Keresés

Részletes keresés

Horvistvan Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144766

Vess meg érte de ezt most én nem értem. Sörös hordó főzőt csinálok dupla aljjal. Van egy fél colos kiállás az aljából amire egy 90 fokos réz hollander tekerek réz tömítő gyűrűvel. Az eredeti terv szerint a könyök után egy 18-as részidő megy fel a hordó közepéig ami egy golyós szeleppel végződik. Főzéskor kinyit, ürítéskor zár.

Előzmény: rézműves1 (144765)
rézműves1 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144765

Most olvastam csak vissza...ugye nem a söröshordó aljában lévő olajról beszélsz? Mert én a duplafal tetején lévő csavart mondtam...ha csak alul van a talpa beduplázva és olajjal töltve, oda a 18-as cső nem elég, oda tágulási tartály kell, mert fűtéskor az olaj kifolyik...nem értem, a duplafalnál meg nem kell cső...mi van???

Előzmény: Horvistvan (144750)
snapszmester Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144764

Kopp-kopp emilke!

Előzmény: rézműves1 (144759)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144763

144748, helyesen, elírtam. Bárki hsz.-a.

Előzmény: Törölt nick (144762)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144762

Szerinted 144478 hsz.? Az vajon mennyi idő lehet, cefrefőzésnél? Nincs burkolat, kínai égő.?

Előzmény: rézműves1 (144759)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144761

Phúú, köszi szépen, én most már annyira bepiáztam, hogy nem fogom fel az értelmet, (ami nyilván van és jó is) de holnap biztosan.

 Tehát nem jó ez sem, üstház kell. Ennyit még megértek. Üstházat azért nem akart a cimbim, mert nincs a bungijában lehetőség a kéményre. Valami füst elszívó berendezést épített ki, mint a bányákban, ami van.

  Kémény lehetősége nulla. Tehát üstház kéne, akkor is, mert ez így nem tuti..Jól van, köszi az észrevételt, holnap elolvastatom ezt vele.

Előzmény: rézműves1 (144759)
spakogal Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144760

Hellou szevasztok en Szovakiabol vagyok es szeretnem kerni a segitsegeteket rez ustot szeretnek vasarolni fedovel egybe,de ha valaki tud duplafalut az lenne a tuti 120literes kene a tobbit pedig hozzagyartanam.infot ha tudtok emailba kuldjetek: spakogal@post.sk  elore is koszonom :)

rézműves1 Creative Commons License 2017.12.20 0 1 144759

Nem akarlak elkeseríteni, de hiába szurkolsz neki, mert nem jól bugyolálta be, ha jól látom...közvetlenül a duplafalra tekerte a gyapotot?...mert ha igen, pont jól ki is szúrt magával.

Pedig mondtuk már egy párszor, hogy nem a vizes, vagy olajos fal külső részére kell tenni a szigetelést, hanem attól legalább 4-5-centire, hogy ami forróság az üst alól kijön, az mint "hulladékhő", nyaldossa csak szépen végig az üst külső oldalát...

Tehát kell egy szoknya, vagy üstház lemezből (a 4-5-centi légréssel) és azt kell kívülről bugyolálni.

Gondolj csak bele, az üst külső oldalának jóval nagyobb a felülete, mint az aljának. Az még mind fűtőfelületként jöhet számításba, ha mellé engeded a forró füstgázt és csak amikor már "végigsimogatta" az oldalfalat, átadva a benne lévő meleg egy jó részét, akkor menjen csak ki  fölül valahol.

Ennél a bugyolálásnál még az is jobb, ha egy sima lemezhordót tesz rá.

Mert ha közvetlenül arra a (vizes vagy olajos) külső köpenyre teszitek a szigetelést, akkor (gázfűtésnél) a felénél is kisebb lesz a fűtendő felület, vagyis adtál a sz@rnak egy jó nagy pofont. Még rosszabb lesz. Ez a szigetelés így, csak a tisztán elektromos fűtésnél hatásos és szükséges, mert ott belülről jön a meleg.

Homályosítsd fel a havert, hogy csak így lesz jó...

 

És a jó rétegrend a következő (belülről kifelé): 1:belső üst lemeze-

                                                                    2:vizes v.olajos külső fal- 

                                                                    3:4-5-centi légrés után a szigetelés tartó lemez-

                                                                    4:külső szigetelés védő lemez (dísz-burkolat)-

 

Ez különösen azoknak nagyon jó és takarékos, akik hideg, fűtetlen helyiségben főznek...

Előzmény: Törölt nick (144751)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144758

Most van megfelelő idő a hűtve szűrésre. Még hűtőgép sem kell hozzá. Nekem a narancs párlatom opálos volt kb. 18  Celsiuson, ma 3 Celsiuson leszűrtem vattakorongon őket, most 13-14 C-on kristálytiszta, még kis kozmaolajat is leszedett. Frankó! Guszták azok a combok! :)

Előzmény: Törölt nick (144755)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144757

Nem tudom a halászok fogták. Nem hiszem, hogy gereblyézték.

Előzmény: öreg_néne_b (144756)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144756

A busák mire jöttek? Vaníliás hármashorog?

Előzmény: Törölt nick (144755)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 1 144755

Hol van még Karácsony ? Viszont a dámák felsorakoztak. A régi és új pálinkák egy része, be lettek lőve 40%-ra. Ne mis gondoltam mennyi szutyok van benne. 

 10 papír kávéfilter egymáson 

Előzmény: endrepp (144704)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144754

 Most írja, a paramétereket: 38cm átmérő, 50 cm mély az üst, 22-es páracső+hűtő, 6 menet van a hűtőben 120 literes hordóban. Vízzáras, duplafalú olajos, hőközlő olaj 17 liter, mint dettó az enyémben, de ez csak pici, 60 literes szerkentyű. Cefrefőzésnél felfűtése 2 óra 20 perc, szedés 3 és fél óra. Az én égőmmel is, ugyanúgy.

   Ő azt mondja, maga a szerkezet paramétere lehet a rossz. Szerintem most jónak kell lennie, úgy gondolom, az a hő sunyin el tud menni az összes nem burkolt helyeken.

   Én is azt hittem, hogy a szerkezetem paraméterei rosszak,,,,én is ültem sok-sok 5-5,5 órát egy-egy főzetnél, aztán a kéményszelep+nagy égő megoldotta a gondot, még egy szimpla falú idejét is túlteljesítette, minden várakozásomon felül teljesít. Pedig ugyanúgy fazék forma, nem lábos.

  Ennek most már jónak kell lennie, jó nagy bunda került rá.

Előzmény: Törölt nick (144751)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144753

Gabona.

Előzmény: Green Corner (144713)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144752

Az idén volt egy mirobalán (fosószilva) tételem annak is a cefréje 2% -os volt. A másik 4 % -os volt. A pálinkája hibátlan.

 

Előzmény: ketco (144722)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144751

No, haver küldött nekem egy képet, ma még csak a bebugyolálás van meg, kőzetgyapotba. (Tudjuk, hogy nem egészséges a pora.. ) Ha viszont neki is legalább 4 órában meglenne egy főzet, akkor kapna valami normális burkolatot is ez fölé, ez most csak egy kísérlet lesz így. Cefre is már csak egy adag alma van, ami amúgy jó cefre, 62%-on indul, 10,5 liter alszeszt ad, de burkolás előtt valami 6 óra alatt... Az én V-4 égőm sem melegítette fel a gépet gyorsabban, mint a hegesztő reduktorral összekötött kínai zsámoly, tegnap. A gép alatt a 16 kw-os égőm. Holnap durrantja be ismét. Nekem tippem volt, hogy elmegy a meleg a szélein. Meglátjuk. Mint egy gyros, úgy néz ki most...:)) Hűű, szurkolok ám neki.Azt mondja, ha ezzel az újítással sem lesz gyorsabb, dinamitot rak bele.:)) Nem türelmetlen amúgy. Ő azt mondja, ha egy cefre 8 órás főzéssel lesz jobb, akkor 8 órát ül mellette, nem a mennyiség a szempont. Ongára is nevezett. De Ő is azt olvasta, hogy a cefrét lehetőleg minél gyorsabban kell leszedni, deflegmáció nélkül, minél kisebbel, a finomításnál viszont kell a deflegmáció a jó elválasztás érdekében.

Horvistvan Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144750

Hát egy felfele menő csövet én is akarok csinálni 18-as csőből, úgy a hordó feléig.

Előzmény: Bárk_i (144748)
Horvistvan Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144749

Na bakker! Akkor csak ledugózom amikor fel van melegítve. :-)

Bárk_i Creative Commons License 2017.12.20 0 1 144748

Ha megnézed a fotót láthatod a megoldást.Tágulási tartály ,rajta egy kis csappal amit Rézműves is mondott.

Előzmény: Horvistvan (144743)
obsitos3 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144747

Ha valami megbízható billentővel teszed,egy hosszabb,görbe cső megoldás lehet.

Előzmény: Horvistvan (144743)
Figyelget Creative Commons License 2017.12.20 0 1 144746

Az nem praktikus. Hiába tűnik annak, de ott az esély, hogy elfelejted nyitni. Vagy zárni. 

Előzmény: Horvistvan (144743)
Figyelget Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144745

Mert akkor még nem tudtam, hogy tudom!:-D 

Előzmény: Green Corner (144733)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144744

92-nél jön nálam is az ócskaság, hirtelen megkeseredik, fazékíz, aztán ez után meg tök jó dolgok jönnek, 95C-ig szintén. Elvileg ez a sisakhőmérőm rossz helyen van, páracső végén kéne lennie, de nagyon megbízhatóan jelzi az up jövetelét, így, hogy kicsit már kiismertem.

  Nekem a régi sisakom csinálta úgy, hogy amikor vége volt a finomításnak, akkor aztán vége volt, se tovább. Ezzel a nagyobb sisakkal finomabb a pálinka és a párlat is.

  Gyümicefrénél max. 99-ig megyek le, akkor már 20 alatti jön, nagyon lassú leszedni. Barackot szoktam csak szinte vízig szedni, mert azt nagyon szeretem és kár minden cseppért.

  Finomításnál én csak azt a 60-as részegységet tartom meg up-ként, ami 95 után jön és már nem jó, azt lezárom már, nem is sok minden van már abban. Ami lezárás után még kifolyik magától, az még up, de nem sok minden. Érdekes, hogy nem a legvégén adja ki az up-ot, de ezt legalább biztosan teszi, ami nem rossz dolog. Körte, szilva, törköly, egyéb párlatok, mind-mind így viselkedik nálam is.

Előzmény: obsitos3 (144742)
Horvistvan Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144743

Azért mert ha borítom ki belőle a cefrét akkor ne follyon ki. De valószínűleg csak egy golyós csapot teszek rá és nyitni zárni tudom majd.

Előzmény: obsitos3 (144731)
obsitos3 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144742

Sisakhőmérőm nincs,de a páracső végén mérek hőt,cefre 88 körül indul,99 foknál kb 4% a kifolyó,99,2 -0%,de nem mindig várom meg.Tisztázás:80-85 között kicsepeg az előpárlat,92-93 között jön egy kis ócskaság,fazékíz meg minden,aztán 95-ig beleengedhető.Ha ráérek,utána még kijön 1-1.5 L,átlag 15-20 %-os UP.Garázs a helyszín,de takarom újabban a sisakot,így jobb a végeredmény.

Előzmény: Törölt nick (144738)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144741

Nem jött még át, írtam én is egyet.

Előzmény: Green Corner (144740)
Green Corner Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144740

Mail!

Előzmény: Törölt nick (144734)
zsorsz Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144739

Puliszka

Előzmény: Green Corner (144713)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144738

Valami egész hasonló lehet a gépünk. Nálam cefrénél 92C-t mutat a sisakhőmérő, amikor megindul a cucc. 98-nál pedig vége van.

   Finomításnál pedig, mindegy milyen fajtát finomítok, mindennél ugyanúgy megjön 60% lejövőnél az up, ezt különgyűjtve ami kb. max. fél liter, jó ízek jönnek megint, az megy a közepébe. Nem takarom a sisakot, viszont házban főzök.

Előzmény: obsitos3 (144692)
Green Corner Creative Commons License 2017.12.20 0 0 144737

A tök az másfél hónapja volt.

 

Előzmény: Bárk_i (144736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!