Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 2014.05.05 0 0 3933

Most komolyan, mi a különbség a 2013-as és 2014-es modellek között? Nem teljesen használhatatlan a Smart, csak teljesen?!

 

D széria volt a legjobb az eltelt 3 évben ott még a tévézés volt előnyben, aztán jött az E széria és a samsung rálépett erre a smart vonalra. Gyakorlatilag azóta alig van változás a típusok között csak mindig picit ad és picit elvesz a gyártó ez az elv.

De bármelyik kiadást nézem, alapfunkciókra magasan szarik a samsung...

 

Előzmény: Törölt nick (3931)
Nick_X14XE Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3932

Nekem teljesen elég az smart-ság ami benne van, azt a párezer pluszt amibe került bármikor újra kifizetném.

A PVR-t használjuk gyakran, jó hogy nem kell állítgatni hogy mettől-meddig vegye, EPG alapján megoldja. Sok nem gyűlik fel, mert leggyakrabban csak egyszer-megnézős műsorokról van szó, ami törölhető.

Böngészni nyílván nem ezen fogok, de youtube videókat, egy-egy filmet simán megnézek rajta (no ekkor nem a képminőség miatt). Nagyszerűen ki lehet keresni tableten, utána kiteszed tévére.

 

Az F6400 képnézője viszont tényleg el van rontva, nem tudsz gyorsan léptetni, a létező legkisebb képet is 5s késleltetéssel rakja ki. A sokkal öregebb C-széria sokkal jobban kezeli ezt, képeket mutogatni azon szoktunk.

 

Viszont így nem kell semmiféle kiegészítő doboz meg millió távirányító, szerencsére már a Digi ad CI+ kártyát a kódolt adásaihoz.

Előzmény: GPS (3927)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3931

Még jó, hogy a megírt hosszú kommentem elveszett az előbb... áhh, de bosszantó... így rövidebb leszek.

 

Nagyon egyetértünk mindenben.

 

PIP: Nem használom, számomra értelmetlen. Lényegi funkcionalitása nincs számomra.

 

Képek megosztása: Allshare progival próbáltam, na egy vicc volt. Abba is hagytam. Megbízhatatlan, bugos, szánalmas volt. Nem tudom, hogy ki hagyta jóvá, de odaültetném elé, hogy próbáld ki... pedig Samsung telefonról próbáltam, házon belül illenék hibátlanul működnie.

 

No name gyártó: Nem vagyok Samsung ellenes. Van hűtőm, mikro és tv is tőlük. De amit mostanában csinálnak, az nem szimpatikus. Globális lefedés, az innováció hiánya. Valódi innovációról beszélek. Tipikus learatása a piacnak, ami egy ideig működik is. De a fogyasztó nem hülye és a márkahűség elkopik hamar. Nézd a Nokiát, ugyan ezt csinálta... A Samsung telefont már lecseréltem. Lelketlen, futószalagon készülő telefon, az innováció teljes hiányával, update nélkül. Vettem egyet Kínából... félre kell tenni a sztereotípiákat. Ez egy globális világ, nem szabad elvakult márkahűnek lenni. Ha az vagy, ma már ráfizetsz. Persze, ha a legolcsóbbat veszed, na az olyan is. Nálunk is egyébként. De mikor veszel itthon 2 giga ramos telefont, quad core, 1,7 Ghz, snapdragon 600-as proci, stb telefont 258 dollárért? Soha. Persze, az európai ember nem is hallott ezekről a termékekről... de attól még zseniálisak. Ez, úgy össze van rakva, mint valaha a samu volt. Ha kézbe fogod és nyomkodod, garantálom, hogy a kertben elásod a samsungot... semmi szaggatás, tökéletes összeszerelés, heti, havi frissítés, stb, stb. Minden téren veri az S4-et, teszteken is, összeszerelésben, minőségben, árban, mindenhogy... Ja igen, a típusa Xiaomi Mi2s.

Meg kell nézni, hogy a Xiaomi milyen tévét gyárt:

http://www.mi.com/en/mitv

 

Na ez az innováció! 2 giga ram, négymagos proci, 1,7 Gzh, android a tévén, Bluetooth, frissítések, stb.  Mikor lesz ez meg egy Samsungban? Most komolyan, mi a különbség a 2013-as és 2014-es modellek között? Nem teljesen használhatatlan a Smart, csak teljesen?!

 

Nicko: Lehet, hogy igazad van, nem ismerem a típust. Amikor én vettem, akkor a Sony és Samsung képe nekem nagyon egyformának tűnt. A többi messze lemaradva... ahogy én láttam.

 

Remélem most elmegy a hozzászólásom... :-)

Előzmény: GPS (3927)
qlman88 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3930

Köszönöm a válaszaitokat, megnyugtattatok!

Előzmény: GPS (3920)
nicko Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3929

elöbb, utóbb az emberek többsége rájön a pr dumákkal átverték őket és a tévénézés marad a fő szempont egy képmegjelenítőnél.

 

Ami tény. A Samsung képminősége szerintem a legjobb.

 

nézzél meg egy Sony W905-t vagy W805B-t lehet ez a véleményed is változni fog.

 

2 év saját tapasztalat és 3 év különböző típusok kiadása alapján a következő tv-m nagy valószínűséggel nem samsung lesz

Előzmény: Törölt nick (3926)
borszu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3928
Ha valóban el akarod adni, tegyél egy ellenállhatatlan ajánlatot. Ha meg tudsz gyözni, veheted a 40"-t.....
Előzmény: GPS (3906)
GPS Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3927

 

Nagyban egyetértek veled - a következő TV-mnél 5 Ft pluszt sem fizetek ki a Smart funkcióért.

 

A PVR -el kapcsolatban viszont nem értek egyet, mert szerintem a gyenge közepes szintet sem üti meg.

Lassú, körülményes, nincs fájl-lista - csak az a hülyéknek és analfabétáknak szánt, folderes, előképes szar - amivel lejár a jogsid mire betölt.

Ha egy könyvtárban van mondjuk 60-80 filmed, véged van, mire rátalálsz a keresettre.

 

Ha dupla, tripla sebességet kérsz, azt csak késve hajtja végre, nem azonnal, ahogy kérted. Vissza ugyanúgy.

 

Egy filléres, vacak noname lejátszó vagy kábelbox nagyságrenddel veri ezt a beépített PVR-t.

 

A fotó-nézegetője meg egyszerűen kriminálisan szar - beleverném az orrát annak, aki megadta rá az okét, hogy jó lesz ez így a parasztoknak.

 

Gondolok itt elsősorban arra, hogy úgyszintén nincs lista de itt ráadásul csak 5 másodpercenként válthatsz képet.

Egy rejtély számomra, hogy vajon miért van ez így - hisz HD képből be tud olvasni 24 frame-et/sec. - erre fel 5 mp kell neki hogy beolvasson és megjelenítsen egy bármilyen képet.

Jaa, és ne feledjem: kriminálisan szar a minősége az egyébként tökéletes fotóknak - megemeli a kontrasztot szinte már fájóra, szálkás, nyugtalan lesz a kép, szóval használhatatlan.

 

A PIP meg egyszerűen nem más, mint GÚNYŰZÉS. Minden szempontból. Ilyen szart még cég nem adott ki a kezéből PIP címszó alatt.

 

Nem lehet váltani a két forrás között, illetve CSAK a külső forrás lehet a nagyképen, PIP-et aktiválni 6 lépésből lehet csak - ha kiléptél, újból 6 lépés újra visszaállni - mert a távirányítón PIP-gomb márpedig NINCS.

Szóval magasan leszarós a dual-core, meg smart-ság is - ha ilyen TV alapfunkciók egyszerűen használhatatlanok egy készüléken.

 

Nahát, szerintem ezek a részek rendkívül fosok - állítom, noname TV-knél ezeket 100x jobban, használhatóbban oldottak meg.

.

Előzmény: Törölt nick (3926)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3926

Ugyan már, szépíthetjük a dolgokat.... de a tény, az tény marad. Egy év tapasztalatait próbálom összefoglalni, őszintén. Kezdetben nagyon örültem, jó dolog ez, de hatalmas kiábrándulás lett belőle.

 

A Samsung Smart funkciói egy hatalmas nulla. Nézzük sorra: A Samsung Apps gyakorlatilag - nekem kb 1 éve van smart tv-m - egyáltalán nem tartalmaz új alkalmazásokat. Zéró fejlesztés. A böngésző katasztrofális. Akinek van valami okos kütyüje vagy laptopja, soha nem fogja netezésre használni a tv-t (F5300, dual core, sebessége tragikus). Szánalmas, hogy nicns egy jó böngésző rá... miért nem engedik be a Firefoxot, Operát, Chrome-ot, stb?! Persze, értem én; hiszen marketinges vagyok... semmi fejlesztés, vedd meg az új modellt, az már tudja ezt, ami neked kell... Igen ám, de a vevő csalódik és elpártol... Most, hozzá kell tenni, egy év után végre tudok streamelni videokat pl. vidto.me és hasonló oldalakról. Ennyi update történt a böngészőn... Csoda történt, bár már nem is használom; belefáradtam, meguntam. Az online filmeket letöltöm, mert nincs kedvem kínszenvedni vele, hogy épp mikor van valami nyűgje a böngészőnek, melyik bannerrel, felugró ablakkal nem boldogul. Ami jó rajta az az, hogy pendrive-ról bármilyen formátumot megeszik, bár ehhez nem kell smart-ot venni.

 

Milyen appokat használtam, használok?

- Youtube, változó intenzitással. De mivel a képminőség katasztrofális sok esetben a feltöltött videoknál, így nem igazán nagy szám... egy kis kütyün oké, de egy 82 cm-es tévén már tiszta pixel az egész, ráadásul 4:3-as felbontásban... gáz. De oké, Youtube használható, szoktam használni.

- Fuso: Régen jó volt, sokat használtam. Mióta bevezették a prémium dolgot, azóta semmit sem ér. Szó szerint. Egy nagy bukta lesz az egész, túl korán váltottak prémiumra, a free felhasználókat semmibe veszik már, ráadásul túl drága. Már nem használom.

- Facebook, Skype, Weather, Port, stb: Nincs ember szerintem, aki ezeket használná. Gondoljuk már végig. FB-ozni tv-n? Mikor a telefonom is gyorsabb, többet tud; kínlódjak a távirányítóval... Skype, ne már, most komolyan?! Telefonon ott a kamera, 2 GB RAM-mal meg sem kottyan neki... Weather? Ugyan már, ez tényleg vicc. 2 húzás a telefonon és ott az időjárás... nem is folytatom, szükségtelen.

 

Alig van pár funkció, ami értelmes. Szerintem a PVR, ami nagyon ott van. Az oké, az nagyon jó.

 

Ami tény. A Samsung képminősége szerintem a legjobb. Kezes és megbízható, kis fogyasztással, szép képpel. Ha digitális jelet kap, zseniális tévé. De a support és a smart funkciók harmatgyengék. Nem érnek pénzt.... ez az én véleményem egy év távlatából.

 

nicko Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3925

tedd penre a képet és teszteld le a tévéden. nincs mit mondanom erről többet.

http://www.av-online.hu/pictures/gallery/nezesi_tavolsag/1080p_testpattern.jpg

 

a cikket már olvastad nem linkelem be.

Előzmény: GPS (3924)
GPS Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3924

 

"pl. 32" 1,3-1,4 m-ig adja ki a HD részletességét"

 

Hol írja azt, hogy a felbontás határáig kell közelíteni a képernyőt? Elvégre TV-nézés közben nem pixel-analizist végzünk, hanem megkomponált képet élvezünk.

 

Honnan ez a becsípődés, hogy mindent olyan közelről kellene nézni, amíg szét nem válnak a kép elemi alkotóelemei?

 

A szem intelligens látószöge cirka 15 fok. Összesen !

Ami ezen kívül van, azt látja ugyan, de nem tudja képi-élményként értelmesen feldolgozni.

 

Ha ezt vesszük alapul, akkor, egy 32"-os képernyőt kb. 2,6 méterről kell nézni ahhoz, hogy vízszintes síkban (egy nézésből !) értelmezni tudjuk a kompozíciót.

Ha ennél közelebb megyünk, már mozgatni kell a szemünket vagy a fejünket ahhoz, hogy átlássuk a kép szélességét.

 

Mondok neked egy analógiát erre: egy jó Hifi berendezés is simán átviszi a 100 KHz-et is - ahhoz, hogy szép, kerek, harmonikusokban gazdag hangzást produkáljon.

Ugyanakkor meg tudjuk, hogy az átlag fül csak fiatal korban hall meg még 20 kHz-et is.

 

Így van ez a felbontással is: nem azért kell az 1.920-as vízszintes felbontás, hogy azt pixelenként lássuk is - hanem azért, hogy az alkotott kép síma, és egyben  kontúr-éles is legyen.

 

Egyébként színes kép esetében a szem felbontása nem jobb 8-10 fok-percnél - számold csak ki mit jelent ez egy 0,365 mm-es pixeltávolság esetében (mert ennyi a 32"-osnál).

.

Előzmény: nicko (3923)
nicko Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3923

a lényege az lett volna az SD adást nem jó közelről nézni.

pl. 32" 1,3-1,4 m-ig adja ki a HD részletességét a felett még a HD adás is SD minőség.

Ugyanez 40" esetében 1,6 m felett 2,8 m-ig SD.

A HD részletessége meg nem pixel vadászat egyszerűen egy képi élmény.

3 méter feletti tévézéshez nem szabad még SD-hez sem venni 32 vagy 40"-t hanem nagyobb 46" ill a H széria esetén 48" vagy semmi értelme a digitális tévézésnek.

Előzmény: GPS (3922)
GPS Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3922

 

40"-t, 1 méterről nézni már nem csak a képminőség miatt hülyeség - hanem a képi-élmény miatt is.

 

1 méterről, egy szintén 1 méteres átlójú képet nézve kizárt, hogy a szem át tudja fogni a teljes képi kompozíciót.

 

Ez a fajta nézés max. pixel-vadászatra jó (már akinek ez a mániája) - de TV-nézésre aligha.

.

Előzmény: nicko (3921)
nicko Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3921

Minnél messzebbről nézed az SD-t annál jobb :)

3 méterig jó vagy, de 1 méterről nézve 40"-on nagyon rossz.

Előzmény: qlman88 (3919)
GPS Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3920

 

"Tudom, hogy nem olyan lesz a műsorok minősége, mint HD-ban. De érdekelne, hogy mire számíthatok."

 

Nyugi, jó lesz, ne aggódj. Ami a jelben benne van - azt a TV-d vissza is adja neked - nem sumákol el semmit.

 

Ezt a prémium minőségű adásoknál (Digisport, TV2 új stúdiója, stb.) - lehet látni a legjobban - hogy ha jó jelet küldenek a TV-dre - akkor hátborzongatóan gyönyörű képed is lesz a képernyődön.

 

Nekem is F6400-am van, hidd el, találomra vehetsz egyet (vagy rendelhetsz webshopból jóval olcsóbban) - és egy szál gondod sem lesz vele.

 

Jaa, és az SD sem kulcsszó - csakúgy mint a HD sem.

 

Mindkét felbontásban küldhetnek kiváló és csapnivaló minőségű tartalmat is egyaránt - kb. úgy, mint a legtökéletesebb HiFi rendszer sem fog rendesen szólni, ha egy vacak kazettás-magnóról kapja a jelet.

 

Tehát ne parázz, ezek a TV-k már igencsak jónak mondhatók.

.

Előzmény: qlman88 (3919)
qlman88 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 3919

Sziasztok!

 

Sajnos nem tudom megnézni egyik boltban sem, hogy milyen lesz otthon az SD adások minősége. Szinte mindenhol több készülék ugyanazt a jelet adja.  Nekem itthon csak egy tévére lesz kötve, ami egy ue40f6400-es lesz.

Tudom, hogy nem olyan lesz a műsorok minősége, mint HD-ban. De érdekelne, hogy mire számíthatok.

Persze előfizetek a HD-s tartalmakra, de nem minden csatornának van HD változata.

 

Köszi a válaszokat.

borszu Creative Commons License 2014.04.28 0 0 3918
Mennyi az a "bármennyi"?
Előzmény: GPS (3906)
nicko Creative Commons License 2014.04.28 0 0 3917

vagy tabletet :)

vagy ilyen 15K-s smart kütyüt :p

Előzmény: Törölt nick (3916)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.28 0 0 3916

Igen, PC-t vágsz rá.

Előzmény: reg1000 (3915)
reg1000 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 3915

Van már valami megoldás silverlight függő videók nézésére F sorozaton?

nicko Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3914

Nekem digikábel van 20 HD csatornával tökéletes mínőségben. Így nem tudok erről mást mondani tányéros terén.

Viszont mivel nálam az számított, hogy valós 100Hz legyen a filmek, sportesemények a legjobb mínőségben nézzem így eleve csak olyan tv juthatott amibe van 3D.

Ez nincs most sem másként 6xxx széria esetében (ami csak a középkategória) kivéve az F6200-at ami 50Hz-es.

Tehát Te döntöd el neked mi a fontos. ha nem kell a 3D akkor akár F6100 (igaz van ebben de gyengébb mint a F6400-ban)csak ennek gyengébb az elektronikája mint pl. az F6500-nak.

 

Ami neked kell az lehet akár F5500 is de az csak kamu hz-el éri el a 100-at. két kép kocka közé egy feketét rak be. Viszont az 5xxx széria jobb játékhoz az alacsony inputlag miatt.

Előzmény: repvez (3913)
repvez Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3913

Kösz,de ha ez igy van akkor  ha azt nézzük akkor  közel 50k menne csak a 3d miatt el pluszba amit még a végén nem is lehetne normálisan használni,mert minden filmet amit megnéz az ember nem fogja megvenni eredetiben.

ÉS ugye a digi szolgáltató sem arról hires, hogy müholdról makulátlan  minöséget szolgáltatna.

 

Igy egy sima smartos  TV meg már kijöhet akár 130 környékén is meglenne, smart nélkül még olcsobban.

Előzmény: nicko (3912)
nicko Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3912

anno én is sokat néztem a 3D-t vásárlás előtt.

Ha jól be van allítva a tv egyértelműen az aktív 3D a jobb eredeti gyári 3D esetében. Viszont ennek több hátránya is van mint a passzívnak ha kókány mkv-ba pakolt 3D-t akarnál nézni, ami így csak felezet felbontású de a passzív mint az LG-n nem okoz szem és fejfájást, de a mínősége ettől még nem lesz 3D inkább akkor ezt a filmet FHD 2D-ben kell nézni.

 

a pr. szövegre meg ne adjál, hogy "2D-->3D konvertál" mert így kapsz egy nézhetetlen valamit. csak pr szöveg semmi más. Mikor az M3D kísérleti adása ment 2012-ben én néztem a foci EB döntőt és az olimpia megnyitót és filmeket amiket adtak. Mikor kiírták 3D-ben készült nem volt semmi gond vele, mikor felkonvertáltat adtak az meg szellemképes volt.

Előzmény: repvez (3909)
nicko Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3911

anno a 32D6500 170K-ról volt le engedve 153K-ra az E széria piacra dobása elött. Most az egy dolog, hogy ezután az E,F széria 6500-as típusa már nem volt ultra clear paneles, micro dimminges, viszont jobb hardvert raktak bele (két magos procit) most 40F6500-at tudnék venni 153K-ért. Viszont inkább lemondanék a +200 kamu Hz-ről a DVB-S2 tunerről és 46F6400-at vennék. Legközelebb okosabban veszünk tévét :)

Előzmény: GPS (3906)
repvez Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3910

Ja és bármely TV adás vagy videot tudok 3d-síteni?  Tudom, hogy azok nem lesznek olyanok mint a nativ  videok,de megoldható?

 

ÉS ha PC-ről  küldök rá játékot akkor  azt le tudom ugy játszani, hogy 3d-ben lássam a játékot? repülő szimulátornál sokat dobna a látványon

repvez Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3909

ÉS a 3d- részre tudsz valami   infot, hogy amit láttam az csak beállitás beli különbség volt vagy  a passziv rész jobban kihozza a hatást?

GPS Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3908

 

Boccs, 40-nek olvastam - szemüveg nélkül bénázok itt.

.

Előzmény: nicko (3905)
nicko Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3907

mindkettőre.

Előzmény: dUpLo (3903)
GPS Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3906

 

Sajnos én (csak) 32-est vettem.

 

Ha el tudnám adni - szinte bármennyiért (pedig van még 1,5 év gari rajta) - azonnal megvenném ezektől a 40-est.

 

De hát kinek lehet eladni manapság egy 32F6400-ast? Pláne kp.-ért?

.

Előzmény: nicko (3900)
nicko Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3905

de azt figyelted, hogy 46"-os tévét árulják 174K-ért és nem 40"-t ? :)

Előzmény: GPS (3902)
nicko Creative Commons License 2014.04.27 0 0 3904

Jól látom , hogy az uj H sorozatnál  kimaradtak a 46"-os verziók és a 40 ről egyből 48 ra vált?

 

igen mert később jön a 4K és a gyártó/k szerint csak 55"-tól élvezhetőek, ezért idővel elfog tűnni nem csak a 32", de a 40" tv is.

 

Ezekszerint ha most az F sorozatból nem veszek 46"ost akkor  talán összre már nem is tudok venni ilyen  méretben?

elég nagy a valószínűsége vagy csak kiállított darabot amiről nem tudni mennyi üzemidőt ment vagy újracsomagolt darabokat.

 

Egy 46F6400ast néztem ki magamnak.

 

jó az addig vedd amíg még lehet kapni! ennél nagyobb méretben én nem vennék LCD tv-t.

Előzmény: repvez (3901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!