Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35361

Szóval egy ottani hír belinkelése ide, hogy az azt nem ismerők is láthassák, az tömegek felhergelése. Bár az említett felhergelt tömeget az ottani fórumokon még nem nagyon láttam, eléggé konganak, de biztos tudnál példát hozni rá. Számomra pedig erkölcsileg az nem elfogadható, hogy például te szeretnéd megszabni, hogy miről lehet beszélni, és miről nem.

Én sem pakolom ki a munkaadóm értekezletein bemutatott dokumentumokat, bármennyire is van közte olyan, ami alkalmasint nagy nyilvánosságra is számot tarthat.

 

Idéznék a termeszetbarat.hu cikkéből, amit kvte írt: "Ez a cikk később frissül még, de a gyorsabb tájékoztatás érdekében tesszük közzé a bemutató". HEV elkövette azt a nagy hibát, hogy ő is próbálta ezt a tájékoztatót terjeszteni. Milyen kipakolásról is beszélsz?

Nagyon helyes! Végre!

 

Örülök, hogy örülsz, én megvárom, amíg hangzatos szövegeken kívül történik valami, mert eddig általános blablán kívül még semmiről nem tudok. Ilyen szép prezentációt én is tudok készíteni. És elnézést, hogy nem veszek részt a hurráoptimizmusban.

 

Utolsó két bekezdésedet nem igazán értem. Magamról annyit, hogy 32 éves vagyok, elefántcsonttornyokat messze elkerülöm, és ők is engem, az MTSZ-hez pedig annyi köt, hogy egy egyesületen keresztül tag vagyok, és nem hiszek abban, hogyha mindent átnevezünk, lerombolunk, attól szebb  lesz a világ, mivel ugyanazok az emberek fogják lakni.

És nagyon hiszek benne, hogy az általad említett elefántcsonttornyok le fognak omlani, amíg ilyen mondatokat olvashatok az MTSZ cikkeiben:
"Garancsi Istvánnak viszont jelöltetnie kell magát, hiszen az ő személye a garancia arra, hogy a következő két évben olyan forrásokhoz és lehetőségekhez jut a szervezet, amelyek  biztosítják az elképzelt fejlesztési pályát és a depolitizált működést."

Biztos én értelmezem rosszul, de számomra ez azt jelenti: GI lesz a góré, akkor kaptok pénzt, aztán megmondjuk mire költhetitek, ha nem GI lesz, akkor leshettek.  Na, számomra ez sem fogadható el erkölcsileg.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (35360)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35360

Kedves Annyi Baj Legyen!

 

Ha még egyszer elolvasod, amit írtam, akkor láthatod, hogy azt írtam - nem tudom HEV szándéka mi. Ha tájékoztat, akkor örülünk neki, de ha a már sokadik alkalom megragadásáról van szó, amikor itt-ott elhintjük az info morzsákat az MTSZ házatáján lévő gondokról, purparlékról és aztán a felhergelt tömeget ráirányítjuk a szövetség honlapjára, hogy ott verjék a tamtamot, akkor az számomra erkölcsileg nem elfogadható.

 

Én sem pakolom ki a munkaadóm értekezletein bemutatott dokumentumokat, bármennyire is van közte olyan, ami alkalmasint nagy nyilvánosságra is számot tarthat.

 

HEV legutolsó beírásából arra merek következtetni, hogy csak létrejött az ernyő szövetkezet, amiről korábban már olvashattunk és ami az MTSZ fölé nőve átveszi annak feladatait.

Nagyon helyes! Végre!

 

Tegnap TT-n voltam és a következő párbeszédet hallottam két szemmel láthatóan ősgyökeres túrázótól, jócskán benne a korban:

"Én már nem is nagyon járok ilyen teljesítménytúrákra. Rühelem azt nézni, hogy ezek a fiatal suhancok hogy dőlnek jobbra balra 20km után. AZ A BAJ, HOGY TÚLSÁGOSAN NÉPSZERŰ LETT az erdőjárás!"

 

No comment.

Illetve talán mégis - szerintem nagyon is jó, hogy egyre több fiatal megy ki erdőbe és lehet, hogy most még kidől 20kmnél, de legalább nem a plázákban tolja a spanglit.

Másrészt pedig az eddigiek, amikről volt szerencsénk vagy szerencsétlenségünk hírt kapni az MTSZ működéséből az pont a fenti ősgyökeres hozzáállást mutatta. Vagyis lehetőleg senki ne kerüljön az elefántcsont torony közelébe.

 

Nagyon remélem, hogy most már ezek az idők is elmúlnak.

jzp2107 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35359

miért is gondoljuk hogy majd valaha is megoldódik a turista vs. vadász kérdés, ha már '37-ben is ezen a szinten tartott a dolog..

 

apróhirdetések embertelenek! :-)

nem is tudom melyik a legjobb, a 60-as savanyúcukorkereskedő, a 105 kilós Hilda és az ő Ödöne, vagy a csalódott turistavezérekhez házhoz kiszálló főorvos (jó lenne tudni ez utóbbival vajon kire célozhattak..)

 

 

Előzmény: Törölt nick (35358)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35358

Túlzás nélkül szinte minden számban van egy vagy több cikk a turisták, vadászok, erdészek kapcsolatáról, ez is egy ilyen:

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35357

Néhány érdekesebb cikk a Magyar Turista Élet című lap '30-as évekbeli számaiból:

Megépült a Rodostó...

szerveződik a Szent István vándorlás...

Épül a Nagyhideg-hegyi turistaház

 

Remélem olvashatóak a cikkek a fotókon.

Ezeken az apróhirdetéseken pedig lehet kuncogni!

 

HEV Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35356

Kedves Sporttársak!

 

Köszönöm a szintén kedves válaszaitokat, csupán azon apróságra szeretném Hobó Bobó és a többiek figyelmét felhívni, hogy a linkelt anyag a várhatóan hamarosan megalakuló Magyar Természetjáró Szövetség lehetséges vezetőjének Garancsi István miniszterelnöki megbízott úrnak egy nyilvános értekezleten bemutatott prezentációja. Én a nagy távolság miatt nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyenekre elutazzak ugyanis nekem a pénz is számít. Hibáztam amikor azt feltételeztem, hogy vannak ezen a fórumon olyan természetjárók akiket esetleg érdekel ez a téma és mivel helyben laknak talán ott is voltak és esetleg bővebb információjuk is van. Kérdésem nekem is lenne de azt nem itt szándékozom feltenni, sőt valójában most úgy gondolom, hogy mást sem kívánok a jövőben itt feltenni. Néhány erősen rabszolga munka szagú dolgot megcsináltam korábban az MTSZ-nek is és talán ezen keresztűl nektek is, na ez is hiba volt, tanultam belőle. További szép erdőt mezőt és jó túrákat kívánok.   

annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35355

"nyilvánosságot bevonó szarkeverés egyáltalán nem jó."

 

Na, szépen állunk... Hev megoszt egy nyilvános dokumentumot, hátha valaki nem figyeli napi rendszerességgel az MTSZ honlapját, az is tudjon tájékozódni, erre szarkeverőnek lesz titulálva.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (35352)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35354

A prezentáció a termeszetbarat.hu vezető cikkének mellékletéből elérhető, egy kattintásra:
http://termeszetbarat.hu/cikk/rendkivuli_kozgyulest_tartott_az_mtsz

 

tehát egy nyílvános, elérhető munkát linkelt be, ami megosztásra van szánva.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (35352)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35353

Szerintem teljesen felesleges HEV-nek esnetek, ő csak berakott egy linket egy prezentációról, ami a közgyűlésen le lett vetítve.
Akár én is berakhattam volna, mert az RSS olvasó jelezte az új hírt, és már délután olvastam, akkor nekem jönnének a kérdések? Válaszokat úgyis csak azok tudnak mondani, akik kitalálták az egészet.
Hiszen most már lesz "egy Interneten elérhető felület (ÜZENŐFAL)", ahol bárki kifejtheti a véleményét. Ugyan nem tudom, hogy a jelenlegi termeszetbarat.hu-n lévő fórum erre miért nem alkalmas...
Vagy a "portál szintű internetes felület aktuális információkkal).. Azt hittem, már ez is üzemel, szintén a termeszetbarat.hu képében, ahova ráadásul, többek között HEV töltött fel hatalmas mennyiségű információt.
De biztos nem felel meg az új szelek irányának, nosza, az MTSZ készítsen egy újat, tellik rá.

Most vagy GI még azzal sem volt tisztában, amikor a prezentációt készítette, hogy létezik az MTSZ-nek már egy honlapja, ami a fentebb felsorolt jövőbeli céljait már megvalósította, vagy csak egy szokásos bullshit szöveget írt bele?

Nem kérdéses, hogy az MTSZ működésében változásokra van szükség, mert eléggé tetszhalottat tud játszani, de már rég megette a fene az egészet, ha az igény nem belülről jön, hanem kívülről mondják meg mi a jó.

Előzmény: nagypapi (35351)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.02.26 0 0 35352

Köszönöm a választ a vadváltóra!

 

HEV, ha megengedsz egy megjegyzést - ha szelet vetsz, ne csodálkozz, ha vihart aratsz.

 

Az én kérdéseim:

 

1. Milyen célból linkelted be ide a belsős rendezvényen leadott prezentációt?

 

2. Ha már belinkelted, vagyis IDE hozod a témát, akkor miért nem tudsz ITT válaszolni?

 

Nem értem a szándékod, tájékoztatni akarsz arról, hogy milyen pozitív változások indultak el az MTSZ-ben vagy itt akarsz hadsereget toborozni ahhoz, hogy az MTSZben dúló csatározásokban kivülről gyakoroltass nyomást?

 

Az első esetet támogatom, elfogadhatónak tartom, mert jó dolog tájékozódni, de akkor légyszives ne irányítgass mindig máshová.

A második esetet viszont etikátlannak tartom és az MTSZ helyében elkezdenék gondolkodni azon, hogy lassan ideje lesz létrehozni a PR protokolt, mert a nyilvánosságot bevonó szarkeverés egyáltalán nem jó.

 

zum beispiel volt-e engedélyed a prezentáció készítőjétől, hogy a neten hurcolászd a munkáját? Vagy a szövetségtől, hogy a belsős értekezlet anyagát kiadd?

 

Magának a prezentációnak a tartalmát átfutva azt kell mondjam - na végre!

Bár ne csináljunk személyi kultuszt, de nem tudom nem egy emberhez kötni az új szeleket - KVTE, HAJRÁ!

 

 

nagypapi Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35351

Alapvetően pacifista vagyok, nem akarok késhegyre menő vitát, de gondoltam - ha már itt linkelted - megkérdezem, hátha Te vagy más "tűz közelében lévő" tud válaszolni. És esetleg másokat is érdekel.

A másik ok, ami miatt nem ott teszem fel: gyalázatosnak tartom azt a stílusú vitát, amit ott folyik. Nem is értem, hogy akar az MTSZ ernyőszervezet lenni, ha a saját belső problémáit nem tudja - vagy ami még rosszabb, csak így tudja - megoldani, pontosabban mindenki számára kiteregetni a szennyesét. Ez így szerintem nagyon nem jó, ráadásul, ha jól emlékszem, ez nem is az első ilyen eset.

Előzmény: HEV (35349)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35350

Ha már belinkeltél valamit és azzal kapcsolatban kérdések érkeztek akkor ne hárítsd el magad felől ezeket kérlek hanem válaszolj!

Jó helyen tette fel a kérdéseket nagypapi, ha az itt betett oldalakkal kapcsolatosan kérdezett, ezek itt relevánsak.

Az általad a válaszban belinkelt oldal nem ad választ semmire, csak egy semmitmondó link ebből a szempontból.

Köszönöm ha érdemben válaszolsz neki.

Előzmény: HEV (35349)
HEV Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35349

Szerintem a kérdéseidet rossz helyen tetted fel!  Csak egy linket továbbítottam!

 

Talán itt kellene: http://termeszetbarat.hu/forum/hogyan_tovabb_mtsz

 

Előzmény: nagypapi (35348)
nagypapi Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35348

Lenne ezzel kapcsolatban két (három) ON kérdésem.

 

1. A 7. dián az szerepel, hogy a Kéktúra mozgalommal kapcsolatos teendők elvégzését idén EU forrásokból lehet biztosítani. Konkrétan milyen (rész)feladatokat lehet így elvégezni, melyek azok a tevékenységek, fejlesztések, ami a Kéktúrával kapcsolatosak és támogatja az EU?

 

2. A 14. oldalon azt mondja, hogy közvetlenül az egyesületeket kell bevonnia nyári DDK vándorlás szervezésébe, hogy munkájukért cserébe forrásokhoz jussanak. Ezt hogy kell érteni? Gondolom, az nem kérdés, hogy az érintett megyei szervezetek, egyesületek be lesznek vonva, de hogy lesz ebből pénz?

 

(3. A Turista múzeumról lehet tudni valami konkrétumot? Ez a dobogókőinek a fejlesztése lenne, vagy vmi teljesen új?)

Előzmény: HEV (35347)
HEV Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35347
Vagdalthús Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35346

A mecseki szakaszon én is ott voltam, de nem feltétlenül releváns ott a gps egy kis szakaszon. Volt egy szakasz a Közép-Mecsekben, ahol nyakig érő dzsindzsában mentünk, illetve még aszfaltút előtt, nagy külszíni fejtés -most hirtelen meg nem mondom, melyik, milyen nevű akna- mellett vezető betonútra vezető szakaszon van néhány száz méter, ami gyakorlatilag egy járhatatlan tüskés-bozótos őserdő, ott sem értettük, miért erre megy a kék? No itt mi bementünk az erdőbe, látszott hogy sokan ott mennek inkább, szóval itt nem a kéken húztuk a tracket egy rövid szakaszon.

Előzmény: K. Kata (35344)
Vagdalthús Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35345

OKT (Kosd)-Török-rét-Ősagárd-Felsőpetény-Alsópetény-Romhány: azt hiszem, ma visszasírtuk a vértesi szűzhótaposást. Ezúttal a szél volt az úr, de főleg sár, dagonya és ingovány, kikerülhetetlenül és reménytelenül, a betonos szakaszokat leszámítva elejétől végig. Ki kell mondjam, a kéktúra cserháti szakaszából a Felsőtold-Nagymezőpuszta etap túraélményben verhetetlen, aszfalt végig, áldás, rekortán :-)

 

Amúgy csodaszép idő volt, ami a napsütést, tiszta égboltot és a hőfokot illeti, bár a hőérzetet a szél erősen csökkentette. Utóbbi akkor állt el, mikor már Romhányban voltunk, ekkor gond nélkül lehettem akár egy szál pólóban is a fáskamrában fahasogatás közben (Romhányban meglátogattuk a rokonokat, hát ennek legautentikusabb módja volt, hogy a kéken odagyalogoltunk).

Vácról Kosdra buszoztunk, majd eleve nem a pirosban gondolkodtunk, ismerve a mélyutat és a várható cuppogást, hanem a sokáig kövezett zöld körsétát, több is a látnivaló a bányász-emlékművel, ahol új tájékoztató tábla is van, sőt padok, kopjafák, egyre markánsabb az emlékhely. Aztán becsatlakoztunk a kékbe, ahonnan indult a jég-sár kombó. A Farkas-bérci vadászház fejlődik, most épp valamilyen felépítmény alapjait láttuk cölöpök formájában.

Az ősagárdi kocsma nyitva volt (tavaly év végén egy ideig teljesen zárva volt, nem csak 10-15 vagy 16 óráig), pecsét rendben, Felsőpetényben mi voltunk a műsorszám, a helyiek szurkoltak nekünk a kocsmahivatalban, ahol pingpongcsörték is mentek, ajánlottak ilyen és olyan alternatívákat Romhányig, merre rövidebb, még mutatták is kifelé jövet, hogy hát ne erre, hanem arra :-)

Alsópetényben is rendben a buszfordulóban a pecsét. A terep innentől is maga a vaddisznóeldorádó. Bár már meg sem lepődtenk rajtunk érkezéskor, láttak már minket kb. térdig sárosan egynehányszor, sőt :-)

 

K. Kata Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35344

2009-ben a Geokék alkalmával végigjárta egy gps a DDK-t. Az eredeti tracket talán megőrizték valahol magpeték, szerintem érdemes lenne érdekődni náluk.

Előzmény: HEV (35334)
HEV Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35343

Természetesen:

pld. feltöltöd a trackedet, POI-kat a turistautak.hu-ra ha van nálad GPS.

ha nincs akkor aktualizálod a pecsételőhely információkat, útvonal leírásokat, nyilvános képtárba rakod a fotóidat ha vannak.

Irtod a bozótot útközben... stb.

Előzmény: bélasuska (35342)
bélasuska Creative Commons License 2012.02.25 0 0 35342

jut eszembe... szóval ha már végigsétálom a kéket :) ... és bár nem vagyok tagja semmilyen természetjáró közösségnek/klubnak...

 

tudok azért valamivel hozzájárulni bármihez? mivel tudnék segíteni bármin? 

annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35341

A csapa egy konkrét állat nyoma, míg a váltó többször, több állat által használt kitaposott ösvény

Előzmény: Remélemilyennicknincs (35340)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35340

Lehet, hogy ma is?

 

Egy kérdés az erdészekhez és az erdőt járókhoz:

Van-e s ha van, akkor mi a különbség a vadcsapa és a vadváltó között?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35339

Mindenki aki valamilyen módon kötődik Nógrád megyéhez figyeljen, mert ez jó hír, Trianon óta másodszor.

www.hirado.hu/Hirek/2012/02/24/17/Atadtak_a_masodik_ujjaepitett_Ipoly_hidat.aspx

 

Nem is hinnétek hogy a '30-as években mennyire átszőtte a politika a természetjárást is, ezt a napokban megvásárolt "Magyar Turista Élet" 1934-1939-ig tartó időszakából származó számokból tudom, sőt 1950-es évekből való újságokra is szert tettem, az azokban fellelhető cikkek némelyike szinte hihetetlenül szürreális, pl a kommunista ifjú természetjáró elküldi a vadászt melegebb éghajlatra, mert ő ott túrázik ahol akar... a párbeszédben a vadász a sokkal szimpatikusabb pozitív figura...

hörpölin Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35338

Kedves Hobo Bobo!

Nagyon szépen köszönöm az ingyenreklámot, de hidd el, nincs rá szükség. Ezelőtt néhány évvel, amikor egy fórumozó társunk úgy ajánlgatta az amúgy nagyon szép és hasznos honlapját, hogy minden itteni hsz-e végére odatette a honlapjára mutató linket, mint egy névjegyet, na akkor megfogadtam, hogy én ezt soha! Inkább a kezem töröm le, ha ez valaha is az eszembe jutna!

 

Na, de a lényeg:

Sajnos a DDK-t nem mértem fel GPS-sel, mert csak 2010 februárjában vettem a kütyüt, ezért csak a befejező, Nádasd - Írott-kő szakaszon volt velem. Az OKT-vel sem végeztem még, hiszen csak két rész, az Írottkő - Sárvár és a Nagyvázsony - Hollóháza szakasz van meg, a köztük lévő táv még nem. Amúgy a teljesen felmért OKT túrák kiértékelését már meg lehet találni a tudjátok hol! :-)

 

Kellemes, sármentes túrázó hétvégét kívánok mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (35333)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35337

Mielőtt félreértenél hangsúlyoznám:

:-)))))

Előzmény: Törölt nick (35336)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35336

Nekem van DDK füzetem.Van benne térképvázlat, megkockáztatom sokkal jobb mint az OKT füzetekben, távolságadatok vannak benne, szintadatok nincsenek.

Úgy látom, nem az a kérdés hogy a tuhun alapuljon-e az új füzet, sokkal inkább arra lenne szükség hogy valaki felmérje és kijavítsa az alapul szolgáló tuhun a változások okozta távolság és szintadat eltéréseket, valamint a térképeket.

 

Talán már találkoztál ezzel: "A tudás magabiztossá tesz,a tudatlanság még inkább. ”– Charles Darwin :-))

Előzmény: jzp2107 (35321)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35335
HEV Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35334

Az eredeti track kellene.

Előzmény: Törölt nick (35333)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35333

Szerintem a DDK GPS-szel való felmérésének kiegészítésében a legtöbbet most jelen pillanatban Hörpölin tudna segíteni nektek, ő 2010-ben fejezte be és végig használta a kütyüjét, össze is rakta a trackeket szépen a honlapján.

www.kektura.click.hu/keret.cgi?/DDK_metszetek_hu/szakasz_28.htm

 

Ez csak egy példa a honlapról, biztosan megvan neki a teljes track térképpel együtt is, de nem akarom az ő micsodájával verni a csalánt.:-)

Csak eszembe jutott.

Előzmény: olahtamas (35329)
HEV Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35332

Igen természetesen igazad van, hiszen a GPS-t használó túrázok nagy töbségének tájékozódásra jó a tuhu ( főleg mert más nincs) viszont kevesen veszik a fáradtságot hogy a tracket vissza is töltsék a tuhura. Természetesen tisztelet a kivételnek!

Saját fülemmel hallottam túrán, hogy milyen sz** ez a tuhu még ez nagy földút sincs rajta amin éppen mentünk. 

A kérdésre, hogy hány tracket töltöttek fel eddig, hogy pontosabb legyen a térkép többnyire az a válasz, hogy arra nincs idejük :-(

Előzmény: olahtamas (35326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!