Keresés

Részletes keresés

***Robin*** Creative Commons License 2013.05.24 0 0 418

Kedves Lizy72

 

Önnek is javaslom, hogy kérje levélben az Önt is jogosan megillető 5.000 Ft kötbért a Tigáztól. Ezzel a lépéssel Önnek semmilyen veszíteni valója nincs, és valószínűleg meg is kapja az említett összeget.

Üdvözlettel: Robin

Előzmény: lizy72 (411)
***Robin*** Creative Commons License 2013.05.24 0 0 417

Tisztelt reimre!

 

Az NFH-tól majd fog kapni egy értesítést, hogy az ügyintézési idő 30 nappal (a vonatkozó rendelkezések alapján) meghosszabbodik, később esetlegesen még Öntől is bekérhetnek hiányzó adatokat, de belátható időn belül kb. 60-120 nap múlva határozatot fognak hozni. Csak türelemmel ki kell várni. Annyi még elmondható, hogy az NFH valóban a törvényesség alapján áll és eddigi működése is dicséretre méltó. Csak türelem, már szorul a hurok…

Üdvözlettel: Robin

Előzmény: reimre (416)
reimre Creative Commons License 2013.05.24 0 0 416

Nagyjából sejtem, hogy mire lehet számítani. De a tegnapi email annyira kiakasztott, hogy most már nem szállok le róluk addig amíg valamilyen kárpótlást nem látok.

Mondjuk ez a legutóbbi akció valószínűleg a tigáz kuplerájban is lecsaphatott 1-2 biztosítékot mert a legutóbbi emailt jegyző "dógozó" ma délelőtt felhívott telefonon elnézést kérni a "téves tájékoztatásért". Mondtam neki, hogy majd a NFH meg a főnöke eldönti, hogy mi micsoda itt, de én személy szerint reménykedem benne, hogy ezért az alakításáért kirúgják. (Valójában persze nem hiszem, hogy tényleg kirúgnák mert akkor még portásuk se lenne.)

 

Az NFH-tól viszont a valószínűleg  automatizált olvasás-visszaigazoláson kívül nem érkezett semmi.

Előzmény: ***Robin*** (415)
***Robin*** Creative Commons License 2013.05.24 0 0 415

Tisztelt reimre!

 

A Tigáztól a kötbéren kívül további kártérítésre ne igen számítson. Mint említettem, náluk a jogorvoslat kimerül a jogosulatlan követelések elengedésében. A személyiségi jogokról pedig még csak nem is hallottak, azt sem tudják, hogy mi az. Kártérítés? Ugyan már....

Üdvözlettel: Robin

Előzmény: reimre (414)
reimre Creative Commons License 2013.05.23 0 0 414

Volt már máskor is számlavitám úgynevezett "multival". Ezt a fokú "copy-paste oszt lexarom" típusú hozzáállást még a boldogtalan emlékezetű fibernet nevű rablóbandánál se tapasztaltam. A -t-akármi és jogelődje a matávval már a boldog emlékezetű 100 Ft-os korszakban is volt legalább 2 alkalommal számlavitám, akkor is mindig megkaptam a jóváírást, utána meg mikor jött ez a dupla-tripla rozsda-platina korszak akkor többször is kellett reklamálnom jóvá nem írt kevezményt, de mindig megkaptam. Ha oda panaszt adok be akkor azt megvizsgálják és ha jogos akkor jóváírják. De ilyen hozzáállást mint a tigáznál még sehol se tapasztaltam. Az émásznál se egyszerű elintézni bármit (mondjuk azokkal még számlavitám sose volt) de ezekhez képest az a cég is jótékonysági gyülekezet. Számlavitám a vízművel se volt, ott vagy 10 éve csőtörés miatt kértem és kaptam méltányossági jóváírást. Ott is normálisan álltak a dologhoz, nem lett volna kötelező nekik elengedni pár tucat köbmétert, de elengedték. Na de meglátjuk a tigázból mit lehet kitaposni.

Előzmény: reimre (412)
reimre Creative Commons License 2013.05.23 0 0 413

Azt tudom, meg valójában se ismerem a két kötsögöt aki ezt tette.

De még az is lehet, hogy elkérem a nevüket a tigáztól, ha bírósági útra kerül az ügy ott már nem kell nekik "ismeretlennek" lenni.

Előzmény: asdf_ (410)
reimre Creative Commons License 2013.05.23 0 0 412

Nálam is pont ezzel etették meg a szomszédasszonyt, hogy "fényképezni jöttek". Viszont az "egyeztetett időpont" rubrikát azt üresen hagyták. De a szomszéd semmi esetre se volt feljogosítva arra, hogy aláírja nekik a munkalapot.

Mindenesetre most már biztos, hogy kezdeményezem a szolgáltatóváltást.  Akkor is a tigáz szekerét tolom, mert az elsoztó a dso marad de legalább az ilyen mértékben jogszerűtlen eljárásra nem lesznek felhatalmazva. Remélhetőleg.

 

Egyébként abban, hogy ez a helyzet idáig fajulhatott mélyen sárosnak érzem a hatóságok egy részét is.

Előzmény: lizy72 (411)
lizy72 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 411

Nem csodálom, hogy idges vagy !!! Próbáld meg a bíróságot.

 

Most összeszedtem ami nálam is bűzlött:

Nem kaptam kikapcsolási értesítőt, megtévesztéssel jutottak be (óra fényképezés), azt írták a munkalapra, hogy előre egyeztetett időpontra érkeztek, ami hazgugság stb.

 

Nekem személy szerint egyébként először volt ennyire rossz tapasztalatom velük. Általában tök normálisan lehetett velük egyeztetni.

Mondjuk, ez csak a kollégákon mullott.

Előzmény: reimre (403)
asdf_ Creative Commons License 2013.05.23 0 0 410

Rendorsegnel egy fontos dolog van, ismeretlen tettes ellen kell a feljelentest tenni.

Előzmény: reimre (409)
reimre Creative Commons License 2013.05.23 0 0 409

Hát ez már tényleg a homárra kívánkozik. De oda nem írtam. Egyelőre.

 

Ennek az általuk contact centernek nevezett kuplerájnak a főnöke állítólag egy bizonyos Postás Péter Pál.  Ennek az úrnak nem találtam elektronikus elérhetőségét, ezért neki címezve küldtem egy faxot a tigáz általános számára. Viszonylag szerényen 50E Ft nem vagyoni jellegű kártérítést követelek valamint a lentebb említett kötbért. (Köszi a tippet!) Az se valószínű ugyan, hogy választ kapok de mivel a mai email olyan mértékben idegesített fel ami évek óta nem fordult elő már nem hagyom abba, a hétvégén beszélek egy ügyvéd ismerőssel, ha ki lehet hozni ebből egy rendőrségi feljelentést birtokháborítás miatt akkor ezt megteszem ha mást lehet jogi úton kihozni akkor azt.

Előzmény: asdf_ (407)
lizy72 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 408

Ma megkaptam a választ! Nagyjából ugyanazt a pár sort írták nekem is. A panaszomat kivizsgálták, és jogosnak találták, így nem kerül kiszámlázásra a ki és visszakapcsolási díj. :)

 

A helyszínen történtekről pedig írásbeli nyilatkozatot kérnek a szerelőktől, melyről később tájékoztatnak.

 

Mondjuk erre nem igazán vagyok kiváncsi.

 

Remélem holnap nem kapok egy ezzel ellentétes levelt tőlük.

 

Gondolom a 45 nap miatt vonultak vissza. Úgy látszik felfogták, hogy hibás a rendszerük.

 

Kellemes csalódás volt, nem gondoltam rá, hogy ilyen simán fog menni.

 

Előzmény: reimre (403)
asdf_ Creative Commons License 2013.05.23 0 0 407

Homaaaaaaar! ;)

reimre Creative Commons License 2013.05.23 0 0 406

Kezdek arra gondolni, hog a tigáz ÜFSZ-ön csupa elmebeteg dolgozik. De hogy egymással nem beszélnak az fix. Ma ezt küldték:

 

Fentiek alapján a ki-, és visszakapcsolás jogosan történt meg, így a ki-, és visszakapcsolási díj kiegyenlítésétől nem áll módunkban eltekinteni.

 

Hát nekem meg nem áll módomban eltekinteni a NFH-nál tett panasztól. De amilyen ideget belémhoztak most már itt nem is állok meg.

lex perfecta Creative Commons License 2013.05.23 0 0 405

"...és kérje az Önt jogosan (nem jogszerű kikapcsolás miatt) megillető 5.000 Ft kötbért.  (Tigáz Zrt. Földgáz-Kereskedelmi Üzletszabályzata III/6. Függelék.)"

 

Ettől az se tántorítsa el, ha a esetlegesen a TIGÁZ Mészáros Gáborné nevű panasziroda vezetője kérelmére akár nyiltan, akár burkoltan azt válaszolná, hogy az Önnek nem jár.

 

Ettől függetlenül ragaszkodjon az Üzletszabályzatban rögzített jogához, helyezze kilátásba, hogy ellenkező esetben az ÜSZ tudatos megsértése miatt ismét a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul.

 

Erre várhatóan kifizetik majd az Önt megillető kötbért, bár előfordulhat, hogy azt levelükben valótlanul "méltányosságnak" fogják beállítani.

 

Ne hagyja magát átverni, becsapni, megkárosítani még a TIGÁZ-tól sem!

 

 

***Robin*** Creative Commons License 2013.05.23 0 0 404

Tisztelt reimre!

Javasolom, hogy ne vonja vissza a bejelentését, tekintettel arra, hogy a Tigáz jogsértést követett el Önnel szemben. Ezen a tényen az sem változtat, hogy a Tigáz most utólag megváltoztatta a korábbi álláspontját. Ebből következően valószínűleg enyhébb büntetést fog kapni, de ismét „gazdagodhat” egy újabb elmarasztaló határozattal. Mivel az NFH a vonatkozó jogszabályi rendelkezések miatt kötelezően, a honlapján közzéteszi a jogerős határozatokat, ennek révén a jövőben az Ön példája is segítségére lehet a sorstársainak.

Csakis az összefogás és a nyilvánosság ereje segíthet a visszásságok felszámolásában.

Ugyanakkor az Ön esetében is jól megfigyelhető a Tigáz azon általánosnak mondható eljárása, amely úgy gondolja, hogy a jogsértések jogorvoslata pusztán abból áll, hogy a jogsértés  (jelen esetben jogtalan kikapcsolás) révén jogtalanul kiszabott „büntetés” (jelen esetben a ki-és visszakapcsolási díj) követelésétől nagy kegyesen eltekintenek.

Éppen ezért javaslom, hogy ne vonja vissza a bejelentését, hanem még írjon is egy levelet a Tigáznak. Ebben a tárgy megjelölésénél írja oda, hogy panasz (mert ennek hiányában még hajlamosak a levelét puszta beadványként kezelni) és kérje az Önt jogosan (nem jogszerű kikapcsolás miatt) megillető 5.000 Ft kötbért.  (Tigáz Zrt. Földgáz-Kereskedelmi Üzletszabályzata III/6. Függelék.)

Üdvözlettel: Robin

Előzmény: reimre (394)
reimre Creative Commons License 2013.05.22 0 0 403

Nem egy körös lesz..... Az első hozzászólásod alapján úgy érzem, hogy nálam jóval több törvénytelenséget elkövettek, mint nálad. De a kilinkelt NFH határozat alapján a te ügyed is sima, ugyanis a tigáz a 61 nap helyett üzemszerűen 45 nap után kezdeményezi a kikapcsolást és ezt nem én mondom, hanem egy NFH határozat.

 

Egyébként az én tapasztalataim alapján keménynek kell lenni, minden emailjükre válaszoljál, minden állításukat szedd ízekre.  Kilinkeltem neked a Szent Könyvet (ők üzletszabályzatnak nevezik) abban nézz utána minden állításnak amit az ÜFSZ éppen aktuális droidja tesz, beidéztem neked az enyémet, ahol az ÜFSZ dolgozói egymásnak és a Szent Könyvnek is ellentmondva állítottak mást és mást. Minden emailbe írd bele, hogy nem fizeted be a ki- és visszakapcsolást, amíg bíróság nem dönt úgy, hogy az jogosan jár. Valahol olvastam nemrég, hogy valamikor idén tavasztól kötbér és hasonló (vagyis kikapcsolási díj) tartozások miatt már csak akkor indíthatnak újabb kikapcsolást, ha bíróságon bepereltek vagy közjegyzői fizetési meghagyást bocsátottak ki. Jelen esetben az utóbbi várható, annak ellentmondasz és akkor polgári peres üggyé alakul a dolog. Igaz el kell menni a bíróságra, de nagy valószínűséggel nyerni fogsz és ha nem akkor is annyi történik, hogy 20-30E Ft-al többet kell fizetned. Az eljárást azért ismerem mert parkolási társaság ellen én már nyertem pert. Mondjuk az is fullosan jogszerűtlen volt, a parkolóscég arra se vette a fáradságot, hogy egy jogtanácsosát elküldje a tárgyalásra, jó mondjuk az 6E Ft plusz a ktsg-ek (összesen talán 50E) összegről szólt. Igazából nem is hittem el, hogy beperelnek amíg be nem pereltek. De buktak. Az esetedben az se kizárt, hogy a tigáz be se perel. A hármasával küldött számlák miatt amúgyis komoly kikapcsolási dömping lehet....

 

https://www.tigaz.hu/media/hirek/2013/ugyeljen-a-csekkek-esedekesseg-szerinti-befizetesere

 

Ja igen, ha neked is volt későbbi számlára szóló befizetésed, mint nekem, akkor minden emailben hivatkozd meg a Ptk. 290§-át:

 

PTK 290. § (1) Ha a kötelezettnek a jogosulttal szemben több tartozása áll fenn, és teljesítése nem fedezi valamennyi tartozását, azt a kötelezett rendelkezése szerint, ennek hiányában pedig arra a tartozásra kell elszámolni, amelyre a kötelezett felismerhetően szánta.

(2) Ha a kötelezett nem rendelkezett, és szándéka sem ismerhető fel, a teljesítést

a) a régebben lejárt,

b) azonos lejárat esetén a kötelezettre terhesebb,

c) egyenlő mértékben terhes tartozások közül pedig a kevésbé biztosított követelés fedezésére kell fordítani.

(3) Az egyenlő mértékben biztosított követeléseket a teljesítés arányosan csökkenti.

 

A"felismerhető szándék" ugyan eléggé gumicsont jellegű, de bíróság előtt a javadra is dőlhet el.

 

http://www.itelotabla.hu/fileadmin/fajlok/fovaros/2010/pkp_resztle_2010.pdf

 

Előzmény: lizy72 (402)
lizy72 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 402

Haleluja :)

Megvárom nekem mit írnak, de gondolom nem egy körös lesz a téma :(

 

Előzmény: reimre (394)
nixon70 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 401

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9174182

 

"Most éppen azon gondolkodom, hogy szolgáltatót váltok"

 

Nem egyszerű az sem,ha van időd olvasd el a fent linkelt topikot.

Előzmény: reimre (398)
Kukorica J Creative Commons License 2013.05.22 0 0 400

A németek (RWE) már eladták a részvényeiket. Szerintetek mennyi ideje van még hátra Magyarországon a para jelenségeket használó Tigáz-ENI-nek? Mert én az olasz közös tulajdonos miatt már 1 éve Agip kútnál sem tankolok.

 

 

http://vilagnezet.blog.hu/2012/12/07/tigaz_mentalistakkal_koti_ki_a_gazt

lex perfecta Creative Commons License 2013.05.22 0 0 399

"Ja igen, és még ebben az emailben is hazudtak:"

 

Igen, azt szoktak. Rendszeresen és arcátlanul. :)

Előzmény: reimre (398)
reimre Creative Commons License 2013.05.21 0 0 398

Az még hozzátartozik a történethez, hogy egy korában írt más témájú reklamációmra válaszoltak ezzel az emaillel. Abban azt reklamáltam (noha a tigáz honlapja valóban ír ki az egyenleg nemvalódiságára vonatkozó figyelmeztetést), hogy a számlatörténetből eltűnt az áprilisi átutalásom a májusi pedig semmilyen formában nem jelent meg. Ugyanakkor a nemvalódi egyenlegem közel 60E Ft követelés a tigáztól felém, amit azért reklamáltam, mert a  figyelmeztetés ellenére ez a matek jelenlegi állása szerint non-sence, még a ki- és visszakapcsolásról szóló számlák beszámításával és a májusi utalás be nem érkezésével is. Aztán a mai emaillel egyidőben a nemvalódi egyenlegem varázslatos módon a közel 60E Ft-ról -9500-ra változott, ergo a tigáz lóg nekem. A 9500 egyébként megfelel a valóságnak, mivel időközben az elszámolást átalányról diktálósra változtattam.

 

Ja igen, és még ebben az emailben is hazudtak:

 

Továbbá tájékoztatjuk, hogy a felületen, csak a Tigáz Zrt által kiállított gázdíj számlák kerülnek feltüntetésre, a Tigáz DSO által kiállított számlák (ki- esetleges visszakapcsolási díj, kötbér stb.) nem.

 

Merthogy viszont a nemvalódi egyenleg mellett azt is közölte ám, hogy 05.07-én járt le a legrégebbi befizetetlen számlám, ami viszont hogy-hogy nem pont a kikapcsolásról szólt.

 

Most éppen azon gondolkodom, hogy szolgáltatót váltok. Bár túl sok értelmét nem látom, mert a tigáz-dso meglepetésszerű látogatásaitól valószínűleg az sem véd, a számlát ugyan máshonnan kapom de a "hálózati elosztó" a dso marad.

Előzmény: reimre (394)
lex perfecta Creative Commons License 2013.05.21 0 0 397

Nem, mivel egyrészről a jogsértés megtörtént, másrészről a TIGÁZ folytatólagosan tisztességtelen, sőt jogsértő  kereskedelmi gyakorlatot folytat, harmadrészt az NFH-nak joga van hozzá, hogy ezen tényt a bírság összegének kiszabásakor esetlegesen enyhítő körülményként értékelje, negyedrészt pedig az a biztos, ha tárgyban  jogerős közigazgatási  határozat születik.

 

Végezetül ha a fogyasztók nem nyújtanak be panaszt a jogsértő eljárás ellen, úgy a TIGÁZ felbátorodik és azt hiszi, hogy nekik mindent szabad, Ők törvényen felül állnak.

 

Ez történt kötbér ügyben is. Csak akkor kezdtek el eszméni, amikor már a sajtó és a parlament is egyaránt zengett a visszaéléseiktől, illetve amikor már az ügyészség is elkezdte vizsgálni a tömeges és a jogállamiságot meghazudtoló visszásságokat.

 

 

Előzmény: reimre (394)
asdf_ Creative Commons License 2013.05.21 0 0 396

Es kezdd el boszen lapozgatni az aszf-et a kotber szora keresve :)

Előzmény: reimre (394)
sjohn Creative Commons License 2013.05.21 0 0 395

Szerintem ne, mert így nem sikkad el a te ügyed.

Hadd lássák csak, mi volt az igazság!

Előzmény: reimre (394)
reimre Creative Commons License 2013.05.21 0 0 394

Ez ma gyütt:

 

A fenti fogyasztási helyen történt díjhátralék miatti szolgáltatás megszüntetését előző reklamációja miatt , felülvizsgálva megállapítottuk, hogy a kikapcsolás elvégzésére jogtalanul került sor, így annak költségei nem jogosak a munkadíj számlák törlése megtörtént.

 

De én már a hétvégén bejelentést tettem a fogyvéd hatósághoz.  Visszavonjam?

lex perfecta Creative Commons License 2013.05.21 0 0 393

A Facebook közösségi oldalon a TIGÁZ által alaptalanul megrágalmazott, illetve meghurcolt fogyasztók külön csoportot létesítettek, melynek tagjai között vannak jogászok és jogvédők is, akik szívesen segítenek, illetve megosztják a tapasztalataikat a rászorulókkal.

 

A csoporthoz itt lehet csatlakozni:

 

 

 

http://www.facebook.com/groups/353937381365486/

 

 

További, a Tigáz visszaéléseivel foglalkozó fórumok, weblapok:

 

http://www.jogiforum.hu/forum/31/11407

 

 

http://www.pertarskereso.hu/panaszok/merooramagnesezessel-vadolnak/

 

 

 

https://www.facebook.com/pages/Tr%C3%BCkk%C3%B6s-szolg%C3%A1ltat%C3%B3k/216564308406988

 

 

reimre Creative Commons License 2013.05.20 0 0 392
Előzmény: reimre (391)
reimre Creative Commons License 2013.05.19 0 0 391

Én már több emailt kaptam ezektől, úgymond válaszképp. Eddig mindet másik ügyintézőtől. Az egyik szerint a befizetésnek legalább 3 nappal a kikapcsolásin megjelölt első időpont előtt kellett volna megtörténnie, hogy KÉRELMEZHESSEM a kikapcsolás leállítását, a másik szerint legalább 7 nappal előtte. Persze mind a kettő ugyanarra a szent és sérthetetlen "üzletszabályzatra" hivatkozott.

 

A 19/2009. (I. 30.) Korm. rendelet (Vhr.) 24. § (9) alapján:

 

Ha a GET 29. § (3) bekezdés c) pontja szerinti értesítés az érintett engedélyeshez nem kereste jelzéssel érkezik vissza, az iratot – az ellenkező bizonyításig – a postai kézbesítés megkísérlésének napját követő 10. munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.

 

A díjhátralék miatti kikapcsolás első időpontja 2013.04.15. volt, így a fennálló tartozás rendezésének 2013.04.08-ig meg kellett volna történnie, erre azonban nem került sor.

 

Amennyiben távollétében a felhasználási helyen a kikapcsolást nem lehet végrehajtani akkor a földgázelosztó a felhasználó további előzetes értesítése nélkül kezdeményezi felhasználási helyen kívüli kikapcsolást (vezetéklevágással).

 

................................................

 

A kikapcsolási értesítő tartalmazta azt, hogy amennyiben a kikapcsolás legelső időpontját megelőzően 3 munkanappal hamarabb, 15:00 óráig a kikapcsolásra okot adó tétel rendezésre kerül, és azt, hitelt érdemlően igazolja részünkre, a kikapcsolási folyamat leállítható. 

 

Még az is nehezen megy nekik, hogy legalább ugyanazt hazudják.

 

Ellenben a szent üzletszabályzatban az is szerepel, hogy a kikapcsolást a 61. napon kezdeményezhetik, azonban tigáz "üzemszerűen" a 45. napon kezdeményezi:

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2011.07.01-től a 2008. évi XL. törvény (GET) módosításának értelmében a 60 napot meghaladó tartozás miatt már kikapcsolhatjuk ügyfeleinket, ezért az alábbiak szerint értesítéseket küldünk a díjhátralék miatti kikapcsolást megelőzően:

  • · az esedékességet követő 15 nap után „Értesítés számlatatozásról” tárgyú levelet,
  • · az esedékességet követő 45 nap után „Fizetési felszólító” levelet,
  • · az esedékességet követő 45 nap után „Kikapcsolási értesítő” levelet kap a felhasználó, majd – a tartozás rendezésének elmaradása esetén - a 61. napon az elosztói engedélyesnél kezdeményezzük a szolgáltatás megszüntetését.”

Az egri fogyvéd hatóság szerint ez jogszerűtlen, de lexarják. Persze kell a nagyon szoros ütem, hogy minél több emberen lehessen bevasalni a 2X19E Ft-ot.

 

Belinkeltem neked a fogyvéd hatóság forma-docját, azt értelemszerűen kitöltöttem és hozzászúrtam oldalt az eset száraz, tényszerű leírásával.  Ha neked is volt  a kikapcsolásra meghivatkozott számla utáni befizetésed amit a 60 nap kiszámításánál figyelmen kívül hagytak akkor hivatkozd meg a Ptk. 290§-át, az szerint ugyanis ez is jogellenes.  Nálam felmerül birtokháborítás is, mert senki nem volt otthon, a kulccsal rendelkező szomszéd megtévesztésével jutottak be a kapun belülre.  Hibás volt a cím a tértivevényesen ésatöbbi. Általában nem tudok tömören fogalmazni, úgyhogy 2 oldal lett. Ezenkívül leszekenneltem az ún. munkautalványt a nem odaillő aláírással, számlatörténet és még pár apróság került a mellékletbe, kinyomtattam, aláírtam és pdf-be visszaszekennelve elküldtem emailben. Vagy jó lesz vagy nem. Ja, az illetékes megyei hatósághoz küldd be.

 

Nekem az enm világos, hogy ha nem fizetem ezeket a számlákat akkor indíthatnak-e újabb kikapcsolást (idén változott a joxabály és ez némileg nehezíti nekik) illetve, hogy a fogyvéd hatóság eljárása halasztó hatályú-e.

 

 

 

lizy72 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 390

Valóban hasonó az eset. 

Nekem  05.01-én járt le a 60 nap, felszólítást nem kaptunk, de állítólag visszament nem kerestével. Mondjuk a kikapcsolási lapon 05. 08-van kezdő kikapcsolási dátumnak, ami azért is vicces, mert 05.01-én fenálló tartozásra a kikapcsolási értesítő még ide sem érhet 05.08-ig.

A bibi annyi, hogy megnéztem az utalás teljesítését  és aznap reggel került végrehajtásra, de a megbízáson látszik a rögzítés dátuma, ami az előző nap. 

Megvárom a válaszukat, és azt is megküldöm a fogasztóvédelemnek. 

A tiédet majd belinkeled?? Vagy e-mail-ban is megküldheted:lizy72@freemail.hu

Előzmény: reimre (389)
reimre Creative Commons License 2013.05.18 0 0 389

Mármint a tigáz ÜFSZ válaszol 15 napon belül? Ne várd meg. Ha kíváncsi vagy a tartalmára szívesen beidézem neked, csak a cím különbözik a többit copy-paste állítják elő. Ahány emalt írsz nekik annyi "aláírással" fogsz választ kapni, már persze amire egyáltalán kapsz, de mindegyikben ugyanaz lesz, copy-paste. Engem már a vezeték kiásásával fenyegetnek pl. Hamarosan kész a beadvány a fogyasztóvédelemhez, én nem foglalkozok a tigáz droidjaival tovább, értelmetlen.

 

Ha eddig nem láttad még ezt, akkor olvasd el:

 

https://docs.google.com/file/d/0B_0OyNuI6NzEcUx4N2JTZUhtWkE/edit

 

99,9%, hogy amiért ez egriek elkaszálták őket az nálad is fennáll, de talán egyéb is.

Előzmény: lizy72 (388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!