Nos, rövid szívócső esetén némi gázvisszatorlódás mindig adódik (amikor lezáródik a beömlés - szelepek vagy dugattyúszoknya által), ezért volt benzinben tocsogós légtorkod. Nem hiba, modernebb technikáknál is van ez így. Itt egy szép és látványos kicsit offtopic dolog :
Szétszedhetősre csak régebben csinálták, amikor még úgy gondolták, hogy gyorsan kiszedegetik verseny közbe a motort és főtengelycserélnek, de aztán ez nem nagyon kellett és csinálták nemszétszedősre is. Azon a piros vonallal jelzett lemezen nincsen lyuk, az ott egy kamra határoló, az 50-es cső van 4 helyen átfúrva 7,5-es fúróval (tehát 8 db lyuk) és ennek is szerepe van hogy nem több meg nem nagyobb. Persze ezt ha valaki számolta, lehet hogy nagy motorra számolta, te meg valószínűleg kisebbel mendegélsz majd. Nem tudom milyen lesz, legyártod kipróbálod, köpsz vagy nyersz. Végülis csak pár varratnyi hegesztés...
Ne akarj W50-est vezetni, mert kiábrándulsz a keletnémetekből... Első munkahelyemen volt egy hosszúplatós, vezettem jópárszor, télen belefagytál, nyáron megsültél, a zaj meg a büdös, meg a rezgés pedig mindig volt... 50-nél nem ment jobban (állítottunk az adagolón), igaz a 30-as normája helyett 16-ot fogyasztott - nekünk, mert papíron maradt a 30...
Ha már IFA, akkor a hathengeres L60, olyat is vezettem, azzal meg az a baj, hogy elszúrták a váltóáttételezést, 4-ben bőg a motor és 40-vel vánszorog, az 5. meg túl hosszú, városban rángatózik 50-nél. Szóval cammogsz 35-vel a városban 4-ben, vagy döfsz 65-75 között 5-ben, de ugye tgk-nak (is) 50 a megengedett...
A fülke ergonómiailag egy katasztrófa (még a régi Avia és Robur is jobb), a négyhengeres motor harmatgyenge, szóval csak a viszonylagos tartósság, egyszerűség, ebből fakadó megbízhatóság és az alkatrészek valamint a jármű alacsony értéke az előnye.
Én elősször olyannak képzeltem mint a gokartkipufogók (kamrás rezó), de túl rövid a hengeres rész hozzá. Az 50-es benyúló csőbe biztos voltam. A benyúló csővön a lemez amit berajzoltál oda az ott van ahol szét lehet szedni a kipufogót? Lehetséges, hogy azon a lemezen is vannak lyukak?
A méreteket megköszönném, mert a hengeres részét tudom csak a többit csak saccoltam volna :)
Ne vigyorogjál, ezek olyan titkok, amiket soha senkinek az orrára nem kötöttek. Akkor még volt tétje, hogy ki mit fejleszt, és a sufnik is tudtak majdnem olyat csinálni mint a gyár. Nem tökéletesen, de volt amit ha sikerült (volna) lemásolni, akkor komoly ellenfelekké válnak.