Keresés

Részletes keresés

kkmd Creative Commons License 2006.02.03 0 0 153

Tehát tökéletes vagy belülről, szuper!

 

Azt mondják, az a rossz, ha valaki annak örül, hogy találnak valamit amire lehet fogni mindent. Én is így vagyok pedig, a francba; a lelkemet nehezebb rendbe tenni, a testi tüneteket jobban le tudom kezelni, végszükség esetén pedig gyógyszerek is vannak, fújjjj, de azért vannak módszereim: a hipochondriával mindig alkudozok, na ma még nem hívom fel a dokit..., talán a héten sem..., esetleg két hónap múlva... Közben meg nem történik semmi különös, még a véradásnál sem ájulok el, sőt a múltkorahelyett, hogy leültem volna, el kezdtem fel-alá sétálni utána: felpörgetett:) ez így jó.

Előzmény: home3 (152)
home3 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 152

nekem tiszta.

semmijen áramlasom nincs sehova és a sportorvos aztmondta h ez a mitralis prolapsus annyira gyenge h szite nemis lehet látni! képzeljétek mondta h nézzek az ultrahangra és megmutatta:)

hat nem aranyos??

tényleg viccesen nézett ki az egész odabenn.amugy minden funkciom teljesen normalis.

en a holternel egy db extrat nemereztem aznap ugyh igy jartam.

viszont ugyanez a gyors szivverés nalam is megvolt azzal a különbseggel h nem magatol lett 160, hanem rámjött egy iszonyat pánikés akkor..

atttol fájt a mellkasom is hanyingerem is volt.nagyon kivoltam akkor, és meg igyis csak valami nagyon gyenge dolgot produkaltam:)

nézte a leleteimet es mondta h nemis erti ez mitöl lehetett.nemakartam mondani neki h kicsiot bepánikoltam..

 

Előzmény: kkmd (150)
home3 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 151

Helllo!

amugy nemmind1 h ves agy sves?:)ha ugysem tod megkülönböztetni?:D

engem mar annyira nemerdekel, de komolyan.egy baratom elvisz egy doki ismerösehez aki elmond mindent mert jofej ez lesz az utso utam orvoshoz nemis vizsgalatra csak beszélgetni. és amit mond aztfogom tenni.

 mar elöre szolt h semmi bajom

viszont a teát iszom éés sztem jooooooooooo

a pszihes statuszom meg sosem volt norma:)

egy idöben attol féltem h nemtok nyelni.mindig van vmi hipochonderes tünetem.

azthittem megfulladok.aztan lássatok csodát mégsem.

amig nemlattam egy filmet ettölsem féltem, de utanna egyböl szivrohamot kaptam kb.

a pihenés tényleg jot tenne sztem!

nemszabad ugy hajtani mert akkor egyböl jelez a szervezeted h tulpörgött:)

bar az enyém mindennap jelez szinte már a sziv gondolatátol is:)

Előzmény: dumdumka (149)
kkmd Creative Commons License 2006.02.03 0 0 150

Helló,

azért kerültem ki eddig a koromra vonatkozó kérdéseket, mert sajna én vagyok itt a korelnök: 42 év:((((( és ezzel nemigen szeretek dicsekedni:(((, s ezzel azt hiszem a 3. bébi kérdésre is választ adtam .(((( , tehát még ez is hozzájárul a depimhez nem kis mértékben :(

 

Ja a holter: sajna nincs előttem, de valamennyire még emlékszem (3 éves!), szóval néhány izolált VES és SVES, számos technikai hiba mellett, szerintem jóval több volt; a pause lapon is min. 30-t emelt ki az automatika, de annyira "szőrös" volt a jel , vagyis zavaros, nem tiszta, hogy ezeket nem is vették figyelembe; a dokival nem is tudtam ezekről bővebben beszélni, mert aznap jött az államfő kórház látogatásra, gondolhatjátok mekkora fejetlenség uralkodott!, el sem tudtam mondani, hogy minden pause-t, SVES-t, VES-t dokumentálni tudok, mert végig vezettem, mikor éreztem magam rosszul , s érdekes módon pont akkor, mikor az EKG is mutatta!!!  Annyi volt az összes hozzáfűznivalója, hogy ezt nem úszom meg Betaloc nélkül, tudta mennyire irtózom attól, hogy gyógyszert szedjek. A nappali időszakban szinte folyamatosan tachicard voltam, kivéve egy alkalommal, mikor 45-re zuhant, de akkor le is kellett feküdni aludni?, ájulni?, ki tudja, mindenesetre fél óráig nem tudtam a külvilágról:( .  És ezt sem tudtam elmondani:((

Mindenesetre éjszaka egyszer vagy kétszer megébredtem, enyhe rosszullétre, pulzus elszállt valahová 100 felé, automatika ki is emelte, de ettől függetlenül látszott, hogy a nappali tachikardiát inkább a szimpatikus hatás okozza, ezért kaptam pluszban a Xanaxot.

 

A szív UH szerint az MPS enyhe, a billenytűk vastagabbak  (ugyebár a korom:))), de van mellé egy aorta insuff I. fokú és jelzett mitr. insuff. A pitvarok enyhén dilatáltak, ezt már én is látom az EKG-n:)),  de kamra funkciók megtartottak.

Szóval semmi olyan, ami miatt aggódnom kellene, s mivel a fenti esettől függetlenül továbbra is kedvelem a dokit, elhiszek neki mindent. Nagyon szimpatikus volt, hogy mikor jöttem neki a tudományos halandzsával ( vasospastikus anina pectoralis és tsai) nem küldött el vhová, hanem hasonló stílusban folytatta a társalgást. A férjem csak kapkodta a fejét, s csak halkan merte megkérdeni, hogy én ezt értem-e, és ha igen legyek szíves szinkronizálni. Ekkor ért a következő kellemes meglepi, mert néhány szóban összefoglaltam az elhangzottakat, és a doki rábólintott, hogy valóban így van:)))

 

Majd elfelejtetem megkérdezni, nektek hogy írták le a szív működést: tiszta, ritmusos, vagy szokott lenni zörej? Állítólag lehet valami kattanást hallani a hallgatózásnál, mikor a mitr. bill. hátracsap.

Járok rendszeresen véradásra is, mert ugye, ha semmi bajom, akkor hajrá, meg a biztonság kedvéért, ott mindig meghallgatják az embert és csak szólnak, ha hallanak valamit, nem igaz?

 

 

Előzmény: dumdumka (149)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.03 0 0 149

 

Hali!

 

 

Biztos ez a téli depresszió.Én is várom már nagyon a tavaszt.Szóval neked mit mutatott a holter és az UH?

Milyen szintű a prolapszusod?Insuffod van?És SVES-t üt vagy VES-t?Paused volt?

Home3-mal már nagyon összebarátkoztunk, minden nap nyugtatgatjuk egymást és úgy látom-remélem-mindketten a gyógyulás útjára léptünk.

Legalábbis oda eljutottunk, hogy a szívünk egészséges, a pszichés státuszt kell rendberakni-hogy a kedvenc dokimat idézzem.

És nem jöhet harmadik bébi?Meg szabad kérdezni hány éves vagy?

Előzmény: kkmd (148)
kkmd Creative Commons License 2006.02.03 0 0 148

Rákattintasz a válaszra a felső sorban.

 

helló, itt vagyok, jól el voltam havazva, elovastam ugyan a hsz-ket, de két hozzászólásom elszállt (pedig milyen szép hosszúakat írtam:((( ) , s nem volt időm az újabbakra.

 

Úgy látom mindketten szépek másztok ki a gödörből, én pedig most csusszanok bele :( .

 Eljutottam megint arra a szintre, mint néhány évvel ezelőtt, hogy lelkileg vagyok kimerült, nem fizikálisan: mhely, kamasz gyerekek, akik már leszakadni kívánnak és sajnos nincs egy harmadik apróság, akivel még lehetne babázni:(((((

Az a szerencsém, hogy most már sztoikus nyugalommal beletörődöm a tünetekbe, nem akarok belehalni, ha fáj, meg összevissza, meg kimarad; tudom a terápia Xanax, meg betaloc, s délután megpróbálom rávenni a háziorvost, vegyen egy hét tp-re, mert nem akarok én rohangálni fűhöz-fához, csak elfeküdni otthon békésen... Na csak nem tú vagyok a hipochondrián???? Azért ez már haladás :))))

Előzmény: dumdumka (147)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.02 0 0 147

Apropó!

 hol kell megjelölni azt, hogy melyik előzményre akarok válaszolni?

dumdumka Creative Commons License 2006.02.02 0 0 146

Szerintam ma több volt, mert tegnap éjfélig nem tudtam elaludni és nem aludtam ki magam, de igaziból egyet vettem észre.Vezettem és néha kíváncsiságból megfogom és megnézem a pulzusom és rossz helyen fogtam meg, nem éreztem, megijedtem és akkor rögtön jött egy.

Nem vagyok én se nyugtató párti, elhiheted, csak sok idő kellett, mire felfogom/tam, hogy az agyam csinálja, nem a szívem és eléggé bepánikoltam, amikor anya meghalt, belemenekültem a munkába, lehajtottam magam, esténként a futás, beájultam az ágyba és aztán egy nap rosszul lettem a munkahelyemen.Azt mondták, pánikroham volt, őrült gyorsan vert a szívem, felment a vérnyomásom, és halálfélelmem volt, azt hittem infarktus.

Akkor kaptam életemben először egy nyugtató injekciót, seduxent, és hogy elhigyjem, nincs bajom, életemben először elköldött a dr.a kórházba EKG-ra.Ott látták először az SVES-t, én se tudtam róla, hogy van, nem adtak rá semmit, elirányítottak pszichiáterhez.Aztán mivel egy darabig még nagyon szarul voltam, nem tudom, olyan volt, mintha mindenáron bemeséltem volna magamnak, hogy én is szívbeteg leszek, mint anya, állandóan kivizsgáűlásokra rohangáltam, és hiába mondták, hogy ez nem veszélyes, ne foglalkozzak vele, annyira éreztem, egyre jobban belelovaltam magam, és aztán az segített, hogy megismertem egy nagyon okos és rettenetesen humánus kardiológust, akit most már a harmadik kórházból küldtek el, mert a betegeknek olyan drága vizsgálatokat akart csinálni, hogy nem engedték neki és most Pesten van a eü-i minisztériumban.És eleinte csak felhívtam, elmondtam mit érzek, megnyugtatott, aztán elintézte, hogy az egyik volt kollégája megcsináljon nekem a holteren kívül egy MR vizsgálatot is, ami színtén nagyon drága és csak nagyon indokolt esetben csinálják.

Nem találtak semmit, azt mondták, olyan a szívem, mint egy atlétáé, mert egy átlag embernek percenként 5-6 liter vért pumpál ki, nekem meg 9,5 litert.És valahogy megnyugodtam.Remélem tartós lesz és sikerül elhagyni azt a másfél szem nyugtatót is.Sokáig annyira féltem ezektől az extráktól, hogy nem mertem egyedül maradni, meg társaságba menni, mindíg arra gondoltam, biztos olyat üt, hogy ott fogok meghalni.Aztán voltunk nyaralni, ott si megismertem 2 embert akinek ez volt a panasza, aztán egy harmadikat, most benneteket és látom, hoyg sokan vannak így és mégis élünk!!!!!

Akkor csak van benne valami, hogy nem veszélyes!

home3 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 145

sztem majd ir csak dolga van:)

 

hat a sracot nekem is a doki mesélte.

nemkapott rá gyogyszer csak magnezumot itattak vele..

na latod ezt mondom.ez nem igényel semmi különösebbet akinek minden 2.az akkor nekunk miert igényelne akiknek nehany van.

vagyis eztmég nemmondtad.hanyat érzel egy nap?

én ma egyetlen egyet éreztem délutan, de nagyon lightos volt.nemereztem semmi külit csak h most volt egy.megse ijjedtem

 

jezus.nekem nemvolt ilyen sokaig:)

nemtom lehet tényleg én tulzom fel ennyire.amikor az embereknek sokkal nagyobb problémaik vannak.mindenesetre ha leszállnék a szivtémarol akkor ahogy magamat ismerem jönne mas:)

 

senki nemfog infarktust kapni nyugi.sztem igyál inkabb teat meg egeszseges dolgokat es ne szedjél nyugtatot.en sosem szedtem.nemvagyok a hive.

egyébként ha a nyugtato lecsökkenti a pulzusszamod akkor sajat magad is letudod szerintem

ja,egyszer telefonaltam h nemakar elmulni most mi lesz?

a valasz az volt h ez nem egy veszélyes ritmuszavar értsem már meg.

amugy mas bajod is van?

nekem mellkasi fajdalmaim is vannak néha.de az reumatologiai.különben 2éve lenne szivrohamom:)erdekes lenne

Előzmény: dumdumka (144)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.02 0 0 144

Hali!

 

Örülök, hogy pozitívabban látod a dolgokat.

Mit sportoltál?

Én nem tudom írtam e, egyetemen kezdtem el futni, napi 4-5 km-t futottam, télen általában leáltam, de most nem, kevesebbet, de megyek majdnem minden nap.

Én is azt hallottam, hogy igaziból infarktus után veszélyesek ezek.

Az a srác akiről írtál, hogy nem érezte, hogy minden másodikra extrázott neki, nem tudod, milyenek voltak, kamraiak vagy pitvariak?És kapott rá gyógyszert?Mert egyszer nekem is volt ilyen egy hétig, kamraiakat ütött, minden 2-ra és nekem se adtzak semmit, azt mondták, le kéne nyugodni, úgy hívták kamrai bigeminia, azt mondta a drnő ilyen van a lányoknak vizsgaidőszakban.

kkmd nagyon eltűnt....

home3 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 143

hello!

hu mar nemtudom hol olvastam csak bemásoltam..

mar nem az agydokim:)igazibol nemis volt az mert mire azlett vna énmár nemmentem többet:)

oda is azert mentem mert tök pánikos lettem..nemmertem ide-oda menni.mürosszulléteim voltak ilyenek..

hat a szivrohamtol nemigazan félek.elég kizartnak tartom  h aztkapjak föleg ennyi idösen es föleg sportoloi multtal.

de jo  a tea, én elvagyok vele.lassan csak elmulik a hülyeség.

most végigiszom még van egy csomo  , ettöl sem lesz bajod rajta van h kuraszerüen lehet inni.

agykontroll?

nemtom.én azert mostmar annyira rosszul nemvagyok,legalabbis bizakodo vagyok:)

ja az extra az nempara:)amugy ha egészséges a szived sztem minden zavar idegi.

legalabbbis elküldenek ultrahangra megnezik aztan annyi..amugy nekem terheleseset sem akartak csinalni a sziv uh utan, ugy könyörögtem ki-:)

de tényleg sztem öksem gondoljak komolyan h nekem bajom van.

azt mondta a dokinö h érzékeny vagyok.vmi A tipusu személyiség aki pörög pörög aztan kész:)

nemvaok kolis..de elvagyok:)

nekem nemfügg a kajátol inkabb attol milyen a lelki állapotom.

ja és mégvmi amit hallottam!

"bar az ESek érzése igen kellemetlen 98%ban idegerendszeri eredetü soha nem alakul ki belöle életetveszélyeztetö ritmuszavar ."

no para

Előzmény: dumdumka (142)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.01 0 0 142

Hali!

 

Jó ez az idézet, hol találtad?Egy dolog nem tetszik benne, hogy fiatal korról beszél.De mi ugyebár meg akarjuk élni az időskort is!

Jópofa a pszichiátered, de haljon meg más szívbajban, ne mi.

Egyszer annyi volt, hogy elmentem az ügyeletre és azt mondta nekem is a drnő, hogy ez semmi, ne ezekkel foglalkozzak, hanem azzal, hogy az ereim ne meszesedjenek el.N

Mert ha azok épek, mindegy hogy ver, nem lesz baj.El is küldött koleszterin vizsgálatra és bár semmi olyat nem ettem, magas volt a kol-em.Azóta minden nap eszek zabkorpát vagy zabpelyhet és olívaolajjal főzök.2ét alatt helyrejött, és a normális határon belül van.A zabkorpa nagyon jó, ezt sok kardiol.momdta, mert bármit eszel, nem engedi, hogy a kol.lerakódjon az erek falára.

Igen, próbáltam azt a teát, bár csak 2x ittam talán, úgyhogy igazán nem tudom jó e.Talán írtam, hogy egy szem nyugtatót én beveszek még most egy nap, ezt próbálom elhagyni, és nem akarom keverni.Meg próbáltam már a modigen kapszulát meg a hovát is ezek gyógynövények és jók.De ne rágódj rajta, ha úgy érzed jó, akkor mindegy, hogy bebeszéled e , segít.De szerintem nem lenne muszáj szívnyugtató teát innod, mert nem a szíved ideges, hanem te , az már csak általad lesz az.Úgyhogy szerintem kipróbálhatod a citromfű teát is, az is jó lesz és abból literszámra bármennyit lehet inni.

Ma du. voltam egyébként egy agykontroll klubban, és az is segített, hogy beszélgetünk, meg ez a sok vizsgálat, de én most eljutottam oda, hogy nem figyelem a szívem, mert egészséges, így nem is érzem, milyet dobban.Biztos van 1-2, de kevesebb, mintha figyelném.Mert akkor rástresszelek és több jönBár lehet, hogy most ezt mondom, deha lesz egy szar napom, akkor majd húzhattok ki a gödörből.

Arra pedig tényleg figyelj, hogy próbáld meg kipihenni magad.

Idézek én is neked a Szívbetegségek című könyvemből:

" Extraszisztolé (ES) - idő előtt bekövetkező plusz ütés, stb....időnként leginkább izgatottság,idegesség hatására egészséges emberekben is megjelenhet:ez az az érzés, amikor ránézünk életünk nagy szerelmére és úgymond megdobban a szívünk.Tüneteket csak az esetek kis részében okoznak.Egyebekben egészséges, jó szívműködésű egyén esetén - ha más vizsgálatokkal (terheléses EKG, szív UH) eltérés nem igazolható- az extraszisztolék jelenléte élettaninak tekinthető!!!!!

Ám ismerten szívbeteg vagy infarktuson átesett személyeknél az ilyen jelenség korán sem kívánatos."

És mi ugyebár egészségesek vagyunk.

El kell jutnunk oda, hogy nem stresszeljük magunkat és akkor nem fog ilyeneket dobbanni.És bár tudom, hogy egy 20 éves szeret bulizni, meg nem tudom kolis vagy e, ott nemigen lehet éjfél előtt elaludni, de próbáld kipihenni magad!!!!!!

Nekünk sajnos a kávéról le kell mondanunk( pedig gimis koromtól napi 5-öt ittam)és az alkohollal is vigyáznunk kell, mert a vacsi utáni 1 pohár vörösbort is megérzem.

Szóval én most az agykontrollal próbálkozom, mert a nyugtató az nem megoldás, az tüneti kezelés és nem az okot szünteti meg.Te is gondold végig, min izgulsz,(nem az extrákon, mert azok már közvetetten jönnek) min tudnál változtatni.

Most ennyi jutott eszembe.És nem vicc, most volt egy.Vagy csak képzeltem, biztos álmos vagyok.Egyébként kaja után is több van, azt is észrevettem.

Ennyi telik most tőlem.

Holnap elég zűrös napom lesz, úgyhogy lehet, nem leszek ennyire higgadt és majd ti vigasztaltok engem.

Addig is üdv.mindenkinek és jóéjt!

 

home3 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 141

ezt nemrég olvastam gondoltam megosztom veletek

"A szív eredetű panaszok legnagyobb része (szívdobogás, rendetlen szívműködés, kihagyás érzés, torok szorítás) minden mai vizsgálat alapján az esetek 98%-ban nélkülöz minden szervi alapot - fiatal korban. Ha találunk is ritmuszavart, az nem azonos az infarktusra hajlamosító koszorúsér szűkülettel."

 

talán ez nyugtatolag hat mindenkire:)

home3 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 140

aha voltam psziho dokinal

tökjovolt.szerintem zavarta h hülyének néztem.vagyis nemtom, 2szer voltam és érdekes volt.eldumáltunk de igy ennyire jutottunk.elmondta nekem h ez a normalis szivveres egyik variansa meg azt h szivbajban meghalni jo mert nem erzel semmit.

hat mondom köszi:)

miert hany extrat erzel egy nap?

én tegnap ereztem de ilyenkor utanna mindig olyan furan erzem magam.szorongok meg kifáradok attol h félek.

de sokszor megs emmi bajom.

nyaron amikor nemaludtam semmit volt egy durva sorozatom belöle.azthittem kész ennyi voltam..utanna volt a holter de aznap semmi nemvolt.

hát igy jartam.

egyébként probaltad mar a teat amit en iszok?

szerintem azert ji.legalabbis jobban érzem magam töle.

vagy azis lehet semmitnemhat de azert bebeszelem magamnak:)

Előzmény: dumdumka (139)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.01 0 0 139

Szia Home3!

 

 

 

Egyetértek, hogy az idegekkel van a baj, és azt is elfogadom, hogy nekünk a stressztől felbomlott a szimpatikus és a paraszimp.idegrendszer egyensúlya.De hogy lehetne újra egyensúlyba hozni?Én voltam kineziológusnál is, de sztem nevetséges feladatot adot rá.

Voltál már pszichiáternél?

Én tanulom az autogén tréninget, amikor nyugodt vagyok, elalszom rajta, ha meg ideges, az extrák miatt végig se tudom csinálni.Ugyanis azt is megfigyeltem, hogy a légzésem befolyásolásával is elkezdenek jönni.

home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 138

minden kérdésedre igennel valaszolok, de nekem csak nagyon nagyon enyhe mp van.

én kb 16eves korom ota vagy még elöbb is ereztem mar extrat amikor sirtam.csak akkor nemtudtam h az az, ugyh innen is kiveheted h itt nem a szivvel hanem az idegekkel van a baj:)

Előzmény: dumdumka (137)
dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 137

Érdekes, hogy amikor én jártam egyetemre, tiszta ideg voltam vizsgaidőszakban, de nem éreztem még akkor, pedig biztosan volt sok.Milyen gyógynövényest iszol?A pannonhalmi teát?És neked UH-n találtak mitrális prolapszust?

Na mára elköszönök, holnap folytathatjuk.

Jóéjt mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!

home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 136

hat nalunk a fél évfolyam érzi vizsgaidöszakban:)

mert atz idegrendszerek durvan felmondjak a szolgálatot

Előzmény: dumdumka (133)
home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 135

nekem a leletemen nincs ilyen pause vagy mi.legalabbis még nemtalalkoztam vele.

hat igazabol semmit nemvett normalis extranak:)

vagyis mindegyikre aztmondja h ez semmi ez semmi ez semmi.

mondom de jo akkor érezd te:)nem?

nemszedek semmit csak iszom a kis teámat.a z extrara semmit nemirtak fel csak h igya magneziumot.

a szapora szivverésre felirt betalocot de mondta h csak azert irja fel mert tudta h megyek külföldre h ha ott naon szarul lennék vegyek be egyet.

kb 2t vettem be összesen aztan azota nemis kellett.söt még aztis irta

h tovabbi kezelés csak gyogyszeres terapia eseten szukseges.

magyarul semmi kezeles allatt nem állok:)

es aztis mondta h ne aggodjak nemfogok szivrohamot kapni és kötelezövé tette a mozgast.ami mlég mindig nemjött össze.

de a terheleses ekg utan ugy nézett rám mintha hülye lennék h ilyenert parazok:)

Előzmény: dumdumka (132)
dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 134

És Home3!

Neked volt pauséd?

dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 133

És akiknek össze vissza ver a szívük, hány évesek és csak ők érzik, vagy doktor is látta őket?

Mit tanulsz?Titok?

dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 132

Szia Home3!

 

A pause az szünet, vagy asystole , amikor nem ver a szív.

Az a sympa...az sztem a szimpatikus idegrendszer túlsúlya.nekem is ez van.

De a kardiológus csak a fizikai terhelésre jelentkező extrákat vette igazi extráknak.Szóval te szedsz gyógyszert?

home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 131

ja és lehet h az csak félreirtam..

az valami idegrendszeri izé.azt tom

Előzmény: dumdumka (129)
home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 130

hali!

mi az a pause?:Dlatom nemvaok elég informalt.

olyenom nemvolt még:D

egyebkent ez sem igaz mert amikor terhelesest csinaltak volt extrám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és az a kifaradastol volt meg h rastresszeltem és semmi.ezt mondta rá a nöci h az semmi.volt nala egy srac akinek minden 2.!ütése extra volt és semmit nem érzett!!!!!

szoval nemigazan van köze a terheleshez mer akkoris ugyanugy terheled magad amikor stresszelsz gondolj csak bele.különben ezt a leletem még 2!kardiologus latta ugyh ez véleményem szerint akkor igaz lehet

én szept ota nemvoltam orvosnál.jippi juhé:)

 

amugy csomo mindenkit tudok akinek ügy ide oda a szive.rohadtul nemerdekli öket.

vagy allitolag multkor volt vmi erröl a tvben es ott is mondtak h ez minden embernek van szinte!!!!!!!!!!!!!

tehat mindenki tulfogja élni:)

Előzmény: dumdumka (127)
dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 129

Home3!

 

Mi az a symaticotonia? ezt még sose hallottam.Mit jelent?Nem sympaticotonia?

dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 128

Home3!

A run az sorozatot jelent, hogy anni extát ütött egy sorozatban, run-ban és hogy hány ilyen sorozat volt

dumdumka Creative Commons License 2006.01.31 0 0 127

Sziasztok!

 

 

Nekem pausem még kopogjam le, nem volt.Vagy nem vettem észre, hogy lenne.

Egyébként én nem tudom, ti mit éreztek, szorít, szúr, fáj, stb, nekem ilyenek még nem voltak én csak érzem, hogy dobban.Amikor fáradt vagyok, jobban érzem és kevésbé tudom tolerálni.A kardiológus miután most dec-ben volt egy holter, nov-ben egy echo, most jan-ban meg egy MR vizsgálat, ahol képzeljétek azt mondták, olyan erős a szívem, mint egy atlétának, és még a prolapszust se látták, majdhogynem kidobott azzal, hogy menjek innen, ő szívbetegeket kell, hogy gyógyítson, nekem ez pszichés eredetű.Elmagyarázta, hogy ha szíveredetű lenne, akkor terhelésre dobbanna, ha pedig nyugalomban extrázik, az a vegetatív idegrendszer egyensúlyának felborulása miatt van.Ezért vagyunk frontérzékenyek,a szeles időt én se bírom.

Nektek erre a pause-ra írtak fel gyógyszert?Egyszer 4 napig egyébként szedtem 0.25mg bisoblockot(uaz, mint a concor)(sok ismerősöm van, aki a prolapszusára konkort szed, de van mellette valami egyéb is pl.az egyiknek luk a pitvarok közt-pitvari sövényhiány, a másiknak pedig 1.fokú insuffja van.Szóval aztán elhagytam a bisoblockot, mert levitte a pulzusom 42-re, és valóban kevés extra lett, igaziból egyáltalán nem éreztem, h ver a szívem, de ha aztán jött egy, akkor egy pill-ra megálltam és elgondolkodtam, h most mi van, élünk még vagy nem már, akkora volt.Aztán a kard.elhagyatta a bradycardia miatt.

A szülés?Szóval  a terhesség szörnyű volt, végig halálfélelmem volt, akkor még nem voltam így kiképezve és nem tudtam, mik ezek és minél nagyobb lett a pocim, annál több jött és akkor tachikardiám is volt.A nyugalmi pulzusom volt 120.

A szülés részben sztem az emiatti pánikom, részben amiatt, hogy a baba nem akart beilleszkedni a szülőcsatornába és már túlhordtam, végül is császár lett.

Ott meg képzeljétek el úgy adták be a gerincembe az érzéstelenítőt, hogy felfelé is hatott és a tüdőm is elzsibbadt egy kicsit, ezért nem kaptam elég levegőt és a 2 aneszteziológus végig ott sündörgött körülöttem és tartották az oxigénmaszkot elém.Aztán amikor hazajöttem a kórházból, 3 hónap úgy telt el, hogy nem éreztem egy extrát se.És még a vérnyomásmérő pityegése se mutatott egyet se.Aztán jöttek újra.

Szóval a kardiológus elirányított pszichiáterhez, mert azt mondta, hogy nem az extrák a kórosak, hanem ahogy én megélem azokat, és különben is neki több van, mint nekem.Itt tartunkAz a baj, hogy a stressztől már annyira félek, mert ugye akkor jönnek szaporán, hogy sokszor előre bestresszelem magam.Valahogy sz..ni kellene az egészre és élni az életet.

Szóval te még a terhesség alatt nem tudtad, hogy extráid vannak?Hát akkor hogy derült ki?Hány gyerkőcöd van?Én szeretnék még egy tesót a kisfiamnak, de egyelőre tolom magam előtt az időt, mikor.

Van egyébként egy barátnőm, aki 3 gyereket szült, talán mindannyiunktól rosszabb az állapota, tanítónő, volt, hogy olyan volt az EKG-ja válása előtt 2 nappal, hogy az uszodában miközben a gyereke haját szárította elájult, úgy vitte el a mentő, évente 1x elmegy a kardiológiára, szedi a con-cort és éli világát, nem foglalkozik az egésszel.Valahogy így kellene.

Ti sokat stresszeltek?

Én a kávét, alkoholt, mindent elhagytam, bár néha vacsi után úgy meginnék egy pohár bort.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Komolyan úgy gondolod, hogy előre senki nem tudja, mikor fog meghalni?Szetem néha az idősek megérzik, h már nem sok van nekik hátra.Persze azt nem tudhatjuk, elüt e az autó.

Ja és még azt is mesélte a kard.barátom, hogy orvosoknak ügyeleti időben feltettek holtert és és kamrai tachikardia is volt rajta, ami eszméletvesztéssel kéne, h járjon, és észre se vették.Erre mondta, h ha egészséges a szívünk, nem baj, hogy üt, nem alakulhat ki belőle életveszélyes ritmuszavar-REMÉLEM.

 

home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 126

kezemben a hoolter leletem.

kifejezett symaticotonia. néhany percig tartko szapra szivvveres.

 

sves 187.

run :32, max run 8

mi az a run??????

 

de amikor rajtam volt egy db extrat nem ereztem.pedig elnezem volt

23-08 h között

 

Előzmény: kkmd (124)
home3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 125

az jo:D mert én nemtudom megkülönböztetni..

amikor nekem csinaltak holtert nemvolt rajta semmijen kamrai ritmuszavar nem volt rajta.

de nemis ertem..mert lattam h van rajta éjszaka pitvari extraysystole es a dokinö aztmondta nemvolt rajta semmi küli csak a szapora szivverés.

értitek ezt?

de ma volt egy..:(teljesen transzba estem..amugy az a baj h amikor meg nincs akkor azt varom h legyen.és tessék.tádám..

aha az a tea az amit irtalprobaltad?

inkabb nyugtato szerüség.

én 20év vagyok tanulok meg dolgozgatok meg szenvedek:_D

 

enis akarok sportolni..

amugy az extrat enmar különféle képppen élem meg..énis!

van amikor hosszu szünet kis dobbanas aztan hosszu szünet nagy dobbanas.:)

vagy pedig csak egyszerüen erzek vmit.nemos tudom mit.de lehet azt mar az agyam érzni.olyan furát:)

 

jaa es ezt mind2nek valaszolom csak ket valaszt egyszerre nemlehet megjelölni ugyh egyszer ezt fogom egyszer azt:)

Előzmény: dumdumka (123)
kkmd Creative Commons License 2006.01.31 0 0 124

Heló, mindenkinek,

senki nem fog meghalni:)egyébként meg akik meghalnak nemérzik elötte h megfognak...enmar kezdem unni h mindennap megfogok:)

 

Home3 : Gratulálok, az első lépést már ezennel meg is tetted a gyógyulás felé! :) ha már kezd eleged lenni az egészből, akkor már jobb napokon nem is fogsz ezzel foglalkozni

 

de tényleg nincs jelenleg semmi különösebb bajom.kivéve ha nem koncentrálok rá h legyen:)

 

Ugye említettem, hogy hidegfrontos-szeles napokon nem érdemes szívre ható gyakorlatokat folytatni? Volt egy-két-sok eset, mikor kizárólag koncentrálással (!) sikerült bőven 50 körülire levinni a pulzust, de olyan apróság "csúfította" el az eredményt, hogy volt akkora szünetem, mikor több mint 2 mp-re is kimaradt egy-egy ütés. És azt én is éreztem, hogy szorít-szorít, de még megy a verkli, aztán szünet kb. 2 mp-re, és utána indul újra, érdekes módon ilyenkor nem éreztem azt a marha nagy dobbanást, mint az extráknál, hanem csak teljesen normál ütés jött, néha még gyengébb is, mint egyébként. De ezzel már csak akkor szórakoztam, mikor már elmúltak a félelmeim.

 

Ja és ezeken a napokon bármennyi kávét megihatok (szinte) a pulzus minimálisan gyorsul csak fel, ellenben az extrák ellen jót tett!

 

Dumdumka :Pitvari meg változó. Volt egy nap alatt 377, 158, 1600db is.És még sose mondták azt, hogy ez olyan sok , hogy gyógyszer kéne rá.

 

győztél:)))) Így már egyáltalán nem csodálkozom, hogy kiakadsz!  Nekem csak néhány izolált SVES, ill. VES jött össze, néhány pause-val, de azért tudom, hogy milyen rossz lehet Nektek is , mert már ennyitől rosszul voltam!

 

Éppen ezért a terhesség abból a szempontból szörnyű volt, hogy rengeteget extrázott,

 

basszus, így csináltad végig a terhességed, nem irigyellek, én még akkor nem tudtam sokáig, hogy a rosszullétecskék szíveredetűek lehetnek, a kötelező terhességi EKG semmit sem mutatott természetesen, viszont a szüléstől nagyon féltem, hogy légszomjam lesz, de megnyugodtam és elfeledkeztem róla szerencsére, mert láttam, hogy van oxigén, ha kell.

 

Apropó a szülés maga, hogy sikerült?

Előzmény: home3 (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!