Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1278

Sokfajta műtéti eljárás van. Drótot, kapcsot, vagy csavart tesznek be az a műtéti eljárástól és a csontozatódtól is függ. Például a Schede féle műtétnél úgy tudom, hogy egyik sem kell.

Előzmény: pocak0515 (1276)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1277

Sziasztok!
Kissé meghűlt bennem a vér:mint mindíg,most is forgattam a lábujjaimat fürdés közben és az imént úgy kattogott valami az egyes és kettes között,mint valami régi gőzmozdony a síneken.Eddig sose volt ilyen mellékzörej.Ha volt már valakinek ilyesmiben része,megírná mi okozza?Köszi!

Pocak0515 :Hogy csavart tesznek-e be,az sok mindentől függ:csak faragnak,vagy kivágnak és visszaillesztik a csontokat.Neked milyen lesz?Különben semmi okod aggodalomra,bármelyik módon műtenek.Ha csavaroznak,annyi különbség lesz,hogy egy alkalommal többször látogathatod meg az orvosodat...Egyikünknek sem volt egyszerű lépés az operáció gondolatával megbarátkozni.Hidd el,mi is emberből vagyunk.Én a mai napig libabőrös leszek,ha eszembe jutnak az ezzel kapcsolatos emlékek.Szép hétvégét mindenkinek!

pocak0515 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1276

Sziasztok!

 

Csavart mindenképpen tesznek az ember lábába, vagy mitől függ ez?

pocak0515 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1275

Szia! Először is köszi a kérdésedet! Még csak agyban tuningolom magam, hogy egyszer -még az idén -, el fog jönni az én napom is, amikor kés alá fekszem. De addig csak olvasgatni merlek benneteket és néha elképedek, hogy atya isten....

Gondolom, már túl vagy a varratszedésen... Kibírható volt?

Sétálást hogy bírtad?

Előzmény: cilariknéandi (1266)
bonci48 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1274

Szia Cocer!

Még jutott eszembe gyakorlat amit csináltam: háton fekve taposni kellett egyenes talppal, meg gyertyát csinálni, biciklizni levegőbe, biciklizés közbe is mozgatni bokából.

Nekem se megy a rongyos mutatvány, az ujjaim olyan darabosan hajlanak be, és csak egy picikét.

Jegelést nekem is ajánlotta a tornász, de azt mondta csak pár percig jegeljem, és valami rongyba csavarjam be az akkut. Botot még én is viszem magammal az utcára, de itthon már anélkül járok. Sebem napról-napra szebb, futni még azé nem tudok, így biztosan utolérsz előbb-utóbb, majd megvárlak :-))))

Már buszozni is tudok, ma is bementem a munkahelyemre- betegpapírral szerencsémre átadták az ülőhelyet, állva még nem mernék utazni.

Gyógyulj gyorsan! Szia: Bogi

Előzmény: Törölt nick (1271)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1273

Sziasztok! Túl vagyok a varratszedésen. Nem is volt annyira gáz. Legközelebb 2 hét múlva kell mennem. Víz már érheti, de azért áztatni nem szabad. Olyan fura volt a látvány. Nekem olyannak tűnik, mintha még lenne benne varrat, de biztos  a doki jobban látta. Azt mondta, hogy ha akarom leragaszthatom, de a két ujjam között a gézlapnak, annak ott kell lenni. Ha vizes lesz akkor pótolni kell, de annak ott kell még lenni. Terhelni még nem lehet 4 hétig. Szörnyű. És még 20 db hasbaszurit kaptam. Mozgatni is kell, de csak fájdalomig és inkáb felfelé. A látvány még nem nagyon tetszett, mármint a varrat meg a kicsit kékes terület, de az hogy nem dől befelé az ujjam és nincs bütyi, az nagyon tetszik.

Az viszont egy kicsit elkeserített, hogy most az ujjam nem befelé, hanem lejjebb van, mint a többi, de azt mondta a doki, ha már lehet terhelni, akkor az szépen vissza fog állni szintbe.

Alig várom a javulást. Sokat számított, hogy ma is kint voltam a levegőn. Meg hétvégén is kimegyek, mármint visznek. Annyira várom.

Nos velem ennyi történik. Mindenkinek javulást.

Üdv Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1272

Nem tudom, de én úgy gondolom, hogy a lábad majd az eredeti formáját fogja elnyerni. Olyan lesz, mint amilyen a bütyi kinövése előtt volt. Ha nyilegyenes volt előtte akkor olyan, ha soha nem volt olyan akkor most miért lenne? Tulajdonképpen a felrakódásokakat távolították el. Ahhoz, hogy ne legyen újra ilyen próblémád gondolom valami betétet fog kelleni viselned és emellett a cipőket kell majd nagyon megválogatnod, de majd  a doki megmondja. 

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1267)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1271

Szia bonci48!

Köszi a tornagyakorlatok leírását. Hát nekem a már műtött bal lábammal nem igazán megy sem a karmolás, sem pedig a rongy, vagy ceruza felszedése. A terpeszek sem túl szépek. Igaz, hogy ez a lábam  már 5 hónapja volt műtve. Nekem a gyógytornász csak bokakörzéseket és újjmozgatásokat, húzogatásokat mondott.  Amit becsületesen a mai napig is csinálgatok.

Ma voltam kötözésen. Hát most megtudam számolni a  jobb lábamon az öltések számát, ami több mint a balon volt, 14.  Varratszedés most is csak a 14 napon lehetséges. Ez a műtéti terület sokkal nagyobb és mélyebb is lehet, mint az előző pedig az sem volt kicsi és váladékozik is még.  Ezzel nagyon megszenvedek. Fájdalomcsillapítót még most is kell szednem és sokat kell hűtenem és felpocolnom. Jó, hogy nem ezzel a lábbal kezdtem a műtéti sorozatot, mert gondolkodóba esnék. A botomat annyira megszoktam, hogy félek le sem fogom tudni tenni. Segít abban is, hogy ne terheljem túl a  már műtött lábamat sem. Nézegettem a képeket, amit feltettél hát szépen javul a  lábad. Nemsokára már futkosni is tudsz. Remélem, hogy egyszer majd  utolérlek. A fémet anno a bal lábamban én is éreztem. Ahogy apadt az úgy dudorodott kifelé. További szép napon és gyógyulást.

Előzmény: bonci48 (1268)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1270

Kíváncsian várom erre a válaszokat én is, mert még ugyan nem tartok ott, mert ma volt 2 hete a műtét, de remélem nekem sem fog visszahúzni a régi helyére. Szerintem Te se parázz, mert nem lesz baj, de mindenképp várom a reakciókat.

Üdv Andi

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1267)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1269

Köszi a beszámolót! Már most kivert a víz. Még azt sem tudom mikor érheti víz, mert még "nagy" kötésem van. Amit remélem holnap már egy kisebbre cserélnek. A főnöknek meg most árultam el, hogy kicsit hosszadalmasabb lesz, mint gondoltuk. Nem tudom mire gondolt... remélem nem rosszra.

Na üdv mindenkinek

Előzmény: bonci48 (1268)
bonci48 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1268

Sziasztok!

 

TORNÁRÓL beszámoló:

Háton, hasonfekve és állva is tornáztam.

Háton fekve bokakörzés, lábfej lefeszítés, pipa váltogatva, emelt lábbal bokakörzés, jobbra-balra forgatás, talpat letéve csípőemelgetés, felemelt csípővel sarokra-lábujjra ereszkedés.

Karmolás, lábujjszétnyitás. Persze csak amennyire a fájdalom engedi.

Aztán hason fekve is emelt lábbal körözni bokával, lábfejlefeszítés-pipa. Lábujjhegyre tenni és úgy térdeket egyenesíteni.

Állva bordásfalnál oldalra araszolgatni lábfej-sarok váltással, lábujjhegyre állni-vissza, lábujjhegyen állva térdet hajlítani.

Közben többször meg kellett pihenni, lazítani, és csak annyit csinálni amíg nem fáj.

Javasolta a langyos vízben tornáztatást, a karmolást-mert az nem akar menni, de ezt csak az csinálja akinek már szép a sebe, érheti víz!Még azt is mondta hogy rongydarabot próbáljak vele felvenni, vagy ceruzát, de azt mondta a cerka még lehet nem fog menni.

Pénteken megyek újra.

Mindenkinek további gyógyulást!

Bogi

 

Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1267

Sziasztok!

 

 

Húúú, erősen meg vagyok ijedve!!!

Két - három napja azt vettem észre, hogy az épp egy hónapja műtött jobb nagylábujjam elindult jobbra, pedig a műtét után nyílegyenesen állt és a bal így is áll azóta is, mármint szép egyenesen. Még csak a kezelőcipőt hordhatom, meg betartok minden orvosi utasítást, és mégis ferdül...:-(((

Úgy tudom, hogy majd a röntgen kontroll után, ami most pénteken esedékes, és már alig várom, kell majd egy ilyen visszahúzó kengyel féleséget hordani éjszakára, meg persze azt is tudom, hogy sokaknak hamar kiújul, na de ne már! Ugy-e a hamar az nem egy hónap után van?

Vélemény?

 

A másik meg, hogy néha, ha napközben leveszem egy-két órára a fáslit a lábaimról, a jobb lábam tök hamar elkezd fájni fekvő állapotban (!!!), meg persze az elsatnyult vérkeringés miatt fázik is, de a bal, ami meg állítólag sokkal rosszabb állapotban van, tök jól viselkedik, nem görbül és nem fáj fásli nélkül

 

Ti tapasztaltatok bármi hasonlót? És a frissebben műtötteket kérdezném, hogy éjjelre fáslizzátok, vagy csak nappalra?

Köszönöm, sziasztok:

 

Zsuzsi

cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1266

Szia! Mi újság van feléd? Hogy áll a dolog? Én közben, ha minden igaz holnap megszabadulok a teljes varratmennyiségtől. Utána be kell tipegnem a betegpapírral a céghez, plusz alá kell írni 2 nap szabit, ha minden igaz. Kíváncsian várom, hogy hogyan fogom bírni, de már várom.

Írjj magadról, ha gondolod és van időd

Üdv Andi

Előzmény: pocak0515 (1235)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1265

Ja lányok, lenne egy kérdésem! A gyógytorna mikorra várható? Úgy vettem ki múlt héten a doki szavaiból, hogy hamarosan. Létezne, hogy már gyógytorna várható, ha még nem is léphetek a lábamra?

cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1264

Mindenképpen gyógyít, ezt érzem. Meg az is gyógyít, hogy már jön a jóidő és süt a nap. Húsvétkor meg már ki is szabadulok egy kicsit. Vasárnap megyünk (vagyis visznek) anyuhoz, aztán oda jön értünk apukám és megyünk hozzájuk, majd hétfőn délután haza. Alig várom, hogy embereket lássak a szabadban. Sőt a varratszedést is azért várom, hogy embereket lássak és szmogos levegőt szívhassak, meg persze autókázhassak. Tegnap megint sütöttem, de csak egy muffint. Nem nehéz és hamar megvan. Ma azért pihentetem a lábacskám, mert ha kiszúrja az orvos, hogy sokat kolbászoltam, akkor leszúr.

Na további javulást mindenkinek

Andi

Előzmény: Juliette65 (1262)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1263

Szia!Köszi a biztatást,alig várom,hogy kivegyék,de most sok a családi program,ezért gondoltam a május elejére.A két varrat felszívódik vagy megint csipkedni fognak?Gyógytornán miket kellett csinálni?A csontot "csak" faragták vagy kivágtak belőle?Az inakat nekem is látni,próbálom a végső határig mozgatni.Várom a válaszod.Szia

Előzmény: leccina (1259)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1262

Szia!
Tudod,a türelmetlenség általában bajt okoz:az idő sok mindenre jó,most éppen Téged gyógyít!!!A bentlévő alkatrészt érzéstelenítés után veszik ki,én is erre gyúrok,mert már a tudattól rosszul lettem,nemhogy a látványtól...Szóval:nyugi,minden rendben!A fájdalom is csak múló állapot(bagoly mondja)

Előzmény: cilariknéandi (1261)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1261

Tök jó érzés már. Szerdán megyek teljes varratszedésre. Remélem is, hogy hamar javul, mert már bosszant, hogy nem lehet még ráállni. Bízom benne, hogy az is hamarosan eljön. Csak a drót vagy csavar kiszedésétől parázok. Nem tudom, hogy mi van bennem. Nem mondta az orvos. De amikor megláttam más fotókon, hogy milyen is az a csavar, hát rosszullettem. Remélem azért amikor kiveszi, akkor azért elérzésteleníti egy kicsit.

Előzmény: Törölt nick (1258)
leccina Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1260

szia!

az a röhej,hogy sokkal kevésbé, mint a másikkal. na jó, a műtét éjszakájáról ne beszéljünk, mert az kegyetlen! ezért mondtam, hogy hálisten, nincs több lábam! a jobb nekem nem fájt a drótkivétel után. azon kellett rögtön járkálni, most is csak kicsit dagad, sokkal kevésbé, mint még drótosan. megkönnyebbült a lábam, hogy kivették! bár nem akart kijönni, mert hallottam műtét közbe, hogy a doki mondta, hogy ha beraktam, akkor ki is szedem!:)) de kijöttek, haza is hoztam őket emlékül. ma már lementem kocsival a boltba, jó előtte itthon gyakoroltam a kuplungolást a kezelőcipővel:) a másik lábammal csak varratszedés után mertem ezt megcsinálni. most is azt mondom, okos ember volt, aki kitalálta ezt a nagyon randa, de nagyon hasznos cipőt! most még ezt a cuki sárga színt kéne lekoptatni a lábaimról, de sajna még csak a szemeteszsákos fürdés van:) gyógyuljál te is, nyárra szépek leszünk:)

Előzmény: Törölt nick (1257)
leccina Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1259

A cipőim a tavalyiak voltak, a vége fele már párat fel tudtam húzni közülük. bár az utolsó héten a fém miatt dagadni kezdett a lábam megint erősen. másként állt a műtött lábamon, más érzés volt. hiába volt dagadtabb, nem nyomta sehol a cipő. amióta kivették belőle, hát az egy megkönnyebbülés. most is dagadt picit, meg van benne még 2 varrat, de nem fáj, könnyen mozog, hajlik. reggel látom a lábfejemen az inakat, napközbenre ez elmúlik, de szerintem ez már jó jel. ezt mondta a gyógtornász is, hogy akkor lesz rendbe, ha már azok is látszanak mindig, ahogy hajlítgatom, feszegetem a lábam.

a másikban oldalt nyilall, a bütyök helyén. dagadt meg mig lila, de érdekes, jobban rá tudok lépni mint a jobbra tudtam műtét után. lehet megerősödött az elmúlt 3 hónapban:)

A másik lábammal nem várok ennyit a drótszedésre. a 3 hónap volt az ideális, csak a doki mondta, ha kibírom ezt a 2 hetet, akkor műtétkor egy kalap alatt kész. szerintem ne halogasd, egyszer úgy is túl kell esni rajta:)

Előzmény: Juliette65 (1256)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1258

Szia!

Figyeld meg, hogy hétről hétre mennyit fog javulni a lábad. Vigyázz azért, hogy ne erőltesd túl.

Előzmény: cilariknéandi (1254)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1257

Szia!

Gratulálok, hogy te is túl vagy a másik lábad műtétjén. Nekem fordítva volt.  A bal lábamon a műtét után sokkal jobb volt és kevésbé fájt, mint most a jobb lábamon. Nekem egy héttel a második műtét előtt vették ki a a még bent maradt 1 db kapcsot és annak a helye hát mit ne mondjak bizony fájdogált és két-három nap ismételten kezelőcipő kellett felvennem. Egyszerre az új műtét és a már műtött lábból való fém kivétel nem sok egyszerre egy kicsit?  Gondolom így te is szenvedsz rendesen. Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok.

Előzmény: leccina (1255)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1256

Szia!Igen,én is sajnáltam mindig a több lábon állókat.

Örülök a fejleményeknek!Magam sem tudom,mit választanék,ha a másikat is beütemeznék egy kis faragásra...Mi az,hogy kicsit érdekesek voltak a nemrég használt cipőid?(Én egyet merek csak felvenni az enyémek közül,még a nyári kitaposottat sem merem.)Hol nyilall:a lábfej felső részén vagy oldalt a vágásnál?

Nekem is kéne jelelntkeznem,hogy készen állok a drótkiszedetésre,- pedig nem!De múlik az idő,sőt néha rohan és nem érem utol...

Na,szép napsütéses napot!

Előzmény: leccina (1255)
leccina Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1255

szép napot mindenkinek!

túl vagyok a másik lábam műtétjén meg a fémek kiszedésén. most adok hálát az istennek, hogy csak két lábam van:) a műtét szerintem jól ment, egészen másként viselkedik a bal lábam, mint a jobb. jobban rá tudok állni, de nyilall, ami a másiknál nem volt. jobban dagad és lilásabb viszont. a jobb lábam az utolsó 2 hétben elkezdett dagadni. szerintem a 2 kapocs miatt. ahogy kikerült, szinte már úgy érzem, tökéletes. na jó, dagadt picit még. az utobbi időben használt cipőim érdekesek voltak. a műtött lábam a dagadás ellenére nem fájt, a másikon a bütyök igen. épp mondtam a kolleganőimnek, lehet, mégegyszer nem kezdenék bele. bár, ahogy nézem a kissé dagadt félkész jobb lábam... sokkal szebb a a réginél:))na ha mindkettő legalább ilyen lesz.....

cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1254

Sziasztok Csajok!

 

Mindenképpen el fogok töprengeni a másik lábam újra összerakásáról, mert KÉPZELJÉTEK!!!!!! Tegnap én főztem már. Ugyan nem nagy valamit dobtam össze csak egy kis bolognait, de akkor is. És még csináltam egy kis túrós pogit. Ennyiből jó egy panek-konyha. Nem lehet felborulni a méretek miatt. :)

Végig figyeltem arra, hogy ne lógjon a lábam. Feltettem a székre és így "közlekedtem" a konyhában. És a legjobb, hogy azért ha meg is éreztem, de nem fájt. Inkább egy kicsit feszített csak és még estére sem éreztem, hogy sokat mocorogtam az elmúlt napokhoz képest. Annyira örülök, hogy nem viselte meg annyira, mint ahogy gondoltam. Ma is kísérletezem egy kicsit. Persze nem fogok összedobni egy zserbót vagy vadas, csak paprikás krumplit, de kezdésnek ez is megfelel.

Na további javulást mindenkinek!

Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1253

Szia!

Bizony sokkal óvatossabb vagyok most, mint korábban és többet is pihenek. Előző esetben azért nem lehetett kiszedni 10 nap után a varratot, mert olyan volt a lábam, mint a kötözött sonka és bevágott a varrat. Valószínű most sem lehet, mert most meg vannak bevérzések.

A ceruzát én sem tudtam még gyermekként sem felvenni. Az ujjak terpesztése is csak a jobb lábamon ment, a balon nem. Most a terpesztés  a műtét után a bal lábamon nagyon picit, úgy hogy az talán szóra sem érdemes.  Ezeket a hasszúrikat utálom, mert hajlamos vagyok a feledésére és megint van 30 db, illetve már csak 26. További szép napot!

Előzmény: Juliette65 (1249)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1252

Szia!

Engem nem a Mády műtött. Nekem hosszú körbejárás, érédeklődés után 2 orvosra  esett a választásom. Egyik ő volt, a másikat viszont a család már nagyon régen ismert ortopédusa. Ezért természetesen az utóbbit választottam. Ha  nincs mindenféleképpen a Mádyt választom. Nekem 2 db kapocs van a lábamban, ami 8 cm hosszú és kicsit vastagabb mint a hústű és hasonlít is rá.

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1248)
bonci48 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 1251

 

Szia!

Itt van képekben, remélem látszik, hogy kidudorodik, az utolsó képen odatettem a jobb lábamból kiszedett csavart, 11 éve ekkora volt benne. Most is szerintem ilyen van, fél év múlva veszik ki.

Akkor ambulánsan szedték ki a rendelőbe megnyitották és kicsavarták- nem volt kellemes dolog, de akkor 1 évig hagyták benne, most már állítólag elég a fél év is. Egy év alatt nagyon becsontosodott.

 

Gyógytornát én is kiváncsian várom, hogy miket fognak csináltatni, remélem találkoztak már ilyennel :-)))

Megírom majd a gyakorlatokat.

Jó éjt: Bogi

Előzmény: Juliette65 (1250)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 1250

Szia!

Előbb kihagytam valamit:megdöbbenve olvastam,hogy a csavar kidudorodik?!Miért?Mekkorát raktak a lábadba?És ha igy látszik kivülről a helye,akkor hónapokig ott fog diszelegni, vagy pár hét,és kiszedik?Felnyitják a sebet és kis,orvosi csavarhúzóval kicsavarják?Húúú,az durva lenne.Nekem is lesz ilyen eltávolítósdim,de nekem semmi nem utal a benti elhelyezkedésre.És nem is igazán akartam a dokit faggatni,mert igy is rosszul vagyok a gondolattól...Nekem is azt mondták,hogy a színe (most átmenetileg bordóba hajlik,de) vissza fog halványodni a  kivétel után.

Előzmény: bonci48 (1220)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 1249

Szia!

Örülök,hogy visszatértél...Tényleg jó,hogy a lábad annyira nem sinylette meg ezt a fajta műtétet.Mondták,miért várnak oly sokat a varratszedéssel?

Gondolom,most kevesebbet talpalsz,hisz a másik sincs még totál erőben.Vigyázz is Magadra!
bonci48!A tornagyakorlatokra én is áhitozom!Nekem a ceruzafelvétel meg a lábujjakkal a szétterpesztés sosem ment,de a pipiske lábujjhegyre,az, jelentem: sikerül!Elérem a szekrény tetejét,mint régen!

Na,szép hétvégét és a gyógyulást kéretik folytatni!

Előzmény: Törölt nick (1246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!