Keresés

Részletes keresés

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2146

7.rész
És belekezdtem egy életmódváltásba. Táplálkozás, később, amikor már tudtam, mozgás és főleg gondolkodásmód! Ez a folyamat persze már addigra elindult. Mivel én az orvosokkal ellentéeben pontosan tudtam, hogy mi az oka a betegségemnek. Stressz, szorongás és hogy nem azt csinálom, amir kéne. Egy szar, stresszes munkahelyen dolgozom, frusztrált vagyok, rosszul táplálkozom, nem mozgok eleget, az önértékelésem és az önbizalmam a béka segge alatt. Először is elkezdtem segíteni az immunrendszerem működését. Igen, ahogy mondom, segíteni. Nem lerombolni szteroidokkal. Elkezdtem búzafüvet termeszteni itthon, mert azt olvastam és hallottam, hogy az nagyon jó szervezetturbósító, méregtelenítő, stb. Lehet rendelni is, akkor kb 6ezer ft volt egy huszonpár napra elegendő adag. Namost egy csomag mag meg kb 300 és egy iszonyat igénytelen növényről beszélünk. (Külön bejegyzésben leírom röviden, ha valaki szeretné de amúgy google sok találatot kidob.) Szedtem Béres cseppet. Ittam az itt ajánlott gyógyteákat, tejoltó galaj és orbáncfű felváltva. Leszoktam a késztermékekről (szoktam azért azóta enni ilyesmit de nem napi szinten), a finomított dolgokról (zsemle és társai), a felvágottakról (van helyette kiváló szalonna, kolbász, házi sonka, piacon jó áron be lehet szerezni) és a húsfogyasztásomat is heti 2-3 alkalomra csökkentettem, ami nekem elég is, főleg mert mióta több zöldséget és gyümölcsöt eszek, kevésbé is kívánom ezeket a dolgokat. És igen, zöldség és gyümölcs, a lehető legnagyobb mennyiségben. Rászoktam a green smoothie-ra (puccos nevén, amúgy magyarul egy sima zöldség-gyümölcs-víz turmix) és utána általában eszek egy alma-banán-körte (így télen, ha van idénygyümölcs, akkor azokból) , zabpehely, natúr joghurt (nem tejporos), méz kombót, ami azért eléggé finom és ebédig szinte el is vagyok ezekkel, utána ebédre főtt kaja, lehetőleg zöldséges vagy legalábbis köretnek, nem nagyon eszek prézlis, bő olajos cuccokat, ha igen, olívaolaj, ilyesmik, hát próbálok odafigyelni de amúgy eszek, amit kívánok, édességet is szoktam azért. Végleg rászoktam a piacozásra. :)

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2145

6.rész

Átgondoltam az eshetőségeket. Ha nyirokrák, kezelés nélkül egy év alatt elvisz. Mivel egy agresszív dolog, simán lehet, hogy elvisz kezeléssel is, ami ugye kemó és társai. Ha nem nyirokrák, és én meg voltam róla győződve, hogy Löfgren, akkor meg mi van? Igazolják, hogy Boeck (amit így is 99%-ra mondtak ők maguk is, csak az ugye nem 100...) és várnak, aztán jó eséllyek szteroidoznak, minimum 1 évig. Mivel olvasgattam ezt a fórumot, tudtam, hogy ez ki van zárva. Valamint azt is itt olvastam, hogy már vannak dokik, akik úgy gondolják, hogy pszichés dolgokkal van összefüggésben az ügy és olvastam, hogy milyen természetes cuccokat próbáltatok és javasoltok. Ezúton is köszönöm, hogy ezeket itt olvashattam! Segített, hogy jó döntést hozzak, mert nagyon bizonytalan voltam. Az orvosok teljesen megfélemlítettek. Persze, ne bagatellizálják a kockázatokat, nem erről van szó, tájékoztassanak de ne fenyegessenek! Amikor közöltem a doktornővel, hogy úgy döntöttem, hogy nem kérem a mediastinoscopiat és megköszöntem az eddigi munkáját, kifakadt, hogy (idézem) majd rövid időn belül visszakerülök, csak majd sokkal rosszabb állapotban és akkor majd a kollégáknak meg lesz rólam a véleménye, mert újra el kell végezni az összes vizsgálatot. Ezen a ponton éreztem azt, hogy bár szívesen megkérdezném, hogy mit gondol a hippokratészi esküről de semmi értelme... Visszakértem a leleteimet (a ct cd-t nem adta oda, amiért mellesleg fizettem a Rókusban) és távoztam.

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2144

5.rész
Korányi. Na, itt kezd a történet orvosetikailag érdekessé válni. Röntgent vittem, újra légzésvizsgálat, ekg, ultrahang, minden szervem oké, a májamnál az értékek kicsit rosszabbak de hát nem csoda, akkor már vagy 2 hete fájdalomcsillapítókon éltem. Ct eredmény... Mi az, hogy kontrasztanyag nélkül?! Hát elmondtam, hogy miért. Felháborodás, szó szerint idézem: hát hogy gondolja, hogy ezt ön dönti el? Hát mondom, egyrészt engem kérdeztek, másrészt azért kell nekem aláírnom, hogy én kértem, nem? Harmadrészt mert mondjuk az én testem?... Hát ez így használhatatlan! Mondom, direkt ezért kérdeztem meg a Rókusban, akkor jól tájékoztattak... Oké, elmondta a helyzetet, hogy hörgőtükrözés, aztán ha kell, mediastinoscopia, aztán ha kell, szteroid. Végig úgy beszélt velem, mint egy seggfej főnök a beosztottjával, érzékeltette, hogy egy ostoba, felelőtlen gyerek vagyok. Főleg, amikor olyanokat firtattam, hogy nem lehetséges-e -és most kérek figyelmet- hogy ez a Boeck heveny formája, a LÖFGREN-szindróma, amiről én külföldi szaklapokban olvastam. Merthogy a magyar oldalak megemlítik, hogy ez a tünetegyüttes, ami nekem volt, ilyen néven fut de ezzel el is intézik. Én viszont utánaolvastam angol nyelvű szaklapokban és ott azért van anyag sokkal jobban. Sőt, mi több, azt állítják, hogy ez egy heveny formája, ami az esetek kb 80-90%-ban (nem emlékszem pontosan de majd még újra megnézem) 1 éven belül MAGÁTÓL elmúlik és a többi esetben is 2 éven belül MAGÁTÓL. (Ezt azért én annyival kiegészíteném, hogy azért az a magától, az azt jelenti, hogy azért rajtam is múlik de mindenesetre szteroid nélkül.) A szteroiddal kezelt és szteroid nélküli esetekben kb csak annyi az eltérés, hogy a szteroidkúra után visszajöhetnek a tünetek, ráadásul. Afro nőknél és ázsiaiaknál viszonylag gyakori, leginkább huszonéves nőket érint. Vannak esettanulmányok, statisztikák. És már 2002-ben megosztotta az orvostársadalmat, hogy szükséges-e egyáltalán hörgőtükrözésnek kitenni a pácienst, nemhogy másnak... A hörgőtükrözés előtt a tüdőtüneteim
minimálisak voltak, megterheléskor kicsit köhögtem, ellenben utána 2 napig véreset köhögtem, lázas voltam és fájt a tüdőm, mindezt adjátok hozzá ahhoz, hogy ugye a lábam miatt amúgy is roncs voltam. Tehát hogy ennek ki kell-e tenni a pácienst, amikor a tünetek alapján 99%-os biztonsággal megállapítható a diagnózis. Figyelem: 12 évvel ezelőttről beszélek! Merthogy ez a tünetegyüttállás kb 99%-os biztonságú diagnózist ad. Ennek tudatában, miután elvégezték a hörgőtükrözést, azt hittem, ott döglök meg és közölték, hogy ebből ők semmit nem tudtak biztosan megállapítani, és "ad absurdum" lehet, hogy nyirokrákom van, úgyhogy műtögetni szeretnének nagyon erősen elgondolkodtam.

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2143

4.rész
Szokásos körök: háziorvos, elhűlés, ilyet még nem látott, beutaló a reumatológiára. Ott felmerült a Boeck, valamint a kedves vénülő, szimpatikus doki a kérdésemre, hogy oké, hogy nincs még pontos diagnózis de csak annyit mondjon már, mert egy hete nem tudok járni és a fájdalomtól aludni sem, hogy így 28 évesen azért ugye van esély, hogy fogok tudni még újra járni?, mire a válasz az volt, hogy még az is lehetséges. (Ezúton is köszönöm újra, sokat segített!) Tovább a tüdőgondozóba, bőrgyógyászatra. Tüdőgondozóban: rtg (hilusi nyirokcsomó gebasz), légzésfunkció (nem a legjobb de azért nem olyan vészes), igen, ez olyan, mint egy Boeck de itt legalább már normálisak voltak, szóba álltak velem, elmondták, amit tudtak, hogy hát igen, ez autoimmun, amiről igazából fogalmuk sincs, miért alakul ki és tenni sem tudnak semmit, csak elnyomni a tüneteket szteroiddal, aminek ugye csudi mellékhatásai vannak de hát előbb mindenféle kellemes vizsgálatok kellenek, úgyhogy tovább a Korányiba. Addigra már olvasgattam a dologról és megkérdeztem, hogy olvastam egy Löfgren-szindrómáról, aminek ilyenek a tünetei, ez lehet az? A válasz az volt, hogy igen, van egy olyan alfaj, esélyes, hogy az de majd a Korányi. Bőrgyógyászat: úristen, ez erythema lesz (addigra már én is tudtam, mert ennek is utánaolvastam, én vagyok az orvosok rémálma, az öndiagnosztizáló okostojás :D ), jajj, hát ilyennel kórházban szoktak feküdni, mondom, én nem szokok, továbbküldés Mária u-ba, amit csak dícsérni tudok, ott mindenki nagyon toppon volt! Elmondták, hogy igen, az és ez egy bőrtünet, adtak egy jódoldatos cuccot, azt kellett iszogatni, használni nem használt, úgyhogy abba is hagytam. Ezután ct, Rókus. Kontrasztfolyadékról nyilatkozzak, hogy legyen-e. Hát mondom, most éppen jódot szedek elég rendesen, akkor így javasolják? Csak mert bajom az már így is van elég, nem rizikóznék meg egy újabb tüntetet emiatt. Hát, ők nem tudják, döntsem el én. Hát de én mi alapján? Hát ha nem vállalom, nem vállalom. Oké, anélkül meg tudják csinálni? Meg, nem annyira jó, mint azzal de azért hasnzálható. Jó, akkor legyen kontrasztanyag nélkül. A másik érdekesség, az asszisztens első kérdése az volt, hogy szedek-e fogamzásgátlót. Mondom, miért? Mert az ő unokahúgának is ilyen tünetei voltak és neki meggyőződése, hogy annak köze volt hozzá.

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2142

3.rész
A lényegre térve: Amikor betöltöttem a 28-at (2 évvel ezelőtt), a születésnapom környékén elkezdtem azon gondolkodni, hogy vajon mi kéne nekem, hogy végre elkezdjek élni? Hogy elkezdjem merni azt csinálni, amit tudom, hogy csinálnom kell de gyáva vagyok hozzá? Hogy így fogom leélni az egész életemet, hogy töprengek, hogy hát, igen, jó lenne de hááát.... És akkor az jutott eszembe, hogy ha kiderülne, hogy komoly bajom van és már csak 1-2 évem van hátra, az azért biztosan kimozdítana... Csak átsuhant az agyamon, egyből el is hessegettem, hogy ilyenre még csak gondolni sem szabad. 3 hétre rá megvolt a betegség, amire "vágytam".
Valentin nap reggelén :D úgy keltem fel, mint akit agyonvertek. Minden tagom fájt. De mivel keveset aludtam és olyankor általában kicsit sajognak a végtagjaim, nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki, majd ma lefekszem hamarabb címszóval. Így is lett. Másnap reggel már konkrétan fájt a térdem és a bokám. 4 napon belül teljesen lesántultam és olyan fájdalmaim lettek, hogy csak fájdalomcsillapítóval tudtam aludni is.

Tünetek:
1. Sokízületi gyulladás. Minden reggelre egyre jobban bedagadt az egész lábam térdtől lefelé. Ez alatt azt értem, hogy teniszlabda méretűek voltak a bokáim, alig tudtam rá felhúzni még fűzős cipőt is.
2. Erythema nodosum. CSontkemény, vörös, izzó csomók, minden reggel újabb és újabb, szimmetrikusan jelentek meg végig a lábszáramon, főleg a vádlimon. Alig akartam elhinni, hogy ez bőrtünet, mert olyan volt, mintha minimum az izomban lennének.
3. Mediastinalis nyirokcsomók. Hozzátenném, a hilusom mindig is nagyobb volt, az egyik de sosem volt ez probléma. Tehát itt a gond a nyirokcsomókkal volt.
Tüdőben sosem voltam "erős", és a stressz miatt (pszichés krahácsolás plusz gyomorsav) kicsit köhögcséltem korábban is de nem sokat és nem nagyon, voltam korábban rtg-en emiatt, semmi, kis hajlamom van asztmára, lehetősleg ne dohányozzak. (Csak kocában szoktam, ritkán.)
És persze éjszakánként csatakosra izzadtam az egész ágyat, láz, hőemelkedés rendszeresen.

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2141

2.rész :)

Tehát. 2 éve diagnosztizáltak nálam Boeck-öt. Aztán én diagnosztizáltam a LÖFGREN szindrómát, amit nem túl magabiztosan ugyan de alátámasztott egy tüdőgyógyász. Másfél éve tünetmentes és makkegészséges vagyok.

Kezdjük a probléma gyökerétől. 84-es születésű nő vagyok. Tizenéves korom óta küzdöttem szorongással, voltak különböző problémák, alkoholista apa, aki elhagyott, beteg testvér, aki meghalt, ideggyenge édesanya, aki megfojtott a félelmeivel és birtoklásával. Mindezeken már nagyjából túl vagyok de innen indul a sztori. Egészen pár évvel ezelőttig, bár pontosan tudtam, hogy zenésznek kéne mennem, nem mertem, mivel nulla önbizalmam volt. Párkapcsolatról ne is beszéljünk, anyám is tiltott mindent meg én magam sem hittem el, hogy kellenék bárkinek is. Ez is nagyon lassan változott meg. A lényeg, hogy ezekkel küzdök már mióta az eszemet tudom. Magyarul a szorongás, depresszió, negatív hozzáállás, tehetetlenség, düh, ezek voltak az alapérzelmeim.  Nem meglepő módon ez előbb-utóbb testi tüneteket is produkált. Gyomorfájások de a vizsgálatok semmilyen szervi bajt nem állapítottak meg. Persze, hiszen a stressz nem szervi baj. Az immunrendszerem egész gyerekkoromban tökéletes volt, sokáig szoptam, tápot sosem ettem, lehet, hogy ennek is köze van hozzá, nem tudom. Allergiás sem vagyok semmire. Alapvetően egészséges típus vagyok, semmilyen szervi bajom nem volt sosem, kivéve, hogy a gerincem nem a legjobb, mivel sosem sportoltam, pár éve kezdtem el jógázni. (A jógának is fontos szerepe van a jelenlegi állapotomban.)

vecseisz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2140

Sziasztok!

Már régen is akartam írni, csak azért nem tettem, mert nem mertem elhamarkodottan kijelenteni semmit. És bevallom, lusta is voltam, mert sok idő leírni. Szégyellem magam, most így utólag, hogy nem tettem... Tavaly is már rendben volt a röntgenem viszont ct-t nem csináltattam, mivel feleslegesen nem terhelem a szervezetemet vele. Most viszont, hogy két év eltelt és kézbe kaptam a friss tüdőröntgen leletemet, ami tökéletesen NEGATÍV és azóta is töretlenül jól vagyok, sőt, egészségesebb és fittebb vagyok, mint valaha és a hozzászólások beleolvasásakor a sírógörcs kerülgetett, eldöntöttem, hogy már muszáj. Nem lesz rövid.  (Egyben nem is tudom posztolni.) Próbálom teljesen felvázolni a történetet, mert ez nem csak egyszerűen a fizikai tünetekről szól. Nagyon nem...

romesz Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2139

A tudo valoban nem faj. Az ilyen fajdalmak ugy nevezett "fantom" dolgok. Valamelyik izom lehet becsipodve. 

Csinalj fekvotamaszokat es elmulik majd. 

Előzmény: 70sanyi (2138)
70sanyi Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2138
Üdvözlet mindenkinek,
Szia HM 67!

Köszönöm válaszod, a hozzászólásokat már többször átolvastam innét szoktam erőt meríteni ha magam alatt vagyok. Remélem igazad lessz nagyon parázok, s igazából valahogy az orvosaim sem mindig egyértelműek. Ilyenkor mindig elbizonytaladom letargiába esem szóval ismeritek ezt az érzést ??
Valójában még mindig érdekelne hogy van itt valaki akinek szokott a lapocka környéke fájni szúrni?? Mikor ezt megemlítem a dokinak azt mondja hogy ez más eredetű és hogy a tüdőm nem fájhat ..stb.
Köszönöm esetleges válaszaitokat és jó egészséget nektek!


. sanyi
HM67 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 2137

Szia

 Ne görcsölj ez a betegség sok mindent csinál de mint olvastad gyógyítható. Műtétre még nem küldtek nekem is és ahogy olvastam a többieknek is a mintavétel mutatta ki 100%-an.  Folyamatosan köhögtem és be voltam rekedve. A műtét után a köhögés elmúlt egy darabig de a rekedtség krákogás orrdugulás rosszabb lett most már a jobb karomat is nehezen emelem fel és éjszakánkén rettenetesen fáj semmilyen fájdalom csillapító nem használ néha bedurran a kézfejem kicsit dagad a lábam és a csípőm úgy fáj hogy néha alig tudok dolgozni. Már egy hónapja szedem a cordycepset most kaptam hozzá egy kis adag medrolt 24 mg ma kezdtem szedni meg vízhajtó vérnyomás csökkentő mert azóta a vérnyomásom is magas. Nekem novemberben derült ki de kb júniustól köhögök és a csípőm is fáj. Ne izgulj csak pozitívan nem lesz semmi baj. Olvasd el a többiek hozzá szólását és kálváriáját és rá fogsz jönni hogy a pozitív hozzá állás sokat segít. 

Előzmény: 70sanyi (2136)
70sanyi Creative Commons License 2014.02.10 0 0 2136
Sziasztok!

Segitségetek szeretném kérni november óta lebegek a sarcoidosis és valami más betegség közt sok megnagyobbodott nyirokcsomóval noduláris képletekkel és egy sejtszegény hörgő mintavételel. Már voltam 2 ct.n az utolsó eredményt még nem tudom de nagyon stresszelek, szerintem rosszab a leletem mint az első.
Szóval a panaszaimról érdeklődnék nevezetesen szinte állandóan krákogok, kb.1-3 hete fáj a vállam , lapockáim és környéke ,derekam - gerincem, a fájdalmak intenzitása változó de kb. 1-3 hete mintha erősödtek volna. Szerintetek ezek normális velejárok a betegséggel?? Orvosomban kezdek elbizonytalanodni hol ezt mondja hol azt , persze értem én hogy biztosat nem mondhat.
Várnám válaszaitokat, amit előre is köszönök.

. Üdv: sanyi
romesz Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2135

A vizhajtoval igyal sok-sok vizet. Legalabb 3-4 litert minden nap. Azokon a napokon is mikor nem szeded. Ha iszol elegendo vizet akkor nem gyengit le. En napi 4 litert iszom, van mikor egy huzasra megiszom egy litert :-) . Bajod nem lesz tole csak jobban fog mukodni a vesed es gyakrabban jarsz wc-re. Akkor iszol eleget ha se szine, se szaga nincs. 

Előzmény: HM67 (2134)
HM67 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2134

Sziasztok.

Én most voltam orvosnál fel írták a medrolt 24mg a fostert 2x1 vízhajtót és káliumot. Étrend kiegészítőnek a crdycepset  chitosant icant. Mondták hogy a medrolt étkezés után és korán reggel kell be venni a vízhajtót hetente 2x ha tudok és birok nyugodtan dolgozzak. Ha elkezdem szedni a gyógyszert esetleg legyek itthon 1-2 hétig mert a vízhajtótól lehet hogy lefogok gyengülni. Ti tudtatok dolgozni nem okozott semmi problémát? 

Xina73 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2133

Szia!

 

Hát köszönöm, az az igazság, hogy most voltam 2 hete kontrollon és rendben volt minden, a Medrolt másfél éve nem szedem, tavaly is fulladtam és most is, hála az égnek akkor is rendben volt minden, ezért nem értem, vagy csak tényleg az időjárás befolyásol vagy azért mert most beteg voltam meg voltam nagyon fázva, nem tudom.

Ha nem múlik visszamegyek a doktornőhöz.

 

Előzmény: schow 57 (2130)
Xina73 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2132

Köszönöm a válaszod Nyco.

Igazából én sem értem miért kell egyből a gyógyszer...

Előzmény: Nyco (2129)
schow 57 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2131

Tüdőt nem vizsgálnak ultrahanggal viszont fölöslegesnek tartom au újabb CT vizsgálatot.Majd ha nem érzem jól magam esetleg, talán.

 

Nem tudni mikor kell újabb és újabb Ct vizsgálat, főleg ha nem fiatal az ember.

 

Minden jót kívánok.

Előzmény: romesz (2125)
schow 57 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2130

Fulladtam én is, természetesen felírták a szteroidos gyógyszereket amit be kellett volna lélegeznem. Ment a kukába, mert rájöttem azért köhögök mivel megfázom folyton.

 

Kell idő míg teljesen rendben jövünk.

 

Ami nekem bevált.   http://www.youtube.com/watch?v=9zzaMXzUuhk

 

Nem szabad mélyeket lélegezni én folyton attól fulladtam.Most csak pihegek mint a hÍzott kacsa:)

 

Szteroid befejezése után sokáig fájtak az izületeim, főleg a csípőm és a csuklóm. Lassan javulgattam nagyon. Nem hagy alább a fulladás kénytelen leszel felkeresni az orvost de nem szabad megijedni és rögtön elfogadni a gyógyszert.

 

Csak egy érdekesség. Oregánó  cseppet vegyetek, megöli a bacikat a torokban a legjobb szer antibiotikum helyett.

 

 

Előzmény: Xina73 (2126)
Nyco Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2129

Szia!

 

Én ilyenkor aszthmára való hörgőtágító spray-t használok, sokat segít.

Egyébként szteroidos spray-t is szoktak adni szarkóra, nekem pl. anno a Foster írták fel (igaz, aszthmára, de nekem rohamom sem volt, csak nehézlégzés, sípoló kilégzés) és nagyon jó volt.

Ha esetleg visszolvasol régi hozzászólásokat, ezt mások is említik, akik konkrétan a szarkóra kapták.

Nem kell rögtön szájon át szedhető szteroid tabletta, mikor van hasonló, spray formában, ami gyulladáscsökkentő és hörgőtágító egyben, de nem teszi tönkre az egész szervezetet, mert célzottan a tüdőben hat.

Nem is értem, az orvosok miért kezdik rögtön a nagyágyú tablettával, de ez saját vélemény..

Előzmény: Xina73 (2128)
Xina73 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2128

Kedves Nyco!

 

Nagyon köszönöm a válaszod, megnyugtattál, én is próbáltam erre gondolni, az időjárásra, mert ugyan úgy reagálok az ilyenre mint az asztmások,mit ahogy te is.

Az a baj, hogy erre asztmára való sprayt nem lehet, kitalálhatták volna már az orvosok , kicsit kutathattak volna már, hogy esetleg ebben az esetben nekünk mi lenne a jó.

lehet, hogy ami esetünkben is jó lenne ilyenkor egy hasonló spray, csak gyengébb változata hátha segítene.

 

Köszönöm a választ

 

Előzmény: Nyco (2127)
Nyco Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2127

Szia!

 

Én ugyan egy éve nem voltam kontrollon (önhibámból..), de az utóbbi napokban

én is fulladtam kicsit. Van egy enyhe aszthmám is, és a hideg, szmogos időben  a légzőszervi betegségek tünetei rosszabodhatnak.

Úgyhogy én erre fogtam, szarkóra nem is akarok gondolni.

A lábfájás pedig lehet bármitől, szerintem ne aggódj!

Előzmény: Xina73 (2126)
Xina73 Creative Commons License 2014.01.30 0 0 2126

Sziasztok!

 

Én már rég voltam itt, most voltam kontrollon, és hála az égnek jó lett.

Viszont érdekes most egy pár napja nehezebben veszem a levegőt.

Van valakinek ilyen tapasztalata, hogy jó a kontroll és mégis fullad??

Igaz most meg is voltam fázva, nem tudom hozzájárul e ez is.

A Másik fáj a lábam, legalább 3-4 havonta a vádlim, vizsgálták már azt is, van valakinek ilyen problémája is, hogy visszatér???

Ha tud valaki ebben segíteni örülnék.

A doktornő azt mondta a tüdő nem gyógyul gyorsan, ezért is kell a kontroll, de sajnos előfordulhatnak levegővételi nehézségek...

 

köszönöm előre is...

romesz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 2125

Az en idomben engem is rontgeneztek nyakra fore. Mar csak azert is mert a prof a korhazban minden kisdokinak bemutatta az en RTG-m Akkor nem volt CT. 

Az elmult felevben viszont ketszer is volt CT-m egy masik betegseg miatt. Elkertem a felvetelt es ha megyek uj dokihoz akkor viszem magammal es megmutatom nekik, hogy ne kuldjenek el ujabb felvetelre egy darabig. 

En nem aggodok tulsagosan a sugarzas miatt, eleg oreg vagyok mar es a 2 felvetel nem volt olyan sok. De most azert nehany evig nem fogom engedni.

Lehet helyette MRI-t is csinalni vagy ultrahangos vizsgalatot is. 

Előzmény: schow 57 (2124)
schow 57 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 2124

Köszönöm a válaszokat:) Egészen biztos nem vállalom be, mivel a CT  sugárterhelése százszor több   mint a sima mellkas felvételkor kapott dózis mennyisége.

 

Elvagyok  státusz rögzítése nélkül :)

 

 

D.P.74 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 2123

Szia!

 Nekem egy CT volt a diagnózis előtt, majd egy évre rá egy kontroll.

 

Előzmény: schow 57 (2120)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2014.01.26 0 0 2122

Az "én időmben" még ismeretlen volt.

Volt helyette "réteg-röntgen", ami egyszerre több felvételt jelentett különböző beállításokkal.

 

Egy ilyenen voltam a diagnózis felállítása idején és még egyre emlékszem vagy a gyógyszerelés leállítása előtt vagy egy évvel később (már nem emlékszem) Viszont ekkor dupla adagot kaptam, mert a röntgenassszistens elbaltázott valamit... :-((

Előzmény: schow 57 (2120)
schow 57 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 2121

Megkérdeztem az orvos.  Nem tudják mi okozza a sarkoidosist,  úgy néz ki az immunrendszer helytelen működése. Penészre húzta a vállát, hogy nem...

Előzmény: Nyco (2119)
schow 57 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 2120

Engem ami érdekelne ha tud valaki segíteni.

 

Kettő Ct.  vizsgálatot készítettek egyet Medrol szedése elött, hogy igazolják a sarkoidosist, majd majd rá fél év múlva mikor  nagyfokú regressziót mutatott az rtg. kép és a CT  vizsgálat is.

 

Úgy néz ki meggyógyultam teljesen most ennek bizonyítása ként ismét CT.-re küldenének. Jól vagyok, sőt remekül viszont nem értem minek ilyenkor CT?

Az állapotomon nem fog változtatni csak azért lenne rá szükség, hogy bizonyitást  nyerjen az orvos, hogy valóban meggyógyultam? Fölösleges pénzkidobásnak tartom és csak terhelnek vele engem is. Nyugalmat szeretnék végre van más bajom épp elég.

 

Szóval a kérdésem kinek hány CT vizsgálata készült a sarkoidosis kezelése alatt, elött , után?:)

Nyco Creative Commons License 2014.01.25 0 0 2119

Nálam egy éve derült ki, megúsztam két ct-vel, a második már javulást mutatott.

Én vagyok a renitens, aki azóta sem ment vissza az orvoshoz.

Már nincsenek olyan tüneteim, amit a szarkóra foghatnék, így nem akarok foglalkozni a dologgal.

Végigolvastam a témát és köszönöm, én ebből nem kérek; szteroid, műtétek, ezerféle gyógyszerek, tönkrement szervezet, betegállomány, stb., amíg nem muszáj.

Én bízom benne, hogy elmúlt (vagy elmúlik) magától.

 

Zoxo Whitney Creative Commons License 2014.01.25 0 0 2118

Én 85-ben szedtem kórházban 4 hétig 30 majd otthon bő 4 hónapig napi 20 mg Prednisolont + kálisót, de

Szerencsére különösebb bajt nem okozott, csak a vérnyomásomra csóválta a fejét az üzemi orvos...

 

Azért most a májammal kapcsolatban felkiáltójel van kórlapomon, hogy "fél évig prednisolont szedett!")

Előzmény: lujzi28 (2116)
romesz Creative Commons License 2014.01.24 0 0 2117

En 1976 es 1981 kozott szedtem Prednisolont szinte folyamatosan. ( nekem igy kellett sajnos)

Abban az idoszakban minden fele tablettabol osszesen 27 darabot vettem be naponta. 

A gyomrom kivolt tole nagyon nagyon sok eteltol volt hanyingerem es rokaztam sokat. 

81tol elhagytam a prednisolont es minden mast is, sajat dontes volt. 

Nekem szerencsem volt mert nem indult el ujra a Sarcoidozis, de a heggek mind ket tudomben megmaradtak es a fulladas is maradt vele. 

Szerintem feltetlen szedje a felirt gyogyszereket es a vizhajto nagyon fontos. Nem a hold vilag arc miatt kell. 

SZVSZ a gyogyszerek es a betegseg miatt nem mukodik kielegitoen a maj es a vese a vizhajto azt segiti. 

 

Olvasom sokan irtoznak a szteroidtol pedig nem olyan rossz mint gondoljak egyesek. 

A heten irt fel ujra egy rovid Medrol kurat az orvosom mert mar megint nem kaptam eleg levegot. 

Egy teljes mondatot nem tudtam vegig mondani kifulladas nelkul. Az oxigen meresem %SpO2 92 volt vagy kevesebb nyugalmi allapotban. Masodik napja szedem a medrolt es fel ment %SpO2 97re ami a normalis ertek es nem fulladok. 

Most minden gond nelkul megyek fel-le az emeletre a lakasban a gyogyszer elott mindig meggondoltam, hogy felmenjek e es ugy inteztem, hogy egy uttal tobb dolgon legyek tul. 

 

Sokan felvalrol veszik a dolgot es lehet igazuk is van, mert esetleg nem olyan betegek mint a hozzam hasonloak. 

Ma sem tudom hogy mi valtotta ki a betegseget nalam, bar meg van a sajat elkepzelesem. Eleg az hozza, hogy a kornyezet valtozas utan beallt a stagnalas illetve az, hogy nem lett rosszabb az allapotom. 

 

 

Előzmény: lujzi28 (2116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!