Keresés

Részletes keresés

break Creative Commons License 2008.05.28 0 0 839
Előzmény: Törölt nick (838)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.28 0 0 838
en azt hittem,, hogy fel lehet menni a szobor tetejebe ahol egy etterem van.
Előzmény: areacode212 (837)
areacode212 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 837
Ja! Staten Island Ferry, az jo!!! Napont 2x csinalom annyira tetszik:):)
Szerintem ha megveszed a jegyet elore ha nem a a Szabi Szobihoz, a security check-et mindenkeppen vegig kell allnod, ami turista szezonban legalabb masfel ora. Ha meg hetvege is van, vagy nem reggel 9 elott elott erkezel ez meg egy kicsit tobb is lehet. Bar ha megveszed a jegyet elovetelben akkor legalabb azert nem kell sorban allnod... Mult heten lattam, hogy a szabi szobi szigetere is felhuztak a szobor bejaratahoz olyan feher satrakat amikben a sceurity check-ek mennek a manhattan-i oldalon....Remelem nem azt jelenti, hogy meg a szobor elott meg 1x sorban kell allni. Ja, a szoborba igazabol nem lehet fol menni csak a talpaig / a beton talapzat/ .Ok, tudom, hogy szabadsag szobor meg minden, de szerintem a leg fajdalom mentesebb ut a Staten Island Ferry. Altalaban fel orankent jar, ingyenes ugyhogy akar nepkozben is meg este is mehettek egy kort! Naplementeben ajanlom! Nagyon szep a varos olyankor!

Sok sikert


Z:)
Előzmény: ucika12 (829)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 836

Figyelmedbe ajanlom az ingyenes Staten Island Ferry-t. Isteni kilatas a szabadsagszoborra es egesz Manhattan-re.  

Előzmény: ucika12 (829)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 835

Nem ertem, mirol beszelsz. Tavaly voltam New Yorkban es a Metben; lattam, hogy mennek a dolgok.

Olyasmi, amirol irsz, tudtommal nincs.

Ez a belepo pont annyit er es olyan, mint a tobbi, csak eppen nem muszaly 20 dollart fizetni erte. Nem reklamozzak nagyon, de konnyu utananezni.

 

Itt a lista azokrol a new yorki muzeumokrol, ahol csak szimbolikus osszeget kell fizetni  a belepoert.

http://www.ny.com/museums/free.html

 

Baloldalt lehet latni mely napokon es idopontokban lehet ingyen bemenni az egyebkent nem ingyenes muzeumokba.

 

Itt pedig egy masik igen hasznos oldal New Yorkba latogatoknak:

 

http://nycvisit.com/content/index.cfm?pagePkey=372

 

Előzmény: Törölt nick (834)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 834
Hát ez annak ok, aki máskor is mehet és aznap nem tudná bejárni az egészet, ezért un. partial ticket-et vesz. Ma ezt nézi meg, holnap azt....stb... Ehhez pontosan ismerni kell az ajánlatokat is, figyelemmele kisérni a kiállitásokat stb......
Egy egész jegy viszont olcsobb, mint darabonként. Ha például késöbb meggondolod magad és volna még idöd egy extenbsion-ra, akkor többe kerül az egész.

Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 832
A Metropolitan Museumban nem muszaj a fix aru belepot venni. Van egy olyan lehetoseg, hogy "Pay What You Wish" .... azaz, amennyit akarsz.
Előzmény: ucika12 (829)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 831
http://maps.google.com/maps?sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_enUS268US268&um=1&q=museum&near=New+York,+NY&fb=1&sa=X&oi=local_group&resnum=1&ct=image

minden a Central Park körül érdekes. A-C-H és hát az egész a közepén klassz.
Előzmény: ucika12 (829)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 830
Ha mindenképpen be akarsz menni a szoborba, az egészben a szobor elövétel a fontos-érdekes. A hajok ugyanis menetrendszerint indulnak ( ott is hatalmas sorban állás van a fö idöben és elöfrodulhat, hogy lemaradsz egy hajórol) különbözö utirányban. Lehet a Liberty Island-ra és az Ellis Island-ra (az emigrácios muzeum ott van) és külön külön, vagy együtt menni, elöbb egyikre és onnan a másikra stb....
Nem tudom, hogy a hajojegyet elöre idöpontra is adják-e? Logikus lenne hogy összekötik a szobor idöponttal.

Szoborba jutás idöpont nélkül kellemetlen az egész, mert ha megérkezel pld. a Liberty-re és nincs idöpontod, akkor egész nap ott állhatsz amig bejutsz. Ezért ugy kell csinélni, hogy azzal a hajoval mész, ami éppen eléri az elöre lekötött idöpontot --és utána átvisz az Ellis Islandra --és onnan visszaérhetsz a Manhattan kikötöbe--idöben.

Kérdés, mikorra kapsz idöt a szoborra? Ha délutánra akkor kora reggel az Ellis Island-al kezdheted, és utána a szobor, --vagy forditva.

Jobb minél elöbb indulni, a lehetö legkorábban, odamenni és sorba állni a hajokhoz (korán talán kevesebben is vannak) Ha ügyes valaki, akkor hamarabb vissza is érkezhet Manhattan -be és még másra is marad idö, pld. a WTC, a Keneddy Park, Wall Street, Historical kikötö negyed stb...a közelben vannak

A Chine Town is, de azt készakarva nem irtam, azt messze elkerülném, koszos lebuj és tele van kinaival. Kb annak felel meg, mintha valaki az ecseri uti piacot reklámozná Svédországban. New York különben is a kosz és a rendetlenség városa. Döbbenetes elavulot és koszos a földalatti. Akárhényszor lemegy az ember csak az jut eszébe, hogy a világ sok más földalattija is "öreg", pld. a moszkvai Metro- gyönyörü és modern pedig az sem tegnap készült.

Előzmény: ucika12 (829)
ucika12 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 829
Húúú, köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, szorít az idő ;) Már néztem a Szabadság szobor honlapján, hogy előre meg lehet venni a jegyet időpontra, és az mindenhova érvényes. Ezen a Pass dolgon tényleg csak az olcsósága miatt gondolkodom. Habár az is igaz, hogy a múzeumok közül engem főleg a Met érdekel, az meg nincs benne. Szerinted melyik Múzeumokat érdemes megnézni? MoMa? Nem vagyok egy nagy múzeum járó, én inkább a hely hangulatát meg atmoszféráját szretem átvenni. Vettünk jegyet például egy baseball meccsre. Érdekel Little Italy meg Chinatown. Szeretnénk felmenni az Empire State Buildingre, meg ez a Szabadság szobor nagyon érdekel. Bocs, hogy így értetlenkedek, csak nekem kicsit átláthatatlan ennek a rendszere. Szóval ha a Szabadság Szobor honlapján megveszem időpontra a ferry jegyet és a monumentum access-t, akkor bemehetünk a múzumba is meg minden, és akkor van sorban állás, ha előre kifizetem itt a neten? Nagyon jó, hogy beszélhetek valakivel, aki helyi (csak kár, hogy nem jutott előbb eszembe!!) :))
Előzmény: Törölt nick (828)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.25 0 0 828
ha a muzeumok érdekelnek, okvetlen vedd meg a pass-ot. Persze ha elövételben és ott ahol hirdetik olcsobb---miért lenne nem tudom.
Amikor kijössz, akkor is vehetsz bármikor, bárhol passzokat.

A Szabadságszobor ügy kicsit mésképp van. A hajóval kimenni egy nagyobb összeg, és a helyi belépök plusz jönnek. A szigeten a Liberty museum esetleg benne van a pass-ban, de a szoborba be és felmenni bizony extra. Fontosabbnak tartanám kibulizni, mikor érdemes menni, hiszen hatalmas sorok vannak és állati lassan megy elöre. Ha elpackázod az idöt a Livberty-bejutáőssal, akkor nem marad idö az Ellis Islandra.

Oda is jó a pass, de ott is vannak fakultativ programmok amikre külön kell fizetni.

Ismétlem: a hajó út a nagyobb költség. Ha van passod az elöny, de nem érvényes mindenhova. A hajó ut és egyéb látványosságok is nagyon klassz dolog. A szonorba bemenni? a fene tudja - annyira nem érdekes.
Előzmény: ucika12 (827)
ucika12 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 827
Sziasztok. Pénteken utazunk New Yorkba, és szeretnék tanácsot kérni. Olvastam, hogy van ilyen New York Pass kártya, amivel közel 40 múzeum és látványosság megtekinthető, de nem tudom eldönteni, hogy megéri-e. http://www.nps.gov/stli/ A Szabadság szobor oldalán azt írják, hogy ahhoz, hogy bemehessünk a talpazatba és az emigration múzeumba, külön kell jegyet váltani, előre foglalni időpontot.
A N.Y.pass oldalon azt írja, hogy meg lehet velel látogatni a Szobrot, de nem tudom eldönteni, hogy benne van-e a talpazat, meghogy fel lehet-e menni, illetve a múzeum, vagy csak, hogy odavisz a ferry és kész. http://www.newyorkpass.com/ny-statue-of-liberty.asp
Ha tudnátok hasznos tanácsokat adni New Yorkkal kapcsolatban azt nagyon megköszönném, mert nagyon izgatott vagyok, viszont pl. ezzel a jeggyel kapcsolatban nagyon tanácstalan (megéri-e vagy sem....?)
Üdv,
Beus
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 825

Hat akkor akupresszura, talpmasszazs! Mi ugy vettunk kanapet, hogy PONT a megfelelo tavolsagban legyen a ket karfa, talpmasszirozashoz. Cirka 15 eve tanulgatom, nagyszeru jatek. Ez ingyen van, ha filmet nezunk (igy is lehet sporolni, hogy kikepezzuk eletunk parjat), de vannak profik is, valoban dragan. 

Szaunaban unatkozom. Mivel pergeted az idot? Mert nekem is itt van az uszodaban, csak mar nincs kedvem bemenni.

Előzmény: Törölt nick (822)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 824
Classic Girl, eszembejutott.
Előzmény: Törölt nick (821)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 821

100-120-140  fabatka egy jo egyoras shiatzu masszazs, jobb helyeken, nem tudom, mennyit kap ebbol a masszor, a kb $10 jatton kivul. Volt itt egy masszor lany, nem jut eszembe a neve, valamilyen girl, o tudna erdemben valaszolni. A jobb helyekre be kell jutni, egyebkent minden "day spa" is kinal masszazst, de ott nemigazan allnak sorba a kliensek, mint egyebkent udolohelyeken, ahova a kozonseg direkt massziroztatni megy es naponta igenybeveszi.

Igy aztan az eves kereset is attol fugg, hol masszirozol, termeszetgyogyasz keresetekrol fogalmam sincs. Az a tevekenyseg talan csak orvosi praxis mellett uzheto.

Előzmény: Törölt nick (818)
break Creative Commons License 2008.05.11 0 0 816
Előzmény: nagy_isti (811)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 815
marcius 7.-i 2008 : kulonbejaratu szoba kiado brooklyn borough parkban 1-2 szemelynek.ugyanitt szallashaly kaphato. telefon 1-646-515-1550 a szallashely valoszinuleg azt jelenti hogy 1-2 ejszakara is kiad.azonkivul felhivhatod,vagy e-mailt irhacc bartus lacinak aki a foszerkeszto es adatait az interneten megtalalod.szerintem fog segiteni mert nagyon utaljuk itt sokan az orban ellenessege miatt ugyhogy ne politizalj vele.sok sikerty.van meg otletem es itt kerdezhecc de en connecticuti vagyok
Előzmény: Törölt nick (814)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 814
maga a papirujsag rengeteg lakashirdetest tartalmaz,kicsit kesobb bemasolok neked nehanyat bar a legfrissebb ujsagom januari de talan segit
Előzmény: nagy_isti (813)
nagy_isti Creative Commons License 2008.05.07 0 0 813
Ezt az oldalt mar regota hasznalom, mostanaban viszont alig van lakashirdetes ott.
Azert koszonom az informaciot.
Előzmény: Törölt nick (812)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 812
www.nepszava.com ingyen adhatsz fel hirdetest
Előzmény: nagy_isti (811)
nagy_isti Creative Commons License 2008.05.02 0 0 811
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni szallas keresesben New Yorkban a nyarra (julius,augusztus,szeptember). Ket szemelyre kellene a szallas, egy kiado szoba is megtenne, csak legyen a kozelben metro.
Elore is koszonom, barmilyen infonak orulok.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 810
Húúúúha :)
Előzmény: Törölt nick (809)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.26 0 0 809

Ha akarod, egyszer elmeselem az egesz sztorit, eletem tortenetet, de nem itt a nyilvanos forumon.

A hajam most barna, voros csikokkal, de surun valtozik, nem emlekszem, pont akkor volt-e fekete.

Előzmény: Törölt nick (807)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.25 0 0 808
Csak nem fekete a hajad? :)
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.25 0 0 807
Csodálkozol?

Ha az arab gyilkol az szabadságharc, ha az amerikai kétségbe esésében ordít az...rasszizmus?

Melyik államban volt?
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.25 0 0 805

En olyan faluban eltem (~50 haz), ahol volt egy texas-i lany meg en, nekunk kettonknek volt akcentusunk. Engem bizony tobbszor megkerdeztek, hogy honnan is valo vagyok? Nem bantottak, csak megkerdeztek, 9/11 utani 2 hetben eleg sokszor.

Rezboru indian gyereket nem meseltem? Akire rakiabaltak 9/11 utan, hogy menj vissza oda, ahonnan jottel?

Előzmény: Törölt nick (804)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.24 0 0 804
Aspen, nagyokat mondassz.
Olyan hely nincs az USA-ban ahol senki nem bevándorló. Ebben a skandináv gettóban soha senki nem gyanakodott rám. Igaz, nincs is miért. Soha senki nem nézett rám rossz szmmel, kivéve egy német nöt 20 éve, aki át akart verni $5000-el.
(Ja és a magyar klubban, mert nem mentem egy társaságba egy erdélyi magyar ruhatárossal. Mit csináljak? Untatott.)
Előzmény: Törölt nick (803)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.24 0 0 803

Eltem olyan helyen az USA-ban, ahol senki nem bevandorlo, ott ert 9/11 is, neztek ram gyanakodva, mint egyetlen akcentusosra a faluban, tuleltem, chichi-t is tul fogom - hibaztam es rajtakapott, jogos. Azt hiszem, az a baj, hogy politikai vitaba keveredtem vele a masik topikon, es itt talalt rajtam fogast - igaza van, konnyebb es elegansabb elismerni, mint vitazni felole.

Előzmény: Törölt nick (801)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.24 0 0 802
Esz, nekked, enyire fontosch?
Előzmény: chichimaun (796)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 801
a javitásért köszönet, de a duma nem kellett volna. Tán annyi idös lehetsz, amennyit aspen már itt elismeréssel eltöltött, és biza egy két hiba mindenkinek becsuszik, még az amerikaiak is sokat hibáznak.

Az viszont már ropacskodás, hogy itt IS asszerint osztályozzák az embereket, hogy ki hogyan beszél angolul. Hát éppen az ellenkezöje igaz. Persze ha rádio vagy TV bemondo vagy az más, de általánosságban éppen az emberi értékek és tehetség a döntö. Termlészetesen nem orditó hibákrol van szó, de aproságokon inkább mosolyognak, mint elitélik.

Ezzel ellentétben éppen Magyarországon a sajto tele van hibákkal és a kommunikácios posztokon is túl sok a magyartalanság. De ti ott ezt jól birjátok, elvagytok vele.
Előzmény: chichimaun (796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!