Keresés

Részletes keresés

home3 Creative Commons License 2006.02.13 0 0 200

helloka!3.napja 0db extra..

lehet beteg vagyok?:))))))))))))))

dumdumka Creative Commons License 2006.02.12 0 0 199

Hali!!!

 

Nem menj el kérlek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem kell áldásos tevékenység, minden topicot megnézek, amit írsz, feljelentkezem, de ne menj el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem kell semmi áldásos tev.,csak beszélgessünk.

Szóval mit mondott a lányod a módszerről?

Igen, a terápia alatt extrázott, meg utána amíg meg nem nyugodtam.

Az eszemmel már felfogtam, hogy nem a szívemmel van baj, ezért akarok ott fönt is rendet rakni.Akkor jelentkezzünk át másik topicra, ha ezen nem akarsz velünk bezsélgetni.

Nagyon imádkozom, hogy idekukkants!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv.:dumdumka

Előzmény: csuangce (198)
csuangce Creative Commons License 2006.02.12 0 0 198
Üdv, kedves home3!
Látod, ez a beszéd! Nagyon örülök. Ha ehhez az én hozzászólásaimnak is van pici közük, akkor pedig kifejezetten boldog vagyok.
Mostantól pedig meg ne lássalak itt a szívbetegek fórumán!!! Te betolakodó :-D
Menj egy fiatalokkal, vidámsággal foglalkozó másik topicra, de hasonló nick-névvel. Utánad fogok nézni, és ha nem talállak meg, akkor lesz neked irgum-burgum!

Szeretettel: csuangce
(P.S. Tudjátok miért ez a nicknevem? Csuang Ce kínai filozófus, i.e. 300 körül, aki továbbfejlesztette Lao Ce taoizmusát és akit én nagyon tisztelek. De ez már OFF-topic.)

Ezzel ezen a topicon végzett "áldásos" tevékenységem befejezettnek nyilvánítom.
Előzmény: home3 (196)
csuangce Creative Commons License 2006.02.12 0 0 197
Üdvözöllek a kirándulásod után!

A Hellinger módszert hallomásból és néhány forrásból ismerem. Nem tudok véleményt mondani róla, mivel közvetlen tapasztalatom nincs. Majd megkérdezem a lányomat, aki most éppen Szlovákiában szánkózik, hogy miként vélekedik mindezekröl. A lányom pszichológus, a fiam filozófus, vajh ki inspirálhatta őket? :-D
De az, hogy a terápia után tele voltál ES-ekkel és rögtön olyan orvost találtál, aki EKG-t is készített - ez nekem már magas. (Megjósoltam a kimenetelt?)
Mivel ismét megbizonyosodhattál arról, hogy ez nem organikus szívprobléma, javaslom, nézz szét más fórumokon is, pld.:
http://www.nlc.hu/index.php?id=192&page=2&orderby=0&func=kf&szakerto_id=493353 vagy ezen:
http://www.forum.harmonet.hu/
Ők is Helliger-hívők. És nem szívbetegek :-)
Minden jót!
Előzmény: dumdumka (195)
home3 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 196

haho!jelentem ma ezer helyen voltam 0b extrával:)

 

Előzmény: dumdumka (195)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.11 0 0 195

Hali!

 

Ma nem sok minden telik ki tőlem, az origo-n keressetek rá Bert Hellinger családfelállítás módszerére, többek között dr Angster Mária is tart ilyet, én Steinmüller Csilla Magdolnánál voltam, még emésztem a dolgokat, nem tudok nyilatkozni.Sok és tömény volt ez a mai nap, és arra emlékszem, hogy úgy extrázott a szívem, hogy végig a pulzusom néztem, élek e még.Aztán doki, EKG, supraventricularis extrák, amikre legyintett, hogy ezek nem is extrák.Mire hazaértem lenyugodtam, és elmúlt.Őrület, mennyire működik ez nálam, hogy ha valahol biztonságban érzem magam, akkor nincs.

Hogy kellene azt elérnem, megteremtenem magamnak, hogy mindenhol biztonságban legyek?

Veletek mizújs?Minden rendben?

Addig is üdv. mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: csuangce (194)
csuangce Creative Commons License 2006.02.11 0 0 194
Ezer bocs, nem tudom, hogy maradtak benne a tag-jelek.
csuangce Creative Commons License 2006.02.11 0 0 193
Látod. látod, a férfiaknak - különösen a férjeknek - mindig igazuk van, hallgatni kell rájuk! :-D<br>A spiritizmusban nem hiszek, őrangyal pedig vagy van, vagy nincs - esetleg szerencsének is lehet nevezni.<br>Egyébként, persze, hogy nem haragszom. <br><b>Gyógyultan várlak ide vissza!</b><br>
Előzmény: dumdumka (192)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.10 0 0 192

Még annyit, hogy ezen ne sértődj meg, hogy te is azokat mondtad nekem, amiket a drnő, a férjemnek is sokan mondták már, hogy időnként húzzon magára fehér köpenyt, hátha akkor rá is jobban hallgatok, mert őt is mindíg kérdezem, nem félt e engem az extrák miatt, de ilyenkor csak elismétli, amiket az orvosok mondanak.

A halál utáni élettel én úgy vagyok, hogy találkoztam már spiritisztával, aki bement az alagútba is, aztán egy hang visszaküldte és elmondott ismeretlenül rólam mindent, ilyenkor megingok, hiszek, aztán újra visszatérek a mindennapok realitásába.

ár képzeljétek el, a héten történt, hogy autót vezettem, lefelé a hegyről a szerpentinen elég gyorsan és majdnem karambolóztam, mert egy helyen csúszós volt az út, megcsúszott a kocsi és majdnem átcsúsztam a másik sávba, ahol persze pont akkor jött egy autó és olyat éreztem, mintha vki erősebben fogná a kormányt és hirtelen jobbra húzta, aztán egyenesbe és nem csúsztam ki.Akkor meg voltam róla győződve, hogy az őrangyalom megmentette az életem, aztán kicsit később már kételkedtem, hogy biztos képzelődtem.Mit szólsz ehhez?

Szóval léci-léci holnap gondoljatok rám, ha sikerül kigyógyítanak a "szívbetegségemből".Úgy szeretném, ha sikerülne.

Addig is üdv. és jó hétvégét mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: csuangce (187)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.10 0 0 191

Hali!

 

Való igaz, hogy ha lefoglalom magam és nem figyelem, akkor nem érzek én sem csak napi 2-3-at.Ma du. elkezdte megint, de elmentem futni-ezt a kard.javasolta, mert a gyors pulzus elnyomja ezeket-és azóta kopogjuk le, megint nincs.

Örülök én is , hogy mászol ki a gödörből!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: home3 (189)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.10 0 0 190

Szia!

 

Egyáltalán nem vagy öreg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A férjem 47 évesen vállalta a második gyerekét és még szeretnénk még egyet (elég nagy köztünk a korkülönbség, mégsem tűnik fel, mert olyan mint egy nagy gyerek), szóval az írásaid alapján lélekben nagyon is fiatalnak érezlek.És nem kell bennünket istápolni, de ne menj el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nem misszionárius tevékenységet folytatsz, hanem max.tapasztalatot adsz át nekünk.

Üdv!

 

Előzmény: csuangce (187)
home3 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 189

haho.erröl az jutott eszembe h. én kb napi egyet érzek.:)vagy 2t de nem 1000t:)

amugy ez tutko h ha nemfoglalkozol vele nemlesz .. mert amikor otthon vagy nyugiban vagy van idöd magadra figyelni akkor egyböl beleesel a csapdába.:)

 

Előzmény: dumdumka (186)
home3 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 188

köszi ne menj el..jo h ittvagy:)

abszolut pozitiv vagyok:)

Előzmény: csuangce (187)
csuangce Creative Commons License 2006.02.10 0 0 187
Szervusztok lányok!
Na végre, hogy jobb útra tértetek!

Home3 -> örülök, hogy végre optimistább lettél és világosodik az ég feletted. Bővebb szakirodalmat ne olvass, mert csak összezavar. (Jerome K. Jerome: Két ember kerékpáron c. könyvében írta, hogy egyszer a könyvtárban végigolvasott egy orvosi lexikont és teljesen kétségbeesett, mert rájött, hogy a mosónők térdkalács-elváltozásán kívül minden más szimptómát megtalált magán és többfajta halálos betegsége is van.)

Dumdumka -> végre megtaláltad az igazi orvost (aki megtalálta a hozzádvezető utat), minden szava szentigaz! (Zárójelben jegyzem meg, hogy eddig én is ezeket írtam neked, szinte szó szerint, amit az orvosnő mondott.)
A halálélmény-feldolgozó beszélgetésnek nem igazán örülök, nem hiszek az ilyenben.
A klinikai halálon túl szerencsére még nem voltam, tehát nem tudom, mi lesz "azután", viszont én hiszek a keleti filozófiákban, többek között a buddhizmus ezirányú tételeiben is.
És többet már ne válts orvost!!!

Minden jót Nektek, olyan fiatalok vagytok, élvezzétek az életet, ne rágódjatok rajta!

Üdvözlettel:
az öreg csuangce
dumdumka Creative Commons License 2006.02.10 0 0 186

Sziasztok!

 

Háziorvost váltottam tegnap, mert körzet szerint akihez kerültem, most végzett az egyetemen és csinált rólam EKG-t és miután én mondtam meg neki, hogy az nem kamrai, hanem pitvari, és mitadj Isten a gép szerint is az volt(mert ha van előtte p hullám, az pitvari, meg a kamrai más alakú), úgy döntöttem, nem bízom rá az én kis extrákat ütő szivecském.

Ellenben az ügyeleten már a város összes orvosát volt szerencsém megismerni és egy középkorú aranyos nő mellett döntöttem.Tegnap, tegnapelőtt rengeteg volt, mert nem tudtam kipihenni magam, náthás a kisfiam, meg jön a 6.foga és sokszor volt fent, miután meg visszaaludt, nekem ment ki az álom a szememből.Szóval sokat extrázott.Elmentem.És képzeljétek, a dokik olyan biztonságérzetet adnak nekem, hogy egy se volt az EKG-n.Na de elbeszélgettem a drnővel, azt mondta, nem figyeljek annyira befelé, inkább kifelé és a sok évnyi praxisa során azt tapasztalta, hoyg extrája majd minden embernek van, ez tartozik az ártalmatlan ritmuszavarok közé, front, kávé, alkohol, stb kiválthatja, de azt mondta, hogy rengeteg embert ismer, aki már nagymama korban van és pitvarfibrillációval kapálgatja a szőlőjét, meg olyanokat is, akiknek egész életükben olyan aritmiájuk van, hogy nem sinus ritmusban ver a szívük, de élnek vele.Mert szerinte ebben kicsit a sors is benne van.Beszélt a fiatalon meghalt sportolókról, azt mondja, egyértelműen dopping, meg a versenysportot ő ellenzi, mert az a nagy terhelés már káros.De kocogni kötelező!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt mondta, a lelket muszáj rendberakni, mert a sok extra pszichoszomatikus tünet.Elfojtunk valamit, nem tomboljuk ki és a szervezet jelez.Azt mondta, ez a magyar társadalom erre lett nevelve, hogy akármi bajod van, a munkahelyeden mosolyogj, és belegondoltam, sokszor én is majd meg halok az idegtől, hoyg minden 6-8-ra extrázik a szívem, de nem mutatom, mososlygok, ezt jól megtanultam.Szóval le kell vezetni.Nekem a futás segít, de ezt télen, hóban nehéz.Meg még annyit mondott, hogy ha belegondolunk, mindannyian a halálra születtünk-ez nem annyira tetszett-, nem volt még olyan ember, aki megszületett és nem halt meg, ezért élvezni kell ezt az időt, nem elpazarolni az éveket a pánikolással.

Azt is mondta, hogy amikor ki volt merülve és vizsgálták őt, neki is volt egy nap 1600 extrája, meg jelzett insuffja, amikor meg jó passzban volt, akkor nem láttak neki insuffot.Mindenesetre azt tanácsolta, hogy az 56-58-as nyugalmi pulzusomra, akárhogy extrázik, ne vegyek be betalocot, mert még lejjebb viszi és pótütésként még több extra fog jönni, akkor csak nyugtatót szabad bevenni.

Holnap gondoljatok rám, mert Pestre megyek egy egész napos workshopra, ahol segítenek feldolgozni anyukám halálát.Tuti, hogy ha előhozzák a régi dolgokat, extrázni fog.

Tényleg!Csuangce!

Örülök , hogy nem tűntél el, megnézem mindjárt a hírlevelet, azt akartam még kérdezni, hogy miután te már voltál a klinikai halál állapotában, hogy vélekedsz, élünk tovább, vagy nem?Ha kellemetlen erről beszélni, akkor persze ne válaszolj.Azt olvastam, meg van pár billentyűműtétes ismerősöm és van , aki nehezen dolgozta fel a történteket, van, akinek meg se fordult a fejében, hogy egy szívműtétbe bele is lehet halni.De mindegyik mássza a hegyet, ahol lakunk minden nap.

JA, és még azt is mondtza a drnő, hogy túlságosan bekajálni se jó, mert akkor feltolja a gyomor a rekeszizmot, kevesebb hely marad a szívnek és attól is extrázik.Ezért volt nekem a terhesség alatt a pocaknövekedéssel egyenesen arányosan egyre több extrám.Úgy szeretnék még egy tesót a kisfiamnak, de egyelőre emiatt még nagyobb bennem a félelem.

Szóval velem most ennyi.

Írjatok!!!!!!!

home3 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 185

megtalaltam, de ott az extrarol nemtalaltam sokat..

na ha szerinted is 0 akkor jo.szerint/unk is:)

Előzmény: csuangce (184)
csuangce Creative Commons License 2006.02.10 0 0 184
Menj a http://www.origoegeszseg.hu/ linkre, ott megtalálod a ritmuszavarokról szóló fejezetet. Orvosok írják. (Sajnos nem tudom, hogy kell ide kattintható linket beszúrni.)
Egyébként pedig 2-3 ES, főleg terheléskor = 0, ez a fenti linken is kiderül.
Előzmény: home3 (183)
home3 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 183

ja és mégvmi.tudtak jol h sportolo vagyok ugyh rendesen megnezett, de a lelet véén ennyi volt:

kardiologiai szempontbol kóros eltérés nem volt.

 

magyarul senkit nemzavart az extra rajtam kivül.aztan atgyalagololtam a leletemmel a sportdikhoz, és ötsem erdekelte.erted ezT?

Előzmény: csuangce (181)
home3 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 182

hello!

ne menj el..

annyit akartam h nekem a terhelésesnel volt 2extrám és erre aztmondta h aazt sportolok amit akarok.ehhez mit szolsz?

söt a holter utan kötelezővé tette..

az es meg sves sztem akkor nemis igazi ritmuszavar, nem?

Előzmény: csuangce (180)
csuangce Creative Commons License 2006.02.09 0 0 181
Hülyeséget írtam véletlenül, természetesen csak a böngészőbe kell a linket bemásolni, a keresőbe nem. Bocs!
csuangce Creative Commons License 2006.02.09 0 0 180
Kedves lányok!
Azért kukkantottam be, hogy közöljek egy jó hírt.
Ha az alábbi linket bemásoljátok a böngészőbe és a keresőbe, Hírlevelet kaphattok a "szívügyekről":
http://www.origoegeszseg.hu/user/newsletters/
Ha ez nem sikerül, akkor az Origo honlapján a baloldali menüsoron válasszátok ki az Egészség gombot és lépjetek be. A megjelenő oldal jobb oldalán van egy Hírlevél gomb, oda is kattinsatok és utána regisztráljatok.

Egyébként az Origo lap Egészség oldalára érdemes ellátogatni, mert most sokat foglalkoznak a szívvel, minden jellegzetes dologgal (pld. ritmuszavarral is), sőt még animációt is lehet látni a szív működédéről.

Dumdumkának még annyit, hogy nem lehet megérezni a VES és a SVES közötti különbséget. Én is úgy vagyok vele, mint home3, ha el vagyok foglalva, akkor észre sem veszem, ha odafigyelek, akkor igen.

Home3-nak pedig az a javaslatom, hogy ha ritmuszavara van, akkor csínján a sporttal. Én egyébként kimondottan versenysportellenes vagyok.
Persze mozogni, sétálni, erőteljesen gyalogolni, neadj'isten kocogni pedig kifejezetten javasolt. A rehabilitáció alatt olyan tornánk volt és annyit futottunk, ugráltunk, hogy nocsak.

Most már búcsúzom, csak akkor jövök vissza ha feliratkoztatok a Hírlevélre :-)

Előzmény: dumdumka (178)
home3 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 179

haho!!

igen a sportrt normalis esetben a feszöltséget vezeti le.elmagyarazon az összefüggésemet:)

taehat extrazni is mindig akkot kezd amikor faradt vagyok szorongok félek stb..

es a sportnak kéne oldania a feszültséget, de en olyankor csak jobban félek h kinyiffanok :)ugyh akkor is lehet extrad sőőt ha elfaradsz edzesen stb akkor is lehet söt vsz van is csak az ileltö nem azzal van elfoglalva:)

 

Előzmény: dumdumka (176)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.09 0 0 178

Hali!

 

Ne köszönj el, mesélj magadról, úgyis érdekel minket, mi van veled.

Nem ragaszkodok a Concor-hoz, de azt nem értem, hogy vagy 5-ször volt már rajtam holter és ilyen SVES értékek voltak egy nap:158, 477, terhesség alatt volt 1600 is, VES nem mindíg volt, 2 nap találtak, egyik nap 3-at, másik nap 5-öt,és a dokik azt mondták, nem kell rá antiarritmiás szer.

A mai naptól is félek, mert a kicsi éjjel nem aludt éjféltől 3-ig fent voltam én is, és ilyen kialvatlan napokon nyugtató ide vagy oda, extrázik, vagy lehet, hogy jobban megérzem, nehezebben tolerálom.

Azt akartam még kérdezni- hátha bejelentkezel még- hogy írtad, neked sok VES és SVES-ed van egy nap.Megérzed őket?Okoznak panaszt?Esetleg megtudod különböztetni őket?

Ha nagyobbat üt , az VES?A kard.azt mondta, csak EKG_val lehet megkülönböztetni.

Szóval bízom benne, ránézel még a topikra.

Addig is üdv.!!!!!

Előzmény: csuangce (177)
csuangce Creative Commons License 2006.02.08 0 0 177
Kedves dumdumka!
Írod, hogy vagy 10 orvos is vizsgált már és nem találtak semmi jelentős hibát. Ebből következtetve 100%-ig biztos vagyok benne, hogy neked semmilyen fizikális elváltozás nincs a szívedben, vagy az érrendszeredben.
Annak, hogy az egyik orvos nem ugyanazt látja az UH-n, mint a másik, semmi jelentősége nincs. A vizsgálatot műszerrel mérik (és ugye az egyik nem biztos, hogy ugyanúgy működik mint a másik, sőt, nem is mindig hasonló módszerrel) és ember értékeli az eredményt, akik szintén más-más módszerrel értékelnek.
Nem kell misztifikálni sem az ultrahangot, sem az EKG-t. (Nálam is sokszor volt, hogy az egyik napon ezt jelzett az UH, a másik napon mást. Mikor ezt szóvátettem a kardiológusnak - aki mellesleg egyetemi tanár - megmosolygott és ő mondta az előbbieket.)
Az, hogy neked nem kell Concort szedned, csak örülj, azt jelenti, hogy nincs ritmusproblémád. Ráérsz majd 70 évesen aggódni. (Akkorra már nagy valószínűséggel lesz ilyen-olyan panaszod valamelyik testrészeddel.)
Ne foglalkozz annyit az extrákkal és ne figyeld állandóan a szívverésed. Megy az magától.
Addig örülj, amig ver :-)
Semmi kávé, lazíts, foglald el magad valami kellemes dologgal, szedd a felírt nyugtatót rendszeresen és akkor minden OK!

Mivel ti nem vagytok szívbetegek, ezennel befejezem a gyámolító és bátorító, misszionáriusi ténykedésemet :-))) Pá-pá!

Előzmény: dumdumka (175)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.08 0 0 176

Még annyit, hogy ez nekem új, hogy a sportolás közbeni extra idegi eredetű lehet.

A sport feszültséglevezetés, nagyon idegesnek kell akkor lenni, hogy a sport ne mulassza el.

Előzmény: home3 (173)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.08 0 0 175

Hali!

 

Én is stresszes szellemi munkát végeztem, dohányozni nem dohányoztam, a szüleim szívták és megutáltam, de napi 5 kávé megvolt.Aztán kiborultam idegileg.

Azon viszont kiakadok, hogy a kardiológus azt mondja, idegi alapon extrázik nekem, de amikor a legnyugisabb vagyok pl.ébredés után reggel, már rögtön elkezd extrázni.És azért csináltak nekem MR-t, mert megfigyeltem, hogy testhelyzetváltoztatáskor is üt egyet, arra gondoltak, hátha van a szívben valami kis szövetnyúlvány ami mondjuk megfázásból visszamaradhatott, de nincs semmi, az MR-nél még a billentyűimet is szépnek látták, UH-on láttak mitrális prolapszust és van amelyik doki lát jelzett insuffot, van amelyik nem lát.Ezt sem értem.Van amelyik azt mondja, hogy a m.p.miatt is jöhetnek az extrák, más azt mondja, nem azzal függ össze.Engem 10 kardiológus már biztos látott az ország minden részén, van aki még a prolapszust se látta.

Azt sem értem, hogy vannak ismerőseim, akiknek m.p-uk van 1.fokú insuffal, a másiknak pitvari sövényhiánnyal és velük szedetnek concort, nekem meg nem adtak csak nyugtatót.

Mennem kell, kivenni a gyerkőcöt a kádból...

Előzmény: csuangce (172)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.08 0 0 174

Hali!

 

Szóval nyugalomban is extrázik, amikor nem idegeskedek, de a héten amikor a pszichiáter előhozta a régi dolgokat, úgy felizgattam magam, hogy minden 8-10-re elkezdett extrázni és elmentem az ügyeletre, belémnyomtak egy seduxen injekciót meg adtak 25mg betalocot is.Sírtam nagyon és nem értettem, mert elméletileg a sírás megnyugtat, nekem meg akkor extrázott.

Nem tudom.A kardiológus barátom azt mondta, hogy az MR vizsgálat mindent megmutat és mivel ott tökéletes volt minden, azt mondta, nem kell több vizsgálat és ne agyaljak ennyit rajta, ne figyeljem magam, mert be fogok golyózni.

Szóval nem a terhelés alatt volt az extrád, hanem a végén, amikor abbahagytad.És a doki mondta, hogy a kifáradástól vagy te gondolod így? 

Nem is tervezed, hogy elkezded újra a sportot?

Te figyeled magad, vagy csak úgy megérzed?

Jobb, mióta ezt a teát iszod?

Egyébként milyen a természeted?Érzékeny, izgulós, szorongós vagy, vagy csak azóta a tv mműsor óta lettél olyan?

Azt mondta a másik doki, hogy ezek az extrák olyanok, hogy sajnos 120 éves korunkban is érezni fogjuk, nem lehet kiírtani őket.

Egyébként kérdeztem és azt mondta, hogy nem fárasztja ki a szívet, nem megterhelő neki extrázni, mert utána van egy kompenzációs pauze, ez alatt az idő alatt több vér gyűlik össze a szívben és azért érzünk nagy dobbanást, mert több vért kell kinyomnia egyszerre.És azt mondta, az a jó, ha nagyot dobban, mert az azt mutatja, hogy erős, ha gyenge lenne, nem tudna nagyot dobbanni.

Arra kíváncsi vagyok, majd 40 éves korunk után se fognak vele foglalkozni, vagy akkor adnak már rá valamit?

 

Előzmény: home3 (173)
home3 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 173

Helo!

igen lány vagyok..m

most csak gyorsan tudok írni mert sietek..

szóval nekem a terheles vége fele volt az extra mielött abbahagytam volna.

de ha belolvasol akarmibe a  sportolas közbeni extra is ugyanugy lehet idegi eredetü mint a nyugalmi.. sQt a kifáradástól is.!!!leginkább attol..

gondolj bele nem edzek masfél éve felültettek egy biciklre es addig nyomtak fel a terhelést mint egy focistáénak!!!

persze h beextraztam.alig kaptam mar levegöt ugy elfaradtam.

sQt még mondta is a nö a végén, h. ha ujra elkezdenek sportolni akkor eleinte lehet ugyanig éreznék extrat, mert nemállt vissza normálisan a szevezetem, de ezzel semmi baj nincsen.

de ez amugy erdekes h neked csk nyugalomban van.nekem akkorvn ha ideges vagyok félek meg van amikorcsk ugy van.de varj idehozom a terhlesesem eredmenyet

megis van.

a vizsgalatot 125W 9,9 METnél szakitottak meg.a maximalis frekvenciat mar 100Wnál elértem(de azert tovább nyomattak érted:)

a vizsgalat alkalmaval 1db ves es 1 db sves-ezt azonnal jelezte.---kardiologia szempontbol kórós eltérés nem volt

 

a többi ami rajta van az ilyen szakcucc azt ugysem értem.

ja megvan igen ugy volt h az egyik ES 100W nél volt szoval a terhelés végénél a masik meg akkor amikor  mar restit volt.gondolom amikor ment vna vissza a pulzusom.

szoval ha erre aztmlondja h semmi, ja ezt a leletemet egy sportkardiologus is látta!

akkor télleg sztem nincs baj.nemis foglalkoztak vele.

tehat ha mozgas közben erzed sem vagy szívbeteg csak szolok..sokkl inkább edzetlen.kéredezd meg aztis a dokidtol h ha edzetlenül felnyomjak egy ilyen szintre mi van..

nem nemkezdtem el a sportot.

es mitöl van ez az egész?ugy kezdödött h láttam vmit a tv ben.hat a focistak halalarol.. onnantol kezdve meglett pecsételve a sport:(

jo nagy hülyeség volt. ja és csak akkor volt tachikardiam amikor paraztam.

Előzmény: dumdumka (170)
csuangce Creative Commons License 2006.02.07 0 0 172
Válaszaim röviden:
- Erősen dohányoztam 14 éves(!) koromtól 30 éves koromig. Azóta még a dohányfüstöt sem bírom.
- Egész életemben stresszes szellemi munkát végeztem. Ehhez még hozzájött az, hogy én egy nagyon igényes fickó vagyok magammal szemben is, mindig igyekeztem maximálisan teljesíteni. Ez nagy butaság volt. (Néhány évig egy kis hobbi kerti munkát is végeztem.)
Erről is eszembe jut egy fontos tanulság: aki fizikai munkát végez, az sokkal könnyebben átvészeli a betegségeket. A kórházakban, klinikákon ezt a betegtársaimon tapasztaltam. Hamarább és könnyebben gyógyultak, még a rehabilitációjuk is gyorsabb volt, mint a magamfajta elpuhult manuszoknak. (Pedig rendszeresen jártam kirándulni a hétvégeken a közeli hegyekbe - nem tudom, ez segített-e valamit?)
- Apámat már eddig 8 évvel éltem túl.
- Az, hogy figyeled magad, nem baj, sőt nagyon helyes. Csak nem szabad a jelekből rögtön rossz következtetéseket levonni és megijedni.
- Az öröklődésben van valami, mert a fiam is szed gyógyszereket magas vérnyomásra és tachicardiára. Ő is szellemi dolgozó és szinte semmit nem mozog, csak ül és olvas.
- Egyébként az operáló szívsebészemmel sokat beszélgettem, ő mondta, hogy mindenkinek be van írva a génjeibe, meddig él. De ez kitolható gyógyszerekkel, végső soron műtétekkel. Ez van.
- Nagyon helyes, hogy orbáncfű-teát iszol, de a nyugtatót csak lassan, fokozatosan hagyd abba!

Már korábban írtam, hogy a dohányzás, az izgatószerek (pld. sok kávé), a kevés mozgás, az állandó stressz és a helytelen táplálkozás az oka a legtöbb szív- és egyéb betegségnek.

Légy nyugodt, még vagy 50 évet át kell izgulnod :-)))
Előzmény: dumdumka (171)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.07 0 0 171

Még azt szeretném kérdezni, hogy te dohányoztál e valaha és hogy fizikai munkát végeztél napi 10-12 órában?És még annyit árulj el, ha nem is mondod meg a korod, hogy apukádat már túlélted?Azért kérdem, mert anyukám 43 évesen kapott infarktust, előtte neki is angina pectorisa volt, de nem törődöttt vele, keményen dohányzott , stresszelt napi 20 órát a 24-ből és el is vitte az első infarktus.És én rettegek, hogy nekem is csak pár évem van, nem akarok 43 évesen meghalni.A koleszterinem nekem is magas volt, de a kard.azt mondta, egyek zabkorpát.Na én azt eszek reggel is és este is és 4 alá ment, pedig 8 is volt terhesség alatt.

Sajnos én annyira félek az extráktól, hogy napi 1 nyugtatót szedek reggel, meg orbáncfűt is és arra próbálok rátérnia nyugtató elhagyásával, de még emésztem anya halálát.

Szóval a klinikai halál állapotában kívülről láttad magad felülről?Azért nem volt alagút, stb.,mert addig nem jutottál el hál Istennek időben visszahoztak.

Örülök, hogy leírtad a történeted, mert sokat tanulhatunk belőle.

Üdv!

Előzmény: csuangce (166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!