Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2018.03.04 0 0 22869

"én elfogadom, hogy Keizer nem egy csúcsedző és valószínűleg soha nem is lesz az"

17 meccsén 13 pontot vesztettünk. Van Gaal első 17 meccsén 17 pontot vesztett, pedig neki nem volt olyan 'jó' mentsége (Nouri), mint Keizernek. Gondolom, akkor kevesen gondolták, hogy olyan karriert fog csinálni. Szóval nem tudhatjuk, mi lett volna, ha Keizer marad. Azzal, hogy kirúgták, elvették tőle a lehetőséget, hogy ilyen szinten megmutassa, mire képes. Mert azt nem hiszem, hogy erre a szintre még vissza fog jutni.

Előzmény: Manoh (22866)
nj Creative Commons License 2018.03.04 0 0 22868

"Tavaly, pár héttel a Nouri tragédia után, nagyon kevésen múlt, hogy nem vertük ki a Nice-t."

Tavaly még más szabályok szerint selejteztek, mint idén fognak.

Előzmény: Gyenyi (22867)
Gyenyi Creative Commons License 2018.03.04 0 0 22867

Hát igen. Most már én se mondom, hogy ne adjuk fel a reményt. Ten Hag szidja a játékosokat, akik pedig decemberben még ki tudták használni helyzeteiket, és kivétel nélkül jobbak voltak, mint most.

Mindenesetre az edzőcsere nagy hiba volt. Különösen azért, mert egy olyat hoztunk, aki mindent meg akar változtatni. Lehet, hogy ez hosszú távon sikeres lesz, bár kétlem, de az valószínű, hogy miatta nem leszünk bajnokok. Mert az is valószínű, hogy a PSV még fog legalább 5 pontot veszíteni. Csak azzal így már semmire nem megyünk.

Hogy mi volt az edzőcsere mögött, még mindig nem világos. Miután egy héten belül, nem is rossz játékkal, nyertünk az első és a harmadik ellen, roppant bizarr, hogy egy 11-esekkel elvesztett kupameccs után, 1 meccsel a téli szünet előtt, zavarták el az edzői kart. És az ezen a szinten tapasztalatlan, de a klubot és a játékosokat jól ismerő Keizer helyett hoztak egy másik, ezen a szinten tapasztalatlant, aki sem a klubot sem a játékosokat nem ismeri, és soha korábban nem játszott csapataival Ajax focit. Ha pedig igaz, hogy Ten Hag jóval Keizer kirúgása előtt már megállapodott Overmarssal, akkor mindketten elég nagy disznók.

Kíváncsi vagyok, mik lesznek a következmények. Van der Sar azt mondta, ha nem válik be Ten Hag, akkor elmegy. Overmars ilyet nem mondott, de nem biztos, hogy főnökei nem fogják távozását erőltetni. Nélküle Ten Hag sem nagyon maradhat, ha egyáltalán befejezheti az idényt. Kisebb fajta új forradalom jöhet. Csak most nincs egy De Boer, aki a nagy viharban is 4-szer bajnokságot tud nyerni.

 

NJ-nek még annyit, hogy, ha sikerülne megtartani a második helyet, akkor ki tudja, mi lesz a BL selejtezőkben? Tavaly, pár héttel a Nouri tragédia után, nagyon kevésen múlt, hogy nem vertük ki a Nice-t. Normális felkészüléssel sok minden lehet. Persze azon is múlik, kik mennek el nyáron. Egy éve ezzel kapcsolatban optimistább voltam. Most Onana, De Ligt, Ziyech, Dolberg, Kluivert nálam jelöltek a távozásra. És, ha argentin válogatott lesz, Tagliafico is az.

Előzmény: Manoh (22866)
Manoh Creative Commons License 2018.03.04 0 0 22866

"Ha 3 héten belül nem csökken hátrányunk, akkor elkezdem elveszteni a reményt."

 

Én már Ten Hag kinevezésekor elvesztettem.

Keizer indulása nem volt jó és volt 5 pont hátrányunk a szünet előtt. Hogy az indulásban a Nouri tragédia, az emiatt megzavart felkészülés és, hogy nem kapta meg a kért játékosokat sem biztos közre játszott. Hogy ezzel mennyi pont elvesztése magyarázható valóban, azt senki nem tudja. De azt mindenki láthatta, hogy idővel a játék javult, a csapatát is megtalálta. Bár nem mindennel értettem egyet és a kupakiesés elég váratlan volt, akkor már, mikor jobb szériában voltunk a váltás indokolatlan volt. Persze, ha a belső harcok, meg a Bergkamp-Overmars ellentét az alapja és oka az egésznek, akkor az ő szempontjukból logikus, csak attól, hogy valaki vezetői székben ül, még a tettei minden következményével számolnia kell, nem csak a számára kedvezőkkel. Meg ugye az igazságot is be lehetett volna vallani valamilyen formában, mert a Keizerben nem látjuk a jövőt, de Ten Haggal bajnokok leszünk, már akkor is vicces volt, de most már komikus is.

Ten Hag megduplázta a hátrányt, úgy, hogy a Psv még veszített is 3 pontot. A játék össze sem hasonlítható az utolsó meccsekével Keizer alatt (kivéve kupameccs), pedig azért akkor sem brillíroztunk, de most már egy hasonlónak is tudnánk örülni. Megkapta Ten Hag azokat a játékosokat, akiket Keizer nem kapott meg. Ugyan azt a csapatot küldi a pályára, mint Keizer (kivéve újak, meg sérülés esetén), mégis szinte az összes játékos teljesítménye és a csapat játéka is rosszabb, mint az amúgy nem zseniális ősszel volt.

Szóval én elfogadom, hogy Keizer nem egy csúcsedző és valószínűleg soha nem is lesz az, de hogy Ten Hagnak sem való ez a szint az nem kérdés.

nj Creative Commons License 2018.03.04 0 0 22865

Azért, remélem, hogy legalább a 2. helyet sikerül megtartani...

Mondjuk, BL-főtábla akkor sem lesz belőle, de legalább az elméleti esély megmaradna rá.

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.03 0 0 22864

60 jaar geleden! Unieke beelden van #Ajax in Boedapest gemist?

 

https://twitter.com/AFCAjax/status/969164708375879681

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.03 0 0 22863

Happy birthday, Arek Milik!

 

https://youtu.be/FOB9wLxwtuI

 

Highlights Ajax - ADO Den Haag

 

https://youtu.be/IKxxkB-JbRA

 

Head2Head: Vitesse - Ajax

 

https://youtu.be/JYhh9b1eKFQ

Gyenyi Creative Commons License 2018.02.25 0 0 22862

"Én szóltam, már múlt héten, hogyha így folytatjuk, akkor mi sem ússzuk meg. Hát tessék, ismét egy "csodálatos" produkció, "élmény" volt nézni ezt az elképzelés nélküli játékot és ezt a sok "nagyszerű" egyéni teljesítményt is."

Már múlt héten is megmondtam, hogy jól játszottunk, ez a meccs nagy részére ma is igaz volt. Amikor ősszel 8:0-ra nyertünk Breda-ban, alig volt több helyzetünk, mint ma. Akkor bement a labda, ma nem akart bemenni. 3 kapufánk volt, valószínűleg járt volna egy 11-es is, és 3-4 lövésünk, fejesünk alig ment mellé. Szó se róla, Neres ősszel mai helyzeteiből 1-2 gólt szerzett volna, de őrült pechünk is volt. Ten Hagot nem értem. Miért nem cserélt hamarabb? És milyen csere az, ha gólt akarunk szerezni, hogy spicc helyett spiccet küld be? Miért nem egy középpályás helyett küldte be, és sokkal hamarabb Cassierrat?

Szerintem voltak jó teljesítmények. A hátvédek jók voltak, F. de Jong (akár hátvéd, akár nem) nagyon jó volt, Van de Beek is jó volt, és az első 60 percben Kluivert is. Persze Ten Hagnak el kellene gondolkoznia azon, miért vagyunk sokkal gólszegényebbek, mint ősszel voltunk. Ez rajta kell, hogy múljon.

Most ott tartunk, mint 2 hete. Mindent kezdhetünk előröl, és várnunk kell a PSV újabb botlására. És arra nincs garancia, hogy mi már mindent megnyerünk. Jó lenne már egy kis szerencse, hogy a labda a kapufáról befelé is pattanjon. Utána talán minden más lesz. Jövő héten a Vitesse-nél nem lesz könnyű. Ősszel kikaptunk tőlük. Ten Hag még nem nyert olyan ellen, aki ellen Keizer sem nyert. Ha 3 héten belül nem csökken hátrányunk, akkor elkezdem elveszteni a reményt.

Előzmény: Manoh (22857)
nj Creative Commons License 2018.02.25 0 0 22861

Mondjuk, pont a múlt heti volt az egyetlen értékelhető 2018-as produkciónk. Ha azt folytattuk volna, az nem lett volna olyan nagy baj. Ezzel szemben nem azt folytattuk, hanem a korábbi meccseken látott teljesítmény ismételtük meg.

 

A PSV viszont nyert a legjobb csatára nélkül is idegenben, ezzel rá is szolgáltak a bajnoki címre. Elég szégyen, hogy nincs olyan csapatunk, amelyik megszoríthatta volna őket. Amúgy, ez már ősszel is látszott, az akkor összeszedett 5 pontos hátrány ledolgozására már eleve nem sok remény látszott, de tavaszra aztán ki is nyírtuk magunkat.

Előzmény: Manoh (22857)
Neeskens Creative Commons License 2018.02.25 0 0 22860

Overmars pedig nagyon elcseszte ezt a szezonunkat azzal, hogy edzőt cserélt télen. A 2018-ban mutatott eddigi játékunk meg sem közelíti az őszi játékot.  

Neeskens Creative Commons License 2018.02.25 0 0 22859

Az biztos, hogy szarok voltunk. Kivéve a védők akik jó munkát végeztek. Csak hát a meccsek 99%-át nem a védők hanem a támadók nyerik.

Manoh Creative Commons License 2018.02.25 0 0 22858

Természetesen nyert a Psv, így ezért kár volt a Lozano üggyel kapcsolatos felháborodásuk is! :-(

Manoh Creative Commons License 2018.02.25 0 0 22857

Én szóltam, már múlt héten, hogyha így folytatjuk, akkor mi sem ússzuk meg. Hát tessék, ismét egy "csodálatos" produkció, "élmény" volt nézni ezt az elképzelés nélküli játékot és ezt a sok "nagyszerű" egyéni teljesítményt is.

Ten Hag pedig megtehetné végre első pozitív cselekedetét a csapat érdekében és lemondhatna végre, mert nyilvánvaló, hogy ez a szint neki túl magas. Overmars soha nem fogja kirúgni, mert azzal be kellene ismernie, hogy ostobaságot csinált és neki is távoznia kellene.

Mondjuk, ha kikap a Psv, akkor 1 pontot hozunk rajtuk, de hát ennek ember nem tud örülni szerintem a 3 pont helyett és ezt a meccset látva.

Gyenyi Creative Commons License 2018.02.24 0 1 22856

"Happy birthday, Jari Litmanen!"

20-án volt a születésnapja, így, ha az boldog is volt, nem neked köszönheti.

De azért biztos jól esik neki, hogy, ha 4 nap késéssel is, gondoltál rá. :)

Előzmény: Törölt nick (22855)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.24 0 0 22855

Happy birthday, Jari Litmanen!

 

https://youtu.be/8lbFBO_Mabk

 

Minden idők legnagyobb kedvence nálam az Ajaxban! :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.24 0 0 22854

Head2Head: Ajax - ADO Den Haag

 

https://youtu.be/mPzLABhpTI0

 

Na, NJ kedvenceivel, a hágaiakkal meccselünk! :D

Neeskens Creative Commons License 2018.02.23 0 0 22853

Az természetes, hogy az olyan dolgok amik őket segítették azok ilyenkor el vannak felejtve. Azt hiszik, hogy ilyenkor mindenki ellenük van.

Előzmény: Gyenyi (22852)
Gyenyi Creative Commons License 2018.02.23 0 0 22852

3 meccsre tiltották el Lozanot. A PSV még fellebbezhet, de a Feyenoord ellen akkor sem játszhat. A PSV már a bajnokság meghamisításáról beszélt, mondván, Huntelaarnak is piros járt volna. Arról nem beszélnek, hogy a Twente ellen egy jogtalan 11-sel nyertek, a Zwolle ellen Hendrixnek kétszer is meg kellett volna kapnia 2. sárgáját, és ezeken kívül is mennyi mázlijuk volt. Most pechjük van. Azt hitték, az már soha nem lesz nekik. De még így is nyerhetnek, mert a Feyenoord sincs nagy formában.

Előzmény: nj (22851)
nj Creative Commons License 2018.02.23 0 0 22851

Ja, bocsánat, nem, félreértettem! Egyelőre csak annyit javasoltak!

Előzmény: Neeskens (22850)
Neeskens Creative Commons License 2018.02.23 0 0 22850

ez már biztos?

Előzmény: nj (22849)
nj Creative Commons License 2018.02.22 0 0 22849

Lozano 4 meccset kapott, hiányzik majd - többek között - a Feyenoord és az Utrecht elleni meccsekről is. Remélem, tényleg hiányzik majd nekik.

Előzmény: nj (22847)
Neeskens Creative Commons License 2018.02.22 0 0 22848

Vége, idén már nem kell aggódnunk a bajnokságunk helyezése miatt az UEFA-ranglistán. Már csak az előttünk állók vannak versenyben.
Visszaestünk a 14. helyre ami ugyanolyan mintha a 13. helyen lennénk.
Viszont a következő szezont nagy eséllyel a 11. helyen kezdjük, csak sokkal-sokkal jobb teljesítmény kell mint idén !!!
.....
11. Ausztria...
12. Svájcs
13. Csehország
14. HOLLANDIA
15. Görögország

nj Creative Commons License 2018.02.20 0 0 22847

Itt nem az a kérdés, hogy mi az én véleményem, hanem, hogy mi a szabály.

Ha az én véleményemen múlna a komplett PSV el lenne tiltva hónapokra! :-)

Előzmény: Neeskens (22843)
Gyenyi Creative Commons License 2018.02.20 0 0 22846

"Aki pirosat kap az azonnal ülje le büntetését."

Ez nem lenne jó. Már nem egyszer kiderült, hogy a bíró rosszul ítélt, és nem volt jogos a piros. Jobb, ha egy semleges bizottság mindig felülvizsgálja az esetet. Az persze üljön össze a következő meccs előtt. De az általában meg is történik. Viszont, mint minden jogrendszerben, itt is van fellebbezésnek helye. Arról már nem egy fix bizottság dönt, így amíg azt a bizottságot összeszedik, illetve amíg az össze tud ülni, eltelhet néhány hét. Továbbra is úgy tudom, hogy fellebbezés ellenére is, a pirosat kapott játékos, a következő meccsen nem játszhat. És az is kérdés, hogy a klub mindig jól jár-e az időhúzással. Emellett a klub erkölcsileg is hibázik, ha kiáll egy bűnös játékosa mellett. Mintha a PSV sem Lozano ártatlanságában hinne. Csak kisebb büntetést akar.

Kiindulhatunk abból, hogy Lozano nem játszik a Feyenoord ellen. Jobbak nélküle nem lesznek. Amilyen pocsék mostanában a Feyenoord, félek, hogy még a Lozano nélküli PSV is túl kemény dió lesz számukra. De tévedjek! Minden normális Ajax szurkoló nekik fog szurkolni.

Előzmény: Neeskens (22843)
Neeskens Creative Commons License 2018.02.20 0 0 22845

Az első 3 helyezettel megvagyok elégedve viszont akinek az eredménye a legjobban tetszik az Tagliafico. Balbekk pozícióban nagyon jó ez a teljesítménye. A legnagyobb csalódást a listán eddig Neres jelenti.

 

Legjobban Frenkie hiányzik a listáról, de ő most védő.

 

Amúgy Hunter is kicsit megemberelte magát a gólok tekintetében az őszhöz képest. Akkor 17 meccs kellett neki 6 góllövéshez, most 6 meccs a 4 gólra.

Előzmény: Neeskens (22844)
Neeskens Creative Commons License 2018.02.20 0 0 22844

Egy kis statisztika

Íme az Erik ten Hag által vezetett csapatunk legsikeresebb támadói az eddigi 6 tétmeccsen a kanadai ponttáblázat alapján:

 

 

1. Donny van de Beek = 3 gól + 2 gólpassz = 5 pont

 

2. Klaas-Jan Huntelaar = 4 gól + 0 gólpassz = 4 pont

 

3. Justin Kluivert = 1 gól + 2 gólpassz = 3 pont...

 

4. Hakim Ziyech = 2 gól + 0 gólpassz = 2 pont

 

5. David Neres = 1 gól + 1 gólpassz = 2 pont

 

6. Nicolás Tagliafico = 0 gól + 2 gólpassz = 2 pont

 

7. Lasse Schöne = 1 gól + 0 gólpassz = 1 pont

 

8. Joel Veltman = 0 gól + 1 gólpassz = 1 pont

Neeskens Creative Commons License 2018.02.20 0 0 22843

Ez már nagy baromság. Aki pirosat kap az azonnal ülje le büntetését. Szerinted nem így lenne a helyes? Nagyon remélem, hogy még vasárnap előtt összeülnek és ítéletet is mondanak.

Előzmény: nj (22841)
Gyenyi Creative Commons License 2018.02.19 0 0 22842

Én se mondtam mást. Az nagyon ritka, hogy a fegyelmi bizottság a hét közepéig nem ül össze. Továbbra is úgy hiszem, hogy 1 meccsre mindenképpen eltiltanak olyat, aki pirosat kapott. Legutóbb, 2+1-re tiltották el, amit a PSV akkor elfogadott. Érdekes, hogy akkor is a Feyenoord volt első Lozano nélküli ellenfélük. Gondolom, most is 2 -3 meccsre eltiltják, amihez a múltkori plusz 1 kell, hogy jöjjön. Ellenünk már biztos játszhat, de a Feyenoord és főleg az Utrecht ellen nem. De idegenben még a Willem II ellen is megszenvedhetnek. Izgalmas lesz a következő 3 hét. Lényeg, hogy mi rendre nyerjünk. Az elég kell, hogy legyen.

Előzmény: nj (22841)
nj Creative Commons License 2018.02.19 0 0 22841

Ha jól értem, mégiscsak én tudtam jól, hogy nemcsak a videózás után lehet tárgyalás nélkül megegyezni:

 

Schikkingsvoorstel Lozano 3 wedstrijden, PSV niet akkoord

19 februari 2018

 

De aanklager van de KNVB heeft een schikkingsvoorstel voorgesteld van drie wedstrijden voor Hirving Lozano na zijn rode kaart van afgelopen zaterdag tegen SC Heerenveen. Zowel PSV als Lozano zelf zijn niet akkoord gegaan met dit voorstel, waardoor dit voor de tuchtcommissie in behandeling genomen zal worden.

 

Eszerint 3 meccset javasoltak és a PSV - nem meglepő módon - ezt nem fogadta el. Tehát, lesz fegyelmi tárgyalás, kérdés, hogy még a Feyenoord-meccs előtt, vagy csak utána, illetve, hogy ha utána, akkor addig játszhat-e?

Előzmény: nj (22838)
Gyenyi Creative Commons License 2018.02.19 0 0 22840

"ha továbbra is így játszunk, akkor sokáig már mi sem ússzuk meg."

Helyesebb úgy fogalmazni, hogy, ha továbbra is ilyen rossz lesz a hatékonyságunk...
Mert ami a játékot illeti, a továbbra most nem fedi a valóságot. Játékunkra sok panasz nem lehetett. össze se lehet hasonlítani az utolsó hetek játékával. 2018 eddigi meccsein helyzetbe is alig kerültünk. Múlt héten a Twentenek több helyzete volt, mint nekünk. Most a Zwolle alig jutott 16-osunk közelébe, és rengeteg helyzetünk volt, csak azokat nem használtuk ki. Hogy ez tendencia-e vagy pechünk volt, a következő meccseken látjuk meg, de ami a játékot illeti, csak így tovább!

Előzmény: Manoh (22836)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!