeklődésedet,igazán kedves Tőled.Egy hónapja "korlátozták" a netet,vagyis kikapcsolták,mert a januárit és februárit nem tudtuk feladni( hála a volt munkaadómnak)most csak a mobilnet maradt,az meg kinszevedés,mire betölt egy oldalt.Ez az ügy hamarosan lezárul:14-ére van a tárgyalás kitűzve.Nem vagyok sem gonosz,sem bosszúálló,de remélem,nem ússza meg ezt az aljasságot.Sikerült munkahelyet találnom a szomszéd kisvárosban,de nagyon hamar elfárad a bokám,napok óta reggel is dagadt lábbal indulok.Jelenleg egy hónapos "betanulásra" vettek fel,nem tudom,meg fogok-e felelni az elvárásoknak.

A lábam nem javul olyan tempóban,ahogy szeretném,de elég biztató ennek ellenére:a tavalyi cipőim sajna kényelmetlenek,mert ugy érzem,némelyik elfintult a bütyköm miatt,azt meg nem akarom,h.visszaálljon a rossz lábujj-tartás.A többivel nincs gond,a 3-4centis sarkúak a legjobbak,a magasabbakban ugy érzem,előrecsuszik a lábam...azokat nem is veszem fel még utcára.A főorvos azt mondta,ha készenállok egy 8-10napos pihenésre,jelezzem és befektetnek a drótok kivételére.Ja,és csavarok is vannak a drótok mellé,ezért lesz kicsit hosszadalmasabb,mint az előszörre ígért egy napos kivétel.Én a röntgenfelvételt egy pillantásra méltattam akkor,mert elkapott a rosszullét hogy mi van odabent,ezért nem  jegyeztem meg alaposan a látottakat.

Téged irigyellek,amiért máris kés alá fekszel ismét!Majd jelentkezem.Szép estét!

Előzmény: Törölt nick (1174)
leccina Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1182

tűrik:) nincs gond velük, akkor érzem csak őket, ha hozzáér valami. nem fáj, csak olyan fura érzés. végül is én is csak a lábfejem, meg az ujjaim tornáztatom. nekem a műtétkor szedik ki, a doki azt mondta, minimum 2 hónap, de ha bírom, hagyjuk még.jól fekszenek, ha nem akarnak kijönni...ma kipróbáltam a régi cipőim. már belefér a lábam, de szerintem nem jó még járni olyan 5-6 cm-s sarkokba. ma kedvenc gyógytornászommal épp azt néztük. hogy a másik lábamon, ha mozgatom látszanak az inszalagok, ezen meg még nem. mindig mondja nekem, hogy türelem, ez lassú folyamat. igaza van!

Előzmény: Törölt nick (1180)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1181

Csakhogy nekem egynaposon fognak műteni, ami azt jelenti, hogy reggel műtenek, este haza lehet menni. A gerincérzéstelenítés miatt nem lehetne felkelni elvileg egy napig, de itt nem tudom, hogy lesz. Egyébként köszi, hogy válaszoltál.

Üdv Andi

Előzmény: Törölt nick (1173)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1180

A fémek a lábadban mit szólnak ehhez a nagyon aktív tornához? Orvosi utasításra én csak az ujjaimat  tornáztatom, amire kézzel segítek rá. A bentmaradt egy darab kapcsomat csak a következő műtétem előtt, a jövő héten fogják kiszedni és akkor változik a helyzetem.

Előzmény: leccina (1179)
leccina Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1179

ennyiért nem volt érdemes belevágni! sajnálom, hogy neked ezt csinálták! a gyógytorna ingyen van, én a sportkórházba mentem vágatni a bütyköm. egy hónap után kellett mennem. igazából nagyon hétköznapi dolgokat kell csinálni, de hidd el, megizzaszt. azt hiszem, olyan izmokat mozgat meg, amit másként nem tennél. ha érdekel, elmondom miket kell csinálni.most már szaladgálok mindenbe, de torna után sántikálok:)) akikkel együtt járok -van köztük mindenféle műtétes- azt mondja, hogy gyilkos, de hasznos:) és szűk 3 hét,és kezdem a másik lábammal előlről. így 50 körül...:)

Előzmény: Ági_ca (1169)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1178

Gondolom, hogy napközben többször jegeled 15-20 percig és felpocolod. Tornáztatni kell már?

Előzmény: bonci48 (1176)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1177

Hű, hát nem semmi.

Előzmény: bonci48 (1176)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1176

Előzmény: bonci48 (1175)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1175

Itt egy kis képsorozat a lábamról.

Remélem nem annyira rémisztő.

Előzmény: Törölt nick (1172)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1174

Szia!

Régen írtál. Hogy vagy? Gondolom, hog minden cipőt már feltudsz venni? Nekem április 12-én műtik már végre a másik lábamat is.

Előzmény: Juliette65 (1154)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1173

Általában az orvosok egy lábat csinálnak egyszerre. Hidd el, hogy sokkal jobban fogsz járni. Ha a fórumot visszaolvasod akkor láthatod, hogy ezzel sokan vagyunk így. Semmi gond nincs a gerincérzéstelenítéssel. Műtét után másnap reggel én már kimentem a mosdóba és dél körül már haza is mehettem.

Előzmény: cilariknéandi (1167)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1172

Nem éreztem, hogy túl gyors lett volna. Tavaly májusban a nyaki gerincműtétemmel is csak 4 napot voltam kórházban. Kedden bementem, szerdán műtöttek és szombat délelőtt már ki is jöhettem. Gondolom, hogy addig liláspiros lesz a lábad, amig a fém benne van, csak kicsit  mérséklődni fog. Én már most izgulok a április 12-i műtétem miatt, pedig most volt nemrég a másik és tudom, hogy mi után, mi fog következni. Lehet, hogy jobb ha az ember nem tudja előre? Gyors felépülést szeretnék, mert szeptemberben utazni akarok.

Előzmény: bonci48 (1165)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 1171

Függ attól is milyen típusu műtéted volt!? Engem fél 2-kor vittek be a műtöbe, és 1/4 4-kor jöttem ki. Persze nálam a zsírdaganat kivétele is elvett időt. Engem 11 éve is így műtöttek, és azóta sincs panaszom, csak a heg a bizonyíték hogy valaha bütyköm volt.

 

 

Előzmény: zsazsi1 (1170)
zsazsi1 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 1170

Gyorsan...???

Nekem júni 22-én volt aműtétem helyi érzéstelenítésben. Csak a szurikat éreztem az elején, a műtét többi részét csak annyira, mintha kicsit huzigatnák az ujjam. 
Egyáltalán nem fájt, egész idő alatt beszélgettünk az orvossal és az asszisztenciájával. Negyed 11-kor feküdtem fel a műtőasztalra és 10. 45-kor már kint öltöztem, azaz jóformán fél óra alatt "lezavartuk" az egészet.. 

 

Én csak ajánlani tudom a helyi érzéstelenítős műtétet, akinek persze lehet.

 

Üdv nektek

Előzmény: bonci48 (1165)
Ági_ca Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1169

Most nincs különbség igazából a műtét előtt és a mostani állapot között, mert kb 2mm-t, ha leszedett, és dudorodik :( Hajlítani pedig nem tudom az ujjam. Gyógytornára nem járok, a kezemmel szoktam hajlítgatni és a lábujjaimat összeszorítani, elengedni, ilyenek. Pipiskedni próbálok. Most nincs anyagi fedezetem arra, hogy gyógytornára járjak, nem tudom, ott miket tudnak még mutatni, ami javítaná. De Neked miért kell torna? Neked is nehezen hajlik az ujjad?

Előzmény: leccina (1168)
leccina Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1168

hát ez nem jó hír. én is hiúságból csináltatom, de nekem eleve széles a lábfejem, tehát csodát nem vártam. csak ne dudorodjon ott oldalt ki! és nem a magassarkutól lett ilyen! gyógytornára jársz? nekem felírták. nem hittem volna, hogy egy padon ülve lábfejet mozgatva kiver a verejték, de ez történt. olyan izmokat mozgattatnak meg velem, amire sosem gondoltam volna és mindez olyan hétköznapi!a gyakorlatok nem bonyolultak, hernyócska a lábujjaddal, labdacsipegetés, nyomás és elengedés, most már lábujjhegyre álldogálás és vissza. tegnap voltam, azt mondom a gyógytornászok szadisták:) hálistennek nekem jutott egy jó:) magyarán ha jól értelmezem, neked igazából nem is kellett volna piszkálni a lábad???milyen tornát csinálsz??

Előzmény: Ági_ca (1166)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1167

Sziasztok!

Végre eljött az én időm is. Április 5-én fognak műteni, de sajna csak az egyik lábamat. Szerettem volna, ha mind a kettőt helyrehozza, de azt mondta a doki, hogy örüljek először, ha egy is meg lesz. Az érdekesség, hogy egynaposon fogja megműteni. Ennek örültem nagyon. Viszont én szeretném, ha inkább gerincérzéstelenítéssel lenne megoldva, mint altatással. De erről meg azt hallottam, hogy nem lehet felkelni 24 órát, mert erős fejfájást kap az ember. Szóval légyszi válaszoljatok, hogy mire lehet számítani. Nekem is széttrancsírozzák a lábam. Ha lehet írjatok véleményeket és tapasztalatokat is, mert kezdek egy kicsit parázni.

Várom a válaszokat

Üdv mindenkinek és persze javulást

Ági_ca Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1166

Hú, most már ma tényleg elmegyek a patikába a balzsamért.

Voltam a prof-nál, s sajnos azt mondta, hogy csak ennyit szedett le nekem a pasas, azaz a legcsücskét, és ez nem lesz kisebb... Még levághatott volna 3mm-t. Azt hittem, elájulok; esztétika miatt mentem, ill szorítottak a cipők, és csak ennyit szedtek le, ezért púposodik mindig ki.

Viszont amin a legjobban meglepődtem az, hogy PORCKOPÁSOM van. 21 évesen?? A műtét előtt magassarkúkat hordtam, pipiskedtem, a műtét óta pedig a nagy lábujjamat nem tudom mozgatni.

 

Valakinek ilyesmi tapasztalata van??? Nekem a műtét után nem hajlik a lábujjam egyáltalán, pedig tornáztatom. Magassarkú, max 3 centiset.... Nem mintha abban szeretnék járni, de néha-néha jó lenne.

 

Szép napot

Előzmény: leccina (1144)
bonci48 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1165

Hűha! Akkor Téged gyorsan "elintéztek"!

Vizsgálatokat nekem is elvégezték előtte, csak a lábfej uh-volt ott a műtét napján.

Lipoma volt igen, az a 2. lábujjamnál volt, ott fent vágták fel, kb. 3cm-es vágás lett ott 3 öltés volt benne. Tegnap átkötöztem, seb szépen gyógyul, itt-ott még kicsit lila a lábfejem, fájdalmak még vannak. Víz még nem érheti.

Szerencsére sokat pihenek, így nem dagad meg annyira estére.

Április 6-án megyek kontrollra.

 

Nagyon szorítok érted ha műtenek, kívánok minden jót, gyors felépülést.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!