Keresés

Részletes keresés

Novi1 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 209

a sarokban a tálca szélétől 3-4 centi hézag van

 

Üdv!

Ez nem kevés... Gondolom, nem teljesen körbezárt kabinról lehet szó, mert akkor a problémát takarná az egész egység. Azért egy hirtelen ötlet :-)

Megoldást jelenthet a zuhanytálca falak felőli éleit besüllyeszteni a falba /míg a rés el nem tűnik/ a vakolat alá, elcsalva a derékszög hiányosságát mindkét oldalra /így az nem lesz annyira szembetűnő/.

Innen /a zuhanytálca szélétől/ lehetne indítani akár a csempét is, melynek előnye még az is lehet, hogy a víz, a pára, közvetlenűl a tálcában fog /megfelelő élkialakítás esetén/ folyni.

 

mondjuk purhabbal és a tetjét szintbe lesimítanám fehér szaniter szilikonnal

 

A purhab nem igazán víztaszító, sőt... A szilikon a legprecízebb tisztítás mellett is idővel penészesedik /annak ellenére, hogy ráírják, penészedésgátló/ a rajta megmaradó víztől, párától.

 

Novi  >;-))

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 208
Sziasztok!

Fürdőszobafelújítás közepén vagyunk, és sajnos most derült ki egy nagy probléma: Az egyik fal, ahová a zuhanybakin jönne, nem merőleges a vele szomszédos fallal. Ha berakjuk a kabunint, a sarokban a tálca szélétől 3-4 centi hézag van. Ezzel mit lehet tenni? A zuhanyzót máshová nem lehet átrakni mert nincs hely. A falat nem lehet átfaragni. Arra gondoltam, hogy ezt a hézagot kitölteném valamivel, mondjuk purhabbal és a tetjét szintbe lesimítanám fehér szaniter szilikonnal. Ez szerintetek jó megoldás? Esetleg valami más ötlet?
MyaVall Creative Commons License 2008.10.30 0 0 207
Szia Mammamija!

Ne haragudj, csak most olvastam a topicot, látom, hogy már elég régen kérdést tettél fel.
Nem tudom sikerült a fürdőszoba - projektet befejezni? :)



Üdv: Mya.
Előzmény: mammamija (206)
mammamija Creative Commons License 2008.09.15 0 0 206
Betonvágásra külön cég szakosodott....speciális szerszámmal vágják.
Előzmény: anan29 (204)
anan29 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 205
Azt el is felejtettem írni, hogy budapesti kőművesre lenne szükségünk. :-)
anan29 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 204

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Nem régen vettünk egy szuper kis lakást, ahol némi felújítás szükségeltetik. Tervek szerint egy falat félig le szeretnénk bontatni, de sajnos nincs ismerősünk aki ezt megtenné. Tudnátok ajánlani egy jó kőművest, aki egy kb. 13 éves panel lakásban el tudna vágni egy 6-os falat?

Várom válaszotokat!

Üdv.,

Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 203
A mosdó 65 cm, a zuhanykabin 80 cm-es negyedkör - ez a kisebbik, nálam csak ez fért el. Így maradt 10-10 centi a mosdó mellett mindkét oldalon.
A WC-t csak olyan helyre lehet tenni, ahol csatorna (szennyvizlevezető) van, tehát, azt jobb az eredeti helyén hagyni. Az egyéb vizes kiállásokat (mosdó, mosogató, zuhany) jobbra - balra el lehet mozdítani 1-2 méterrel, azt a vizvezetékszerelő gond nélkül megcsinálja, "csak" pénzbe kerül. Itt kalkuláljál azzal is, hogy ha régi az épület, akkor a felszálló vezetéktől - a falban futó csöveket is cserélni kell, az állapotuktól függően.
Ezek már komoly műszaki kérdések, lehet, hogy ki kellene hívnod viz-gázszerelő iparost (többet is) és árajánlatot kérni tőlük. Miközben beszélgettek, talán kapsz valami használható ötletet is tőlük, amire eddig nem gondoltál.

Előzmény: mammamija (201)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 202
Szívesen.... remélem beválik, mert kőművesben ez az egyetlen akivel tárgyaltam eddig. Ha tudok valamit jelentkezem.
Előzmény: patakka (200)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 201
Szuper!!!! Nálam is ez volt az elgondolás pont így, de sajnos a vízmelegítő belelógna a mosdóba:(( - meg aztán nekem ez a "hátsó" fal 150 cm-es és hiába nagy a fürdőszobám, tele van ajtóval (2) és ablakkal (azt kicseréltetem).
Max a WC-t tehetem oda ahol a te mosdód van - de akkor pont szemben lenne ha bemegyek a fsz.ba:(
Előzmény: Bandimacs (199)
patakka Creative Commons License 2008.09.07 0 0 200

Azt megköszönném. Jó volna már egy megbízható szakember. :(

 

Köszi,

Patak

Előzmény: mammamija (193)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 199
Ilyen lett a fürdő
Előzmény: mammamija (197)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 198
Irdatlan sokba került, a betonig leverettem mindent. Teljes burkolás, ajtó-ablak, új radiátor új helyre stb.
A fürdő nagyon kicsi volt, a kádat kidobtam, helyette egy Ravak zuhanykabin lett és tükrös mosdószekrény. A WC külön van. Az építési munkákkal 6 hét alatt lettem készen, és kaptam mellé bónuszként egy isiászt is... :) megerőltettem a derekamat.
A mosógép nagyon jó, hogy a konyhába került, sokkal kényelmesebb, mint a fürdőben (és szebb is )
Pontos terveket (méretarányos) készítettem és ezek alapján kértem ajánlatot az ablakosoktól, meg mindenkitől, elmentem az üzletbe és a helyszínen is megnéztem a terméket stb.
A tervezésre majdnem annyi energiát fordítottam, mint a lebonyolításra, beleértve, hogy időrendben is össze kellett hozni a dolgot, hogy az iparosok folyamatosan - egymás után jöjjenek, ne legyen elveszett idő.

Előzmény: mammamija (197)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 197
:)) De jó neked - túl vagy rajta.
1 hete méricskélek, rajzolok, átrendezek.....de úgy látszik nálam is átmegy a mosógép a konyhába.
Jó nagy fürdőszobám van, de két ajtó - egy ablak (óriási) miatt szarakodok ennyit...
Kaptam egy árajánlatot már, de nekem nagyon soknak tűnik.
Nálad hogy ment a dolog?
Előzmény: Bandimacs (196)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 196
Ez egy nagyon szép megoldás a képen amit feltettél. Tavasszal lettem készen egy teljes felújítással, nálam nem volt ennyi hely a fürdőben - 60-70 cm. A mosógép kikerült a konyhába, beépítve a konyhabútorba.
( Úgy értelmeztem, hogy a mosdó alá tervezik a mosógépet.)
Előzmény: mammamija (195)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 195
Miért kéne széles munkapult? A mosógép általában 60x60 cm - a mosdónak nem kell ugyanolyan szélesnek lennie "beugorhat" keskenyebbre.
Előzmény: Bandimacs (191)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 194
Ilyesmire gondoltál?
Előzmény: greee (188)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 193
Nálam az asztalos szökött meg....nincs teljesen kész a bejárati ajtóm:(
Jövő héten esetleg mondhatok burkoló árat - akkor jön a kőműves.
Előzmény: patakka (190)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 192

Sziasztok:)

Szintén zenész.... felújításilag.
Nekem pusztán anyagra 270 ezret számolt fel a gázszerelő (igaz a gázórától lecserélné az összes régi csövet a konyháig) - aztán még ez- az - 370 tájt van a vége. Ehhez jön a kőműves munka..... (tőle jövő héten kapok árajánlatot) + a szaniterek..... fél milla körül lenne.... sőt.
(mint tudjuk a fürdőszoba felújítás a legköltségesebb - de azért azt hittem meg lehet(ne) úszni olcsóbban is:(

Mya Vall! az épített zuhanyozóról szeretnélek kérdezni - a gázszerelő mondott valami olyat, hogy alá kell bélelni (természetesen) és lehet kapni valami bizbaszt 15ezer környékén.. nálad hogy csinálták? Tudnál képet betenni róla?

 

Továbbá arra is kíváncsi lennék - miután a zuhanyozó helyén a fal nem pontos derékszög naná!!:) - azt a kőművessel derékszögesíteni kell? vagy miután úgy sem látszik maradhatna úgy???

Előzmény: MyaVall (182)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 191
Ezt a mosdó-alá-mosógép ügyet centire ki kellene mérned. A mosdóhoz szifon is tartozik, csak olyan mosógép jöhet szóba, ami lapos. (mögötte lenne a szifon ?) Ebben az esetben nagyon széles mosdópult kell, aminél egyrészt a mosdót szemből nehéz elérni -messze lesz- de a nagyobb probléma, hogy nagyon magasra kerül.
Előzmény: greee (188)
patakka Creative Commons License 2008.09.06 0 0 190

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni. Én is felújításban vagyok jelenleg, de a burkolóm a munka felénél megszökött. Próbáltam újat keresni, de a héten pl 3 ígérte meg, hogy kijön és egy sem jutott el a lakásig.

Tudna nekem ajánlani valaki, megbízható burkolót, aki esetleg szépen és normális áron dologzik?

 

Előre is nagyon köszönöm.

csobi

cheap Creative Commons License 2008.07.21 0 0 189
Sziasztok! Íme egy tipp, ha valaki kádat akar cserélni nagggyon olcsón: www.akrilkad.hu , 13-ért hírdetik de a szomszédom 9 ezerért vette egy aukción és nekem is sikerült!! Lakótelepi szabvány méret, ugyanaz a minőség mint amit a metro-ban akcióztak nemrég kb 17 ezerért... Remélem ezzel a tippel segítek néhányunknak, akiknek már pár ezer is számít :) Üdv, cheapike
greee Creative Commons License 2008.07.20 0 0 188

Sziasztok!

 

Abban kérném a segítségeteket, hogy leendő fürdőszobánkba csempézett mosdópultot szeretnék, wedi lemezből valószínüleg. És helyhiány miatt (mosógép kerül alá) megspórolnám az alátámasztást legalább az egyik oldalon, és a falhoz rögzíteném a pultot a sarokban. Szerintetek ez elképzelhető, vagy hülyének néz a csempéző, ha ilyet kérek. Milyen súlyt bír el a wedi lemez? A csempe plussz a mosdó súlya?

 

Képeken néha látni egészen "lebegő" csempézett mosdópultokat is. Láb, és alátámasztás nélkül. Ezeket hogy csinálják vajon? Vagy csak trükk?

 

Köszi: greee

MyaVall Creative Commons License 2008.07.12 0 0 187
Üdv Gyuri!

Nem tudom, illetve tudom, hogy beton, mert panel ..., de nekünk oda rakta fel a vízszerelő még a panelban. Tehát a szokásos módon. A betont is meg lehet jól vésni, hogy elvigye benne a csövet. Egy jó kis vésőgép kell hozzá s semmi más. Általában azért van a vizeseknek, de anyagilag jobban jár az ember, ha maga vési ki neki előre a helyet. Igaz a panelban tényleg nem álom az ilyen, de megoldható. Majd nézek a régi fürdőről képet, hogy ott is lásd a falban volt, remélem találok.

Az ytongos dolgot, meg úgy oldottuk meg, hogy simán ki"véstük" a csöveknek a helyét. Ha erősen van rögzítve az Ytong a falhoz, illetve egyébhez, meglehet szépen farigcsálni, és akkor elmennek benne a csövek.
Tehát felrakod, megköt, tart mint atom, beállítod hova szeretnéd a csaptelepet, mekkora hely kell a kis csöveinek, (de általában nem kell nagyobb, mint maga a csaptelep ülő részének átmérője), és megfúrod. Könnyen megy az már. Annyiból tán jobb megoldás, hogy legalább lesz egy plusz pereme a kádadnak, amelyre lehet pakolgatni még szépen pl. tusit, egyebeket. És akkor nem kell a panelt sem vésegetni.


Üdv: Mya:)

Előzmény: vigh_gyuri (186)
vigh_gyuri Creative Commons License 2008.07.11 0 0 186

Üdv Mya,

 

Köszi a választ. Tényleg nem jól tudtam, a fűtőtest nem a kád alatt van, hanem ahogy mondod, az oldala előtt. A falba nem tudom a csapot beszerelni, mert az beton. Vagy úgy is lehet?

A mosdónál, amit a képen mutatsz, a csaptelep hogyan van rögzítve az Ytong-ba? Az az emelvény üreges belülről?

 

Ügv, Gyuri 

Előzmény: MyaVall (185)
MyaVall Creative Commons License 2008.07.11 0 0 185
Üdv Vigh Gyuri!

Szerintem a csaptelep megoldható úgy, ahogy mondtad, vagy a falba is szerelhetnéd akár!
Vagy a kád peremére. (2. kép)
Nekem a mosdókagyló mögött lett kiegészítve ytonggal, és leburkolva, semmi gáz vele egyelőre. Ott arra kell nagyon figyelni, hogy elég hosszú legyen a csöve a csaptelepnek, ami a szifonhoz - mellé csatlakozik - hogy elérje. Nekem ugyanis most pl nem jó az automata leeresztő (dugó), mert nem elég hosszú valami kütyü benne, az emelés miatt ugyebár...most lehet szépen valahogy megtoldani (jó lecke :)
Rakok egy képet róla, bár lehet rohadtul nem ilyesmi megoldásra gondolsz (akkor bocsi). Ez nem panelban van, de ott meg úgy volt megoldva, hogy a kád mellett a falra lett fogatva a csaptelep. Persze mindehhez vízcsőcsere szükséges. Gondolom tervben van.

Látod, amin van a fogkrém, stb, nekem arra van téve a csaptelep.



A fűtőtestet érdemes levenni, mert úgysem fog elférni tőle senki szerintem, a kád beállításnál is csak útban lenne nagyon. Jahh, de most olvasom.. Kád alatti fűtőtest? Ezt nem értem. akkor nem is jól válaszoltam, azt hittem az oldala elé van felszerelve.

A panelban a mosógép elszívó csövét, abba a falba rakattuk bele, ami a mosógép mögött volt, oda, ahonnan a vizet is kapja. Ott tök praktikus, mert nem látja senki, és nem kell a kádat mindig mosogatni utána ugyebár :)



Üdv: Mya:)
Előzmény: vigh_gyuri (184)
vigh_gyuri Creative Commons License 2008.07.11 0 0 184

Üdvözlök mindenkit.

 

"Házgyári" panellakásunk fürdőszobáját szeretnénk felújíttatni, ezzel kapcsolatban alábbi kérdésekre keresem a választ:

 

1. "Hogyan lehetne megoldani, hogy a kádnak külön csaptelepe legyen? Az járható út, hogy rövidebb kádat építtetek be, és a kád vége, valamint a fal közzé valami csempézett lapot teszek, amire felszerelem a csapot?

 

2. Acryl-kád beszerelésénél ki kell szedni az eredeti kád alatt lévő fűtőtestet?

 

3. Ilyen viszonyok között hová lehetne fixen bekötni a mosógép vízleeresztő csövét, mert most csak a kádba folyik az elhasznált mosóvíz.

MyaVall Creative Commons License 2008.06.16 0 0 182
Szia!

Igen, azt szerelte fel a vízes, amit én vettem meg (kénytelen volt) - én b.....m el persze, nem ő. :)
Na szóval megnézem akkor otthon, hogy milyen pontosan, és hogy mennyibe került.
Maga az egész fürdőszoba költségvetését kiszámolom pontosan, de fejből egy kis ízelítő:
Kád: 29. 000
szerelvények (1 kád csaptelep + zuhanyrózsa, 1 mosdó csaptelep, 1 zuhanyzó csaptelep + zuhanyrózsa + esőztető): 81. 000
Vízszerelőnek cuccok (vízcsövek szelepek, sapkák stb): 100. 000
Vízszerelő munkadíja: 80. 000
Kőműves: 0 (apuka)
Kőművesnek adalékok: (Ytong, vakoló, ragasztó stb): 80. 000
Villanyszerelési cuccok: (vezetékek - dugalljak, lámpatestek nélkül): 25. 000
Villanyszerelési munkadíj: 15. 000
Burkoló: 90. 000
Burkolási anyagok (mozaik, ragasztók, fuga, vízszigetelés stb): 117. 000
Mosdótál: 15. 000
Sittelhordás: 10. 000
WC-kagyló: 10.000
Tartály: kb.4.000 (megnézem pontosan)


Jelzem, hogy tükrök (12. 000)
lámpatestek (40. 000)
konnektor, kapcsoló stb (15. 000)
festés ( ? )
fürdő ajtó (60. 000)
zuhany"kabin" (70.000)
szekrényajtók (épített bútorok) (?)
nincsenek beleszámolva még.
zuhanytálca nincsen (épített zuhany),

És akármilyen hihetetlen, mi is egyfolytában dolgoztunk a munkásokkal (amit tudtunk). És láthatóan még hiányoznak "alkatrészek", de legalább már használható 1,5 hónap után. :) :) :) :)

Azt azért jelzem, hogy a burkoló drágább volt a mozaik miatt (járólap és csempe esetében 1. 500 Ft / m2)
Szerencsés volt viszont, hogy nem kellett élvédőt venni a mozaikhoz.
A ragasztóból, fugából viszont több kellett.
A vízesről is annyit, hogy maga a szerelvényezés a z 20. 000 Ft munkadíjban, a többi azért került sokba, mert tökig minden csere volt. Meg por, meg vésés, meg dzsuva ;)
A villany cuccokból is kaptunk 5 % kedvezményt, a munkadíj szerintem nem sok.
Az ajtó ára, pedig beszerzési, a kőművest is megúsztuk munkadíjban. Ja, és a sittet sem konténer vitte, hanem mi sokszorra. ÉS MÉG ÍGYIS MIÉRT ILYEN SOK???!!! :(
Most mindezt csak azért írtam le, mert az ár azért attól függ, hogy ki mit tesz bele, mekkora a fürdő stb. Az én fürdőm csak 10 m2, a burkolt felület pedig 30 m2.
De a kőműves adalékok is azért kerültek sokba, mert nagyon rosszak voltak a főfalak, és mire egyenes lett- benyelt egy csomó anyagot persze.
Azért írtam részletesen lebontva, hogy kb. mire lehet számítani. De ha otthon a számlák alapján megnézem, akkor lesz igazán pontos!! lehet túloztam, lehet keveset írtam. de kiszámolom!!
Remélem tudtam vele segíteni valamennyit.
És remélem nem baj, hogy nem írtam végösszeget, csak nem merem összeadni, hátha elájulok és rájövök miért nincs pénzem ...

Sok sikert, de leginkább kitartást kívánok hozzá!!

Üdv :)
Előzmény: Sheckler (181)
Sheckler Creative Commons License 2008.06.16 0 0 181

Szia!

Szóval ha jól értem végül csak azt szereltétek be amit te vettél, a víztakarékos víztartályt!

Engem érdekelne a márkája is és az is, hogy cakk-pakk mennyi volt a fűrdőszoba felújítása kb, mert mi még előtte álunk és szeretném megsaccolni hogy mire számíthatunk, köszi

 

Előzmény: MyaVall (180)
MyaVall Creative Commons License 2008.06.16 0 0 180
Sziasztok!

Megpróbálok picit hozzászólni a témához (WC-tartály), hátha jelent valamit, bár abszolút nem értek hozzá, csak "használóként". Én nem értem a Dömötör stb..-t, tehát nem oktató jelleggel! :)
Most csináltuk - csináltattuk meg a fürdőszobát végre egy hete már használható is.
Falat vertünk, újat raktunk, új vízvezeték- és szennyvízcső, új villanykábelek (jól mondom?!)... szóval teljes bomba. A lényeg, hogy engem a vízvezetékszerelő szó szerint leb....tt, hogy miért vettem meg a WC - tartályt, hiszen mindig ők szerzik be, mert úgyis ő ért hozzá. A lényeg, ő a Lagunát emlegette, (én persze nem azt vettem :P )
Azt mondja, hogy azzal bármi gáz van 10 - 100 Ft-os tétel kicserélni. Az is két nyomógombos, hosszútávon megbízható, és takarékos.
Amit én vettem nem tom milyen, az is egy hasonló, alapból 3-6-9 l "fogyasztású", és még állítólag a tartályban lévő úszón is lehet állítani, hogy még a 3-nál is kevesebb víz menjen el. Nagyon jó lapos, nem foglal sok helyet, konszolidált, és fehér persze. Tehát semmi gáz vele.
(ha valakit érdekel megnézem a "fajtáját")
NEkem ez fő szempont volt, mert sajnos nincs még kiépítve a szennyvízcsatorna - rendszer, és nagyon drága egy kör szippantyúzás. Plusz a kisgyerek is csak gyors megnyomta régen a nagy gombot, és ömlött egy ici-pici pi..-től a víz lefele. Persze azzal is az volt a rafkó, hogy csak picit nyomtuk meg, s akkor nem ment le annyi víz, de egy idő után azzal hálálta ez meg a drága, hogy a gomb nem ugrott vissza a helyére.

Szóval, remélem ezzel tudtam némi érdemleges információt adni-aki erre kiváncsi.

Üdv :)
Novi1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 179

sorry :o)

szándékom nem a köz botrányának okozása volt

>;-))

Előzmény: Sheckler (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!