Keresés

Részletes keresés

adingos Creative Commons License 2019.08.11 -1 0 404

Szgk val már nem is lehet közlekedni a gáton, mert a sorompók levannak zárva, pont a kerékpárosok miatt. Ezért voltam kényszerű kerülni én is.

Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.11 0 0 403

Sziasztok! 

 

Párommal két év elteltével ismét meglátogattuk a Tisza tavat körbe kerékpározás céljából. Abádszalókot céloztuk meg szálláshelyként vendégháznál. A települést és a strandot nem véleményezem. A Tisza-tó körüli gát útállapota sajnos már nem olyan mint két éve volt mert azóta nagyon sokat romlott. Akik ismerik a Tisza tavat és jártak már a gáton azok mind tudják, hogy személyautók is közlekednek rajta és nagyon sokszor vontatmánnyal is. Nagyon sok helyen megsüllyedt az út ami repedésekkel párosult, elhasználódott. Kerékpárral közlekedni már nem olyan nagy élmény rajta akármennyire is kerékpár útnak szánták. A 33-s út melletti Tisza tavon áthaladó kerékpárút mind máig nem készült el! Úgy gondolom addigra csak elkészül mire a meglévő rossz állapotban lévő teljesen tönkre megy.  Az autósok többsége hál isten tiszteletben tartva a kerékpározókat normálisan közlekedtek néhány kivétellel. Sajnos most is akadt három esetben olyan önző, agresszív autós aki szinte csak az utolsó pillanatban volt hajlandó kitérni lehúzódva továbbhaladni! Az akit nagyon megjegyeztem ő egy hullámos hajú vigyorgó képű 30 év körüli férfi volt piros Suzukival. Ezt leszámítva sikerült ismét épségbe körbe bicajozni a Tisza tavat a nagy meleg ellenére és ráadásul már nem is fiatalon.     

Johnny09 Creative Commons License 2019.08.11 0 0 402

Sziasztok! 

A kiskörei és tiszanánai strandról tudtok valamit, hol tartanak, elkészültek a felújítással? Utolsó információt csak azt találtam, hogy kezdődik, de azóta se kép, se hang. 

Zabalint Creative Commons License 2019.08.05 0 0 401

Sejtettem, hogy valami nem oké ott. Júniusban tekettük körbe a Tisza-tavat, korábban végig lehetett tekerni a strand területén is, most be volt zárva, hogy felújítás alatt. Mehettünk vissza kerülni, a jó édesanyjukat.

 

Ránézésre amúgy nekem a kiskőrei strand tetszik legjobban, csak sajnos mikor legutóbb ott jártunk, szemetes volt.

Előzmény: Kempingez (396)
adingos Creative Commons License 2019.08.05 0 0 400

Igen, erről a szakaszról van szó. De már elavult a dolog, mert nem óhajtok többet arra menni. Eddig is csak a motorszerelő miatt mentem arra, de azt is bánom már.Szóval én azt a részt ki iktatom az életemből. T füredre a másik oldalról is eltudok menni.

Előzmény: Kempingez (399)
Kempingez Creative Commons License 2019.07.28 0 1 399

A rossz útszakasz valószínűleg a körei hídtól a Pusztataskonyon át, Szalók felé vezető út lehet. Ez viszonylag mindig rossz volt amióta emlékszem rá, ideje volna felújítani. A Honda Transalppal is óvatosan megyek rajta, hogy ne rázzon szét bennünket, pedig annak jó a rugózása.:) 

Anno betudtam a negatív dolgokat annak, hogy ezen a környéken nincs hagyomány a vendéglátásnak. 

Ugyanakkor nagyon sajnálatos, hogy nem tudnak élni a Tisza-tó adta lehetőséggel, a helyzet csak romlott. 

 

Előzmény: adingos (398)
adingos Creative Commons License 2019.07.28 0 1 398

Mindenütt izomagyú portások, nagypofájú útbaigazítók. Kezdődik azzal, hogy szgk parkoló kint a tűző napon 800/nap. Aztán 4-5ezer a családi belépő, majd ilyen olyan címszóval még 2-3ezer. Kaja, pia: előregyártott műanyag kaja Mc módra, beleokádia tartalommal.Pia külön mani 500ft a jégkása. 400 a kv, 6-800 a sör. Egyszóval mindenki rabló, és mindenkit kirabolhatónak néznek. Sokkal járhatóbb az út egy privát sátorral valamilyen kempingben, vagy kint a parton ahol fel lehet állítani a sátrat. előtte ajánlatos a közeli falvakban bevásárolni, felvenni 20-30liter friss vizet.Kisméretű ásó legyen a szart elásni, valamint gázfőző előny lehet a kv hoz. De ezt úgyis tudjátok. Mindenekelőtt a szemeteteket legyetek oly szívesek elhozni a tábor bontáskor, és egy arra alkalmas szemét tárolóban lerakni.

Előzmény: Kempingez (396)
adingos Creative Commons License 2019.07.28 0 0 397

Ma jártam A szalókon, és volt egy kevéske időm szétnézni a városban.

1, Mol kút: nyitva, pedáns kiszolgálás

2, Peny market: kevés vásárló mellett is nyitva, rogyásig tömve árúval, déli 12h kor volt pék árú és kenyér is.

3, Centrum: Túristák csoportjai hűsölnek a fagyizók és presszók teraszain

4, Vizi centrum: kapui zárva, teremtett lélek sincs bent csak őr szolgálat

5, kikötő: per pillanat számomra nem elérhető és nem releváns

 

Az út bő 5km hosszban is enyhén szólva szar, fos. Jobban hasonlít a mogyorós csokoládéhoz mint bár mi máshoz. Ez erősen hagy némi kívánnivalót magáért. Mire lehúznám a csónakot a kikötőbe, addigra elhagynám a motort a fartükörről. Ja és szigoruan csak 20km/h sebességgel.

Na ennyit a friss Abádszalóki körképről.

 

 

Előzmény: szepi (395)
Kempingez Creative Commons License 2019.07.28 0 0 396

Emlékszem még azokra az időkre, amikor tömve volt a kemping vendéggel, a parton alig találtál szabad helyet ahová lerakd a cuccod. Ez a nyolcvanas években volt, talán a kilencvenes évek közepéig. Nem egy dolog miatt csökkent a vendégforgalom. Évek évtizedek alatt, sorozatban születtek olyan szerencsétlen intézkedések, amelyek igen negatív hatással voltak. 

Az első talán a kerítés volt, 90-től fizetős lett a strand. Tökéletes időzítés, egy gazdasági válság kellős közepén. Majd társultak hozzá jó kis vendégmarasztaló intézkedések, nem elég hogy a kempingező nem jöhetett, mehetett kedvére, ugyanis a belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosított. Majd jött az, hogy megtiltották az étel és ital bevitelét a strandra. Hallottam arról is is, nem kívánatosnak lettek  a discók. Sokáig zárva volt a Füzes kemping is. Volt olyan időszak amikor este is belépő ellenében mehettél be a strandra, illetve csak a büfésorra, mert a vizet lekordonozták. 

Vettek el, beteg embertől, csapvizet, (mást nem ihat). Vagy akár kiöntették a csecsemők teáját. 

 

Mindezért cserébe legalább drágább is volt, mint a Balaton. Kemping árak, + strandbelépő, és a magasabb büfé, éttermi árak.  

 

Számunkra egy előnye volt, közel van. 50 km, a Balaton 250 km. Inkább autózok néhány órát, és olyan helyen vagyok ahol jól érezzük magunkat. 

 

Az anyagiakon túl, sokat számít az is, hogy hogyan viszonyulnak a vendéghez. 

 

Szalókon számunkra az volt a legmegalázóbb, amikor kisgyermekkel szerettünk volna kérni a Füzes kempingben egy lehetőleg árnyasabb helyet. Rengeteg ilyen szabad hely volt, de nem kaphattunk, mert az nem jár a "magyarnak". Ez régen volt asszem 90-ben. 

Egyszer kétszer még voltunk Szalókon, mostanában már csak az ismerősöktől hallunk a szerencsétlen intézkedésekről. 

Előzmény: adingos (394)
szepi Creative Commons License 2019.07.27 0 1 395

Menjetek Sarudra a strand fizetös de van minden. Ket kikötö stb.  

adingos Creative Commons License 2019.07.25 0 1 394

Abadszalokot messzirol kerulje el mindenki. Csunyan lepusztult tree hely lett. Uzletek, vendeglatohelyek nagy resze zarva. strand ingyenes, de budi, fu, csuszda nincs, vendegek faluban elvetve. Maradek uzlet nyitva coop, penny ures polcokkal. Delutan szinte mar kenyeret se lehet venni. Tojas, majd penteken... "

 

Ez egy ismeretlen hozzászólás volt a motorcsónakos topikban, és friss beírás.

 

Számomra érthetetlen mi történt Abádszalókon????????????????????

adingos Creative Commons License 2019.06.23 0 0 393

Vitathatatlanul Ti jobban jártatok !!!! Nekünk volt egy kis málna kevergetés is, bár többen is felkínálták a bevontatás opciót is. Gondoltam hagyom a lányomat kicsit izmosodni. Hagy tanulja.

Előzmény: Kempingez (392)
Kempingez Creative Commons License 2019.06.23 0 0 392

Mi szárazföldön motoroztunk, így ez a fajta probléma nem igen jöhetett szóba. 

 

 

 

Előzmény: adingos (391)
adingos Creative Commons License 2019.06.23 0 0 391

Alapvetően én jól rába.....m! Egy félóra motorozás után beájult a motor a sulyom segítségével, de nem ez volt a fő oka. A fősodor kivételével szinte mindenütt megjelent a sulyom, amit nemgyőz az ember leszedni a csigáról. Nem olyan élvezetes percenként felszedni a motort. Szóval a kirándulásnak félóra után vége szakadtt egy motor bedöglés miatt.

adingos Creative Commons License 2019.06.21 0 0 390

Mégcsak most kezdődik az élet !!!!

Előzmény: Kempingez (389)
Kempingez Creative Commons License 2019.06.21 0 0 389

Egy héttel ezelőtt körbemotoroztuk a Tisza-tavat, tettünk egy kis kitérőt a strandhoz is. Nyitva volt, 3-4 autó a parkolóban, a kemping teljesen üres volt. Poroszlón láttunk zajló üdülő életet. 

adingos Creative Commons License 2019.06.20 0 0 388

Tudomásom szerint, még nem üzemel. de szombaton adok pontos infót róla neked. 

 

Szombaton én is megyek ladikázni. Lessz valaki a Tisza-tavi Dinnyéshátiban???

Előzmény: Kempingez (386)
szepi Creative Commons License 2019.06.03 0 0 387

Igen a nosztalgia.

Előzmény: Kempingez (386)
Kempingez Creative Commons License 2019.06.03 0 0 386

Köszi de nem gondolnám hogy máshová szeretnék menni. Tulajdonképpen a körei strandról szerettem volna bővebb információt. Régen jártunk ott. 

adingos Creative Commons License 2019.06.02 0 0 385

Híd már járható, átadva. Nézd meg a Tiszaderzsi kempinget is. Lehet motorost is bérelni. 

Előzmény: Kempingez (384)
Kempingez Creative Commons License 2019.05.31 0 0 384

Köszönöm a tippeket, nem teljesen ismeretlen számunkra a környék, nem is lakunk túl messze. Tavaly a körei híd volt zárva, most a kemping. Lehúztam volna a lakókocsit egy bő hétvégére, főleg nosztalgia okán. 

adingos Creative Commons License 2019.05.29 0 0 383

Hát ja. Ismered a közmondást?! Ízlések és pofonok..... !

Előzmény: szepi (382)
szepi Creative Commons License 2019.05.29 0 0 382

Igen Tiszanána- Dinnyéshát is kellemes hely. Az élô-Tisza inkább azoknak való akik hajoval szeretnek cirkulálni, maga a strand nem különösen jó. Soszor jártam arra a gáton Körére menet körbe  tavon. Azt tudom ajánlani, menjen le a tóhoz egy hétvégére és nézzen körül a parti településeken. Persze a legfontosabb, hogy mit vár el az ember, és milyenek az igényei. A sok éves tapasztalataim alapján mindenki megtalálja a neki megfelelö helyet.

Előzmény: adingos (381)
adingos Creative Commons License 2019.05.29 0 0 381

Lehet még a többit sem, ami a kettő között van. Pl dinnyéshát. Azt is érdemes kipróbálni. 

Előzmény: Kempingez (380)
Kempingez Creative Commons License 2019.05.28 0 0 380

Kiskörét nosztalgia célpontnak szántuk, a sarudi lehetőségeket nem ismerem. 

Előzmény: szepi (379)
szepi Creative Commons License 2019.05.27 0 0 379

Próbáld meg Sarudot, nagyon jó hely 25 éve járok oda.

Előzmény: Kempingez (378)
Kempingez Creative Commons License 2019.05.27 0 0 378

Bizonyos hírek szerint az abádszalóki, és a kiskörei strandon felújításokat fognak végezni, amely idő alatt zárva lesznek. A nyitás szezon közepén, Szalókon július végén. Ha ez helytálló, akkor ez igen hátrányosan érinti az ott üdülni szándékozókat. Ugyanis nincs más lehetőség egyik településen sem a strandolásra. Egyikük honlapján sem található semmiféle információ az ügyben. Ha csak az nem, hogy néhány nappal a szezon kezdete előtt, a tavalyi nyitva tartás, és árjegyzék látható még mindig. 

Van valakinek pontosabb információja? 

 

adingos Creative Commons License 2019.02.05 0 0 377

Egyenlőre csak terep felmérésben voltam. A sólya érdekelt leginkább. De már döntöttem. Esetleg veszek egy kis vityillót ha találok olcsón. Amúgy is április végén tervezem az indulás. Cél a 4es öblítő és környéke. Egyenlőre. De ez még változhat. Addig meg szerzek egy szemetes kontit a vonohorogra, és kaszálók, majd rüsztelek a halőrökkel  :-))))) 

Előzmény: nagyfiú2012 (376)
nagyfiú2012 Creative Commons License 2019.02.05 0 0 376

A Tisza Tó télen mindig ilyen. Közel sem adja azt a látványt mint nyáron, lehullanak a levelek és "előbújik" a szemét. Sajnos erről az itt lakó és idelátogató emberek tehetnek, mert ők hagyják ott. Kivéve az ártéren lévőt amit az áradás hoz, szinte minden évben, úgyhogy a szemétszedés csak egy szélmalom harc, ezen a részen. A büfék és kikötők annak függvényében tartanak nyitva, hogy van vendég vagy nincs. Ilyenkor a Tisza mellett lévő kikötőket találod nyitva és Abádszalóknál a Süllőfészek büfét.

Előzmény: adingos (375)
adingos Creative Commons License 2019.02.03 0 0 375

Ma délelőtt Kiskörétől Poroszlóig viszonylag lassan el poroszkáltunk a gáton. Siralmas volt a látvány. Szemét mindenhol, elhagyatott házak, kietlen kikötők, bezárt, nem üzemelő büfék, boltok, sőt horgászboltotk látványa fogadott. Még a gáthajtásit is csak Poroszlón tudtam megvenni. Szerencse, hogy addig nem akadtam össze a hatóság emberével. A víz alaposan leengedve, tuskó hegyek virítanak a Nyugati parton. Legalább láttam, hol nem kéne majd mennem a motorossal.

Kikötők: 3ból 1 üzemelt, az is csak részlegesen, de ott sem volt egyébb lehetőség a sólyát kivéve. Se kaja, se büfé, se kv, se semmi. Mégy egy nyitvalévő budi sem!!!   Jóóó ez így?????

Előzmény: adingos (374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!