Keresés

Részletes keresés

Orlovszkaja Sternova Creative Commons License 2010.07.18 0 0 22005
 Az a baj, hogy én szeretek főzni, viszont hétköznap nem nagyon tudok. Így ez most akkor jön, amikor sok a dolog.
Előzmény: Caipi (22004)
Caipi Creative Commons License 2010.07.18 0 0 22004
Ilyet mi is szoktunk... akkor is, ha kevés a dolog.:-)
Előzmény: Orlovszkaja Sternova (22003)
Orlovszkaja Sternova Creative Commons License 2010.07.18 0 0 22003

 Kínait.

 Recept: menj ki a sarokra, és rendeld meg. Hozzad vissza és edd meg.

 Sok a dolog.

nettomazsola Creative Commons License 2010.07.17 0 0 22002
kell, de en sem teszek bele sosem.

de.wikipedia.org/wiki/Gazpacho
Előzmény: Zitka (21999)
Caipi Creative Commons License 2010.07.17 0 0 22001

Ma paradicsomos chili con carne, joghurt, kenyér

Holnap egyfajta (kéregtelen) fasírt, és kipróbálok hozzá egy osztrák krunplisaláta-receptet

Orlovszkaja Sternova Creative Commons License 2010.07.17 0 0 22000
 Lecsót! :-)
Előzmény: faqkac (21992)
Zitka Creative Commons License 2010.07.16 0 0 21999

Ebbe nem kell kenyérbél (v. zsemle) sűrítéshez?

 

Nekem olyan recept rémlik, amibe ez default kellék.

 

Most éppen hideg uborkaleves receptet keresek. Amit eddig találtam, az tkp. higított tzatziki. Mindjárt megcsinálom. :-)

Előzmény: Zsazsa60 (21995)
dszysssz Creative Commons License 2010.07.16 0 0 21998
Az olaj valóban kimaradt. A ecet használata nem általános, vidékenként változik. Nekem pl. nem hiányzik. :-)
Előzmény: beetee (21997)
beetee Creative Commons License 2010.07.16 0 0 21997
Olaj-ecet (balzsame) nem hiányozhat a gazpachoból. Ezek nélkül nem az igazi.
Előzmény: dszysssz (21996)
dszysssz Creative Commons License 2010.07.16 0 0 21996

Nyáridőben sokszor készítettem már, az biztos, hogy üdítő, nagyon finom leves, különleges (de ismerős) ízekkel.

 

A gazpachonak a lényege a zöldség turmix (paradicsom, uborka, hagyma, fokhagyma, zöldpaprika, kevés só) ecet: fölösleges hozzáadás. Legtöbb helyen betét nélkül, jól lehűtve, pohárban tálalják - jégkockával.

Ha darabolt zöldséget is adnak hozzá, azt külön tányéron kínálják.

 

Egy ritkaság: Gazpacho sárgadinnyéből.

Hozzávalók: 1 érett sárgadinnye, 5 dkg fehérkenyér bél, 5 dkg őrölt mandula, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olaj, 5 dl száraz fehérbor.

A félbevágott, kimagozott dinnyéből karalábé vájóval sok kis golyót készítünk - félretesszük. A héjában maradt dinnyehúst és a többi hozzávalót összeturmixoljuk.  Hozzáadjuk  dinnyegolyókat és 8 jégkockát, hűtöbe tesszük.

Mikor a jég elolvadt, kis tálkákban tálaljuk.

Előzmény: Zsazsa60 (21994)
Zsazsa60 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 21995

 

Gazpacho

 

Próbáljátok ki, isteni étel jól behűtve a kánikulában. Már tényleg napok óta vágytam rá, íme:

 

Zsazsa60 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 21994

Gazpacho

Próbáljátok ki, isteni étel jól behűtve a kánikulában. Már tényleg napok óta vágytam rá, íme:

 

 

Caipi Creative Commons License 2010.07.14 0 0 21993
Ez naggggyon jól hangzik!
Előzmény: faqkac (21992)
faqkac Creative Commons License 2010.07.14 0 0 21992
Ma gyönge ebéd lesz! Lecsós csirkemáj, jó csípősen, (lehet tőle izzadni) friss házikenyérrel!! :-))
titamita Creative Commons License 2010.07.14 0 0 21991
Fuh, koszonom, nagyon jol hangzik.
Előzmény: Chimney (21989)
Dharma Creative Commons License 2010.07.14 0 0 21990
Ez finom. főleg a máj
Előzmény: dszysssz (21978)
Chimney Creative Commons License 2010.07.14 0 0 21989

A padlizsán két végét levágod és nagyon vékony szeeletekre vágod(én félbe vágtam és a krumplipucolóval csináltam)

Sütőpapírt megsprickoltam olivaolajjal és ráfektettem.kb.5 perc alatt-előmelegített sütőben kb.185 fokon-megsütöttem.

Tálra szedtem,ekkor lehet fűszerezni.Sót borsot kíván, de zöldfűszer is mehet bele.

A fetát csíkokra vágtam,rátettem a szeletekre és feltekertem.

Melegen is jó, hidegen is nagyon finom.

Ebben a melegben nem is kell nehezebb.

Előzmény: titamita (21982)
Chimney Creative Commons License 2010.07.14 0 0 21988

:-) Este ezt csináltam. Nagyon jó lett!

Előzmény: dszysssz (21978)
ZsuR Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21987
Akkor itt egy konnyu recept - nem lehet elrontani!

Brasato al Barolo

1.5 kg marha hus (rump roast - a terkeprol mondjatok meg mi magyarul, jo?)
1 uveg Barolo vagy mas vorosbor
1 nagy fej hagyma (lehet ketto ha szereted a hagymat)
1 nagy sargarepa
1 zellerszar
1 baber level (en biztos tobbet teszek bele, sajat novesztesem, eleg kicsikek)
bors
2 ekanal vaj
2 ekanal prosciutto zsir (vagy vaj helyette, lehet en szalonnat probalok hozza)
1/4 csesze konyak
so izles szerint

Egy nappal a fozes elott.
Vagd ossze a hagymat, repat, tedd a hussal egyutt egy talba, baberral, borssal egyutt. Ontsd ra a bort, es marinald masnapig.

Masnap.
Vedd ki a hust, ne onts ki a marinalo levet! Szaritsd meg a hust. Szurd le a levet, es hozd forrasig, addig fozd amig felere nem csokken.
Kosd a hust ossze, hogy ne essen szet. Barnitsd meg a vajban-sonka zsirban minden oldalan. Ha megpirult minden oldalon, locsold meg a konyakkal - gyujtsd meg a konyakot.
Ha kiauldt a land, sozd, add hozza a leredukalt paclevet, a zoldseget amivel marinalodottes takard le. Parold lassu tuzon amig a hus megpuhul, kb 2 orat.
Amikor puha, vedd ki a labosbol ovatosan, szedd le a zsinort, dobd ki a baber levelet.
A zoldseget egy turmixban apritsd fel, vagy paszirozd at egy passziron :)).
Szedd le a zsirt a szoszrol, keverd bele a zoldseget, ontsd a husra vissza.
A husnak olyan puhanak kell lennie, hogy lehessen kanallal vagni.

Forro krumplipurevel talald vagy polentaval - esetleg mas zoldseggel.
Vorosbornak azt hasznald amit fozeshez: Barolo-t (vagy Chinati-t, vagy Brunello-t, Taurasi-t).


Előzmény: magyar bucó (21985)
Dalit Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21986
Jó húslevest szerintem nagyon kevesen tudnak főzni.
A marhasültben igazad van, meg jó alapanyagot venni nagyon nehéz.
Előzmény: magyar bucó (21985)
magyar bucó Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21985
A húslevessel nem nagyon lehet melléfogni, a jó marhasült nehéz ügy. Elkészíteni is, meg ilyen melegben általában könnyebbre vágyik az ember.
Előzmény: Dalit (21984)
Dalit Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21984
Nem tévednek, Csak nem itt vagy ott, hanem itt és ott is a helyes válasz.

Amúgy férfija válogatja. Egy jó marhasült a legtöbb férfinak bejön, de én ezzel hódítottam annak idején. És már 7 éve együtt vagyunk:)

Pasifogó tejsznes pulykamell
Előzmény: magyar bucó (21981)
titamita Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21983
Meg hogy valamit en is: parolt/fott brokkoli+porehagyma+repa, rajta besamel, tetejere daralt dio+lenmag+reszeltsajt+zsemlemorzsabol "crumble" az egesz sutoben megsutve.  
titamita Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21982
Chimney, leirod nekem a fetas padlizsanod? koszonom
Előzmény: Chimney (21976)
magyar bucó Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21981
Akik azt hiszik, hogy egy férfit a hasánál lehet megfogni, tévednek. Úgy egy arasznyit. :)
Előzmény: alexandra232 (21980)
alexandra232 Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21980
Szerintetek egy pasit milyen kajával lehet levenni a lábáról?Mivel lophatom be magam a szívébe ? :P
titamita Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21979

A szezammag hogy marad rajta? Leirod nekem a panirt?

 

koszonom,

 

tita

 

 

Előzmény: Dharma (21973)
dszysssz Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21978

A konfitálást nagyanyáink régen kitalálták :-) Ha emlékszel a húsleves, a pőrkölt valamikori főzésére: a sparhelt szélén reggeltől ebédig épp, hogy gyöngyözve fődögélt. A sült húsok is így készültek: Forró zsírral leöntve mentek a sütőbe, s a sütőajtó gyakori nyitogatása mellett sültek meg jó hosszú idő alatt. - hasonlíthatatlan ízek.

 

Időnként sütök zsírnak kacsa, vagy libahájat. Ilyenkor veszek néhány pecsenye kacsa (liba) májat is.

A májat kis edénykébe teszem, ráöntök annyi (már leszűrt) zsírt, ami ellepi és nagyon kis lángon  átsütöm. A májat kicsire vagdalom, s a zsírral összekeverem.

Friss kenyérre kenve pici sóval meghintve újhagymával (lila hagymával) tálalom

Előzmény: Törölt nick (21974)
Caipi Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21977

Azon nem nagyon van mit megosztani, azért is írtam 'valamilyen'-t, mert tudtam, hogy van otthon csirkemell is, chili is, üveges thai zöld currypaszta is, kaffirlime-levél is és cukorborsóhüvely is, és ebből kókusztejjel keverve csak jó dolog lehet. Brokkolit is raktam még hozzá, de egyebet nem, ebben a melegben csak sietve főzök..:-)

De az ihlet persze a thai zöld curry című recept volt, amit csináltam már párszor, azt be tudom este írni, vagy esetleg scannelni, ha angolul is jó. (A Thai cooking class c. könyvből, Bangkokban vettem anno, ezt az autentikussága miatt írom.) 

Kökusztejet még sosem próbáltam helyettesíteni, mivel mindig kapok, de a fenti könyvben erre is van valami javaslat, valami kókusreszelék-felöntős-leszűrős.

Előzmény: Chimney (21976)
Chimney Creative Commons License 2010.07.13 0 0 21976

A kókuszos cuccot megosztod?

köszi.

Én is szoktam ilyesmit, valamelyik nap zöld curry pasztás-kókusztejes pulykát csináltam."picit" erős lett.

Most olvastam-már nem emlékszem melyik blogban-hogy picit átpirítja valaki a kókuszreszeléket és felönti tejszínnel, ha nem kap kókusztejet. Vöröslencsét sűrített vele.Lehet kipróbálom.

Előzmény: Caipi (21953)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!