Keresés

Részletes keresés

Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1237

Szia Juliette,

 

Köszönöm szépen a személyre szabott választ, a zokni nagyon jó ötletnek tűnik, szerintem már ma este kipróbálom, csak az jutott még eszembe ezzel kapcsolatban, hogy akkor zokniban ugyanúgy nem szellőzik  sebem, nem? 

Én a kötözések előtt nem vettem be gyógyszert, megelőlegeztem a dokinak, hogy annyira azért talán nem fog fájni, és spéci az nem is fájt...

 

Na léptem, köszi, majd jelentkezem!

 

Szia!  

Előzmény: Juliette65 (1228)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1236

Nekem ezt az orvost ajánlották és sztk úton ment az egész a Vörösvári úti rendelőben. Ott volt a műtét. Szóval tarifa nem volt, de a szokásos borítékos dolog ezáltal előkerült. Így jóval olcsóbban úsztam meg, mintha magánkórházba mentem volna, ahol elég komoly árak vannak. Hozzáteszem nem is lett volna arra pénzem. Szóval így kapott az orvos az aneszt és az ápoló.

Előzmény: pocak0515 (1235)
pocak0515 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1235

Biztos nem lenne leányálom egy 3.5 és egy 2 éves kicsi mellett szinte végig feküdni az egész napot, de mikor csináltassam meg, ha nem most, mikor még Gyesen vagyok?

Most válaszoltak az egyik kórházból, hogy bejelentkezéstől számítva 1-2 héten belül van időpont a műtétre...

Anyagiakról kérdezhetek? Került ez nektek valamibe? Persze aki magánba csináltatta, az más....

Előzmény: cilariknéandi (1233)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1234

Engem sem kell félteni, ha beszélni, vagy írni kell. Néha ki is készülnek a rokonok, ha én elkezdek beszélni. Szóval. Engem egynapos műtéttel raktak össze újra. Ami azt jelentette, hogy reggel bementem teljes hadi felszereléssel és este apukám és az én drága férjem pedig hazahozott. Másnap kötözésre kellett menni, ahol persze azért nem hagyhatta ki az doki, hogy hajlítgassa meg a lábacskámat. Akkor még nem volt annyira ronda. Megmondom őszintén, hogy a második kötözésen, ami szerdán volt (ott már pár varratot kiszedett) ott már azért volt színe, de nem olyan mértékben, mint amire számítottam. Dagadt sem volt annyira, ahogy elképzeltem. A doki is azt monta, hogy úgy néz ki, mint ahogy ki kell nézni egy ilyen műtét után. Szóval visszatérve az időpontokra. Március elején mentek a dokihoz, hohy csapjunk bele. Először márc. 29-re lett volna időpont, de az nem volt jó, így ápr. 5. lett. Előtte ugye el kell intézni egy pár vizsgálatot. Beszerezni a mankót és a kezelőcipőt. Aztán jöhet a mehet. A várakozás volt nekem a legrosszabb, de végül mindenen túl voltam.

Előzmény: pocak0515 (1231)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1233

A műtétet nem tudom hogy viseltem, mert altattak, de előtte nagyon ideges voltam. Lehet, hogy jobb is, hogy nem emlékszem rá. Nekem 1 órás volt a műtét, de nem csak bütyifaragás volt, hanem harántigazítás is. Úgyhogy két vágásom van. Most a jobb lábamat kapták szét. Az volt a nagyobb. Érdekes, de nekem is ugyanezek a gondolatok voltak, vannak bennem, mint neked. Mind a cipővásárlással kapcsolatban, mint a strandon való megjelenéssel kapcsolatban. Nem tudok úgy elmenni valaki mellett, főleg ha olyasmi korú, mint én, hogy ne a lábát nézzem. És mindig azt láttam, hogy senkinek nincs, csak nekem. Igazságtalannak éreztem és ezáltal nem éreztem magam teljes értékűnek. De most már ugyan túl vagyok rajta, de most meg azért rossz, mert egyedül vagyok itthon és már az őrület határán vagyok. Én post a gyerekvállalás előtt akartam túl lenni rajta. Most az van bennem, hogy ha jövő ilyenkor nem leszek még terhes, akkor megcsináltatom a másikat is. De az még szerencsére odébb van. :)

Előzmény: pocak0515 (1232)
pocak0515 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1232

Húha! Akkor tényleg friss még a műtéted! Hogy viselted? Mennyi idő alatt operálják meg? Persze gondolom nagyságtól, meg miegymástól is függ, de kb.?!

Tényleg gáz nyáron csini nőcis szandikat, papucsokat vásárolni emiatt, mert egyszerűen gyűlöli az ember, hogy neki van, "másnak" meg nincs. A strandon is "csak" olyanok jönnek mindig velem szembe, akiknek szép a lábuk... ellentétben az enyémmel.

Képet már néztem róla. Meg videot is. Nem tudtam kihagyni. Nem tántorított el, mert tudom, hogy minél tovább húzom, annál rosszabb lesz! A másik fele meg az, hogy még egy évig vagyok itthon a kislányommal Gyesen. Utána meló.

Melóból ennyi év itthonlét után "azonnal" eljönni begsibe nem lenne szerencsés a mai világban

Előzmény: cilariknéandi (1230)
pocak0515 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1231

Bp környékén lakom, szóbal Bp-n minden hely érdekel, ahol letudom egyszerre a kettőt. :) Ha már lúd, legyen kövér :)

Jaj, hát most még marha könnyen pofázok, mert csak infokat kértem mail-en kórházaktól, hogy anyagilag mégis mire is számítsak, meg hol, mikorra van időpont bejelentkezéstől számítva, de ha ott leszek, a seggemre pelenkát teszek, az tuti! A kicsi lányomról van úgyis bőven még... Itthon vagyok a gyerekeimmel Gyesen

Előzmény: Juliette65 (1229)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1230

Szia! Én is nem rég óta vagyok itt a fórumon. Frissenműtöttnek vagyok mondható, április 5-én volt a nagy nap . Én is szerettem volna, ha mindkét lábamat egyszerre műtik meg és le van róla agond, de hidd el nem célszerű. Az orvosom is csak annyit mondott, hogy higyjem el elég lesz egyszerre csak egy. Ezzel nem akarlak elijeszteni az egésztől. Sőt. Már az nagy előremenetel, hogy elgondolkodtál az egészen. Én is így kezdtem és most itt vagyok. Nekem a legrosszabb, hogy nem tudok semmit csinálni itthon. Nem vagyok egy egyhelyben ülős típus és ezért rossz. Ezért folyton megkínzom a lábam, amit nem lehetne lógatni, mert akkor bedagad és feszít. Szóval vagy pihentetés és akkor egyáltalán nem fáj, vagy kínzás és akkor bizony lehet érezni.

Bármi kérdésed van nyugodtan kérdezd, bár nem vagyok még gyakorlott ebben, de nagyon szívesen válaszolok.

Részemről egy jótanács: Ne nézegess utána képekben, mert ha nem bírod, hamar elveheti a kedvedet tőle :)

Üdv Andi

Előzmény: pocak0515 (1227)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1229

Szia!Semmivel sem komplikáltabb,mint egy orrsövényműtét, csak ez nincs eldugva annyira.Hidd el,nem fogod megbánni,ha belevágsz.Csak az első pár hónap nehéz,mig megtanulsz ujra járni.Sok helyen vállalják a kettőt egyszerre,majd a többiek ajánlanak. Ha kicsit pontositanál,mely országrészben élsz,hamarabb tudnak.Megéri,hidd el,és nemcsak azért,mert megszűnik a fájdalom járás közben hanem a látvány miatt is:a lábad előtt fognak heverni a pasik (én is azt várom:és várom,és várom...)A halogatással rontasz az állapotodon.Én is csak most hiszem el,mennyire igaz.Na,szép napot!

 

Előzmény: pocak0515 (1227)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1228

Szia,Zsuzsi!

Te grafo-fenomén!Igen,ugy tanul a gyerek...semmi gond a sok kérdéssel,szerintem bennem még ennél is több szokott kavarogni alapjáraton.

Éjszakára vedd le a fáslit,kell a lábaidnak a szabadság,a vérkeringés miatt is.Tuti lüktetni fog,amint megindul benne,de az jót jelent!Nekem kb. a 4.héten indult be,már éppen pánikoltam volna.Nekem bejött a jó vastag zokni,a takarótépés ellen  megvéd.És finom meleg is.A sok futkosás (na jó:vánszorgás-szerű közlekedés) azonban megköveteli a pihentetést!Mindent csak mértékkel.Különben kezdheted egy év múlva előlről.Azokat irigylem,akiknek már nincs se drót,se csavar,mind könnyen viselték az eltávolitást.Én bezzeg félek...Fájdalom csill ügyben nem tudok segiteni,nekem az a pár Flector épp elég volt,amit kötözések és drótkiszedés előtt bevettem,muszájból.BRRR!Kis dundi virsli lesz még egy darabig,nem szép látvány,de múló állapot.A cipő is óriási adománya a gyógyászatnak,használd ki.Most más nem ugrik be.Légy jó és gyógyulásra fel!

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1226)
pocak0515 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1227

Sziasztok! Teljesen új vagyok a fórumon. Nemrég kezdtem el olvasgatni Titeket.

Én még a műtétet csak agyban tudtam elképzelni magamnak... csak előtte állok a kérdéses nap előtt, hogy tényleg bele merek-e vágni, vagy hagyjam az egészet?! Ahogy olvasom a soraitokat, nagyon brutál ez a műtét...

Nekem mindkét lábamat műteni kellene.

Tudtok olyan kórházat, vagy helyet, ahol egy egyszerre megcsinálják??? Köszi a válaszokat!

Jobbulást minden friss műtöttnek!! És irigyellek is Titeket, hogy már túl vagytok a műtéten!

Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1226

Na ettől féltem, hogy ha egyszer elkezdem, nem bírom majd abbahagyni!! :-))

Szóval még egy (pár) kérdés: fásliznom kell mindkét lábam. Jó! DE azt már nem mondta a doki, hogy vajon éjszakára is? Én meg annyi minden más kérdés mellett már nem akartam/volt rá módom, hogy ara is rákérdezzek, hogy éjszakára is? Annyiból jobb lenne éjszakára szabadon hagyni, szellőzni, hogy úgy talán gyorsabban gyógyulna maga a heg, viszont ha m eg belegondolok, hogy épp a friss két heg beleakad a takaróba és felszakad, vagy nem szakad, de maga az érzés: ááááááááááá. Erről Ti mit gondoltok? A másik, hogy akinek vékony kis drótok vannak a lábában, tehát nem csavarok, és már túl van a drót kiszedésen, az nagyon fáj???? Olvastam több más fórumon, hogy bár helyi érzéstelenítésben végzik, de ha nagyon körbenvöi a drótot/csavart a husi, az brutál...Viszont onnantól állítólag sokkal gyorsabban gyógyul, nem duzzad be estére, ez tényleg így van? Csak nekem azt mondta a dokim, hogy egy év múlva venné ki a drótokat (vagy 3 hónap után amikor én szeretném - ?????), tehát akkor jó lassú a gyógyulás, jól értem? A tervek szerint én június elején mennék vissza dolgozni, de ha nekem még UTÁNA kell drótkiszedés után is pihizni az újabb heg miatt, húúú, hát akkor lehet, hogy nézegethetek a munkahelyemen, amikor az útilaput a lábamra kötik...:-((

Írjatok pls!!!

Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1225

 

Sziasztok!

 

 

Minden tekintetben teljesen új vagyok, fórumozóként és frissen műtöttként egyaránt, remélem befogadtok!!:-)) Nagyon rég olvasgatlak Benneteket, hihetetlenül sok hasznos tanácsra, plusz infóra tettem szert eddig is, most viszont sokasodnak a kérdéseim, ezért gondoltam, hogy írok is, nem csak olvaslak...

Na szóval, engem idén március 17-én műtöttek mindkét lábammal a SOTE Ortopédiai Klinikáján, a nagyon nagy tudású, végtelenül megnyugtató személyiségű, és türelmes Mády Ferenc tanár úr. Hát, az első három napot feledném, olvastam én itt már mindenféle tapasztalatot, én azon műtöttek közé tartozom, akinek elég erős fájdalmai voltak, az első három nap tényleg csak egyik fájdalomcsillapítótól "éltem" a másikig, meg a szokásos kötözési kínokon is túl vagyok, meg persze a 10 napos hasi szurikat :-) is feledni tudom!!! :-) Két hete voltam varratszedésen, jövő hét péntek lesz szerintem a vízválasztó, akkor készítenek egy röntgent, hogy összeforrt-e rendesen a csontom. Közben a bal lábfejemen volt egy óriási haematómám, egy héttel a műtét után. Ez gyakorlatilag  jobban megkeserítette az életemet, mint maga a műtét, nagyon fájt négy napon keresztül a lábfejem minden alkalommal, amikor fekvő helyzetből felülve elkezdtem a lábamat letenni és a kezelőcipőt felvenni. Az maga volt a halál, volt, hogy 4-5ször még vissza kellett ülnöm, annyira feszített és fájt, de elmúlt ez is!!!

 

Elsősorban azokat a kedves Betegtársaimat kérdezném, akik szintén hordták/hordják ezt a kezelőcipőt, hogy ez szerintetek tényleg full tehermentesíti a (mindkét) lábat? A kedves tanár úr és a cipőhöz adott termékleírás is erről bíztosít, de….????

Mostanában ugyanis elég sokat fáj itt, ott és amott mindkét lábam, nem feltétlenül a műtött terület, de mindenképpen bokától lefelé…És hát a nagyon szigorúan előírt ágynyugalom helyett bizony én ebben a „patacipőben” elég sokat teszek – veszek itthon, minden nap főzök, ezzel együtt jár rögtön a sok mosogatás és elég sok házimunkát végzek úgy általában, utcára persze nem megyek, csak az eddigi két kontrollon voltam. És mivel bőven jut időm most mindenre, elindultak a „hangyák” odabent, nagyon spéci kezelőcipőt, hogy  hogy „Jézusom, ugy-e rendesen összeforrnak a csontjaim emiatt???”

A lábfejem még duzzadt és lila, de már csak a heg közvetlen közelében és nem úgy mint eddig, hogy az egész lábfejem!

Bocsánat, hogy elsőre ilyen sok voltam, sajnos asszem grafomán vagyok!!! J

Nagyon várok bármilyen hozzászólást, tapasztalatot, sziasztok:

Zsuzsi

  

 

 

cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1224

Az biztos, hogy mindig közelebb vagyok a gyógyuláshoz, de még nem nagyon érzem. Fájdalomcsillapítót csak akkor szoktam bevenni, ha már nagyon nem bírom. Nem is igazán fáj, hanem nagyon feszül, ha valahova ki kell menni. Kétszer is meggondolom, hogy menjek-e, vagy összekötöm több dologgal és egyszerre túl vagyok több mindenen. Remélem ez "normálisnak" mondható bő 1 héttel a műtét után. Estére nagyon bedagadnak az ujjaim. Ha lóg mindenféle színben játszik. Olyan látvány, hogy azt hiszem reggelre az ágyban kell keresnem az ujjaimat, mert mind leesett. De még eddig mind a helyén van. Reggelre elvagyok még vele, de ahogy telik az idő estére szörnyű érzés. Szörnyű érzés, hogy annyi mindent lehetne csinálni a lakásban, de csak nézhetem. Elkeserítő egy érzés. Ezek után meggondolom, hogy megcsináltassam-e a másikat. Na most  megyek, majd holnap is írogatok. Neked gyors javulást, de látom, hogy te már profi vagy.

Előzmény: Juliette65 (1223)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1223

Szia!Hidd el,nagyon klasszul haladsz!Lárod,már egy héttel közelebb vagy a gyógyuláshoz és hogy közszemlére tedd a gyönyörű kis tipegődet!Ha a szoros kötözéstől nem is,a leprától biztos lepottyanna a lábad!Köszönöm kérdésed,Nkem már megy a lábujjhegyre helyezkedés,ceruzát meg kis tárgyakat viszont nem fogok a talpammal felvenni ezután sem,maradok a kézi megoldásnál ez ügyben.

Előzmény: cilariknéandi (1218)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1222

Szia!
Na,Neked már mindkét lábad csodaszép lesz!Sajnálom,hogy olyan fájdalmat okozottt a kötözés:ezek után képzeld el a húsvéti sonkát...Jó,ez volt a vicc : nem ér megsértődni!Gondolom,gyógyszer is csak emiatt kellett.én kb.3-4 alkalommal vettem be fájdalomcsillapitót a műtét után,utálom a gyógyszereket.

Igen,ma volt az a nap.Tudnék priviben írni?Nem igazán tenném közszemlére ezt az ügyet.Mindenesetre tanulságos a számomra:hazudni tudni kell,nekem meg gyakorolnom kellett volna előtte,hogy az államat a sok hazugsága közepette kissé gyorsabban tudjam visszatenni a helyére.Jó éjt!Várom a privi címedet,az enyém itt van a fórumon.

Előzmény: Törölt nick (1216)
d-heni Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1221

Sziasztok Csajok!

 

Pont ma 1 éve volt a műtétem, már nagyon régen nem voltam a fórumon, gondoltam nosztalgiázok egyet. :-))) Nagyon jó érzés visszagondolni, hogy mennyire megérte a szép lábaimért vállalni mindent, ami a műtéttel jár. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy vágjatok bele a műtétbe, aki még gondolkodik a dolgon. Aki meg már túl van rajta, annak mielőbbi gyógyulást, és kitartást kívánok!!!

 

Heni

bonci48 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1220

Örülök, hogy meglett!!

Szorítottam érted! Közbe én is voltam kontrollon, még 4 hétig nem enged dolgozni a doki, botot már lassan elhagyhatom, és gyógytornára küldött-hétfőtől fogok járni.

Május 4.-én megyek vissza hozzá. Esténként még mindig dagi, de már a séta nagyon jól megy, sebem egyre szebb-körömvirágkenőccsel kenegetem.

Már annyira leapad reggelre, hogy látni hol van a csavar, kidudorodik egy kicsit.

Érdekes ha lelóg egész piros lesz a lábfejem, majd lefotózom a másikkal-sokkal sötétebb :-)))

Gyógyulgassál szépen, csak semmi terhelés-vigyázz magadra!

Puszi: Bogi

Előzmény: Törölt nick (1216)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1219

Szia! Végre túl vagy minden kórházi megpróbáltatáson. Most már "csak" az otthoni megpróbáltatás van. Én is most küzdök az itthonival. Nekem még hátra van a másik lábam, de az sokmindentől függ.  Vigyázz magadra szorítok, hogy ne fájjon. Egyébként nekem is nagyon rászorították a hálót a lábamra. Gondolkodok is, hogy kicsit meglazítom.

Javulást!

Üdv Andi

Előzmény: Törölt nick (1216)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1218

Szió!

 

Könnyen azért nem nevezhető az akadályvétel, mert a legnagyobb bajom, hogy nem csinálhatok semmit. Nem vagyok egy egyhelyben ülős típus, úgyhogy ez a része a legnehezebb. Az időjárásvártozás, ami volt most is azt most nagyon megérezte. Azt mondta erre a doki, hogy nagyon magasra kell ilyenkor tenni a lábat. Én tehettem volna a csillárra is akár, de nem határozott. Ahogy átment a front már szedtem be a ruhákat az erkélyről meg ilyenek. A séta mankóval mehet még, nem nagyon szabad lógatni. Most a kötözésen olyan szorosan rakta rá azt a hálót az asszisztens, hogy ha ettől nem fog leesni alábam, akkor semmitől. Mankózást 6 hétig kell az orvos szerint, de abból letelt 1.  :(( plusz mozgatni kell. Ja egyébként a műtét utánni napon (mert akkor volt az első kötözés) is megnyomorgatta az ujjaimat és magamtól kellett hajlítgatni.

Szóval most itt tartok. Veled mi a helyzet mostanság?

Üdv Andi

Előzmény: Juliette65 (1215)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1217

Juliuette 65!

Köszti a szorítást viszont ma én drukkolok neked. Úgye jól emlékszem,  hogy a mai nap az a bizonyos nap? Légyszi írjál.

Előzmény: Juliette65 (1213)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1216

Sziasztok Sorstársak!

Tegnap kijöttem a kórházból. Túl vagyok végre és nincs már egy bütyim sem. Holnap megyek kötözésre. Mindig tudtam és most beigazolódni látszik, hogy jobb oldalamra sokkal érzékenyebb vagyok, mint a balra. Bal lábammal  könnyebben vettem az akadályokat. A jobb sokkal fájdalmasabb volt számomra. Ezen a lábamban is a másnapi  kórházi kötözésen, ahogy rá pillantottam kb.  itt is 10 öltésem van és a zárójelentésem szerint most ebben is 2 fémkapocsom van. A hosszanti harántomat mindkét esetben nekem is megemelték.

Első éjjel a pokolt jártam meg. Nem a műtéti terület, hanem a lábam külső éle rettentően fájt. Állandóan kéregettem a fájdalomcsillapítókat, de hasztalan.  Hajnal felé  végre rájöttem, hogy a kötözés okoz ilyen mérhetetlen fájdalmat.   A kiválló orvosi munka után a kötöző a műtét után produkált és  bekötözött rendesen. Ez az újfajta géz nyúlik. Ő szépen megfeszítve a gézt hát bekötözött. Gondolom, hogy ahogy a műtét után megduzzadt a lábam, a kötés a lábam külső élét majdnem, hogy elvágta és nyomhatott egy ideget is. Reggel szóltam a nővérkének ő egy 3 cm-t  az ollóval bevágott a gézen . Nem igazán enyhült a fájdalmam. Reggel az osztályos orvos végre elvágrta a külső élnél teljesen a gézt. Ez  végre megkönnyebbülést hozott. Éjjel zselléssen hűtöttem és már nem kellett semmilyen fájdalomcsillapító. Örülök, hogy túl vagyok rajta. Tény, hogy ezt a lábamat jobban fogom kimélni, mint korábban a bal lábamat. Gyógyulást mindekinek majd jelentkezem.

Juliette65 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1215

Szia!Örülök,hogy ilyen könnyen veszed az "akadályokat"!Megtekergette az ujjadat?Vagy az egész lábfejet megmozgatta?Az azért brutális ilyen friss állapotnál (én is láttam az összes csillagképet kötözésekkor)Sajog időjárásváltozáskor vagy valami erősebb fájdalmad van olyankor?Nekem ez a rész kimaradt - eddig és nem is hiányzik.Sokan emlitik az effajta érzékenységet.Séta hogy megy?Szép estét!

Előzmény: cilariknéandi (1214)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1214

Sziasztok Lányok!

 

Újra itt vagyok. Ma voltam ismét jelenésen a dokinál. Varratfelezés volt (amit igazán nem tudom mit jelent), egypárat kivett (szerintem kb. 3 volt). Azt mondta úgy néz ki, mint amilyennek ki kell nézni egy ilyen műtét után. Olyan brutálisan nem volt bedagadva, ahogy elképzeltem és a bevérzés sem volt nagy mértékű. Szóval megnyugodtam. Jövő szerdán kiveszi az összes varratot. Megmozgadta rendesen. Most egy kicsit érzem, de délelőtt bevettem azért egy donalgint. Szerencsére alig kell bevennem. Általában csak estére szoktam egy szemet magamba tuszkolni. Étvágyam egyáltalán nincs (ami persze nem baj), még édességet sem kívánok. Az időjárásváltozást azt piszkosul megérzi.

Nos most ennyi. Majd hamarosan visszatérek. Mindenkinek javulást kívánok, aki előtte van, neki kitartást!!

 

Üdv Andi

Juliette65 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1213

Szia!Hidd el,szoritok!

A ketteskével,ugy tűnik,hasonló gondjaink vannak.Nekem mozog,erős is, tárgyakat nem tudok felszedni én sem a talpammal,nem is igazán érdekel:járni kell a lábainkkal,nem fogdosni...Nekem  megcsinálták a harántemelést,elég látványos a különbség,a cipő is másként áll a jobb lábamon,de ha kiszedik a fémeket,kissé lejjebb megy és szinte nem is lesz észrevehető.Hát,szandiban nem tudom,hogy fog mutatni.Majd kiderül.
Várom a műtét utáni jelentést!Puszi és kitartás!

 

Előzmény: Törölt nick (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1212

Szia!

Kedden reggel fekszem be. Nagyon vártam már és mégis izgulok rendesen, pepdig tudom, hogy mi fog történni. Remélem választhatok és nem altatnak és korán sorra is kerülök. A lazaságot úgy értem, hogy ha hozzáérek az ujjamat borzasztóan könnyű mozgatni, mig a másikat nem. Mintha nem lenne benne erő. Amikor felteszem és csak  nézem a lábfejem, vagy ha ülve a padlóra teszem szépen egymás mellett, egyenesen állnak az ujjaim. Ha   felállok és megyek két lépést a volt kalapácsujjam kicsit elcsúszik a másik felé. A bőrkeményedés elmúlt róla. Nem látszik, hogy ez valaha kalapácsujj volt, de picit rövidebb mint korábban. A doki mondta, hogy tornáztatnom kell, a varrat húzza. Csinálom, de eredmény még nincs. Ez zárt cipőben nem tünt fel és nem is vettem észre, csak amióta vettem egy szandált és otthon felhúztam és sétálgattam benne. A gélt én is megpróbáltam. Úgy nincs is gond, de nem akarok géllel közlekedni. Lehet hogy ez az ujjam majd meg fog erősödni, vagy becsontosodni? A lábam mozgása egyébként is eléggé be van szűkülve. Ceruzát az ujjaimmal soha nem tudtam felszedegetni és most sem tudok. Az ujjak szétterpesztése is elég siralmas. Gondolom ez a harántboltozat süllyedése is hozzájárul. Erre a műtétre gondolom ősszel sor fog kerülni. Most választhattam, hogy a műtött lábon a haránt, vagy a másik lábamon a bütyi. Azért választottam a bütyit, hogy legalább  rendes cipőt tudjak felhúni a lábaimra és legalább látszatra legyenek egyformák. Légyszi szoríts.

Előzmény: Juliette65 (1211)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1211

Mindíg elfelejtem megkérdezni:mi az,hogy laza a második ujjad?
Az enyém,mióta kivették a drótot belőle,sokat javult,de még mindíg különcködik,nem igazán áll egy vonalban a többivel.Próbáltam már a lábujj elválasztó gélt is,de akkor is rácsuszik kicsit a másikra.Rengeteget mozgatom fel-le,nem tudom,lesz-e eredménye.

Az időváltozásra eddig sem voltam érzékeny semmi módon,most is változatlan a helyzet:sem a lábam, sem más alkatrészem nem jelez.Hála Istennek!
Szurkolok Érted!

Előzmény: Törölt nick (1202)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1210

Szia!
Holnap fekszel be  vagy csak kedden?Gondolom,már nagyon várod,hogy mielőbb túl légy a másodikon is.Ugye, nem altatnak?Írj!

Előzmény: Törölt nick (1202)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1209

Szia!
Nagyon jó!Ügyes voltál,kár volt ijedezni,én választhattam "anno" az altatást,mert bementem vizsgálatokra és közölték,hogy utána rögtön műtét - igy a nagy ijedtségre való tekintettel beleegyezett az anesztes.A férjed szerint roppant vidám voltál az ébredés után,tehát gyógyulsz!A jókedv előrébb visz,a doki szavait jó megszívlelni.A bot elhagyásának idejét érezni fogod,de ne erőltesd,a haránt-igazítás nehezen javul,tapasztalom...További szép lábat!

Előzmény: cilariknéandi (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1208

Örülök, hogy túl vagy rajta. Érdemes az orvosi utasításokat betartani. Türelmet és kitartást, meglátod megéri.

Előzmény: cilariknéandi (1206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!