Keresés

Részletes keresés

ktimó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 167
kdatta! Nagyon édes ez a sapi. Saját munka? Én is szeretnék a lányoknak horgolni vagy költni hasonlót, de hiába kutakodtam eddig a Picasa-n. Nincs valakinek lementett linkje valami hasonló sapihoz?
Előzmény: kdatta (163)
kdatta Creative Commons License 2008.03.27 0 0 166

Na ez az én bajom is. Annyi kreativitás belém is szorult, hogy ne csak az újságban látott anyagból varrjam meg az adott darabot... De lemondani meg nem akarom egyelőre az előfizetést. Ha továbbra is ilyen marad, akkor nincs mese, hagyom a francba... Azokból a burdákból tudok csemegézni, amit a szülinapmra kaptam. Tavaly tavasziak. Abban vannak számomra is tetsző darabok. :o))

 

(Figyu, ha nem extra kitérő neked elküldöd azt a februári tunika szmt? :o)))) Plíz :o))

Előzmény: arcencil (164)
arcencil Creative Commons License 2008.03.27 0 0 165

IO! Én nem szoktam használni közbéléscsíkot, szerintem nem lényeg. Elvileg a kivágás megnyúlására ajánlják. Méterben lehet kapni Pesten a Burda boltban, egy 1,5 centis csík amin középen fut egy láncöltés. Én azt tapasztalom, hogy nem nyúlik meg az ujjakörben és a vállvarráson a felső, a többi helyen pedig nyúlnia kell, úgyhogy oda úgyse tennél.

A 1,5 centi kell, bár én többnyire 1 centit használok arra állt rá a kezem a vágásnál. A felhajtásoknál természetesen többet hagyjál.

 

Egyébként ha varrni akarsz szerintem először ne elasztikus anyagokkal kezdj, mert ha nincs lockod vagy valami nagyon profi alapgéped akkor nem lesz olyan a végeredmény. Én anno mindig elkeseredtem, mert megnyúlt. A régi alapgépemen az ikertű is halálos volt, az elasztikus öltés is, szóval miután megvarrtam én csak otthon mertem felvenni :-)))

 

Jön a jó idő, keress vásznat vagy valami jó tartású anyagot és abból varrj. Jól lehet szabni, szépen lehet varrni! :-)

Előzmény: Törölt nick (161)
arcencil Creative Commons License 2008.03.27 0 0 164

Katbo! Teljesen magamtól tanultam meg varrni, illetve a Burdából. Ráadásul nem is az egyszerű modellekkel kezdtem, hanem a két-három pöttyösökkel. Nekem kell a kihívás. Van egy könyvem ami sokat segített ha elakadtam, illetve mindig elővettem egy bolti ruhát és próbáltam megfejteni a titkot.

 

Kdatta, IO! Köszi a szurkolást :-) Én várom a lapos sarkús időszakot, most kezdtem besokallni a sok elegáns élére vasalt ruhától :-) Persze ahogy ismerem magam, két hónap után sírni fogok egy kis szoknya után. De talán megtalálom az arany középutat.

 

Kdatta, a Burda szerintem is nagyon gagyi lett az utóbi időben. Nekem 10 évre visszamenőleg mindg megvan, de a múlt havit már nem vettem meg, és ezt sem fogom. Minek, úgyse varrok belőle semmit. És az is unalmas, hogy egy modellt eladnak benne négyszer csak más anyagból. Akkor inkább tényleg megveszem a Patrones magazint ami igaz, hogy háromszor annyiba kerül, de abban nagyon klassz és egyedi ruhák vannak.

 

IO! Holnap scannelős napot tartok, küldöm neked a kismamaruhás képeket. Aztán a többit emilben megbeszéljük. Amúgy is lógok neked egy válasszal ;-)

Előzmény: katbo (160)
kdatta Creative Commons License 2008.03.27 0 0 163

Köszönjük szépen a dícséretet. :o))

Sapival én is bajban vagyok. Kacérkodtam a Tilda féle sapival, de rá kell jönnöm, hogy nem a legideálisabb megoldás nekünk. Mivel úgy tűnik Panni is füles (érzékeny a füle) Kénytelen vagyok olyan darabot ráadni, ami véd is valamit. Ha aTilda-t belehúzom a fejébe akkor jó kis munkásemberes lesz... szerintem.

Mi tavaly ilyen horgolt sapiban nyomtuk, váltva mindenféle vászon halászsapikkal, mikor már nem fújdogált a szél.

Itt jól belehúzva szegénynek a fejébe, mert nem volt melegünk a kiránduláson... (már minden nálunk lévő és felvehető réteget ráadtam a gyerekekre, tényleg kiszámíthatatlan az áprilisi idő)

 

 

Előzmény: Törölt nick (161)
kdatta Creative Commons License 2008.03.27 0 0 162

Én szorítok nagyon, hogy hárman legyetek! :o)))

Megkaptam ma a Burdát...hát ismét nem ájultam el tőle... Úgy várom mindig, aztán annyira csalódnom kell. Nekem egy kicsit ultramodernek a vonalvezetéseik... Maradi vagyok? ;o)

A tavaszi ruhatáram még mindig csak két db nadrágból áll... :o) Jó vagyok... :o)))

 

IO! Mit szeretnél megnézni az ikertűs varráson? A lényeg, hogy a munkád színén varrsz vele. Nekem eléggé feszes az alsószálam, ezért volt, hogy összehúzta a varrást, de ha az orsótartó bobbinon lévő pici csavaron lazítasz, akkor ez a gond is megoldódik. Eddig nem sok színű cérnából volt rögtön két gurigám, ezért azt csináltam, hogy feltekertem egy orsóra, és azt tettem a második spulni helyére.

A Vgc-ban kétféle tűt kaptam, stretch illetve sima anyaghoz való. Ma bementem a Crb-be, de ott csak egyféléről tudnak... Ráadásul az az egy nekem nem is tetszett. Kb 1,5mm-re volt egymástól a két tű...

Ja igen, a munka színén varrok a tűkkel, a felhajtást én levasalom, legombostűzöm, és még a steppeléshez használatos sorkövető alkalmatosságot is felteszem a  gépre, hogy tuti práhuzamosan haladjak a munkám szélével, aljával. :o)))

Előzmény: arcencil (159)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 161
:DD Aztán meg ha fél éves lesz a babóca,azon háborgsz majd, hogy Téged mindenki farmerra, meg sportcipőre kárhoztat.. :D

Én még mindig csak fejben varrok, pedig már nagyon neki kéne állnom, mert egyszerűen utálok kimenni az utcéra a mostani cuccaimban - ha nem találok rövidesen jó nadráganyagot, kénytelen leszek elmenni ruhát venni.. :(

Elvi kérdések: a Burdában az összes elasztikus felsőhöz azt írják, a karköröknél és nyakkivágásnál formára igazítható közbéléscsíkot kell belevasalni- a bóti cuccoknál még csak mutatóba sincs ilyen.. Kell? Másik: mindenhol 1,5 cm varrásráhagyást ír.. tényeg kell ennyi?
És még egy: nem tud valaki egy jó videós/ fényképezős ikertű tutorialt a neten?

Kdatta, a kis csíkos Panni-felső tüneményes lett, irigyellek a modell miatt is- Sáráról többnyire csak suhanófélben lehet képeket készíteni.. :D
(Lassan csak idevánszorog a tavasz.. egy kislány fejére ilyenkor milyen sapit lehet tenni, amitől nem idióta jómunkásembernek néz ki?!!)
Előzmény: arcencil (159)
katbo Creative Commons License 2008.03.27 0 0 160

Újra megnéztem a képtáradat. Eljuthat az ember lánya ilyen szintre a ruhavarrásban, ha nem tanult varrónő? Te tanultál varrni, vagy egyszerűen ilyen ügyesen születtél?

Előzmény: arcencil (159)
arcencil Creative Commons License 2008.03.27 0 0 159

Jolcsi, megnéztem az nlc-n a dolgaidat, de egyszerűen nem tudok oda írni, mert mindig elszáll. Egyébként is kész katasztrófa mire sikerült megnyitnom 1-1 képedet, tetű lassú lett az új design miatt.

A lényeg, hogy gyönyörűeket varrtál! Nagyon szép munka mind, különösen a két hímzett blézer tetszik. A fodros galléros melyik modell?? És a saját anyagából van a fodor rajta? Nem látom jól a képen.

Most min ügyködsz? Tavaszi tervek?

Egyébként tegnap nem jutottam el a Kenuába, alig volt időm berohanni a VGC-be illetve a szemben levő I love Texil-be. Most az I love Textil és a Megbolondultunk bolt ugyanaz?

 

 

Én még mindig nem varrtam semmit. Sem időm, sem ihletem nincs :-( Egyébként rájöttem, hogy tele a szekrényem tavaszra való ruhával és nem akarom nagyon bővíteni, mert remélem, hogy jövő tavaszra már hárman leszünk és akkor úgysem fogok kosztümben járni. Meg a nyári ruhákat sokkal élvezetesebb (és könnyebb ;-) ) varrni.

Ezért is nem jelentkeztem végül Vogue ügyben - bár nagyon csábító volt a Kicsoda által megküldött leárazásos nap. Most egy kicsit átalakítom a ruhatáram, olyan rucikat akarok varrni ami lapos cipős, kicsit kényelmesebb sportosabb modell, hogy majd ki tudjam használni az elkövetkezendő időkben.

ahama Creative Commons License 2008.03.26 0 0 158
Ja, arra nem is gondoltam, persze! És Győr...?
Előzmény: kdatta (157)
kdatta Creative Commons License 2008.03.26 0 0 157

upsz, bocsi, azt hittem időben elkapom.

Picit nem ide figyelek és össze vissza gépelek. :o)

kdatta Creative Commons License 2008.03.26 0 0 156

Rendben, köszönöm! :o)))

Majd még megálmodom az éccaka. :o)) De előtte úgyis kértem volna szülői engedélyt! :o))) De ez már megvan! Pusssz :o)))) Ja csak nem Győrbe, a Berthe által javasoltra... ;o) Oda meg elég a fénykép.

Előzmény: ahama (154)
kdatta Creative Commons License 2008.03.26 0 0 155

Rendben, köszönöm! :o)))

Majd még megálmodom az éccaka. :o)) De előtte úgyis kértem volna szülői engedélyt! :o))) De ez már megvan! Pusssz :o)))) Ja csak nem _Győrba, a Berthe által javasoltra... ;o) Oda meg elég a fénykép.

Előzmény: ahama (154)
ahama Creative Commons License 2008.03.26 0 0 154

:)))

 

És ez itt OFF, de a babásba most nem tudok bemenni: amit IO is javasolt: ha el akarod küldeni Győrbe a tündéri babát nagyon szivesen " kölcsönadom" :)) ON

Előzmény: kdatta (153)
kdatta Creative Commons License 2008.03.26 0 0 153

Én amióta varrok fotózok, és konkrétan azóta varrok, amióta fórumozok. :o))

 

A babák amiket én eddig láttam így is gyönyörűek! Agyonszeretgetve még szebbek, mint vadiújan! ;o))

Előzmény: ahama (151)
kdatta Creative Commons License 2008.03.26 0 0 152

Ez nagyon szomorú!

Annyira dühítő, hogy a légitársaságok emberei menyire nem vigyáznak az emberek cuccaira. :o(

Nekem csomagom még nem tűnt el. A Páromnak igen, de az szerencsére meglett. Viszont tavaly nyáron a babakocsink kuploláját törték el. Ahhoz képest, hogy állítólag nem megy a csomagtérbe, simán bevágták a bőröndök közé. Egy két súlyosabb darabot rádbotak... Mikor megláttam a futószalagon a kedvenc kocsinkat (80ezres...) elsírtam magam. OK, hazajöttünk és meg lehetett csináltatni.

Mi még mindig jobban jártunk, mint az az utastárs, akinek a bőröndje apró darabokban jött a szalagon. Teljesen kemény bőrönddel ezért nem szabad repülni, a legjobb a félkemény.

A barátnőm Tunéziában idegenvezető, kint él már évek óta, ő mesélt még rémtörténeteket, hogy milyen állapotban kapják vissza az utasok a csomagjaikat... és akkor a lopásokról még nem is beszéltünk...

Előzmény: ki1csoda (149)
ahama Creative Commons License 2008.03.26 0 0 151

 Kriszta, :(( de legalább a kompenzáció eredményét mi is élvezhetjük :))

A pw csoportvezetőnk már a kezdetektől mondta, hogy minden munkánkat fényképezzük le. Ennek eleinte nem sok értelmét láttam, most meg milyen jók lennének a képtárba ( mondjuk a régi babák, még a spontán antikolás előtt :))

Előzmény: ki1csoda (149)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 150
Jaj de sajnálom:-(
borzasztó belegondolni, és akármennyi kártérítés se lenne elég
Előzmény: ki1csoda (149)
ki1csoda Creative Commons License 2008.03.26 0 0 149
Kastan ne is mondj ilyet mert elsirom magam. Tavaly a BA ELHAGYTA a csomagom, benne az osszes (2) ilyen szoknyam, karterites semmi. Kep, semmi. Amikor magamhoz tertem csinaltam a flickr-t .
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 148
nagyon is beleférnek a lelőhelyekhez, egyszer ott vettem egy csomó lenanyagot, tipikus babates anyag
Előzmény: kdatta (145)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 147
Annyira kedvet csináltatok a varráshoz!
Én is utálok vásárolni, meg felhalmozni is ruhákat, a szélesebb családi csere-bere meg a használtruhás boltok böngészése jellemezte (eddig) ruházkodásomat. Pár alapdarab nagyon kéne, amihez a többit lehet hordani.
Nem tudom, mennyi valósul meg belőle, de gondolatban már kabátot is varrtam. Otthon találtam 3 szabás-varrás könyvet is, mindhármat tanulmányozom azokon a helyeken, ahol eddig csak átlapoztam.
...na szóval itt tartok :-)


... sárosvödör - óvónéni tetszett:-)
Előzmény: ki1csoda (140)
36évi Creative Commons License 2008.03.26 0 0 146
Okés, de ismersz, ált nem féltem a cuccaim, ezt meg nem lehet tönkretenni, majd olyan, mint egy faék. Na jó, kicsit bonyi faék. :)))

A randi 7-én lesz. :)
Előzmény: kdatta (145)
kdatta Creative Commons License 2008.03.26 0 0 145

Igazán nagyon szépen köszönöm a felajánlást, de azt hiszem nem élek a lehetőséggel. Tudod én sem szívesen adok kölcsön műszaki dolgot, ezért én sem kérek.

Egész más a sajátodat használni mint másét. Legalábbis én azon görcsölnék állandó jelleggel, hogy nehogy valami baja legyen. Márpedig ha állandóan ezen rágódok, akkor beadom a negatív programot, aztán elindul a lavina. Tényleg nagyon köszi  a bizalmat! :o))))

Évi neked is! Hasnonló okok miatt kivárom majd a sajátom. :o)))

 

Végülis tényleg nem égetően fontos még. Remélem egyszer az lesz, mikor már mindenkire én gyártom a ruhákat. :o)))

(Évi! Hétfőn talizunk, vagy mikoris? Szegény csekély értelmű medvebocs vagyok... :o) )

 

 

A bolondboltos infókat nagyon köszi. Azt hiszem szép apránkét összegyűjtöm ezeket az infókat, és valahová felteszem. ;o) mondjuk az indexbabára...

 

IO! Szerintem ezek beférnének a babáson a lelőhelyek közé, ezért nem indítok egy egész új site-ot... vagy ne, vagy de vagy mi is... Olyan határozott vagyok ma hogy ihaj... vagy nem is? :o)

 

 

Előzmény: ki1csoda (137)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 144
nincs róluk képed?
Előzmény: ki1csoda (127)
jolcsi2sk Creative Commons License 2008.03.25 0 0 143

Arci az nlc-n  megnézheted, bár egyből én a sajátomat sem látom. Holnap lesz időd benézni a Keunába?

 

Előzmény: arcencil (49)
36évi Creative Commons License 2008.03.25 0 0 142
Gilisztamentés? Nagyon rendben van a srác!!! :DDD
Előzmény: ki1csoda (140)
36évi Creative Commons License 2008.03.25 0 0 141
Naaaaagyoooon! Csak rövid volt, már ahogy ez lenni szokott. :)))
Majd szólsz, ha kell, otthon van állandóan, akármikor elugorhattok érte. :)
Előzmény: kdatta (134)
ki1csoda Creative Commons License 2008.03.25 0 0 140

Ajajaj....tudod nekem egy kedves baratnem, akivel jartunk anyagot venni sosem engedte, hogy 3m alatt vegyek, aztan hogy a 2. kistank is megvan a min 4m-re nott...;-) Szoval en keszletezek, mert annal nincs idegesitobb, mikor epp 20cm hianyzik. ES! en sosem 1 db-t varrok. 2-t ugyanannyi ido megcsinalni, es a tavasz kozeledtevel a sarozassal...napi min2 valtas ruha gyerekenket elfogy.

off. minap megyek Daniert az oviba, hat ott all az aktualis legjobb baratjaval egy sarral teli vodor mellett es malacol, NYAKIG saros. Kerdem az ovonenit, hog ez igy okes, mire buszken mondja, hogy a Dani imadja a sarat meg a gilisztakat is kimenti:-) Buszke voltam;-)

Előzmény: ahama (139)
ahama Creative Commons License 2008.03.24 0 0 139
Köszi a tippeket, Dorczi, Kriszta nektek is! Valahogy mindig az anyagbeszerzés a leghosszadalmasabb része a dolognak ( lehet, hogy nagyobb készletet kellene bespájzolnom?) Egy fix helyem van, ahol a legtöbbször jókat találok, a Kossuth mozi melletti méterárubolt.
Előzmény: kdatta (134)
ki1csoda Creative Commons License 2008.03.24 0 0 138

Bocs, az elozo meg reggel irodott, de valahogy itt ragadt:-)

Na a minodeg az kulcs kerdes!!!! En pl nem ertek hozza, hogy megmondjam, hogy egy anyag jo minosegu-e, azon tul, hogy latom,  erzem hogy kb mibol van, mennyi muszal van benne. Nekem amik bejottek azok a pamutok, de abbol is volt, amit megvettem a szine miatt es hasznalhatatlan volt a masik meg mar 3 eves es most fogunk megvalni egymastol.

Farmer...hmmm en egy olyat vettem, de olyat...kulonbozo keksegu a 2 oldal, nem tudom melyik a szine, picit rugalmas. Daninak gatyak, nekem szoknya van belole. Es ilyenkor banom, hogy nem 10m-t vettem;-)

Előzmény: ki1csoda (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!