Keresés

Részletes keresés

Csikky Creative Commons License 2017.12.28 0 1 145006

Nem tartom kizártnak, hogy az idén Gyula kimarad részemről, Perkátát sokkal többre tartom! 

Előzmény: Törölt nick (145004)
Csikky Creative Commons License 2017.12.28 0 0 145005

miért pont aszu hordó? Az enyémek medium pörkölésű tölgyfa hordók. Nekem ez az ízvilág tetszik.... 

Előzmény: Törölt nick (145003)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.28 0 0 145004

Nincs mese, félre kell tenni 6 litert. 

Előzmény: Csikky (145000)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.28 0 0 145003

Na jó, de nekem nincs aszú hordóm. 

Előzmény: Csikky (145002)
Csikky Creative Commons License 2017.12.28 0 0 145002

Szeretik az érlelteket.... az idén meg is nyertem ezt a kategóriát! :)

Előzmény: Törölt nick (144996)
Csikky Creative Commons License 2017.12.28 0 0 145001

22-én ért oda a csomagom Ongára, Takács Úr már hivott is, hogy egy palack eldurrant.... GLS futár a Karácsonyi forgatagban szart a "törékeny" feliratra.... így 10ig pótolnom kell, ha versenyben szeretném tartani az áldozat párját!

Előzmény: foxrudi (144992)
Csikky Creative Commons License 2017.12.28 0 1 145000

Ezt pont ma olvastam! 1L/2000 HUF... kezdenek pofátlanok lenni!

Előzmény: Törölt nick (144970)
anaret Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144999

Lehet benne valami, mert sokan írjátok.

Tavaly 5 mintából 4 érmes lett, és az amit én a legjobbnak tartottam nagyon rossz kritikát kapott.

Idén 6 mintával próbálkozok. 

Előzmény: zsorsz (144997)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144998

Na ezért sajnálom nekik még azt az egy litert is :P

Előzmény: zsorsz (144997)
zsorsz Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144997

Pofára megy

Előzmény: Törölt nick (144996)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144996

Milyen elgondolás szerint szelektáltok?  Milyen fontossági szempontok a mérvadók ezen a versenyen? Az érlelt pálinkák mennyire kedveltek? 

Előzmény: foxrudi (144992)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144995

A bogrács formáját nézve ki van zárva. Nincs meg a forgás.

Előzmény: csalántea (144994)
csalántea Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144994

Csak nem egy finom bajai halászlé zubog ottan ... ?

Előzmény: rézműves1 (144980)
sogi01 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 144993

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (144971)
foxrudi Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144992

Szia.

 Igen,rábeszéltek. :-)

Mi még holnap ülünk össze megvitatni,összekóstolni,miket lenne érdemes nevezni.Persze 6-ból 3 már biztos.

Előzmény: anaret (144991)
anaret Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144991

Szia! Idén fogsz nevezni Ongán? Én ma adtam le a mintáimat. A menetrend ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy jan. 19.-én lesz a magán és bárfőzetők eredményhirdetése.

Előzmény: foxrudi (144979)
Green Corner Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144990

:)

Előzmény: foxrudi (144989)
foxrudi Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144989

Az egész családé kint van!

"Jó az álmodozás
Ám ha felébredünk
Megszűnik a varázs 
Mégse fáj szívünk"

   Sokszor a valóságot hagyják álmodni,szándékosan.....  :-)

Előzmény: Green Corner (144984)
obsitos3 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144988

Azt akarom.

Előzmény: In Lak'ech (144985)
mili70 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144987

Mondtam én, hogy nem eszik olyan forrón a Mását :)

Előzmény: rézműves1 (144942)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144986

Kösz a gyors választ. Mérlegelek.

Előzmény: Green Corner (144983)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144985

Ezzel azt akarod mondani, hogy türelem rózsát??? Esetlegesen az aktív szellőztetés is segíthet? Nem feltétlenül akarom kezelni.

Előzmény: obsitos3 (144982)
Green Corner Creative Commons License 2017.12.27 0 1 144984

De ugye azért nem szoktad a csizmádat kirakni dec.5.-én?:))

Előzmény: foxrudi (144979)
Green Corner Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144983

https://www.palinkafozes.com/palinkafozok/aktiv-szenes-szuro

Csak tompítani tudod a kozmát, de a birset is. Ha nem akarsz befektetni a szűrőbe, akkor vegyél aktívszenet, azt keverd a pálinkába és 24 órán keresztül minél gyakrabban keverd meg, utána valamilyen szűrőn engedd át! A szűrés előtt hagyd leülepedni a szenet, mert gyorsan elrakodik a szűrő. Kezd a szűrést valami ronggyal, majd a finom szűrést kávéfilteren. De, mint írtam, nem tudod kivenni az összes kozma ízt, szagot.:(

Előzmény: In Lak'ech (144981)
obsitos3 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144982

Nekem vagy tíz éve képződött 15 L barackpálinka,enyhén lekozmált a cefrefőzéskor.Mondták akkor ezt a szenes dolgot,az 5 L-es denyót megpróbáltam,belekevertem a szenet,két napig hagytam,néhányszor megkevertem,aztán fejtés,szűrés.Valamennyit enyhült a kozmásság,de a barackosság is.Viszont a 10 l-es demizson elfelejtődött,két év múlva semmilyen rossz ízt nem tudott felfedezni benne a bíráló bizottság.(család,baráti kör)

Előzmény: In Lak'ech (144981)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144981

Nem mondom, hogy nem problémás após birspálinkája. Nem nagyon, ám határozottan kozma ízűnek érzem. Kiderült, az öt cefrefőzésből egy kicsit odakozmált. Bele lett keverve a többi alszeszbe. Sajnos.

Nekem még soha nem volt ilyennel tapasztalatom, ezért a Sólyom-könyvben olvastam utána, hogy a hiba javítható aktív szénnel. Ám a menete nincs leírva. Vagy nem találtam. Tudnátok ebben segíteni? 13 liter birspálinkáról van szó.

 

rézműves1 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144980

Sziasztok, remélem jól teltek az ünnepek!

 

22-én azért még én is "főzőcskéztem" egy kicsit, de lehet, hogy ezt hamar kitaláljátok, hogy mit...

 

 

Mindenesetre nem bántam szűkösen az alapanyaggal...jó étvágyat mindenkinek és B.Ú.É.K. (meg minden)...

foxrudi Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144979

Onga javára legyen mondva,hogy ott legalább példaértékű a színhely,a ceremónia,és bárki kóstolhat a mintákból a nevezés,és belépő jogán.

 A bírálat,már  más tészta! :-)

  Akkor tartanám "makulátlannak"ha közjegyző jelenlétében történne,és a számítógépes rendszer online követhető lenne a neten hogy még csak a gyanúja sem merülhessen fel a belepiszkának.

  Értem ezt úgy ,hogy csak a tételek neve,és pontozása kerülne fel (pl:14 beadott vilmos 1-es minta 16 pont 2-11,3-19,.....),amit bárki megnézhet a neten,vagy folyamatosan nyomon követheti a bírálatot így azt később megváltoztatni semmiféleképpen nem lehet.Mivel a kódolt minták újra átkódolásra kerülnek,azt senki nem tudja a nevezők közül,melyik kié.S az egész folyamathoz ott egy közjegyző.A bírálói lapok értékelésének aljára pedig rákerülnének a bírálók nevei.

 Tudom én,hogy ez nem egyszerű program,de így van igazán értelme,létjogosultsága a számítógépes rendszernek. :-)

  Aztán még lehet ezt is lehetne finomítani ötletekkel.

Előzmény: Green Corner (144978)
Green Corner Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144978

Ongára asszociáltam.:( Bocs!

Előzmény: foxrudi (144977)
foxrudi Creative Commons License 2017.12.27 0 0 144977

"Miből gondolod, hogy a  jövő januárin több érmet osztanak, vagy egyáltalán jobb lesz a rendezés? "

 Hát pont erről írtam ha újra elolvasod a hozzászólásom! :-)

  Egyébként a Gyulai verseny Április végén volt.Most is akkor lesz.

Előzmény: Green Corner (144976)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!