Keresés

Részletes keresés

csuangce Creative Commons License 2006.02.27 0 0 290
Szia dumdumka!
Voltunk unokalátogatáson és természetesen beszéltem a lányommal is, rólad is. Utólagos engedelmeddel én kimásoltam és kinyomtattam a te három utolsó hozzászólásodat és azt adtam oda a lányomnak, hogy olvassa el. Nem akartam előre szavakkal befolyásolni, gondoltam, az írás a legtényszerűbb.
Nos, komolyan fogadta a panaszaidat, még a fodrász-sztorit is átérezte és teljesen megérti, átérzi a gondodat. Azt mondja, sokan vannak, akik sok év alatt sem képesek egy közeli halálaesetet feldolgozni.
A véleménye és javaslata a következő:
A leírásokból számára is egyértelmű, hogy nem kardiológiai problémák okozzák a panaszaidat. Szerinte ezek egyértelműen szorongásos tünetek, amelyek átcsapnak pánikrohamokba. (Velem ellentétben) az ő véleménye az, hogy ebből csak külső segítséggel lehet kijönni. Azt mondja, hogy teljesen tipikusak a panaszaid, sokan küzdenek ilyen gonddal és mindenki gyógyítható. Vagy pszichoterápiás módszerekkel, vagy gyógyszerrel. Vagy mindkettóvel.
Azt javasolja, hogy a http://www. pszichologia.hu honlapon nézz szét a "Szakemberek" menüpont alatt. Ott válassz ki egy, a lakóhelyedhez közel lévő és szimpatikus pszichiátert (tehát a neve után ne csak dr. álljon, hanem a képesítésében is szerepeljen a pszichiáter megnevezés), aki alaposan el fog veled beszélgetni és megállapítja a szorongás fokát, ami alapján dönt arról, hogy hagyományos pszichoterápiával vagy/és gyógyszerrel fog gyógyítani.
Azért kell pszichiáter, mert csak ő írhat fel gyógyszereket, a pszichológus, vagy pszichoterapeuta nem.
Azt üzeni neked, ne félj, ez tipikus betegség, mindenkit sikeresen ki tudnak gyógyítani. És ne szégyelld a panaszaidat, nem állsz vele egyedül. De ne halogasdl, mert magadnak és a családodnak is könnyebb lesz, ha ismét vidám és gondtalan leszel.
Beszélgettünk a Hellinger-módszerről is, véleménye szerint az is csak használ mindenkinek, de neked első lépésed a pszichiáter legyen. Együttérez veled és sok sikert kíván a mielőbbi gyógyulásodhoz!
Hát ennyi.
Először arra gondoltam, hogy e-mailben írom meg ezeket neked, de olyan hihetetlen e-mail címed van, hogy nem is hiszem, valós-e. (Egyébként sem bízom a hotmail-es címekben, rengeteg spamot kaptam már onnan, és le is tiltottam a levelezőprogimról a hotmailt.)
Várom, hogy mielőbb beszámolj arról, hogy felkerestél egy kiválasztott orvost!
Szeretettel üdvözlünk!
Előzmény: dumdumka (289)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.27 0 0 289

Sziasztok!

 

Tegnap éjjel írtam egy extra hosszú levelet, de a Jóisten biztos nem akarta, hogy elküldjem, mert elszállt, nagyon mérges voltam ,nem volt kedvem újra írni.

Home3!

Örülök, hogy jól telt a síelés.De valamit azért mesélj, merre jártál.

 

Csuangce!

Sikerült találkoznod és beszélned a lányoddal?Mit mondott, mi bajom van?

 

Nos a hétvége nekem is úgy indult, hogy mikor aodértünk bepánikoltam és elrohantam az ügyeletre, ahol 3 ekg-ból 1-en sikerült elkapni egy extrát, aztán haza, aztán meg felhúztam magam azon, hogy a kicsi sír rettenetesen és fél az új környezetben én meg nem bírok gyereksírást hallani.Lehet, hogy rossz nevelési módszer, d e én sokszor a végkimerülésig peszráltam az elején, de ki lehetett volna kergetni a világból, ha sírni hallom.Annyi eredménye lett, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt baba, aki egész nap eljátszadozik, de azért szemmel tartja anyát és követi minden helységbe és néha ha rájön, jön és összebújunk egy kicsit.

Szóval felúztam magam, vissza a dokihoz, aki ekg nélkül rögtön hívta a mentőket és éjjel elvittek a szomszédos városba, ahol a kórházban épp egy kardiológus sem, csak egy belgyógyász ügyelt.A megfigyelőben tartottak, ahol egy függöny választott el a vizsgálótól, ahol mindent hallottam, mikor kit milyen panasszal hozott a mentő.

Utánam egy huszonéves srácot hoztak a haverjai, kosarazás közben rosszul lett, lezsibbadt a karja, de azt nem hallottam, milyen lett az ekg-ja.

Front az biztos volt egész hétvégén, mert egyfolytában jött mindenki mellkasi panaszokkal és volt egy férfi, akit gyomorpanasszal hoztak, aztán az ekg-n mégis volt neki elváltozás, pedig semmit nemm érzett.

csuangce Creative Commons License 2006.02.27 0 0 288
GRATULÁLOK!!!!
De azért kicsit bővebben, ha lehetne, hol voltál, barátokkal, mennyi ideig? Stb., stb.
Előzmény: home3 (287)
home3 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 287

heeeeeeeeeeeeeeeeeeelllo

jelentem visszatertem es mindenem egyben van:)

nemis tom hol kezdjem..

élménybeszamolo?

elsö nap nehany oraja maga volt a para.

ugy féltem h vmi lesz.dobogott a szívem mint a vonat ugy beparaztattam magam.

aztan rajöttem h nem ezert jöttem.ugyh abbahagyattam a paraztatast és siklottam:)

iszonyat jol esett a testemnek a lelkemnek

egy darab extrám nem volt közben , semmit nem ereztem.

es a legviccesebb az volt amikor hulla faradtan hazaertunk és lefekudtem akkor puff kimaradt egy:)már vartam:)a hazai levegö..es persze mar volt idöm magammal foglalkozni.de betudtam a faradtsagnak

Előzmény: csuangce (286)
csuangce Creative Commons License 2006.02.27 0 0 286
Szia!
Én is olvastam már erről sok mindent, de mindig azt hittem, hogy a melegfront ilyen vérnyomást okoz, a hideg meg olyat. Most, az összefoglaló táblázatot nézve értettem meg a lényeget, hogy mennyi összetevő befolyásolja még a dolgokat.
Még érdekesebb lenne a kép, ha ehhez hozzávennénk a bioritmus pillanatnyi állapotát, a geomágneses tér állapotát és a napfolttevékenységet. A lényeg: nem lehet minden rossz közérzetet a frontokra fogni. Szégyellem is, hogy erre korábban nem jöttem rá, pedig ez a színtiszta dialektika - minden mindennel összefügg. (Vagy mint kedves névadóm, Csuang Ce is mondta: a kozmikus világ, a földi világ és az ember egy harmonikus egységet alkot. Ha ezt megbontjuk - kampec.)
A másik - számomra kellemetlen következtetés -, hogy nekem tök mindegy a klimatikai jellemzők alakulása, annyi betegségem van, hogy valamelyikre biztos hatással van az éppen aktuális helyzet :))
Mi van dumdumka barátnőnkkel, csak nem lett beteg?
És home3 még mindig siel?
Előzmény: kkmd (285)
kkmd Creative Commons License 2006.02.27 0 0 285
Köszi, valahol már én is olvastam ezeket... de jó volt újra feleleveníti az ismereteket újra!
Előzmény: csuangce (284)
csuangce Creative Commons License 2006.02.24 0 0 284
kkmd!
Találtam két érdekes cikket a fronthatásokraó. Mivel ide csak kép formájában tudom feltenni, átalakítottam. Ha rákattintol a képre, akkor nagyobb lesz, ki tudod másolni és tetszés szerint nagyíthatod. Remélem, nekem is és neked is sikerülni fog :))
Front1 Front2
home3 Creative Commons License 2006.02.24 0 0 283

köszönöm:)

ittsem vagyok mar.

remélem ennyi mozgasnak nem vagy az ellenére?:)

hihi

jotfog tenni a szivecskemnek a hegyi levegő

Előzmény: csuangce (282)
csuangce Creative Commons License 2006.02.24 0 0 282
Pontosan így vagyok én is a szeles idővel. De a hirtelen meleg visel meg a legjobban.

home3-nak jó sielést!!!
Előzmény: kkmd (280)
home3 Creative Commons License 2006.02.24 0 0 281

köszi-:)

megyek is majd hétfő körül jövök.

remelem egy kis sport kifog kapcsolni..

mit gondoltok?

 

Előzmény: kkmd (280)
kkmd Creative Commons License 2006.02.24 0 0 280

Helo,

hogy viseled a frontokat? Ezt a szeles időt nagyon nem szeretem, kóválygok tőle:(((

 

Remélem Dumdumka hétvégéje kellemesen fog eltelni, nem lesz semmi rosszulléte:)

 

Home3 pedig végre síel egy hatalmasat!!!!

Előzmény: csuangce (279)
csuangce Creative Commons License 2006.02.24 0 0 279
Ha rákattintol a képekre, kinagyítva látod és le is mentheted nézegetés cáljából.
csuangce Creative Commons License 2006.02.24 0 0 278
Szia!
Valszeg dumdumka már úton van rokonlátogatáson. A kérdéseidre válaszul megpróbálok két képet feltenni. Magyarázatként: atrium=pitvar, előcsarnok. AV (vagy a képen AVN)= atrioventricularis, vagyis a pitvar és a kamra között elhelyezkedő csomó, ami az elektromos ingerületvezetés továbbításában játszik fontos szerepet. SAN=a szinuszcsomó, ahonnan kiindulnak az elektromos jelek, impulzusok.
szívszív2
Előzmény: home3 (277)
home3 Creative Commons License 2006.02.24 0 0 277

percenkent 2-4?nekem hetente van annyi amit erzek:D

mi az az av izé?az a kamrai?

jo7veget pusz

Előzmény: dumdumka (276)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.24 0 0 276

Sziasztok!

 

Úgy, de úgy szeretlek benneteket, mindannyiotokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma elkellett mennem a háziorvoshoz, mert csak nem javul a megfázásom, és antibiotikummal folytatjuk.Gondoljátok el, úgy a szívén viseli a sorsom, hogy -bár nem tudom, honnan tudta, hogy ma megyek- tegnap éjjel keresett nekem eyg aritmiáról szóló könyvben valamit, és felolvasta, persze utána rohantam a könyvtárba és kivettem a könyvet:

"Klinikai értelemben nem szükséges szinusz, pitvari vagy AV-junkcionális ES között különbséget tenni.A szupraventrikuláris (pitvari)ES egészséges és beteg szívben egyaránt előfordul.Holter monitorozás során fiatal, egészséges egyének 50%-ban észlelték.Ezután azt is kérdezhetjük, él e valaki ES nélkül?Valószínű, hogy nem."

Dr Kékes Ede,Dr Barcsák János- A ritmuszavarok diagnózisa és terápiája

Bár régebbi kiadású könyv és azóta a terápiás irányelvek sokat változtak, nem adnak mindenkinek azonnal bétablokkolót.

Extrázott ma is, percenként 2-t, 4-et számolt a drnő, végül is kaptam 10mg betalockot, de azt mondta ez olyan minimális, inkább pszichésen hat.

Bocsánatot kérek, hogy tegnap úgy kiborultam, nagyon nehéz haza menni.

De megyünk, mert nov.óta nem voltunk és a kicsinek is meg kell ismernie, anya, apa hol született, meg a nagypapának is látnia kell az unokáját.

Elhatároztam, hogy erőt veszek magamon és elpakolom otthon anya ruháit, dolgait, mert 99 óta minden úgy van, ahogy ő hagyta.

És  eláruljam, min borultam ki tegnap?

De ki fogtok nevetni....

Szóval azon, hogy fodrásznál voltam és lazán azt mondtam neki, rá bízom, milyen leszek.Erre beszínezte és levágta és amikor kész lett, azt hittem lefordulok a székről, mert megszólalásig anyára hasonlítottam, ő nézett vissza rám.

Ma átszíneztem a hajam.

Tudom, őrültség, de nem akarok hasonlítani rá, mert azt képzelem, akkor az életem időtartama is hasonlítani fog.

Legalább tudnám, miben hasonlítok az apámra, de ő meg külföldön él, nem ismerem, sose láttam,2 éves korom óta a nevelőapám nevelt, aki nekem tul.képpen igazi apukám, tényleg jobban szeret, mint a 2 saját gyerekét.

Szóval biztos nehéz lesz a hétvége, gondoljatok rám.

Nem leszek internet közelében, majd csak itthon újra.

Vigyázzatok magatokra!

Csuangce!

Az optimizmusoddal túl fogsz éni mindannyiunkat!

És igazatok van,nem csak fecsegni kell itt, hanem megfogadnom, amiket mondtaok.Ígérem, megpróbálom, elkezdem.Ja és azért beszélj hétvégén a lányoddal, léci.

A férjem azt üzeni, hogy már a csapkodás közelében tart:-)))))

Holnap de. pakolás, délben indulunk, úgyhogy én elköszönök, mert nem tudom de.lesz e még időm idekukkantani.

Szóval vigyázzatok magatokra és küldjetek egy kis erőt.

Jó hétvégét mindenkinek és még több puszit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönök mindent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

csuangce Creative Commons License 2006.02.23 0 0 275
Bocs, elfelejtettem, hogy te már nem tanultál oroszul. Ezt mondtuk mindig egymásnak a munkahelyen, ha valami +feladatot kaptunk: "Semmiség, nem probléma".
Előzmény: home3 (274)
home3 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 274

mi ez az utso mondat?:D

 

Előzmény: csuangce (273)
csuangce Creative Commons License 2006.02.23 0 0 273
Persze, hogy attól volt, mert rágondoltál - és ettől egyből feszültebb lettél. Ничего, это не проблема!
Előzmény: home3 (272)
home3 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 272

kellett nekem miondanom:)

ma volt 2 kimaradasom.de nemolyan igazi hanem olyan kis  lightos.

ugyh ugy fél oraig tartott az amig gondoltam mindenki elmehet messzire, aztan tovabb folytattam mintha mi sem történt vna a napomat.sztem vhogy igy kell csinalni.ugysem tok ellene mit tenni.ha jönnie kell akkor jön..:)

egyébként meg elötte pont erre gondoltam.nemtome ennek van e köze hozza::)

 

csuangce Creative Commons License 2006.02.23 0 0 271
[home3!

Helyesen a mondat persze ez: "Téged már nem féltelek...."
Elnézést a fatális bakiért!!!
csuangce Creative Commons License 2006.02.23 0 0 270
Nincs mese, meg kell állapítanom, hogy ez a két fiatal teremtés okos is, bölcs is és nagyon jóindulatú is. Le a kalappal! (Többet nem dicsérlek benneteket, mert elbízzátok magatokat.) Rám nem igen van itt szükség, különösen azután, hogy a topic a szívbetegségekből átcsap lelki betegségekbe. (Amíg a moderátor észre nem veszi, és nem törli az egészet!)

dumdumka !
Állati nagy szerencséd van, hogy ilyen emberekkel hozott össze a sorsod. Cserébe arra kérnélek, írd meg öszintén és részletesen, melyikünknek melyik tanácsát fogadtad meg eddig? Mit teszel te magad a gyógyulásod érdekében azon kívül, hogy a legkülönbözőbb orvosokhoz rohansz? Mivel telik egy napod? Milyen tevékenységekkel foglalod le magad? Mennyit mozogsz (nem a takarítást gondolom, hanem a sétát, reggeli tornát stb.)? Mennyit relaxálsz?
(A házaséletről már nem merek kérdezni. Pedig az is nagyon fontos.)

home3 !
Milyen igazat írsz: az a lényeg, hogy dobbanjon a szív, nem az ES. Bizony-bizony, akkor már tényleg gond van, ha sokáig nem dobban :)
Nagyon szuper, hogy megtaláltad a testi-leki békédet. Arra azért számíthatsz, hogy időnként lehetnek még zökkenők, de azok is rendbe jönnek majd úgy, mint most, csak mindig bizakodj és optimistán állj a dolgokhoz! Téged már féltelek, talpraesett kislány vagy.

kkmd !
Üdvözöllek ismét szerény köreinkben. És csak nyugodtan nyavalyogj, ha úgy érzed, hogy jó kiönteni a szívedet.
Amit az EF-ről írtál, teljesen igaz. És még az EF érték is folyton változik. Nálam az infarktus után 35% volt, utoljára 49%-t mértek. Tehát még ilyen öregen és betegen is lehet javítani!
Írod, hogy dumdumkát 60-70 év múlva kell majd agyoncsapni. Hát, hacsak a férje hamarább meg nem gondolja magát a sok panaszkodás miatt :-)))
Jó ötlet a mantrázás. A klasszikus relaxációs szöveg (az agykontrollosoknál is) az, hogy: „jól érzem magam, egyre jobban érzem magam”. De bármilyen szöveg is megteszi.

Végezetül: dumdumka, vedd már észre, hogy szeretünk téged, azt akarjuk, hogy kigyógyulj a hipochondriádból! Ne élj vissza ezzel és te is tegyél érte valami hasznosat! (Például olvasd el, amit eddig tanácsoltunk neked, jegyezd fel egy papírra, és gondold végig, mit valósítottál meg belőlük.)
home3 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 269

mindenkivel egyetértek..

én mar arra gondolok mindig, h hat basszus ez mindig van sosem haltam bele..ittvaok:)

egyébként ha itthon vaok akkor van a letöbb mert figyelem magam.

 

deeeeee hidd el.en sport kardiologusnal voltam ezzel mondtam.megmondta h ez nem életveszélyes fogjam mar fel.

ugyh fog fel te is légyszives:)

es ha  nagyott dobban mivan?es ha kimarad akkor mivan?semmi..dobog utanna tovabb..

én lekopogom nekem vagy 1 hete nemvolt olyan igazi.sztem kezdek rendbejönni hála nektek is..de neha mar szerintem beképzelem magamnak h van pedig nincs.

csak erzek vmi furcsa erzest, nemis azt h kimarad csak ugy valamit és akkor egyböl azthiszem..

tom erre a legjobb szó az h hipochonder.

dumdumka neked egy kiados beszélgetésre van szükséged.

szerintem ha van kardiologus ismid, menj el hozzá, kérdezz meg minden egyes dolgot amitcsak tudni akarsz. és fogadd meg elötte ha azt mondja nincs semmi bajod, akkor félreteszed az ügyeletetet stb..

amugy énis ilyen vagyok h elöször megnezem hol a korhaz:)

mar itt kezdödik az agybaj:)

köszi csuangce h egyetértesz velem_:)

kiételesen énis egyetértek magammal.most jol érzem magam.remélem megtalálom majd a testi-lelki békémet:)

kkmd Creative Commons License 2006.02.23 0 0 268

Dumdumka drága,

látom megint eljött nálad is egy depressziósabb, nyűgösebb korszak: a múltkor már egész jól voltál. :) Mostanában én is hisztisebb vagyok... nem is írtam, ne keserítselek Benneteket, nem kell Nektek még az én nyavalygásom is...

 

 az Ultrahang során mérnek ejekciós frakciós értéket(EF), aminek 60-70%között jó az értéke.Ez nekem jó, és ha ez jó, az jó bal kamra funkcióra utal, akkor pedig üthet extrákat a szív, nem tud kialakulni belőle veszélyes ritmuszavar.

 

Ezt ne felejstd el!!! Ez tény!!! Az EKG mutogathatja az extrákat, de a lényeg az, hogy a szíved nagyon erős és bírja a strapát.

Édesanyád szegény elment, de ő elélt 43 évig. Tehát kb 20 éved van addig. De ez a 20 év akkor legyen ÉLET! Ne félelem attól, ami majd eljön...valamikor, ahogy elnézled Téged még legalább 60-70 év múlva kell majd agyoncsapdosni:))))))  Lehet, hogy közhelyekkel bombázlak újra és újra, de ezeket a közhelyeket be kell építened a mindennapjaidba és ezeket kell mondogatnod magadban, ha újra előjön a félsz.

Ami nálam segített, és segít is, csak többször kell mondogatnom mostanában megint:

- "kisanyám, már megint hisztizel" (ez a kisanyám megszólítás önmagamhoz elég megvető ahhoz, hogy máris észretérjek

-" bogaram, a hiszti miatt a nyugtatót TE is be tudod venni, nem kell ahhoz orvos, megmondták, hogy NINCS SEMMI BAJOD"

 

Ezek az ÉN matráim. Próbálj magadnak is megfogalmazni néhányat, amiben hiszel, mert úgy van, mondogasd őket, akkor is ha jól vagy és akkor is ha baj van, és keress egy kedves, megbízható psziché nénit vagy bácsit, akivel újra elkezded a beszélgetéseket. Én sajnos nem vagyok szakember, csak a saját tapasztalataimat tudom veled megosztani, és csak reménykedek, hogy nem mondogatok nagy hülyeségeket, de Csuangce majd kijavít, ugye?

 

A rokon látogatást én most a helyedben nem erőltetném, először saját magaddal kell rendbejönnöd, felesleges emiatt plusz stresszt bevállalnod, a bájolgással, jópofizással.

A nyaralásról szerintem majd beszéljünk még....

 

Puszilom a pici fiad, foglalkozz vele minél többet, ő segíteni fog  Neked, meghálálja a szeretetedet...

 

 

 

Előzmény: dumdumka (266)
csuangce Creative Commons License 2006.02.23 0 0 267
Szia dumdumka!

Meg fogom kérdezni a lányomat, hogy mit javasol. (Hét végén utazunk hozzájuk, akkor megdumálom vele.) De addig is azt tanácsolom, amit home3. Fogadj neki szót, ha reám már nem hallgatsz :-))
Te magad is tudod, hogy a szíved nem beteg, mégis állandó rettegésben élsz. Ez k..va sz.r érzés lehet. Még a tetejébe önmagadat hergeled fel, sőt még a férjedet is bele akarod vonni a vizsgálatokba. Ne tedd!
Neked - szerintem - egy nagyon jó pszichoterapeutára, vagy pszichiáterre van szükséged, aki egyrészt gyógyszeresen, másrészt mentálisan helyre tesz.
Tudom, ilyenkor hiába tanácsolja bárki, hogy nyugodj meg, nem megy az olyan könnyen. Szakember segítségére van szükséged, mert ilyen félelemben élni még vagy 100 évet nagyon nehéz lesz :-))
És persze, hogy szóba állunk veled, bármikor. Illetve azt nem ígérhetem, hogy részemről bármikor, ki tudja, hogy nekem mennyi van még hátra :-)))
Az meg ne izgasson, hogy van-e közeledben orvos, vagy nincs, mert már tapasztalhattad, hogy a vizsgálaton kívül ők is mindig csak "lelki masszázst" alkalmaznak, mivel neked csak az segít.
Ne izgulj, idővel minden probléma megoldódik, a jelennek kell élni!
Előzmény: dumdumka (266)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.22 0 0 266

Szia!

 

Aranyos vagy, hogy írtál gyorsan.

Feljelentkeztem az origo-n arra a hírlevélkérőre, amit csuangce javasolt, most küldtek egy jót és a videofelvételeket néztem végig a szívinfarktusról meg az angina pectorisról.Abban megnyugodtam, hogy rizikófaktorom nincs, de a stresszről nem beszéltek.

Hogy mit érzek?

Hát csak azt, hogy óriásiakat bedobban.És megint  majd megint, majd megint.

Az ügyeleten nem csináltak ekg-t, csak pár pillanatig hallgatott a drnő, aztán azt mondta, hogy sokáig szabályos és az extra

 nem betegség, mert minden 2.embernek van, és adott egy injekciót.

De azóta is érzem.

Az a baj, hogy ha egy ici-picit is stresszes helyzetbe kerülök, akkor már rögtön arra gondolok, te jó ég, biztos elkezd extrázni, és mi lesz ha kialakul belőle vmi komoly és egyszer csak itt összeesek és kész.

Amikor terhes voltam és a végén már minden 8.ütésre extrázott egész nap, tudtam, mert számolgattam, sokszor mondtam a férjemnek, hogy ha meghalok, akkor gyorsan csináljon szívmasszázst.

Az a baj, hogy nem tudják a fejembe verni, hogy ez nem veszélyes.Nekem is vannak jó napjaim, heteim, amikor lótok-futok, és biztos van sok, de észre sem veszem, mert nem figyelek rá.

Ja , még azt kérdezte az ügyeleten a drnő, hogy nincs e meg a menstruációm, mert ekkor több lehet.Azt még talán nem meséltem nektek, hogy sajnos a terhesség alatt pont egy pszchiáter javasolta, hogy mivel ekkor nem kaphat az ember semmilyen gyógyszert, menjek el az ügyeletre és majd ott egy ekg-val megnyugtatnak és bennem ez odáig fajult, hogy nem tudok kikapcsolni nyaraláskor, csak ha felderítem, hol van a közelben kórház, vagy legalább orvos, a férjem kiakadt, amikor egyszer a szállást lemondtam és átköltöztettem a családot egy szállodába dupla áron közvetlenül a kórház mellé.

És már 3.éve nem mondjuk le a síelést(jó, tavaly nagy volt a pocim, nem mehettem volna), mert félek, hogy ha bármi történik, nem vagyok a hegyen orvos közelében, ott nincs ekg.Szóval tudom, hogy ez már beteges, de nem tudom, hogy változtassak rajta.Nyugtatókat hiába kezdek el szedni, az a gondolkodásmódomat nem befolyásolja.És már most azon szorongok, hogy a hétvégén szóba jött, hogy idén már mehetnénk külföldre nyaralni, elmenjek e.

Na jól kitárulkoztam, de hátha van valami ötletetek.

Lebaszást kapok a barátnőimtől épp eleget, ma du.már magamat is szidtam, hogy ennyire hülye nem lehetek, de ha elkap ez az érzés, rettenetesen be tudok pánikolni.

Régen sokkal önpusztítóbb életet éltem, hajtottam, extrázott a szívem, mert találtam abból az időből ekg-t, de fogalmam se volt róla mi az, és makk egészségesnek hittem magam, nem stresszeltem.Ez a hülye pszichiáter javasolta, hogy olvassak el egy kardiológiai könyvet és majd meglátom, az extra nem veszélyes, csak én tovább olvastam, hogy miből mi tud kialakulni.

Sokszor eszembe jut, hogy ha halálos lenne, már nem élnék, és még mindíg itt vagyok.Az az aranyos kardiológus ismerősöm, aki MRI-re is beprotezsált, elmagyarázta, hogy az Ultrahang során mérnek ejekciós frakciós értéket(EF), aminek 60-70%között jó az értéke.Ez nekem jó, és ha ez jó, az jó bal kamra funkcióra utal, akkor pedig üthet extrákat a szív, nem tud kialakulni belőle veszélyes ritmuszavar.

Ezt az eszemmel tudom,de amikor megérzek nem egyet,hanem sokat, akkor az érzések kerekednek felül.

Szóval összeszedem magam és megyek aludni.És legalább 80 évig élni kell!!!

És én is szeretnék egysezr találkozni mindannyiotokkal, ha ezek után a sületlenségek után még egyáltalán szóba álltok velem.

Jóéjt!

Csuangce!

Felolvashatod a lányodnak, mit javasol?

Üdv mindenkinek és jó éjszakát.

Home3!

Az én apám is külföldi állampolgár, nem is él itthon.

 

 

Előzmény: home3 (265)
home3 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 265

jézuis nyugi nyugi!!!

pont ezert extrazol.magam elött van h tiszta ideg vagy..

nyugi.ha beteg lennél már rég a kés alá fektettek vna.

de nem avgy az hidd mar el!semmijen szervi bajod nincsen!!!akkor miban akarsz meghalni!!?,!!tudom h nagyon szar dee ha egy picit lazitanal jobb lenne hidd el.nemkell ehhhez semmi különösebb masina csak egy ágy.

es adok egy jo tanacsot:

ne az ügyeletre jarkalj, mert ha hozzaszoksz adddig fogod biztonsagban erezni magad amig minden héten oda mehetsz!de ez nem állapot!!!nemélheted igy le az életed!erős vagy!

és a problémakkal szembekell nezni.szerintem ha nagyon rosszul vagy ne menj haza, de ha erösnek erzed magad nezd szembe vele,a lényeg h ne kinozd magad!

egyébként mit mondtak az ügyeleten?

őszinten remélem ha egyszer fennjarsz a fővarosban talalkozunk.szivesen beszelnek veled.

es hidd el nekem pont a sirastol a szorongastol az önmegfigyelestöl vagy rosszul.

igyal nyugtatoteat!

nemtom apunak mijen volt.nemis magyar állampolgar..ez kicsit bonyolult, ugyh nincsenek leletei, de ha lennének se nézegetnem.egyszerüen elmondta h neki is ugyanez volt.es teljesen mind1 h kamrai vagy pitvari nemelsz bajod!

es a párodat ne kergesd bele egy holterbe. egy ideig majd megynyugtatna h neki is van de utanna majd talalnal mast h neked miert rosszabb.ha meg nemtalalnak neki akkor aztan biztos a legrosszabbat fogod gondolni.és szerintem ő sem örülne ennek.

énis érzek neha mindenfélét.de hidd el nekem szervi betegseged nincsen!nekem se

igy aztan nem lehet baj..!!!!!!!!!!!!!

amit olvastam az nagyjabol annyi h ilyen extra ütés-kimaradast altban a hipochonderek és a 20as éveikben jarók éreznek akik azt gondoljak vmi bajuk van, de ez az idegrendszer fokozottabb erzekenysege.neurozisnak is hivjak.

es a jelzés a szervezetedtöl h kivagy!

de nem halálos!egyébként leirnad pontosan mit erzel?

 

Előzmény: dumdumka (263)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.22 0 0 264
Még azt akarom kérdezni, hogy írtad, hogy azt olvastad, hoigy a ritmuszavar egy jelzés a szervezettől, hogy valami nem jó.De mi nem jó?És tud belőle valami nagy baj lenni, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg?
Előzmény: home3 (254)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.22 0 0 263

Szia!

 

Olyan jó neked, hogy előtted legalább van egy példa, hogy lehet ezzel élni.

Én unszolom a párom, hogy tetessen fel egy holtert, hogy lássam, hogy ha esetleg neki is van és nem foglalkozik vele, akkor talán megnyugodnék én is.

LEhet, hoyg nem idevágó téma, de mégis megkérdezlek mindannyiotokat:

Hétvégén azt tervezzük, hogy hazautazunk a szülőkhöz, de én anya halála óta irtózom ettől, most is bele vagyok betegedve, ma du. is az ügyeleten kötöttem ki, ahol belémdöftek egy seduxen injekciót.

Mindenki mondja, hogy menni kell, szembe kell nézni a dolgokkal, de úgy extrázik a szívem, ki vagyok merülve a sok sírástól, hogy félek, beledöglök a nagy szembenézéssel.Másrészt apa biztos elhozz a a barátnőjét, aki nem izgat, hogy van, de nem akarok vele jópofizni.Szóval menjek vagy maradjak?

Bocsi, hogy ilyen magánéletbeli dolgokkal terhellek benneteket.

Home3!

És apukádnak pitvari volt?Nem kerested elő a leletét?Én már tuti átböngésztem volna.

Ma már arra is gondoltam, megmondom a férjemnek a jelszavam, hogy ha elpatkolok, akkor meg tudja  mondani nektek, hogy ezért nem írok.

De cnem akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mikor mész síelni?most újra jön a hideg.

KKmd meg eltűnt, biztos dolozik.

Na pusszancs mindenkinek, jóéjt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: home3 (262)
home3 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 262

huu jezus:)ennyire behatolag nemtudom..szerintem akkoriban nemis volt ilyen:)

de ment mindenféle klinikákra hogy ő bizony nagyon beteg,,aztan már ugy kellett abbahagyattatni vele mert sehol semmi..

apun kimutatta asszem az ekg.

hat most nemnagyon mozgok:(sajni..néha biciklizek.összel futottam.majd tavasztol is tervezem..

én mit érzek?

hat mostanaban semmit nem erzek.vagyis mostmar vagy két het alatt kb 1et éreztem.csk annyit h kimarad aztan beüt.ezt szoktam érezni.

volt amikor 14orakat dolgoztam akkor éreztem belöle 2szer egy egész sorozatot.

kicsit faradt voltam már...

de sorozatot ugy julius ota neméreztem.

most h nincs vizsgaidöszak az extrak is elmulnak.nincs stressz..

szoval nekem ez nem ilyen napi dolog..

Előzmény: dumdumka (260)
dumdumka Creative Commons License 2006.02.22 0 0 261
Szia!
Akkormég meggondolom a biofeedback készüléket.De amit az interneten találtam, a biofeedback centrum készülékei, és ott azt írja, hogy van ez a galvánelemes és elektródák csak akkor kellenek, ha a számítógéphez akarjuk kapcsolni.
Itt meg, mert nem tudom ezen az oldalon hogy kell linket csatolni:
http://www.biofeedback.hu/egyeb.html
Majd még folytatom...
Előzmény: csuangce (259)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!