Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 52
A kisajátítás esetén milyen árral számolják ? Mennyi ideig tarthat ez ?

Kérhetem esetleg azt az árat amit az önkormányzat kér a mellettünk lévő területért a vevőktől?

Ez most 7000-9000ft/m2 ár amiért az önkormányzat árulja a területet.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 51
Ez a parcella eredetileg a városhatár mellet lévő közvetlen terület, az utolsó háztól kezdődik és a mi telkünkkel felyeződik be. Eredetileg ez szántó volt, (a telekkönyv szerint még az is) de az önkormányzat elkezdte ennek a parcellának, (szóval az egésznek) a átminősíttetését építési területté, tudomásom szerint a mi területünkkel együtt. Ez számomra nem lenne rosz, mert ezzel csak emelkedik az ára.
Pontosan nem tudom megmondani, hogy az most belterület, vagy nem, de azt tudom, hogy az önkormányzat folyosólyán kifüggesztett térképen már az új lakónegyed, thermálfürdő stb.. látszik.

Szerintetek milyen kártérítést kérhetek az önkormányzattól? Összeget is írhattok.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 48
És gondolod, ha valaki megveszi, megadják majd rá az építési engedélyt az önkormányzatnál? :-( Tényleg nagyon durva amúgy, amit írsz :-(
Előzmény: Törölt nick (46)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.29 0 0 47
:((
A vevőjelöltek informális lebeszélése ellen nincs jogi eszköz.
Talán próbálkozz azzal, hogy nem olyan vevőt keresel, aki építeni akar a telken, hanem ingatlan befektetőt (ha úgy tetszik: spekulánst). Azt uyganis nem riasztja el, hogy út lesz a területen, mert a kisajátításkor meg kell kapnia a környéken szokásos vételárat. (Elmondásod szerint a 7000 HUF/m2-t.)
A letaposásért, beszántásért követelhetsz kárpótlást.
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 46
Szeretném eladni a földterületet reális áron, de ezt állandóan megakadályozzák.

Sajnos már 6 hónapja munkanélküli vagyok emiatt naygon kellene a pénz.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (45)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.29 0 0 45
Mit szeretnél elérni?
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 44
Köszi a javaslatot, megnézem a topicot.
Előzmény: bibercalmero (43)
bibercalmero Creative Commons License 2003.05.29 0 0 43
Kene csinaltatnotok egy oriasplakatot "alaaknazott maganterulet, ralepni tilos es eletveszelyes" szoveggel. Aknakat tenyleg kellene bele rakni, hogy ne buntessenek meg remhirterjesztessel :-)
Felreteve a trefat, van a Torzsasztalon egy Hazijogsegely cimu topic, kerdezd meg ott.
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.29 0 0 42
Sajnos ez tényleg elég durva, és ráadásul évek óta tart.
Nem tudom mit lehetne ellen tenni. Már gondolkodtam azon, hogy be kellene perelni őket, de nem hiszem hogy túl sokat elérnék vele. ezeknek az embereknek a keze nagyon messzire elér.

Az egyik papíron olvastam, hogy panasszal a pestmegyei földhivatalhoz lehetne fordulni, de ezekután nem tudom, hogy egyáltalán nem-e játszanak össze újra. Az, hogy lecserélődött a polgármester még nem jelent semmeit ugyanis, mert a területért folytatott harc még most is tart.

Előzmény: tomi271 (41)
tomi271 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 41
hát ez így nagyon durva....:(
sajnos nem vagyok jogász, de remélem sikerül találnod vkit aki megleckézteti ezt a társaságot...
bár ami Mo-n korrupció tekintetében van az nem semmi:(
Előzmény: Törölt nick (39)
Józsga Creative Commons License 2003.05.28 0 0 40
0
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.28 0 0 39
Amit még kifelejtettem az ügy pontosabb megértéséhez.

Annakidején amikor ezt a földterületet megörököltük, akkor eredetileg nem is ez a földterület volt a miénk, ezt később jelülték ki a számunkra, ráadásul majd a fele akkor a lett csak a területünk mit eredetileg kellett volna lennie. Az indok az volt, hogy rosszul volt térképezve és felosztásnál nem tudták kiadni mindenkinek a területet, mert nem volt annyi.

Ezekután az egyik helyi nagy földtulajdonos, összejátszott az önkormányzat akkori vezetőjével és a pestmegyei földhivatal egyik emberével és hamisítottak egy csomó adásvételi szerződést, amiből büntető feljelentés is lett. A főldhivatlatól el is bocsájtottak emiatt embereket (nem tudom hányat) és nagy újságcikkek is voltak az esetről.

Szóval igencsak zegzugos korrupciós összefonódások vannak a háttérben

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.28 0 0 38
Hali

A segítségét szeretném kérni olyan embertől aki jogi tanáccsal tudna ellátni.

A problémám a következő:

Örököltünk egy földterületet, amit végülis elég hosszas, huzavona után végre HIVATALOSAN kimértek és a nevünkre is került. Nem nagy terület, 1288m2, viszont Pest egyik külső kerületének határában van.

Pár éve elkezdte az akkori az illetékes polgármester felvásárolni a területet 700ft/m2 áron. Voltunk vagy 70-en bejegyezve erre a földterületre, és a társaság nagyrésze el is adta ennyiért, ráadásul úgy, hogy a polgármester megmondta, hogy csak akkor tud majd fizetni, hogy ha ők is továbbadták a területet egy befektetői csoportnak. A terület ugyanis nagyon értékes, mivel a település csak ebbe az irányban tud már terjeszkedni, minden más irányban már beépített övezetek vannak. (tudomásunk szerint még senkinek sem fizették ki a vételárat azóta sem)

Mi nem adtuk el a területet egy bzonytalan fizetési igéretre, ráadásul ilyen nyomott áron.
Az önkormányzat erre a területre egy lakóparkot tervezett papíron gyógyszállóval thermál fürdővel.
Természetesen az egészet úgy intézték, hogy mintha az önkormányzat hivatalosan tenné ezt, közben pedig pár pénzes pasa és az akkor még kisgazda polgármester akarta csak a zsebét megtölteni, erre bizonyítékok vannak.

Eltelt 2 év, és az önkormányzati választások során lecserélődött az önkormányzat, már nem kisgazda vezetés van. Azóta folyamatosan megy több újságban a hírdetés, hogy x helyen 7000 ft/m2 áron építési telkek eladók lakópark meg thermálfürdő stb... szöveggel. Szóval teljesen egyértelmű, hogy az a földterületről van szó mait elötte 700-ért vettek meg, most meg 10-szereséért árulják. Ezzel nem is lenne olyan nagy baj ha ezt nem korrupt módon csinálnák. Telefonon felhívtuk az adott számot mintha vevők lennénk (az önkormányzat egyik alkalmazottjával beszéltünk) és ő nagyon szépen mesélt a területről, hogy milyen fejlesztéseket terveztek hova. Így 100%-ig biztosak vagyunk abban hogy a mi földterületünket is belevették a rendezési tervükbe anélkül, hogy mi tőlünk megvették volna, vagy hozzájárultunk volna.

A mi területünk a ennek a 20-22 hektár területnek a szélén helyezkedik el, ezért nem volt túl nagy probléma annak idején, hogy nem adtuk el az önkormányzat embereinek a füldünket, de megfenyegettek minket, hogy nem lesz nyugtunk addig úgysem amíg el nem adjuk NEKIK.

Közben munkanélküli lettem és szerettük volna eladni a földünket, annak rendje és módja szerint több helyen is meghírdettük. Természetesen tudtuk, hogy a mellettünk lévő földet 7000Ft/m2 áron kínálják, ezért mi egy 3000Ft/m2 árra tartottuk. Volt is érdeklődő bőven, mivel panoráma kilátás van a területről Bp-re. Víz a telek sarkánál, villany 200m-re, a főutvonaltól kb 100m-re van a terület, úgyhogy ideális terület lenne építkezésre. A lakott terület kb 300m-re van, de közben van az önkormányzat által bírtokolt földterület amit színtén árulnak 7000ft/m2-tól 9000Ft/m2 áron.

A jelenkezők sorra elmentek megnézni a földet és nagyon sok embernek tetszett, de érdekes módon mineki elált a vásárlástól. Több vevő jelöltet megkerestünk később és megkérdeztük tőlük, hogy miért álltak el. Színte mind egybehangzóan azt mondta, hogy az önkormányzatnál lebeszélték őket erről a területről, mivel ők utat terveztek oda a rendezési terv szerint. (meg is mutatták a mi vevőinknek a rendezési tervet ami szerint út lesz mmajd ott)

Tavaly tavsszal felszántottuk a területet és újra kimérettük a földünket, ugyanis az önkormányzat rendszeresen kiszántotta a karókat amik a telkek határait jelölték. A kimérés költségét újra kifizettük.
A nyár folyamán az önkormányzati területen a thermál füdőhöz a fúrásokat elvégeztették egy vállakozóval, meg is találták a thermál vizet, a kút el is készült, de a vállalkozó a mi területünkön keresztül járkált a nagy teherautóival a kúthoz, így a talaj rettentően bekeményedett, a vetés kipusztult, a határ kijelölő karókat kitaposták. A területünket keresztül kasul összemászkálták teherautókkal, darus kocsikkal.

Ezt megpanaszoltuk az önkormányzatnál amire az volt a reakció, hogy figyelmeztetni fogják a vállakozót a terület helyreállítására. Természetesen ez nem történt meg.

Tavaly ősszel újra kiraktuk a karókat, és úgy terveztük, hogy újra veteményt ültetünk bele addig amíg el nem adjuk.

Idén megint egybeszántották az egész területet, a mienkel együtt, valószínüleg az önkormányzat, vagy akinek kiadták bérbe a területet, a karóink megint eltüntek, a vevőinket megint lebeszélik a mi területünkről. A szántáshoz és a jogtalan használathoz természetesen nem járultunk hozzá, azaz szó szerint lopják a földünket, amit nem adtunk el nekik bagóért. A terület kimérése sem két forint ezt is mi fizettük, de ez is most megint kárba veszett.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Kérem a segítséget!

hangya21 Creative Commons License 2002.03.15 0 0 37
Sikerült de az OTP nagyon megszivatott!!
Azt mondta a kiscsjszi aki intézte, hogy havi 58 lessz a részlet.78000 lett a vége !:((
Mikor szóvátettem azt mondták, hogy biztos nem mondott a kedves munkatársuk 58-at:(
De legalább van 1 lakásunk!
Mostmár csak el kell adni és gyorsan visszafizetni ezt az uzsorakamatos kölcsönt, és ami marad+hitelből venni 1 nagyobbat!:(
HA ÉN ezt túlélem:))((
A gond, hogy Gyeden vagyok így nem vagyok hitelképes:(
ÁÁÁ elegem van
Sziasztok!
hangya21 Creative Commons License 2002.02.23 0 0 36
Sziasztok!
Az történt, hogy drága jó nagyanyókám megengedte, hogy a kis házára jelzáloghitelt vegyünk fel! Igen ám de nem olyan egyszerű ez kérem!
Jan. 21-én beadtuk az OTP-nek a parírokat mindent amit kértek, azt mondták, hogy 30 nap és jön a lé, hát azóta is várom! A kiscsaj aki intézi az egészet már azt is letagadja, hogy ő mondott 30 napot.
Elbírálták már a hitelkérelmet de nem hagyták jóvá. Hát nem tudom mi lesz!Meddig ülhet a Bank egy hitelkérelmen? Vagy azt várják, hogy fizessem le őket vagy mi van? A csaj arra hivatkozik, hogy nagyon sok a hitelkérelem és majd jóváhagyják majd eccer, hogy mikor azt ő sem tudja!
Bezzeg a végrehajtó tudja hogy még vár 2 hetet és ha nem fizetünk elindítja az árverést!
Mindenesetre, ha a csaj nem jelentkezik hétfőn akkor bemegyek a főnökéhez.
Sziasztok!
Darth_NewL Creative Commons License 2002.01.30 0 0 35
Itt már csak egy kiadós verés segít!
Előzmény: Matisz Daniellaű (29)
everybodys3 Creative Commons License 2002.01.12 0 0 34
Szia Focus!

Én ugyan pontos válaszokat nem tudok adni a kérdéseidre, de azt javaslom, hogy a "Mit tehet a rendőr,és mit tehetek én?" topicban Pelle Andrea ügyvédnőt keresd meg, Ő bizti tud segíteni!

Üdv: everybodys3

Előzmény: FOCUS (26)
Champace Creative Commons License 2002.01.12 0 0 33
bár gondolom ezt már mind végigzongoráztátok
Champace Creative Commons License 2002.01.12 0 0 32
és a lakás nem ér annyit, hogy maradjon?
oda nem tudtok menni, ahol korábban laktatok?
hangya21 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 31
Szia Matisz Daniellaü!
Fogadd együttérzésem nem semmi egy édesapád van!
Ügyvédet nem tudok mivel előlem menekülnek!
Sajnos amig apád él addig a haszonélvezete megvan és azt csinál amit akar de el nem adhatja és meg nem terhelheti a tulajdonotokat.
Hogy akarja az apád megszerezni a hugod tulajdonjogát?
Ha te tulajdonos vagy akkor jogod van bemenni a házadba nem?
Nem tudok semmi okosat mondani de ha van kedved írjál és oszd meg velünk mi történik a továbbiakban!
Talán valaki ajánl itt neked egy jó ügyvédet!
Szia!
Előzmény: Matisz Daniellaű (29)
hangya21 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 30
Szia!
Az onbudsmannál azt mondták, hogy nem foglalkoznak olyan ügyekkel amiben a bíróság már ítélkezett!
Budapesti vagyok, nem tom a Demszky mit mondana:)
A III-ker. Polgármestert egyszer elcsípte a párom de semmi, vagyis azota ha meglátja a páromat már menekül is !
pedig nem kért tőle pénzt vagy ingyen lakást!
Tegnap beszéltünk a végrehajtóval aki adott 1 hónap haladékot és közölte, hogy már 3.8M nál tartunk!
Írjatok!
sziasztok!
Előzmény: Darth_NewL (28)
Matisz Daniellaű Creative Commons License 2002.01.11 0 0 29
Sziasztok! Jó napot!

Nem tudom, hogy van e itt közöttünk jogász vagy ügyvéd de nekem SOS kellene valaki aki tud segíteni!!!

A problémám a követekező:

Édesapám és édesanyám 1990-ben vásárolt egy telket a mi nevünkre amire a mi nevünkre felépítették a házat, hogy majd az a miénk lesz. Ezt a dolgot anyukám indítványozta bizonyos okok miatt ami édesapámmal kapcsolatos de ezt nem akarom most részletezni.
A lényeg az, hogy felépült a ház a hugom és az én nevemre 1992-re szüleink haszonélvezeti jogával terhelten. Édesapánkkal soha sem volt jó kapcsolatunk. Édesanyám sajnos 1994-ben autóbaleset következtében meghalt. A dolgok innentől kezdve egyre zavarosabbak lettek.
Édesapám elüldözött a háztól viselkedésével és és kértem magam a gyámhatóság által állami gondozott felvételére. Ez sikerült is és a volt barátom szülei lettek a gyámszüleim. Szerencsére 1 éven belül nagykorú lettem, úgyhogy ez nem tartott sokáig. A hugom otthon maradt és a mai napig ott lakik de embertelen dolgokat kell lenyelnie. A legszebb az, hogy édesapám meg akarja szerezni a tulajdonjogát és így a fele ház az övé lesz. Idáig én be sem tehettem a lábam az ingatlanba még kulcsom sincs hozzá, holott a negyede az enyém édesanyám után. A hugomat is csak azért tűri meg mert még iskolába jár és kap utána családit és árvasági járulékot. Ha azonban ennek vége a hugom is repül. Van egy kocsink is ami a mi nevünkön van de még sohasem ültünk benne de nem is fogunk mert apánk egyértelműen kijelentette, hogy amig szét nem eseik alatta addig fogja használni. Neki csak haszonélvezete van az autón mert anyu annakidején nekünk vette a kocsit de még nem volt jogsink.
A dolog lényege az, hogy van egy házunk a hugommal és még sincs mert mind a ketten az utcára kerülünk. A hugomnak napi 300,-Ft ad amiből az egész napi élelmét kell megvennie. Apám cigarettájának az ára több. Nem főz rá így tehát a napi 300-ft-ból kell megélnie. A fűtést leveszi igy van, hogy csak 15-16 C-fok van az emleten. A hálószobáját lezárta apám kulcsal és mindenfée élelmiszer ot van bent nála. A telefont lekódoltatta. Sorolhatnám még az embertelen dolgokat. voltunk ügyvédnél ezzel kapcsoltaban aki nem igazán tudja, hogy mit csináljon ezzel a dologgal. Az első ügyvédnő elvből el sem válalta a dolgot. A másik azt mondta, hogy nem lehet semmit csinálni ez van. Reménykedek benne, hogy a mostani ki tud valamit okumulálni mert eléggé reménytelennek látjuk a dolgokat.

Ha tud valaki tanácsot adni azt szivesen meghalgatnánk!
Előre is köszönöm: Lusitiano

Darth_NewL Creative Commons License 2002.01.10 0 0 28
1.) ombudsman!!!
2.) Demszkyt személyesen megkeresni!(Amennyiben budapesti lakos vagy)
Előzmény: hangya21 (27)
hangya21 Creative Commons License 2002.01.08 0 0 27
Sziasztok!
Elmondom nektek hogy jártam nem semmi de lehet, hogy elárverezik a lakásunkat!
No drága anyósom öröklési szerződést kötött velem a lányom javára aztán meghalt. A hagyatéki tárgyalásra 3 évet kellett várni és ott kiderült, hogy nem csak a lakást örököltük hanem egy nagy adósságot mivel anyós kedves valami lakákásmaffiás ügybe keveredett és fölvett 870000 Ftot de a papirost már 1.1M-ról írta alá a kölcsönt nem fizette vissza és a bíróság megterheltette a lakást!
Szóval örököltünk 3700000 azaz hárommillió-hétszázezer Ft adósságot!
Itt állok négy gyerekkel és nem tudom kifizetni mert nem kapok hitelt mert nincs mire felvegyem.
A lakást eladni nem tudom mert a végrehajtási jog be van rá jegyezve.
Ja persze ahogy megtudtuk, hogy mi a helyzet rögtön kértünk a bíróságtól részletfizetést de nem kaptunk!
A gyámhatóságon csak annyit tudtak mondani, hogy ezt jól megszívtuk, így szó szerint!
A családsegítőnél azt a baráti tanácsot kaptuk, hogy kérjünk kölcsön valakitől!
Már éjszakánkent nem alszom egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez velünk megtörténhet. Szép lassan rámegy a házasságunk is és kikészülök teljesen.
A sok ingyenélő ebben az országban ingyen kap mindent én meg aki adófizetek tbt fizetek dolgozom meg minden én mehetek a levesbe és aszongyák miért szültem ennyi gyereket?!! Na ez van kisírtam magamat ha van valami ötletetek írjatok!

csá!

FOCUS Creative Commons License 2001.12.27 0 0 26
Üdv mindenkinek !

Lakásvásárlásra kerül a sor a családunkban ezzel kapcsolatban volna pár kérdésem. Ha valaki tudna segíten azt megköszönném.

1. Kinek a nevére érdemes vásárolni?
Ha a szülő nevére van, akkor adott szomorú esetben van e valamiféle örökösödési adó?

Egyéb ingatlanszerzési adó vagy illeték?

Több névre való vásárlás esetén mi a jogi helyzet?

Köszönettel:
Focuska

Blackring Creative Commons License 2001.12.02 0 0 25
Van a FigyelőNeten ingatlan-fórum, ahol szakértőtől precíz választ kaphatsz.http://www.fn.hu/index.cmt
Előzmény: Mr (24)
Mr Creative Commons License 2001.11.30 0 0 24
Vásárltunk egy házat, mely kisebb felújítást igényel a hirdetés szövege szerint. A falak repedtek a ház belsejében. Az eladó elmondása szerint a hibák vakolati hibák. A ház vételára 7,9 millió Ft, melyből 790.000Ft a foglaló. Mi eddig átadtunk 2,29M forintot összesen (tehát foglaló+1,5M előleg). Időközben kiderült, hogy a háznak komoly statikai hibája van 3M forint alphangon. (Fel kell szedni a parkettát, meg kell pántolni a házat , belülről újra tatarozni stb. és még a tetőről nem beszéltünk a ház meg is van süllyedve)Gondolom ez már nem fér bele a "kisebb felújítás" címszóba.
Így az értéke jóval kevesebb, továbbá január 31-ig nem tudunk beköltözni. Tehát értékcsökkentésről szó sem lehet. Elszeretnénk állni a szerződéstől, és szeretném megtudni, ha nem sikerül egyezségre jutni abban, hogy adják vissza pénzünnket, és perre kerüne a sor (nyilván akkor már a szerződés szerint a foglaló duplájáárt)hogy milyen esélyünk van?

Nagyon kérem aki tud segítsen.
email: istvaan@index.hu
-Előre is köszönöm

cHe Creative Commons License 2001.10.03 0 0 23
Szia!
Nem vagyok ügyvéd, ezt én sem tudom. Én is hallottam ilyesmit, de azt hiszem ez csak az erkélyre vonatkozik, ami a lakás szerves része. A pince általában úgy van meghatározva a tulajdoni lapon, hogy 10/57554-öd rész közös használatban lévő terület, vagy valahogy így. Tök mindegy. Ami a tulajdoni lapon van az az irányadó. De gondolom, amikor az előszerződést megkötöttétek, akkor azt vettétek alapul, ami oda van írva. Ha nem, az lehet, hogy baj.
cHe
Előzmény: berserker (22)
berserker Creative Commons License 2001.10.03 0 0 22
Ez némiképp megnyugtató. Különben azt az infót kaptam, hogy a pince/garázs/erkély alapterületének a fele számít bele a teljes alapterületbe. Igaz ez? Vagy ez csak szokásjog?
Előzmény: cHe (21)
cHe Creative Commons License 2001.10.03 0 0 21
Véleményem szerint, ez hülyeség. Az adás-vétel tárgyát
képző ingatlanra vonatkozólag a tulajdoni lapon
feltüntetett adatok az irányadóak. Ha ott 40 m2 van
feltüntetve, hiába problémázik. Egyébként a lakás mindig kisebb
a feltüntetett adatoknál, mert a közfalak által elfoglalt
terület is beleszámít. A pince nem tartozik bele, az közös
tulajdon a te használatodban.

Üdv, cHe

Előzmény: berserker (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!