Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1107
Szia!

Én már a 14-et fogom kapni a Remicadeből, ez még nem a teljesen humán, amit valószínűleg Te kapsz (ha kísérleti), mert a Remicade-ben ember és egér monoklonális antitestek is vannak, amelyek hozzákötődnek a gyulladást kiváltó fehérjékhez és egyszerűen kiürülnek a szervezetből, ezért javasolják a sok folyadék ivását.

Egyébként a 8. után már csak fenntartó kezelésként kapom 12 hetente. Én már (mindig lekopogom) több, mint 2 éve totál tünetmentes vagyok.

Az a tapasztalatom, hogy aki az elején már jól reagál annak szuper, de aki a harmadik-negyedik infúzió után sem javul jelentős (!) mértékben, már a későbbiekben sem fog. Így náluk általában kipróbálnak egy másik biol. terápiás szert, de sokszor ez sem segít:-( Komoly reményre ad okot, hogy már az elsőnél javulást tapasztaltál!!

Sajnos ennek is vannak hátrányai, azoknál pl., akik korábban valamilyen rákos megbetegedésben szenvedtek, komolyabb a kockázat.

Előzmény: Dolna46 (1105)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1106
Hát, ami azt illeti ezek szerint igen. Ha az immunrendszered időnként a gyógyszer által még legyőzhetőnél több gyulladást kiváltó fehérjét (vagy mifenét) termel, előfordulhat belobbanás. Vagyis nem mindig képes Nálad a gyógyszer kellően blokkolni a TNF alfát, a gyulladást "irányító" mechanizmust, s így a gyulladást kiváltó ez+azok "orvul" támadják az ízületi belhártyád.

Sajnos az RA-val kapcsolatban mindenütt szerepel három dolog:
1./ gőzük sincs mi okozza, mi váltja ki
2./ sok betegnél a kezelések hatására is fennállnak a panaszok
3./ végleges gyógymódja ismeretlen

De, ha csak időnként fáj, talán egy fokkal még mindig jobb, mintha hosszú távon lennének erős fájdalmaid, s nem tudnál pl. táncolni stb. Tudom ez hülye és olcsó vigasz, de csak ennyire telik így korán reggel:-))
Előzmény: ovics (1103)
Dolna46 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1105
Igen, Ovics, előfordulhat!

Örülök, hogy itt megtaláltalak. Az NLC-n már korábban kicseréltük a tapasztalatainkat, már nem is emlékszem, milyen nick-néven írogattam ott.
Én egy ideje panaszmentes vagyok, köszönhetően - valószínű - a kisérleti biológiai terápiának.
E hó 26-án kapom újra az infúziót, kíváncsi vagyok, milyen néven hozták forgalomba - a doktornő mondta, hogy már gyógyszertári forgalomban van a készítmény. Ha megtudom, azonnal közzéteszem, hogy az RA-soknak ne kelljen szenvedniük. Legutóbb januárban kaptam, azóta szinte újjászülettem.

Üdv.: Dolna
Előzmény: ovics (1103)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1104

Nálam 6,9 a crp és fájok...nagyon. 16-os értéknél nem volt ilyen erős fájdalom.

Kiszámíthatatlan!

 

Azért ne hagyj mindent az utolsó hétre, az esküvővel kapcsolatban,előtte már csak pihenj,hogy tutira birják az izületeid./ Sőt: programozd magad,minden nap mond ,hogy egyre jobban leszek/

Előzmény: ovics (1103)
ovics Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1103
...................és előfordulhat ezek az értékek mellett, hogy időnként belobbanok 2-3 napra?
Előzmény: .ETNA. (1101)
ovics Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1102
Mondhatnám sehogy..................ma elmentem ruhát és cipőt venni,de nem vittem pénzt és égen földön nem volt pénzautomata.Igaz, ruhát sem találtam. Lányom szerint tudat alatt nem akartam ruhát venni, azért felejtettem el pénzt vinni.
Lefoglaltam a szállást a vidéki rokonoknak...............ennyivel előbbre vagyok.

Szóval lassacskán...............minden úgyis az utolsó héten fog torlódni.
Előzmény: .ETNA. (1101)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1101
Ez szuper! A CRP fontos viszonyítási pont!

A májértékek a Trexan miatt mindig is emelkedettek lesznek, szerintem az a fontos, hogy egy elfogadható mértéken belül maradjanak, ami nem feltétlenül a normál érték felső határát jelenti.

Hogy állsz az esküvői előkészületekkel, vásárlás stb.?
Előzmény: ovics (1100)
ovics Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1100
Megvan a lelet: CRP 6..........................1 hónapja 9 volt. Süllyedést nem csináltak, de a májérték a megengedett felett van.
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1099

Örülök hogy jól vagy!

Egy ilyen hálás feladat előtt,közben és után is illik jól lenni!

Remélem egyszer én is megtapasztalom az örömanya szerepét. /sőt a nagymama korszakot is!/

Előzmény: ovics (1097)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1098

A gyógyszereket én is gyülölöm, de a homeopata orvos barátnőm sem ajánlja az elhagyását. Nálam a csukló torna: goblenezés, megnyugtat és nem engedi beszükülni az izületeket.

 

 

Előzmény: Gyula65 (1096)
ovics Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1097
Mára már minden ok.Semmim nem fáj, a gyomrom is rendben,bár este bekaptam savcsökkentőt. Kedden megyek a laborleletemért, aztán kiderül ......................
Azért ez iszonyat, hogy váratlanul jönnek a belobbanások.
Július 3-án lesz a fiam esküvője, sok dolog vár rám és szeretnék vidám örömanya lenni.
Előzmény: Ibolyafr (1093)
Gyula65 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1096
Kedves Ibolyfr!

Kérdésedre válaszolva, nem volt stabilizációs műtétem, térdműtétem volt, mert az ízületi porc elszakadt, meg a gyógyszerektől epekövem lett, ami 1,5 év alatt elérte a 15mm-t, ennek apropóját úgy ünnepeltem meg, hogy kivetettem. Más műtéteim is voltak, de függetlenül az RA-tól. A gyógyszerek világából tíz éve kiszálltam, mert gyógyszer +savlekötők, aztán ellengyógyszerek, hadd ne soroljam. Általában 3 hónap után allergiás tüneteim lettek a gyógyszerektől. Én a homeopátia világában találtam meg azt a lehetőséget, ami elviselhetővé tette mindennapjaimat. Nekem is vannak fájdalmaim, de rendszeres tornáztatás, és mozgatás egy kis erőltetés egy bizonyos határig, azért segít. Pl. ha nem mozog rendesen a csuklom szotyolázni kezdek, azonos mozgást végzek, ha kell több százszor, és legyőzőm a fájdalmat. Ma speciel (nem dicsekvés) kertet ástam, amíg bírtam,annyi tartalékkal, hogy még haza tudjam vezetni a kocsit. Ha valaki ránéz a kezemre rögtön mondja "sokízületi gyulladás", gyógyszeres időszakomban alakult ki!
Nem irigyellek, erősnek kell lenni! Tudom nem könnyű, apró sikerélményekből építkezz!
Remélem jobbra fordul állapotod. Ne add fel, neked kell győznöd, nemcsak magadért, szeretteidért!
Jobbulást!
Előzmény: Ibolyafr (1093)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1095

A hab a tortámon az, hogy a /trexán ugye legyengiti az immunrendszert/összeszedtem egy kis tüdögyuszit. Lázam nincs,csak fáj a hátam.

 

Tök véletlenül derült ki, a bizottság előtt voltam az elmult héten,és ahoz kellett.Megjegyzem ,kár volt mennem,ott egészségesnek nyilvánitottak?!/Szeretném,kívánom,Óhajtom, hogy nekik legyen igazuk és holnap vagy bármelyik reggel ugy ébredjek,hogy nem kell bejáratni a hidegvizcsap alatt a kezem.Ja, és persze simán eljutok a kb. 3 méterre lévő fürdőhöz./

 

Egy egészséges irigységet érzek,a fájdalommentes időszakod miatt,de remélem hamarosan megtapasztalom én is.........

 

Előzmény: .ETNA. (1094)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1094
:-) A betegtájékoztatóval most már én is hasonlóképpen "hadilábon" állok:-)

Nem értem én ezt a betegséget. Azt, hogy nincsenek 2 éve fájdalmaim, de egyáltalán semmi, nem tudom csak a Remicade-el magyarázni, hiszen már a heti 4 szem Methotrexat mellett, közvetlenül az infúziókúra megkezdése előtt elmúltak a fájdalmak. Közben pedig mostanában is 360 körüli reumafaktor, 300-on felüli anti-CCP és 30-ashoz közeli (ennyi volt legutóbb, korábban 13-22 között mozgott, a Remicade előtt pedig 40-65 között is volt néha) vérsüllyedést mutat a vérképem.

Örülök neki és bárcsak évtizedekig így maradna, de amikor olvasom, hogy sajnos milyen komoly fájdalmaitok vannak, az enyémtől alacsonyabb értékek mellett is.... hát nem értem és tényleg csak imádkozni tudok, hogy nálam - ha nem is javul - de legalább minden maradjon így!

Korábban nekem is volt olyan, hogy mérgemben a földhöz vágtam a palackot és még jól bele is rúgtam, amitől végül meg a térdem fájdult meg :-) Emlékszem egyszer egyedül voltam itthon és fél órán keresztül próbálkoztam a fagyasztó kinyitásával (whirlpool art 668/G kombi hűtőnk van), közben folyamatosan szidtam mindent és mindenkit, aki csak eszembe jutott:-)

Ne érezd magad kényelmetlenül, szerintem természetes, hogy dühében és elkeseredésében az ember elsírja magát, amikor egy korábban tök egyszerű dolog véghezvitele, most rettenetes erőfeszítésbe kerül és csak komoly fájdalom árán megoldható. Ehhez nem lehet hozzászokni, max. bizonyos mértékig beletörődni, vagy uralni, de megszokni, azt, hogy nem tudsz inni egy üdítőt, csak ha valaki kinyitja? Szerintem ebbe beletörődni lehetetlenség, így amit ezzel kapcsolatban érzel, teljesen normális - sajnos:-(
Előzmény: Ibolyafr (1093)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1093

Sziasztok!

 

Ovics: nálam is csak 2-3 napig tart egy-egy izület bedurranása, de azonnal kezdődik egy másikon.ÁÁÁÁ elegem van belőle. A gyomromat a homoktövishus olaj hozta rendbe. A trexántól nekem is fájt.

 

Gyula: Stabilizációs mütéted volt? Bocs, ha indiszkrét vagyok,de mko csípőprotézis előtt állok.14-éve kezdődtek a fájdalmak ,akkor még "csak" a csuklóimban /műtötték is,/ Végül egy éve kaptam meg a seronegativ RA diagnózist. / süllyedés, Crp,és reuma faktor emelkedett,más nem/

A fájdalmat nem tudom megszokni,elbőgöm magam amikor egy flakont nemtudok kinyitni,vagy egy krumplit megtisztitani...és akkor még az öltözésről nemszóltam...

 

Etna: elvből nem olvasom el a betegtájékoztatót /félek hogy sok rossz mellékhatást irnak le/ a tapasztalat nálam többet számit, ezért érdeklődtem nálatok. Anno a trexánról is tőletek tudtam meg sokmindent. Csak ugye a fájdalom és az álomkór maradt tőle. Hat hónapig szedtem.

 

Illésibolya: remélém egy kicsit hamarabb is tud hatni, és tartós lesz nálam is.

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1092
Hú, egy év? Akkor tényleg nagyon rossz hatással lehetett Rád a Metho... jó is, hogy levették. Nekem egy hónap kényszer kihagyás volt, megemelkedett májfunkciós értékek miatt, ez alatt az idő alatt tökéletes lett a vérképem (leszámítva a kissé emelkedett gyulladást - 20 körüli) és folytathattam a szedést. Azóta se tudom mi okozta?!
Előzmény: illesibolya (1091)
illesibolya Creative Commons License 2010.06.05 0 0 1091
Júliusban lesz 2 éve, hogy Aravát szedek. Rendbe tette a vérképemet, levette a gyulladást, mellékhatást nem okozott és a fájdalom is elviselhetőbb. De csak lassan fogja kifejteni a hatását. Nekem 1 év után kezdett rendeződni a vérképem. Anni Methotrexatot szedtem, ami most a Trexan, de attól beteg voltam és nem is használt nekem.
Előzmény: Ibolyafr (1086)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.04 0 0 1090
Nekem az étvágyam nőtt meg tőle:-))

Anno az az ízületem, ami miatt egyik nap nem bírtam elfordítani a bejárati ajtóban a kulcsot, másnap már tökéletesen működött. Szóval sajnos igen ez teljesen normális, mármint az RA esetében így van. Bár azt nem értem, hogy miért nincs hatása a gyógyszernek? S ha nincs, miért nem kaphatnál egy másikat, helyette, vagy mellette?

Amúgy a Trexan betegtájékoztatója szerint a mellékhatásokat is kezelni kell, nem kérdezted még, hogy mit javasol az orvos a trexanos gyomorfájdalomra? Ha pontosan tudni lehet, hogy a gyógyszer milyen okból váltja ki a gyomorfájdalmat, akkor talán lehetne valamit tenni ellene, akár még valamilyen népi gyógymóddal, gyógynövényes teával, tudom is én mivel... mert így biztosan rossz lehet...
Előzmény: ovics (1087)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.04 0 0 1089
Még az elején, a gyógyszer beállításom "kísérleti" szakaszában felírták az Aravát is, akkor az egészet még nem vettem túl komolyan, így - elolvasva a betegtájékoztatóját - úgy döntöttem, inkább azt sem szedem, így nincs infóm:-) Persze később rájöttem, hogy nem én leszek a kivétel, aki a szabályt erősíti (mármint, hogy gyógyíthatatlan a betegség), akinél egyetlen éjszaka alatt huss... elillan a betegség. Szóval a később felírt gyógyszert (Metho) már elkezdtem szedni.

Most viszont alkudoznom kell a főorvosnővel, mert a vérvételen járva megtudtam a nővértől, hogy az orvosom egy olyan konferencián volt, ahol a biológiai terápiával is foglalkoztak és ott azt az információt kapták, hogy túlságosan "szét van húzva" a 12 hét, ezért ismét 8 hetente kellene kapnom. De én NEM akarok 8 hetente infúziót kapni, mert nekem a 12 hét is szuper, reggelente nulla perc merevség, semmi fájdalom se városnéző, se hegymászó túra után... hát, kíváncsi leszek belemegy-e!
Előzmény: Ibolyafr (1086)
Gyula65 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 1088
Üdv Ibolyafr!

Minden nap olvasom a fórum eseményeit, de igyekszem ritkán hozzászólni.
Nincs tapasztalatom a kérdezett gyógyszerről, de azt el tudom mondani (20 év tapasztalata alapján), hogy minden gyógyszer nyomot hagy, és a szerzett nyomok, maradnak, és új gyógyszerek új problémákat hoznak. Nekem bejöttek a mellékhatások, kívánom másnak ne jöjjenek be a "leírt jóslatok". Minden deformitásom, műtétem köthető egy bizonyos gyógyszer használatához. A fájdalmak, meg megszokhatók, ahogy mondani szoktam mazohista lettem. A fájdalomküszöb eltolódik, és hullámzó. Sajnos együttélésre kell berendezkedni.
Remélem nálad jobban alakulnak a dolgok, hiszen a "gyógyszerek" is mások, és még el is találhatják, kedves orvosaink, a legjobban hatót, a legjobban társíthatót.
Nem elkeseríteni akarlak, inkább remélem, hogy csak nekem ilyenek a tapasztalataim.
A korán felfedezett RA könnyebben kikezelhető (!?), egy stádium után már csak lassításról beszélhetünk.
De az is nagy eredmény.

Jobbulást!
Előzmény: Ibolyafr (1086)
ovics Creative Commons License 2010.06.04 0 0 1087
Még ezt nem is hallottam, hogy a Trexan-tól valaki így alszik. Igaz, nekem nincs baj az alvókámmal egyébként sem.

Megnéztem ezt az új bogyódat:ARAVA Úgy értelmeztem, hogy az aktív szakban adják.

Nekem időnként fáj és bedagad vagy az egyik bokám, vagy az egyik csuklóm, tart 2-4 napig , aztán, mintha elvágták volna. Normális ez?

Most éppen semmim nem fáj, de a gyomrom a szerdai Trexan óta nem jön helyre, emiatt elég toprongy vagyok.
Előzmény: Ibolyafr (1086)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.04 0 0 1086

Sziasztok!

 

Arava-ról van valakinek tapasztalata? Lecserélte a dr-nő a trexánt, mert 2-3napig aludtam tőle,és visszajött a folyamatos fájdalom./most is fájok.../

Remélem  az uj bogyó sokkal hatásosabb lesz./ Ja...a két mutató ujjam deformálódik/

 

Hogy vagytok? Rég járt erre valaki,remélem mindenki remisszióban van,nem ugy mint én.

Pink82 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 1085
Szia! Nem tudom, hogy meg oldódott e a problémád, de én tudom miről beszélsz. Csodálom, hogy nem küldtek el belgyógyászatra, ugyanis nekem ugyan ilyen tüneteim vannak. Ez mind a gyomrodtól van. Elég hihetetlen, de én se képzeltem volna. Állandóan fel vok puffadva, fáj a mellkasom, a jobb bordaiv alatt, mintha bordatörésem lenne, sokszor meg mintha szét akarná valami fesziteni. Ezzel párhuzamosan a hátam is szokott, van mikor olyan mintha hátba lennék szúrva ami a gyomromon jön ki. Sajnos nekem fél éve van ez. Úgy derült ki, hogy voltam hasi ultrahangon röntgenen, de semmi nem volt. Mire el kellett mennem gyomor tükrözésre,és ott vették észre, hogy idült gyomor gyulladásom van, és refluxom. Kaptam rá gyógyszereket, de sajnos még mindig szenvedek, és a gyógyszerek se a megfelelőek. Most fogok kérni valami mást. Az a baj, hogy én nagyon feszülten élek, és nem igazán nyugodtak a körülmények ezálltal elég nehéz meggyógyulni :(....és még rá tesz több más betegségem is. De egyszer talán én is kikászálódok ebből!!!! Hát jó lenne,ha még fel néznél erre az oldalra, és elolvasnád amit irtam, mert látom elég rég kérdezted :( Mielőbbi gyógyulást neked!!!Szia.
Előzmény: Mackó71 (920)
ovics Creative Commons License 2010.05.31 0 0 1084
Szeretek vásárolni, de nem akkor, mikor célirányosan kellene. Ezért van sok felesleges kacatom. Ad-hoc vásárló vagyok.
Előzmény: .ETNA. (1083)
.ETNA. Creative Commons License 2010.05.31 0 0 1083
Mi "csak" Amszterdamban voltunk egy hétig és szuper szállásunk volt egy nagyon kedves arab fiúcska hoteljében (H.Janson) közel a Concert Gebouw-hoz és a vele szemben lévő Van Gogh Múzeumhoz. Ráadásul éppen ott van egy földalatti garázs is (kocsival voltunk), a szállás így tökéletesen praktikus választás volt. Ez még a betegségem előtt volt, egész nap mászkáltunk, kíváncsi vagyok most menne-e.
Még most is jársz a barátnődhöz?

A férjemnek is Batz papucsa van, 2 éve vette és azóta nyáron szinte csak ezt használja, az öltönyön kívül minden egyéb szereléshez fel tudja venni, vászonnadrághoz, farmerhez, rövid nacihoz is jó. Nem szereti a nyitott szandált-papucsot, ez viszont tökéletes, olyasmi, mint régen volt az Alföldi papucs, de "szellőző-járatok" is vannak rajta:-) Drapp színű és csak 10990,- Ft volt, nagyon meg van vele elégedve. A közeli Cora üzletsorán, a cipőboltosnál én is szoktam nézegetni a női Batz szandikat, papucsokat, némelyik valóban kimondottan elegáns, majd írd meg, légy szi', ha vettél, hogy jó-e.

Annak, hogy nem szeretsz vásárolni, csak a jelenlegi lábfájás az oka, vagy alapból nem csíped a butikokat, ruhaboltokat? Ha ez utóbbi, akkor a férjem semmi esetre sem tudhatja meg, neki azt mondtam, minden nő olyan, mint én, vagyis imád vásárolni:-)))
Előzmény: ovics (1082)
ovics Creative Commons License 2010.05.29 0 0 1082
Nálam mindenre "véletlenül" jönnek rá.A pajzsmirigy alulműxire az onkológus gondolt, mert a kemo után nagyon meghíztam.
Brüsszelben sokat jártam Leuvenből és a kint létem alatt minden alkalommal átkocsiztunk barátnőmmel Hollandiába. Megjegyzem először Brüsszelben én is a férjemmel voltam, jobban mondva a férjem Amszterdamban volt konferencián, én Leuvenben, majd átmentünk érte és csavarogtunk egy nagyot Brüsszelben.

Ma nézegettem Batz papucsokat és szandikat.Egyre több jó fazon van. A fiam esküvőjére szeretnék egy elegáns,ámde kényelmes szandált venni.Ruha is kell, de nő létemre nincs türelmem ruhákat nézegetni,próbálni.
Előzmény: .ETNA. (1081)
.ETNA. Creative Commons License 2010.05.29 0 0 1081
Hát ez a bokadagadás nem túl jó:-( A súlyod a pajzsmirigy gond is befolyásolta, nem? Szerintem is az a fontos, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, nem feltétlenül számít a súly, de én valóban, fizikálisan is jobban érzem magam 50-52 kg-osan... persze, ha beszalad véletlenül egy betegség, s oda az étvágy, legalább van miből lefogyni:-))

Jaj, látod milyen lüke vok, vagy csak freudi elszólás volt:-))
Hát persze, hogy nem belga, hanem BAJOR kisváros!!!!!! Bocsi:-))

De Belgiumot én is imádom, 2006-ban voltam először Brüsszelben, várost-látogatni, akkor elvonatoztunk, megnéztük Bruges-t is, annyira szép. Később, 2008-ban az utolsó negyedévben dolgozott Maldegemben a férjem és akkor mielőtt hazajött volna, kirepültem hozzá decemberben, karácsony előtt nem sokkal, Charleroi-ba várt és Brüsszelben voltunk együtt egy hétig, végre láttam a karácsonyi díszbe öltözött várost is, majd együtt jöttünk haza kocsival. Én alapból hobó vagyok, imádom, ha csak úgy elindulunk a nagyvilágba:-)

Az MBT cipők némelyike nagyon is jól néz ki, ha csak nem direktben lesi valaki a cipőd, nem is feltűnő, hogy csak egy jó minőségű szandit, vagy eü. MBT-t viselsz. Én is gondolkodtam rajta, barátnőm Alabamában él és találtam egy amcsi oldalt, ahol kb. 17-20ezer forintért meg tudná nekem rendelni és még vagy kb. 30 dolcsi a postaköltség, szóval jóval kedvezőbb az ára, mint itthon, s ha kipróbálom egy itthoni MBT boltban, a mérettel stb. sem lehet gond.

Remélem szabad fotót beszúrni:-) Egy kép a 2008-as karácsonyi Brüsszelről, a Grand Place-on voltak fényorgonák és lézer a városházára vetítve, a másik a BAJOR Bernau am Chiemsee-ről.
Előzmény: ovics (1080)
ovics Creative Commons License 2010.05.29 0 0 1080
Én voltam a "moderátor" jobb keze :-)) Már nem bírtam az állandó provokációt és ,hogy nem lehet harag nélkül beszélgetni.

Időjárás? Hm...................a fene tudja.Most ebben az összevissza időben már nem tudom megkülönböztetni.Egy biztos: amikor megállapitották az RA-t - véletlenül jöttek rá - akkor már 4 éve szenvedtem a bokámmal,dagi volt és alig tudtam járni.A kezelések hatására ez elmúlt,de kb 2 hete megint kezd fájni a bokám a járásnál és néha dagibb. Nagyon várom a laboreredményt.

Súly: sajna van sok felesleg.Pedig az étkezésemtől nem lehet,de nálam már kész idegbaj lenne, ha hirtelen fogyni kezdenék. ( rákra gyanakodnék esetleg ) Ezért így vagyok kibékülve magammal, nőies vagyok és jól érzem magam a bőrömben.Ez a legfontosabb. Én sem tudok magassarkúban járni.Imádom az ormótlan MBT-t.Nyárra szandálom van,télre cipőm.................és nem érdekel, ki mit gondol,abban járok,mert jó nekem. Persze van alkalmi cipőm, de már az sem tűsarkú.

Imádom Belgiumot. Leuvenbe jártam ki minden évben, az ideit kivéve, a barátnőmhöz.Ez is hangulatos kisváros. Megnézem a Tiedet a neten.
Előzmény: .ETNA. (1078)
.ETNA. Creative Commons License 2010.05.28 0 0 1079
Minden jót a Feleségednek, remélem hosszú távon is hatásos lesz a gyógyszer !!! Azt én sem értettem, amikor olvastam, hogy vajon miért tiltották az utazástól, talán a szükséges védőoltások hatásától féltették, vagy az ottani éghajlati viszonyok negatív hatásától, az azonnal orvosi segítség hiányától ??? Nem igazán értem.
Előzmény: Preddy (1071)
.ETNA. Creative Commons License 2010.05.28 0 0 1078
Ha-ha, kimoderálták a válaszát és az én viszontválaszom is.

De hogy azt miért moderálták, amit neked írtam nem volt megjegyzés.. hm ??
Na akkor "jisoráz" :-))

Köszönöm a tanácsod, most már tényleg megfogadom! A mammográfiáról? Ez nem semmi!

Én, köszönöm, szerencsére teljesen jól vagyok, ilyenkor mindig csak nagyon félve merem mondani, mert kicsit azért ebben a témában babonás vagyok:-), hogy egyetlen nap, egyetlen percében !!! sem fáj már (2007. decemberétől, amióta a methot szedem) semmim sem fáj. Sem az időjárásra, sem az intenzív mozgásra nincs reakció, gyorsan le is kopogom. Ez óriási eredmény, ahhoz képest, hogy előtte néha nem tudtam kapaszkodni a buszon... stb. de erről már korábban is meséltem. Ráadásul - de ezt csak neked súgom meg - néha elfelejtem bevenni a trexant, szóval előfordul, hogy egy-egy hét ki is marad, mert itthon felejtem véletlenül a gyógyszert, vagy ilyesmi. Persze az infúzióra három havonta rendszeresen járok és a havi vérvétel sem marad el, s a heti 2 szem trexant is igyekszem szedni:-)

Pl. május elején Münchenben voltam a férjemmel, nem semmi autókázás volt, kifelé nem volt tranzitszállás, a kocsiban aludtunk egy benzinkút parkolójában.. és reggel tökéletesen ébredtem, nem volt elgémberedve semmim. Aztán persze bejártuk Münchent, igaz estére már kicsit fájt a talpam, de ez inkább az erre a programra nem megfelelően kiválasztott cipő miatt volt és kis pihentetés után helyre is jött, persze szerintem annak is fáj annyi séta után a lába estére, aki nem RA-s, nem? Visszafelé a szuper kis belga kisvároskában Bernau am Chiemsee-ben (ha gondolod, nézd meg a neten, ha lesz rá időd, annyira szép hely) is eltöltöttünk 2 napot, sokat sétáltunk, imádom a hegyeket, a város pedig pazar, még visszamegyünk ide!

Azért persze van egy-két "apróság", ami zavar, de ezek tényleg csak hanyagolható kis női hülyeségek, pl. nem tudok magassarkúban járni, korábban imádtam, sok ilyen cipőm, csizmám van és sok olyan ruhám, nadrágom, ami igazán csak tűsarkúval mutat! Max. a telitalp, vagy magas talp és magas sarok jöhet szóba. Sőt a nagyon lapos sem jó, pedig egész életemben nyáron leginkább saruban szerettem járkálni:-((

Na és ott a testsúly! Az utóbbi téli hónapokban (vagy a trexantól, vagy a kevés mozgástól) híztam 5-6 kg-t, persze nem jó helyre:-)) Ez vészhelyzet !!! a terhességet kivéve még soha életemben nem voltam 57-58 kg!!! Az ideális súly 49-50-52 lenne, általában e körül szoktam lenni. Ezért most elkezdtem diétázni, futni, és később bicajozni is fogok (megbeszéltem az orvosommal - lehet), csak az a fontos, hogy normális edző cipő legyen rajtam. Persze nem erőltetem túl magam, mert a félsz mindig bennem van.

Neked voltak panaszaid az időjárás változás miatt?? Elmúlnak, ahogy változik az idő? S mit tudsz tenni ellene?
Előzmény: ovics (1074)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!