Keresés

Részletes keresés

Dolna46 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1182
Jól gondoltam, én vagyok öreganyátok!
Na, ami azt illeti, a ti korotokban még "fölfordítottam" a világot, de még 5 évvel ezelőtt is, ez a szemét RA 4 éve kapott el, de amúgy istenigazából.Kopásokra számítottam, de az RA föl se merült bennem, azt se tudtam, mi az. Aztán kellett egy év, mire az orvosok is rájöttek, egy évig mindenféle gyulladáscsökkentővel próbálkoztak, hiába. Az idő alatt szenvedtem a legtöbbet. A steroidtól meg infarktust kaptam /2x/, akkor kezdett a doktornőm átállítani biológiai kezelésre, a harmadik /ami kisérleti szakaszban volt/ már használt is. Most a tavasszal leállította gyógyszergyártó a kisérleteket, meg is ijedtem, mi lesz most velem. Úgy látszik, a Mabthera is megteszi hatását, most megnyugodtam.

/A nick-névben szereplő szám a születési évem./

Vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat!
Előzmény: .ETNA. (1181)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.14 0 0 1181
Kedves Dolna, kis "költői túlzással", én már akkor is fogok örülni ha megérem azt a kort:-)

Én éppen annyi vagyok, amennyi a nicknevedben szerepel, de pszt, ez titok:-))) Tegnap este pl. végigültem 3 teljes órát egyfolytában egy fehér müa. háttámlás kerti széken (párna nélkül), azok után, hogy egész nap a városban kellett mászkálnom, na ez se semmi volt:-))

Egy Galéria udvarán volt filmvetítés - két 60-as évekbeli beat-film - Illés, Metro stb.
Előzmény: Dolna46 (1180)
Dolna46 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 1180
Lányok, minden elismerésem a tiétek! Én ilyen mozgásokról már nem is álmodozom a közel 65 évemmel. Ti biztosan jóval fiatalabbak vagytok!
Most örülök, hogy nem fáj semmim - persze, ha kicsit tovább "talpalok" a konyhában, vagy nyakamba veszem a piacot, a kikopott bal forgóm és térdem megérzi, nem győzöm kipihenni...

Kellemes gyakorlást!
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.13 0 0 1179
Nem is tudom miért, azt gondoltam, hogy a derekat is megviseli.

Köszi, igazad van, el is kezdem, leginkább azzal, hogy mielőbb veszek egy karikát:-)
Előzmény: ovics (1178)
ovics Creative Commons License 2010.08.13 0 0 1178
Sosem fájt a derekam . A hastánc inkább a lábakat viseli meg, ugyanis behajlított térddel kell mindent csinálni.Viszont, akinek gond van a gerincével, annak tényleg nem ajánlott a hastánc.
Ne vacilálj, mert amíg nem próbálod meg, nem tudhatod, begorombul-e a derekad. Nem törvényszerű. Esetleg rájössz, hogy kár volt nem hullahoppozni :-))
Előzmény: .ETNA. (1172)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.12 0 0 1177
Hát sajnos ez biztos egyén-függő, nem hiszem, hogy meg lehet jósolni, bár ha ambuláns a műtét... talán nem lesz túl hosszadalmas.

A legnagyobb feladat ilyenkor - szerintem - egy nemcsak jól, hanem szépen (a csúnyán összeforrt műtéti heg stb. miatt) is operáló orvos kiválasztása!
Előzmény: csympy (1176)
csympy Creative Commons License 2010.08.12 0 0 1176
Köszönöm,én is valahogy így gondoltam,az nem állapot,hogy várjak.A műtéttől nem tartok,inkább attól,hogy mennyi időt vesz el a felépülés.
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1175
Szerintem is két út lehetséges: vagy azonnal keresel egy másik orvost, vagy pedig a mostani orvosodhoz kell elmenned és őszintén elmondani neki, hogy nincs időd a várakozásra, mert a munkádhoz szükség van a kezedre.

Egyszerűen mond el, hogy ha csak nem orvosilag indokolt a "várakozás", akkor Te mielőbb szeretnél pontot tenni ennek az ügynek végére, mégpedig műtéttel! Azt olvastam, hogy (nem tudom biztosan, csak a neten néztem meg most) kb. 20 perces ambuláns műtét, helyi érzéstelenítéssel. A műtét során az ideget nyomó szalagot átmetszik.

Azt is említik a cikkek, hogy ha nem reagál megfelelően a beteg a gyulladásgátló gyógyszerekre, injekciókra, vagy a szteroid injekciókra (amik egyébként is csak átmeneti segítséget jelentenek, de magát a bajt nem orvosolják), akkor a sebészeti beavatkozást kell választani. A műtétről pedig ezt írják:

"Sebészi beavatkozás: A legtöbb beteget indokolatlanul elriasztja. A beavatkozás kb. 20 percig tart, helyi érzéstelenítéssel vagy altatás alatt is elvégezhető, ami a betegtől függ. Ez egy járóbeteges eljárás, ami kevés rizikóval jár, és általában teljes gyógyulást hoz a beteg számára, kivéve a nagyon súlyos eseteket."

Ez egyáltalán nem tűnik "vészesnek", persze tudom, hogy minden műtétnek van kockázata, de mi ez pl. egy nyílt szívműtéthez képest, vagy hogy témánál maradjak, egy csípőprotézis műtéthez képest?! Azt viszont egyik netes cikkben sem olvastam, hogy a diagnózis után x hónapot, évet stb. kellene várni? Ettől még lehet, hogy így van, de erről a dokidat kell - mielőbb !!! - megkérdezned!!!

Sok sikert hozzá, tudom, hogy nem minden esetben olyan egyszerű a valóságban valamit "végigzongorázni", mint ahogy azt a tanácsot adó gondolja:-)))
Előzmény: csympy (1173)
afintha Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1174
Velemenyem szerint nem kell megvarni, amig hasznalhatatlan a kezed, hanem joval elobb kell megmuteni.
Kezsebesszel kellene beszelni.
Előzmény: csympy (1173)
csympy Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1173
Sziasztok! Nem tudom,jó helyen járok-e a kérdésemmel.1-2 éve kezdett el fájni,zsibbadni először a jobb,majd a bal kezem.Az ujjaimból indul,és fel egészen a könyökemig,olykor a vállamig.Minden kézzel végzett munka nehézséget jelent,biciklizéskor 1-2 km után annyira elzsibbadnak a kezeim,hogy nem érzem őket,nem birok cipelni még egy átlagos bevásárló szatyrot sem,mert annyira fáj tőle a kezem,éjjelente arra ébredek,hogy nem érzem a kezeimet.Több,mint 1 éve diagnosztizálták Pesten az Amerikai úton,hogy kétoldali Carpalis alagút ( kéztő alagút ) szindrómám van,meg kell műteni,de azt mondta az orvos,hogy várni kell vele,amíg teljesen használhatatlan lesz a kezem.Ezzel nekem annyi a problémám,hogy én a kezemmel keresem a pénzt,takarítok,és nem tudom azt megvárni,hogy ne tudjam használni,már így is kín szenvedés a munkavégzés.Nem vagyok arról meggyőződve,hogy ez tényleg így kell működjön.Tudtok erről valamit?Van köztetek,akinek hasonló problémája van/volt és tudna tanácsot adni,mi tévő legyek?
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1172

Már annyiszor szerettem volna megkérdezni Tőled, de mindig kimegy a fejemből: a hastánc mozdulatok miatt nem szokott fájni a derekad?

 

Egy barátnőm ajánlotta a hullahopp karikázást (jó a kis lightos babaháj eltűntetésére), de nem merek belefogni, mert attól félek, hogy "begorombul" a derekam, ami eddig még soha (!) nem fájt, ahogy egyik nagyízületem sem, korábban mindig csak a kisízületekkel volt gondom. Utálom, hogy olyan kis "félős" lettem az RA miatt, néha annyit vacilálok egy kis dolgon is :-(

Előzmény: ovics (1167)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1171

Ezek a fránya masinák, mindig tudják, hogy mikor kell elromlani.

 

Nálunk is hasonló történt, bár a viharhoz nem volt köze. Hazajöttünk a nyaralásból,  letelt a férjem szabija és már mennie is kellett ki, (most éppen Németországba), persze mikor itthon dolgozott (hónapokig) soha, semmi baja nem volt a gépnek. Bezzeg most hogy kiment, alig egy hét telt el és nem akart bejönni a net. Hogy én milyen mérges voltam! Szerencsére a fiam (informatika szakra járt) valahogy megbütykölte, nem is tudom, nem ismerte fel a hálózatot, vagy valami ilyesmi volt. Át kellett állítani, meg ... nem is tudom. Ja és csináltunk egy teljes átvizsgálást és kiderült, hogy 4 Trójai vírus is megpróbált "befurakodni", szerencsére a tűzfal azonnal karanténba helyezte, de persze ezt ki is kellett volna törölni, amit ugye én nem tettem meg. A lényeg, hogy most már úgy-ahogy, de minden OK (lekopogom). Egyszóval, mélyen át tudom érezni, ami Veled történt :-)

 

Nagyon jó, hogy jól reagál a szervezeted erre az új infúzióra is!!! Ha már most hatásos, később sem lehet gond, legalábbis ezt tapasztalom a környezetemben a betegtársaknál és persze saját magamon is.

 

Előzmény: Dolna46 (1168)
Dolna46 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1170
Elképzelhető, mert aznap délután többször volt áramkimaradás is, dörgött, villámlott. Amikor - többszöri áramkimaradás után - jött a vihar, kikapcsoltam, aztán visszakapcsolni, újraindítani már nem tudtam. Azt írta ki, hogy "Lemezleolvasási hiba történt, indítsa újra: Ctrl+Alt+Del - de hiába próbáltam, újra meg újra csak ez a kiírás jelent meg.
Az egészben a legbosszantóbb az volt, hogy egyedül voltam a házban, nem tudtam beszélni róla senkivel. Igaz, kínomban felhívtam a 120 km-re lakó fiamat, ő egyszerre azt mondta, biztosan a merevlemezzel lesz a gond, ne is próbálgassam. Azt hittem, a vőm vagy az unokám tudnak majd segíteni rajta, ha hazajönnek, sajnos nem tudtak, csak annyit, hogy a vőm elvitte a szervizbe és hazahozta. ...én meg nehéz szívvel, de fizettem...!
Előzmény: afintha (1169)
afintha Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1169
Villamlas miatt mentek ezek tonkre?
Előzmény: Dolna46 (1168)
Dolna46 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1168
Szervusztok!
Én azért nem jelentkeztem, mert 12 napig nem volt gépem. A gyerekek elmentek Olaszországba, másnap délután a masinám bedöglött. Gondoltam, a házi "gépdoktorok" majd helyrehozzák, ha hazajönnek. Sajnos, akkora baja volt a gépnek, hogy se a vőm, se az unokám nem tudták megreparálni, el kellett vinni a szervizbe. Merevlemez-, kondenzátorok, ventillátor-csere történt, kemény 20.500 Ft-ot számláztak, de most sem tökéletes, a vőm szerint újra kell telepíteni. Ha lesz ideje, elvégzi a telepítést, addig kinlódok vele így, mert naggggyon lassú!

A Mabthera infúzió jótékony hatását érzem, egyetlen ízületem sincs begyulladva, végül is jól vagyok.
Remélem, Ti is!

További kellemes nyári időtöltést!
Előzmény: .ETNA. (1162)
ovics Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1167
áááááááá, nem ment el az eszem..............................:-))
Előzmény: .ETNA. (1166)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1166
Amen! :-)) További jó pihenést, munkára még csak ne is gondolj!!! :-)
Előzmény: ovics (1165)
ovics Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1165
3 hétig szabin vagyok. Még hátra van 2. Tök jól vagyok................lehet, hogy CSAK munkaundoritiszem van és nem sokizületi? :-))
Előzmény: .ETNA. (1162)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1164
Jaj ez nem túl jó hír, remélem végül kiderül, hogy semmi komoly!!! Majd írj, hogy mi az eredmény!

Melyik tengerpart? De jó lesz Neked, én csak reménykedem, szeptember elején/közepén valamikor jön haza a férjem Németországból, jó lenne, ha mi is el tudnánk kicsit menni még valahová, hát majd kiderül, hogy megy-e, illetve megyünk-e vissza, mert akkor nem lesz már idő újabb nyaralásra:-(

Én egyébként legszívesebben az egész nyarat a víz mellett tölteném, sőt a vízBEN:-)
Előzmény: Ibolyafr (1163)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1163

A tengerpart még várat magára, az elalélt viszont nálam talált.

Jun. 14-én volt egy szédüléses rohamom,/teljesen még nem multel/csak pihegek azóta. Most SM gyanus lettem, mivel az "nagyfoku agyi vezetési hiányt" irt le.

Jövő hét szerdán lesz agyi és csípő MR felvétel.

Hétfőn voltam reuma dokinál, levették a vért antitestekre,hepatitisre, ha jó akkor indul a biol. terápia.

Nagyjából ennyi, a tengert viszont nem hagyom ki, szept elejétől 2 hét... már naon várom.

 

 

Előzmény: .ETNA. (1162)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1162
Nagyjából mindenki elaléltan fekszik a légkondis szobában, esetleg a tengerparton?:-))
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1161
Igazán szuper, hogy jól érezted magad, a tánc és a nevetés amúgy is jó hatással van az emberre:-) Szúnyog a Balcsin témáról mindig eszembe jut, hogy most biza' valamit nagyon elrontottak (jó tudom, részben az árvíz az oka), majd minden évben az északi parton Akaliban szoktunk kempingezni (Strand Kemping) és még soha egyetlen egyszer sem voltak szúnyogok. Rókát láttunk már egyszer kora hajnalban átosonni a kempingen, de szúnyog... eddig sose volt!

Éppen most, alig egy-két perce olvastam a facebook-on:-)

Nem is tudom, szóba került már, hogy hová mentek nászútra? Nem tudtam rájönni a háttérben lévő épületből, hogy hol készült a fénykép. Persze nem is ez a lényeg, a fő, hogy megértik egymást és most biztosan nagyon-nagyon boldogok, olyan aranyosak együtt az esküvői fényképeken, látszik, hogy mennyire szeretik egymást, ráadásul nagyon jó időt is sikerült kifogniuk. Biztosan nehéz lesz visszarázódni a dolgos hétköznapokba ennyi izgalmas esemény után:-)
Előzmény: ovics (1160)
ovics Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1160
Tegnap este én is megjöttem a jógatáborból.Balcsin volt, remek idő, csak a korai keléssel volt gondom, mert késő éjszaka volt, mire elaludtunk. De a fránya szúnyogok még akkor sem adták fel. 28 fokos volt a Balaton. Vega kaja volt,azaz hús és tejmentes, de nagyon finom volt.Voltunk utcabálon, ahol "ráztam", majd a búcsúesten is ropptam, hiszen régen táncoltam...........kb 3 hete :-)). Hastáncos csapatkánk itt is megmutatta, mit tudunk.

Fiamék is tegnap este jöttek meg a nászútról, most jönnek hozzánk.............rengeteg élményük van.
Előzmény: .ETNA. (1158)
Dolna46 Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1159
Azért jó, hogy a nyaraló-helyről is tudsz üzenni, nincs mindenhol internet. Gondoltam, hogy nyaral a "jónép", azért nincs beírás. Nem irigykedem, én a ventillátor mellett nyaralok, a napot, meleget nem tudom elviselni. A legtöbb szives így van vele, még a fiatalabbak is. Lányomék jövő héten mennek a lurkókkal a Balcsira, hívtak engem is, de jobb, ha itthon maradok. Majd elfoglalom magam, öntözöm a virágaikat, meg hajnalonta kiszellőztetek náluk is.
Egy héten kétszer-háromszor főzök, de csak hajnalban, később a konyhát még ventillátorral sem tudom elviselni, a tetőtérben lakom, a konyha most éppen 33 fokos.
A szobák északi fekvésűek, ott tudom tartani a 28-29 fokot, de a ventillátor még éjszaka is megy mellettem.

Sütkérezzél és pancsoljál kedvedre!
Előzmény: .ETNA. (1158)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1158
Most már értem:-) a hiba az én "készülékemben" lehetett, nem frissített vagy mi, mert most már látszik, hiába az otthoni gépem az igazi, na inkább nyaralgatok tovább, már most jó meleg van, imáááááádoooooommmm ezt az időt :-))
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1157
Nem értem, hogy miért nem ment át tegnap a válaszom, pedig a saját adatlapomon a reumafórumos hozzászólásaim között látszik... hm?
Előzmény: Dolna46 (1155)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1156
Köszi, éppen nyaralunk:-)) Örülök, hogy jól vagy !! Azért inkább ne sokat járkálj:-))

Erről a festék, hígító stb. szagról mindig a terhességem jut eszembe. Más terhes nő az epret, a túrógombócot, a savanyúságot, a "tudomisénmit" kívánja .... és én?? Na én a hígító és a Trabant kipufogó gáz illatától egyszerűen elaléltam. Szabályosan el kellett előlem dugni a hígítós üveget:-)) Ha kocsival utaztunk és előttünk egy Trabi ment, letekertem az ablakot és jó mélyeket szippantottam, egyszer vérvételre mentem a kórházba és valahol az alagsorban festettek... hát úgy kb. 10 percig kotorásztam a táskámban (persze ez csak "alibi" volt), hogy közben jól kiszaglászhassam magam:-) Pedig tudtam, hogy ártalmas, meg minden, persze azért vigyáztam is, hogy sokat ne szipákoljak, de egyszerűen nem tudtam neki ellenállni. Szerencsére ez a megmagyarázhatatlan "vonzalom" a terhességgel együtt eltűnt:-)) Bár most is érzek még valamiféle nosztalgiát:-)

Ami az egészben érdekes: a fiam szintén imádja a régi Trabantos-Wartburgos kipufogó gáz illatát... Hm:-)
Előzmény: Dolna46 (1155)
Dolna46 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1155
Jelentem: jól vagyok, végigéltem az ajtók festését, szagoltam a festékszagot három napig, a lakás meg piszkosul átmelegedett, mert ki kellett nyitnom az ablakokat a festékszag miatt. Most aztán a ventillátort hurcolom magammal abba a helyiségbe, ahol éppen vagyok - ezzel a kopásos térdemnek adtam a pofont, remélem, a Celebrex használ majd neki.

Kellemes, strandolós napokat kívánok!
Előzmény: .ETNA. (1154)
.ETNA. Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1154
Szép álmokat:-)) Azért időnként kelj fel, legalább enni valamit:-) Szurkolok, hogy ez is legalább olyan hatásos legyen, mint az előző volt, esetleg jobb is lehet...
Előzmény: Dolna46 (1153)
Dolna46 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 1153


Sikeresen túl vagyok a maratoni infúzión. Reggel fél 9-kor kötötték be és és fél 3-kor szabadultam a speciális "benettonzöld színű" székből.
Fél 4-kor értem haza, azonnal belezuhantam az ágyba, már a hazafelé úton a kocsiban is bóbiskoltam. /5 szúrással csöpögött le a 3 tartály infúzió, mert az ereim elpattantak és mindig újra kellett szúrni. Holnapra olyan lesz a karom és a kézfejem, mint a térkép. / Vigasz: legközelebb fél év múlva lesz ilyen dupla /2x 2 hét különbséggel/ adag, és remélem, a hatása addig kitart.
Most jól bereggelizek és visszamegyek szunyálni. Magyarul: megkezdem a forró nyárban háromnapos téli álmom! Majd jövök, ha kialudtam magamat.
Nektek legyenek kellemes napjaitok!

Üdv.: Dolna

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!