Keresés

Részletes keresés

ColinF Creative Commons License 2004.09.04 0 0 99
Ugy tudom, hogy a Magyar Fejfajas Tarsasagnak van az interneten is megadott elerhetosege, szerintem keress ra valami keresovel.
Előzmény: Ígymegyez (98)
Ígymegyez Creative Commons License 2004.08.25 0 0 98

Sziasztok!

Visszaolvastam, de így hirtelen nem találom a migrénközpont elérhetőségét. Az egyik kollégám harmadik napja nem viseli el sem a fényt sem a hangokat, és szinte üvölt a fájdalomtól, neki szeretném valahogyan telepatikus úton megmondani. (Épp betegállományban van.)

Előre is köszönöm.

7241gabi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 97

Múlthéten, egy jó hosszú, koncentrálós nap végén sikerült legyőznöm!

Elég hevesen kezdett, azonnal dadogtam. Egy analgetika és egy Red Bull konfigurációval hárítottam a támadást. Mondjuk kicsit szédültem úgy 15 percen belül, de az angolom megtáltosodott (mindez Horváto-ban történt, munka közben). A kívülállók nem hiszem, hogy bármit észrevettek volna, nekem pedig másnapra csak a szédülés és a szemégés maradt.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: messengerina (95)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.08.19 0 0 96
Angolbeteg? Nagyon nem. :-)
Előzmény: 7241gabi (94)
messengerina Creative Commons License 2004.08.02 0 0 95

Szia!

Ez végre vmi jó hír! Legalább tudod hol lehet a baj oka. Hajrá és minél több fejfájásmentes napot! :-)))

Előzmény: 7241gabi (90)
7241gabi Creative Commons License 2004.08.02 0 0 94

Nagyon vicces. Gondolom pasiból vagy:-))

Egyébként hogy minek hol a központja az igen feltételes és egyénenként eltérő lehet állítólag. Nekem is így mondták: a beszédközpont feltételezett helyén.

Na, mindegy, nem vagyok agysebész mindenki nagy szerencséjére. A lényeg, hogy nincs komolyabb bajom.

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.31 0 0 93

:)) Örülök.

A nőknek viszont állítólag két beszédközpontjuk is van az agyukban -- vagy annak helyén --, így ha nőből vagy, abszolút nyert ügyed lehet... :)

Előzmény: 7241gabi (90)
hoppaaa Creative Commons License 2004.07.30 0 0 91
Jaj, de jó :))))
Előzmény: 7241gabi (90)
7241gabi Creative Commons License 2004.07.30 0 0 90

Hali mindenkinek!

Túl vagyok egy regiment vizsgálaton, de nem lettem sokkal okosabb:-(

Apró elváltozás (véraláfutásszerű) található a beszédközpont feltételezett helyén, ettől dadogok, meg ilyesmi. Ez fokozatosan szívódik fel és valószínűleg egy "komolyabb" agyérgörcs váltotta ki. Szóval a migrén a bűnös. Ajánlottak mindenféle alább is felsorolt gyógyszert, ezeket általában rendszeres "fogyasztásra". Ezeket nem kértem. Marad az analgetika eseti kezelésre. Meg persze stresszmentes élet receptre. Ja, és javasolt a fokozott koffein fogyasztás.

Hát, nem sok, de legalább tudom, hogy nincs komoly bajom, és ez jóóóóóó:-)))

s_vali Creative Commons License 2004.07.26 0 0 89

Sziasztok,

 

Sikerült végigolvasnom az összes hozzászólást :)

Én is, párom is, apám is migrénesek vagyunk, szóval jó kis család.... Eddig nagyon sajnáltam magam, de ahogy végigolvastam, amit írtok, azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok... :(

Régen nagyon komoly migrénjeim voltak, mostanra viszont ha időben észreveszem (látászavarok), és akkor veszek be quarelint, akkor csak nagyon enyhén fáj a fejem, és hányingerem sincs (de régebben nekem sem működött). Viszont van, hogy a kávé is enyhíti szenvedéseimet, de az is csak ha időben iszom meg. Teljesen nem szünteti meg a fejfájást, de lényegesen jobb.

Meg pl. nekem sokszor szédüléssel jár a roham, és azzal végképp nem tudok mit kezdeni :(

Vettem viszont egy igen terjedelmes könyvet migérnről, ami elég részletesen ír az okokról (amit persze mai napig nem tudnak egész pontosan az orvosok), meg a lehetséges kiváltó tényezőkről, amiket ha kerülsz, akkor sokkal jobb... állítólag... még nem tudom (még nem is olvastam végig...). Most nem emlékszem a szerzőre, de ha érdekel valakit, akkor megnézem otthon.

 

Volt szó még a csontkovácsolásról. Ezt nem ismerem, de a manuál terápiát igen, állítólag közel áll hozzá. Migrénre természetesen nem jó, de ha valakinek nyak problémák miatt fáj rendszeresen a feje, azon tényleg elég jól lehet segíteni. Én járok egy manuál terapeutához, nagyon jó szakember, orvosoktól tanulta. Ha bárkit érdekel, megadom az elérhetőségét.

 

morago Creative Commons License 2004.07.23 0 0 88
A Maxalt ugyanarra a hatoanyagcsaladra epul, mint a Naramig, amit en ajanlottam kiprobalasra, nem tudtam, hogy a Maxaltot is lehet mar kapni  Magyarorszagon. Amikor a noverem utananezett par eve - korhazban dolgozik es a korhazi gyogyszeresz nezte meg az orszagos nyilvantartasban - meg nem letezett, csak a Naramig. A Maxalt hatoanyaga a rizatriptan (Rizaliv neven is forgalmazzak), a Naramige pedig a naratriptan. Feltetelezem, hogy a tobbi altalad emlitett gyogyszer is a triptanok koze tartozik, valoban kivalo gyogyszerek, es sajnos, valoban dragak. Olaszorszagban a Maxaltot 3 tablettas kiszerelesben aruljak, es a 3 tabletta ara kozel 23 euro. Szerencsere a baratom ingyen kapja, mert olyan kronikus betegsegek mint a migren vagy az allergia munkakepesseg-csokkentonek szamitanak, en pl. az allergiara kapom ingyen az antihisztamint. Remelem, hogy egyszer a magyar egeszsegugy is lesz olyan helyzetben, hogy ezeket a gyogyszereket ingyen megkapja, aki raszorul, bar itt is tartomanytol fugg, delen, a szegenyebb regiokban nem ingyenesek.
Előzmény: skorpio27 (87)
skorpio27 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 87

sziasztok!én itt új vagyok,de migrénben annál tapasztaltabb.járok a fejfájás-ambulanciára évek óta,pécsre.nekem a prevenció nem jött be,így maradt a rohamterápia.nagyon jó gyógyszerek vannak,két baj van,hogy drágák és hogy a háziorvos nem írhatja fel,csak szakorvos(neurológus).ezek a RELPAX,MAXALT,IMIGRAN,ZOMIG,stb

de vannak orrsprayk,injectiok,amit otthon beadhatsz,mert autoinjektoros(ez akkor jó,ha a tablattát esetleg kihánynád).szóval,fel a fejjel,mert ezekkel a szerekkel el lehet lenni és nem kell napokig szenvedni.a lényeg,hogy a tünetek jelentkezésekor mielőbb bevenni,mert ez egy hosszú folyamat,és minél jobban benne vagy ,annál nehezebb leállítani.örülök,ha segíthettem valakinek! sziasztok

Előzmény: messengerina (73)
messengerina Creative Commons License 2004.07.14 0 0 86

Köszi! Asszem most időben elkaptam a gonoszt. Cataflamm-mal, szokás szerint... úgyhogy most csöndben szédülök és a nyomás csökken(ni látszik) vmelyest a mellkasomban. Egyébként érdekes, hogy csak pár percen múlik néha ez az elkapás. Néha meg annyira hiába minden: görcs és görcs, amire legjobb a lefekvés, lazítás vmi nyugis helyen... ehm... munkahely r00lz.

Előzmény: 7241gabi (85)
7241gabi Creative Commons License 2004.07.14 0 0 85

ÁÁÁÁ:-(((

Vigyázz magadra! Jobbulást!

Előzmény: messengerina (84)
messengerina Creative Commons License 2004.07.14 0 0 84

Szia!

Köszi, megpróbálok utánanézni. Hátha...

 

Épp most kezdek ismét fájni - kivételesen nem délután :-( - de még a vállamba és a hátamba is kisugárzik, utálom.

 

Tényleg, azt nem is tudom, csak gondolom: a migréneseknek a migrén minden esetben ugyanazon oldali fájdalom, vagy lehet ez akár felváltva is? Nekem mindig a bal oldalam a fájós-görcsös. :-(

Előzmény: morago (83)
morago Creative Commons License 2004.07.13 0 0 83

Sziasztok!

 

Csak csaladtag vagyok - a noverem es a parom fejfajosok mar gyerekkoruk ota - de hatha tudok segiteni. Olaszorszagban elek, a baratom olasz, es par eve kapott egy uj gyogyszert, ami legtobbszor hasznal. Az o fejfajasrohamai kb. 2-3 hetente jelentkeznek, es 4-5 napig tartanak, de amikor beveszi a gyogyszert, utana jol van, amig el nem mulik a hatasa. Ez a gyogyszer az ugynevezett triptanok koze tartozik, itt tobbfele is letezik az erre a hatoanyagra epulo gyogyszerekbol. Magyarorszagon csak egyetlen formaban lehet kapni, Naramig neven, ha nem tevedek. Sajnos, nagyon draga, de a noveremnek is az a tapasztalata, hogy megeri, bar azert csak vegszukseg eseten szokta bevenni, amikor mar semmi mas nem hasznal. Mindkettejuk elmondasa szerint az az egyik legjobb tulajdonsaga, hogy a fajdalmon kivul a kisero tunetekre is jo hatassal van, mint rossz szajiz, hanyinger, stb. 

 

Jobbulast mindenkinek!

messengerina Creative Commons License 2004.07.13 0 0 82

Olyan, mint a fogorvosnál: ahogy beülsz  a váróterembe - már nem is fáj :-)

No de legalább elindult már valamiféle vizsgálódás. Ez is egyfajta eredmény... egyelőre.  :-)

 

További szép napokat!

Messi

Előzmény: 7241gabi (81)
7241gabi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 81

Hát, eddig nem sok.

Tegnap lettek készen a leleteim, amikkel visszacsámborogtam a körzetihez, aki erre a kezembe adta a hőn áhított neurológiai beutalót. Minél közelebb kerül a lehetősége a neurológiai vizsgálatnak, annál jobban érzem magam, már nincs is semmi bajom!:-))))

Előzmény: messengerina (78)
messengerina Creative Commons License 2004.07.12 0 0 80
Köszi! Azt hiszem fogok próbálkozni ilyesmikkel, bár eddig nem nagyon hittem bennük... Mondjuk a migrénen pl ezek nem segítenek. Legfeljebb segítenek elviselni... az is valami. :-)
Előzmény: chupi (77)
messengerina Creative Commons License 2004.07.12 0 0 79

Köszi!

Bár az utóbbi 16 évben feladtam az ok-keresést és csak eszem a bogyókat. Eredmény ugyanis nincs kézzelfogható. :-( Inkább csak mérgelődöm, ha gyötör a baj, mert ugye szarul vagyok. Lehet, hogy rossz a hozzáállásom, de ha egyszer nem tudtak rá mit mondani, csak annyit h fejfájós tapus vagyok... :-/  

Előzmény: Osborn (76)
messengerina Creative Commons License 2004.07.12 0 0 78

Szia! A lényeg, hogy vmi elindult a fejfájás-feltárással kapcsolatban legalább. Aztán úgyis kiderül mit tudnak rá mondani.

Majd számolj be, amennyiben publikus lesz a dolog.

 

Javulást addig is!

Előzmény: 7241gabi (75)
chupi Creative Commons License 2004.07.11 0 0 77

Illóolajokat nem próbáltatok? Ezek jók fejfájásra:

 

bazsalikom

borsmenta

citrom

citromfű

citromos eukaliptusz

citronella

eukaliptusz

grapefruit

indiai citromfű

kajeput

kakukkfű

kamilla

lavandin

levendula

limett

majoranna

narancsvirág

niaouli

római kamilla

rozmaring

rózsa

rózsafa

 

Lehet zsebkendőre cseppenteni 2-3 cseppet és azt belélegezni, esetleg aromafürdőt venni, vagy aromalámpában párologtatni, bár az utóbbi talán nem elég intenzív egy jó felfájás esetén.

 

Arra ügyeljetek, hogy jó minőségűt vegyetek, mert a sok helyen kapható olcsó löttyöknek csak illatuk van, jótékony hatást nem szabad várni tőlük. Inkább gyógyszertárakban próbálkozzatok, ott is - reklám lesz - az Aromax nevűt vegyétek. Nem olcsó, de ne feledjétek, hogy sohasem szabad néhány cseppnél többet használni, tehát egy üvegcse sokáig elég.

Én bespájzoltam belőlük jónéhányat: citromot, eukaliptuszt fejfájásra illetve légúti panaszokra - uttóbira erdei fenyőt is. Narancsot, rózsafát, levendulát a nyugodt alvásért, a levendula ráadásul távol tartja a molylepkéket: 1-2 csepp egy vattapamacsra, be a ruhásszekrénybe...

 

Elnézést a terjengős hozzászólásért; fejfájásűzésre fel!

 

Chupi

Osborn Creative Commons License 2004.07.08 0 0 76

Messengerina!

 

Szerintem a www.hazipatika.com -on az orvosi rovatban érdeklődjél utána. Régebben különféle problémákkal fordultam ehhez a rovathoz és nagyon készségesen (e-mailben) válaszoltak ill. láttak el tanáccsal.

Szvsz. írd meg nekik konkrétan a problémád és biztosan fognak segíteni.

Előzmény: messengerina (73)
7241gabi Creative Commons License 2004.07.08 0 0 75

Hali!

Messi köszi az érdeklődést.

Egyelőre voltam a háziorvosnál, kaptam ezerféle beutalót, most épp a vérvétel, vizelet eredményekre várok. (Az normális, hogy egy hét alatt van kész???) Utána a leletekkel irány a neurológia. A háziorvos egyébként csak a vállát vonogatta, mikor mondtam, hogy mi bajom, én kértem, hogy a neur-ra küldjön:-(

Egyébként talán picit, mintha javultam volna, de még mindig nem vagyok rendben.

Ha még pár vizsgálatra el kell mennem és a váróban végig kell hallgatnom a többi beteg agyrémeit, tuti beteg leszek:-(((((

Előzmény: messengerina (74)
messengerina Creative Commons License 2004.07.07 0 0 74

Gabi! Mi van veled? Orvosnál jártál? Mesélj, kérlek!

 

További - lehetőleg - fejfájásmentes napokat Mindenkinek!

 

Üdv

Messi

Előzmény: 7241gabi (64)
messengerina Creative Commons License 2004.07.07 0 0 73

A migrén centrumról lehetne majd vmi bővebb infot kérni? Aki járt ott légyszi tegye közkinccsé a tapasztalatait.

Én kb 5-6 éve jártam a Lipóton az OPNI Fejfájás Ambulanciáján, de valahogy semmi extra nem derült ki, azon kívül, hogy az EEG-n némi kismértékű eltérések vannak, melyek további kezelést nem igényelnek. Illetve vmi próba-gógyszert kaptam migrén megelőzésére de nem vált be. Aztán azóta csak tűrök + Cataflammozom. De így egész jól bírom... tkp. megszoktam vagy mi...

Osborn Creative Commons License 2004.07.02 0 0 72
Szerintem neki is el kellene mennie egy kivizsgálásra (migrén-centrumba), már előbb írtam erről!
Előzmény: MERLINN (71)
MERLINN Creative Commons License 2004.07.01 0 0 71

Nekem is szokott fájni a fejem. Most is fáj. Mondjuk most nem olyan nagyon.

Ami a legrosszabb, az mellette a hányinger, a fényérzékenység, meg a lüktetés... vki a topik elején írta, hogy felmenni a lépcsőn, katasztrófa... Hát igen. Kb 5 éve szenvedek. És ha nem jutok vmi gyógyszerhez, akkor jön a rókavadászat. Jaj.

De anyuhoz képest kispályás vagyok. Neki minden héten fáj, van, hogy napi 4 Quarelint is bevesz, asszem ez már nem normális dolog...

Szóval szar ügy.

Osborn Creative Commons License 2004.07.01 0 0 70
Köszi! Hazafelé beugrom és megkérdem!
Előzmény: Törölt nick (69)
Osborn Creative Commons License 2004.07.01 0 0 68
A neomigren-t már használtam gyógyszerben, de sajna annyit ért, mint halottnak a csók.:-(((((
Előzmény: Törölt nick (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!