Keresés

Részletes keresés

ovics Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1151
Köszi,köszi :-))
Előzmény: .ETNA. (1148)
ovics Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1150
Férjem éneke


Ezt hiányoltad......................remélem műxik, de pontosság kedvéért ide rakom:

http://www.youtube.com/watch?v=hSGbTTxahOE
Előzmény: .ETNA. (1148)
Dolna46 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 1149

Most indulok infúzióra - késő délután érek haza. Ha lesz erőm, benézek, ha nem, akkor majd holnap.
Legyen szép a napotok!
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1148
Hupsz, akkor jók voltak az előkészületek, nem fájt semmi, vagy ha mégis az öröm és a boldogság, no meg a jó hangulat simán "elnyomta":-)) A ruhád is szuper!

A férjed énekét nem találtam, valami elkeveredett a beszúrásnál, mert nem a youtube-ra visz a link... , de az ifjú pár nagyon aranyos a színpadon :-))
Még egyszer gratulálok!!!
Előzmény: ovics (1144)
ovics Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1147
Előzmény: ovics (1146)
ovics Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1146
Előzmény: ovics (1145)
ovics Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1145
Előzmény: ovics (1144)
ovics Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1144
Sziasztok!
Kezdek magamhoz térni. Szuper buli volt és reggelig roptam mezitláb.

összeadásFiam és én,amint felvezetemFotóalbum<a href="http://www.youtube.com/watch?v=MFp4XBHsP9Q" target="_blank">A fiatal házasok éneke</a><a href="http://www.youtube.com/watch?v=hSGbTTxahOE" target="_blank">örömapa éneke (férjem)</a>

Szóval nagyon ott volt........................rengeteg kaja, pia, senki nem volt részeg,sok meglepi, tombola, ahol a pár gyermekkori cuccai lettek kisorsolva.A gyerekek nagy posztereket készítettek a nagyszülők, a mi esküvői képünkről és diszletnek volt felrakva, valamint a kiskori képeik is.Volt üzenőfal is.
A fiam zenekara játszott, elvileg 1 órát, de valójában annyira élvezték, hogy végig.

A Hármashatárhegyi hangárt béreltük ki, saját díszítés,saját kaja,pia a nagykertől,stb.esketés a szabadban. Több, mint 120-an voltunk.Fiam zenekara

Egy élmény volt, amit sosem felejtünk.
Most Toscanában vannak 2 hétig nászúton.
Előzmény: Dolna46 (1143)
Dolna46 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1143
Ovics, várunk! Remélem, kiadós beszámolót kapunk az emlékezetes eseményről!

Sikerült "végigropni" az éjszakát? Most pátyolgatod a fájós talpadat?
Előzmény: ovics (1137)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1142
Igen a gyulladás, illetve az érelmeszesedés gátlását én is olvastam, de szerintem az elhalt szövetek... kitétel, nem kimondottan az RA-ra vonatkozik, a degeneratív porcokat nem műtétileg szokták eltávolítani?

Az RA-ban a szervezet a saját kötőszöveti elemeit ismeri fel (tévesen) idegenként, az immunrendszer az ízületi belhártyát tartja folyamatosan gyulladásban (citokinek), az pedig ezáltal megvastagodik és beszűkül a mozgás. Ezután pedig, ha nincs szerencsénk rátalálni a megfelelő gyulladáscsökkentőre, az ízület és a körülötte lévő ez+az szépen fokozatosan elkopik, "eltűnik"... szóval így innen mit kellene elszállítani?? Na, ez nekem nem teljesen tiszta:-))

Bár a lényeg, egyáltalán nem ez, az a fontos, hogy hasson a szer, igazából mind1 is, hogy milyen módon és milyen hatásmechanizmus révén:-)) !!
Előzmény: Preddy (1138)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1141

Sok Boldogságot az ifju párnak!

 

Egyetértek Etna kérésével,pihi után beszámolót kérünk. /lehet hosszu, és képpel is/

 

 

Előzmény: ovics (1137)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1140
Gratulálok!!!! Jaj, de jó Neked!!! Azért várjuk ám a beszámolót, még a ruhádról sem tudunk semmit:-))

Azért érdekes ez az "örömanyai" freudi-elszólás/elírás: "Szabadban anyja össze őket" :-))

Emlékszem, hogy nálunk is volt izgalom anno rendesen, anyósomék ill. a férjem teljes rokonsága, akik Fejér megyéből érkeztek az esküvő napján, elkeveredtek Bp-en, késtek, aztán mi késtünk 15 percet a saját esküvőnkről, mert a sofőr rossz irányból akarta megközelíteni a házasságkötő termet:-)) Lehet, hogy ez jó ómen volt? Nem tudom, mindenesetre májusban voltunk 22 éves házasok:-)
Előzmény: ovics (1137)
Dolna46 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1139
Sok boldogságot a fiataloknak!

Örülj velük!

Legyen nagyon sikeres a napotok!
Előzmény: ovics (1137)
Preddy Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1138
"Serrapeptase digests non-living tissue, blood clots, cysts, and arterial plaque and inflammation in all forms. "

... azaz megemészti az elhalt szövetet és sok mást, például az artériából a plakkokat és gyulladásgátló hatású!...
Előzmény: .ETNA. (1136)
ovics Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1137
Zabszem effektusom van.......................ma fél 7-kor esküszik a fiacskám a Hangárban. Szabadban anyja össze őket az anyakönyvvezető.Aztán indul a banzáj :-))

Addig még zizi vagyok. A fiam keresztszülei (névadók ) csúszásban vannak vidékről.Még meg kell ebédeltetni Őket, 3-ra érte kell menni a 10 kg frissen sült pogiért és 4-re itt a busz, ami kiviszi a tömeget a Hangárba.
120-an leszünk.
Viszont megelőzésként bevettem egy Cataflamot a dokinőm tanácsára. Ropni akarok egész éjjel :-))
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1136
Ez jó hír!!! A vérképe mit mutat, reuma faktor, anti ccp, crp (stb. , amit úgy általában fontosnak tartanak RA-nál)?

A Serrapeptase enzimről inkább az lehet olvasni a neten, hogy vér- és értisztító, ezáltal nagyobb a véráramlás, több oxigén jut el a sejtekhez stb. Illetve az RA-val kapcsolatban azt, hogy gyulladáscsökkentő, fájdalomblokkoló (megakadályozza a vízvisszatartást stb.) és elsősorban azoknak ajánlják, akik a nem szteroid gyulladáscsökkentőket gyomor, ill. emésztőrendszeri problémák miatt nem tudják szedni. De hogy az elhalt ízületi sejteket oldaná/szállítaná... hm?!
Előzmény: Preddy (1135)
Preddy Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1135
Még csak egy megjegyzést: azóta leálltunk az ORFI-ról, öngyógyító üzemmódban működünk. Sokkal jobb az állapota, gyakorlatilag fájdalom és ödéma mentes, a deformálódott térdizületek kicsit kisimultak, nem olyan a térde már mint az elefánté, már szoknyát is visel....
Volt egy hibás próbálkozásunk két hete, a Serrapeptase, ami a hatásmechanizmus leírása szerint fellazítja és eltávolítja a szervezetből az elhalt izületi sejteket. A terápiás adag szerint szedve még a tünetmentes másik térde is cipónyira dagadt, óriási fájdalommal. Némán tűrte, hátha ezzel jár, de egy hét után abbahagyta a szedést, viszont a régi gyógyszerekkel, melyekkel gyakorlatilag közel volt a tünetmentes állapothoz, ( kis duzzanat, kis fájdalom ) nem lehetett gyors javulást elérni. Kipróbáltuk a Beline kapszulát, melyre azt írták hogy "ócó" kínai csodaszer, s négy kapszula bevétele után ma reggel fájdalom és duzzanat mentesen ébredt! A kétkilós kenyér méretű dagadt térdek ma reggelre formásak lettek... Remélem az eddigi szerek, a Bórágó olaj kapszula és a Relevia Bopswellia páros itt is fogják tartani!
Előzmény: Preddy (1134)
Preddy Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1134
Azt mondták hogy nem tesz jót neki a meleg! Ha-ha-ha...
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1133
Jaj, hát nagyon sajnálom, hogy a cikk igaznak bizonyult, de szerintem még mindig jobb, hogy időben rájöttek valamire (túl sok, vagy túl sokszor előforduló mellékhatás stb.), mint az, hogyha véletlenül Nálad is kialakult volna a későbbiekben valami. Ez összességében inkább jó hír, mint rossz!!!!!

A Mabthera-t hallomásból ismerem, éppen hétfőn a vérvételkor beszélgettem egy idősebb betegtárssal, aki szintén ezt kapja. Neki jobban bejön, mint a Remicade, amit korábban kapott, erről csak jókat mondott. Persze azért ez is, ahogy a gyógyszerek többsége, nem mindenkinél vált ki azonos hatást. Amúgy nagyon szép, kényelmes, fogorvosi székhez hasonló (még a színe is szép, benettonzöld szerű), távirányítóval állítható "ágyuk" van (kimondottan Mabtheras) és egy speciális infúziótartó/adagoló "akármi", a dobozkán mindenféle kütyükkel, billentyűkkel:-)

Az 50-es süllyedés az tényleg nagyon magas, ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit, a Mabthera mellé ugye kell szedned valamilyen gyógyszert, gyulladáscsökkentőt stb.?

A cukor miatt azért még ne aggódj előre, ez az állapot még simán visszaállhat a normálisra, ez még csak a csökkent glükóztolerancia-szint (11 felett már picivel aggasztóbb lehetne a történet). Édesapámnál is volt ilyesmi érték, de minimális "rásegítő" gyógyszerrel és odafigyeléssel az étkezésére, néhány hét alatt teljesen normalizálódott. Akkoriban rendszeresen mérte a cukorszintjét, így szabályosan "kikísérletezte", hogy nála, hol van a határ pl. tésztaevésben, amit imád, stb.stb. Néha elég az étrend módosítása is. A papámnál - szerencsére - azóta mindig normális az érték, vagy csak nagyon minimális (tizedekben mérhető) a felső határtól való eltérés.

Nem egyszerű rávenni magunkat, de mivel nagyon sokszor kialakul aktív fizikális tünet egy emocionális élményre, még csak gondolni sem szabad a "legrosszabbra" :-))

Ez az ide-odaküldözgetés olyan fárasztó, miért nem lehet mindent egy helyen egy-két nap alatt elintézni? Nekik is jobb lenne, rólunk már nem is beszélve!!
Szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
Előzmény: Dolna46 (1132)
Dolna46 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1132
Etna, igazad volt az ocrelizumabbal kapcsolatban! A doktornő telefonon nem akarta kifejteni, miért kell változtatni. Sajnos, most megint mást, de hasonló készítményt kaptam, Mabthera a neve.
Előtte természetesen megint végig kellett járnom a kálváriát, mellkas-röntgen, másik helyen a kéz- és lábízületekről röntgen, hepatitis-vizsgálatra újabb vérvétel, EKG. Ezekkel 10 órára végeztem is, utána jöhetett az infúzió. 4 óra, mig lecsöpög, + 2 óra megfigyelés, közben kezdettől fél óránként vérnyomásmérés.
A keddi laborom sem lett valami fényes, de erre egy eredmény kivételével számoltam is: írtam, hogy belobbantak az ízületeim. A süllyedés 50, a CRP 12.0. Amire nem számítottam, a cukrom 10.2 - most mehetek kimondottan vércukor-vizsgálatra is. Már csak a cukorbetegség hiányzik!
Sírhatnékom van, a szemészetre volt tegnap 15:10-re időpontom, természetesen nem értem oda, mert 15:30-kor végeztem. Telefonáltam a lányomnak, ő lemondta, de másik időpontot majd csak ma tudok kérni, pedig sürgős lenne, mert már egy hónapja bök a bal szemem és állandóan könnyezik.
Félek ettől az új infúziós készítménytől is, nem lehet tudni, hogyan reagál rá a szervezetem. Persze az álomkór megmaradt, mint a krumplis-zsák, úgy dőltem be az ágyba, mikor hazaértem, a vérnyomásom 65/45 volt, már hazafelé a kocsiban elaludtam. Egy kancsó kávét megittam, úgy felment 73/50-re. Most hajnalban felébredtem, a sok tegnapi folyadék nem hagyott aludni, gondoltam, írom a híreket, mert a hajnali 75/55 vérnyomás is az ágyban marasztal, ti meg várjátok a történéseket.
A jövő hetem háziorvosnál, újfent laborban, és ha szerencsém van, a szemészeten telik, de a kórházat is meglátogathatom, 2 szívgyógyszerem felírásához javaslatért kell mennem kardiológiára. Minden papír birtokában a köv. héten ismét háziorvos, majd 8-án az infúziós kúra második része.
Mindezen helyekre és onnan vissza a lányom v. a vőm szállít /eddig még úgy láttam, szívesen cipelnek, meg aggódnak értem/.
Elköszönök, mert még lefejelem a monitort, megint rám jött 3 kávé után az álomkór. Lehet, úgy 10 óra körül megint idetámolygok.
Üdv.: Dolna
Előzmény: .ETNA. (1131)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.23 0 0 1131
Már napok óta én is gondolkodom a tökfőzeléken, vagy a sóskán, sőt a salátafőzeléken is... de minden nap valami mást kérnek a pasijaim (férj+fiú gyermek), mert ezeket nem igazán kultiválják:-))

Hát a 110/80-se jobb, de valóban, én is azt szoktam olvasni, hogy inkább alacsony legyen, mint magas! Egyedül? Na az tényleg uncsi lehetett. Szerencsére mi mindig legalább 3-an (olykor 5-en) vagyunk és a nővérkének is végig bent kell maradnia velünk a szobában, miután mindannyian hozzá tartozunk (ő csak ezt csinálja az osztályon), így aztán elég jól ismerjük már, vele is jókat szoktunk dumcsizni.

Itt tegnap volt nagy szél és 15 fok, ma meg ezerrel süt a nap, bár a szél is fúj. Az összes hócipőm tele van már ezzel az időjárással. Valami olyasmit olvastam valamelyik időjárás honlapon, hogy alig lesz nyár, de akkor viszont kánikulára számíthatunk.
Előzmény: Dolna46 (1130)
Dolna46 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 1130
Na, itt vagyok! Már megfőztem a tökfőzeléket 3 napra, mert majd csak enni meg wc-re kelek föl.
A vérnyomásom egyébként is 110/80 körül van, ilyenkor meg már az infúzió csöpögése alatt megy le szépen, fokozatosan. Nálam is mérik félóránként.
Vérnyomás emelőt nem próbálhatok, a szívproblémám miatt örülnek, hogy nem magas.

Én sajnos beszélgetni nem tudtam, mert amig kisérleti szakaszban volt a készítmény, az osztályon kaptam, rendszerint egyedül voltam egy szobában. Mostantól az RA-ambuláns rendelésre megyek, még meg is kell keresnem, mert eddig ott nem jártam.

Itt akkora szél fúj, félő, hogy leviszi a háztetőt - lesz még normális nyár az idén?
Előzmény: .ETNA. (1129)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.23 0 0 1129
Jaj, az nem jó :-(( Biztos voltam abban, hogy igaza van az orvosomnak amikor azt mondta, hogy nem mindenkinél "tart" ki, s ebben is egyedi, személyre szabott protokollt kell ezentúl követni.
Persze ez a belobbanás is sok mindentől lehet, amilyen hülye az időjárás manapság, akár emiatt is, de egy enyhe nátha is elegendő, hogy több citokin termelődjön (vagy mifene) és erőteljesebben beinduljon a gyulladás, nem?

Szerencsére csak július közepén kell infúzióra mennem, nekem 2 óra alatt megy le, én is szoktam olvasnivalót vinni, néha - ha olyan a "csapat" - egész jókat beszélgetünk is, de valóban uncsi, és igen erősen fenéklapító:-)

70/50? Azta, ez nagyon alacsony, nem próbáltál valamilyen természetes "vérnyomásemelőt" alkalmazni ilyenkor, vagy jobb ezt kialudni? Alapszinten is alacsony a vérnyomásod, vagy csak az infu befolyásolja ennyire? Nekünk fél óránként mérik a vérnyomásunkat infu közben, Neked közben is le szokott menni, vagy csak az utána következő napokban? Viszont kívánom a szépséges nyári időt (kinéztem az ablakon, hát én se vagyok jó a kívánságokban) :-)
Előzmény: Dolna46 (1127)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.23 0 0 1128

Kiváncsian várom a nevét az infunak. Igaz, hogy nekem mégcsak kilátásba helyezték a biol.terápiát,de a Trexánról is a 3 napos alvás miatt állitottak le. /most Arava van helyette,amitől nem alszom annyit./

Az én vérnyomásom is alapból nagyon-nagyon alacsony.

 

Útálom a szelet!!!! Ilyenkor még az eddig soha nem fájt izületeim is érzékenyek, pirosak, és duzzadtak.

 

Ovics megvetted a ruhát?

Előzmény: Dolna46 (1127)
Dolna46 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 1127
Szebb, esőmentes napokat kívánok a Társaságnak!

Két nappal az infúzió előtt az összes létező ízületem belobbant, az ujjaim nudlira dagadtak.
Én ma voltam vérvételen, kíváncsi vagyok, milyen lesz a laboreredmény, de csak csütörtökön tudom meg, a doktornő azt mondta, nem kell menni az eredményért, számítógépen lehívja.
Az infúziót félévente kapom, de úgy látszik, nem hat pontosan fél évig, mert jan. 14-én és 28-án kaptam, igazság szerint csak júliusban kaphatnék, a doktornő szerint ha kell, már 4 hónap után kaphatom.
A korábbi irományomban elírtam az időpontot, gyanús volt a 26-a, hiszen az szombatra esik. Megnéztem a naptárban, bizony hogy 24-e.
Nem szurkálástól /előfordult, hogy a harmadik szúrás sikerült/ félek, hanem hogy 9-től 2-ig ott kell feküdnöm, hiába viszek magammal olvasnivalót, megunom az életemet, mire lecsöpög a 3 zacskónyi mennyiség.
Aztán majd jön a háromnapos alvás, mert a vérnyomásom le szokott esni 70/50-re.

Azért, ha nem leszek túlságosan álmos, megírom, mit kapok, mármint hogy mi a neve az eddig kisérleti szakaszban lévő infúziónak.
Előzmény: .ETNA. (1126)
.ETNA. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 1126
Tudod már milyen ruhát szeretnél, szín, anyag, rövid, hosszú stb. ?? Nézted már a Dr. Batz-os nyári cipőket?

Még szerencse, hogy nekem most nem kell mennem sehová, magyarázkodhatnék, ugyanis voltam tegnap vérvételen és amilyen lüke vok, nem ittam előtte elegendő folyadékot, így alig-alig volt vénám, és sűrű volt a vérem is. Szét is pukkadt, olyan véraláfutásom van könyökhajlatban, hogy ihaj. Végül kézfejből tudtak csak vért venni:-)

Szerencsére jó is történt, megnyugodtam, továbbra is (amíg a helyzet változatlan) 12 hetente kaphatom a Remicade-t. A főorvosnő szerint a hatása a 8. hét után annyira "legyengül", hogy sokaknál a 8-12 hét közötti időszakban akár be is lobbanhat(sokan vannak így), vagyis nem tart ki 12 hétig, ezért sok betegét visszaállította a 8 hétre.

Hála Istennek és az összes Szentnek, nálam ez nem áll fenn, így én maradhatok továbbra is 12 hetes. Azért nem mind1 (kockázat szempontjából sem), hogy egy évben négyszer, vagy hatszor nyomják belém a két órás infúziót!
Előzmény: ovics (1125)
ovics Creative Commons License 2010.06.21 0 0 1125
Tyúk vagy a tojás volt előbb? Diagnosztikailag a pm alulműxit fedezték fel, rá pár évre az RA-t, de már akkor is mindig magas volt a süllyedésem és fájt a bokám, be is volt dagadva.

A Medrol totál hazavágta a TSH-mat,de azután is össze-vissza vagyok. A beállított TSH mostanság elég sinusos, jelenleg átbuktam a túlműxibe. Nekem eddig havonta azt is nézték, de most új rendelkezés van és csak 3 havonta lehet.

Szóval , mindkettő baj autoimmun , így hatással lehetnek egymásra, azt gondolom.
Előzmény: Ibolyafr (1124)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.21 0 0 1124

Legalább "VALAKI" jól van.

Fogy az időd, tessék azt a  ruhát kiválasztani, és megvenni!(Bár, bagoly mondja verébnek) Én is jobban szeretem a spontán választásokat,és vásárlásokat. Alkalomra,sokkal nehezebb.

 

Voltam ma pm ultrahangon,megnőttek a göbök mindkét lebenyben. 11-12-8mm,és sok kicsi.(A férjemet jan-ban műttötték ugyanezzel,bár az toxikus volt.)

 

Ovics a pm alulmüködésed befolyásolta az RA-t?

Igaz, a 3éve készült TSH eredmények jók voltak nálam.

Hétvége körül megyek laborba, a reuma miatt, majd kérem a tsh bejelölését is.

Előzmény: ovics (1123)
ovics Creative Commons License 2010.06.21 0 0 1123
Magamról: valakinek tartani kell a frontot és én most valaki vagyok. .-))

Megint elfeküdtem a jobb karom, alig tudtam reggel emelni, de bemassziroztam reuma krémet és tovább massziroztam, állítólag ilyenkor a tejsavat kell szétnyomkodni. Már jobb.
RA-ilag semmi bajom.
Előkészületek: majd jövő héten lesz nagy munka,most csak kozmetikus (havonta járok egyébként is ), fodrász vághatni, meliroztatni. Ja és ruhát venni....................ez a legnehezebb.
Előzmény: Ibolyafr (1122)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.06.21 0 0 1122

Mielőbbi gyógyulást, és gipsz levételt a férjednek!

Magadról nem irtál, hogy érzed magad? Előkészületek rendben vannak? Fogod birni a táncot reggelig ropni:))))

 

Nálam a előjött,a régi-régi betegségem BPPV(jóindulatu pozicionális szédülés). Elég jól tudtuk itthol kezelni évek óta. (forgatja, és üti ilyenkor a fejem a férjem. Receptje van rá, egy doki tanitotta be neki.)

Na ez most nem sikerült, mint utólag kiderült a kórházban, mind a két belső fülben elindultak a kalciumkristályok megkeseritve az életemet. A kórházban is csak az egyik fülemből sikerült kiforgatni, tehát már csak fele annyira szédülök......

Ma megyek vissza, a fülésztetre.

 

Az izületeim legalább elfogadható állapotban vannak. Az uj gyógyszer /Arava/,legalább mellékhatás mentes. Nem alszom tőle, mint a Trexántól.

 

Fájdalom, eső és jég mentes szép napot Mindenkinek!

Előzmény: ovics (1121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!