Keresés

Részletes keresés

bassus Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6146

 

"...mi is kártalanítva legyünk, ugyan úgy, mint a bróker botrány károsultjai."

a hatalom adja meg nekünk és szavazunk

Előzmény: BAUmagnélküli (6145)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6145

Teljes mértékben egyetértek leveled tartalmával és a legmesszebbmenőkig támogatom azt. A bróker botrányok kirobbanásakor láttuk, hogy vagy most van itt az alkalom, vagy soha nem lesz már módunk kártalanításunk ügyét belevarázsolni abba a jelen károsulti csoportokat tartalmazó körbe, amelyek kártalanításának ügyében a honatyák most és a közeljövőben törvényt fognak ülni. Leveled lényege:

 

"...mi is kártalanítva legyünk, ugyan úgy, mint a bróker botrány károsultjai."

 

Az MNB most közzétett irányelvei szerint minden károsultat kártalanítani kell harminc millió forintig, függetlenül attól, hogy befektetése az OBA vagy a BEVA védelme alatt állt, de ha nem védett a befektetés akkor is!...Így legyen ez visszamenőleg a BAUMAG és a többi ingatlanszövetkezet károsultjaira vonatkoztatva is!!...

 

 

Előzmény: tüskéskaktusz (6135)
bassus Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6144

Szerinted mit kell tenni ? (eltelt 11 év)

 

Az ismétlés csak 3x-...zott a jelenben, a kártalanítást még nem tudjuk.

 

A miénk lsd. Dunaprofit, Pilisinveszt, .....

Előzmény: kalandor123 (6141)
Toprongy1 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6143

Kedves tüskéskaktusz!

 

Részemről tökéletesnek tartom ezt a levelet, és én is el fogom küldeni, ahova csak tudom.

Kíváncsi leszek, hogy kik fognak válaszra méltatni.

Ezeket a válaszokat,-ha lesz,- itt közzéteszem.

Köszönöm szépen ezt a mindenre kiterjedő megfogalmazást!

Előzmény: tüskéskaktusz (6135)
kalandor123 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6142

Tisztelt sorstársak!

Mivel a Magyar Parlamenthez kivántok fordulni, közlöm, hogy ennek előzménye van.

Erről van szó:

 

 

 

           Magyar Parlament Elnöke

           Szili Katalin részére

 

           Tisztelt Elnök Asszony!

 

            Rendkívüli kéréssel fordulok Önhöz.

Mint ismeretes a Baumag Szövetkezet ellen felszámolás és  bírósági eljárás van                folyamatban.  Vagyonát ingatlanok, üzletrészek képezik, ami az AGENDA-H Szövetkezet birtokában zár alatt van. A befektetők által képződött vagyon több tizmilliárd Ft értékre becsülhető, de a vagyonzár miatt  nem kifizethető. A szövetkezetnek írásbeli nyilatkozata szerint tartozása nincs.

A bírósági eljárás több évig eltart, befejezéséig a vagyonzár nem oldható fel. Ez alatt az idő alatt az idős befektetők jelentős része meghal.

 

A jogszabály a vétlen befektetőket bünteti, olyan károkat okoz, amelyet bírósági itéletek büntetésként ritkán szabnak ki, a jogszabály felülvizsgálata tehát indokolt és emberséges  lenne. A kártalanitást felfüggesztő jogszabály nem veszi figyelembe, hogy a szövetkezet 2004 máj. 31-én kelt beszámolója szerint

 

„az államkasszát eddig összesen pontosan 2 996 486,-eFt gazdagította.”

 

 A befektetők kártalanitási igénye mindenképen jogos, akkor is, ha a bíróság a vádlottakat elitéli, akkor is ha felmenti. Miért kell tehát kivárni az ítélet végét?

Ezen a jogszabályon csak a Magyar Parlament változtathat.

 

Tisztelt Elnök Asszony!

A befektetők nevében kérem, méltányolja kérésünk jogosságát, és parlamenti szavazással tegye lehetővé, a vagyon kisajátításával a befektetők kártalanítását.

 

További felelőségteljes munkájához kivánok sok sikert, és boldog új évet.

 

Teljes tisztelettel

 

 

Pataky Zoltán

 

Tatabánya 2006 12 15.

kalandor123 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6141

Ne gondoljátok, hogy a felszámoló mást mond, mint amit eddig mondott. Miért kell megvárni amig az utolsó vagyont is felszámolja? Az eddig felszámolt vagyonból miért nem lehet kártalanitani? Ez nem olyan ügy, ahol a törvény utolsó jelentéktelen előirásához is ragaszkodni kell.

jjulika Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6140

Ma  04.08-án szerdán 9-től 12-ig van,minden héten szerdán ebben az időpontban van félfogadás a felszámolónál !

Előzmény: fehér andrea (6139)
fehér andrea Creative Commons License 2015.04.08 0 0 6139

 

 

Mi történt tegnap a felszákolónál ?  Ugy tudom tegnap volt a találkozó.

 

Előzmény: jjulika (6138)
jjulika Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6138

Köszönöm ,Tüskéskaktusz !  Megtettem ,én Gyurcsány Ferenc oldalára tettem, meg a BAUMAG károsultak oldalára ! De még van ötletem!!

tüskéskaktusz Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6137

halasuk szavunkat. jjulika nyugodtan átviheted a facebookra minél többen bombázzuk Őket elöbb célba érünk. Azért tettem közhíré, hogy mindenki tudja használni.

jjulika Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6136

Nagyon jó,szeretném megkérdezni a Facebookra átvihetem  ?  

Előzmény: tüskéskaktusz (6135)
tüskéskaktusz Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6135

Itt az elküldött levél!!!!

 

( Megszólitás neve)

 

 Mi Baumag és Vertikál károsultak tisztelettel kérjük, Önt, képviseljen bennünket, mint a médiába és a parlamentbe, mint ahogyan teszi a bróker botrány károsultakkal. Én úgy gondolom, hogy az országban egy fajta állampolgár él a törvény mindenkire egyformán vonatkozik?!!! - akkor egyformán kellene a károsultakat kártalanítani, mivel nem a saját hibájából estek ebben a szerencsétlen helyzetbe, akkor sem és most sem.

Az elején kezdeném: A Baumag bedőlése több mint 12 éve történt. Azóta nagyon sok károsult, meghalt, öngyilkos lett. Akkor is és most is Szász Károly volt a pénzügyi felügyelet vezetője, Polt Péter a Legfelsőbb ügyészség elnöke. Ha valakinek neki tudnia kellett, hogy mi folyik. Miért nem tett az állam és a felügyelet semmit? Ehelyett komoly pozícióba lévő emberek a bedőlés előtti napokban pénztárhoz járultak a pénzüket felmarkolták a többi befektető, meg nincstelen lett. Volt olyan Baumag károsult, aki a feleségét nem tudta eltemetni, mert minden megtakarítása oda lett. Mint egy taknyos gyerek úgy zokogott. A parlamenti képviselők a parlament ablakból nézték és mosolyogtak, hogy öreg nyugdíjasok, hogy tüntetünk. Senki semmit nem tett értünk. Miért?- kinek volt ez az érdeke? Önöknek csak addig kell az állampolgár, míg a parlamentbe bejutnak, zsíros állásokhoz jutnak?  Bár annyi különbség volt a Baumag és a mostani bróker botrány között, hogy mi államilag engedélyezett helyre tettük be a pénzünket fix kamatra és úgy működött, mint egy bank a helyiségek is úgy néztek ki, mintha bankba mentünk volna Engedélyezték a felügyeletek a működését. Szabadon kifosztották a károsultakat. A pudig próbája az evés. Vagy úgy gondolta valaki, hogy újra meg lehet ismételni az esetet? Most árnyalati eltéréssel ugyan az játszódott le, mint annak idején. Nem tanultak belőle, sem az állam sem a felügyelet, sem az ügyészség. Felmerül bennem egy kérdés:- a fehér gallérosoknak  szabad rablása van, a kisemberek úgy sem tudnak semmit tenni az ö pénzeiket nyugodtan fel lehet élni. Szórhatják, nyaralhatnak luxus helyeken, a sok kis szerencsétlen nyugdíjas meg csak kuporgasson. Annak idején senki nem foglalkozott azzal, hogy a Baumag bedőlése előtti napokba, hány nagy fejesnek telefonáltak, akik a befektetett pénzüket elvitték. A többi kisember meg tönkre ment. Én azt sem hiszem el, hogy egy személybe a Baumag vezetője, ha nem kap infót és nem áll valaki mögötte, ezt meg tudja csinálni. Ami még maradt azt nem a károsultak kapják, azt a felszámolók élik fel. Az állam részéről senki nem néz utána, hogy garázdálkodnak a felszámolók, hogy potyázzák el a megmaradt vagyont. De ők is jól élnek, a mi megtakarításainkból, amíg az tart és fel nem élik. Fillérekért eladják a megmaradt morzsákat. 12 éve senki nem áll mellénk. Most viszont hangos minden a bróker botrány miatt. Mi ugyan úgy tönkre mentünk. Az életünk kilátástalan. Nem csak azok lettek földön futóvá, akik az utcán élnek, ha nem mi szövetkezeti károsultak. Megloptak bennünket, lehetetlené tették az életünket.

 

Az Ön lelkiismeretében bízva kérjük, szólaljon fel ügyünkben. A nevünkbe terjesszen be egy olyan törvényt, a parlamentben hogy mi is kártalanítva legyünk, ugyan úgy, mint a bróker botrány károsultjai.

 

Pár kérdésem lenne a 12 év alatt senki nem válaszolta meg. Ön lehet, hogy meg tudná válaszolni:

  1.  volt egy rendőrségi tájékoztató ahol elhangzott, hogy a pénz nagy része meg van és külföldön van. Rövidesen haza hozzák. Többet nem hallottunk róla. Ezt a kérdés tovább süket fülekre talált.

 

  1.  No, hol van ez a pénz, hova lett?

 

 

 

      3 2-3 hónapos gyermeknek, hogy lehet nagy értékű ingatlanjai. Megdolgozott érte? Az ingatlant nem vették zár alá. Tudomásom szerint most is a nevén van.

  1. A cégbíróságon elég sok furcsaságot össze fonodást láttunk. Ennek ki nézett utána?
  2. A Legfelsőbb Ügyészségnek voltak információi, leírásai, az üggyel kapcsolatba, amit nem voltak hajlandóak, sem megmutatni, sem kiadni, de lépni sem léptek, hogy ne bukjon be a Baumag és a sok kisbefektető az öregségére összerakott forintjai ne ússzon el. Most ezeknek az embereknek nélkülözni kell. Családok mentek tönkre Miért? Mert akinek kötelessége lett volna, az nem intézkedett, lehet, hogy felsőbb utasításra, de a jól megérdemelt magas fizetését megkapta.
  3. Miért kellett háromfelé szétszabdalni a felszámolást? Előbb fel lehet élni, ami maradt?
  4. Miért nem adott ki iratokat  az ügyészség, és miért lett titkosítva az anyag?
  5. Kit védtek ezzel?- és mi károsultak csak ködösítve lettünk.

 

Ismételten kérjük szövetkezeti károsultak, hogy legyen, segítségünkre a parlamentbe szólaljon fel, fogadjanak el egy olyan törvényt, hogy a korábbi károsultak kártalanítva legyenek. hogy a jogos kárunkhoz hozzájussanak.

 

Szívesen szolgálok további információval, amennyibe Önnek még szüksége van rá, de mint vezető ember joga van a dolgoknak utána nézni.

Várom szíves segítségét és válaszát.

Budapest.2015.04.06

 

Tisztelettel:

 

 

tüskéskaktusz Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6134

No sorstársak. Én írtam az MSZP elnökének Tóbiás Józsefnek,  Volner Jánosnak a jobbik alelnökének. gondoltam a Rogán Antalra  is de nem találom az email címét, de lehetne a Lezsák Sándornak is no meg Thürmer Gyulának is. Megpróbálom most a következő topikban az elküldött levelet beilleszteni. A levelet szerintem más is elküldheti csak a megszólítást kell törölni és helyette az új nevet beírni és aláírni. próbáljuk többen bombázni Őket. No ha valakinek nem tetszik a stílusom, vagy nem ért egyet akkor javít rajta és úgy küldi el. Holnap megpróbálok oda érni, bár én már párszor összevesztem a felszámolóval, de semmire nem jutottam.

Toprongy1 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6133

Meg kellene próbálni, csak azon tűnődtem, hogy tudjuk minél többen aláírni.

Előzmény: BARUKA (6131)
fehér andrea Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6132

Palotás János  a vállalkozó  Rajta van a Facedookon .  Dominium Vini Bor klub.  Brokernet , Kersi  ezek vállakozásai vannak

Előzmény: BARUKA (6130)
BARUKA Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6131

Egy petíció formátumot letöltöttem, csak a saját problémánkra kellene átültetni, kiegészíteni! Mi a véleményetek?

BARUKA Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6130

4-5 embernek kellene összeülni, tömören, lényegre törően, alátámasztva dokumenttel, megfogalmazni követelésünket, érintve az ügyünket érintő hiányosságokat, ill. azonosságokat a jelenlegi bedölésekkel, hivatkozva a felelősökre stb. Amikkel most a politikusok minden oldalról követelik a teljes kártalanítást az ránk is kell ,hogy érvényes legyen, mert a jelenlegi jogszabályok szerint velünk azonos számú károsult itt is kifosztásra van ítélve.  Záros határidővel megírni, közzé tenni, és helyeslés, korrigálás, új ötlet beépítés után be kell azt adni az országgyűlésnek, miniszterelnöknek, pártoknak! Most kell lépni, mert több mint évtizedes bűnügyről beszél a miniszterelnök is, és abba mi is beletartozunk. Ahogy a napokban Palotás János mondta, csak utána kell menni! Apropó! Nem ismeri valaki ezt a jó embert? Úgy nyilatkozott ,szívesen segít, ha valakinek ilyen gondja van.

 

fehér andrea Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6129

Én már több alkalommal beszéltem velük , de egy normális mondatot  nem voltak képesek mondani. Az egyesület  ahova tartozom kapcsolatban van velük , de egy  reménytelen társaság.

 

 

Telefonszám : 887-49-30   én  kb.  3 hónapja hívtam őket

Előzmény: jósvafő (6125)
nyakfogom Creative Commons License 2015.04.05 0 0 6128

Úgy látom a facebookon legfeljebb 5-6 károsult van jelen információival.

Itt ugyan ennek többszöröse  irogat,ami  még persze mindig nagyon kevés.

Ezért célszerűbb lenne ,ha nem osztanánk meg mi magunk az erőinket,

és a fészbukosok is itt közölnék okos gondolataikat.

Így talán nem veszne el egy fontos információ sem. 

jósvafő Creative Commons License 2015.04.04 0 0 6127

köszönöm, már többször próbálkoztam a csoportba be kerülni, de sikertelen volt. most ismét kértem a felvételt. azért kérem az ön elérhetőségét, mert már régóta nem kapok semmi infót , és sajnos én is  akárosultak közé tartozom.Ezért próbálok valakivel kapcsolatot teremteni.

Előzmény: jjulika (6126)
jjulika Creative Commons License 2015.04.04 0 0 6126

Üdvözlöm,ebben a csoportban meg talál és a többieket is a Facebookon : https://www.facebook.com/groups/477700772299537/

Előzmény: jósvafő (6125)
jósvafő Creative Commons License 2015.04.04 0 0 6125

Én is szivesen elmennék oda szerdán de nem tudok 3/4 9-re menni más elfoglaltságom miatt. Viszont lehet hogy 12-ig oda érek. Nem tudom hogy hogyan vehetném fel Önnel a kapcsolatot?

Előzmény: jjulika (6122)
cp75pp Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6124

Az LMP vezetője azt nyilatkozta az ATV-ben, hogy felül kell vizsgálni a Baumag ügyet. Szóval, valami elindult. Ha jól értelmezem, akkor a Húsvét utáni szerdán mennének a Baumag károsultjai a Mátraholding irodába?

cp75pp Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6123

Őszinte részvétem.

Előzmény: micimackó513 (6024)
jjulika Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6122

Mari Hlavac Szerintem ott találkozzunk 3/4 9-kor. A cím: XlV.ker. Cházár András-u 9 Én arra szretném kérni, hogy állítson össze egy listát, hogy mit szeretne kérdezni tőlük. Én is zet fogom tenni és ott majd egyeztetünk.   Ugye előző hírben ott van az ünnep után !!  Én ott leszek !! 

Előzmény: dedicsi (6121)
dedicsi Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6121

Én is nagyon szívesen elmennék veled a Mátraholdinghoz,de nem tudom, hogy hogyan tudjuk megbeszélni,vagy hol vagy elérhető,mert nem vagyok egy nagy számítóépes guru?/esetleg e-mailen cseréljünk tel számot?/

silus2 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6120

a politikát helyén kezelnéd értelmes gondolatokat is tudnál írni ill. nem írnál efféle hülyeséget

"akkor az adófizetők bele fognak pusztulni a megszorító intézkedésekbe..."

az adófizetők is lehetnek rablók nem emlékszel?

Előzmény: BAUmagnélküli (6118)
jjulika Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6119

Mari Hlavacmárcius 30., 17:54   /A Facebookon van egy károsultakat össze fogó csoport ott ez a hír jelent meg egy károsulttól / A név és időpont elől látható! 

Tisztelt károsultak /én magam is/ ahogy ígértem sikerült meg tudnom, hogy hol van az iródája a Mátra Holdingnak. XlV. ker. Cházár András-u 9. Csak szerdai napokon van félfogadásuk 9-12 ig.Nekem az a javaslatom, hogy az ünnep után menjünk el. Probáljuk felvenni egymással a kapcsolatot és minél többen menjünk el. Aki úgy gondolja, hogy el jön, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjunk. Én minden féleképpen megyek.

Előzmény: BAUmagnélküli (6116)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6118

Az MNB hitelt adna az üres OBA és az üres BEVA feltöltésére, de az OTP már hevesen tiltakozik a tagsággal járó kötelezettségeinek teljesítésére, mert további banki-költségnövelő intézkedések, elriaszthatják ügyfélkörét, oda veszhet a már így is megtépázott bizalom...és akkor "nem bízunk egymásban" lesz majd a szlogen...ha pedig a bankok nem dobják össze a hiányzó tőkét, és ennek ellenére kártalanítás történik, akkor az adófizetők bele fognak pusztulni a megszorító intézkedésekbe...

BAUmagnélküli Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6117

Mintha csak a 12 évvel ezelőtti magunkat látnám...tizenkét évenként ismétlődik a "BAUMAG minta" alapján megvalósított stratégia:

 

http://www.origo.hu/gazdasag/20150401-ki-kartalanithatja-a-quaestor-kotvenyeseket.html 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!