Keresés

Részletes keresés

pudingzabáló Creative Commons License 2006.01.25 0 0 226
na ja, a villanymotort ma is vasból meg rézből gyártják, nem műanyagból
Előzmény: pedro d (225)
pedro d Creative Commons License 2006.01.17 0 0 225
Kicsit részletesebben, mivel múltkor nem sok időm volt... Bocs, hogy csak most...Valami baj volt karácsony táján a fórummal, akkor nem tudtam hozzászólást beírni. Nos kaptam ezt a tippet, épp jókor, megosztanám a részleteket veletek is.

 

Szóval narancsfacsaróról van (volt) szó, ha valaki újonnan csatlakozna..... Nos a gép nagy krómozott, igazán igényes kivitel, króm szűrője van. Ennek is az oldalán van egy kifolyó, a belső puffertartály kb. 3-4 decis, viszont a kancsó meg lehet akármekkora, amit aláraksz. 85 W teljesítményű, halk, elég finoman is működik, a szelep is jónak tűnik, bár úgy rémlik a lentebb emlegetett (nagy) Princess, meg a többiek kifolyója talán egy picit finomabban záródott, nem mintha ez rossz lenne). A facsarókúp nem éppen nagy, de hát majd kisebb grapefruitokat kell hozzá válogatni. Rögtön megvettem, ahogy megláttam; az Auchan-ban van, és csak 6000 forint, amennyi a kis 25-35W-os műanyag gépek ára.

 

SEVERIN CP 3547 a pontos neve, német gyártmány.

 

 

 

Arra is rájöttem, hogy a minőségre meg a tartósságra abból lehet mindjárt következtetni, hogy mekkora a súlya az adott gépnek. Most, hogy a csomó műanyag bóvli után ismét kezembe vettem a saját 20 éves gépemet, azt éreztem, hogy ezzel akár embert lehetne ölni. Pedig az is egy műanyag kompakt gép, már a "kis helyen is elfér" filozófia jegyében készült. És lám, mégis hibátlanul működik még ma is. A Severin, amit most vettem kicsit könnyebb nála, de még így is duplája a mai kis műanyagoknak. Hiába no, 25 W arra tökéletes, hogy ki-be húzza a CD-lejátszó fiókját. Gyümölcsfacsarásra más kell.

 

Előzmény: pedro d (213)
Dydand Creative Commons License 2006.01.16 0 0 224
Szia!
Ha végigolvasod ezt a -nem is olyan hosszú- topikot, akkor választ kapsz mindenre. De hogy valami hasznom is lásd elárulom, hogy én hogy vettem -MA DÉLUTÁN- gyc-t. Végigolvastam a topikot és a leírt és megvitatott tapaztalatok után a következőképpen cselekedtem:
összeállítottam egy listát azokról a termékekről, amelyek a legjobban tetszettek a leírások/tapasztalatok alapján és itthon is hozzáférhetőek (a külföldi gyc-kel semmi bajom, de a garancia-érvényesítés, alkatrészcsere nem ér nekem annyi időt, amennyivel több cseppet tudok kifacsarni az adott gépből). Amire figyeltem: két tartályos legyen, hogy külön ki tudjam szedni a lét és a fűrészport, nagy adagolónyílással rendelkezzen, hogy minél nagyobb darab gyümölcs-zöldség betehető legyen (ezt aztán el is vetettem, ha már valamit meghámozok, akkor pár mozdulattal szét is tudom vágni -annyit meg nem ér meg nekem, hogy az ára ezért majdnem dupla annyi legyen - ergo a tv-shopos cucc lehet hatalmas nyílású 30-ért). A teljesítmény -nem megkövezni érte!- én úgy vettem észre, hogy lehet éppúgy jó egy 200-300 wattos, mint egy 700, legalábbis -működés közben- különbséget nem vettem ki közöttük, de ettől még lehetnek.Tapasztalatok arról, hogy mennyire is centrifugálja ki az adott dologkat, tapasztalatok arról, hogy milyen típusú gyümölcsöket milyen hatékonysággal centrizik ki. Miket lehet beletenni és miket nem. Ha lágyabb gyümiket is szeretne az ember centrizni, akkor nem árt, ha a kapcsoló nem két, hanem háromállású: van rajta alacsony- és magas fordulatszám is. Hát kb. ennyi. Olvashatsz itt olyanokról, hogy mely típusok milyen gyümit visznek vagy nem, illetve maggal vagy anélkül lehet-e betenni a cuccokat. A fentiek alapján én egy Philips HR 1821-et vettem, és már többször kipróbáltam.
Ahogy TTAMAS is írta: nem szabad össze-vissza inni mindent -hukk- mint én, répa, alma és ananász is- mert a neutrális csík jubjamot fognak játszani és ezért nem tudnak kiürülni a megfelelő anyagok a szervezetből. Ezt már egyébként a régi sámánok is tudták, csak a modern orvosok titkolták el előlünk (a gazok). ELNÉZÉST, ha valakit ezzel megbántottam, csak viccelni szerettem volna széles jókedvemben, hiszen tényleg nagyszerű ez a gép! Amúgy TTAMAS-sal és Beebite-tal teljes mértékben egyetértek.
Majd elfelejtettem: többen is írták, hogy gondjuk van a paradicsommal, dinnyével, ananásszal, naranccsal stb. Ennek pedig azt írja a leírása "Különösen jól lehet feldolgozni a gyümölcs centrifugában ananászt, céklát, zellerzárat, almát, uborkát, sárgarépát, parajt, dinnyét, paradicsomot, narancsot és szőlőt". "Keményítőt tartalmazó gyümölcsök nam alkalmasak lényerésre. Ilyen a banán, papaya, avokádó, füge, mangó". "A gyümölcs centrifugával pl. saláta levelekből és levélszárakból is lehet levet nyerni". Hát kíváncsi leszek az eredményekre, de mindenesetre bizakodó vagyok. A garanciavesztés mag miatt mindenesetre nem szerepel:)
Röbviden ennyi. Remélem tudtam segíteni.
Előzmény: puki33 (223)
puki33 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 223
sziasztok. mire erdemes figyelni egy centrifuga vasarlaskor ? van vkinek vmi vasarlashoz hasznosithato infoja ? kosssziii
nsz2 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 222
bionak nem bio, de legalább nincs benne semmi tartósítószer, meg mindenféle adalék. nekem ennyi elég nem nagyon hiszek ebben a bio mizériában, addíg legalábbis nem amíg nem lehet rendessen ellenőrizni. ezeken a leveken meg érzem hogy az ami. a répa répaízű, a cékla cékla, az alma alma stb.
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.13 0 0 221

Biztosan. Nekem valódi az, amit láttam gyümölcskorában. Bio meg, amit én nem permeteztem.

 

(Valahol olvastam, hogy a Németországban hazai termelésű "bio" termény sokszorosa a bio művelésű területeken reálisan elérhető mennyiségnek.) 

Előzmény: nsz2 (220)
nsz2 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 220

www.bioszallito.hu itt lehet rendelni van alma, répa, cékla meg minden féle lé.

elég jó és szerintem valódi ugyanis 3 napon belül megromlik, ha nem nyitod ki akkor is.

TTAMAS Creative Commons License 2006.01.13 0 0 219

ha figyelembe vesszük az időt és vesződséget hát ez jobban megéri.

 

És mit visznek neked házhoz? Mert errefelé az a 100 %-os friss gyümölcslé, amit magam készítek.

Előzmény: nsz2 (218)
nsz2 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 218

nekem elegem lett a gép takarításából, és inkább házhoz rendelem a leveket.

ha figyelembe vesszük az időt és vesződséget hát ez jobban megéri.

tibetimacska Creative Commons License 2006.01.09 0 0 217

Lefelejtettem a lényeget:

1 kg almából 5 dl tiszta, illatos almalé jön ki.

Ezentúl a legmerészebb vállalkozásom az volt, hogy mellé még benyomtam 1 kg mandarint és 1 kg narancsozt, és wow!!!

a létartály másfél literes, a gyümölcspépé 2 liter, és kipróbáltam a nedvességkontrollt, tök száraz a pép, nem hagy nyomot:)))

Előzmény: tom_stone (206)
BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2006.01.09 0 0 216

 

Már majdnem megrendeltem az alább említett Power Juicer masinát, amikor is a minap szemembe ötlött a Metro egyik kínálata: Hyundai H-HJ 330 gyümölcsprés.

Így néz ki.

A leírás szerint: teljesítménye 500 W; nagyméretű adagolónyílás egész alma, répa, gyümölcsök sajtolására; 1,1 literes gyümölcsvelő tartály; 0,5 literes létartály.

Az ára: 9588 Ft.

 

Ennyit tudhatunk meg róla, van-e valakinek személyes tapasztalata?

 

 

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (192)
sfnx Creative Commons License 2006.01.07 0 0 215
Kedves Teraza, fórumozók,
a Ronic szóra keresve találtam rá arra a hozzászólásra, amire most a választ írom
segítséget szeretnék kérni:
Ronic konyhai robotgépemnek elromlott a turmix része
több háztartásigép szervízben is megkérdeztem, sehol sem vállalták
Budapesten van lehetőség Ronic szervízre, alkatrészpótlásra?
előre is köszönöm
Előzmény: Tereza (38)
tibetimacska Creative Commons License 2006.01.07 0 0 214

Szia!

 

Karácsonyra kaptam a lányoméktól az általad említett Philips HR 1861 rendszámú gyümölcscentrifugát.

Fantasztikus, imádom. Régebben egy Braun volt, de abból feleannyi lé sem jött ki ugyanannyi gyümölcsből. Egész almák és narancsok (ez utóbbiak persze a héjuk nélkül) beleférnek, és ugyan apróság, de a kiöntő tartályban van egy műanyag betétféleség, ami megakadályozza, hogy a lé tetejéről a hab a pohárba kerüljön, én ugyanis azt nem szeretem annyira, de ez kivehető és habosan is lehet inni. Az áráról nem tudok nyilatkozni, lévén ajándék. Csak ajánlani tudom.

Ja , mellesleg esztétikailag sem utolsó:)

Előzmény: tom_stone (206)
pedro d Creative Commons License 2006.01.02 0 0 213
Itt a megoldás. Többeknek már elújságoltam, ide még nem írtam be: SEVERIN. Azt kell venni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: pedro d (204)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.25 0 0 212

sziasztok! Kellemes Ünnepeket!

 

Szeretnék ötleteket kérni tőletek! Ajándékba kaptam egy Bosch gyümölcscentrifugát.  Milyen italok készíthetők ezzel?

Köszi előre is a válaszokat!

pudingzabáló Creative Commons License 2005.12.24 0 0 211
öööö, akkor 25 W-os ból olyat kel l venni, ami csitgakerekes, hogy manuális facsarónak jól lehessen használni.

Előzmény: TTAMAS (210)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.21 0 0 210

Mindegyiknek van lassító áttétele, ilyen kis fordulatszámú villanymotort nem gyártanak. Lehet fogaskerekes, vagy csigakerekes. Az utóbbi önzáró, azaz nem tudod kézzel forgatni. Hogy ennek mi köze a minőséghez, azt nem tudom.

Előzmény: pudingzabáló (209)
pudingzabáló Creative Commons License 2005.12.20 0 0 209
Azt a facsarót meg ne vedd, ami 25 W-os, én használtam olyat (szerencsére nem saját volt), vagyis használtam volna én, ha lehetett volna merthogy azt nemigen lehetett, csak ha hagytad előtte félig megrohadni a narancsot és olyan puha lett, hogy akár kézzel is kinyomhattad, akkor vitte. Egyébként egy rémálom, hogy mindig megállt, mert annyira nem bírta: fél narancs=5 perc

 

Szóval szerintem azt vedd, ami 100W, ha keskenyebb is a kúprész mint egy narancs, ne azzal törődj, még mindig kevésbé kényelmetlen, mintha egyáltalán nem is működne. Oldalról összenyomva mindig más-más helyen a narancsot végül kinyer belőle minden lét. Amit én használtam, az barátnőm gépe volt, mindig azon gondolkodtam közbe, hogy lehetne legalább fixálni a fejet, hogy kézi facsaróként lehessen üzemeltetni (most ne röhögjetek, komolyan mondom), mert ha kihúztam a konnektorból, akkor elkezdett visszafelé forogni erősebb csavarintásoknál. Egyébként azok a jobbak, amik kézzel megforgathatóak kikapcsolt állapotban, a nagyüzemi gépek mind ilyenek, és aminek sima a járása. Valamiért minél kisebb egy gép, annál nehezebben tudod kézzel megtekerni a facsaóját, lehet, hogy az áttétel, ezzel akarják kompenzálni a beletett játékmotort.

 

Ennyit a 25W-ról, aki ilyet vesz, az elöre megmondom, hogy egészben fogja enni a narancsot. 100W, és azok közül az, aminek a legszélesebb a kúpja.

Előzmény: pedro d (207)
pedro d Creative Commons License 2005.12.20 0 0 208
Ja és nem csak a "kis herceget" ne keverjétek össze a naggyal, hanem a Philips Cucina-t sem, ugyanis van asszem egy olyan külön márka is, hogy "Cucina". Nem biztos...

 

 

A karos narancsprést azt miért nem szabad megvenni? Mi a hátulütője pontosan? KIKA-ban láttam olyat 8e-ért.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: soppingfüggő (205)
pedro d Creative Commons License 2005.12.18 0 0 207
Van a Princessnek egy kisebb változata is, nem összetévesztendő! Azt nehogy valaki megvegye: a legrosszabb, amit eddig láttam. Egy 8-10 cm átmérőjű kör alapja van, olyan a stabilitása, mint egy tekebábúnak. A kifolyószelep szerintem használhatatlan, és tiszta sorja az öntvény. Nem belső gyűjtőtartályos egyébként, hanem abból a fajtából való, amelyiknek oldalsó leeresztőnyílása van. Asszem 45 W-os a motorja, de ez mindegy is. PRINCESS 1968 a neve.

 

A kompaktok közt pedig PHILIPS HR 2744 néven (az van ráírva, hogy Philips Cucina) van még egy, amelyiknek jó méretű a facsarókúpja. Ezt 6500-ért láttam ma, de mindössze 25 W teljesítményű.

 

 

Előzmény: pedro d (204)
tom_stone Creative Commons License 2005.12.18 0 0 206
Hi!

Jelenleg egy Vital center-es gépem van, de ez egy hulladék. A répával nincs gondja, de az alma esetén nagyon sok lé marad a pépben. Narancsról már nem is beszélnék. Szóval ha gyerekkori szerelmed máshoz ment feleségül, akkor nászajándékba vegyél neki egyet, de saját használatra nem ajánlom.
Most viszont egy komolyabb gépen gondolkodom. A topshop-os power j. az tetszik, de gondoltam körbenézek mi van még a piacon. A saturn honlapján vagy egy gép:Philips HR 1861. 700W, pofás kis szerkezet. Az ára nem tudom mennyi, de gondolom 30e felett. Van valakinek ilyen gépe? Tapasztalat?
soppingfüggő Creative Commons License 2005.12.18 0 0 205

Szerintem a facsaró nem a centrifuga alternatívája hanem a karos narancsprésé, amit ugye nem szabad megvenni. Kisebb háztartásba vagy ha csak 1-2  grapefruitot csavarunk ki egyszerre, nem kell feltétlenül elektromos facsarót beszerezni. Volt korábban egy L-lel kezdődő márkájú (a Liebherr ugrik be, de az elektromos és pl. hűtői vannak, ... szóval valami hasonló nevű) manuális szerkezetem ami csupán két darabból állt; egy füstszinű gyűjtőtálkából  és egy megfordítható  (két oldalas) kúpos szűrőből. A szépséghibája hogy jóval 1000 forint felett volt az ára ami akkor a gagyi elektromosokét is verte.

A jelenlegi tajvani, 80 W-os és nincs márkája.

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (198)
pedro d Creative Commons License 2005.12.15 0 0 204
Sziromka, neked nincs szükséged a növény enzimjére, mert nem vagy növény.  

Centrifugáról visszatérve ismét facsaró témára, amit eddig találtam, az alapján lehangoló a kép. LEGO-ból komolyabb gépet lehetne építeni, mint ezeknek a többsége! Na lássuk akkor a kínálatot:

 

 

külön kifolyónyílásúak:

 

PRINCESS 1971/1973: ez még viszonylag jónak tűnik 80-100W, csak kicsi a facsarója. Nincs ráírva, hol készült, vagyis kínai. Saturnban 16.000.

 

CLOER 6808: Nagy böhöm kínai (legalább őszinték), rendes méretű facsarófeje van, máskülönben az előző meggyőzőbb, szerencsésebb a gyűjtőedény kiképzése. 80W. Saturnban 23.000. Ennyire azért nem meggyőző...

 

SIEMENS MC 91100: Akkora, mint a Cloer, spirális mintázatú facsarórésze van, éppen csak megint kicsi. És jóformán a készülék mélyén helyezkedik el, nem tudom, hogy lehet arra kényelmesen rányomni a narancsot. 100W. Media Marktban 36.000, kösz szépen, annyiból alkalmazottat veszek fel a munkára...

 

ARIETE: Kínai, 40W-os. Megfogod, és úgy hullanak róla a darabok, mint a kisebb kompakt gépekről, nem kidolgozott az alkatrészek stabil rögzítése. A kifolyó szelepe borzasztó durván működik. Saturnban 8000 Ft.

 

 

belső tartályos kompakt masinák:

 

TEFAL 8309: 30W, asszem ebben a kategóriában egyedül ezt találtam, aminek normális méretű a feje (akkora, mint a Cloernél). Media Marktban 5800-ért van.

 

MOULINEX BKB 24: szinén csak 30W, amúgy elég korrekt kis masinának tűnik, csak neki sincs épp nagy feje. Saturnban 6500 Ft-ért láttam.

 

 

A többiről nem is érdemes említést tenni, rozoga-széteső játék-gépek, amik nélkülöznek bármilyen előnyös tulajdonságot. Pedig ma vagy 6-8 félét is láttam. Volt közöttük 20 !!!!! W-os, rosszul illesztett változtatható szűrőjű fröccsöntött műanyag, összerakhatatlan-magátólszéteső cucc 2000-6000 Ft-ért, pedig többségük márkás terméknek számít, legalábbis egy olyan kultúrában, ahol a TV-ben reklámozott cégek már attól márkának minősülnek, hogy a tévében gyakran látni a reklámot... Bocs, hogy éppen a fenti két üzletre hivatkozok, csak ezekben volt legalább választék.

 

Ha bárki a fentiekből használja valamelyik típust, lécci tapasztalatot, véleményt megosztani, mégiscsak a puding próbája...

Előzmény: soppingfüggő (197)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.13 0 0 203

Minél kisebb a centrifuga sebessége, annál nagyobb a lé tápértéke

 

Nem, minél kisebb a sebesség, annál kevesebb levet tud kinyerni.

 

Az alacsony, 110 / percenkénti fordulatszám minimális hőt termel, ezáltal az élettanilag fontos vitamin, enzim, nyomelem és ásványi anyag nem károsodik.

 

Tömény baromság. Meleg lé jön belőle? Nem. Akkor meg miféle hülyeség ez a hőtermelés?

 

Ezeket az egesszeges-elet.hu lapon olvastam.

 

Akkor már tudom, hogy mit nem kell olvasni.

Előzmény: sziromka (202)
sziromka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 202

 

Minél kisebb a centrifuga sebessége, annál nagyobb a lé tápértéke

Az alacsony, 110 / percenkénti fordulatszám minimális hőt termel, ezáltal az élettanilag fontos vitamin, enzim, nyomelem és ásványi anyag nem károsodik.
Ez azért fontos, mert így a lehető legjobb minőségű és a szervezet számára fontos anyagokat tartalmazó friss zöldség vagy gyümölcslevet kapjuk.

Ezeket az egesszeges-elet.hu lapon olvastam. Valahol még azt is, hogy kb70 %-ban károsodik a gyc.-ben a vitamin, enzim, stb

TTAMAS Creative Commons License 2005.12.13 0 0 201

:))

Persze, ha présgépet árulnék, lehet, hogy én is kitalálnék valami baromságot. Mondjuk, hogy a gyc. megzavarja a csí áramlását és ez ártalmas az egészségre...

Előzmény: Beebite (200)
Beebite Creative Commons License 2005.12.12 0 0 200

ha a hujeség növesztene....

mégis ugyan mivel tenné tönkre a vitaminokat?

Szétszeleteli a molekulát?:)

hadd röhögjek... vagy sirnom kéne?:)

 

Amugy egy kicsit te is diszkusszálhatnád az infót, ami eljut a füledig...

Előzmény: sziromka (199)
sziromka Creative Commons License 2005.12.12 0 0 199

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni ,hogy a power juice az centrifuga, vagy prés. Azt olvastam, hogy a gyümölcscentrifuga tönkre teszi a vitaminokat, és préselni kella gyümit v, zöldséget. Viszont a présgép 160.000 ft körül van. Erről tud valaki v.mit?

köszi  Sziromka

BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2005.12.12 0 0 198

 

Nem írtad a nevét a facsaródnak.

Hát erről sajnos (Ariete), nem találtam túl sok infót.

Én összegezve úgy vélem, marad a fellelhető kínálatból még elérhető áron optimálisként a Power Juicer.

Szerintem a lényeg: elég erős meghajtómotor, acélkések, és nagy adagolónyílás (kerek és nem afféle kifli formájú, mint általában).

 

 

Előzmény: soppingfüggő (197)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.12.11 0 0 197
Én épp  a budaörsi KIKA-ban vettem egy Karácsony után egy erős, krómozott kivitelű facsarót. Azóta láttam ezt a típust koktélbárban is, tehát bírja a gyűrődést. A komolyabbaknak van egy kivezető nyílásuk, tehát nem a készülék aljába gyúlik a lé. Most a Metróba láttam egy ilyet,  Ariete márkájú, (piros v. bordó), a nagyobbi kúpja lehetne egy kicsit szélesebb.
Előzmény: pedro d (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!