Keresés

Részletes keresés

Masgas Creative Commons License 2008.11.13 0 0 218
Szia ehhez van speciális tükörragasztó. Ilyen diszperziós-szerű kartusban, sziló kinyomóval lehet kinyomni.
Masgas
Előzmény: lupidu (217)
lupidu Creative Commons License 2008.11.13 0 0 217

Sziasztok !

 

Fürdőszoba tükröt szeretnék csempeszintbe ragasztani. Semmi különös, sima kocka 70x90-es tükör, no cicoma, no gömbölység. Szerintetek sima csemperagasztóval mehet? Vagy kell valami speciális?

 

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.11 0 0 216
Ha érdekel valakit mi is lett:

A zuhanykabin mögött ki lett vakolva afal derékszögre. Baromi sok anyag ment bele, de így legalább normálisan fog illeszkedni.

A fürdőszobai összefolyót megszűntettük. A wc-ben muszáj volt meghagyni. Alumíniumból hajlítottam egy masszív tálcát. Olyan méretút, amibe pont egy padlólap illeszkedik. Ez lesz az összefolyóra rátéve. A tálácn szilikonba ágyazva lesz a padlólap. Ez nem lesz leragaszva, csak szilikonnal kifugázva. Így ha fel kell nyitni csak a szilikont kell kivágni. Ezzel a megoldással a lap törését, elmozdulását kizártnak tartom. A luk helye tökéletesen el lesz rejtve. Szükség esetén bármikor hozzáférhető az összefolyó, vagy jobban mondva új funkciójában tisztító akna. Nem utolsó sorban ez egy fillérbe se került (leszámítva egy tubus szilikont).
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 215
A plafonig azért nem szertném a gipszkartont, mert nagyon-nagyon kicsi a fürdőszoba. (140x230) Ha pár centi is elveszik a légtérből, már nagyon meg lehet érezni. Márész ha a plafonig van a gk, akkor a fülke szélénél lenne egy "törés" az amúgy sík falban. Ha csak a tálca szintéig van megtörva (a tálca nem tökéletesen párhuzamos a fallal), de a fölötte lévő fal sík, akkor ez a zavaró hatás nincs.

Az összefolyóval kapcsolatban én is kezdek afelé hajlani, hogy megszűntetem. Új lefolyórendszer van beépítve. A régi összefolyó is rá van kötve a csatornára, de simán be lehet fedni. Ebbe nem csatlakozik semmilyen lefolyócső, egyedüli funkciója csak az esetlegesen kifolyó víz begyűjtése lenne. Ettől félek is, ha sokáig pangó víz lesz benne, az majd megbüdösödik. Ha meg kiszárad a szifon részében a víz, akkor azért lesz büdös.
Egyedül a mosógép miatt aggódom. Néha előfordul ennél a típusnál, hogy a tatjén a rossz tömítés miatt kicsordul egy kis hab. Ez csak évente egyszer-kétszer fordul elő és végülis az nem olyan borzastóan nagy mennyiség, fel lehet mosni.
A wc-nél már problémásabb ahelyzet. Ott mindenképp meg kell tartani, mert abba folyik a konyha felől a víz, onnan pedig továbbmegy a wc alatti 110-es főgyüjtőbe. Persze ezt is ki lehetne vésni és egy pvc idommal, csővel zárttá tenni, de ezt a következő miatt nem szeretném. Nemrég, pár hónapja már-már reménytelennek látszó módon eldugult a konyhai lefolyócső. A konyhában a mosogató a wc-ben lévő összefolyótól kb. 5m-re van. Már majdnem azt hittük hogy ki kell bontani a padlóból az egész csőrendszert. De szerencsére az összefolyón keresztül benyulva ki lehetett tisztítani a lefolyót. Szóval a tiszíthatóság miatt ezt meg kell tartani.
A ráccsal még az is a gondom - azon kívül hgy csúnya és pont a legszembetűnőbb helyen van, a helyiség közepén - hogy a legnagyobb méretű amit láttam 20x20-as volt. A padlólapok pedig 41x41 centisek. Tehát eléggé össze kell szabni a luk körül, ami szintén nem egy szép megoldás.
A burkoló azt mondta hogy még soha nem csinált ilyet, mint az áltaéam felvázolt alátámasztott egész lapos feldlap-megoldás. Meg tudja csinálni, de nem biztos, hogy működni fog. Szerintem viszont utólag még mindig be lehet építeni egy rácsot, ha minden kötél szakad.
Axióma Creative Commons License 2008.11.08 0 0 214
Gipszkarton tenyleg jobb... mondjuk ha mar muszaj, nem lenne ertelmesebb a plafonig gk., legfeljebb nem vegig csempezed?
Biztos, hogy jo otthagyni a padloosszefolyot? Anyukameknal a kb. 10 ev alatt egyszer folyt talan lefele barmi, de visszajon a furdokad habja ha fullra engedik le (na jo, ez kivitelezesi hiba es elkerulheto), masreszt meg a buzzaras is neha esetleges... en mar be se epittettem, es 1x volt hogy kevesebbet kellett volna felmosassal szenvednem miatta (mosogep fali lefolyo bedugult, utana ezert kagyloba ment volna de kiugrott). Csak a gond van vele, anyuek is fontolgatjak mar a lezaratasat, csak nincs mar a padlolapjukbol persze. Naluk racs van, mar a harmadik fajta...
Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 213
Egy másik kérdés:
A fürdőszobában és a wc-ben is van egy-egy padlóösszefolyó. Mivel lehetne eltakarni? A szokásos rács szerintem nem túl szép látvány. Létezik az elrejtésre valami "gyári" megoldás?
Én arra gondoltam, hogy az összefolyó felett egy egész padlólapot kéne elhelyezni úgy, hogy az éleknél nem lenne kifugázva, itt folyna le a víz. A lap négy sarkánál lenne alátámasztva. Elég nagy méretú lapokról van szó, így az alátámasztás a lap felületének kb. 50%-ában meglenne. Esetleg hogy biztos ne törjön el a "luk" fölött a lap, alá lehetne rakni egy rozsdamentes acél, vagy alumínium lapot erősítésnek. Szerintetek ez így kivitelezhető?
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 212
Igen, pontosan ahogy írtad, 90 foknál kisebb a sarok.
A megdöntött csempézés első hallásra jó ötletnek tűni. De a tálca pereme alatt akkor is ki kell tölteni valamivel a hézagot. Másrészről ez elég csúnya lenne, mert nagyméretűek (50cm) a csempék, így a döntés nagyon feltűnő lenne. Nem is elég egyfelé dönteni, hanem két felé kell, hogy a a soroktól mérten 90 cm múlva visszasimuljon a fal síkjához. (Elég bonyolult leírni, remélem azért érthető.)
A vízszerelő rögtön rávágta hogy vakoltassan ki derékszögre a kőművessel. A kőműves azt mondta, hogy ahhoz baromi sok anyagot kell bedolgozni és sokáig is tart, mert egyszerre csak egy ékony réteget tud felrakni. Másnap, mire az megköt jöhetne a következő réteg, stb. Most azt találtuk ki, hogy a tálca magasságáig gipszkartonnal csinálunk egy kis kiugrót a sarokban, ami 90 cmrel a saroktól fokozatosan belesimul a fal síkjába. Ez teljes egészében le lesz csempézve, Az oldala és a keskeny fokozatosan vékonyodó teteje is.
Talán még ez a legesztétikusabb és a legköltségkímélőbb megoldás.
Előzmény: Axióma (211)
Axióma Creative Commons License 2008.11.08 0 0 211
Ezek szerint nem nagyobb, hanem kisebb a sarok 90 foknal? Akkor nem lehet az utolso sor csempet fuggoleges helyett (a sarok fele haladva egyre jobban) megdontve rakni? Valamivel csak ala tudnak dolgozni...
Nekem me'g eddig a starck-fele megoldas tunik legjobbnak viz ellen: Furdoszobak, hidegburkolatok topic 2357-es hsz. Es akkor nem folyik be moge, es nem peneszedik. Elvileg, mert persze nalunk is mar kesz volt mikor erre ratalaltam... ugyhogy sajna gyakorlati tapasztalatom nincs. Na meg dontott csempevel nem tudom, mennyire mukodne.
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 210
Köszi az ötletet! Nem teljesen körbezárt típus sajnos. Hogyha a vásárláskor eszebe jutott volna, hogy nem teljesen derékszögű a fal, akkor olyat választottunk volna.
A kivésés azért problémás, mert egyrészt már a téglát is vésni kéne, nem csak a vakolatot (bár ha két oldalról van süllyesztve, ahogy írtad, talán ez megoldható. Másrész a magasított tálca mögött is szeretném lecsempéztetni a falat. A felújítás előtt kádunk volt, aminek az oldalában volt egy tisztító/szerelő akna. Na, ott akármilyen kis rés volt az ajtajánál, a víz mindig csak betalált rajta. És mivel a kád mögött nem volt csempe, a fal külső részén mindig ázott a vakolat. Ezt szeretném most elkerülni. Ráadásul ez a tálca olyan típusú, hogy az előlapja a padlónál nem teljesen zárt. A kifröcsögő víz, vagy a pára simán bemegy a tálca alá is.
A süllyesztés még azért sem lehet jó, mert a felső üvegkabin rész eléggé a tálca szélén van. Ha a tálcát besüllyesztjük, a kabin hozzá képest pár centivel kijjebb kerül. Lemérem majd pontosan, hogy ez az eltérés még belefér-e.
A purhabot nem érné közvetlenül víz, a szilikon takarná. Hirtelen ez jutott eszembe, egyelőre más ötletem még nincs. Nem muszáj purhabnak lennie, csak kell valami, ami kitölti a hézagot. Lehetne akár nedvesség ellen ipmregnált (ha van ilyen) gipszkartonból leszabni egy ilyen keskeny háromszög alakú csíkot.
A szilikon sajnos penészesedik, ezt én is tapasztltam már. De a jól illeszkedő oldalon is gondolom azzal lenne a falhoz illesztve a tálca. 3-4-5 évenként kikaparni és újra ragasztani , talán nem akkora munka.
Holnap jön vissza a vízszerelő is egy kis munkára, ő csinálja a szerelvényezést is, tehát a tálca berakását is. Még nem tudja a "jó" hírt. Reménykedek benne, hogy neki lesz valami mentő ötlete.
Előzmény: Novi1 (209)
Novi1 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 209

a sarokban a tálca szélétől 3-4 centi hézag van

 

Üdv!

Ez nem kevés... Gondolom, nem teljesen körbezárt kabinról lehet szó, mert akkor a problémát takarná az egész egység. Azért egy hirtelen ötlet :-)

Megoldást jelenthet a zuhanytálca falak felőli éleit besüllyeszteni a falba /míg a rés el nem tűnik/ a vakolat alá, elcsalva a derékszög hiányosságát mindkét oldalra /így az nem lesz annyira szembetűnő/.

Innen /a zuhanytálca szélétől/ lehetne indítani akár a csempét is, melynek előnye még az is lehet, hogy a víz, a pára, közvetlenűl a tálcában fog /megfelelő élkialakítás esetén/ folyni.

 

mondjuk purhabbal és a tetjét szintbe lesimítanám fehér szaniter szilikonnal

 

A purhab nem igazán víztaszító, sőt... A szilikon a legprecízebb tisztítás mellett is idővel penészesedik /annak ellenére, hogy ráírják, penészedésgátló/ a rajta megmaradó víztől, párától.

 

Novi  >;-))

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 208
Sziasztok!

Fürdőszobafelújítás közepén vagyunk, és sajnos most derült ki egy nagy probléma: Az egyik fal, ahová a zuhanybakin jönne, nem merőleges a vele szomszédos fallal. Ha berakjuk a kabunint, a sarokban a tálca szélétől 3-4 centi hézag van. Ezzel mit lehet tenni? A zuhanyzót máshová nem lehet átrakni mert nincs hely. A falat nem lehet átfaragni. Arra gondoltam, hogy ezt a hézagot kitölteném valamivel, mondjuk purhabbal és a tetjét szintbe lesimítanám fehér szaniter szilikonnal. Ez szerintetek jó megoldás? Esetleg valami más ötlet?
MyaVall Creative Commons License 2008.10.30 0 0 207
Szia Mammamija!

Ne haragudj, csak most olvastam a topicot, látom, hogy már elég régen kérdést tettél fel.
Nem tudom sikerült a fürdőszoba - projektet befejezni? :)



Üdv: Mya.
Előzmény: mammamija (206)
mammamija Creative Commons License 2008.09.15 0 0 206
Betonvágásra külön cég szakosodott....speciális szerszámmal vágják.
Előzmény: anan29 (204)
anan29 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 205
Azt el is felejtettem írni, hogy budapesti kőművesre lenne szükségünk. :-)
anan29 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 204

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Nem régen vettünk egy szuper kis lakást, ahol némi felújítás szükségeltetik. Tervek szerint egy falat félig le szeretnénk bontatni, de sajnos nincs ismerősünk aki ezt megtenné. Tudnátok ajánlani egy jó kőművest, aki egy kb. 13 éves panel lakásban el tudna vágni egy 6-os falat?

Várom válaszotokat!

Üdv.,

Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 203
A mosdó 65 cm, a zuhanykabin 80 cm-es negyedkör - ez a kisebbik, nálam csak ez fért el. Így maradt 10-10 centi a mosdó mellett mindkét oldalon.
A WC-t csak olyan helyre lehet tenni, ahol csatorna (szennyvizlevezető) van, tehát, azt jobb az eredeti helyén hagyni. Az egyéb vizes kiállásokat (mosdó, mosogató, zuhany) jobbra - balra el lehet mozdítani 1-2 méterrel, azt a vizvezetékszerelő gond nélkül megcsinálja, "csak" pénzbe kerül. Itt kalkuláljál azzal is, hogy ha régi az épület, akkor a felszálló vezetéktől - a falban futó csöveket is cserélni kell, az állapotuktól függően.
Ezek már komoly műszaki kérdések, lehet, hogy ki kellene hívnod viz-gázszerelő iparost (többet is) és árajánlatot kérni tőlük. Miközben beszélgettek, talán kapsz valami használható ötletet is tőlük, amire eddig nem gondoltál.

Előzmény: mammamija (201)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 202
Szívesen.... remélem beválik, mert kőművesben ez az egyetlen akivel tárgyaltam eddig. Ha tudok valamit jelentkezem.
Előzmény: patakka (200)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 201
Szuper!!!! Nálam is ez volt az elgondolás pont így, de sajnos a vízmelegítő belelógna a mosdóba:(( - meg aztán nekem ez a "hátsó" fal 150 cm-es és hiába nagy a fürdőszobám, tele van ajtóval (2) és ablakkal (azt kicseréltetem).
Max a WC-t tehetem oda ahol a te mosdód van - de akkor pont szemben lenne ha bemegyek a fsz.ba:(
Előzmény: Bandimacs (199)
patakka Creative Commons License 2008.09.07 0 0 200

Azt megköszönném. Jó volna már egy megbízható szakember. :(

 

Köszi,

Patak

Előzmény: mammamija (193)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 199
Ilyen lett a fürdő
Előzmény: mammamija (197)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 198
Irdatlan sokba került, a betonig leverettem mindent. Teljes burkolás, ajtó-ablak, új radiátor új helyre stb.
A fürdő nagyon kicsi volt, a kádat kidobtam, helyette egy Ravak zuhanykabin lett és tükrös mosdószekrény. A WC külön van. Az építési munkákkal 6 hét alatt lettem készen, és kaptam mellé bónuszként egy isiászt is... :) megerőltettem a derekamat.
A mosógép nagyon jó, hogy a konyhába került, sokkal kényelmesebb, mint a fürdőben (és szebb is )
Pontos terveket (méretarányos) készítettem és ezek alapján kértem ajánlatot az ablakosoktól, meg mindenkitől, elmentem az üzletbe és a helyszínen is megnéztem a terméket stb.
A tervezésre majdnem annyi energiát fordítottam, mint a lebonyolításra, beleértve, hogy időrendben is össze kellett hozni a dolgot, hogy az iparosok folyamatosan - egymás után jöjjenek, ne legyen elveszett idő.

Előzmény: mammamija (197)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 197
:)) De jó neked - túl vagy rajta.
1 hete méricskélek, rajzolok, átrendezek.....de úgy látszik nálam is átmegy a mosógép a konyhába.
Jó nagy fürdőszobám van, de két ajtó - egy ablak (óriási) miatt szarakodok ennyit...
Kaptam egy árajánlatot már, de nekem nagyon soknak tűnik.
Nálad hogy ment a dolog?
Előzmény: Bandimacs (196)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 196
Ez egy nagyon szép megoldás a képen amit feltettél. Tavasszal lettem készen egy teljes felújítással, nálam nem volt ennyi hely a fürdőben - 60-70 cm. A mosógép kikerült a konyhába, beépítve a konyhabútorba.
( Úgy értelmeztem, hogy a mosdó alá tervezik a mosógépet.)
Előzmény: mammamija (195)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 195
Miért kéne széles munkapult? A mosógép általában 60x60 cm - a mosdónak nem kell ugyanolyan szélesnek lennie "beugorhat" keskenyebbre.
Előzmény: Bandimacs (191)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 194
Ilyesmire gondoltál?
Előzmény: greee (188)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 193
Nálam az asztalos szökött meg....nincs teljesen kész a bejárati ajtóm:(
Jövő héten esetleg mondhatok burkoló árat - akkor jön a kőműves.
Előzmény: patakka (190)
mammamija Creative Commons License 2008.09.07 0 0 192

Sziasztok:)

Szintén zenész.... felújításilag.
Nekem pusztán anyagra 270 ezret számolt fel a gázszerelő (igaz a gázórától lecserélné az összes régi csövet a konyháig) - aztán még ez- az - 370 tájt van a vége. Ehhez jön a kőműves munka..... (tőle jövő héten kapok árajánlatot) + a szaniterek..... fél milla körül lenne.... sőt.
(mint tudjuk a fürdőszoba felújítás a legköltségesebb - de azért azt hittem meg lehet(ne) úszni olcsóbban is:(

Mya Vall! az épített zuhanyozóról szeretnélek kérdezni - a gázszerelő mondott valami olyat, hogy alá kell bélelni (természetesen) és lehet kapni valami bizbaszt 15ezer környékén.. nálad hogy csinálták? Tudnál képet betenni róla?

 

Továbbá arra is kíváncsi lennék - miután a zuhanyozó helyén a fal nem pontos derékszög naná!!:) - azt a kőművessel derékszögesíteni kell? vagy miután úgy sem látszik maradhatna úgy???

Előzmény: MyaVall (182)
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.07 0 0 191
Ezt a mosdó-alá-mosógép ügyet centire ki kellene mérned. A mosdóhoz szifon is tartozik, csak olyan mosógép jöhet szóba, ami lapos. (mögötte lenne a szifon ?) Ebben az esetben nagyon széles mosdópult kell, aminél egyrészt a mosdót szemből nehéz elérni -messze lesz- de a nagyobb probléma, hogy nagyon magasra kerül.
Előzmény: greee (188)
patakka Creative Commons License 2008.09.06 0 0 190

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni. Én is felújításban vagyok jelenleg, de a burkolóm a munka felénél megszökött. Próbáltam újat keresni, de a héten pl 3 ígérte meg, hogy kijön és egy sem jutott el a lakásig.

Tudna nekem ajánlani valaki, megbízható burkolót, aki esetleg szépen és normális áron dologzik?

 

Előre is nagyon köszönöm.

csobi

cheap Creative Commons License 2008.07.21 0 0 189
Sziasztok! Íme egy tipp, ha valaki kádat akar cserélni nagggyon olcsón: www.akrilkad.hu , 13-ért hírdetik de a szomszédom 9 ezerért vette egy aukción és nekem is sikerült!! Lakótelepi szabvány méret, ugyanaz a minőség mint amit a metro-ban akcióztak nemrég kb 17 ezerért... Remélem ezzel a tippel segítek néhányunknak, akiknek már pár ezer is számít :) Üdv, cheapike

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!