Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 1296

Szia Zsuzsi!

Sokan írkálják itt a fórumon, hogy milyen eljárással készült a műtétjük, de az én zárómban nincs benne. Benne van viszont, hogy a tengelyt korrigáló harántosteotomia 2 db tüződróttal rögzitve van. Ma voltam varratszedésen és hál istennek hamar végeztem.

A csomókat szépet elvagdosták, úgy mint tavaly a másik lábamon. Tulajdonképpen fél varratszedésem volt. Leragaszgatták kis csikokkal és újra kötözték és hétfőn ismét kell mennem. Még mindig egy helyen váladékozik egy kicsit.  Ami meg nagyon meglep, hogy ma reggel elkezdett valami szúrni. Remélem nem a tüződrót. A másik lábamból épp, hogy betöltöttem a 11.  hetet, de még a 12.-et nem értem el, amikor ki kellett venni az egyik drótot, mert szúrt. (Most meg csak 2 hetes vagyok.) Ott helyben a rendelőben, helyi érzéstelenítéssel ki is kapta.  Az első szúrás volt csak szúnyogcsipésszerű. Azon kívül semmit nem éreztem. Tényleg rohamosan javult utána a lábam, bár a másodikat műtét előtt egy héttel szedte ki szintén a rendelőben.

Még a doki számolgatott is és mondta, hogy nincs gond. Most tudja, hogy szúr, de jelenleg semmi reakciója nem volt. Legalább nem ficánkolok.  Lehet, hogy a varrat része, ami bentmaradt, ami sötétkék és kemény, olyan mint a damil. Végül is gondolom, hogy az is szúrhat, vagy nem? Én Neogranormonnal kenegettem a heget a másik lábamon és körömvirág balzsammal körülötte. Gondolom ezt a lábamat is majd úgy fogom.

Ahogy írtad én is hasonló szandit vettem egy hónapja. Fekete bőr, fölül és a bokapántnál tépőzáras. Hibája, hogy nincs benne betét.

Körül akarnám járni, hogy utólag építenek e valahol betétet bele. Hallottam már ilyenről, de nem tudom még hogy hol készítik. Sokat írkáltam. További jobbulást.

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1291)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 1295

Szia!

Nem gondolnám, hogy van valami baj és  a világért sem akartalak megsérteni, de te tetted fel a kérdésedet a fórumon. Megpróbáltam jóindulatuan visszakérdezni.

Úgy gondolom, hogy a vállad, azért fáj, mer a  mankó valószinűleg kikésziti a vállaidat.  Ezt esetleg elmondhatnád az  orvosodnak. Gondolom nem akarsz rovábbi eü.  problémát magadnak.

A kezelő cipő nem akkor kell, amikor már ráléphetsz a lábadra, mert már akkor szükségtelen és jelentősége sincs. Nem tudom, hogy a te kezelőcipőd milyen, vagy mit nevezel annak. 

A kezelőcipő pontosan arra az ídőszakra való, amikor nem léphetsz a lábadra. Ez óv attól, hogy a műtéti területet még véletlenül se terheld. Ha olvasgatod a fórumon, akkor azt is olvashatod, hogy aki esetleg nem szerzett be kezelőcipőt valamilyen oknál fogva (egyébként sokan nem is tudnak arról, hogy létezik ilyen)  az vagy a sarkán, vagy a lába külső élén közlekedik minimum 6 hétig. Hozzá tenném, hogy ez sem túl kényelmes, mert egy ídő után a boka fog fájni. Minden műtét után van olyan, hogy a körülötte lévő területet nem úgy érzed, mint korábban (idegenérzet).  Ídővel majd el fog múlni, ezért ne izgulj. Jobbulást!

Előzmény: cilariknéandi (1292)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.27 0 0 1294

Nem tudom miért nem lehet használni, de nagyon szigorú a doki, úgyhogy nem nagyon akarok vele vitázni. Egyébként nekem a hartántot is bütykölte, lehet, hogy azért nem lehet. Viszont létezik, hogy most amikor már szabadon kell lenni a sebnek és kenegetni kell, most vettem észre, hogy vannak részek a seb mellett, ahol bizony nem érzek semmit. Kicsit megijedtem ettől. Légyszi mondatok valami bíztatót ezzel kapcsolatban. A vállamtól is kivagyok. Alig tudok ránehezedni. Már ezért is várom, hogy ne kelljen használni a mankót.

A választ előre is köszi

Üdv: Andi

Előzmény: leccina (1293)
leccina Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1293

nincs semmi baj, de azért van a kezelőcipő, hogy már másnap abban járj. és én a második mütét után azt mondom, hogy tényleg lehet benne járni. a mankó csak az első nap kellett. miért nem léphetsz rá??? olvastam én is, hogy eltérnek a vélemények, pihentetni hetekig, meg a másik, hogy igenis használni. nos engem április 13-án mütöttek a bal lábammal. használom a kezelőcipőt, autót vezetek benne, ellátom a háztartást. nem annyira intenziven, mint előtte, de kényelmesen, nyugisan. a bajom inkáb azzal van, hogy az előtte műtött jobb lábam (jan. 6.) kezdem már megint rosszul használni, kezdek megint a külső talpélemen járni. pedig mennyit izélgetett érte a gyógytornász!! szóval azt mondom, mindenki a tűrésszintjének megfelelően igenis használja a lábát!!!

Előzmény: cilariknéandi (1292)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1292

Miért mi a baj ezzel? Egyáltalán nem léphetek rá. Ezért kell a mankó. A kezelőcipőnek meg nagy haszna lesz, ha majd ráléphetek. Bocs, de most nem nagyon értem, hogy mi a baj ezzel.

Andi

Előzmény: Törölt nick (1289)
Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1291

Szia C! :-))

 

Na szóval: a végén kezdve: nem a zárójelentésből tudom, mert ott érdekes módon nem is szerepel, csak szóban sokszor említette már, így tudom, hogy Austin - típusú műtétem volt. Anno, mikor ezt hónapokkal ezelőtt legelőször hallottam, naná, hogy ezerrel rákerestem a neten, de - számomra érdekes módon - nagyon keveset találam, de azért a lényeg kiderült. Nem kapcsok, és nem csavarok, hanem drót és (csont)vésés...:-( Az viszont rajta volt a zárómon, és nagyon, de nagyon örültem neki, hogy "az osteotómiák gyógyultak" - ez a vésést jelenti, tehát nagyon laikusan de én úgy fordítottam magamnak magyarra, hogy összefort, amit szétvágtak (véstek). Halleluja és hurrá!

 

Dr. Batz: este felhívom Anyukámat, és megkérem, hogy a nála hagyott cipősdobozon nézze meg pontosan a cipő fantázinevét/típusát, mert azt már vissza se hoztuk, csak a cipőt, azt is már a lábamon, de egy mindenhol állítható tépőzáras szandit képzelj el, világosbarna puha bőrből, hátul vékony pánt tartja a lábamon  és elöl is két vastagabb, tépőzáras pántból áll, amolyan igazi szandi - dédnagyi style!!! :-) De, amint már hangsúlyoztam, valószerűtlenül kényelmes, egy ici-pici Scholl boltban vettem, Győrben.

 

És igen, érezni nem érzem LÁBBAL vagyis a lábamban a drótokat, de tegnap kenegettem Contractubex géllel a heget illetve körömvirágkrémmel a rém töredezett, száraz lábfej bőrt és megállt bennem az ütő! A nagylábujjam és a következő ujjam közötti heget (mert ott is vágtak) kenegettem ezzel a Contractubex-szel, és kitapintottam a drótot! Leírhatatlanul szar és ijesztő érzés volt! Oldalt nem érzem, mert a drót másik részének gondolom a nagylábujj felőli (esetemben jó nagy) vágásnál kell lennie, de nagyon nem mertem tapizni, nehogy véletlenül ott is megérezzem!! :-))) Ott viszont nagyon duzzadt és nagyon lila!A Contractubexet viszont nem a doki ajánlotta, hanem mindenki más, tehát egy csomó beteg, állítólag ha frissen műtét (=varratszedés) után kezdi el kenegetni az ember vele bármilyen sebét, sokkal szebben, hegmentesebben gyógyul a heg! Persze erre sem vot idő rákérdezni, így kicsit lutri alapon és bízva a többi beteg kedvező tapasztalatában, de nem orvosi javallatra használom!

Drótkivétel időpontját állandóan változtatgatja a doki, totál összezavar ezzel, múlt pénteken a legújabb verziója az volt, hogy akár az is elképzelhető, hogy legközelebb, ha megyek, 3 hét múlva és azt mondom, hogy akadályoz a lábujjaim mozgatásában (ezt fogom mondani!), lehet, hogy ott helyben, helyi érzéstelenítéssel kihúzza. Iszonyatosan félek tőle, egyúttal túl is szeretnék lenni rajta nagyon, mert nagyon sok műtött beteg szerint utána nagyon felgyorsul a gyógyulás, se duzzanat, se lilulás, és állítólag a drótoknak az összeforrásig volt nagy szerepük, jelentőségük, úgyhogy ha a dokim belemegy, én pláne, tehát KI VELE!

 

Üdv, szia:

 

Zsuzsi

 

 

Előzmény: Törölt nick (1290)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1290

Szia Zsuzsi!

Igen, körülményes ilyen messzíről feljönni a dokihoz. Kicsit nekem is kell utaznom és várnom. Sok a beteg ember.  Cipővel kapcsolatban most mindegy, hogy milyen. Az a lényeg, hogy most jó legyen. Néztem a neten, de nem találtam azt a cipőt amiről írsz. Nekem korábban volt egy Dr. Batz féle elől zárt  kis bőrpapucsom, amiben hosszanti harántemelő volt. Nagyon szerettem és jól le is hordtam. Mi még nem beszélgettünk a dokimmal a betétekről, mert még nem is aktuális. Azt viszont elkeserítene, ha nem lehetne nyáron szandit felvenni, bár tudom, hogy abba meg betétet nem lehet tenni a nyitottsága miatt. Már nagyon unom, hogy évekig nyáron elől zárt  utcai papucsokat hordtam, hogy takarjam a takargatni valót. Holnap megyek én is varratszedésre.  Érdekes módon a lábam egyáltalán nem dagad, helyette fájdogál. A záródból kiderül, hogy neked melyik fajta műtéted volt? A drótokról neked mit mondott a dokid, mikor akakrja majd kivenni? Ki tudod már tapogatni, hogy hol van?

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1287)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1289

Mankó egy lábhoz? Akkor minek a kezelőcipő?

Előzmény: cilariknéandi (1288)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1288

Sziasztok Lányok! Már csak 3 hét mankó! A vállam tökre ki van borulva. Jobban fáj, mint a lábam. Merthogy az már abszolut nem fáj. Most már le kellene venni a ragtapaszt, hogy szellőzzön és kenegetni körömvirág krémmel. Tartok attól, hogy, mint mindig belerúgok valamibe és felszakad a seb, de megpróbálok még jobban vigyázni rá. Valaki tud valamit ajánlani a vállamra. Kentem már sokféle krémmel, de egyik sem használ. Ja és létezik, hogy a drótot érzem egy kicsit szúrni? Várom válaszotokat és utólag is boldog húsvétét, csak nem voltunk itthon.

Javulást mindenkinek!

Andi

Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1287

Szia Cocer!

 

 

Köszi szépen megint a választ!

Elméletileg és "hivatalosan 3 hét múlva pénteken, május 13-án mennék kontrollra, méég mindig erősen hezitálok, hogy esetleg visszamenjek - e előbb, mert csak egy bizonyos pontos, egy fajta lépés"mód"nál fáj, de akkor húúúúúú! Nagyon komoly visszatartó, hogy a lakásomhoz képest épp a világ másik végén van a kórház, és állandóan szegény jó uram hoz-visz, miközben még dolgozik is (sokat), és szintén hozza -viszi a gyerekeinket is, meg ellátja a családot - helyettem. DE ami a lényeg, hogy mindezen felül embert próbáló és "három napi hidegélelmes" a történet, és húúú de nincs kedvem egy délelőttöt rááldozni, és azt is csak pénteken lehetne, mert csak akkor rendel ambulánson a dokim, azon kívül meg össz-vissz egy napot van csak bent a kórházban, csütörtökön, amikor műt, akkor gondolom esélyem semmi....

 

MÁS: A cipő amit vettem (Dr. Batz), nem sportcipő, hanem hallatlanul kényelmes gyógycipő, elől-felül két nagyon puha, állítható bőrpántból áll, meg hátul a szokásos tépőzáras pánt, de a talpbetét része, az valami álomszerű! Soha életemben nem volt ehhez hasonlóan kényelmes (egyébként iszonyatosan nagymamis, de ezt most magasról......:-))) ) cipőm, szerintem belül valami 'légpárnás' vagy zselés, de ahogy hozzáérek ujjal pl., nagyon puha és így jócskán még le/benyomódik a talpbélés, mintha zselés lenne vagy légpárnás, csúúúúcs! Természetesen lúdtalpbetétes is, amit később, majd egyszer, ha a doki bácsi úgy dönt, hogy mostantól "rendes" cipőt is hordhatok, akkor már mindig kell talpbetétet hordanom, ezt már jó előre és jó rég jelezte, de mivel most még nem mondta, csak annyit, hogy elkezdhetem elhagyni szépen-lassan a kezelőcipőt, és szoktatgatni a lábaimat a hagyományos cipőhöz, valamilyenhez, remélem, még ezzel nem "előztem" meg koromat , és nem hordom túlságosan  idejekorán. Az első két alkalommal egyébként épp a talpbetét kis "puklijai" miatt nehezen tudtam felvenni a cipőt, nagyon érzékeny volt, de két nap alatt csúcsra járattam és zseniálisan érzem magam benne!

 

Nem locsogok többet, remélem, jól telt az ünneped, és minden többi gyógyuló fórumostársunknak, várom válaszodat, ha van kedved és /vagy bármi reakciód a leírtakkal kapcsolatban!

 

Üdv, szia:

 

Zsuzsi

Előzmény: Törölt nick (1286)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1286

Szia Zsuzsi!

Nem tudom, hogy mikor mész dokihoz egy ujabb konrollra. Szerintem kéne szólnod neki a talpfájdalmad miatt. Biztos, hogy nem a dróttól van, mert a drót ott van, ahol a hegg a lábadon. Amikor kiveszik újra ott fogják megnyitni egy szikehegy erejéig. Nekem utána a jobb lábamon egy öltés sem kellett, hogy csak ismét bekötötték 2-3 napra és addig újra rövid időre kezelőcipő kellett  felvennem. A fém helyét egy darabig lehet érezni, de nagy megkönnydebülés ha már nincs benne és az elszíneződés és lassan elmúlik. Betét készíttetésénél meg szerintem a számítógépes ami pontos méretre van az a   megbízható, mert tutti, hogy minden oda esik ahová kell. Olyan pontos, mint a kompjuteres szemvizsgálat. Sajnos ezt a betétet is évenbte újra meg kell csináltatni, mert a betét is deformálódik és a lábad is változhat.  Én még ezzel nem tudok foglalkozni. Egyébként is nekem még a keresztboltozat műtétem mindkét lábamon hátra van. A hosszantít a bütyivel együtt most megcsinálták. Egyébként milyen ez a dr. Batz cipő? Sportcipő? Átmenetre én is vettem egy Walkmaxx cipőt, amit a TV-ben hirdetnek. Most jó, mert azonos magasságban van a kezelőcipővel és könnyebb a járás, mert nem bicegek annyira és nem készíti ki a derekamat. További szép napot és kellemes ünnepeket.

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1285)
Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.24 0 0 1285

Szia Cocer!

 

 

Köszi szépen a választ, végül is nem volt más választásom, tegnap vettem egy cipőt, mert az otthoni, nagy, családi "felhozatalb doki küönól" csak a férjuram 42-es papucsa jön fel rám jelenleg, és bár az viszont állati kényelmes, mert bár gagyi kínai, de valami habszerű anyagből van és mesésen puha a talpamnek! De egyrészt a doki direkt kihangsúlyozta, hogy "ne papucs legyen, hanem cipő", másrészt viszont hiába is kényelmes otthonra a papucs, utcára abban nem mehetek, mert túl nagy, és nem is tartja a lábam annyira. Vettem így Győrben egy végtelenül kényelmes Dr. Batz cipőt, és ugyanmár eleve talpbetétes. amit még nem modott a doki, hogy már ilyenben csoszi-csoszizzak benne, csak azt, hogy ha teljesen felgyógyultamam, akkor onnantól viszont mindig talpbetétet kell szigorúan hordanom és ezúttal be is fogom tartani az előírásokat, gondolom, már réges-régtől hordanom kellett volna....:-( (Bár orvosnál nem jártam korábban a lábam miatt, csak mióta már nagyon fájt, pedig a csúnya-csúnya deformitás már igen rég megvan.)

 

Am éppen most aggaszt, hogy a jobb lábamon, a talpamon van egy pont, ahol nagyon érzékeny minden lépésnél most, hogy már nem a kezelőcipőt hordom! Próbálom a bentlévő drótokra fogni, és épp ezért abban bízom, hogy ha kiveszik a drótot, elmúlik ez a bántó talpi fájdalom! Közel a dróthoz fáj, szóval remélem, hogy "csak" ennyi, és hamarosan vége!

 

Köszi, hogy ha végigolvastad, szia, Boldog Húsvétot,

 

Zsuzsi

Előzmény: Törölt nick (1281)
bonci48 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1284

Kellemes Ünnepeket minden sorstársnak!!!

Előzmény: Törölt nick (1283)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1283

Minden sorstársamnak kellemes és boldog húsvéti ünnepeket és mielőbbi gyógyulást kívánok.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1282

Szia Bonci48!

Nekem zsellés zacskóm van egy egy textil huzatban. Én is a huzaton, a kötésen, keresztül hűtöm naponta többször 15-20 percet. Érzem, hogy nagyon jót tesz. Most ennél a lábamnál a hűtést és felpocolást a doki is előírta a zárójelentésben. Ügyes vagy, hogy buszozni is tudsz már csak legyél nagyon óvatos. Tudod ilyenkor mindig az ember azt a testrészét üti meg, ami fáj. További gyógyulást neked is!

Előzmény: bonci48 (1274)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1281

Szia Zsuzsi!

Nem hiszem hogy kellene 2-3 számmal nagyobb cipőt vásárolnod, mert szerintem csak kidobott pénz lenne. Én nekem a bal lábamat műtötték tavaly november 2-án. Vennem kellett a 10. héten egy lapossarkú csizmát, ami oldalt cipzáros volt. A cippzár lentről, majdnem a talpról indult. A 38-as jó volt. Eddig is ilyen méretet hordtam, tehát a méret nem változott. Mostmár jó ídő lesz és papucsban tudsz majd járkálni. Szerintem figyelj oda,  hogy eldeformálódott régi cipőt ne vegyél fel. Egyébként is hétről-hétre javul a lábad és eléri a régi bütyök nélküli formáját.

Nekem sem írtak elő  gyógytornát. A kórházi gyógytornász mondta, hogy bokakörzéseket, lábujj mozgatásokat csináljak. A doki később mondta, hogy a nagylábujjamat tövéből, kézi segítséggel mozgatgassam naponta többször fájdalomhatárig.

Sokáig fel kellett pócolnom, mert a fémtől egyébként is kicsit  dagadt és el is volt színeződve. Erre hűtést ajánlott  naponta többször 15-50 percet.  A jobb lábamat 11 napja műtötték és egyáltalán nem dagad, mint a bal, de még most is fájdogál. Még mindig vagy fájdalomcsillapítót, vagy hűtést kell alkalmaznom. Erre a lábamra sokkal jobban odafigyelek, mert a műtéti terület nagyobb és mélyrehatóbb volt. Szerencse, hogy nem ezzel a lábammal kezdtem, mert lehet hogy gondolkodóba estem volna. Az én dokim nem vállalt el egyszerre két lábat. Akkor nem tetszett, de mostmár hálás vagyok neki érte. Mielőbbi javulást és szép napot kívánok.

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1280)
Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1280

Sziasztok!

 

Én meg a mai nappal egy 5. heti röntgenes konrollon vagyok túl és hála a jó Istennek, jól összeforrtak a csontjaim - HALLELUJA!

Ez számomra nagyon nagy húsvéti ajándék, mert - igaz, a kezelőcipőben, de - nagyon sokat voltam fenn, az elmúlt két hétben már mindent csináltam, alig pihentem, és aztán pár napja persze meg nagyon izgultam, hogy mi lesz, ha ezzel rosszat tettem saját magamnak, a gyógyulásomnak, de nem!

 

Most az az érdekes helyzet állt elő, hogy amiket mára nagy nehezen megszoktam, a kezelőcipők használata meg az állandófáslizás, na ezeket mától elhagyhatom, sőt, lassan el kell hagynom, és visszaállni a régi "életemre", járásomra,  cipőimre - na ezt most el sem tudom képzelni, hogy hogy lesz. Mozgatnom kéne mindkét nagylábujjamat, szépen, lassan, óvatosan, de nem mozog. (Érdekes módon nem 'írt elő" a doki gyógytornászt, pedig majdnem biztosra vettem, hogy az elején gyógytornász segít majd...) Természetesen semmilyen cipőbe nem megy még bele  lábam, gőzöm sincs, hogy mit csinájak, milyen cipővel próbálkozzak, vegyek egy 2-3 mérettel nagyobb kondicipőt???

Fásli nélkül pedig fájdogál a jobb lábam, annyira furcsa, hogy semmi nem tartja egyben vagy össze a lábamat...

 

Várom segítő javaslataitokat, jó tippeket és nagyon boldog húsvéti ünnepeket és gyors gyógyulást kívánok Mindannyiatoknak!

Zsuzsi

cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1279

Szia! Igen szerencsére túl vagyok a varratszedésen. Abszolút kibírható volt. És hál' Istennek kiderült, hogy drót van bennem és nem csavar. Én azt mondom neked, hogy szánd rá magad, mert "megéri". Mindentől függetlenül. Nem azt mondom, hogy sétagalopp, de a látvány, hogy nincs bütyi és egyenes az ujjam, az szerintem mindenképpen feledteti a kínt. Most hogy már "csak" le van ragasztva és a I. és II. ujjam között van az a gézdarab + háló, így már látszik a végeredmény. Nekem tetszik.

A séta még csak Dömével (ők a mankóim) megy még csak. Még 4 hétig sajnos egyáltalán nem lehet terhelni a lábam, csak max. taplérintés.

Írj bátran és persze nyugodtan kérdezz, amitől el vagy képedve.

Üdv: Andi

Előzmény: pocak0515 (1275)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1278

Sokfajta műtéti eljárás van. Drótot, kapcsot, vagy csavart tesznek be az a műtéti eljárástól és a csontozatódtól is függ. Például a Schede féle műtétnél úgy tudom, hogy egyik sem kell.

Előzmény: pocak0515 (1276)
Juliette65 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1277

Sziasztok!
Kissé meghűlt bennem a vér:mint mindíg,most is forgattam a lábujjaimat fürdés közben és az imént úgy kattogott valami az egyes és kettes között,mint valami régi gőzmozdony a síneken.Eddig sose volt ilyen mellékzörej.Ha volt már valakinek ilyesmiben része,megírná mi okozza?Köszi!

Pocak0515 :Hogy csavart tesznek-e be,az sok mindentől függ:csak faragnak,vagy kivágnak és visszaillesztik a csontokat.Neked milyen lesz?Különben semmi okod aggodalomra,bármelyik módon műtenek.Ha csavaroznak,annyi különbség lesz,hogy egy alkalommal többször látogathatod meg az orvosodat...Egyikünknek sem volt egyszerű lépés az operáció gondolatával megbarátkozni.Hidd el,mi is emberből vagyunk.Én a mai napig libabőrös leszek,ha eszembe jutnak az ezzel kapcsolatos emlékek.Szép hétvégét mindenkinek!

pocak0515 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1276

Sziasztok!

 

Csavart mindenképpen tesznek az ember lábába, vagy mitől függ ez?

pocak0515 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1275

Szia! Először is köszi a kérdésedet! Még csak agyban tuningolom magam, hogy egyszer -még az idén -, el fog jönni az én napom is, amikor kés alá fekszem. De addig csak olvasgatni merlek benneteket és néha elképedek, hogy atya isten....

Gondolom, már túl vagy a varratszedésen... Kibírható volt?

Sétálást hogy bírtad?

Előzmény: cilariknéandi (1266)
bonci48 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1274

Szia Cocer!

Még jutott eszembe gyakorlat amit csináltam: háton fekve taposni kellett egyenes talppal, meg gyertyát csinálni, biciklizni levegőbe, biciklizés közbe is mozgatni bokából.

Nekem se megy a rongyos mutatvány, az ujjaim olyan darabosan hajlanak be, és csak egy picikét.

Jegelést nekem is ajánlotta a tornász, de azt mondta csak pár percig jegeljem, és valami rongyba csavarjam be az akkut. Botot még én is viszem magammal az utcára, de itthon már anélkül járok. Sebem napról-napra szebb, futni még azé nem tudok, így biztosan utolérsz előbb-utóbb, majd megvárlak :-))))

Már buszozni is tudok, ma is bementem a munkahelyemre- betegpapírral szerencsémre átadták az ülőhelyet, állva még nem mernék utazni.

Gyógyulj gyorsan! Szia: Bogi

Előzmény: Törölt nick (1271)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1273

Sziasztok! Túl vagyok a varratszedésen. Nem is volt annyira gáz. Legközelebb 2 hét múlva kell mennem. Víz már érheti, de azért áztatni nem szabad. Olyan fura volt a látvány. Nekem olyannak tűnik, mintha még lenne benne varrat, de biztos  a doki jobban látta. Azt mondta, hogy ha akarom leragaszthatom, de a két ujjam között a gézlapnak, annak ott kell lenni. Ha vizes lesz akkor pótolni kell, de annak ott kell még lenni. Terhelni még nem lehet 4 hétig. Szörnyű. És még 20 db hasbaszurit kaptam. Mozgatni is kell, de csak fájdalomig és inkáb felfelé. A látvány még nem nagyon tetszett, mármint a varrat meg a kicsit kékes terület, de az hogy nem dől befelé az ujjam és nincs bütyi, az nagyon tetszik.

Az viszont egy kicsit elkeserített, hogy most az ujjam nem befelé, hanem lejjebb van, mint a többi, de azt mondta a doki, ha már lehet terhelni, akkor az szépen vissza fog állni szintbe.

Alig várom a javulást. Sokat számított, hogy ma is kint voltam a levegőn. Meg hétvégén is kimegyek, mármint visznek. Annyira várom.

Nos velem ennyi történik. Mindenkinek javulást.

Üdv Andi

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1272

Nem tudom, de én úgy gondolom, hogy a lábad majd az eredeti formáját fogja elnyerni. Olyan lesz, mint amilyen a bütyi kinövése előtt volt. Ha nyilegyenes volt előtte akkor olyan, ha soha nem volt olyan akkor most miért lenne? Tulajdonképpen a felrakódásokakat távolították el. Ahhoz, hogy ne legyen újra ilyen próblémád gondolom valami betétet fog kelleni viselned és emellett a cipőket kell majd nagyon megválogatnod, de majd  a doki megmondja. 

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1267)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1271

Szia bonci48!

Köszi a tornagyakorlatok leírását. Hát nekem a már műtött bal lábammal nem igazán megy sem a karmolás, sem pedig a rongy, vagy ceruza felszedése. A terpeszek sem túl szépek. Igaz, hogy ez a lábam  már 5 hónapja volt műtve. Nekem a gyógytornász csak bokakörzéseket és újjmozgatásokat, húzogatásokat mondott.  Amit becsületesen a mai napig is csinálgatok.

Ma voltam kötözésen. Hát most megtudam számolni a  jobb lábamon az öltések számát, ami több mint a balon volt, 14.  Varratszedés most is csak a 14 napon lehetséges. Ez a műtéti terület sokkal nagyobb és mélyebb is lehet, mint az előző pedig az sem volt kicsi és váladékozik is még.  Ezzel nagyon megszenvedek. Fájdalomcsillapítót még most is kell szednem és sokat kell hűtenem és felpocolnom. Jó, hogy nem ezzel a lábbal kezdtem a műtéti sorozatot, mert gondolkodóba esnék. A botomat annyira megszoktam, hogy félek le sem fogom tudni tenni. Segít abban is, hogy ne terheljem túl a  már műtött lábamat sem. Nézegettem a képeket, amit feltettél hát szépen javul a  lábad. Nemsokára már futkosni is tudsz. Remélem, hogy egyszer majd  utolérlek. A fémet anno a bal lábamban én is éreztem. Ahogy apadt az úgy dudorodott kifelé. További szép napon és gyógyulást.

Előzmény: bonci48 (1268)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1270

Kíváncsian várom erre a válaszokat én is, mert még ugyan nem tartok ott, mert ma volt 2 hete a műtét, de remélem nekem sem fog visszahúzni a régi helyére. Szerintem Te se parázz, mert nem lesz baj, de mindenképp várom a reakciókat.

Üdv Andi

Előzmény: Koczkás Zsuzsi (1267)
cilariknéandi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1269

Köszi a beszámolót! Már most kivert a víz. Még azt sem tudom mikor érheti víz, mert még "nagy" kötésem van. Amit remélem holnap már egy kisebbre cserélnek. A főnöknek meg most árultam el, hogy kicsit hosszadalmasabb lesz, mint gondoltuk. Nem tudom mire gondolt... remélem nem rosszra.

Na üdv mindenkinek

Előzmény: bonci48 (1268)
bonci48 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1268

Sziasztok!

 

TORNÁRÓL beszámoló:

Háton, hasonfekve és állva is tornáztam.

Háton fekve bokakörzés, lábfej lefeszítés, pipa váltogatva, emelt lábbal bokakörzés, jobbra-balra forgatás, talpat letéve csípőemelgetés, felemelt csípővel sarokra-lábujjra ereszkedés.

Karmolás, lábujjszétnyitás. Persze csak amennyire a fájdalom engedi.

Aztán hason fekve is emelt lábbal körözni bokával, lábfejlefeszítés-pipa. Lábujjhegyre tenni és úgy térdeket egyenesíteni.

Állva bordásfalnál oldalra araszolgatni lábfej-sarok váltással, lábujjhegyre állni-vissza, lábujjhegyen állva térdet hajlítani.

Közben többször meg kellett pihenni, lazítani, és csak annyit csinálni amíg nem fáj.

Javasolta a langyos vízben tornáztatást, a karmolást-mert az nem akar menni, de ezt csak az csinálja akinek már szép a sebe, érheti víz!Még azt is mondta hogy rongydarabot próbáljak vele felvenni, vagy ceruzát, de azt mondta a cerka még lehet nem fog menni.

Pénteken megyek újra.

Mindenkinek további gyógyulást!

Bogi

 

Koczkás Zsuzsi Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1267

Sziasztok!

 

 

Húúú, erősen meg vagyok ijedve!!!

Két - három napja azt vettem észre, hogy az épp egy hónapja műtött jobb nagylábujjam elindult jobbra, pedig a műtét után nyílegyenesen állt és a bal így is áll azóta is, mármint szép egyenesen. Még csak a kezelőcipőt hordhatom, meg betartok minden orvosi utasítást, és mégis ferdül...:-(((

Úgy tudom, hogy majd a röntgen kontroll után, ami most pénteken esedékes, és már alig várom, kell majd egy ilyen visszahúzó kengyel féleséget hordani éjszakára, meg persze azt is tudom, hogy sokaknak hamar kiújul, na de ne már! Ugy-e a hamar az nem egy hónap után van?

Vélemény?

 

A másik meg, hogy néha, ha napközben leveszem egy-két órára a fáslit a lábaimról, a jobb lábam tök hamar elkezd fájni fekvő állapotban (!!!), meg persze az elsatnyult vérkeringés miatt fázik is, de a bal, ami meg állítólag sokkal rosszabb állapotban van, tök jól viselkedik, nem görbül és nem fáj fásli nélkül

 

Ti tapasztaltatok bármi hasonlót? És a frissebben műtötteket kérdezném, hogy éjjelre fáslizzátok, vagy csak nappalra?

Köszönöm, sziasztok:

 

Zsuzsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!