Vettem egy Hauser BM800 típusú kenyérsütőt a vaterán és hiányzik a keverőlapát.
Estleg nem tudja valaki,hogy ezt hol tudom beszerezni és ha ez sikerül akkor fog működni a gépet.Bocsi a buta kérdésért de nem volt még kenyérsütőgépem soha.Ha vakinek van esetleg ilyen típusú gépe, megírhatná a személyes véleményét.
sziasztok! tegnap vettünk kenyérsütőt, elég régi álmom volt :) kipróbáltam és mostanra már el is fogyott a kenyér! nagyon fincsi :) de van egy nagy baj! csak olyanok vegyenek kenyérsütőt akik nem féltik az alakjukat! ezt azért mondom mert én nagyon ritkán szoktam kenyeret enni,és hát ma semmi mást nem ettem,csak gyűröm magamba a kenyeret :( nagyon finom! Lenne egy kérésem! szeretnék a gépben kalácsot sütni jó sok mazsolával...de sehol sem találok receptet :( ha van valakinek olyan amit már kipróbált,kérem írja le nekem!
Multkor kiprobáltam a gépemben egy a használati utasításban szereplo gyumolcskenyér receptet, borzaszto jol suikerult, ez lesz karácsonyra is. És még el is fogyott.
Nekem Bomann-om van, szerintem amiket írtál mind hasonló "klónok", ez is ennyibe került, vágj bele, amelyik szimpatikusabb, azt vedd meg. Nem nagyon van köztük külömbség.
Köszi, én is így gondoltam magamban, veszek egy olcsóbbat, úgyis most akciózzák minden fele. Kezdésnek, beletanúlni jó lesz, még lehet be is válik.Van most a Hauzer vagy a Hausmeister, már nem tudom, meg az Akai. Mind a kettő 9.990- kerül.Az Akai-ról tudtok valamit? A másik két fajtáról már van infó.A tudásuk meg a kapacitásuk szinte egyforma. Na, most melyik legyen??? Köszi.
Mi egy 7000 forintos Clatronic-ot használunk kb. 2 éve. Még időzítője is van, de soha nem használtuk. Heti 1-2 alkalommal sütünk, eddig semmi baja, kicsit megkarcolódott az üst a magoktól, de ha bármi baja lesz, akkor szívfájdalom nélkül kidobjuk és veszünk egy hasonlót. Pazarlás vagy nem, így olcsóbb. 5-10 ezer forint egy új üstért rablás.
sziasztok! sajna nincs időm most végig olvasni a fórumot(örülök,hogy megtaláltam:)),de lenne egy nagy kérésem. Holnap kenyérsütőgépet kellene vannam ajándékba az asszonykámnak,de fogalmam sincs,hogy mi lenne a jó.A lényeg az,hogy nagy kenyeret lehessen sütni.Nézegettem a moulinexet....az jó lenne?? max 25000-et szánnék rá
Nekünk 3 éve van sütőnk, kb. 3-4 hetente használom. A gyerekeknek nem nagyon jött be ez a kenyér, csak dagasztásra ritkán használom. Erre kiválóan megfelel egy 10ezer körüli sütő.
Ha első gép lesz akkor vedd a legolcsóbbat. Ha beválik (használjátok rendszeresen), akkor később lecserélheted egy drágábbra, és akkor már lesznek igényeid is.
Sziasztok! Most akarunk kenyérsütő gépet venni. Adjatok már légyszi tanácsot hogy milyen márkában gondolkozzunk (nem a legdrágább érdekelne anyagiak miatt) és milyen tudással rendelkezzen?! Milyen teljesitményü legyen ( csak egyszerü családi használatra) és milyen szempontok figyelembevételével válasszunk. Olvastam ahogy írtátok hogy szervíz gondok is vannak, meg az alkatrész ellátás sem mellékes. Tényleg az olcsó olyan is, vagy a nevesebb márkákban goldolkozzunk? Abszolult nem ismerem ezt a fajta gépet, boltban is csak mostanában néztem eggyet- kettőt. Persze az eladónak "minden" eladó, így ott nem kaphatok hiteles választ, ezért kérem a ti tapasztalataitok alapján a segítséget! Előre is köszi a hozzászólóknak!
Van egy svájci gyártmányú Alpina kenyérsütőm, aminek az egyik műanyag fogaskereke eldarálódott a hajtó fogasszíj alatt.
Hol kaphatnék én ehhez a márkához ilyen fogkaskerék alkatrészt? Fejér megyei vagyok, de elmegyek Bp.-ig is, csak ne nagyon kelljen bemenni a város közepébe érte:-)))
Sajnos nekem is ilyen problémám van. Költözés után nem találom a Hauser BM-663-as használati utasítását.
Elég régen használtam és szinte mindig az 1-es gombot. Most dagasztásra lett volna szükségem, de fogalmam sincs melyik gomb az, ami ezt a funkciót elindítja.
Már próbáltam lefordítani a gombok feliratát, de nem sok eredménnyel.
Szerintem a két gép nagyon hasonló lehet. Ha hamarabb hozzájutsz a használati utasításhoz, kérlek értesíts!
Volna egy nagyon alap kérdésem, amikor pl. 900g-s kenyeret akarok sütni, akkor az alapanyagok össztömege legyen 900g? Vagy, hogy máshogy? A választ előre is köszi, Soma
Könyörgöm segitsen valaki! Kaptam egy hauser ubm-650 tipusu kenyérsütöt használati utasitás nélkül! neten sem találtam hozzá semmit... :( Tudna valaki segiteni? Nem sütési recept kell hanem használati utasitás a szerkentyühöz!
sziasztok! Nem tudom tudtok e nekem segíteni?Kaptam egy kenyérsütőt,és találtam hozzá egy receptet amivel nagyon finom kenyeret lehet sütni,de az a gondom,hogy a keverőlapát felőli oldalon,középen félig nyers marad ,ez mitől lehet? era
A #99 számú első hozzászólásomban írttam a gépemről és az első kenyeremről..Tulajdon képen minden úgy alakul, ahogyan elvárható egy kezdőtől: ehető kenyér, növekvő tapasztalat. Túl sok fajta kenyeret nincs szándélkomban készíteni, inkább egy standard-ot szeretnék, amit időnként felváltana valami más. Standardnak a krumplis kenyeret gondoltam, utána még talán a szendvics az, amit sütni akarok. A lényeg, hogy ne kelljen a héját levágni, és mindig kéznél legyen, tehát ha friss kenyeret akarok enni, akkor ne keljen el mennem otthonról kenyeret venni, és ne kelljen filózni, hogy elég lesz-e pl. reggelire, vagy sem..A tészta gyúrás már csak ezután jönne, de a bejglit ezzel akarom már készíteni..
Nagyon szívesen segítek a tanácsaimmal,nálam már többszázszor bevált. Mások is segítenek majd. Döntsd el kinek hiszel, bár ez még nem garancia a sikerre. Ajánlom:Próbáld a géphez adott legegyszerűbb(vagy a gépedre kipróbált netes) receptet szóról szóra betartani és begyakorolni. Milyen gépet is használsz? Karácsonyra tudsz már sütni 5 féle kenyeret,többféle kalácsot.Szerintem sziveszterre tuti lesz a hajnali friss kenyér is.De először az alapkenyér.
Én sem nagyon sütögettem még, most volt a második alkalom. Először BL-55-ös lisztből sütöttem, és már annak is örültem, hogy jó étvággyal meg tudtuk enni. Egy kicsit tömött volt, egy kicsit többnek sikerült, mint amit akartam, de azért mégis én sütöttem..A második alkalomra már variálni volt kedvem. A gép könyvében nem találtam krumplis kenyeret, csak utalást: a krumpli mennyiségével csökkenteni kell a liszt mennyiségét. Én így csináltam, és az első keverésnél rántás - féle lett a dagasztó edényben, és akkor próbáltam valami féle kenyér tésztát össze hozni belőle. Mondhatni sikerült viszonylag sok liszt hozzáadásával. Így, ha nem mondom az előzményeket, még azt is el lehetne mondani, hogy "jól sikerült". Rugalmas, kellő képpen lyukacsos, és ehető. Itt tőletek azt hallottam, hogy a víz mennyiségét kell csökkenteni a krumpli mennyiségével, így kissé tanácstalan vagyok. Az alap recepthez képest most akkor a vizet, vagy a lisztet kell csökkenteni. Szerintem lehet, hogy mind a kettőt..Ameddig egy frankó receptet nem hozok össze, addig a késleltetési időt nem tudom programozni. A célom pedig az lenne, hogy 70 dkg-os friss kenyér várjon reggel, amikor felébredek..Úgy gondolom, hogy jó krumplis kenyeret csak rétes lisztből lehet készíteni liszt adalék nélkül. Legközelebb ezt csinálom..De azért a Google-t is meg nézem..
Kedves prokariota ügyi vagy, hogy találtál ilyen kiváló tanácsadót,aki még életében nem sütött géppel kenyeret.Én beütném a Googleba a krumplis kenyér szót és válogatnék többszáz recipéből.